30 Oktober

Söndag!!

är precis ny duschad, har vart ut på långpromenad med tjejerna men de sover fortafarnde så sött i vagnen så =P Passar väl på att blogga lite medans man har tid ;D

Känns att man ställt bak klockan 1 timme dagen går så himla långsamt fast det är ju bra då känns helgen längre. I dag gick vi upp strax innan 7 för barnen hade fortfarande sommartid så dom trodde säkert klockan var 8 men jag var utvilad iallafall. Vi bakade bullar på morgon kvisten för det blev ju jäst kvar sen igår när i gjorde egen pizza. passade på att smälta upp all choklad som var kvar i godispåsen och gjorde choklad fyllda bullar super goa blev dom. Längtar till em fika syster kommer nog förbi sen =)

Helgen i bilder

I hoforshallen och kolla på innebandy när kusin Julia spela






28 Oktober

Freeedag =)

Riktigt ris väder ute, men vad gör det jag har snart helg och får mysa med de bästa som finns min familj <3

I dag ska det bakas något gott till fredagsmyset. Syster kommer och färgar min utväxt. sen blir det soffan och svulla hela kvällen. Per har natt helg roligt för han tråkigt för mig =P. 

Igår efter jobb blev det besök i Storvik hos Elin och Markus för att träffa dom och lilla Thilda =) Men vilken sötnos jag höll mig från att lipa haha jag som är så blödig. Kunna hålla i henne hur länge som hellst gobit. Hon sov nästan hela vistelsen men öppna ögonen sista 5 min innan vi åkte så man fick lite kontakt med henne. Mina små gryn härjade runt och trodde dom skulle förstöra deras fina hem men det gick bra =) Vi avslutade med att handla hem massa mat.

Helgen kommer sepnderas på bästa möjliga sätt. I morgon är det bus eller godis så Tindra ska få gå runt med sin kusin Jonna och knacka dörr så hon ska väl få bli sminkad för första gången i sitt liv haha go rump. Kommer inte uppdaterda bloggen i helgen. Det ska tränas en hel del också haft vila i 2 dagar nu så jag känner hur det sprids energi i kroppen som behöver plågas lite. Blir löpning i dag och i morgon får se om det blir spinning på söndag eller om jag tar löpning då med.

Gå ut på kladdkakan.se mycket goda recept


Recept Kladdkaka med kola

12 bitar
Tid 45 minuter
Ingredienser:
100 gr smält smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
180 gr vetemjöl
5 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
20 st dumlekola delade på längden
ströbröd

1. Smörj och bröa en bakform med löstagbar botten. (ca 22 cm)
2. Rör i hop smör, ägg, sirap, socker och salt.
3. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker sikta sedan ned det i smörblandningen, rör om försiktigt.
4. Slå upp smeten i formen och grädda i 175 graders ugn 10 minuter. Tag ut kladdkakan och fördela kolan jämt över hela. Grädda sedan ytterligare 12 minuter.
Kyl ned och servera med vispad grädde och syrlig sylt.

Mitt halloween firande blir nästa helg på folkan och utklädnad ;D ska blir riktigt skojj förfest hos Emilie


27 Oktober

Torsdag!

Fortfarande lite mörkt ute. gått och trist. Men dagen kommer vara bra ändå, först jobba fram till 14:45 som vanligt, hämta prinsessorna på dagis, sedan beger vi oss till Storvik för att hälsa på lilla Thilda =) Gud så kul det ska bli. Hoppas mina fröknar inte river stället bara =P. Sedan bege vi oss vidare till s-viken för att handla lite mat och kika på rusta. Mamma och syster ska också in så det blir en familje handling =)

Skrev ju sist att jag har väl inte sån tur att jag får åka och träna för barnen hinner väl inte somna. Meen dom somnade och babyvakten åkte ut till pappan i garaget och jag fick träna. Gårdagen så besökte vi muntebo och jag och mamma tog en löptur kul att springa någon annanstans.

Måste hitta sånna här så jag kan göra sånna här! =) creme brulee



Ingredienser

6 st äggulor
2 dl vispgrädde
3 dl mjölk
80 g socker
1 st vaniljstång
Till karamellisering
2 msk farinsocker
2 msk strösocker



Ni vet ju att jag älskar att baka igår gjorde vi dom här



Hitta perfekta helg middagen också.




Mexikansk lasagne med nachos

Mexikansk lasagne med nachos

Ingredienser

Köttfärssås
1 1 st gul lök
1-2 1-2 st vitlöksklyftor
1 1 msk raps- eller olivolja
400 400 g nötfärs
1 1 stort paket krossade tomater (500 g)
1-2 1-2 msk tomatpuré
1 1 tsk salt
1 1 krm svartpeppar
1 1 tsk oregano

Vit sås
4 4 dl låglaktosmjölk
3 3 msk majsstärkelse
0.5 0.5 tsk salt
100 100 g majschips utan gluten och soja
1-2 1-2 dl riven ost

Ingredienser

Köttfärssås
1 st gul lök
1-2 st vitlöksklyftor
1 msk raps- eller olivolja
400 g nötfärs
1 stort paket krossade tomater (500 g)
1-2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk oregano

Vit sås
4 dl låglaktosmjölk
3 msk majsstärkelse
0.5 tsk salt
100 g majschips utan gluten och soja
1-2 dl riven ost


25 fortfarande

Tror vi tog Valbo på rekord tid i dag ;D barnen skötte sig utmärkt och jag hitta det jag skulle ha. kan det bli bättre? åkte 3 hemma 5 =P lagat mat och ätit mat nu ska barnen gå och sova strax och jag hoppas verkligen jag får åka iväg och träna Per har hjälp ute i garaget i dag men hoppas dom hinner klart. Visst om dom hinner somna före halv 8 så kan man sätta ut babyvakten men sån tur har väl inte jag? Visar sig.

Jacka cubus dom hade gått som smör tog sista S men vela ha en xs men får ha tjockiströjor under =)
Skorna hitta jag på Din sko helt underbart sköna men det får bli minus grader innan dom dyker fram



Ska för övrigt färga reäl utväxt i helgen. Kom på att så som jag väger nu har jag inte vägt sen 1:a gymnasiet som var sådär 9 år sen hmm. =)

Skorna som fått bra betyg som ska vara riktigt bra köpte varsinna åt dem också från Din Sko



Hitta en fin tröja på H&M åt Per men den fick jag inte köpa kräsen som han är =P

LÄgg dax hej å hå

25 Oktober

Tisdag!

Denna Tisdag är helt okej =) Vill bara sluta så jag kan åka hem och hämta mina gofisar och göra ett besök i Valbo, det hinner vi med i dag. Blir inte så långvarigt men jag borde hitta det jag ska ha hoppas jag. Har köpte lite mellis med åt barnen så dom kan sitta still i vagnen (hoppas jag). Vet ju hur det brukar gå när man har barnen med sig men de lär ju lära sig någongång. Tindra är ju duktig att gå brevid hon springer inte i väg som sin lillasyster gör. =P

Tror spinningen i Fredags förstörde mina ben har sån träningsvärk. Körde pump igår och trodde mina ben skulle gå av vid utfall och benböjj kollade på klockan ett x antal och bad om att det skulle vara slut efteråt orka jag inte göra mycket blev mat och sen sovdax =P mkt bättre i dag får se hur pumppasset går i kväll då, sen träning men helt ok =)

Men när ska leksakskatalogerna komma? skulle underlätta lite så Tindra kan peka på vad hon skulle önska sig. Har redan lite ideér på lager till deras rum som vi ska slå ihop så fort garaget blir klar =P pjuuu.
Mindre än 2 månader kvar till jul nu sååååååååååååå som jag älskar denna högtid

Guud så fina saker det finns till barnrum

rosa barnrumrosa barnrum princess



24 Oktober

Dags för en uppdatering måndag eftermiddag =)

Här hemma förbereds mat, ska i väg och träna strax, måste byta om och hinna blogga lite först =) Det har jobbats i dag i vanlig ordning. barnen har vart på dagis jag lämna Per hämta. Lika dag i mån igen. hem göra nytta och träna =P ska väl bokat in ett valbo besök med denna vecka får se om det hinns med i morgon då det är sen träning eller fredag då det inte ska tränas alls ;D bestämmer mig nog i morgon. Vill in och hälsa på lilla Thilda med någon dag.

Helgen har vart riktigt bra =)
 blir inge mer skrivande än så här i dag

stress stress

Bowling med <3




Kvällen hos madde




21 Oktober

Freeeeeeeeeeeeeeeeedag ;D

Jobbar på denna dag har bara flygit i väg. snart hemgång. =) Utomhuslek står på schemat med barnen. Sen ska vi bara ha fredagsmys. Ska laga kyckling och titta på flygande mattan. mys mys.

Gårdagen hitta vi skor åt barnen. Mormor köpte en snygg vinterjacka, blev bra avis då det var super pris. Jag kunde inte slappna av att prova och kolla då barnen sprang runt överallt och rev i allt. Novelia var på väg uppför rulltrapporna åhjeda mig helt slut när vi kom hem. Hitta fina örhängen på Glitter. Köpte inte så mycket mer. Jag och mamma får åka in i lugn och ro sen och kolla. Behöver en ny vinterjacka jag.

Åter till fredag och helg.
Lördag- göra nå skojj med barnen på dagen inte riktigt bestämt än. Fest till kvällen i Gävle med jobbet hos madde. det ska blir riktigt trevligt. mat och vin.

Söndagen- Hoppas på att må bra. vi ska åka och bada på aqua nova med våra grannar kjellsson/Lundmark. =)

Övrigt pratas det mycket godis vad man hade förr och så gamla godingar kolla in
Ha en super helg hönni!!



           

20 Oktober

Torsdag i dag ;D vilket innebär helg i morgon....

Gårdagen så var vi i Uppsala hela dagen lång. Började med att lämna barn på dagis sedan bege sig ner. Det var en jätte fin begravning och som alltid väldigt sorligt. Fortsatte med mat och fika och trevlig pratstund. Kul att träffa alla. Hämtade barnen som morfar passade och vidare för till coop för att handla. Hem laga mat och sen var dte ju kväller för prinsessorna små. Jag tog mig en löptur när dom hade somnat (Per var ju hemma så ni vet) =) Gick jätte bra att springa men lite otäckt när det är så mööörkt. somnade ovaggad och jätte pigg i dag tur att det är body pump i kväll ;D

Efter jobb blir det att hämta upp mormor och så ska vi bege oss till Falun för lite shopping ;D Barnen följer med också så klart för de ska ha nya vinterskor. Per måste ju göra klart agraget annars hade han hjälpt till men mormor bangar aldrig för en shopping tur. Nya örhängen ska jag skaffa med tänkte jag. Fest i helgen woohoo =P


18 Oktober

Tisdag!

har fullt med energi känner jag =) fast det är Tisdag. Älsklingarna kommer och hämtar mig snart på jobbet så jag slipper cykla hem i regnrusk. Hem och fika lite. Är besatt av min egen smotii som görs på lite grädde, lite turkisk yougurt och frysta hallon och pepparkaks krydda ;D mumma. Perfekt mellanmål och energi får du. Sen ska vi bege oss upp till syster och familj för påhälsning. =) Laga middag sedan avsluta kvällen med ett pump pass. härligt tror det blir en bra träningsdag i dag för jag känner mig pigg i kroppen. Gårdagens pump kände jag mig inte riktigt stark blev lite svimmfärdig i bland.

Har inte behövt nässparya i dag om ni vela veta =)

I morgon ska vi på begravning =( Det är pers morfar. så vi ska ner till Uppsala i morgon. jag får köra då Per jobbat natt. Barnen ska lämnas på dagis och måste nog åka vid 8, vet ej när vi kommer hem men om vi inte hinner hem till halv 3 så hämtar morfar töserna på dagis. Tur att det går att ordna med det mesta ;D

 Tänk om man kunde vara utan alla begär

Godaste chokladen ever
 

17 Oktober

Måndag!

Jeeys måndag igen. Jobbar som vanligt då, lunch nu. Måste kila iväg till affärn köpa lite grejjs till amten i kväll som får bestå av köttfärslimpa och potatis och gräddsås ;D Träning i dag med pump ska det bli. skön tid 16:30 -17:30. Snorar på men mår bra. =)

Ingen Iphone heller blev det då jag tydligen var bunden 1 år till suck.. vill inte betala en kontant. ah får se vad jag gör. dumma telefoner..

Nä värma lite mat kanske.

Inte mycket att komma med i dag känner jag.

Måste börja med barnen rum också






15 Oktober

lördag ;D

Har nyss gått en pw med vagn och ungar runt hammarn, ska in och duscha lite snabbt medans de sover sött i vagnen. Härligt väder mötte massa trevliga människor som plocka svamp, grilla korv i skogen mys. För oss blir det också bara mys i dag tänkte jag. lite eftermiddags fika sen åker vi in till sandviken för att hitta pressent åt william som har kalas i morgon, barnens kusin. Sedan fortsätta kvällen hemma. Film och gotta. Per jobbar fm+em denna helg men kommer hem i skaplig tid i kväll. Får bli korvgrillning en annan helg istället.

Förmiddagen i dag gick åt att slänga leksaker som inte barnen använder nå mer och lite kläder. Tvätta, städa och jag vet inte allt.

Gårdagen freeedag så hade vi fredagmys. Lyssna på barnsång och sagor. Kollade lotta på bråkmakargatan och käka hemgjord pizza. Vi hälsade på i muntebo också. Det var tänkt att jag skulle på spinning men mamma skällde på mig att jag inte fick träna när jag var så där förskyld. Vilar helgen nu så jag är pigg och allert till måndagens pump pass. Promenader är ok känner jag men visst blir jag anfådd snabbare och svettig. svårt att inte kunna andas ur näsan och tråkigt att inte känna någon smak eller lukt =( jaja får tänka så här då att jag slipper vara sjuk vid jul peppa peppa ta i trä..

nässpray is the shit!!

älskade ungar!!





13 Oktober

Torsdag kväll. sitter och inväntar pumpen som börjar snart =) Per har nattat barnen precis också så är dom pigg och glad i morgon bitti när det vankas dagis. =)

Övrigt i dag har det jobbats i vanlig ordning och hem och busa med älsklingarna. Var ute 1 timme på em men det är bra kallt nu och kallare blir det.  Snorar på gör jag med men väljar att träna ändå.



12 Oktober

Börjar med att säga ett stort Grattis till Elin och Marcus som fått sin lilla Thilda igår ;D längtar efter att få träffa henne. Som vanligt när man får bilder på bebisar som kommit till jorden så börjar man gråta haha mys..

Onsdag i dag och jag är snorig och allmänt häning. Började igår efter fotbollsträningen blev fryssen och la mig på soffan och hade ingen ork. Hoppas att jag piggnar på mig mot kvällen då det är FM pass. Hem ska jag iallafall efter jobb och umgås med min kära familj ner och handla behöver vi göra med fylla på förådet lite med basvaror.

undrar jag om man lär plocka fram barnens fodrade galonställ nu och fodrade stövlar. hur har ni gjort?

Nu ska jag jobba lite och ta lunch snart. ska hinna med och beställa en ny telefon Iphpne 4 blir det 4s :en den skillde det inte alls mycket på och inte heller 5:an..

Har också kikat på julklappar till mina älskade flickor ;D börjas i tid här vettu.



Detta bland annat, pyssel, lego, böcker, sängkläder, bamse lotto, modellera, sparkcykel, dockor och tillbehör, dockvagn, pärla listan kan göras lång.

Tindra är så rolig när hon ser något som hon vill ha mamma eller pappa kan ni köpa den till mig =)
En gång när vi var på willys gick vi förbi godis hyllan och sa mamma det skulle vara gott med lite godis. go skrutt.
Novelia är bra på att prata hon med nu kommer mer och mer ord. Hon ropar syster typ hela dagarna och hejjar på alla.  Sitter på pottan för att härma sin syster men det kommer inget ännu men hon kommer säkert lära sig snabbare när hon har en syster att ta efter =) Dom har så kul ihop leker och stojjar varje dag och bråkar lite ibland.  Men vilken nytta de har av varandra dom har alltid någon att leka med.

Ha en bra dag

11 oktober

Tisdag!

Kall Tisdag blev att ta fram förra årets jaca från cubus som är så varm och skön men det är ingen sån där jätte super varm vinterjacka men bättre än skinn jackan eller höstjackan. Mössa och vantar och halsduk med. Ny vinterjacka ska inhandlas är trött på min röda everest sugen på en vit eller mörkbrun =) Mog om jackor och dyligt.

I dag är barnen egentligen lediga men i dag är det skolfoto =) Pappa per lyckades väl göra nå pippilotter på tindra och hoppas dom är hela oh rena men det tror jag ;D hehe. dom fick vara där 8:30 till 10:30.

Dagens träning kommer bestå av fotbollsträning ;D jeejj det ska bli super skojj hoppas verkligen att vi blir många och att fler väljer att satsa på fotbollen nu. Återstår och se. Kul ska det bli.
blir väl långfillingar och shorts. kanske man orkar med pump pass med? nja får se

Övrigt i dag ska det lagas pannbiffar till kvällen.

Nu vill man hem till familjen och mysa men halva dagen kvar att jobba nu ;D

Skulle vara skönt att hoppa i sån här

 


10 Oktober

Måndag!!

Helgen har vart super bra och den har inte alls gått så där fort som den brukar utan den var helt underbar =) Nu är man på jobbet igen då och tjejerna är på dagis och karln ligger hemma och sover efter sitt natt skift. Töserna är lite snoriga men hoppas det inte bryter ut nå mer dom är ju pigga och glada och tur är väl det ;D I morgon har de skolfoto åp dagis det får dom ju inte missa =P

efter jobb i dag så är det föräldramöte spännande och höra vad de säger i dag är det Tindras grupp och Novelia har i slutet av månaden. Ska väl hinna förbereda mat och så innan mormor kommer upp och passar dom så kan vi gå iväg. 17-19 stod det. Ska hinna med en löpvända med för pumpen missar jag i dag. Känner mig lite stel efter gårdagens fm pass men häligt var det trots att det var dålig värme och utan lampor. Svettades gjorde man ändå. =P

ja då kör vi

Pajerna


Undrar jag om elin fått sin bebis nu då =) 10 i dag då har hon gått över 8 dagar som jag gjorde med mina. Hoppas hoppas..

8 Oktober

Yes har nyss kommit hem från Sandviken då jag och älsklingen vart och bowllat, rätt fint ställe och tyvärr så var det inte jag som vann =( men strikar fick jag och det är viktigt. Vi åt fin middag på mc donals haha men vi var sugen på det nu vill man inte ha det på ett bra tag. barnen lämnade vi i P-hyttan hos farmor och farfar dom skulle få bubbla i bubbelbad och äta tacos ;D mys.. kvällen kommer fortsätta hemma och bara ta det lugnt kolla på film och förhoppningsvis kunna sova länge i morgon =)

Gårdagen var jätte trevlig kul att så många kunde komma och god mat blev det och rolig spel kväll. Höll på strax efter 00 sen blev jag lite på vippen haha gud jag dricker så sällan så jag känner av så lätt tur att det var fler som blev det men gud så roligt jag har ont i mungiporna nu för jag skratta så mycket.
Blev fler kryddor nu åt kryddhyllan. Måste skryta att jag tror jag gjorde världens godaste pajer.

Kyckling paj

2 stora kycklingfilér
1 burk creme fresch
1 pkt riven ost¨
5 msk sweet chili sås
2 dl smakrik ost (prästost)
1 pkt feta ost

Pajdeg
Gör jag i kastrull, smälter 200 g margarin, häller i vetemjöl och rör om så det blir kladdigt och tillsätter lite bakpulver gör detta på känn. Häller i det i en pajform det ska vara kladdigt inte tort.

Gör så här
Stek kycklingen i små bitar, jag kryddar med alpnärings paprikakrydda och svartpeppar och havsörtsalt.
Häll lver kyckligen på degen. Smula över feta osten Blanda creme fresch och sweet chilisås och smakrika osten plus alpnärings vitlökskrydda. Häll över kycklingen. Skiva tomater och sist pudra över riven ost, In i ugnen på 200 grader i så där 15-30 min.. Gott gott med sallad och en kall sås på creme fresch vitlökskrydda och sweet chilisås.

Taco pajen så stekte jag bara köttfärsh med taco krydda. gjorde samma sörja med creme freschen.

prova enkel god kvällsmat.


7 Oktober

Det är fredag =) ock faktiskt tycker jag att denna vecka har gått fortare än vanligt =P uppskattas!!

Har nyss hamt morgon möte här på jobbet då fick vi jätte god frukost också så nu är magen mätt och belåten. Nu ska jag in i lite utbildning och sedan fortsätta dagen fram till 2 sedan hämta flickorna på dagis =) Busa och umgås. lär städa lite sedan pyser min familj upp några hus på gatan för att umgås med johan och deras kusiner. Jag ska ha kryddparty hos oss så det kommer massa damer =) ska bli riktigt trevligt. Jag ska göra pajer och bjuda på vin. efter demon blir det spela spel och chilla lite. Synd att jag vakna 05 i morse då Tindra kom in till våran säng och skulle sova där sen somnade inte jag om men jag är rätt pigg ändå =)

Per stackare är sjuk =P när han kom hem i morse var han varm och låg och darra under täcke, han har jobbat natt. Hoppas han piggnar på sig för i morgon ska vi ha trevligheter. Sjuksyster Tessa vad är det han har om han har ont i armar och lungor och mår kasst och feber? =P

Ska gå och handla en bag in box på rasten så är allt klart sen.

Igår baka jag dessa läckerheter som jag ska bjuda gänget på jobbet på i dag ;D

Leilas choklad- och kokosrutor

Ingredienser

Chokladkaka
175 175 g mjukt smör
3 3 dl strösocker
1.5 1.5 dl kakao av god kvalitet
0.5 0.5 dl ljus sirap
1 1 nypa salt
3 3 st ägg, ekologiska
1.5 1.5 dl vetemjöl
Toscasmet
75 75 g smör
1.5 1.5 dl ljus sirap
0.75 0.75 dl matlagningsgrädde
3 3 dl strösocker
200 200 g kokosflingor

Tips

Se fler recept från Leila bakar i Frankrike

  • Annons:
  • Annons:
  • Annons:

Gör så här

1. Chokladkaka
Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.

3. Rör ner kakao, sirap och salt.

4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.

5. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.

6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig.

7. Låt kakan svalna.

8. Toscasmet
Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker till i en kastrull och koka samman 5 minuter.

9. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp.

10. Häll toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10 minuter

TREVLIG FREDAG


6 Oktober

Torsdag!

Dagarna går hujeda mig. I morgon är det redan fredag ;D längta som bara den till helgen då det händer massa roliga saker.

I går så var jag jätte baksugen på jobbet, hitta på 2 recept åkte hem tog med barnen till affären för att handla saker till bakningen. Blev Kola bullar och smörrutor ;D gotti gott mådde illa hela kvällen sen kunde inte äta kvälls mat och knappt någon frukost nu på jobbet då åt jag bara 1 bulle och 1 ruta men magen min var väl inte beredd på det blev väl en chock. Kanske var bra för i helgen blir det massa gotti. Vi har en utmanartävling på jobbet med att samla minuter och de som har flest vinner altså man ska röra på sig. helt galat vad man är taggad och vi får räkna med när vi har träning eller något efter jobbtid med. Sen går vi på alla rasterna, tänk att en sån liten sak får en att gå i taket för man vill ju vinna.  Annars igår var vi upp till syster en sväng färgade håret på henne.

I dag är det pankaks dag, viktigt de då min familj inklusive mig själv älskar det. Hem fort efter jobbet kratta löv och busa sedan laga mat och avslutar kvällen med ett pump pass. ;D

Dessa godingar baka jag igår rekomenderar kolabullarna

Kolabullar i långpanna

Ingredienser

Deg
50 50 g jäst för söta degar
150 150 g margarin eller smör
5 5 dl mjölk
1 1 dl strösocker eller vit sirap
1 1 st ägg
0.5 0.5 tsk salt
11 11 dl vetemjöl

Fyllning
1 1 dl ljus sirap
1 1 dl strösocker
1 1 dl vispgrädde
2 2 msk margarin eller smör
1 1 nypa salt, ca 0.5 krm

1 1 st ägg till pensling
Pärlsocker



Vaniljsmulrutor, ca 20 st
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
½ dl vaniljsåspulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
125 g smör
2 ägg
1½ dl mjölk

florsocker att sikta över


Sätt ugnen på 225°C. Smörj och mjöla en liten långpanna (ca 22x32 cm) eller klä den med bakplåtspapper. Hacka snabbt samman 3 dl av mjölet med strösocker, vaniljsåspulver, vaniljsocker, bakpulver och smör i en matberedare. Ta undan 2 dl av den smuliga massan och tillsätt den sparade decilitern vetemjöl, ägg och mjölk. Kör hastigt samman till en slät smet. Bred ut smeten jämnt i formen och strö över de sparade smulorna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 12-15 minuter. Pudra över florsocker och skär upp i rutor då kakan kallnat.

Förvara i plastburk med lock i kylen.

4 Oktober

Tisdag!

som vanligt med Tisdagar så är dom tråkiga, spelar ingen roll om man gör roliga saker. Hämtade barnen vid 3 sen åkte vi ner till värna och knäppte höst bilder =) fina kort. har nästan nyss kommit hem nu ska det lekas sen lagas korvstroganoff. Det är ju kanelbullens dag i dag med men inga bullar här inte det kanske vi tar till helgen skulle behöva baka nya ;D Får bli söndags nöjje tror jag då vi har fullt upp fredag och lördag. Åter till tisdag, dagen gick bra segt i dag altså, lika på apoteket stod i kö bra länge för att få ut nya p-piller dom hade gjort om systemet där först ska man stå i kö för att tala om vad man ska ha sen får man sätta sig igen och dom ropar upp en och då får man sina grejjor blir kö 2 gånger aja dåligt iallafall.

har för övrigt ont i halsen igen suck. Tränade ju när jag hade ont i halsen för 2 veckor sen som satt i bra länge nu har jag inte haft ont på en vecka och så kommer det tillbaka igen säkert apotek baciller. Hoppas jag inte har ont i morgon då det är fm pass. =P

bjuder på bilder







3 Oktober

Oktober oj oj snart har man redan jobbat i ett halv år det går fort när man har roligt =)
Måndag i dag och helgen sprang förbi som vanligt.

Helgen spenderades i stugan lördag till söndag, jag bestämmde mig på lördag eftermiddag för på förmiddagen var vi inne i Sandviken och gick på rusta, dollar maxi och klädbytardagen i jernvallen och marknaden i sandviken, Var inte mycket att se men sen åkte jag och tjejerna upp till stugan=) Per jobbade fm, han får följa med en annan gång. Vi hade jätte trevligt med god mat och lite vin blev det till och med sov rätt bra den studen jag fick sova, för Novelia vaknade vid 23 på kvällen då hon sovit nån timme innan då hon blev väckt av oss vi pratade väl för högt =P men hon var vaken till 02 och jag var jätte trött men fick somna sen och sovmorgon till 8 då Tindra vakna som var pigg då. =) Var ute rätt mycket och friskluft fick man.. Söndagen åkte vi hem på em och hämta Per så vidare till Tommy och Stephanie och Anton, vilken godbit jag vela aldrig lämna i från honom han var så snäll ;D Tindra och Novelia var stolta över sin kusin dom titta på han och gosade lite =) mys...  Sen blev det ett fm pass och pizza med godis avslutade kvällen med filmen baksmällan 2 den var rolig men 1:an var bättre.

I dag efter jobb, hämta tjejerna på dagis, hem och hitt på något. ingen träning nu på 2 dagar då Per ha em. gud det kommer krypa i mig. Kanske tjejerna orkar med en em promenad i dag får se kanske man kan jogga lite med vagnen. Svårt att koppla av ja. dåligt de där tror jag att man aldrig kan slappna av att man känner att man måste röra på sig. Har kommit nu tidigare brydde jag mig inte så utan då kunde jag träna min fotboll 2 dagar i veckan och match på helgen sen var det bra. Nu har det gått till att kanske ha en vilodag i veckan. Många känner nog igen sig.

Jobba på nu så denna måndag blir slut snart =P

Vila?                                                         Träna???


RSS 2.0