30 november

Måndag!
 
Och sista dagen på månaden =) trodde det var 1 december i morse men det är i morgon det =)
 
Idag ska det fortsättas att julpynta, fram med mini granar, piffa med hyacinter och göra i ordning med massa mossa och granris =)
 
Helgen i bilder.
Vi åkte som sagt upp till Skellefteå i fredags morse närmare bestämt lkl 06 stod Martin och Rebecka utanför i bilen. Vi kom upp runt lunch tiden och checkade in, Vi började direkt strosa runt på torget där och kikade runt. Utsikten från vårt hotell fönster då det låg mitt på torget och super nära till allt. Fin stad med massa roliga butiker och resturanger. tog man hissen 1 våning ner kom man till Allstar där ví åt mat på kvällen och kikade på Brynäs- Skellefteå där. Inte så god mat och vi fick vänta länge då bjöd dom på maten =) billigt och bra.
 
Det var häftig arena och en nöjd Per fick jag med mig hem =)  Super trevligt sällskap och roligt hade vi =)
Barnen har varit hos mormor och morfar och hafr de bra <3 de är guld värda. De fick följa med barnen på deras uppvisning och när vi kom hem så hade de gjort lax i ugnen åt oss så det var bara att stta sig ner och äta =) Barnen var super nöjd med sina presenter vi köpte och julklapparna får de vänta med så klart =)
 
 
 
 

26 November

Torsdag!
 
Det är som min fredag i dag =) ledig i morgon då vi åker upp i landet till Skellefteå kommer ta 7h och 50 min. Jag och Per, Martin och Rebecka . Vi kommer få det trevligt, julhandla, kika hockey, sova i skön säng på hotellet hoppas jag, äta gott.
 
Idag så ska vi packa lite saker, en väska hem till mamma och pappa och en väska hem till farbror Tommy. De ska sova hos sin farbror i kväll vi åker ner dit äter mat med dom och så ska de sova där. Kusinerna var jätte glada att de ska sova där =) Sedan skjutsar Tommy dom till skola och dagis. Mamma och pappa hämtar dom på dagis och skola så ska de sova där fredag och lördag =) De ska åka på tomtesmyg och ha uppvisning med sin dans på aerostep, det känns surt att inte kunna vara med att kika på den men mamma får filma *=) Vi kommer hem på söndag kväll.
 
I går bakade vi  igen =)
pepparkakor och saffransbullar
 
 
 
 

25 November

Onsdag!
 
Bara i dag och i morgon kvar att jobba på veckan =)
 
Regn å rusk i dag med usch sånt tråkigt väder.
I dag ska vi i alla fall upp med stjärnorna i fönstren. Jag satt upp de nya jul hiss gardinerna i går så det är klart. När jag kom hem från jobbet i går så satt all ute belysning uppe och lyste så fint =)
 
I dag ska det bakas pepparkakor på sandgatan och jag tänkte också göra saffransbullar , inte katter men bullar =)
så har vi frysen full sen med lussebullar å lussekatter, tur per fyller år nu i början av december å vi slipper äta upp allt själv =)
 
Tips på julgodis vi ska göra hemma men det spar jag lite på tills nästa vecka att baka =)
 
smörkola

Bildresultat för smörkola

 

  • 100g  smör
  • 2dl  vispgrädde
  • 3dl  strösocker
  • 1dl  ljus sirap
  • 1tsk  vaniljsocker
  • flingsalt
Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull.                    
  •                                        Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt kolan koka utan lock cirka 15-30 minuter. Rör om då och då.                    
  •                                        Gör ett kulprov för att veta när kolan är färdig. Rör ned valfri smaksättning eller behåll smörkolan naturell. Häll upp kolan på en oljad plåt, strö över flingsalt om ni vill. Låt svalna.                    
  •                                        Klipp i bitar och slå in kola i smörpapper, förvara kallt.                    
 
 
 

utvald2

Lyxig Rocky road

 

200 g mjölkchoklad 200 g mörk choklad 25 g smör 1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g (okokt) 250 g Dumlekola 2–3 dl salta jordnötter ca 200 g minimarshmallows

GÖR SÅ HÄR

1. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt svalna något.

2. Skär Dumlekolorna i småbitar och blanda ner dem, nötterna och marshmallows i chokladsmeten. Rör om försiktigt.

3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i ett 2–3 cm tjockt lager. Ställ den i kylen och låt den stelna.

4. Skär chokladen i bitar med en vass kniv. Förvara godiset i en burk med tätslutande lock i kylen.

 
 
 

24 November

Tisdag och 1 månad kvar till julafton =)
Nu går det fort.
 
I går efter jobbet så bakade vi lussekatter och saffranskorpor. vi hann också göra lax i ugn och äta i skaplig tid och barnen gjorde kväller kl  19 =) effektiv kväll.
 

Idag har vi inte bakning på listan i alla fall, vi ska hänga upp lite belysning inne och på altanen, kanske jul hissgardinerna kommer upp.. Vi får besök i kväll av Pers farbror med familj de ska lämna över en julkalender till barnen som de gjort och slagit in massa små paket till den =) Sedan har jag också träning i väll få se hur många vi blir? vi har varit väldigt få ett tag nu och samma personer. Vi har hjälp med tränare till cupen och sedan vet vi inte ännu vem som kommer ta över och styra upp damlaget. , det är väl det som gör att färre är intresserad av att träna när vi inte vet hur det blir riktigt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

23 November

Måndag!
 
iiiiis kallt ute, usch så här kallt vill jag inte ha minus 2 grader räcker.
 
Helgen har ju gått
 
Vi var på begravning efter jobbet i Fredags och sa farväl till en rolig , fin man. Jätte fin begravning. Hämtade upp tjejerna i muntbeo på vägen hem och lagade god mat och myste i soffan till idol.
 

Lördagen så blev det ett besök i korsån, såå mycket folk som vanligt och lite marknad. Det är bara mysigt för barnen att komma dit och träffa tomten och rida på ponnyn. Vi köper alltid saffransskorporna där som är så goda. Idag ska vi baka dom själva och göra lussebullar =)
 
 

19 November

Torsdag idag!
 
Och första snön har kommit, lite grann bara så de ligger kvar lite vitt ser jag när jag kikar ut från fönstren. Dock var det tok halt ute när jag var ute på en promenad. Mötte en kvinna som gjorde en riktig dans, hon klarade sig precis för att ramla.
 
Hur som så ska jag börja på att skriva ner här vad som ska bakas nu när juletiderna är här =)
 
Saffransbullar/ katter
 
Mitt recept som jag alltid gör till jul =) vill du göra katter så lägger du inte i någon fyllning.
 
Bildresultat för saffransbullar Bildresultat för lussekatter med pärlsocker
 
 
50  g färsk   jäst                                     
  • 150g   smör eller margarin                                     
  • 2 påsar   saffran (à 1/2 g)                                    
  • 1 1/2 dl   strösocker                                     
  • 5 dl   mjölk                                     
  • 250g   kesella/vanilj (10 %)                                    
  • 1/2 tsk   salt                                     
  • 1ägg
  • 15-17   dl   vetemjöl

 

  • Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet. Stöt saffranet med lite av sockret i en mortel. Rör ner saffranet i det smälta matfettet. Tillsätt mjölken och ljumma degspadet till ca 37°C.

 

  • Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, socker, kvarg, salt och ägg. Arbeta i nästan allt vetemjöl och arbeta degen ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Strö lite mjöl över degen. Låt den jäsa under bakduk 30-45 minuter.

 

  • Fyllning: Rör matfett, socker och vaniljsocker smidigt.

 

  • Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Knåda ev. i resten av mjölet och dela degen i 2 delar.

 

  • Kavla ut varje del på mjölad arbetsbänk till en kaka ca 25x60 cm. Bred på fyllningen. Vik kakan dubbel på längden, tryck till den lätt med handen. Skär 2-3 cm breda remsor, dela dem på mitten men låt de sitta ihop i övre kanten (som ett byxben). Sno ihop till en knut. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Täck dem med en bakduk och låt jäsa ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250ºC.

 

  • Pensling: Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  • Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt dem kallna på galler övertäckta med bakduk.
                    

                                       

 
 

17 November

Tisdag!
 
Har ni några julkänslor?
Jag känner inga alls faktiskt ännu men det kanske kommer nästa vecka då det ör dags för julpynt i fönstren och så åker vi ju till Skellefteå. Tänkte passa på att julhandla lite där och de verkar ha mycket roliga affärer =) Vi missar dock tomtesmyg men istället kanske vi åker nu i helgen till Garpenberg och kikar på den julmarknaden =). Töserna får ju åka på tomtesmyg i alla fall med mormor å morfar.
 
I går i Muntebo, pussel med moster Jennifer <3
 
 
 
Ikväll är det dags för träning igen och barnen ska vara med moster Jessica och kusinerna medans. Pappa Per jobbar eftermiddag.
 
 

16 November

Måndag!
 
Jaha ja måndag.
 
Idag är det jag som hämtar barn på skola och dagis sen så ska vi åka hem till mamma och pappa så ska jag färga håret på mamma =) Sedan är det bara att åka hem äta lite mat och natta barn. Jag har ett styrkepass att göra =)
 
 
Helgen gick ju snabbt
 
Badhus besök,  tacokväll, promenader, haft besök, barnen har lekt med kompisar.
 

Jag vann en tävling på fb en platta Nocco =)
 

Igår söndag hade barnen dans, jag passade på att springa lite, kallt och tråkigt väder.
 
 
 

13 November

Fredag!!!
 
Denna vecka har gått undan och det tackar vi för =)
I dag efter jag slutat vilket är om nån timme då är det dag satt hämnat barn från skola och dagis och så åker vi och badar som vanligt på fredagar. Det är så skönt att gå dit så blir man riktigt avslappnad inför kvällen.
Tacos och idol står på spel. =)
 
Övrigt i helgen så är det inte mycket planerat, kika lite innebandy barnen ska väl leka med kompisar, dans och löpning.
 
Hoppas ni får en fin helg =)
 
Fredagens efterrätt har ni här  www.jennysmatblogg.se
 
delikato

Det här behöver du till 40 små delicatobollar / alternativ 1 chokladbollstårta:  200 gram rumsvarmt smör 8 dl havregryn 3 dl florsocker 1 nypa salt 2 msk kallt kaffe 2  1/2 msk kakao 1/2 dl oboy 50 gram smält mjölkchoklad

Garnering: 150 gram mjölkchoklad Kokosflingor eller pärlsocker

Gör så här: Mixa havregrynen med en mixer till mindre bitar. Vispa smör med florsocker till en jämnsmet, rör ner salt, kaffe, kakao & oboy. Vänd ner havregrynen & chokladen och ställ kallt i  1 timme. Rulla sedan chokladbollar och ställ in dem i kylen under tiden du smälter chokladen. Rulla dem sedan i chokladen som du låtit svalna, och sedan även i kokosflingor eller pärlsocker, vilket du tycker är godast.

Klart!

 
 

11 November

Onsdag!!
 
Lika härligt friskt väder i dag =)
Snart lunch sedan är det inte så långt kvar på arbetsdagen. Hemma håller per på att byta fönster i vårat sovrum så det blir lite städa och bädda rent sen. Sedan i dag ska jag ta mig ut på en löptur.
 
Jag kikar runt lite på festklänningar, skulle vara roligt att ha något nytt när vi åker till Skellefteå.
 
Funderar på dessa. Från nelly och bubbleroom.
Chiara Forthi Kasia Dress Black/White Bubbleroom.se
 
 
 
 

10 November

Tisdag!!
 
Lite finare väder i dag jämnfört med i går. I kväll är det fotbollsträning som är planerat, inget annat vad jag vet. Vi funderar på att laga något med fläskfilé i kväll vi får se =)
 
Igår efter jag nattat barn och plockat undan maten och donar så klädde jag på mig för att gå ut och gå en sväng, på med allt och i med musik så öppnar jag dörren så spö regnade det =( suck så jag fick åka ner och handla ost och kex åt mig å Per istället =)
 
Mina fina flickor, är så glad att jag är just er mamma <3
 
 

9 November

Måndag!
 
Men ja denna helg tycker jag gick snabbare än snabbast, typiskt.
 
I går firade vi min kära mamma som fyllde år och så klart min kära pappa på farsdag, de bjöd på tacos, Toblerone cheesecake, marängtårta, glass, godis, läsk, vin och ja vi var proppmätta när vi åkte hem. Barnen somnade på stört och Per åkte och jobba natt och jag somnade också direkt =)
 

På lördagkvällen så hade jag och Novelia så roligt när vi tittade på så mycket bättre, hon var på sånt tok humör och vi skratta så vi låg på golvet. Tindra stackarn somnade 19:30 hon var så trött så, hon är den som 'är mest kvällstrött i familjen. Novelia höll sig till 21 i alla fall =) Tidigare på dagen så kikade vi på innebandy, knäppte kort på Folkan, åkte och handlade presenter, hälsade på i muntebo och kvällen spenderades hemma =)
 
 
Fredagen efter jag hämtat Tindra på skolan så åkte vi hem packade badkläder så tog vi oss och åkte och bada. det var vi och några till =) väldigt skönt. Jag bubblade helt själv hur många gånger som helst. Efter bad så var det bara att åka hem packa upp och börja ´med middagen.  
 

Idag så är det plock hemma, promenad och lite läsning med Tindra. Hon är så duktig att skriva långa meningar, hon gör det på varje teckning  hon målar. Läsningen går framåt. =)
 

6 November

Fredag!!
 
Alltid lika trevligt med fredagar. Slutar nu vid lunch så ska jag handla lite innan Tindra slutar skolan så ska jag hämta henne. Per och Novelia är lediga och är hemma, eller ja Per ska jobba natt helg. Vi får se vad vi ska hitta på i dag? kanske gå och bada, det brukar vi ju göra eller om vi badar i morgon =)
 
Övrigt i helgen är det mamma som fyller år så vi ska dit på mat på söndag, så är det också fars dag, barnen har sin dans och så ska vi väl hålla på hemma med rust och allt =P
 
 
 
Tips på lite fredagsfika nu när det är kladdkakans dag

Bildresultat för kladdkaka med dumlesnacks

 

200 g smör

3 ägg

4 dl socker

6 msk kakao

2 dl mjöl

175 g dumlesnacks

.

Smält smöret. Rör ihop ägg, socker, kakao och mjöl. Rör ner smöret i smeten. Smöra en form med löstagbar kant på 24 cm och häll i halva smeten. Grovhacka dumlesnacks och fördela den i formen. Häll på resten av chokladsmeten. Grädda i 175 gr i 28 minuter.

IMG_3233

 
 
 

5 November

Torsdag!
 
Det innebär att det är fredag i morgon =)
 
Ikväll är det dags för fotbollsträning igen och hoppas vi blir några fler i dag så vi kan spela lite bättre spel.
Ska väl hinna med lite krattning och matlagning först.
 
I går så begav vi oss ner till muntebo så barnen fick prova bada i deras bubbel pool som de har på gården. Varmt och skönt tyckte dom =)  På bilden syns det att Novelia har smink kvar på sig efter spökfesten de hade på dagis.
 
 

3 november

 
 
Tisdag!
 
Det känns inte riktigt som om det är November, men det är skönt att det inte har blivit så där kallt å ruggit ute än.
 
Idag börjar inomhus träningarna, jag har inte varit så sugen att börja igen faktiskt men jag kanske blir?
Jag ska träna och se hur det är om jag känner mig själv så kommer jag fortsätta om vi nu blir tillräckligt många och vilka som ska spela har ju mycket med det att göra också. Kommer bli varmt att träna inne jag som är van att vara ute och träna. =)
 
Recept på Coca cola kärleksmums
 
 

250 g smör 2 ½ dl Coca-Cola (ej Light eller Zero utan med vanligt socker) ½ dl kakao 4 dl strösocker 5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 1 nypa salt 2 ägg 1 ½ dl mjölk 

Glasyr 7 dl florsocker 115 g smör, smält 3 msk kakao 2 tsk vaniljsocker 3–4 msk Coca-Cola 

Garnering kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt Coca-Cola och kakao och låt det puttra i ca ½ min. Ta bort kastrullen från värmen och låt blandningen svalna.

2. Blanda ihop strösocker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål. Tillsätt ägg, mjölk och Coca-Cola-blandningen. Rör ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en ugnsform, ca 22 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den kallna i formen.

5. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till en bredbar glasyr.

6. Bred ut glasyren på kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna innan du skär kakan i rutor.

 
 
 
 

2 November

Måndag!!!
 
Då var det måndag igen och tillbaka till verkligheten, förra veckan  var det kort vecka. Barnen är på dagis och skolan igen och i kväll är det dags för föräldramöte på Novelias dagis så mamma/mormor kommer och passar barnen så jag och per kan åka iväg.
 
Helgen i bilder =)
 
Mycket halloween firande blev det både torsdag, fredag och lördag =)
Fredag så var det häxkväll för Tindra hos en kompis och de hade haft jätte roligt. Jag och Novelia fikade på Hanssons och sen åkte vi ner till muntebo och gick bus eller godis =)
 
Lördag så var det fullt upp med lek för barnen, jag tog en löptur, sedan var det förberedelser inför kvällen, åkte först till kyrkogården och tände ljus. Började sminka oss familjen och Linus med barn kom ner så sminkade jag även dem =) Vi åkte till Hoforsbacken och hade trevligt. Grillade, barnen gick spökjakt tipspromenad i skogen med pannlampor i deras lag, det var lagtävlingar och det var en super bra kväll.  Barnen höll ut till 23.
 
Söndag så var det skönt med sovmorgon =) började med promenad och barnen lekte lite med kompisar, sedan kom elin och gjorde fransar, sedan på mamma och mer besök fick vi av brorsan med familj =) Sedan stressa vi iväg på badkalas för  kompisen Ida, Kvällen avslutades med pizza och bra film =)
 

RSS 2.0