27 Mars

Onsdag!! är som fredag ;;)) 
Är ledig till på Tisdag och det är så skönt. 
 
Nyss hemkommen från fotbollsträning och det gick super bra, dags för första matchen på måndag på hemmaplan. Spännande. Har i dag också plockat påskris med barnen och satt i vita fjädrar blev så fint framför bron. Vi har hunnit med mat handling och de som ska med upp till stugan. Vi åker i morgon det blev bäst så :) 
 
vi blir ett gäng, syster med familj, bror, Maria och lilla Bianca kommer upp en sväng ovarnat har köpt en sån fin klänning från kappahl newbie ;) lillasyster å amandah kommer också upp så kul när vi kan ses alla <3...
 
glad påsk
 

26 Mars

 
Tisdag!
 
Härlig sådan, cykeltur till jobbet i morse, å nyss gått en promenad, skönt när solen värmer =)
 
´Hann inte med nå Valbo i går vi ska ta det i dag, mamma å pappa ska hälsa på bebis i dag också åh vill också träffa dom, men hinner inte ju. Jobbar fram till 3, Hoppas de kommer upp till stugan i påsk. 
 
Jätte kul fotbollsträning i går då vi spelade mycket och det var inte alls kallt, blev till och med svettig, härligt.
Blir ju inte svettig när det är -14 grader som det varit tidigare på våra träningar. lite varm men inte i närheten av i går.
 
Tjejerna min är på dagis ;D Pappan sover efter natt skift. Novelia blev ledsen i morse när jag lämna, lill frö hon blir aldrig ledsen ju. =( men hon vinka i fönstret iallafall.
 
 
Blev våfflor till middag i går =)
 

25 Mars

Måndag!
 
Tillbaka efter en trevlig helg =)
 
Kort vecka denna vecka så underbart, har längtat efter påsken ett tag nu. Ska bli skönt att komma bort ett tag å umgås med nära å kära.
 
I dag ska eventuellt jag och mamma åka på shopping tur, eller om det blir i morgon det visar sig om vi hinner. Har iallafall fotbollsträning till kvällen. I morgon blir jag också nyfriserad, blir slingor.  =)
 
Helgen i korthet.
 
Fredagen så fick jag så mycket fina pressenter, pressentkort, pengar, blommor, locktång och annat skojj =).efter allt fika så var det gott med en flottig pizza till kvällen å barnen åt jätte mycket mat kul att se.. Slapp i soffan å tidig kväller.
 
Lördagen började vi i badhallen, Per jobbade efermiddag så jag var dör själv med dom och det gick bra. Sen sov de lite middag innan de skulle hem till mormor å morfar för att sova där. Jag hade jobbfest så min snälla lillasyster körde in och hämta mig i Gävle =). Jag och Elin ordnade festen, tror de vart lyckad, vu gjorde tacos å lekte massa lekar, finns en del blåmärken efter hela havet stormar =). Sen gick vi ut på slick. super skojj.
 
Söndagen, hämta hem barnen och så tog vi en tripp till gävle och biltema, sen driven på donken, mums.. Var bara hemma hela eftermiddagen, satt å sola en stund ute, åt bara en massa hela dagen kände det som. Kväller tidigt.
 
En av topparna jag fick av min familj =)
 
Bad tjejerna som älskar att bada
pyssel på hög nivå , saxen ser farlig ut men hon r duktig att hantera den hon håller mest bara i den. (novis)
 
Hassan, elin å jag sjöng främling, vi ser dock väldigt full ut men bilden är orättvis =) Min arm ser skit fet ut haha fy men bjuder på den.

22 Mars

 
Det är ingen vanlig dag för det är min födelsedag hurra hurra hurra =))
 
hihi
 
Fredag är det också å soool ;D hihi 
 
Inte lång arbetsdag i dag, jag å Elin ska handla tacos saker så allt är klart inför i morgon då vi ska ha jobbfest. =)
 
I dag om inte annat så ska det bjudas på massa fika, ska bara hem å fixa klart tårtorna, först hämta barnen så de får hjälpa till. Tror nog alla vet att jag fyller i dag, i morse på dagis berätta Tindra för alla hon träffa att mamma fyller år i dag hihi söt ungen. De sjöng för mig i morse och jag fick använda kläderna jag fick i går =) Blev 2 toppar, solbrillor och underkläder å lite hårgrejjor ;D nöjd.
 
Kommer bli en kanon helg
 
Fick denna av sötaste Elin på jobbetm den låg på min plats när jag kom i morse =)
 
Här är Bror och Bianca, liten docka på 3369 kg och 50 cm lång ;D längtar efter att få träffa henne å köpa nå fint.
Barnen var super lyckliga över att få veta att dom fått en till kusin och ska titta på bildern ahela tiden på Bianca ;D
 

21 Mars

Börjar med att säga STORT GRATTIS till min bror och Maria som fick sin efterlängtade Bianca =)
Föddes i morse och nu är jag Faster <3 åh så stolt jag är =)
 
I dag ska det stor städas hemma, men först ska min familj ta med mig till Falun å så ska jag få handla nå fint, barnen vela så gärna ge mig någonting och jag sa att jag önska mig toppar hihi. =)
 
Bakade kakorna i går och dom blev goda, tröck i mig 3 stycken och 1 glas mjölk i går efter träningen, tyckte jag var värd det då jag var så fryssen..
 
 

20 Mars

Onsdag!!!
 
Snö fan, usch så trött på detta, nog fler som känner lika men vad kan vi göra åt de? ingenting så lika bra att jag är tyst.. Här jobbas det som vanligt, helgen närmar =)) längtar.
 
I dag är det träning till kvällen, innan det ska det aktiveras barn vet inte rikltigt vad vi ska göra men vi hittar på nått =) Ska hämta ut paket på posten å handa lite iallafall, barnens bikinin har kommit från lindex.
 
Har inte så mycket att skriva, tänkte baka mina choklad kakor och dajm kakor så är allt klart tills fredag =)
 

Triple Chocolate Chip Cookies

 
 

Triple Chocolate Chip Cookies

150 gram smör
2 dl strösocker
2 dl brun farin
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
200 gram choklad (100 gram mörk, 50 gram ljus, 50 gram vit)
Hacka chokladen. Smält smöret. Rör ihop smör, strösocker, brun farin och vaniljsocker. Häll i ägget och vispa ihop smeten så att den blir lite lätt och fluffig. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt separat. Tillsätt mjölblandningen och den hackade chokladen i smör/ägg/socker-blandningen och rör ihop. Överarbeta inte degen! Klicka ut matskedstora högar av degen på bakplåtpappersklädd plåt. Platta till kakorna innan gräddning. Grädda kakorna i 175 grader i 7-8 minuter för sega kakor eller i 10-12 minuter för spröda. Låt de färdiga kakorna svalna på ett galler.
Daim Kakorna
 

Daimrutor

Sega daimrutor

Detta behöver du till cirka 24 stycken bitar:

200 g smör, 200 g mörk blockchoklad, 4 ägg, 2 1/2 dl strösocker, 2 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 1 dl Daimkulor

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och dra kastrullen åt sidan. Bryt ner chokladen och låt den smälta. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör först ner de torra ingredienserna i äggsmeten och sist chokladsmöret. Klä en långpanna, 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.

Daimrutor

Bred ut smeten och strö över Daimkulorna. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Kakan ska vara ”tungt gungig”. Låt den svalna helt och skär i rutor eller trekanter.


19 Mars

 
Tisdag!
 
Förmiddagen har gått fort, lunch strax och ska ut på promenad i snövädret. Tog en promenad till jobbet i morse och gud så halt det var under snötäcket. Barnen där hemma vill till dagis, i morgon är det dax för dom efter ledigheten. Tindra är helt pigg nu och tur Per var ledig nu så hon fick vila upp sig.
 
Gårdagens tränig var kall som vanligt, när jag kom hem vill man bara springa in i duschen å duscha varmt, sen är man småfrussen hela kvällen. Idag är det som vanligt igen tinade nog upp under natten ;D
 
I dag är det vila och ska bara vara hemma, har väl tvätt å sånt roligt att pyssla med.
 
Tindra var rolig i går skulle knäppa massa kort på oss.
 

18 Mars

Måndag!!
 
Ska väl uppdatera lite
 
Har haft en trevlig lång helg ;D mycket sol å lek. Umgåts med vänner, löpturer å promenader. 
tjejkvällen blev lyckad maten smaka bra =) lite vin å cider bev det med.
 
I kväll är det dags för fotbollsträning igen, hoppas igen att det inte är så kallt som det har vart de senaste träningarna. Lax blir det till middag som Tindra har beställt ;D Hon har haft feber lite till och från i helgen och hosta men inge feber i går och i dag. Hoppas hon blir frisk tills onsdag då det är dags för dagis å träffa sina kompisar. Per kliver på förmiddag på onsdag så han har vart lång ledig han.
 
I går kväll lyxa vi till det lite med toast skagen n'är barna lagt sig ;D
 
 
I går var vi i gästerike hammarby å fällde träd hos barnens gammelmormors stuga
 
 
Tjejkvällen =)

15 mars

Freeeedag ;)). Har vart ledig hela dagen lång super härligt att få en  dag ledigt på helg
Vaknades rätt tidigt här hemma men vi sysselsatte oss med allt möjligt mycket pyssel. Vi besökte mormor vid lunch å åt våfflor å mamma gjorde nån ägg/makrill blandning som var helt ok. Tog en löpvända där i skogen. Sen åkte vi hem å väckte per som jobbat natt. Tog besök på affärerna sen har vi bara vart hemma, städat bilen bland annat å lekt lite ute. Tindra fick vara inne hon hade feber igår tösen men bortblåst i dag. Men hon är förkyld. Dessa tider alla är ju sjuk.. Inte många som var frisk på deras avdelning. 
I morgon är det lördag och då börjar jag morgon med en löptur. Sen städa lite å handla det sista inför tjejkvällen. Elin å Jessica kommer :)) siats blev Jessica sjuk så vi gör ett nytt försök. 
Går också å väntar på att bli faster snart då bror och Maria gått över tiden :)) 
 
Blir inget badhus denna helg tindra får bli frisk först. Vi får hitta på nå annat skoj på dagen i morgon ;)).

13 Mars

Onsdag!!
 
Tittade fel på ute temperaturen, klädde på mig täckbyxor å massa kläder å cykla till jobbet =). Blev lite varmt men jag frös ju inte få se det så..  I dag ska barnen vara med sin mormor å morfar så ska Per passa på å hugga lite ved, barnen älskar att vara i muntebo hos sin mormor å morfar de tjatar å tjatar, de var påklädd å klara innan 7 i morse innan min klocka ringde. Dom är väl på väg ner dit nu =)
 
För övrigt i dag så är det fotbollsträning i kväll, hoppas det blir lite mildare ute för det är inte skönt å träna när det är så kallt, även om man springer som en tok å blir varm så blir man kall fort. =P..
 
bakade skuffe kakan i går och jag hitta ett annat recept som jag baka på, glömm den förra för dom här är mycket godare ;D
 
Skuffekaka
 
 
 
300 g  smör
3,5 dl mjölk
7 dl socker
10 dl mjöl
4 ägg
4 tsk bakpulver
4tsk vaniljsocker
 
Börja med att smälta smöret, sedan vispar du ihop ägg och socker pösigt, häll i mjölken i det smälta smöret, Häll i de torra i smeten och tillsätt mjölk/smör blandningen.
Häll ut smeten i en klädd långpanna, pudra över kanel och socker,
Sätt ugnen på 180 grader
Grädda i 20-30 min i nedersta delev an ugnen.
Jag tog typ 25 min så den var lite mjuk å go, den ska inte bli torr, ha koll på kanterna när dom blivit fina är den klar =)
 
 
 
 
 
 

12 Mars

Tisdag!
 
Började dagen med en promenad till jobbet denna dag med ;D super skönt. Gick på rasterna i dag också så lite motion har man fått allt. Känndes bra för jag är stel i låren efter söndagen och måndagens fotbollsträning =P.
 
I dag är det vilodag iallafall och tejerna har bestämt att vi ska gå i skogen å leta pyssel saker som de ska måla på sen, de kiklade på bolibompa i går och där målade dom nyckelpigor av stenar =)  Hinner inte med så mycker mer göra mat, dusch å fix å plock.
 
Skulle ha bakat något också men vet inte vad riktigt vill göra nå nytt ;D Hitta lite intressanta saker
 
Pollymuffins Eller Risen choklad
 
Goda muffins
Till 20 muffins behövs:
150 g smör 2 dl gräddfil  2 ägg 1,5 dl socker 1 tsk vaniljsocker 3 dl vetemjöl 1 dl kakaopulver 2 tsk bakpulver 1 nypa salt ) 1 påse polly eller reisen eller varför inte blanda =)
Smält smöret och tillsätt gräddfil . Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner den ljumma vätskan. Blanda vetemjöl, kakaopulver, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten. Fyll muffinsformar till 2/3 med smet. Stick ner några polly i varje form och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. Dekorera de färdiga muffinsarna med extra polly om du så tycker.
 
 
Marianne Brownie
 
150 g mörk choklad
150 g smör
2,5 dl socker
3 ägg
2 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
150 g (en påse) Marianne Crush
 
Smält choklad och smör i en skål i micron och låt svalna en aning. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt chokladblandningen i äggblandningen. Blanda ner mjöl, vaniljsocker och Marianne Crush. Häll smeten i en form på ca 25 * 30 cm klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. Låt svalna, ställ in i kylskåp till följande dag och skär i bitar.
 
 
Detta recept är från min granne från Norge Suffe kaka ;D
 
 
 

Skuffe kaka

 200 gr smör
1 liter mjölk
8 dl (ja det stämmer)
4 tsk bakpulver
12 dl mjöl
3 tsk kanel

 

Sätt ugnen på 175 grader

 

smält smöret

 

Häll mjölken å bakpulvret i en skål, låt svälla en stund

Ha i socker och kanel rör om

Häll i smöret och mjölet

 

Klä en långpanna

 

Grädda nederst i ugnen 40 min men kolla med sticka hur den är i mitten om ni vill ha lite halv kladdigt ta kortare tid


11 Mars

Måndag och Grattis till min morfar som fyller år i dag ;D
Vi hade kalas hos mormor å morfar i går där de bjöds på smörgåst¨rta och vanlig tårta ;D mums, sedan fotbolls träning på det ;D Tjejerna stanna kvar på kalaset så fick deras mormor å morfar skjussa hem dem sen, jag skjussa bara hem Per så åkte jag på träning sen.
 
I dag är det första utomhus träningen ;D hoppas det inte blir så kallt. får klä på sig mycket.
 
Helgen gick ju snabbt som vanligt då. Vi har mest hållt oss hemma runt om. Mycket ute i solen å badhuset. Kikat melodifestivalen.
 
Tindra vela på kalas 8 på morgonen ;D
 
 
vi besökte vindkraftverken på lördagen
 
 
ute lek
 

8 Mars

 
Freeedag ;D yess så skönt, jobbar inte länge till i dag vi har gjort så bra å fort i dag. Blir besök på affären sen hämta hem tjejerna från dagis. I dag ska det badas på eftermiddagen då syster å jonna också följer med.
 
Planera i dag var mer egentligen att jag å Elin skulle åkte till friends arena i sthlm och gå på genrepet på meleodifestivalen , men vi hoppar det blir så mycket att ordna med barnvakt å skjuss hit å dit och åka så långt för att se genrep så vi tar det en annan gång på närmare håll. =)
Blir tacos å mys hemma med familjen
 
 
 Tindra fick ett nytt fodrat galonställ i går, didriksson å nya galon vantar till båda tjejerna så nu klarar dom sig ett tag ;D
 
 

7 Mars

 
Torsdag!
 
Fint väder. Blev ingen promenad till jobber i morse, blev bilen då jag har lämning å hämtning i dag då =) I morgon samma. Men går på mina raster istället så jag får lite motion. Gårdagens fotbollsträning var skojj, roligare nästa vecka då vi går ut på konstgräs åh längtar att få slå lång bollar å skotta på mål ;D
 
Idag så ska vi väl ta våran regelbundna städdag  =)
 
Håller på och planerar inför i morgon så det återstår och ser i morgon hur det blir =)
freeedag
 
tjejerna här om dagen
 

6 Mars

Onsdag!!
går frammåt denna vecka å.
 
Inget nytt så uppdaterar bra lite nya gosaker som ni kan baka ;D
 
Har jag sagt att jag älskar choklad ;D hihi
 
 

Chokladkaka med himmelsk glasyr

 

Receptet ger

1
avlång bakform
ca 34*22cm

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Kakan

Ingrediens

  • 200 g smör
  • 4 st ägg
  • 4 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Slå på ugnen på 175grader. Smält smöret samtidigt som du vispar ägg och socker pösigt. Rör ner smöret.

  2. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smeten. Smöra och bröa en form och häll i smeten.

  3. Grädda kakan långt ner i ugnen i 20min. Låt stå och svalna.

Rubrik

  • Glasyr

Ingrediens

  • 100 g Philadelphiaost
  • 60 g smör rumsvarmt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • 4 dl florsocker

Gör så här

  1. Lägg philadelphian i en skål tillsammans med smöret, vaniljsockret och kakaon. Mosa med en gaffel tills det blir en slät smet.

  2. Sikta ner florsocker och rör om.

  3. Bred på glasyren på den avsvalnade kakan och dekorera med strössel, silverkulor... Vad du vill!

     

     

     

    Chocolate Chip cookie Dough Cheesecake

     

    Receptet ger

    1
    pajform
    Öka mängden och gör en långpanna som du sedan gör till "bars"

    Ingredienser & Gör så här

    Rubrik

    • Botten

    Ingrediens

    • 3,5 dl Digistivekex Smulad
    • 6 msk smör Smält
    • 150 gram choklad Finhackad

    Rubrik

    • Cookie Dough

    Ingrediens

    • 100 gram smör rumstempurerat
    • 1 dl brunt farinsocker
    • 3 msk socker
    • 1 nypa salt
    • 1 tsk vaniljsocker
    • 2 dl mjöl
    • 2 dl chokladdroppar (chocolate chips på engelska) eller 200g hackad choklad

    Rubrik

    • Fyllning

    Ingrediens

    • 300 gram Philadelphia ost
    • 0,5 dl socker
    • 1 st ägg
    • 1 tsk vanilj eller 1/2 vaniljstång

    Gör så här

    1. Steg 1-Botten

      Smörj en form med smör eller täck hela formen med bakplåtspapper. Sätt ungen på 175grader.

      Blanda sedan kexsmulorna och smör till en fuktig massa, låt svalna lite och blanda sedan i chokladen. blanda ihop väl och tryck ut degen i formen med fingrarna. Grädda i ca 6 min. Låt svalna.

    2. Steg 2-Fyllningen

      Vispa philadelphian och socker slät. Tillsätt ägg och vanilj och vispa tills allt blandas väl. Häll fyllningen i formen.

       

       

    3. Steg 3-Cookie Dough

      Vispa smör och båda sockren, salt och vaniljsocker slät. Sänk hastigheten på vispen och tillsätt mjöl, vispa bara så allt blandats. Rör i choklad dropparna.

      Smula sedan degen över hela kakan och formen. Grädda i ca 30-35min tills kakan är fast i konsistensen. Låt svalna en stund ( om du har brottom ställ den i frysen. Ringa sedan lite smällt choklad över och NJUT!

     


5 Mars

 
Tisdag!! Kan ju klara mig utan tisdagar. Började dagen med en promenad till jobbet, väldigt behagligt väder må jag säga. Snart är all is borta från gåbanorna då äre fritt fram =) Lättare då jag har cykel vissa dagar. Jag tycker det är rätt skönt att börja morgon med en promenad. Passa på så ofta jag kan,
 
I går så var det ute lek ett tag tills Tindra åkte på kattbajs med hela framsidan på galonstället usch å fy på vantarna å. Vi ska köpa ett nytt galonställ till henne nu och nua galonvantar till båda två. Tindras galon byxor tar in vatten om hon suttit ute ett tag. Middag och lite bolibompa sen gjorde tjejerna kväller, tröttisar. Jag å Per kikade på en film som var jätte bra. Efter familjen annorlunda slog vi på den.
 
The Town
 Idag har vi inget planerat vad jag vet.
Vilar från träning i går och i dag känner av halsen lie grann men inte mycket. Har träning i morgon så =) snart ut på konstgräs fy fan vad härligt.
 

4 Mars

Måndag igen!
 
Åh så skönt det var med en extra ledig dag på helgen ;D den blev mycket längre. kanon.
 
Helgen har vi gjort så mycket som möjligt.
Lördagen- började med lilla vasaloppet för Tindra kl 11 så det blev stress ner dit och hon åkte å fick medalj, festis, vattenflaska och klistermärke.  Så kom mormor å morfar och titta. Vi käka kolbulle å kolla runt lite sen åkte vi hem Novelia var trött och vela sova middag. Jag, mamma och Tindra åkte till ockelbo marknad, strosa runt, Novelia å Per åkte till muntebo å umgicks med morfar. I ockelbo blev de karusell, munkar, mobilplånbok =). godis och ballonger. Gick ganska snabbt å gå igenom de där. Väl hemma börjades förberedning av middag och lördagsmys. Per åkte å jobba natt. 
 
Söndag så började vi på affären om vad som skulle tas med ut i skogen, blev vid hammarn då vi hade massa gott med oss var ute i flera timmar, barnen var duktiga att gå. Pysslade hemma och avslutade med fotbollsträning. Barnen å Per gick ner några hus för att leka med Filippa å Fabian dom hade haft jätte skojj =)
 
I dag, har väl lite tvätt å sånt roligt, Tindra bestämde att hon skulle åka skidor efter per har hämtat dom på dagis. Så blir att möta upp  dom ute när jag kommer hem i dag =)
 
Tindra vela ha fina jeansen på sig i dag =)
 
 
Jag å novis
 
 
Vid hammarn
 
 
ockelbo
 
 
vasaloppet
 
 

1 Mars

Freeedag !!!! Så skönt å jag är ledig i dag. Nu är vi på väg till barnens gammel mormor vi ska hjälpa henne med däck och hänga upp gardiner. Per är också ledig i dag. När vi kommer hem packar vi väskan å åker å badar 😊 syster å jonna följer också med..  
 
Till kvällen är det min tur att ha middagsbjudning Elin å Jessica kommer ska bli trevligt som alltid 😃 hoppas de kommer gilla maten bara.
 
I morgon blir det en hel ute dag dags för blåbärsstoppet då tindra ska tävla i längdskidor 😃

RSS 2.0