31 Januari

Torsdag och sista dagen i Januari, så kan vi kliva in i februari i morgon, mot ljusare månar och kvällar å hoppas vi slipper så många minus grader ;D
 
Har lite recept att lägga upp
 
 
Sedan denna
 

12 personer

  • 12 digestivkex
  • 75 g smör
  • 250 g mascaponeost
  • 200-300 vit choklad (jag hade 300 men testar nog 200 nästa gång för lite mindre söt)
  • 1.5 dl vispgrädde
  • bär
  • dekoration

Mixa ihop kex och smör till en smulig massa. Tryck ut i form. Koka upp grädden och ta bort från plattan. Lägg i chokladen och rör om tills den smälter. Vispa upp mascapone och vänd i chokladen. Bred över kakbotten och ställ kylt c 6 timmar

Dekorera och servera med färska eller frysta bär

 

 

 

30 Januari

Onsdag!!!
 
Slask ute å de är ju inte kul, men helt ok att det är varmare ute så det går inte ihop riktigt för slask blire. Barnen tycker det är kul å göra snögubbar å sånt så galonvantar å galonställ åkte fram i går och så blir det i dag å när jag kommer hem. till kvällen blir det fotbollsträning.
 
Kikades på bygglov å en film med samma skådis som var med i Flight men nä det var ingen film för mig jag gjorde Per sällskap nästan hela filmen iallafall =)
 
Tindra blev iallafall glad för hennes pressenter i går och hon satt å pyssla i flera timmar i går ;D mormor å morfar kom upp å sa grattis, sen fick hon samtal av gammel mormor å farmor å farfar med. nu äre slut på kalasandet, blir i mars nästa gång hemma hos oss. Men fler ska firas nu i februari närmare ebstämt 3 stycken sen fortsätter det så till sommaren ;D kul med kalasand.. å få massa go fika.
 
Här gör hon pressent påsar då hon klipper å limmar å klistrar å målar ;D var allt från rosetter, piprensare, ögon olika färger på pappern, snören å pärlor, glitter pennor, små paljetter å massa mer..

29 Januari

Heej Tisdag!
 
Det är ingen vanlig dag för det är Tindras födelsedag hurra hurra hurra ;D ingen är mer glad än henne, i morse strax efter 7 kom hon ner med världens leende och krama mig och sa gissa vad det är för dag i dag hihih =) gull unge.. Blir paket öppning när jag kommer hem och Tindra vela att jag bara skulle jobba en liten stund. 4 års sen hon föddes, helt ofattbart, en tös som jämt är så go och snäll vill alla väl ;;D
 
Hoppas dagen går snabbt i dag, hinna fira henne en stund sen är en promenad med syster inbokad, länge sen nu man tog sig ut på en promenad, men nu är det mildare ute så det blir kanon ;D
 
Kollade på Flight i går, den var bra, trodde själva flygplans insidenten skulle vara längre och handla mindre om sånt runt om. men absolut sevärd. Familjen annorlunda sågs också igår så klart =))
en springtur hanns också med.
 
 

28 Januari

Måndag!
 
Helgen rusade förbi som vanligt.
 
I dag fyller Filippa 4 år grattis till henne =)) Det var det första Tindra sa när hon vakna i morse i dag fyller filippa och i morgon fyller jag =).. Herregud små tjejerna blir så stora.
 
Övrigt så har vi har kalas lördag och söndag, Tindra har fått massa fina saker åå så nöjd o glad hon är. Fyrhjulingen var perfekt den ska hon åka på hela tiden =) å alla sin fina kläder rosa, rosa, rosa mesta dels till och med basketskorna.. I morgon när jag slutar jobbet ska vi fira henne då det är henned födelsedag, vi har en hel tårta kvar också.
 
Fredag var det en trevlig tjejmiddag åå god mat som vanligt, nästa gång ses vi på jobbet då Elin ska börja jobba igen, kul tycker jag ;D  Nästa middag blir hos mig bäst jag skriver upp de så jag kommer ihåg.
 
Kalas bilder
 

25 Januari

Fredag!!! love it
 
Underbart, hoppas dagen springer iväg, i kväll är det tjejkväll med bästa Elin å Jessica. Blir dock hemgång lite tidigt då Per ska ut och jobba natt.
 
I morgon ska valbo få sig besök, blir att hitta nå pressenter åt Tindra och hon önskar sig mest pyssel saker och längdskidor ;D Blir kalas för henne på söndag, huset fullt å det är trevligt. Hon fyller ju på tisdagen =)) lill pluttan hela 4 år, shit det går så fort, mammas lilla bebis..
 
 
 

24 Januari

Torsdag!
 
Jobbilijobb, hämta barn sen ska vi bara vara hemma, inget planerat. Tindras koppor har börjar torka och det är bra ;D går åt rätt håll. Men det klia på henne i natt när hon låg brevid mig, jag tog av henne täcke flera gånger så det skulle kyla för det blir ju varmt av täcke å då kliar det. Lill fröet. <3 Hon är med mormor en sväng i dag tills jag slutar.
 
Solen skiner, jeej men för kallt för att sysselsätta sig ute,
 
Tindras rygg här om dagen
 

23 Januari

Onsdag!
 
Lunch time.. Jobbar å sliter i dag =)) Per har eftermiddag i dag så då kan jag jobba och lika så i morgon. Tindra har fullt med prickar, lill fröet, inte så matglad för den delen heller, kan vara att hon har nån koppa i munnen. Glass går i som tur är.. Hon får vara med Amandah och lillsyster en sväng i dag och det vela hon jätte gärna, träffa katterna å hunden ;D novis vela vara på dagis så hon är överlycklig.
 
Hade Malin å hennes busar på besök i går och det var trevligtm hoppas hennes blir smittade nu då så det får det överstökat. Malin hade med sig semlor och gud så gött de var ;D Tog en pw i går kväll i isvädret usch va kallt det var, lika i dag.. Tur vi har inomhus träning i kväll =) Då får barnen leka med sin moster å kusiner, om inte Tindra skulle bli hänging å dålig det är hennes hälsa som går först av allt. =)
 
 
 

22 Januari

Tisdag!
 
Den spenderas hemma med min lilla Tindra som har fått vattkoppor =) hennes tur nu och det hade vi räknat med. Sa senast i går på jobbet att det var konstigt att Tindra inte fått än men så kom det i natt ;D.. I morse gick jag upp först å gjorde mig klar sen kom Novelia och så gjorde jag klar henne, sen kom Tindra ner och så gjorde jag klar henne med, märkte inget först jag skulle ta på henne jackan då såg jag nån prick ;D Vi åkte å lämna Novelia på dagis när hon ändå var klar och vela verkligen träffa Monkan =)) Tindra å jag har myst hemma vi, snart ska lillfrö hämtas hem, Per har fm så han kommer hem snart..
 
På eftermiddagen kommer Malin med barn å leker och hon hoppas på att sina blir smittade så vi gör ett försök. Tindra har inte så många prickar än men det kommer säkert fler. Tur att de hinner torka till sitt 4 års kalas ;D.. Novelia hade max 10 koppor å inga problem alls så hoppas det blir smärtfritt för Tindra med.
 
Annars hoppas jag på mildare väder så ska jag ut på en löpvända i kväll. 
 
 
Tindra i morse, då fick hon äta frukost framför tven.

 

21 Januari

Måndag!!
 
Lunch intagen och så äre bara få timmar kvar till hemgång för i dag.
 
Har så ont i kroppen i dag, lite fjantigt kanske men, har typ inge skinn kvar på knäna fullt med bräbbsås. Hälsenorna är under all kritik och ljumsken ska vi inte tala om =P fy hoppas det går över snabbt. På tal om cupen så gick det ju inte bra för oss, Förlora alla 3 och en reäl förlust sista matchen då man kände sig utskrattad. Vi ska hålla oss  till 11 manna och satsa på reäl kondis å teknik så ska det nog bli bra =) men kul å umgås med laget var det iallafall på cupen mycket skratt ;D
 
I går så var vi ute hela förmiddagen sen åkte vi till p-hyttan för att fira svärmor som fyllde, blev tacos å kladdkaka ;D Barnen somna i bilen hem och vi trodde vi bara behövde bära upp dom till sina sängar men båda vakna till och var vaken till 19 och fick på sig pyamas och tandborstnig. vi kika på en dålig film å gjorde kväller rätt tidigt =) skönt. utvilad i dag.
 
Tjejerna å deras kusin Anton ;D
 

17 Januari

Torsdag!
 
Har lite tid att sitta här då våra telefoner på jobbet är nerlagda så de håller på å jobbar för att få igång dem.
 
Medans hittar jag massa inspirationsbilder =)
 
 
 
Här är Daimkakan åååå jädrar vad god den var å mastig ;D gjorde den igår
 
I dag blir det en sen träning halv 9 till 10 i kväll bara å ta en celsius de ;D
 
 

16 Januari

Onsdag!!!
 
Visst visst onsdag går frammåt, lunch nu =))
 
Mer snö har det kommit å de är ju bra för det är så tråkigt med is å halka, barnen gillar iallafall snö.
Tog mig en löptur i går kväll, i ny landad snö det vill säga att det vart tungt att springa men gud så härligt när det var gjort. I dag blir det vila och ladda inför träningen i morgon kväll ;D sedan är det ju tidiningcup som väntas till helgen =)) super skojj ska de bli och hoppas det blir.
 
I dag ska vi nog ta å baka dom där daim kakorna
 

Daimrutor

Sega daimrutor

Detta behöver du till cirka 24 stycken bitar:

200 g smör, 200 g mörk blockchoklad, 4 ägg, 2 1/2 dl strösocker, 2 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 1 dl Daimkulor

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och dra kastrullen åt sidan. Bryt ner chokladen och låt den smälta. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör först ner de torra ingredienserna i äggsmeten och sist chokladsmöret. Klä en långpanna, 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.

Daimrutor

Bred ut smeten och strö över Daimkulorna. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Kakan ska vara ”tungt gungig”. Låt den svalna helt och skär i rutor eller trekanter.

Sega Daimrutor

 


14 Januari

Måndag!
 
Jepp jepp är på jobbet, barnen är hemme med sin far de ska till dagis i morgon å få busa av sig. Novelia som längtat efter sin monkan. =))...
 
Kallt ute så typiskt när det är klart fint väder, tog bilen i morse till jobbet, hoppas på mildare väder.
 
Helgen har mesta dels spenderats hemma, vi tog en badbesök i lördags, kusin jonna följde med vi har också åkt lite bob, fotbollsträning.
 
Dagen i dag är inget inplanerad får se vad vi hittar på när jag kommer hem.
 
Bakat lite också har vi gjort
 
ego bild på mig
 

11 Januari

Fredag!!
 
Jisess vad denna vecka har gått fort, bara för att jag vart hemma ons-fre. I vilket fall är det fredags och det gillas =)) 
Vi har planerat å hälsa på mormor å morfar i muntebo å sen hämta Per på jobbet, sen till kvällen ska det lagas egna köttfärshbiffar med tillbehör =P. Hitils i dag har vi vart ner å bruket å handlat lite å barnen lekte lite i lekparken som är där men det var ju sånna is vindar brr.. Nu sover Novelia middag så nu ska jag roa Tindra lite. =)
 

9 Januari

Onsdag!!!
 
Funnit min plats i soffan, tog en löptur ner till haif kansli där vi hade möte om tidningscupen vi ska spela och kommande säsong låter lovande och bra sen sprang jag hem brr kallt ute idag..
 
Idag kändes det som jag var mammaledig, vi gick å lämnade Tindra på dagis med spark å Bob och Novelia blev så ledsen  för att inte hon fick gå in till sina kompisar. Men det gick över hemma så målade vi och gjorde halsband, vi lekte på deras rum å dona tiden gick snabbt vi åt lunch tillsammans å tog en lång promenad så hon fick sova gott i vagnen. Sen kom Per hem från fm skift så åkte jag å hämta Tindra ;)) sen baka vi hallonrutorna och blev ok bara hallonsmaken som var konstig..
 
Mamma å pappa kom på besök sen å ;))
 

8 Januari

Tisdag!
 
Blir som fredag för mig för jag kommer vara hemma å vabba från och med i morgon. Novelia mår bra med sina koppor nån har börja torka och verkar inte alls vara påtaglig av detta =) skönt. Inget på Tindra så får räkna 2 veckor fram så kommer dom då 20 januari =P..
 
Igår hände inte mycket, donade hemma å hamna i soffan till massa bra program, farmen, mästerkock och sen Igno någonting som var rätt bra. Nu är problemet att det går massa bra program på tven nu krockar mästerkockarna och svenska riviäran som handlar om svensk sommar camping ;D jahapp har ingen inspelningsbar box får kolla på datorn sen. Gör ju de när jag har träning å missar program. Vad gjorde man utan att se massa program? =)
 

7 Januari

Måndag!
 
Då var det hel vecka att jobba då första för i år =P.. Hemma har det ploppat upp vattkoppor på Novelia i ansiktet å på ryggen har Per hittat några, fick kort i morse på henne, lilltufflan. Blir vab för mig på onsdag och några dagar framöver då Per går på förmiddag på onsdag så han är ledig i dag och i morgon.
 
Gårdagen bakades det kärleksmums, fylla på frysen lite och förhoppningsvis finns det kvar till Tindras kalas men är tveksam =) bara baka nytt men tur så är det roligt att baka och uppskattas av hela familjen. Bästa är ju att få slcka ur skålarna å visparna ;D
 
Tänk om man lyckas göra denna tårta då är man duktig, jag är inte så kreativ av mig men önska att jag var.
 
baka dekorera bakverk inspiration tårta kalas födelsedag
 
Detta ska iallafall prov bakas
 
 

Sega hallonrutor

 

Härligt sega, sötsyrliga och lättbakade hallonrutor.

Receptet ger

1
st
långpanna

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 200 gr smält smör
  • 4 st ägg
  • 5 dl socker
  • 6 dl mjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 påse mandelspån
  • 2-3 dl frysta eller färska hallon Går även bra med blåbär, röda vinbär eller andra bär.

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull, låt svalna något och rör i äggen och blanda ned socker, vaniljsocker och mjöl.

  2. Bred ut smeten i en smord långpanna. Strö över hallon och madelspån.

  3. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter. Låt svalna och skär i rutor.

     

     

    Non-stop cookies

     

     

    Dr. Oetker, www.oetker.se fre, 2010-03-19 16:00

    Tips!

    Non-stop kan ersättas med korinter eller kanderad frukt.

    Receptet ger

    12
    st
    kakor

    Ingredienser & Gör så här

    Ingrediens

    • 2,5 dl vetemjöl
    • 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
    • 1,5 dl rårörsocker
    • 1 nypa salt
    • 125 g smör rumstempererat
    • 1 st ägg
    • 1 påse Nonstop

    Gör så här

    1. Värm ugnen till 175 grader, varmluftsugn till 160 grader.

    2. Rör ihop mjöl, bakpulver, socker, salt och smör.Tillsätt ägget och sist non-stop.

    3. Klicka ut smeten på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

    4. Låt svalna på plåten.


5 januari

LördagLördag kväll!!  
 
Ligger i soffan och kollar på nån mindre bra film där av skriver jag blogg.. Skönt med helg och vi har inget planerat det är så skönt. Idag har vi åkt Bob och grillar korv ute. Mysigt. 
Tagit bort julen har vi också gjort ☺ typ hela fredagen gick åt till de och stryka gardiner blää 😓
 
I morgon så är det inget planerat förutom fotbollsträning 😃 
 
 
 

2 Januari

Hej Onsdag!
 
är tillbaka på jobbet efter en låång behövlig ledighet.
Full fart klockan är redan lunch. Saknar familjen där hemme nu när man blivit van att umgås med dom från morgon till kväll i 2 veckor ungefär.
 
träning i kväll är väl det som är planerat.
 
Barnen börjar på dagis i morgon och tror dom har saknat sina dagis kompisar då de pratar om dom och frågar när dom ska till dagis. =) Tindra längtar till sin 4 års dag gud så hon pratar om det ;)) vilka hon ska bjuda och vad dom ska leka så hon ska väl få ha sitt första barnkalas. Novelia har vart utan napp sen julafton och hon är verkligen super duktig inge gnäll eller tjafs där inte hon kan säga ibland att tomten fick mina nappar =) Novelia duktig säger hon hi hi.. Nu ska vi gå in lite bättre på att hon ska bli blöjfri hon är duktig och går på toalätten så det är på gång.
 
Tindra bus
Novelia skulle ha trosorna på huvudet tror hon missförstått vart dom ska sitta =P
 
bakade en kladdkaka sockerkaka som blev väldigt god, säg till om ni vill ha recept på de?
 
 

1 januari

Men hallå januari månad nu går vi mot våren å sommaren igen :)) 
I
Igår hade vi det super trevligt i backen med Bob åk och körv grillning och trevligt sällskap jag och Tindra vann varje lopp vi hade bäst glid. Väl hemma var det förberedelser inför festen och barnen slocknade 1 timme på soffan vilket resulteradesatt  
barnen var uppe till strax efter 1 i natt ;)) hos grannarna åt vi fondy med kött å massa andra tillbehör gött å ja fy vad mätt man blev. Sen skulle det spelas lite NHL 13 och klockan blev 24ganska snabbt ut å skåla in de nya året å kolla på fyrverkeri vi skicka
upp sånna där påsar med eld
kommer ej ihåg vad dom heter.

RSS 2.0