Sista Mars

Jeeej i morgon går vi in i april och då börjar våren tycker jag ;D min högtid då jag kan vara ute i trädgården och poa och hålla på med blommor som jag tycker om.. Har stora planer för baksidan och hoppas verkligen att mina blommor som jag plantera i höstas kommer fram och lever ;D man kan ju alltid hoppas!!

Redan torsdag och det innebär helg för oss. Per har natt helg och det gör ju inte så mycket vi sover ju ändå när han är och jobbar. Hoppas på att hitta på nå skojj i helgen tror det är lite planer på gång med en sista pulka/bob åkning och korvgrillning och sedan ett trevligt besök i valbo. Skulle behöva en dörr matta kom jag på nu då det blir grus i hela hallen.. 

I dag ska det iallafall tas ganska lugnt nu på dagen en promenad sedan förbereda inför kvällen med mat för jag ska träna och syster ska passa barnen medans och ge dom mat, träningen börjar nämligen halv 6 mitt i middagen.





30 Mars

Någon som vet en bra hostmedecin man kan köpa? jag håller på att bli tokig här hemma får inte vila halsen alls länge 1-2 min max.. Funderar på att ta barnens hostmedecin. Köpte noskapin i går men det hjälper inte ett skit tycker jag. När jag klädde på barnen så fick jag en attack så jag kanppt kunde andas.. men så fort jag kom ut blev det bättre. Tindra är på dagis och Novelia sover sin dagliga förmiddagslur.

Jag ska dona lite här hemma, sätta färg på lite saker, köpte mig bokstäverna MYS i går på blommor och rum och en doftspray som dofta underbart ;D Blir tuppewer party i kväll hos grannen. I morgon ska jag för tusan träna jag skiter i om jag hostar för jag mår ju bra annars ;D

Härligt när Per går skift nu han är så mycket ledig =) Kanske trappen kan bli klar snart =P

alltid lika trevligt att duscha dom här


29 Mars

hostar på som bara den ska bege mig mot apoteket när novis har vaknat måste ha något som lugnar ret hostan. Trodde jag skulle bli tokig i natt när det aldrig gav sig men efter att hållt andan ett tag så gick det över och fick sova ända tills kl 7 och halv sova lite till halv 8 ;D Tack tjejerna

kliar lite i fíngrarna vill kolla på blommor och rum har ju ett fint pressentkort där så man kanske ska passa på nu när jag ändå ska ner. Det här med att panta flaskor är ju så pinsamt tycker jag vi har verkligen jätte många nu i förådet som skulle behövas rensas. en gång åkte vi till långshyttan där de har ett eget föråd utanför affären som man kan panta flaskor i hahah. Men alla gör ju det så varför skämmas... nog om de..  tvättningen är klar så nu ska det bara vikas och hänga in i gaderoberna.. lär passa på nu då medans lill fröken sover.

ha en bra dag

tack föresten för fina komentarena för håret




28 mars

Dax för en uppdatering efter en bra rolig helg ;D

Hade min fest i lördags och jag fick jätte fina pressenter, så det blir att åka till valbo någondag och shoppa loss ;D alltid trevligt. fick också pressent kort på blommor och rum. fina saker från smaksak. Jag tränade först på dagen och efter träningen hade jag knappt någon röst måste vart vinden som tog den. Det gick inte att sjunga singstar iiallafall. Hela havet stormar var en upplevelse isig ;D gud så vi skratta och jag vet vart jag fått (dålig fölorare i från) Pappa....  Är helt utvilad i dag då jag somnade före 9 igår och sov till halv 7 då Novelia vaknade. Tindra kom in vid halv 8..

I dag ska det tvättas, ut och gå med Lova, sen går vi till öppna förskolan. Tänker hoppa över träningen i dag då jag känner av halsen =/

Bilder från i lördags

maria, brossan och Johan



Mamma, lillsyster och amanda


haha Tindra och grannen Agneta



Julia, sotestyster, jonna och Jacob



svärfar och pappa







Ja som sagt riktigt kul..


25 mars

I dag var det sista dagen som blondin ;D

Full fart hela dagen från halv 6 i morse tills nu då jag varvar ner med ett glas vin, valbo, sandviken, färga hår och allt vad det vart =) När barnen somnat ska vi möblera lite.




Nu lär ni säga ärligt bättre eller sämre??? ;D


24 mars

Gud i skruven hela den här veckan har vart stressig har inte haft en lugn stund alls.  I morgon blir det nog stressigaste av alla dagarna. Färgtid, lämna barnen hos mormor och morfar, in till valbo och alla affärer som vi ska ha allt ifrån, handla maten, fixa och dona hemma plus göra klart trappen/hallen... hmmm börjar tvivla på att vi blir klar. tur att Per är ledig nu tills på måndag då han avslutade sitt jobb i dag med 24 timmars och ska börja gå skift åt ovako från och med måndag ;D det kommer bli kanon och barnen kommer inte alls behöva gå på dagis så ofta när jag börjar jobba igen.


I dag ska det hämtas ut paket (jotex och lager 157) =), tvätta klart soffklädseln och gadiner, ut och gå, hämta Tindra från dagis, fotbollsträning halv 6 sen hinna med mat Per får lägga barnen i kväll. fixa med trappen sen kanske sova?? ;D

tatueringen blev kanon bra och det känns skönt att jag har båda mina flickor in tatuerade nu ;D lättnad tack ännu en gång mamma och pappa för den bästaste pressenten. Blev också en trevlig lunch igår på hansons med elin och jessica;D



Skillnad det blir jämnfört med tindras den är ju över 2 år nu




22 Mars

Grattis till mig på min 25 års dag =) Den har inte firats för det ska vi göra på lördag då det bli fest fest fest ;D Kul att alla kunde komma också, så nu är det full rulle här hemma med rust och allt vad det är.. Har nyss städat hela huset för det var verkligen slipdamm över allt =( men nu tror jag att jag fått bort allt. Tur att Novis sov så lång fm lur sen var hon med på övervåningen. Vi har precis ätit klar och ska ut och gå den vanliga rundan =) Blir lagomt i tid till att hämta Tindra sen....

blir att fortsätta inne sen kanske blir att leka ute en sväng sen det visar sig.

tattoo i morgon från mamma och pappa som jag längtar =P

25 år javisst hälften av 50.....



Klistrade framför flygande mattan som går på 1:an på lördagarna 18:30... rekomenderas till alla som har barn.

21 Mars

Imorgon är det ingen vanlig dag nanananana!!! ;D

Dagen börjar fint med 7 plus grader i skuggan =P vi ska snart bege oss ner till ica för att handla lite. Dags att styra upp lunch och sen hämta Lova för att följa med oss på promenad. Det ska bli öppna förskolan i dag med.. Träning till kvällen så det är fullt upp hela dagen lång.

Novelia har blivit en sjusovare jag tror minsann att det är pencelinet som gör det för först vaknar hon mellan 6-7  sedan somnar om och får väcka henne vid 9.. =) hon ska ju sova lunch å men det är aldrig några problem.

slog rekord i går runt hammarn ;D yeess trotts väglaget.

så här kan det se ut när man åker och handlar =)




ska promt ha sin solhatt =P på sig

20 Mars

Skall strax gå upp och väcka novis som sover lite fm lur i sin säng, hon får inte sova längre då hon ska sova lunch sen också. Men det räcker för henne sen somnar båda vid 7 på kvällen och vaknar mellan 6-7 på morgonen jag klagar inte ;D i dag blev hon nästan 7 tack för de.. Per och Tindra är och handlar lite korvbröd så vi kan grilla korv i dag, underbart väder som sagt och ännu varmare skulle det bli till veckan ;D Det är så tyst här hemma nu jag blir aldeless stressad av det jag måste ha ljud..

I dag har det stått vädring och städning på agendan så nu är det rent och snyggt här hemma. Hoppas på att vi hinner klart med trappen i dag så det inte blir så stressigt i veckan med allt som skall göras :D

Blir en springtur i dag med för i dag ska jag slå mitt rekord tänkde jag som tid altså.

som sagt underbart väder och färg får mán på köpet ;D




18 Mars

Freeeedag!! I dag blir det fredags mys kan jag lova då det är bus väder ute, tråkigt när väl solen har kommit fram. men i morgon och på söndag blir det kanon väder igen =) Tur är väl det! Hoppas Per går med på en tripp till Sandviken och valbo i dag när han slutar =P Vi hinner nog göra klart trappen ändå.

Vi har nyss haft en sago och sång stund här hemma, dom är så duktiga mina tjejer att sjunga och göra rörelser och lyssna på böckerna. Novelia kan göra rörelserna till imse vimse spindel, det är lite häftigt. Klappa händerna kan hon men det tror jag Mamma/mormor lärde henne sist. Så allt jag lan har jag inte lärt henne =P

I dag ska Lova få följa med på promenad igen Tindra bara älskar denna hund. Sen måste vi till apoteket och handla lite annat. fullt upp som vanligt.

Ha en trevlig helg ;D



17 Mars

Dagarna bara går och går och jag hinner inte med!!! om bara några få dagar blir Novelia 9 månader och om 3 månader blir hon 1 år!! näeee jag börjar grina snart, måste de gå så fort vet att jag kännde precis lika när Tindra var i den åldern. Mammas hjärtegull. Mamma ringde igår och talade om att dom bokat tatueringstid åt mig tills jag fyller, så det får jag i födelsedagspressent ;D gud så glad jag blev överlycklig..

Tror barnen sovit ut riktigt ordentligt i dag för pigg var dom i morse iallafall, dom somnade tidigt och vaknade tidigt. Tror pappa Per hade en lugn kväll i går när jag var och träna. Vi som har bott på HC i två dagar nu känns det otroligt bra att novelia är glad och pigg. Dubbelsidig öroninflamation och svamp i rumpan =( stackars liten. Om 1 vecka ska de kolla hörseln på henne för hon har haft så mycket öroninflamation kanske blir rör till slut?? vem vet..

Snart helg ;D jeeej... Det ska inhandlas en hel del till festen och vem vet ett besök på aqua nova och hälsa på uppe i stugan när mamma och pappa är där.

Nu ska jag och Novis läsa lite böcker sen gå upp och städa på Tindras rum. Hon brukar få göra det själv men inte dammsuga och torka golv.





15 Mars

Tisdag!

Denna dag börjar med ett segt internet, drygt de.
Novelia får sitta utan blöja på en filt på golvet för hon har fått tillbaka sina utslag som kliar och svider så hemskt =/ hon fick inte sova så gott i natt då hon vaknade hela tiden och grina. Har daktacort och smörjer med hoppas det ger resultat. Sen är det ju inte bättre att hon har hosta heller, vi var till HC i går fick en doktorn som såg ut som en sovpåse han skrev ut hostmedecin hoppas det ska släppa det snart så hela familjen får sova gott någon gång.

Helgens match mot Borlänge slutade 6-0 till dem!! Dom var jätte duktiga och kommer gå jätte långt. Vi spelade ju ihop för första gången så för oss var det en bra träning och lärorikt. Vi kan ju inte ens namnen på alla. Måste ju börja någonstans. Jag spelade back 1:a halvlek och drog på mig ett rött kort?? jo visst jag har ju aldrig någonsin spelat back och det var ju så att dom fick friläge mot mål och jag sprang i fatt henne och kasta mig framför bollen så hon flög omkull och så fick man ju inte göra när det var friläge tydligen?? så jag fick rött och alla trodde han tog fel kort men så var det inte. Men det var ju träningsmatch så jag fick ju spela iallafall fast på mitten =P
Nog om de

blir att gå ner till sportringen i dag och köpa säkerhets knäppe till hjälmen på dagis. viktigt.
Måste ut och röra på mig då jag har jordens träningsvärk från i går. Det blir ju värre om man sitter still




13 Mars

Söndag morgon och det är alltid tidiga månar =P 6 snåret är det full fart men jag fick ligga och dra mig till 8 iallafall. =) Har ju en match att spela i dag mot Borlänge ifk Brage =) få se hur de går då jag har ju hittat alla fotbollsskor nu så. Innan de blir det massa lek och promenad sovning för barnen. Sedan begär dom sig ner med pappa till p-hyttan. Sen när jag kommer ska det hinnas med ett kalas på andra sidan staketet då grannen fyller år ;D men ska ha ett pool party i sommar.

Igår blev det korvgrillning här hemma och sen gick jag och syster över 2 timmar i det härliga vädret och sedan satt vi i solen och bara njöt, det var 17 grader i solen!! Sen mot kvällen fick Tindra besök av sin bästis Filippa.

Novelia hon har fått 2 tänder till på bara några få dagar så hon är allmänt grinig så 4 uppe och 2 nere och jag kollade hur det såg ut för tindra när hon var 9 månader jo men visst hon hade 4 uppe och 4 nere =)

Lite kort på¨mina älskade barn





11 Mars

grattis till min gammla morfar som fyller år i dag ;D

Äntligen freeeeedag och det kommer bli en bra dag =) mycket sömn och glada pigga barn. Snart ska vi bege oss till mitt jobb för att hälsa på lite och fika. Sedan blir det shoppig hoppas på att hitta någon bra pressent till morfar som har allt och om han inte har allt så köper han det han vill ha guuud så svårt. fick tips om en gubb hatt =P

Ser att bilen står ute så det får bli att skrapa fönster till att börja med kanske blir den första för iår ha ha vart slö nu att köra in den i garaget när det vart så varmt ute. Per vill sätta på sommar däck nu men det tycker inte jag konstigt nog!! halt som bara den ju.

Gud i går låg Novis neer på rygg och sen satt hon plötsigt upp så nu har hon börjat med det också, gumman blir så stor =/... Sen har hon ju börjar resa sig utan att hålla i något men då blir hon så sur för att hon bara kommer halvvägs. och Tindra bara pratar i sin låtsas telefon hela tiden hon säger Hej Filippa aaahhh va göö duuu, aaaahh hejdå. Så gulligt

gott med godis??? tss hon hitta en godisbit under bordet efter vi haft folk här =P




10 Mars

Kanske skulle uppdatera lite då!

Har inte lust med speciellt mycket, beror på att jag mest är trött och uttråkad. Trött beror på att barnen hostar sig igenom hela nätterna, först börjar den ena och sen när den är klar börjar nästa men dom sover när dom hostar. Rätt bra less på hosta lär jag säga. men när man ringer säger dom att vi ska köra på nässpray. Dock vet vi att det inte hjälper då vi kört på de ett tag och vi vet att det slutar med öroninfektion =/ Tycker så synd om dom att de aldrig får vara frisk mer än 4 veckor. Innan Tindra började på dagis och var hemma med mig var hon aldrig sjuk, nu drar hon hem allt från dagis och smittar lillasyster. men så är det tyvärr!

uttråkad beror väl på att jag är det helt enkel, har inte alls många att umgås med då de flesta jobbar, går i skolan eller gör massa saker med sina barn som babyrytmik, babysim, med mera. Det enda vi gör är öppna förskolan på måndagar. behöver man nå annat?? Visst åker vi och badar så ofta vi kan och är ute rätt mycket men jag tänkte behöver alla barn babysim eller babyrytmik det är väl förälderns val vad man vill göra med sina barn. Läste i tidningen vi föräldrar att för många handlar det om att göra så mycket med barnen när de är små när man ändå är mamma ledig och att det bara handlar om barnen. Men jag känner ingen lust faktiskt att göra något av det eller gå på mamma grupper. Det räckte med Tindra om jag skulle gå med Novis skulle det bara bli en massa upprepningar. Nog om det.

I morgon blir det valbo och inköp av 2 tapetrullar för att göra klart trappen tills jag fyller ;D Så en pressent till Morfar som fyller 85 i morgon så då blir det fest med smörgåstårta och kanske ett glas vin ;D Hoppas kunna hitta nå fint till mig med =P

Mäh nu blev det strömavbrott i hela Hofors.



Skrattanfall






8 mars

Jovars efter den här frukosten så orkar jag inte resa mig ur soffan =P jag och Tindra drack varm oboy och doppade ost mackor =P gött. Vi har lämnat på dagis och Novelia somnar i vagnen som vanligt på vägen hem och nu har jag det alldeles lugnt och tyst i soffan ;D Om jag fick välja skulle jag vilja ligga här hela dagen och kolla på massa filmer men det går ju inte =P Det som står på Att göra listan är att städa övervåningen, ringa lite samtal, ut på promenad, försöka hitta barnvakt så jag kan springa ikväll. Det går riktigt bra med konditionen nu bara att hålla i så man inte tappar den och det är lätt hänt. träna regelbundet så orkar man nog 2 gånger 45 minuter =)

Skulle planerat in en valbo tripp här i veckan också får se om det blir på fredag så Tindra kan vara med jag tycker inte om att åka iväg för långt när Tindra är på dagis och om det händer någonting så är inte jag i närheten och kan hämta. bäst att vara på hemma plan.

Bus med pappa inna läggdags



Morgontrött Tindra




Åh Tittade på en unge i minuten som gick efter favorit programet familjen annorlunda =) Tänk att man inte kan låta bli att grina så fort det kommer en liten bebis =P och så fort de krystar så hjälper man till. Kännde igen mig så bra på den älsta tjejen som skulle föda sitt andra barn.


7 Mars

Säger bara kaos natt!!!

Jag har fått sprungit på toan hela natten då jag var dålig i magen =( usch säger jag bara det var inte kul och jag vet inte när jag var så här dålig sist 10 års sen kanske. Varje gång jag fick springa så vaknade båda barnen som grina för jag sprang ner. Pappa Per fick inte sova mycket i natt då han skulle upp och jobba men på jobbet kom han iallafall och jag mår mycket bättre nu jag har dock inte ätit något än för det törs jag inte. Måste vart Tindra som smittat mig med sina blöjor hon var dålig i magen i torsdags.

Får se hur det blir efter lunch vi ska iallafall ta oss ut så barnen får sova och rasta grann hunden Lova som jag lovat ta på Måndagarna =) Om jag mår bra blit det öppna förskolan men dock bilen ner.



6 mars

Sikken träning, först löpning i bra tempo sedan fys och sist match huujeedamig vad trött jag är nu =) meen det är så kul. Snart blir det konstgräsoch ännu jobbigare.

Helgen har vart fartfylld med bland annat bad, marknad, grillning och massa vin =) Riktigt trevligt igår, lite seg i dag ;D Marknaden var ingen höjdare de dåt blåste is vindar och knallarna svor och vela åka hem för deras grejjer flög i väg i vindens fart =P Blev det vanliga strumpor, remmar, ballong =P Avslutade i s-viken på donken usch det är tamma tusan inte gott, annat mot vad MAX är super gott. Tur att de öppnar i Falun snart.

Dagens promenad gick segt då det var blankis och på vissa ställen knäckebröd. Gungställningen fick skottas framm i dag och Novis fick gunga för första gången. Det gillades.

Titta vad duktig jag är att stå (Novelia)




 dålig utväxt!! snart så är jag hos frissan


4 Mars

Det blev badhuset igår för mig och Tindra, det var kul att ha egen tid med henne. Novis fick vara hos mormor och busa. I dag ska vi alla dit så Novis också får bada, moster och kusinerna hakar också på i dag så vi är ett gäng kandke vi får plats att bubbla i dag? var proppat hela tiden igår.

På morgonkulan här har vi lekt och bakat kärleksmums som vi tänkte ta med som fika i dag. Dagarna blir så långa när de vaknar vid 6 tiden båda två så man måste ha saker att göra så det inte går så långsamt. snart dax för lunch och den dagliga promenaden.

Nu är alla inbjudningar ivägskickade också så snart blir det 25 års fest ;D Det kommer bli skojj

ockelbo i morgon och grannar på middag

ha en trevlig helg


3 Mars

Mitt inne i sportlovsveckan och i dag fick Tindra vara ledig från dagis så vi kan åka och bada sen =) tror det blir så om syster hinner hem. Kan ju inte bada med båda själv heller eller om Mamma/mormor passar Novis under tiden men Novelia älskar ju att bada.?? Det visar sig. Vi har nyss kommit hem från en tripp på bruket handlade lite och fynda lite på Kiwans ;D Valbo hade vart trevligt men inte själv.

Tror jag har planerat in helgen i minsta detalj, det blir ockelbo marknad och grilla korv och kanske ett till besök i ett badhus.

Dagens lunch är bestämd det blir shnitzel hah fin stavning och stekt potatis med egen brunsås och brocoli =P

Dagens roligaste i dag då fast det är lite fräckt Tindra kan inte säga tuggummi utan hon säger ett köns ord som *uk. I bilen hem så tog jag fram tuggummi så skrek hon Tindra vill ha *** jag visste inte vad jag skulle ta vägen först skratta jag som en tok sen kom jag på nej så får hon inte säga så nu nöter vi på ordet tuggummi eller tugg tugg.

Får se om Mamma/mormor vaknar upp i skaplig tid så hon kan gå runt hammarn med oss.

Ha en bra dag i detta underbara väder.



2 Mars

Utslagen sitter jag i soffan efter en joggingtur runt hammarn och kånkat på paket från posten =) Fick äntligen en matberedare som ska användas flitigt =P För övrigt i dag har det vart full fart, lämning på dagis och Malin och Ida följde med hem så fikade vi hela förmiddagen och sen kom mamma förbi så vi gick runt hammarn så Novis skulle få sova. Har lekt ute också,  Tindra måste bara dra runt sin lillasyster i pulkan och klättra högst upp på snöhögarna.

Igår när vi hade duschat så sprang Tindra in i vardagsrummet så pappan skulle klä på sig men hon kom tillbaka lika snabbt till mig på toan i full fart och skrek POTTAN och snabbt skulle jag fram med den men vi hann inte tyvärr =( åååhhh sa hon haha gullrumpan då vill börja med pottan. Det är inget vi tränar med utan de får komma av sig själv, blir kanske lättare att börja i sommar.

Roligast i dag!!! Sorry mamma men jag måste bara...... Mamma skulle börja slipa väggen i deras sovrum och hon tyckte det var så tungt med den där klossen att dra med så visade sig att hon inte haft nå slippapper på hahah hon trodde verkligen att man bara behövde den där klossen som är gjord av kork. Blev inte så bra resultat men mycket jobb bakom men ack så roligt när hon berättade det =P

Nu kokas det potatis så ska väl börja med allt annat som ska till

hej hej


1 Mars

Det här med vad man ska skriva för någonting i bloggen är lätt när man gått och lagt sig och sedan tänker vad man ska skriva i morgondagens blogg. Det är lätt för då kommer man på massa saker, men nu då när jag väl sitter här nu är allt som bortblåst =P Sömnen har varit riktigt bra nu i två veckor för Novelias fall då hon sover nonstop från 19-06, det blir dock tidiga och långa dagarn men hellre de än att gå upp på natten och göra välling. Tindra är också morgonpigg men det är lite tråkigt att hon kommer in till oss varje natt nu det var länge sen hon sov i sin säng hela natten. Lite trångt och varmt blir det men i bland riktigt mysigt. Drömmer era barn mycket och pratar i sömnen? kan tala om att Tindra är riktig än på att prata i sömnen igår skrek hon att hon vela ha bullleeee och så grina hon och skratta vart annat =) Novelia brukar också skratta i sömnen. Mina flickor.

Det är för all del sportlov och jag tänkte Tindra får vara ledig från dagis på torsdag då vi tänkte hitta på något skojjsigt, leklandet, bada eller bob åkning det visar sig. =)

Har en hel del bullar här hemma som skulle behövas bli uppätna då vi inte har någon plats i frysen. bakade dubbelt i går och Tindra är så duktig att hjälpa till och det tycker jag barn ska få göra hjälpas med bak och mat. Tog tag i en hel del igår hela övervåningen fick sig lite möblering och städning och min högra hand Tindra var också med och hjälpte till medans lillasyster sov 2 timmars lunch. Hade bra med engergi i går då jag också tog tag i alla skor som låg i källartrappen och städade till där. Kan bero på att jag hoppade över spring turen igår men den får bli i dag istället ;D

nä dags att ta tag i köket




RSS 2.0