29 Februari

Måndag!
 
Och jag som trodde det var mars månad nu men en ynka dag kvar på denna månad. Skott dagen i dag även så det är tillgång för alla kvinnor att fria till sina män =)
 
Helgen susade förbi, helgen i bilder
 
Väldigt trötta barn å karl har jag haft i helgen, somnat tidigt på källarna så jag har fått suttit själv och kikat på fångarna på fortet å melodifestivalen. De är mest för att de är snoriga å hostiga. Lika så Per fast han har hög feber åsså problem med axeln på det. Fått svar på sin magnetröntgen i dag så han ska börja gå hos en sjukgymnast. 
 

Söndagar går barnen på mini träning och de tycker det är så kul =) De får verkligen prova på allt inom träning så bra tänk aerostep har där tummen upp till dem.
 
Hoppas på friska barn och karl denna vecka. dom har ju sport lov nu =)
De sov hos mamma och pappa i natt och de hade väl hostat lite i natt men de är rätt pigga å glada =) Kusin Bianca å bella skulle också komma till muntebo i dag så de har fullt upp =)
 
 

26 Februari

Fredag!!!
 
Äntligen är det helg =)
 
Efter hämtning på dagis å skola så ska jag skjutsa ner dem till muntebo där de ska vara en liten stund. Jag och några tjejer från laget ska göra klar sponsringen. Det har gått väldigt bra för oss med det, ingen har tackat nej och alla är positiva och vill sponsra Hofors damlag.
 
Senare i dag blir det att hålla till hemma, det blir tacos till kvällen och fångarna på fortet, barnens höjdpunkt på veckan. =)
 
Middagstips
 
Bildresultat för taco paj
 
Taco paj!

Skalet:

4 dl mjöl
50 g margarin/smör
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1,5 dl mjölk/filmjölk

Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt med smör och tillsätt mjölk eller filmjölk. Arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg kallt i 30 minuter. Tryck ut i form och förgrädda i 10 minuter i 225 C.   

Fyllning:
500 g färs (det funkar lika bra med nötfärs som blandfärs)
1 lök (hackad)
1 påse tacomix
2 msk mjöl
1 dl vatten (drygt)
2 vitlöksklyftor (hackade)
4 tomater (hackade)
(4 feferoni, i mindre bitar)
2 dl creme fraiche
4 msk majonäs
1 dl riven ost

25 Februari

Torsdag!!
 
Snart dags för lunch här på kontoret, sedan är det inte långt till hemgång. Jag har hämtning av barnen i dag, Per är på heta arbeten kurs =) Inget planerat att göra innan träningen i kväll.
 
I går lovade jag barnen att bygga en stor snö häst och när vi kommer ut så är det ingen tö snö inte haha så det var omöjligt, vi spelade lite innebandy på gatan istället =)
 
Novelias fina sov stil =)
 
 

23 Februari

Tisdag!!
 
Är i full gång med att försöka hitta en klädsel som jag ska ha när på min 30 års dest som Per håller på att planera men jag hittar ingen som jag riktigt fastnar för, det blir 80 tals tema och jag har bara fått lämnat en lista med namn som jag vill bjuda så skulle per fixa resten själv. Det är jobbigt att inte veta lokal, lekar, maten och allt där omkring uuvvaa.. =)
 
Några favoriter
 
Bildresultat för maskeradkläder 80 talBildresultat för maskeradkläder 80 talBildresultat för maskeradkläder 80 talBildresultat för maskeradkläder 80 tal
 
 
Händer väl inte så mycket i dag mer än alla sysslor hemma och träning till kvällen =P
Det gick bra att jaga sponsorer i går och vi har även hittat sponsorer till matchens lirare på våra hemma matcher =)

22 Fabruari

Måndag!
 
Denna helg tar hem priset att gå snabbast. usch så tråkigt att det är måndag igen.
 
Idag ska jag och några tjejer från laget träffas och prata om sponsring , vi är på gång med nya träningskläder och då vill vi ha lite sponsorer tryckta på dem. Vi har redan 2 sponsorer så det är bra.
 
Helgen
 
Fredagen i backen var jätte bra, skönt väder och det gick super bra att åka. Tindra åkte väl lite längre än Novelia, de gick över till att åka bob sen efter skidorna. Jag hade bra hjälp av syste rå amandah. Väl hemma blev det fredagsmys och fångarna på fortet Tindra spmna väl 20.05 och novelia min vapendragare var uppe lika länge som mig =)
 
Lördag
Började morgonen med en promenad innan vi åt en mysig frukost. Vi sparkade i gång dagen med ett besök på leklandet jungle i Sandviken. Det var väl bra med väldigt litet, tycker de passar barn mellan 1-3 år bäst. kul att träffa på våra gamla grannar från muntebo, så glada och trevliga jämt =)
 
 
Vi åkte sedan vidare till Elin och barnen förtjejkväll , vi fick tacos och vi hade det mysigt, barnen hade super kul och vi mammor fick prata. Jessica å Melina var också med =)
 
Vi gasade hem och var hemma strax innan 20 då melodifestivalen började, Tindra såg första låten sen somnade hon som vanligt =)  Novelia hölls sig uppe med mig. Per har ju natt helg så tur jag hade Novelia som gjorde mig sällskap.
Söndag
Jag har spm vanligt spinning pass med laget, efter de en snabb lunch och fixade i ordning barnen så de kunde åka till sitt miniträning pass på aerostep. Jag tog en promenad så länge. Vi åkte sedan vidare till kompisen Biancas badkalas. Väl hemma sen styrde vi ihop en god middag som fläskfilé, pommes, bea å stekt haloumi till.
 
 
 
 
 
 

19 Februari

Fredag!! =)
 
Och en speciell fredag då jag och mina barn har namnsdag. Gabriella dagen i dag.
Jobb en stund till sen är det hämta tjejerna från dagis å skola. Sedan ska det köras lite ved =P
Till kvällen är det dags att åka snowboard å skidor i backen då mitt jobb har hyrt hela backen =) Det blir korvgrillning där också å lite bob åk. Barnen ska i alla fall åka skidor å jag bräda med lillasyster min, Amandah följer också med å hjälper till med barnen, bra att de följer med mig upp då Per ska ut och jobba natt helg.
Per är nu också i upplands Väsby och magnetröntgen sin axel då den fortfarande inte är bra. Farligt att leka på badhus. =)
 
Helgen är ganska fullspäckad som i morgon har leklandet som ska besökas det nya i Sandviken, sedan är det tjejkväll hos Elin i Storvik =)
 
Söndagen börjar med spinning med laget för mig sedan har tjejerna Miniträning på Aersostep som börjar nu på söndag, det var innan dans men som nu gått över till mini träning/dans Sen är det dags för badkalas för en kompis till dem.
 
 
Bjuder på några gamla bilder i brist på annat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Längtar väldigt mycket till sommaren nu =)
 
 
 
 
 

18 Februari

Torsdag!!
 
 
Vi har en så kallad tävling på jobbet då vi är uppdelade i lag och har frågesport, just nu ligger vi 3:a av 6 lag och det finns inget annat än att vinna så i kväll blir det att plugga massa ovetande saker =)
 
Planera blev ändrade i går, vi tog och styrde bilen till muntebo istället och färgade håret på mamma, sedan blev bi bjuden på fläskpannkaka mums mums =)
 
 
 
Igår efter jag städat av lite hemma och bäddat rent i sängen så gick jag å la mig innan Per kom hem och kika på tv. Jag kände att de klia lite på bröstet men inte märkbart mycket efter 5 min så skulle jag bara byta ställning och känner hur det rör sig på bröstet så jag i full panik känner med handen och fick tag på något och nyper i hop och i ren panik så kastar jag i väg det jag hade i handen och hör hur de landar på golvet, tick lät de.. åå jag fick panik ååå fy fan vad var det där? jag skaka av allt i sängen och så fick Per koka när han kom hem och lyfter undan tvättkorgen och där är världens största spindel =( fy fan vad dåligt jag mådde, den hade jag på mig. Usch jag hatar spindlar, småkryp och allt sånt =P
 
Nog om de blir det löpträning till kvällen.=)
 
 

17 Februari

Onsdag!
 
Ja nu är det nedförsbacke till helgen =)
 
Per å Novelia åkte å besiktade Audin i morse och det hade gått bra, Nu ska Novelia strax till dagis då Per ska ut och jobba eftermiddag och jag har hämtning. Idag på eftermiddagen ska vi vara ute i alla fall få se om vi går till pulkabacken.
 
Ha en fin Onsdag!

16 Februari

Tisdag!
 
Fint väder ute men kallt.
 
I dag så är det egen panerad torsk, potatis å kall dill sås som står på schemat.
Efter middag å laggdags för barn så har jag styrka/fys träning med laget.
Se väl lite så ut i dag, har inte så mycket planerat efter jobbet.
 
Tips på en till maträtt
 
Detta tänkte jag göra i morgon =)
 
aveck2

Du behöver till 4 personer: 8 skinkschnitzlar 8 skivor ost 8 bitar rökt skinka smör

2 vispade ägg 3 dl ströbröd salt & peppar

serveras med ugnbakade rotfrukter och lite krispiga grönsaker

Gör så här: Ställ ugnen på 200 grader, skala och klyfta upp rotfrukterna, strö över rapsolja och pudra över ströbröd & flingsalt. Ströbrödet gör klyftisarna extra krispiga & goda. Ställ in i ugnen, i cirka 30 – 40 minuter- tills de är klara. Lägg ut skinkschnitzlarna på en skärbräda och banka ut dem med en kötthammare eller en brödkavel. Lägg två skivor ost och en skinkbit på hälften av dem och lägg den andra skinkschnitzeln över. Salta & peppra. Hetta upp en stekpanna med smör,  vänd bägge sidor i det uppvispade ägget, och sedan i ströbrödet och lägg ner i stekpannan. Stek varje sida på medellåg värme för att det inte ska brännas. När schnitzlarna är genomstekta servera genast med klyftpotatis, sallas, en bit citron och en god bearneiesås.

http://www.jennysmatblogg.nu/


15 Februari

Måndag!
 
Även denna helg har passerat.
 
Åter till veckan och dess aktiviteter. Vi gjorde en ny matsedel i går för denna vecka och handlade hem till det.
Så i kväll är det köttbullar och stuvisar. Ingen träning i kväll så det blir en eftermiddag kväll hemma med plock och saker som behöver fixas, kan vara skönt att få sånt gjort.
 
Helgen i bilder
 
Fredagen så besökte vi badhuset efter jobb å skola. Det var väldigt mycket folk där och det brukar inte alls vara så där mycket. Det blev ett väldigt uppbrott på facebook då Hofors hallen gick ut med ett inlägg om att det var oroligt på badhuset bland alla gäster. Jag var där så jag berättade bara min vision men det är tydligt andra fel att säga de!! jag blir arg på alla andra som lägger sig i som inte var där och anser att de har rätt? oh då blir jag sur...
I omklädningsrummet kom först en kille som var mellan 18.30 år svårt att sätta ålder, han var inte svensk så han prata inte svenska, vi fick gömma oss bakom handukarna och vissa stod ju nakna, det är ju ett omklädningsrum. Hon som stod närmast fick visa honom vägen ut med hela handen. I badhallen så var det en grupp på 15-20 st killar, de filmade varandra när de hoppade från tornen och knäppte kort och var väldigt livliga, de hördes. De sprang även runt lilla poolen och bland vuxna och många av oss som var där kände sig obekväma för de tittade (gloddes) mycket. Jag tog inte av mig handduken en endast gång och badade med barnen, jag vågade inte det =( så ska det inte vara i ett badhus. Jag har aldrig känt så här tidigare eller upplevt det. Sedan kom en mamma med barn och sa att det var en kille på damernas omklädningsrum men visa honom vägen ut, han hade gått fel sa han. Sen kan jag tänka mig bland alla badgäster att det pratas och diskuteras så klart om detta och då blir det oroligt. Fler föräldrar sa till badvakterna om detta så de var medvetna och tog in fler personal. nog om de hoppas det ska blir bra nu =)
 
Barnen hade roligt i alla fall och det var huvudsaken =)
 

Lördagen så åkte vi först till Gävle för att fylla på med fransar hos Élin. Mamma och barnen var med så det gick super bra och snabbt =) Vi tog en liten tur på köpis då Tindra shoppa loss för sina födelsedagspengar. Hon hitta en vår kappa, klänning, kofta och strumpbyxor allt för discot som hon skulle på =) Hennes kompis Josefin och henens mamma kom å plockade upp Tindra =) Vi var också på kalas några hus upp på gatan för att fira Julia och Johan =)
 
 
Söndag och alla hjärtans dag =)
Barnen tar den dagen mer på allvar än vad jag och per gör =) Barnen gjorde frukost  åt oss och ritade teckningar =) Per hade köpt vita tulpaner åt mig och triss lotter. =) Det var spinning pass också denna söndag, efter de var de dusch å fix för att åka på mer kalas för att fira Tommy å Stephanie.
 
 

12 Februari

Fredag!
 
Å så kom fredagen =) så bra, mycket bra. det har kommit mer snö och det är ju bra och skojj för barnen.
Jobbar fram till kl 12 och där efter ska jag hämta Tindra på skolan =) Sedan åker vi hem till resten av familjen och vi tror vi packar badväskan och åker och badar lite.
 
Kvällen är det ju alltid fredagsmys och oftast brukar det vara tacos men i dag blir det fläskfilé, bea och egna pommes. Så klart ska vi se fångarna på fortet, barnens favorit program.
 
Lördagen kommer bestå av ett besök i Gävle för att fylla på fransar =) sedan in en snabb sväng i Valbo för att Tindra vill så gärna köpa något nytt till discot hon ska på senare på kvällen. Hon fick ju så mycket pengar när hon fyllde så klart hon ska shoppa lite =) Vi ska på kalas också fira Julia som fyller år och johan som fyllt år =)  Sen är det ju melodifestivalen =)
 
Söndagen då blir det först spinning eller crossfit med fotbollen sen är det dags för kalas igen och då är det Tommy å Stephanie som fyller år. Svärfar fyller år med men han skulle inte firas i helgen.
 
Så ser typ helgen ut =)
 
Fina tindra
 
 
 
 
 

11 Februari

Torsdag!
 
Håller på att planera helgen så det ska bli så bra som möjligt =)
 
Övrigt i dag efter jobb så ska det byggas en snögubbe om det går, sedan laga mat, natta barn och åka på träning och i dag står löpning på schemat =P Sist var det super jobbigt. Som det ska vara =)
 
Lite tips på en god maträtt
Panerad Torsk med dillstuvad potatis.
 
IMG_3686
 

För 4 personer behöver du: 800 gram potatis ( fast sort ) 4 fina torskfileer 2 dl vetemjöl 2 ägg 2 dl ströbröd + salt & citronpeppar

Dillstuvningen:  3 msk smör 2 msk vetemjöl 4 dl grädde 1 kruka finhackad dill salt & peppar

Gör så här:  Skala och skär potatisen i mindre bitar, som på bilden. Då blir koktiden kortare och du får lagom stora bitar. Koka den mjuk i saltat vatten. Under tiden gör du fisken. Häll upp mjöl på en tallrik, vispat ägg på en annan tallrik och sist ströbröd + salt & citronpeppar på den tredje tallriken. Doppa torsken på bägge sidor först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Smörstek dem sedan i en stekpanna. Under tiden kan du göra stuvningen. Börja med att hetta upp en kastrull  med smör, när det smält så vispar du ner mjölet tills det blir klumpfritt. Häll sakta i lite av grädden tills du har en klumpfri redning och häll i resten av vätska under omrörning. Smak av med dillen & salt och peppar. När potatisen är färdigkokt häller du bort vattnet och vänder sedan ner stuvningen bland potatisen och rör om.

Servera sedan genast med den smörstekta panerade torsken.

http://www.jennysmatblogg.nu/page/2/

 

 


10 Februari

Onsdag!
 
Oj så dammigt det är ute sa Novelia i morse när vi öppnade dörren och skulle gå ut till bilen =) hon mena så klart dimmigt. 
 
Händer väl inte så mycket i dag.
Stekt fläsk och löksås står på matlistan i dag.
Lite högläsning  för Tindra och dona hemma. Är det ok väder så tar jag mig ut på en liten löptur
 
Novelia har ju fastnad för vi ska bada nakna
 
 
 
 

9 Februari

Tisdag!
 
Grått och trist ute.
 
Efter jobb så är det bara att hålla på hemma dusch av barn, laga mat och i kväll är det familjen älsklingsmat som  står på schema, lax och pressad potatis =)
Sedan är det dags för fys/styrka med laget.
 
Igår kunde jag inte lägga upp bilder så i dag ser det ut att fungera.
 
 
 
 

8 Februari

Måndag!!
 
Ja det var några dagar sen jag skrev här och det beror på att jag har vart hemma med vård av barn med Novelia.
I onsdags ringer de från dagis  och säger att Novelias tumme ser inte bra ut, den var så svälld, röd och såg hemsk ut. Hon klagade lite dagen innan att de gjorde ont i tummen men vi kunde inte se något. Troligtvis har hon haft ett litet sår i nagelbandet och så har hon fått in bakterie där som spökade till det. På hc sa de att de var staff eller streptokocker men jag minns inte vad han sa, man får bara en penicillin kur mor detta så ska det bli bra. Hon ska äta i 10 dagar och tummen ser bra ut =)  men orolig var jag hela onsdag kvällen när vi skulle ha koll på röra trådarna som gick i huden. Nu mår hon bra =) I dag leker hon med sina kusiner Anton och Justin så Per har fullt upp med barn hemma i dag =)
 
Tindra hade sitt släkt kalas också i lördags och hon fick så mycket fina presenter. Fina kläder, skor, väskor, hårsaker och pengar att åka till Valbo och shoppa för =)
 
Så har vi firat deras kusin wiggo som fyllde 1 år, sen i går lekte Novelia med en kompis och sen var det ju kvällerr. Helgen gick fort.
 
Melodifestivalen har startat också och det är bra tycker vi =)
Novelia har erkänt att hon är kär i samir =)
 
Jo i går var det spinning med fotbollen och det är ju inte så kul tycker jag men det är bra träning =) ont i rumpan i dag kan jag lova.. Vi kör just nu tisdagar - styrka, torsdagar- löpning och söndagar spinning/crossfit. Där i mellan försöker jag komma ut på lite promenader eller lättare löpturer. Just nu är det så isigt ute och jag äger inga riktiga bra ice pjucks. =P
 
Bildresultat för is skor
 
 
 
 
 

2 Februari

Tisdag!!
 
Har väl inte så mycket nytt att komma med egentligen.
Efter jobb så ska jag hämta barnen i muntebo som är där med mormor =) Pappa Per hjälper erik med huset så det är tur att mamma kan ha barnen en sväng i bland. guld värt.
Till Kvällen så är det träning som gäller och tisdagar kör vi styrka. Vet inte hur de ska gå? jag har sån träningsvärk i rygg och armar efter söndagens crossfit pass =/ Bara bita i hop =)
 
Mina små hjärtan <3
Tiden går så snabbt så det är otäckt
 
 
 
 

1 Februari

Välkommen februari och måndag!
 
Började dagen med att jobba en sväng sedan åka med Novelia till HC för att kika hennes hals, visade ingenting, gjorde också prov på körtelfeber men visade ingenting, så det är en envis halsont hon har. Hoppas den försvinner sbart. Nu jobbar jag igen =) Hon är hemma med Per då han är ledig men hon vela så gärna att jag skulle med till doktorn så då gjorde jag de.
 
Helgen ja det skulle bli massa kalasande men efter Tindra haft sitt barnkalas och skulle sova så kom den en spya rakt ner på golvet. =/ hon var trött och slö hela lördagen och mådde bra i går =) Hoppas verkligen inte kompisarna blev smittade.
 
Det var ett lyckat kalas i alla fall hon fick massa fina presenter och det åts massa korv, glass, snacks och godis å läsk. Vi fick städa efteråt så vi kunde sitta och kika på fångarna på fortet sen =P
 
Alla var dock inte med på bild de var 16 st totalt =)

RSS 2.0