30 Juni

Tisdag!!
 
Då var det sista Juni då och Tisdag, solen skiner och det är könt ute. Här inne på jobbet är det svalt och i bland lär man ha filt på sig. =P
 
Pratat lite med tjejerna, de har de så bra uppe i stugan, de badar och bubblar hej vilt där =)
 
Jag fick äntligen in veden i vedboden, staplat och klart. Jag var helt slut efterråt det var verkligen bra träning. Per blev inponerad att jag fick bort den så fort =)
 
I dag så har jag en planerad promenad med syster, få se om jag åker in till valbo för att försöka hitta en bikini =) Så lite jumpsuit åt tjejerna. =)
 
 

29 Juni

Måndag!
 
Sista veckan som jag jobbar innan jag får semester.... hoppas det går fort nu för hela Juni har bara blåst förbi tycker jag. Det bara måste gå fort så jag kan åka upp till stugan till mina älsklingar som är där <3
Jag skljussa upp dem i går efter jag kommit hem från sthlm och även gjort fransarna. Kom hem igen 22:30.
 
Bildern från Novelias kalas =)
 
 
Uppdatering från sthlms resan.
 
Här kom vi precis till hotelet, Jag delade rum med Jessica, vi skulle svira om lite sedan mötas upp och åka över till gröna lund. Där stannade vi till stägning, åkte massa berg och dalbana, åt middag och kika lite på sommarkrysset och åkte mera berg och dalbana =) Väldigt trevligt, mycket folk, lite längre köer. Vi hade super kul  och var trötta när vi anlände till hotellet sen. Vi satt bara på rummen och chilla innan vi gjorde natt =) Sedan var det ju den goda frukost buféen. Efter de checkade vi ut och drog oss mot city och shoppade lite innan hemfärden.
 
 
 
 
Väl hemma som sagt, de hämtade mig i sandviken så fick jag pussa och krama dom massor. Hemma så väntade jag på min tur att göra fransar efter mamma. Sedan när jag var klar packade vi in oss i bilen och åkte upp till stugan. Barnen ska vara där tills vi får semester på fredag =) De har kusin bianca och jonna å jacob där också så de har super skojj =).
 
Jag har massa ved att bära in hemma så jag börjar med det i dag efter jag slutat =P
 
 
 
 
 

26 Juni

Fredag!!!
Såå nästa fredag som kommer så går jag äntligen på semester =)
 
Tur vi har fredag i dag iallafall.
Det ska handlas och jag jobbar inte allt för länge till. Novelia ska ha sitt barnkalas i dag för sina vänner. Hon ska bjuda på tacos, popcorne till filmen och skattjakt. Hon är super taggad där hemma säger Per.
 
Övrigt så åker jag till stockholm med jobbet i morgon =) Det ska bli super kul. vi åker med sgs bussen i morgon vid 10 så vi kommer fram i bra tid till sthlm. Där ska det chekas in på hotell och sen ta oss vidare till grönalund där vi kommer spendera eftermiddag/kvällen. Där ska vi ha en 5 kamp också =). Sedan är det sommarkysset också som vi säkert kommer kika på =). Sedan får vi se vart vi hamnar. Hotell frukosten på söndag är ju given sedan lite shopping innan bussen går hem kl 13.
 
Väl hemma sen så kommer Elin och fyller på med fransar inför semestern =)
 
Hoppas på en toppen helg =)
 

25 Juni

Då var det Torsdag!
 
Precis nu så kikade solen fram hoppas den stannar.
 
I går så åkte vi till Borlänge så fort jag slutade jobbet och hämtat tejerna på dagis =) Nu har de sommarlov. busfröna. I borlänge kikade vi på golv och efter många om och men så hittade vi ett som vi tror passar. Det blir svart golv på barnens rum, det var snyggt. Hittade ett par sommarskor och Novelia handlade leksaker för sina födelsedags pengar =). Mc donalds stod för kvällsmaten, väl hemma igen vid 20 så var det inte att sätta sig i soffan utan vi började städa upp allt damm å skräp som blev efter rivningen av väggar.
 
Något gott vi köpte på kupolen var frozen yogurt bar
Man fick välja smak på glass/yogurten och  välja fritt bland alla goda toppings. så vägde man bara det och betalade sen.
 
Bildresultat för frozen yogurt bar 
Bildresultat för frozen yogurt bar
1200
 
Bildresultat för frozen yogurt bar 

 

Övrigt

idag så ska jag bara hämta barnen som är och leker hos fabian och filippa, sedan ska vi åka och handla lite till det som Novelia ska ha på sitt kalas i morgon =) Fotbollsträning till kvällen.
 
 
 
 
 

24 Juni

Hejsan!!
Onsdag
 
Vaknade upp till tirst väder, hörde hur regnet droppade utanför. Vi har sovit på soffan i natt för i går drog vi i gång rusten på övervåningen =) Börjar riva väggar. Det ska bytas fönster och sätta i ett nytt. Lägga nya golv, isolera, sätta upp väggar och sedan de roliga med nya tapeter, färg och inreda. Vårat stora sovrum som jag och Per har så tog vi bort en kall garderob där så rumnnet blev enormt stort. Detta rum blir två rum så tjejerna får varsinna stora rum. vi tar barnens nuvarande rum slår i hop till ett och sätter ny vägg där =) Kul att vara i gång.
 
Övrigt i dag så är det sista dagen för barnen på dagis, Tindras sista dag som dagis barn, de skulle ha kramkalas i dag =) Efter hämtning får vi se vad som ska göras. Vill hinna in till borlänge, ikea och kika på golv och löpa nya sommarskor =)
 
 

23 Juni

Tisdag!
 
Dessa dagar brukar det vara matcher men nu är det uppehåll med matcher tills augusti. I dag ska jag börja stapla ved efter barnen har somnat =) Har ju en hel del.
 
I går började vi röjja på övervåningen, tömde ur en kall gaderob.så den blev tom så vi kan börja isolera där och ta bort väggar. Sedan öppna upp väggen i Novelias rum så vi kan sätta en dörr där till det nya rummet. Ja som sagt vi har att göra det gäller bara att börja. =) Där av säljs lite saker som vi inte behöver, en tv med inbyggd dvd, datastol, skrivbord, skor, kläder och två sängar så behöver ni nått så säg till =)
 
Dessa bakade mina små töser i söndags =)
 
 
Kladdkaka smet är grunden i muffinsarna
creame chesee frosting med jordgubbar och strössel =)
 
Reccept
 

Ingredienser:

Cream cheese frosting             

 

 


22 Juni

Måndag!!
 
Och inte vilken måndag som hellst, det är Novelias Födelsedag hurra hurra hurra. Hon väcktes i morse till skön sång och paket =) Nöjd 5 åring
 
 


 
Sedan har det ju varit midsommar =)
I bilder
 
Midsommar i muntebo hos mamma och pappa. Började klockan 10 med att plocka blommor, gjorde i ordning midsommarstången. Åt lunch inne, ut igen och dansa runt midsommarstågen och fika. Det blev tips promenad, prisutelning. sedan gick vi in och gjorde i ordning för grillningen och allt där till. Grillade och sen spelades den berömda fotbollsmatchen =) Mycket trevlig kväll vi landade hemma kl 23. Barnen lekte hela dagen lång =)

Midsommar dagen!
 
vi vaknade upp runt 9, började med frukost och en löpsväng, det regnade ute. Vi handlade det sista och började fixa i ordning hemma. lämnade barnen till mamma och pappa, de sov där =) Fortsatte sen hemma att förebereda lekar, sätta upp tält över grillarna och städade undan.Det droppade in folk (grannar, syter å johan)  vid 17 tiden, vi började på att göra maten. Vi grillade och hade potatisgratäng, sallad, såser och vitlöksbröd. Lekte 6-kamp, sång och massa tok.Vi hade super trevlig höll i gång till 02:30 ungefär =)
 

Söndagen, sov till runt 9, började städa undan och sedan hämta vi hem barnen innan lunch. Vi började poa hemma med tårta, blåsa ballonger, duka fram och bara vänta in gästerna. Novelia firade sin 5 års dag igår =)
 
Hon fick fotbolls mål från oss och boll så nu kan vi träna på hemma =)
 
 
En bra helg som har gått i ett =)
Mycket roligt som händer denna vecka med.
I dag blir det vanligt att jobba sedan fotbollsträning till kvällen.
 
 

18 Juni

Torsdag!!! (Fredag)
 
Wohooo jobbar inte allt för länge till, =)
 
Vi ska hämta upp bilen på glasmästeriet när jag slutar, sedan ska barnen ner till muntebo, per åker och jobbar eftermiddag och jag åker in mot valbo och affärerna =) Presenter till Novelia ska handlas och lite midsommarkläder. Sedan om det inte regnar så ska det målas hus i muntebo =) Lilla syster kommer och hjälper till hon också som för övrigt fyller år i dag.. Grattis Grattis.
 
I morgon är det midsommar!!
 
Vädret ser inte lovade ut tyvärr men vi försöker väl göra det så bra som möjligt av det ändå. Kl 10 är det i alla fall  samling i muntebo för att gå att plocka blommor, sedan klär vi midsommarstången, förberedelser inne med brunch hos mamma och pappa. Sedan samlas vi ute igen för stång resning, tipspromenad och dans runt midsommarstången =) Fortsätter sen med grillning och den årliga fotbollsmatchen. 
 
Midsommardagen kör vi hemma hos oss, barnen sover hos mormor å morfar så har vi galejj med grannarna. Grilla och 6-kamp blir det detta år  =) lekarna är klara och jag ska handla allt som vi behöver idag. Maten ska också handlas i dag.
 
Hoppas ni får en fantastisk midsommar  
 
igår var det cirkus och den var bra, lika som förra året så blev jag förvånad för det var så bra =) (vi var där tidigt) därför ser det ut att vara glest med folk =P
 
 

17 Juni

Onsdag!!
 
Jepp jepp bara i morgon kvar att jobba så blir det helg =)
I dag så är et cirkus. Ska bara hämta barn från dagis och vara hemma en stund och så hämtar vi upp kusin Jonna som följer med oss =) Få se hur mycket klocklan blir om jag hinner åka ner och måla lite hos mamma och pappa.
 
Gårdagens match sluta 2-2, vi hämta upp oss från ett 0-2 läge och ja vi spelade inte bra i går, det skulle vart 3 poäng med hem men vi fick 1 poäng bättre de än 0. Nästa gång möter vi dom hemma i augusti och då är det 3 poöäng som gäller..
 
 
Får se om jag bakar en till grejj till Novis kalas innan midsommar för då kommer dte inte hinnas med.
 
Ha en bra dag
 
 

16 Juni

Tisdag!!
 
En kort dag på jobbet i dag =)
Har varit med Tindra på inskolning på fritids i dag, Det gick så br aså, det vart stort och fint fär och väldigt trevliga pedagoger. Tindra vill börja nu nu nu och jag vill ha en lååång skön sommar =P
 
Efter jobb så är det bara hem en sväng och packa för att åka till Årsunda och spela match. Sista matchen för uppehållet.
 
Gårdagen var super mysig med sommarfesten på dagis, vi åt pickninck och sedan blev det dans runt midsommarstången. Åkte sedan på träning, sen när jag kom hem så klippte jag av gräset. Full rulle.'
 
 
 

15 Juni

Hej å Håå!!
 
Midsommar veckan är här =) Jag älskar verkligen den.
 
I dag efter jag slutat så ska vi till dagis och ha picknick. Det är Tindras sista så jag köpte nå småblommor hon ska få ge fröknarna i dag =) Hon säger att hon kommer sakna dom såå mycket. <3
 
Efter picknick så ska jag ta mig vidare till fotbollsträningen.
 
Helgen, fullt upp!
 
 
Fredags så var det studentfirande för grannen Tobbe. Mycket trevligt var det.Barnen häll sig vakna till efter 10 de hade så kul och lekte med alla barnen =)
 
 
Lördag morgon började vi med att besöka affären och donade hemma, barnen gjorde sig i ordning för kalas hos kompisen anton. Jag tog en löpvända medans, sedan begav jag mig till muntebo för att måla =)
 
Fina tjejerna

Efter målning så åkte vi hemmåt och mötte upp Towe och Willam som skulle sova hos oss. Lite utelek innan Per böjade med grillningen. Mycket gott. Efter maten så tog vi oss upp till lekparken och lekte lite.
 
Söndag efter de åkt hem så drog vi direkt in till ikea, vi skulle kika på golv till barnens nya rum men de hade slutat sålt golv på ikea i valbo för 5 år sen =P fick med oss lite annat krims krams. Bytte ut ett plagg på lager 157 till annan strl sean for vi till willys i sandviken för lite handling. Under tiden bestämde vi oss för att byta soffa med pers syster och Emil =) Så vi lånade släpvagn med flak och började köra =)
 
Väl hemma igen så bakades de bullar till Novis kalas. =)
 
 

12 Juni

Freeeeedag!!! Bästa vädret är här i dag =) Jobba en liten stund till sedan hem och fixa paketet inför grannens student. Ska hinna med lite sol också =) Ska bli trevligt med studentfirande med massa trevligt folk och god mat =) Övrigt i helgen så ska barnen på ett kalas, sedan ska vi ha nattgäster, barnens kusiner william och towe. Vi ska också hjälpa till och måla mamma och pappas hus så det blir klart någon gång =) kommer bli så fint. På söndag är det fallensdag också i älvkarleby så hoppas på fin väder så vi kan åka dit =) Trevlig helg hooppas på fin väder hela helgen.

11 Juni

Å hej å hå torsdag redan!
 
Rätt fin dag när solen kommer fram bland molnen. Hoppas jag hinner med lite sol tid efter jobbet =). Barnen och Per är i torsåker så jag vet inte riktigt när de skulle komma hem. Jag har iallafall fotbollsträning i kväll.
 
Matchen i tisdags gick bra, vi vann med 3-1 och det var roligt att göra mål =) Vi kan spela mycket bättre och jag ljuger inte om vi skulle fått in 5 mål till och inte släppt in 1 mål.
 
Väntar in en beställning från lager 157 både åt mig å barnen =)
 
De har så mycket fin nu överallt och hoppas jag hittar den rätta midsommarklänningen snart.
 
Mycket att stå i på jobbet också innan semestern.
 
Lite mer baknin till Novelia fyller ska göras med
Bullar måste göras =)
 
Här är tåran som ska göras iallafall.
 

PAVLOVA! (enkelt)

 
IMG_9016.JPG
 

Du behöver

Färdigköpt marängbotten Lemoncurd

Vispgrädde

Färska bär 

Mynta

Blanda Lemoncurd med vispgrädde och bred på tårtbotten.

Garnera med grädde och färska bär, mynta och strö sist över rikligt med florsocker.


8 Juni

Då så var helgen förbi och tillbaka till veckan!
 
Fredags hann jag inte uppdatera bloggen något och det glömdes bort =) men iallafall så blev det fin väder på fredagen så jag hämtade barnen på dagis så låg vi ute ett tag i solen =)  Sedan blev det att packa saker och åkte till torsåker, var kvar där en stund innan det var dags att ¨åka hem och fixa i ordning sig. Vi plockade upp emma och hennes Pär och gjorde sällskap till malin. Jag och per skjussade dom på pakethållarnen och det var inte lätt =) en utmaning. Vi hade iaf super trevligt en riktig kanon kväll. Var dock kallt att cykla hem 02:30 på natten =)
 
 
Lördagen, vaknade rätt tidigt och mådde bra =) Vi åkte och hämtade hem tjejerna i torsåker, de sov hos sin faster och kusiner. Väl hemma igen så regnade ju det, men vi packade upp och gjorde lite lunch. Vi åkte till time för att medverka i årets ankrace som alla andra år =) mycket trevligt. Sedan besökte vi marknaden och karusellerna. Barnen fick åka några så vi blev kvar ett tag, var hemma vid 18 tiden. Styrde upp en god kycklingrätt, massa godis, chips och dricka. Myste och somnade rätt tidigt.
 
så här såg Tindra ut =)
 

Söndag
 
Började med en morgon jogg runt hammarn, fixade i ordning hemma innan Elin kom och gjorde fransar. efter de åt vi lite lunch och sedan var det dags för Novelia att gå på kalas hos liv som bor ett hus i mellan. Jag och Tindra åkte och handlade och så fick hon köpa glass från time. Det blev ett härligt åskoväder så vi hamnade på altenen och myste där och titta och lyssna på åskan.
 
 
Efter vi hämtat Novelia på kalas vara vi bara hemma, de lekte ute en sväng innan kvällsmaten skule ätas. Det bleb hemmagjorda köttbullar, sås och potatis. Efter de gick vi ut igen och var ute. Knäppte lite fina bilder rpå våran katt elsa. Sedan var det nattning av barn och jag började kika på pretty women, Per jobbade eftermiddag.så han kollade klart på filmen med mig när han kom hem.
 
 
 

4 Juni

Torsdag!
 
och äntligen är solen framme och någolunda varmt =)
 
Veckan har rusat fram, det gillas. Få se om vi ska hinna med att besöka motoruppvisningen vid andersson å rask senare, tjejerna är ju så trött på kvällen när det är jag som har haft lämning på dagis. Jag har iallafall träning i kväll som är planerad.
 
 
Hittat lite nya reccept jag skulle prova kanske blir nått till Novis kalas
 
Spröda kringlor med smak av vanilj
 
Söta kringlor som ser ut som små rosetter.

Ca 14 st

150 g smör, rumsvarmt
2 msk strösocker
1/2 dl vispgrädde
4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker

Garnering
mjölk
pärlsocker

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker till en mjuk och luftig smet.

2. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en smidig smet.

3. Dela degen i 14 bitar. Rulla varje bit till smala längder, 20–22 cm långa.

4. Forma dem till kringlor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

5. Pensla kringlorna med mjölk och strö över pärlsocker.

6. Grädda dem mitt i ugnen i 10–14 min – de ska få lite färg.

7. Låt kakorna svalna på plåten innan du låter dem kallna helt på ett galler.

 

Schweizernötssnittar

odfjvjgribn
Det här behöver du:
220 gram smör
4 msk sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 gram mjölkchoklad med valfri-smak ( Jag valde schweizernöt)

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och smör mjukt och arbete i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Nu kan du baka in den hackade chokladen . Dela på två och rulla ut till länger.  Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg. Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler. Psssstt… blir det några kakor över går de även att frysa in.

Äter du kakorna ljumna är de sega och chokladiga – men väntar du till de svalnat lite blir de mer knäckiga- goda vilket som.


3 Juni

Onsdag!
 
Har haft utbildning halva dagen så nu är det bara några timmar kvar på dagen, jag som har hämtning på dagis då ska vi bara vara hemma =)  tvätt plock om umgås hoppas solen skiner så ska jag ta en lätt jogg runt hammarn för att mjuka upp mig. Är så steeel sen matchen i går kväll.Säger inte mer än att vi förlorade matchen med 2-1. De vann mot oss för att vi var dålig helt enkelt. Dom var inte bra för 5 öre. men men nya tag i morgon på träningen.
 
Vi har en planerad stockholms resa med jobbet, åka ner bo på hotell och besöka grönan, lite shopping hinns nog med också =) ser fram emot detta. Det är verkligen fullt upp nu hela Juni, födelsedagar, studenten, midsommar skolavslutning, fallens dag i älvkarleby och så gröna lund då. Sen är det ju semester =)
 
 
  
 
 

2 Juni

Då var det tisdag!
 
Innebär match ikväll och i dag är det sätra som har hemmaplan. Jag är dock ensam hemma när jag slutar jobbet, Per och barnen är nere i Torsåker och hjälper till med att byta panel på huset =) Barnen leker med sina kusiner och faster therese har fullt upp med dom =)
 
Inget mer planerat än så, väl hemma igen så är det bara att inta sängen  byta några ord med min sambo. Ny arbetsdag i morgon och jag har lämning på dagis.
 
När ska det komma lite värme och sol då? Fredag ser lovade ut då det är bessemer och då är det planerat att gå ut =)  Söndagen är inte fy skam den heller som det ser ut nu.
 
Langtidsvarsel
Onsdag3. juni12–18Torsdag4. juni12–18Fredag5. juni14–20Lørdag6. juni14–20Søndag7. juni14–20Mandag8. juni14–20Tirsdag9. juni14–20Onsdag10. juni14–20Torsdag11. juni14–20
Regnbyger og torden Delvis skyet Delvis skyet Regn Lettskyet Delvis skyet Skyet Delvis skyet Delvis skyet
11° 14° 17° 19° 18° 17° 16° 15° 16°
2,3 mm 0 mm 0 mm 2,5 mm 0 mm 0,4 mm 0,2 mm 0 mm 0 mm
Lett bris, 5 m/s fra vest-sørvest Lett bris, 5 m/s fra vest Flau vind, 2 m/s fra vest Lett bris, 4 m/s fra sør-sørvest Laber bris, 8 m/s fra vest-sørvest Lett bris, 4 m/s fra vest-nordvest Flau vind, 1 m/s fra øst-nordøst Flau vind, 1 m/s fra nord Svak vind, 3 m/s fra nord-nordvest

1 Juni

Måndag!
Och nu är det Juni =) sommaren är på gång, nu börjar mina favorit månader Juni, Juli och augusti =)
 
Jobb som vanligt men det närmar sig semestern, 5 v kvar.
 
I dag så är dte ju fotbollsträningar, först barnen sen jag.
 
Helgen
 
Fredagen så bjöds det på så god mat i p-hyttan. per och hans syskon firande deras mamma på mors dag då för de reste till Italien i Lördags. Gott grillat och efterrätt. Kusinerna busade på. dock saknades 3 stycken på kortet.
 

Lördag ja vad ska man säga om vädret, säger inget om de. Vi gjorde iallafall en snabb tur runt hammardammen innan regnet kom, vi hann iallafall och sedan plantera lite mer blommor. Lite handling och Tindra köpte pressent till sin kompis Fredik som skulle ha kalas. Vi hälsade på en sväng i muntebo med.  Vi avslutade kvällen med pizza, kebab med bröd för min del och Therese, emil och barnen kom upp och åt med oss.
 
 
 
söndag
 
Spö regn typ hela dagen, vi var inne, rensade bland gamla leksaker, kläder och donade. Tur svärmor ska ha loppis så vi kan lämna allt åt henne =)..  Tindra skulle på kalas, jag och Novis tog oss till time så fick hon köpa glass =) tog oss en lite promenix runt omkring där hon hade cykeln med sig.
Mors dag var det¨också vi firade min mamma hos dom på kvällen med tacos och efterrätt. Gott och alla var där så mysigt att träffa alla <3 Mormor var också med.
 
sur ¨på månaden Maj väder
 
 

RSS 2.0