31 Maj

Tisdag!
sista Maj och det är match i kväll på stålringen, jag får hoppa över den =/ så surt att vara sjuk jag gråter... Fint väder och förskyld. Jag var till HC för att understryka att jag inte hade problem med lungorna igen eller luftvägarna, jag hade trångt i bröstet och fick slemlösande och hoppas på att få må bra snart igen =)
 
Jag kikar på klänningar det är så svårt att hitta någon, vi ska på bröllop nu i juni och det är dags att börja kika lite =P  Har några förslag
 
Chiffon Pleated Overlay Maxi Dress
 
 
Imagine Crochet Dress
Är inne på den längst ner =)
 

30 Maj

Måndag!
 
Nu är det snart slut på maj månad och snart kommer juni som är en härlig månad, midsommar och allt vad det innebär =)
 
I dag är Novelia med mormor och morfar då dagis är stängt.  Jag är fortfarande förskyld så jag vilar från träningen i dag och jag tror i från matchen i morgon. Tråkigt men man måste lyssna på kroppen.
 
Helgen i bilder.
 
Det har varit något kalas i helgen, först ut på fredagen skulle Tindra till en kompis i klassen så jag och Novelia köpte glass på Time. Innan det var vi på köpis och strosade runt. Väl hemma gjorde vi klart för grillningen som vi hade på kvällen då grannarna kom över, även de nya grannarna som flyttat in så det var trevligt =)
 
 
Lördagen efter att vaknat av dora (hunden) som vi har haft hemma och vart hundvakt några dagar, väckte oss 7:00 då tåget åkte förbi och var läskigt. Vi tog oss upp lite senare och gjorde frukost. Fixade lite med blommor, skjussade ner Tindra på kalas i malmjärn och sedan fick Per och Novelia skjussa mig till Storvik för att fira Jessica som fyllde 30 år =)
 
 
 
Vi hade super kul, det blev crusing också och sedan tog jag och per bussen hem vid 00 tiden,
 
Söndagen efter sovmorgon så hämta vi hem barnen och höll på hemma innan vi åkte till Torsåker för att lämna blomma till Pers mamma och senare Åkte vi till muntebo för att fira min mamma och där fick vi massa god mat och efterrätt.
 
 

26 Maj

Torsdag!
 
Och jag är snorig =/ tråkigt, jag kände efter matchen i tisdags när jag skulle gå och lägga mig att jag hade ont i halsen =/. I går blev jag snorig. Jag ska inte med till sätra i dag och spela match. bättre att vila.
 
Sen sista har jag handlat hem en del blommor som jag satt ute. I går tog vi en tur till rusta för lite inköp sedan avslutade vi kvällen med grillat i nya grillen =)
 
Matchen mot Hille i tisdags vann vi =) 3-2
 
 
Hoppas på att blir pigg och alert tills helgen ja i morgon är det ju fredag så då ber vi till högre makter att jag är bättre.
 

23 Maj

Måndag!
 
Så klart kom det fina vädret när man är tillbaka på jobbet igen efter helgens ledighet.
 
Ska hinna med en del i dag, direkt efter jobb blir det utv samtal för Novelia  på dagis och det är hennes sista nu för hon börjar ju snart i skolan. usch det går så snabbt allt. Sedan fotbollsträning.  Barnen ska på sin miniträning avslutning så de skulle få grillat i dag =)  Tur de har
 
Helgen i bilder
 
Fredagen var först nere i muntebo och hälsade på lite, sedan var vi hemma och höll på, Det blev en cykel tur för barnen och en springtur för mig. hela 7,8 km och jag är så imponerad av barnen som orkade så bra, det vart en liten pause när de gick uppför backarna. Novelia tappade kedjan på sin nya cykel och blev super duper ledsen och jag fixade inte att sätta dit den igen den hade fastnat så vi ringde pappa Per så kom han och fixade =) så vi kom hem igen och sp klart började de regna de sista 10 minuterna så vi blev lite blöta. Vi ät hambrugare och srips till kvällen och kikade på lets dance finalen.
 
 

Sen somnade Novelia gott på mig =)
 
 
Lördag!
 
Började morgonen med en promenad, efter frukost åkte vi till långshyttan och handlade mat och så, kul att gå i andra butiker =) Hämtade upp mormor Gun och åkte ner till muntebo för att fika lite och umgås,  Hemma igen Tog jag en jogging tur med Novelia och hennes kompis, de doppade fötterna i tolven och gungade medans jag gjorde styrke övningar.
 
 
Söndag!
 
Åkte ganska direkt till rebecka och gjorde fransar. Hemma igen så skickade vi iväg novelia på kalas honskulle till Sandviken till en gymnastik sal och vara på kalas där, de hoppade och gjorde volter ner i ett stort hav av skumm gummi bitar, hon fick åka med en annan tjej som också skulle dit. Jag och tindra tog en glass på Time.
 
 
 
Hemma igen beställde vi  lite kläder från nätet som de tänkte ha på skolavslutningen. Klippte gräset och tog bort massa ogräs. Masa gjort på gården blev det.
 
 

20 Maj

 
Fredag!
 
men så himla skönt =)
 
Jobba på en stund till nu sen så ska jag byta av per som ska ut och jobba em helg tråkigt värre men så är det =P Jag och barnen får se vad vi hittar på kanske ett besök i  köpis och hitta skolavslutningskläder.
 
Idag har Novelia fått en ny cykel en 20 tums och hon var så nöjd så =) De åkte till Gävle direkt efter de skjutsat Tindra till skolan och köpte en rosa fin cykel. Hon är sååå nöjd.
 
Mera planer för helgen är träning för 09/10 i fotboll, fylla på med fransar och Novelia ska på kalas.
 
Novelia i dag =)
 
 

18 Maj

Onsdag!
 
I dag är det en lugn dag, inga måsten. Efter jobb så kanske vi tar oss ner till bibloteket Tindra vela byta sin bok hon lånade där med skolan. Kanske gräset behövs klippas.
 
I går spelades en match borta mot Årsunda, det blev tyvärr förlust med 2-0. I morgon innan träningen så ska vi samlas och prata om situationen.
 
 
Längtar till Turkiet resen i slutet av augusti =)
 
 

16 Maj

Måndag och ny vecka igen =)
Bara 7 veckor kvar till semestern =P
 
Helgen i bilder.
 
Fredagen låg vi på soffan ett bra tag innan vi tog oss för att åka och handla sedan ett besök i muntebo så jag fick springa på bandet =) Vi bjöd med mamma hem på tacos och vin. Det var en trevlig kväll.
 
 
 Lördag, vi vaknade upp och åt frulost sedan klädde vi på oss varmt för att åka ner till stålringen för att träna fotboll. Det kom 20 barn även fast det regnade och var 2,5  grader ute , det var kul =)
 
 
Efter varm dusch och nya kläder så åkte vi ner till muntebo och hälsade på för lilla kusin Bella skulle sova över där så vi hade lite mys med henne. Kvällen avslutades med go mat helstekt fläskfilé med egna klyftpotatisar =)
Sen så klart eurovision.
 
Söndag morgon, åt bara frukost sen så åkte vi till Gävle, blev besök på Jula. Väl hemma åt vi lunch och så skulle barnen på sin miniträning. Jag passade på att ta ett löppass med backintervaller =) Eftermiddagen så lekte barnen med kompisar, vi fixade inför grillningen som vi hade på kvällen och Martin och Rebecka kom upp och grillade mes oss och kikade på hockey =) Trevlig kväll.
 
I dag så är det träning till kvällen, hoppas vädret blir lite bättre =)
 
 
 
 

13 Maj

Fredagen den 13 onde =)
 
Dåligt väder, det regnar lite då och då =P
Vi har faktiskt inga direkt planer i helgen.
Jag ska leda fotboll barn födda 09/10 på lördag och söndag ska de i väg på sin miniträning.
Om vädret tillåter så håller vi väl på ute mesta dels av helgen.
 
Ha en fin helg =)

12 Maj

Torsdag!!
 
Snart dags för lunch och promenad till sportringen för att testa ut en overall för jag ska vara ledare för barn födda 09/10 i fotboll och vi kör i gång nu på lördag =) Vi är fler ledare denna gång och det kommer bli super bra.
 
Tindra våran lilla gofia berättade i går att hon hade skaffat sig en pojkvän som heter Liam och de hade blivit i hop i går på skolan för de hade kysst varandra =) Vilken unge alltså
 

Idag så är det träning till kvällen planerad. Ska olja färdigt också har bara lilla bron kvar.
 
 

11 Maj

Onsdag!
 
Då var den sköna värmen slut då, men hoppas det blir varmt snabbt igen. =)
 
I dag är det chokladbollens dag och här kommer ett super gott recept på annorlunda chokladbollar från www.jennysmatblogg.se
 

 

Det här behöver du till 28-30 chokladbollar 200 gram smör 8 dl havregryn 3 dl florsocker 1 nypa salt 2 msk kallt kaffe 2  1/2 msk kakao 1/2 dl oboy

25-28 stycken plopp – med lakritssmak

Garnering: lakritsströssel

Gör så här: Mixa havregrynen med en mixer till mindre bitar. Vispa smör med florsocker till en jämnsmet, rör ner salt, kaffe, kakao & oboy. Vänd ner havregrynen vispa till en slät smet och ställ kallt i  1 timme. Rulla sedan chokladbollar och tryck ut en grop i mitten för ploppen och rulla ihop till bollar. Rulla dem sedan i lakritsströssel och ställ svalt till servering.

____________________________________________

Ska hem och baka dessa i dag, sedan ska jag ta mig ut på en löptur. Har inget annat planerat. Per och Novelia håller på och klipper gräset hemma

Igår kväll så blev vi bjuden på laxpaket som grillas hos mamma och pappa och så passade jag på att träna på deras löpband och jag valde en kategori fitness och jädrar vad jag fick springa. 4 km och upp för backar, snabba intervaller och på slutet blev det en nerjogg, super skönt var det. Så jag fick både mat och motion på samma gång =)

 

Barnen vela också prova

 

 


10 maj

Tisdag!!
men vädret alltså =)
Snart lunch så ska jag ut och njuta en stund
Sedan jobba på en stund till sen ska jag hämta Tindra på skolan och så ska hon till tandläkaren. Inga större planer i dag, vara ute sedan i kväll ska vi ner till muntebo jag och barnen , jag ska testa mammas nya springband som ska vara high tec =P
 
Blir man inte sugen på rabarberpaj så säg
 
Här kommer mitt nästa recept
 
 
Du behöver ungefär 4 stjälkar rabarber som du skär i småbitar och lägger dem i en form med socker över. Jag hällde lite sirap över också  Gör sedan degen. 150 g smör och 2 dl mjöl 0,5 dl socker, dega i hop det.och smula över rabarberna. In i ugnen på 180 grader tills den gått fin färg =)
 
 

9 Maj

Måndag!
 
Vädret fortsätter att leverara =) Gud så härligt det är med sol man bli så bortskämd. Hela ledigheten har bjudit på fin väder. Underbart. I dag fyller min pappa och syster son år så stort Grattis till dom =)
 
Helgen i bilder
 
Onsdags lev det halv dag på jobbet sedan, åkte jag och barnen till Torsåker för att fylla på fransar =) Väl hemma tog vi en grillning med syster och familj =)
 

Torsdagen ledig dag hemma, vi oljade, skrubbade och gjorde fint på utsidan. Även en fotbollsmatch spelades och den gav tyvärr förlust en riktig tråkig match.
 
 
Fredag
 
Här började orken handbollen och det är som alltid alla år super trevligt och roligt.
 
Mina hejja klackare
 
 
Lördagen även matcher typ hela dagen. Kvällen blev det vin och olja altanen
 

Söndagen
 
Spelade en match och förlorade den så vi åkte ur tuneringen.
Vi åkte istället till Tolven för att spendera några timmar där och barnen badade =)
 
 
Efter bad och sol så åkte vi till min mormor som fyllde år. jätte gott fika som mamma hade hjälpt till med att baka. mums. Vi firade också min pappa där för han fyller år i dag. Även Jacob fyller i dag men han friade vi i lördags mellan alla matcher.
 

Idag så har jag hämtning på skola och dagis sen ska vi njuta en stund av solen sedan är det dags för fotbollsträning =)
 
 
 

3 Maj

Tisdag!
 
Sista heldagen för denna vecka.
 
I dag hinner jag inte med så mycket efter jobbet bara hem och packa fotbolls sakerna och åka i väg på samling till match. I kväll ska vi möta Ockelbo borta. I dag är det tre pinnar som gäller.
 
Så skönt väder vi har haft nu =) I går så satt vi ute en stund och vi är ju också kattvakt denna vecka så katterna tyckte det var mysigt att gosa med Tindra och Novelia ,de kommer över på våran gård och är så sociala.
 
 

2 Maj

Oj Oj Måndag och Maj månad =)
 
Denna vecka är verkligen kort jobbar bara i dag och i morgon och halva onsdagen =) detta gillas.
 
Bilden från helgen i stugan
 
Fredagen, halv dåligt väder, kallt och blåsigt. Vi körde på tacos när vi väl kom upp till stugan.
Började med att en propp gick så syster fick leka elektriker =) moserande vinet som syns uí bild nedan var väldigt gott så den rekommenderar jag, passionssmak.
 
Lördagen, mycket bättre väder, vi höll på ute mesta dels hela dagen.
Pappa kom upp och grillade med oss till kvällen och det var såååå gott mums.
Novelia gick på sparlåga på lördag morgonen men ryckte upp sig sen efter en Alvedon hon hade ont i halsen och var lite varm men sen försvann det bara =)
 

Väl hemma i går så var barnen i väg på sin träning, jag tog en löptur runt hammar, sen åkte jag på möte med knatte laget vi ska starta nästa vecka 14 maj. fotboll för 09/10 och det kommer bli super bra =)
Avslutade söndagen ,ed tacos igen och bara myste hemma.
 
Försökte mig på ett ryck i vårat sov rum men nää jag kan verkligen inte så Per får ta och fixa det sista själv =)
jag hjälper ju till så klart
 
 
 
 

RSS 2.0