30 Augusti

 
Freeedag!!! men yess fredag =) underbart. Hoppas på en inte för allt lång arbetsdag annars är det 15 som gäller stressa upp å hämta barnen på dagis lämna dem hos mamma en sväng medans jag har löpning + fotboll sen ska vi ha taco mys hela kvällen lååång =) titta på någon bra barnfilm å fångarna på fortet.
 
Äntligen helg, hoppas på festligheter i morgon med laget =)
 
I går när jag kom hem så började vi och storstäda huset barnen hjälpte till jätte bra på sina rum =) Plockade hallon, gjorde hemgjord pizza och bakade chokladbullar (bollar). Mamma å pappa kom förbi och  visade sin nya bil en super snygg bmw.
 
 

29 augusti

Torsdag!
 
Dags för lunch snart och jag ska äta lax med creme fresch å feta ost =) 
för er som vela veta det ;D
 
I dag har jag haft pigga ben på promenaden så det får bli en till senare i kväll. Har inget mer planerat än att vi ska bege oss ut i skogen å plocka hallon. Barnen ska i säng tidigt nu efter de vart ledig i veckan då Per vart ledig så mycket friskluft i dag behövs nog för att de ska komma i säng..
 
Är sugen på att baka
 
 
Vit chokladform med hallon alluminium formar
Pajdeg
200g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
1 dl potatismjöl
smör till formarna
Fyllning:
125g smör
150g vit choklad
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
 
175 grader på ugnen. Mixa eller nyp ihop ingredienserna till pajdegen. Låt degen vila i kylen. Smöra folieformarna och tryck ut degen i formarna. Smält smöret till fyllningen och hacka chokladen grovt och rör ner den i det varma smöret. Blanda tills chokladen har smällt. Tillsätt ägg och strösocker. Fördela fyllningen i formarna och lägg i några hallon i varje form. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter
 
En efterätt till helgen kanske
 

Kladdkaksmuffins med marshmallowstäcke (ca 10 st)

100 g smör 2 ägg 3 dl socker 1 1/2 dl vetemjöl 4 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 1 nypa salt Minimarshmallows

Gör såhär;

Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker och vaniljsocker till en jämn smet. Rör i äggen – ett i taget – och avsluta med att tillsätta de torra ingredienserna. Fördela i 10  muffinsformar (gärna muffinsplåt) och grädda längst ner i ugnen i 200°C ca 12 minuter – de ska kännas kladdiga. Jag använde inte varmluft.

Fördela ca 8 minimarshmallows på varje muffins. Ställ in den högt upp i ugnen i ca 1-2 minuter. Marshmallowsen ska svälla något och smälta, men passa noga så att de inte bränns!

IMG_4277

Blanda ihop muffinssmeten enligt anvisningar och fördela i muffinsformar.

IMG_4289

Fördela 8-10 marshmallows på muffinsen och grädda ytterligare någon minut.

 

Vit chokladkladdkaka med rabarber (en kaka i springform)

120 gram vit choklad 100 gram smör 2 dl strösocker 2 ägg 1,5 tsk vaniljsocker 2 1/2 dl vetemjöl 150-200 gram rabarber

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader, jag använde inte varmluft. Skär rabarbern i tunna skickor, ca 0,5 cm tjocka. Ställ åt sidan. Smörj en springform med smör. Smält smöret och tillsätt chokladen i mindre bitar. Rör om tills allt blandas. Vispa ägg, socker och vaniljsocker för hand ett par minuter. Rör ner chokladblandningen i äggsmeten, och avsluta med att vända ner vetemjölet. Häll smeten i en smord form och fördela rabarbern över kakan, grädda sedan mitt i ugnen i 12-15 minuter.

IMG_9943

Smält smöret och rör ner den vita chokladen.

IMG_9946

Blanda ihop smeten enligt anvisningar och häll den i en smord springform.

IMG_9954

Fördela rabarbern över kakan och grädda den mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Låt svalna och låt den stå i kylen något innan servering.

 


28 augusti

Onsdag!
 
Är faktiskt pigg i dag trodde jag skulle känna mig sämr för jag somnade sent kunde inte varva ner efter matchen blev täppt i näsan och visste inte hur jag skulle ligga i sängen snurra å snurra. Tog en promenad nu på rasten och det känndes bra det är varmt ute.
 
På tal om matchen, vi åkte dit endast 11 spelare slutade med att vi var 10 st mer eller mindre under hela matchen och ja vi förlorade. Vi fick spela försvarsspel mesta dels och för min egen del gav jag upp för länge sen var så svårt att komma in i matchen och få bra struktur på det hela. Känndes bra i början.
 
I dag så har vi bara liiite ved kvar så de ska vi få undan idag och självklart va med barnen =)) Kvällen avslutas med träning och klippning av hår =)
 
 
 
Dom här skorna från stadium är verkligen kanon sitter lätt på foten och ingen snörning på dem =)
 
I köket minskar det på godiset (någon tjuv) det var Per =)
 

Håret ska jag toppa så det ser fräscht ut
 
 
 
 

27 Augusti

Tisdag!

 
Gillar ju inte tisdagar men måste försöka att göra denna till en bra tisdag, ser lovande ut =) gått bra på jobbet nu på förmiddagen och tiden går. Ätit god frukost och ska ta mig ut på en promenad som vanligt vid den här tiden. Känner ac ryggen lite efter att ha tagit hand om ved i går eftermiddag/kväll =P pjuu vi fick bort en hel del.
Forsätter i dag med ett tag innan samling för match borta mot huge.
 
 
 

Sockerbullar med vaniljfyllning

LISA BJÖRNER
25 bullar
Vetedeg
  • 5 dl kall mjölk
  • 75 g jäst
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 msk stötta kardemummakärnor
  • 200 g mjukt smör
  • 2 liter vetemjöl
  • Garnering:
  • smör till pensling, cirka 25 g
  • strösocker till garnering
Vaniljkräm
  • 5 dl mjölk, 3%
  • 1 vaniljstång
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 6 äggulor
  • 50 g maizena majsstärkelse
  • 50 g mjukt smör
  1. Börja med vaniljkrämen så den hinner svalna. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull. Lägg ner stången, tillsätt mjölken och koka upp.
  2. Vispa äggulor, strösocker och maisena luftigt med elvisp. Slå över den heta mjölken under vispning.
  3. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp försiktigt under ständig vispning. Det får inte koka! Så fort blandningen börjar tjockna, häll snabbt över i en kall skål. Tillsätt smöret och rör tills det smält. Ställ krämen kallt.
  4. Smula ner jästen i en bunke eller matberedare och lös den i den kalla mjölken. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma-kärnor och det rumsvarma smöret i klickar.
  5. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta degen i maskin cirka 12-15 minuter, eller cirka 20 minuter för hand, tills den känns smidig och elastisk. Låt degen vila 10 minuter så att spänningen släpper och degen blir mer följsam att arbeta med.
  6. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Dela den i cirka 25 bitar och forma till runda bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
  7. Fyll vaniljkrämen i en spritspåse, sätt spritsen i varje bulle och fyll med lite kräm, cirka 1 tesked.
  8. Grädda bullarna gyllene, i cirka 8-10 minuter och låt svalna något. Pensla dem sedan med smält smör och rulla dem i strösocker, utan att det hamnar socker på vaniljklicken

26 Augusti

Måndag!!
 
I morse vela jag gärna inte vakna, var så trött börjar släppa lite nu, Tindra hoppa på mig i morse för hon var så pigg å glad och vela till dagis fort fort. Hon somna ju vid 19 i går. Jag kollade pretty women som jag sett 1000 gåånger =) Passa på när Per jobba natt.
 
Helgen har vi försökt gjort så mycket som möjligt
 
Var ledig i fredags så helgen blev så mycket längre. Hade tjejkväll och det var jätte trevligt, promenader, lek i lekpark, cykelturer, Tindra å Novelai har lekt med kompisar hela helgen =) Tindra har vart på kalas. Fått hem massa ved som ska staplas så vi har att göra. Ska ringa å väcka Per kl 12 så ska han gå ut å börja så får jag hjälpa till sen. Träning i kväll också.
 
Tindra och Melina (tjejkvällen) Jessicas lilla tjej 2 månader.
 
Mys morgon på fredagen fukost å tv tittning
 
Barnen leker med Filippa som var hos oss under fredagen =)
 
Bilen fungerar så vi åkte till stjärnsund för att äta glass sen
 

lördagen cykla vi ner till bruket för lite inhandling och lördagsgodis åsså skumm i fontänen
 

Fick lite massage av Tindra efter en hel del tränande under helgen =)
 
 
Vi har också träffat kusin Bianca som sov hos mina barns mormor å morfar i lördags
 
 
Tindra kalas redo =)
 
 
 

22 Augusti

Torsdag!
 
Gudars pannkaka denna vecka har verkligen gått fort. Fredag i morgon redan och ser ut som vi eventuellt blir ledig =) vi är så duktiga. I dag är det planerat lek för barnen då de ska hem till filippa å de har tjatat att de vill leka med sin bästis kompis =) gulligt, de leker så bra ihop alla 3. Jag ska börja sotera overaller, regnställ å fodrat ställ skor och vinterskor med mera för att se vad som behövs till hösten och vintern
 
I går var vi in till valbo och köpte skor =) nya allvädersstövlar till barnen, blev ett par vardagsskor till mig och nya joggingskor. Blev pressent till Tindras kompis nike som hon ska på kalas till på söndag. Besök på Ikea blev det också med massa smått å gott. Avslutade kvällen sen med fotbollsträning och tjejerna följde med å vi lånade morfars bil. Trött på att låna nu men i dag ska bilen igång har Per sagt ;D hoppas på de.
 
 

21 Augusti

Onsdag!
 
Utvilad =)  skönt de.
 
Jobbar som vanligt, har ont i mitt lår då jag fick jordens lårkaka tidigt in i matche´n och den förstörde för mig resten av matchen, men jag gjorde mitt bästa. Vi förlora med 2-0 och det var en bra match =) snart kommer det lossna för oss och vinsterna kommer tids nog. Inga tennissiffror nå mer iallafall. Prata nyss med mamma o pappa barnen hade vaknat kl 8, saknar dom nu men inte många timmar kvar på denna dag.
 
I dag ska vi väl inte göra allt för mycket, hade bilen vart klar hade vi åkte in till valbo eller nått å köpt lite skor =) få se hur det ser ut. Har träning ikväll får se hur ja känner mig med benet kan knappt gå nu men blir man varm så går det bra. Sen barnvakt behöver jag också ha då får se hur det blr Per ska ut eftermiddag.
 
 
 
Litet recept så här på lill lördagen =) lätt å gött
 
 
 
 

Noogie-Cookies

18 stycken Ugnstemperatur 175º

150 gr rumsvarmt smör 100 gr rumsvarm nougat 1,5 dl strösocker 3 ägg 2,5 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker

Dekor 150 gr nougat huvlad mörk choklad

Vispa smör, nougat och strösocker med elvisp tills smeten vitnar.

Tillsätt ett ägg i tagen under vispning. Sikta sedan ner mjöl och vaniljsocker genom en sil

Blanda om allt väl till en jämn smet och klicka ut smeten i formarna.

Grädda mitt i ugnen i 175º i 20 minuter. Låt kakorna svalna.

Smält nougaten till dekorationen i ett vattenbad på spisen eller på låg effekt i micron.

 

Bred nougaten över kakorna och strö över chokladen när nougaten har svalnat något. Förvara kakorna svalt.


20 Augusti

 
 
Tisdag!!
 
Gillar denna Tisdag =) solsken match i kväll och jag är taggad.. Var på bvc i morse för 3 års kontroll på Novelia vikt och längt och berätta om några bilder =) det gick bra och morfar fick skjussa oss dit i dag då Per sliter som ett djur med våran bil i garaget att få igång den så snabbt som möjligt. Motorbyte står på spel och tur Per är så duktig med bilar. Tråiga pengar men vad ska man göra då en bil är vi behov av.
 
Gårdagen så ,yste vi ute hela dagen. hämta paket på posten å käka glass på time så jag orka klippa gräset sen =) fixa med blommor å barnen lekte med massa kompisar..
 
Match i kväll mot brynäs =)  Barnen ska få sova hos mormor och morfar de vela så gärna göra det i går men i dag passar det bra. Så jag kan spela match och Per fixa bil.
 
 

19 Augusti

Hej å hå måndag!
3 veckan man jobbar nu efter semestern och nu börjar jag väl komma in i det igen och allt som jag låg efter med.
 
I dag ser det ut att vara fin väder så klippa gräs står på sin tur och leka med tjejerna =) Till kvällen fotbollsträning.
 
Vi har haft det mysigt i stugan, for upp på torsdagen, började direkt å måla vitt i taken, bror och maria å lilla Bianca var också där =) det har blivit mycket promenader med hundarna och löpturer. =) Per å pappa har byggt trall för den kommande jacuzin som ska dit. kommer blir så fint. lite sol har vi fått, lill syster å ammandah kom också upp. på lördagen så åkte vi på 50 års fest som var mycket trevlig, sen tillbaka till balungstrand =) vi åkte hem i går eftermiddag å då började vi möblera om på vårt sovrum. Det blev bra.
 
Tjejerna är på dagis, Per har hämtning i dag =)
 
 

15 Augusti

Torsdag! men fredag för mig som tagit ledigt i morgon för att få längre ledighet och åka upp till stugan =)
 
Vi åker runt 3 efter jag har slutat, Packningen är typ klar, vart på systemet å handlat vin åt mamma =) jag har hemma ja som jag tar med. Blir stopp i falun för inhandling av grillning. Uppe i stugan ska vi måla å bygga ska bli skönt å komma bort några dagar, hoppas på fint väder med. På lördag ska vi på 50 års fest så då åker vi i mellan Balungstrad och Torsåker sen tillbaka till stugan efteråt jag kör ja =P
 
Övrigt i går spelade vi en bra match mot hille vi förlora med 2-1 och det hade vart så skönt om vi fick in 2-2 då hade vi vart super nöjda. Jag skulle ju haft en straff när jag drogs ner i straffområdet men njee annars så fick vi 2 knäskadade på matchen som inte gillas, stackars tjejer =(.. Träning på måndag igen. Jag ska ut å springa i dalaskogarna i helgen det behöver jag.
 
Mina älskade prinsessor vela ha flätor i morse så de skulle bli lockig när vi kom till stugan =P tokerier
 
 

14 Augusti

Onsdag!
 
Nu står det Augusti i mina rubriker så nått fel vare.. I dag så äre ju jobb som vanligt och jag är så trött på morgorn, vill inte kliva upp riktigt och jag lägger mig inte allt för sent heller tycker jag. Går väl över har ju haft semester så klart det kommer efter. Bara denna dag och i moron kvar att jobba sen åker vi upp till stugan =) ska bli skönt med lite längre helg.
 
I dag så  har vi en match som ska spelas i Hille, hinnner bara hem å hämta barn å mysa å packa en stund innan samlingen.  Sen när jag kommit hem ganska sent på kvällen måste jag packa klart allt som ska med till stugan.
 
Igår efter hämtning på dagis tog vi oss till skogen å olocka hallon, nästa sväng blir det att leta efter kantareller. Jag klippte gräset, laga mat tvätta de vanliga sakerna. Barnen somna rätt tidigt, Per åkte å hyrde film å köpte godis =) Filmen var ganska rolig minns ej namn på den något med boom. Komedi.
 
Efter måndagens träning =P lerig på bena
 

12 Augusti

Jaha måndag igen då!!
 
Helgen blåste ju i väg som en stark vind.
 
Vi har inte turen på vår sida nu inte, våran dator startar inte mer, Tindra råka spilla vatten över den, så vi får se om vi får igång på den, Plattan är jätte seg så vetta fan vad det är med den, mobilerna fungerar ju att surfa med men roligare att ha plattan som har större skärn. Sen Bilen i går påväg in till Sandviken, ös regn å åska kom till infarten till Sandviken så Oljelampan börja lysa å sen när man tröck på gasen lät de konstigt så vi fixk stanna på bussplatsen där å innan Per kunde gå ut å kolla under huven tog ett tag för det öös regna. Väntade ett bra tag så gick det att köra sen så vi kom till rusta där å köpte våran grill och stanna vid Ok där för att undersöka bilen å nån kabel hade gått av så Per fixa en ny men ändå gick bilen skit å börja koka, så vi åkte från sandviken ända hem med att stänga av bilen å på igen å köra vi åkte små vägarna. Hem kom vi och har fått lånat mamma och pappas ena bil. =P
 
Helgen så hade vi träning, grillning med grannarna, Barnen har lekt med Filippa, kräftskiva i muntebo, promenader, löpning och i går ikväll titta jag på tv för första gången på skit länge.
 
I dag ny vecka nya utmaningar, träning i kväll bara som är planerat. Baren är på dagis och får börja på sina nya avdelningar=) de var så glada.
 
 

9 Augusti

Blir fortfarande felstavat i rubriken =/ knepigt..
 
Fredddaaag i dag ;D ljuvkigt första helgen efter semestern, i kväll ska det grillas å drickas gott med grannarna ;D Innan det blir det fotbollsträning hoppas regnet slutar annars blir det löpning.
 
Gårdagen blev det en blöt promenad mes syster runt bruket det var så skönt å hoppa in i duschen sen å sen lägga sig i soffan med varmfilt å tände massa ljus =) men hoppas värmen kommer tillbaka igen för det är ju så skönt med soool..
 
tjejerna i går, Novelia låg å sura i sängen för hon fick inte stå brevid Filippa på kortet =)
Rut, Majja, Filippa å Tindra
 
Jag var så trött i morse hoppas på sovmorgon nu i helgen ;D
 
 
 

8 Augusti

 
Tro inte nu att jag inte kan stava till augusti för det blir fel i rubriken fast jag skriver rätt!!
 
Torsdag!
Veckan har gått fort som jag inte har något emot =).
I dag så är det inge träning så då ska det passas på att ta undan på tvätt och allt som man ligger efter med. Tindra å Novelia ska få hem Filippa på besök =) De var hos henne i går å lekte å hade haft så kul så Tindra när hon skulle sova sa åh jag saknar Filippa ;D
 
 
 
 

7 Augusti

Onsdag!
 
Snart helg så skönt de ska bli, är så trött på morgonen, har inte kommit in i det riktigt.
 
Fint skådespelri var det på himlen igår när vi åkte hem från matchen i Ockelbo och öös regn. Matchen vill jag inte tala om =/ förlust igen och dom var bra så är det bara. För min egen del var det den sämsta matchen någonsin i min världs historia, ont i foten, fick smällar hela tiden flög i backen 100 gånger, hade endå mycket energi  men den tog i från av deras bästa spelare som spela så hårt. Nog om de lägger det bakom mig och bestämmer mig för att nästa match då jävlar.
 
I dag gick det mycket bättre att lämna på dagis, de var så glada så =)
 
Träning i kväll sen kika på filmen The grown ups 2
 
 
 
 
 

6 Augusti

Tisdag!
 
Jobbilijobb och barnen är på dagis, i morse vela inte Novelia hänga av sig tröjan eller ta av skorna hon var så sur å ledsen skrek som bara den vid lämning å Tindra vela bli buren så de var ingen bra lämning, men jag tror de har det bra nu och leker med sina kompisar =)
 
I dag efter jobb blir det ett snabb dopp sen hem å göra käk å äta sen i väg på samling å fara upp till Ockelbo för match, vilket jag inte är så taggad på just nu med alla förluster i bakfoten och apråpå fot så är jag öm än i min fot. Men det hínner ändras =)
 
Lite goda kladdkakor kan ni väl baka när regnet kommer in senare i veckan
 

Kladdmuffins

WOLFGANG KLEINSCHMIDT
 
 

 

 

 
 

Här har vi använt dubbla stora muffinsformar och ställt dem i en muffinsform av metall.

4  stycken
Ingredienser
  • 75 g smör
  • 100 g mörk god kvalitetschoklad
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
Topping
  • 1 1/2 dl grädde
  • 2 passionsfrukter
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och bryt sönder chokladen och lägg i den. Rör tills chokladen smält. Låt det svalna.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt chokladblandningen och mjöl växelvis och rör tills du har en slät smet. Fyll muffinsformar upp till kanten med smet. Grädda på nedersta falsen i 15 minuter. Låt dem kallna.
  3. Vispa grädden och halvera passionsfrukterna. Toppa med vispad grädde och passionsfrukt.
 
Crunchy kladdkaka med jordnötter och mjölkchoklad
 
 
 
 
WOLFGANG KLEINSCHMIDT
 
12 bitar
Ingredienser
  • 300 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl kakao
  • 100 g mjölkchoklad
Topping
  • 2 dl lättsaltade jordnötter
  • 100 g mjölkchoklad
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform ca 20-22 centimeter i diameter.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjöl och kakao. Vispa ner smör och mjöl växelvis i äggsmeten. Hacka chokladen fint. Tillsätt chokladen och rör till en slät smet. Fördela i formen. Strö över jordnötter och hackad choklad.
  3. Grädda på nedersta falsen i 20-25 minuter. Låt svalna och skär i bitar.
Klassiska hallongrottor fast med choklad i =)
 
ÅSA DAHLGREN
 
 
 
 24  kakor
Ingredienser
  • 250 g smör (här är det godast med smör)
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl marsanpulver (pulver till marsansås)
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 100 g mjölkchoklad
  1. Rör smör och socker mjukt i en bunke. Blanda vetemjöl, marsanpulver och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölblandningen till smör- och sockerblandningen.
  2. Arbeta ihop alltsammans till en deg. Dela degen i 24 jämnstora bitar. Rulla och lägg dem i pappersformar.
  3. Skär chokladen i grova bitar. Gör en grop med tummen i varje kaka och tryck i en chokladbit. Grädda kakorna i 175 grader i 20 minuter.

5 Augusti

 
Då var vi inne i augusti och jag är tillbaka på jobbet!
 
Barnen har haft ledigt i 7 veckor nu så de saknade verkligen sina kompisar på dagis, de var så glada i morse bär jag väckte dem =) Tur de somna före 8 i går så de var utvilade 7 i morse. Jag hade gärna haft längre semester,, men spar lite dagar till jul, Nästa år får det bli en utlandsresa i september så man har något att se fram emot ;D då är barnen större också.
 
Sammanfattar denna semester som den bästa på mååånga år då tänker jag på vädret, jag såg vä regn 2 dagar om jag inte minns fel så det är helt okej =))  Vi har vart i stugan, besökt vimmerby, vart på öland, besökt furuvik, besökt badstränder, umgåts med vänner, nära å kära. Känns rätt bra att det att det är augusti och fint väder, lite kräftskivor ska väl det bli och när jag slutar om dagarna så åker vi direkt till tolven å badar ;D
 
Per jobbar dagtid denna vecka och nästa vecka sen börjar han med sina skift igen och barnen blir hemma lite mer.
 
Kommer väl lite bilder
 
 
 

RSS 2.0