30 November

Då så sista November och i morgon så hälsar vi december välkommern ;D wejj Fredag i dag...
 
Hemma är det klart i fönstrerna och julstjärnorna lyser så fint, har 3 hissgardiner att sätta upp i vardagsrummet men det skulle Per fixa när han har vaknat upp från sin sömn efter nattskiftet, Advensljusen står på köksön, tomtar å sånt plockas fram senare närmare jul . Blev nöjd med kransarna blev fint ljus i dom med ljusslingorna. Nu vill jag bara baka men det ska vi göra i morgon när vi vaknar ;D myys
 
Idag så jobbas det på fint väder ute det fastnar till och med snö på fönsterspröjsen. För se om vi hinner med badhuset i dag, till kvällen kommer mamma o pappa till oss på middag =) trevligt trevligt
 
I morgon blire det också tomtesmyg kl 15 missa inte de..
 
Åter igen 26 år? hmmm
 
 
 
 
 Inga russin tack ;D
Bästa julmusten
glögg ;D
 
Delar av mig av Lussebullar reccept men jag gör dubbel sats!!
 

Lussebullar med kesella

 30 bullar

 

  • 50 g jäst
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 250 g kesella
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 g saffran
  • 1 ägg
  • ca 1 dl pärlsocker
  • ca 1 ½ liter vetemjöl
  • ägg till pensling

 

  • Smula ner jästen i bakbunken. Smält smöret, häll på mjölken och ljumma degspadet fingervarmt, 37 grader.
  • Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet, kesella, salt, socker och saffran som stötts i mortel med lite av sockret. Rör tills allt löst sig och tillsätt ägg. Arbeta in mjölet till en smidig deg. Sätt den att jäsa övertäckt cirka 60 minuter. Går lättast i en köksmaskin.
  • Forma lussekatter som S eller som runda bullar eller dylikt. Lägg dem på papprad plåt, stick ner russin som dekoration.  Jäs till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen i 250 grader 8-10 minuter till gyllenbrun färg. Låt svalna på galler.
 

28 november

Onsdag!
 
Blött skit väder ute, kan det inte bara frysa på lite å snöa lite så det blir vitt men inte överdrivet med snö =)
Tog cykeln i morse å dra å trissor vad nära jag var på en vurpa i svängen innan viadukten haha bre sladd som bara den men sen gick de bra de var bart på vägarna lite slask på nått ställe men men..
 
I går så var det hämtning av tjejerna, så tog vi oss ner på ica å handla lite behövligtm pepparkaksdeg ligge ri kylen å väntar på att få bakas ut vi tar det på lördag innan tomtesmyget.  å så klart lussebullar längatar det är så mysigt. och Förhoppnigsvis sitter all julpyssel uppe. Jag stod å strök gardiner hela kvällen i går så jag ligger i fas ;D
 
Har gjort 3 kranasar av gran som hänger på ett gamlat fönster och 2 hänger i köksfönstret, sen ska jag bara ta oss till ikea å köpa sånna där ljusslingor som går på batteri 10 kr eller vad dom kosta men väldigt fint kommer de bli =)
 
 
I dag skulle min familj hem till några hus ner å leka med filippa å fabian de har dom pratat om ett tag nu =)  Sen får vi se vad vi hittar på när jag kommer hem.  =)
 
åh längtar till julen

27 November

Knäckig kladdkaka

Kladdkaka är en stor favorit hos mig, gärna med en liten twist. Här kommer den tillsammans med en knäcktopping och det var inte alls fel…snarare riktigt gott. Receptet sa 30 min men jag kortade ner det till 27 min, nästa gång är jag ännu järvare för jag hade velat ha den ännu lite mer kladdig…25 min så tror jag den blir perfekt

 

Ingredienser

8-10 bitar

Chokladsmet: 50 g Smör 1 ägg 1 ½ dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt 2 msk kakao 1 dl vetemjöl ½ dl sirap

Knäcksmet: 100 g Smör 1 dl strösocker ½ dl sirap ½ dl vispgrädde 1 dl havregryn 1 dl vetemjöl ½ tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker

Till servering: Vispgrädde

Gör så här

Sätt på ugnen på 175. Smält smöret som ska användas till chokladsmeten i en kastrull. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ner övriga ingredienserna till chokladsmeten. Häll smeten i formen. Smält smöret till knäcksmeten i en kastrull och rör ner övriga ingredienser. Bred knäcksmeten ovanpå chokladsmeten. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 25-30 min. Låt svalna

Receptet kommer från Arla.se


26 November

Måndag igen då!
 
Snöat lite i dag men försvann lika fort igen. I dag ska det ut i skogen å plocka mossa å granris för hela veckan ska vi pyssla hemma ;D försöka iallafall har lite ideér. På fredag åker julbelysning å sånt upp så man kan njuta första advent ;D
 
Helgen, har vart på tjejkväll med Elin å Jessica, vart på julmarknad, myst hemma, haft avslutning på barngympan och fotbollsträning i det stora hela =). Nu när barngympan är slut ska vi bada varje lördag.
 
Sitter å kikar runt på lite webbsidor vad som ska klickas hem till barnen i julklapp.
Disney Törnrosa Maskeraddräkt, 9330Disney Tinker Bell Dräkt, 43246Kärnan Träklossar, 970101
Bakelser på Kakfat i trä, 85018Bland annat ;D
 
 

22 November

Torsdag kväll!
 
Lite mys så här en torsdagskväll nått glas vin å choklad =) Per ska jobba fm hela helgen så vi passa på i dag. Kollade böda och hela sverige baka. Fick se oss på tven lite snabbt men inte intervjuverna vet ej ens om de kommer med, vi kanske var för tråkig =P..
 
I morgon är det fredag gillas gillas... Tjejkväll dags hemma hos Jessica denna gång och som alltid är det trevligt att träffas å pratas och nu är hon också gravid och det är super kul ;D
Före det hämta tjejer på dagis å umgås med dom så mycket som möjligt ;D
 
Elin, Thilda, Tindra och noelia på hanssons förra veckan ;D
 
Bibloteket
 
 
 

20 November

Tisdag!
 
Min blogg såg jätte konstig ut igår hoppas den har frisknat på sig i dag,
 
Gårdagen blev det inte många knop efter jobbet, hade sån mensvärk, vi bakade kakor sen kom syster och Jonna på besök å fika med oss och barnen fick leka med sin kusin =) tog å städa av barnens rum och tvätta lite. Efter kvällsmaten tog vi plats i soffan å bara va. Bleb ost å kex senare efter barnen somnat, men vem kommer ner jo lilla Novelia å hon vill ju också smaka kex å brie ost hon proppa i sig 5 kex med brie ost på så hon var visst hungrig å gjorde oss sällskap. Hon hade 38 i feber innan hon la sig vid 19 tiden igår och vi gav henne alvedon efter de så kom hon ju ner till oss ocgh var super pigg, vi kan inte ge våra barn alvedon. Tids nog blev hon jätte trött trör klockan blev 21 då gick jag upp med henne och sjöng så somna vi båda två och vakna när min klocka ringde.
 
Hon var inge varm i morse, men snorig å nyser så hon är bara lite förskyld.  Barnen å Per ska till falun å gå på byggmax å äta på mcdonals. kul för dom =) en annan måste ju jobba.
 
Planer för eftermiddagen? en löptur inplanerad.
 
Detta baka vi i går
 
Sega choklad snittar
 

kryddburken_chokladkakor1 

Det här behöver du : 200 gram margarin 2,5 dl strösocker 1 msk sirap 3 msk kakao 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 4½ dl vetemjöl

GÖR SÅHÄR : Blanda samman alla ingredienser i en skål för hand till en slät och fast deg. Dela degen i tre delar och rulla ut till längder. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tryck lätt på rullarna och pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Grädda 13-15 min i 200 grader.  Låt svalna något. Skär sedan sneda snitt med en vass kniv. Förvara torrt.


19 November

Måndag"
 
Hallå var det inte fredag i går? usch tycker inte om när det känns så, att helgen går så snabbt.
 
Var på ett jätte fint dop i går det var barnens kusin Justin som döptes och det bjöds på väldigt gott fika. Sen stressa vi ner på barngympa å gjorde av med massa energi allt socker som vi tröck i oss. stressa hem igen förombyte och åka ner på middagen med fotbollslaget =) Väldigt trevligt å god mat smakade väldigt gott med mat jag som bara hade fått i mig fikabröd innan som var dte ända jag hade ätit på hela dagen. Jag fick pris då jag hade tränat mest i laget fick massa grejjer från ovako. väldigt bra usb minnen som man kan tanka över film på 4+2 gb mkt de. sen en fin sportväska å massa annat gött ;D kul iallafall. så hade vi köpt blommor till tränarna.
 
Vi har kört igång föresten med inomhus fotbollen ;D kul söndagar nu framför allt sen blir det utökning. bli inomhus cup i Januari.
 
Var till Sandviken med mina tjejer i helgen å strosa runt ;D blev pressent till Justin å sjalar till barnen, kolla ut massa fint som vi kan köpa till jul att ha på oss
 
Klänning - 100% PolyamidKlänning - 75% Bomull,25% PolyamidKlänning - 100% Polyamid
Klänning - 100% BomullKjol - 100% BomullSkor - 100% Polyureten
Hårspänne - 80% Polyester,10% Metall,10% PlastMönstrad strumpbyxa, 50 DEN - 85% Polyamid,15% Elastan
 
Å jag =)
 
Club L - Waist Trim One Shoulder Dress
 
Går lite i jultankar nu å längar till allt julpyssel och få äta sin första lussebulle å pepparkaka å ett glas glögg :D mmmm håller på det ett tag till.
 
 
å på inte tal om julkalendern i år:D mysteriet i grevleholm gillas! var jag 26 år? neeee

16 November

Freeeeeeeeeeeeeeeeedag!!
 
Är rätt trött, ingen energi, kom hem vid 2 tiden å busfröna hade massa energi, deras farfar kom på fika å sen har vi vart ner på affären en sväng. Sen dog jag bara känner av att jag måste ut på¨en löptur men har ingen ork =/ äh bättre att samla energi och ladda om till i morgon. Blir att laga middag om ett tag å spa lite jag å tjejerna, Per ska ut å jobba natt och som vanligt på fredagar har de uttfyllnad.
 
Morgon dagen är planerad på förmiddagen, en tur till sandviken å fixa dop pressent å strosa i affärer. Få se om vi tar ett badhus besök eller lekland.
 
Tindra vill absolut inte vara med på kort hon blir så sur.
 
 
Måste visa Tindras fina hår
 
Pussel tajm
 

14 November

Onsdag!
 
Halva veckan har gått =)
 
I dag jobbas det fram fram till efter 14, hämta hem tjejerna från dagis å möta upp Elin å Thilda så ska vi fika på hansons ;D Mysigt.
 
Får besök sen av mammi å pappi mot kvällenfår man chansen att fika igen =)
 
Gårdagen gjorde vi inte så specielllt mycket, var hemma å poa, byggde lego, läste böcker, spela musik, tvätta å städa å myste runt. Elda i braskamin så dety sluta med att vi bara gick i underkläderna hemma ;D en springtur på kvällen sen.
 
På söndag tror jag det är fullt upp från morgon till kväll allt ska ske på samma gång.
Dop för justin, Fotbollsträning, barngympa för barnen, fotbollsavslutning med middag. å jag hinner alla grejjorna men det blir stressigt.
 
Tips på middagar
 
Paj finns så många olika goda pajer man kan göra, min favvis är tacopaj snäppet där efter är kyckling paj
 

13 November

Brownie extra allt

Denna kakan är helt galen. Den är extra allt och lite till. Jag klagar inte men det räckte gott med en liten bit ;)  Skär alltså inte upp i vanlig brownie storlek utan en liten mumsbit räcker

Receptet kommer från kalasgott

Oo0ey gooey brownie:

120 g smör
120 g mörk choklad
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 krm salt
100 g hackad mjölkchoklad
150 g grovt hackad marshmallows
1 burk Dulce de Leche*
Chokladtryffeltäcke
125 g hackad mjölkchoklad
125 g hackar mörk choklad
1,5 dl grädde
Gör så här: Smält smöret och den mörka chokladen över vattenbad. Rör i socker, vaniljsocker och äggen. Sikta i mjölet, saltet och kakaon. Rör i den hackade mjölkchokladen och blanda så att smeten blir jämn och fin.
Bred ut smeten över en smord mindre plåt, ca 20x30cm. Grädda brownien i i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 min.
Tag ut kakan ur ugnen och strö över marshmallowsen. Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallow lagret precis smälta, men de skall inte ta färg.
Bred över dulce de leche över marshmallow lagret. Koka upp grädden till sista lagret, rör i den hackade chokladen och vispa tryffeln slät.
Bred tryffeln över dulce de leche-lagret.
*Dulce de leche får man genom att koka en burk sötad kondenserad mjölk på svag värme i ca 3 timmar. Se till att burken är täckt med vatten under hela koktiden. Låt burken svalna helt innan den öppnas.

12 November

Måndag!
 
Jobb i vanlig ordning, barnen är på dagis de var lite trötta i morse, Tindra komenterade men mamma varför är jag trött? konstigt tycker jag sa hon haha gull unge =)  Planer för dagen?? Blir en sväng ute och leka inga större planer. Har löpning till kvällen att utföra.
 
Vad har vi gjort sen senast då, jo vi har firat min mamma som fyllt år med massa gofika, vi har också besökt lager 157 så nu har jag å Per nya vinterkläder så nu får vintern och snön komma. Lite andra kläder slank med också, mysigt att åka dit, kvällen svlutades hos grannarna och barnen gjorde kväller 22:30 typ yees somvmorgon tänkte vi nejrå 7 tiden vare uppstigning eller dom gick upp å lekte på sina rum å en annan slummra ju till halv 9 då gick vi ner å gjorde frukost på sängen åt pappan som hade fars dag ;D han blev glad å nöjd över pressenten.
Firade min pappa med senare på dagen <3
 
 

8 November

Idag är det ingen vanlig dag i dag är min mammas födelsedag hurra hurra hurra ;D
 
Torsdag i dag, härligt. Blir ett besök på bibloteket sen å kika lite böcker med barnen kanske låna nån också, men vi har ju ett biblotek hemma hos mamma och pappa där jag och min lillasyster har massvis med böcker som vi kan låna hem som vi har när vi var små ;D
 
Till tomten =) detta vill jag ha för jag är ju så snäll och äter grönsaker varje dag :D
 

7 November

Onsdag!
 
Vi har ätit egna chicken nuggets ris å söös.. blev ganska gott. Tindra gjorde tyvärr kväller före kvällsmaten så det är bara låta henne sova tills i morgon de när de ska upp till dagis. Det har blivit mycket friskluft för henne i dag. När jag kom hem från jobb så gick vi ut och busa en massa därav så blev hon trött.
 
Novelia har nyss duschat så hon ska kläs på och mysas med innan kväller för henne å.  
 
Mamma o pappa ska ut å åka birka paradise i dag och hoppas dom får skojj för i morgon är det bästaste mammis födelsedag
 
;D
 
 

6 November

Tisdag!
 
Solig sådan gillas =) Blir roligare att gå på promenader då när soleb värmer lite.
Min cykeltur till jobbet i morse hade jag kunnat hoppa över, glömde ställa in cykeln i garaget i går och när jag cykla i väg så fick jag bara i 1:an å gud tog skit lång tid att komma till jobbet och jag hade lust att slänga cykel f*n i diket åh arg jag var. Per erbjöd sig att skjussa ner mig i morse men jag vela cykla. Tycker om att få motion på morgon då vaknar jag.
 
November, har tagit med värmeljus till jobbet å ska tända ett ljus varje morgon (mys) ska ha så ända fram till jul. Sen i december ska vi dricka glögg varje fredag morgon å en pepparkaka ;D
 
Övrigt så flyter allt på jobb, dagis å aktiviteter. Denna vecka ska vi besöka bibloteket å ta en fika på hansons å fria mamma7mormor som fyller år, det är vad vi har planerat sen dyker det väl upp en massa annat =)
 
I går när jag var ute å sprang så kom familjen rådjus utspringandes framför mig å gissa om jag blev rädd fy vad otäckt, jätte mörkt ute å bara nått enstaka hus efter vägen (mot hyn). Men överlevde. knappt.
 
 

4 November

Söndag och pizzan å colan intagen =)
 
I dag sov det tills 9 ungefär kunde inte sova längre, Inge dålig lite ont i huvudet =)
 

Har varit på släkträff på min pappas sida och fick träffa massa kusiner till mig som jag inte sett på 100 år. Barnen mina var så blyga i början men sen blev de varma i kläderna fööör varma i kläderna så tur så var det dax för barngympan sen. Nu är de trötta iallafall =)
 
Gårdagen var mycket trevlg ;D Svägerskan kom å vi åt lita mat å klädda ut oss, sen vidare till en förfest och det var en rolig skratta som en tok, många roliga lekar och ja farliga lekar och blev lite väl för många glas. Måste köpta barcadi körsbär å blanda med cola då då får man en dr pepper =) Folkan var också jätte roligt mycket folk och bra musik  =) snälla lill syster skjussa hem mig. Barnen sov hos mormor o morfar och Per fick jobba em helg.
 
Bjuder på bilder =)
Spöket Tindra
 
 
 
 

1 November

Torsdag!
 
Och vi är inne i November, detta år altså har gått super fort, otäckt nästan.
 
I dag så var jag och Tindra lite osams i morse, hon hade vaknat på fel sida verkligen och vela inte gå själv å stressigt var det att lämna så det var ingen bra morgon, då kommer det dåliga samvetet fram när man sitter på jobbet och vet att hon var sur å tvär å ledssen i morse, men det har säkert gått super bra. Per hämtar och hoppas få höra att allt gått bra i dag =).. Vi ska iallafall hem till mor å far å hälsa på, försöker hitta på lite militär typ till helgens bravader. nån som har nå typ?
 
Har inplanerad löpning å solning med syster sen,  Jag och Tindra skulle vart på en bio någondag men vet inte riktigt när bara, Novelia är för liten att ta med sig hon skulle tröttna efter en liten stund bara.
 
Måste hem å lägga upp bilderna på Tindra som var spöke igår, hon gick bus eller godis med sin kusin Jonna och en kompis till henne =) det hade gått bra. Ni skulle sett Novelias min efter Tindra var färdigsminkad haha stackars. hon sa hej Jonna till Tindra och var helt förvirrad, sen satt vi i soffan och kolla ut på dom när de knacka på hos grannarna ;D
 
 

RSS 2.0