30 Maj

Redan Onsdag!!
Har vart på möte med fotbollen angående carnevalen som vi skulle vart med i på Lördag men vi kom överens att inte vara med då det inte känndes helt ok =) Skulle tagit mig ut på promenad/löp tur men har ingen ork nu laddar batterierna till matchen i morgon =P..
Har inte gjort så jätte mycket i dag efter jobbet, myst med barnen och rensat lite i rabatterna. Hoppa lite studsmatta kikat på leila bakar och fick lite inspiration till bakning igen! länge sen jag baka å så nu dax att ta tag i de. Det är ju så skojj!.. Barnen sover nu och vi tittar arga snickarn.
Älskar denna bild på barnen förra året i stugan

29 Maj

Tisdag!!

bara 2 dagar kvar på denna månad sen går vi in i Juni och snart semester ;D Bara  veckor kvar helt otroligt.. Och så mycket kul som händer i juni månad..

Gårdagen så blev det städdag hela eftermiddagen, Per fick hämta Novelia på dagis vid 2 tiden, en febrig tjej hon hade 39,7 sa dom och hon fick en alvedon av oss sen blev hon ju människa ige, farligt att ge min abarn alvedon för dom blir så pigga och har svårt att koppla av och vara inne och mysa. Novelia fick väl vara ute och leka ändå svårt att hålla henne inne när hon var tokig och vela ut. Jag buytte sängkläder, städa av hela över och undervånng fick massa gjort (skönt).. Avslutade dagen med fotbollsträning..

I dag så är det planerat hårfärgning av utväxt, inget annat på agendan som också är rätt skönt. Kan eventuellt bli en löptur efter barnen somnat.

Behöver lite hjälp på klänningsfronten står mellan dessa!

DAKOTO DRESS, BLUE TINT, listSusan dress

Ha en toppen dag!!

27 Maj

Denna helg lider mit sitt slut, min hud lider i den med =) men inte så det gör ont bara sådär lagot röd.
Helgen kommer uppdateras i massa bilder.
Fredag så blev det inte valbo för min del, orken försvann efter jobbet då¨vi åkte till tolven och bada istället =P skicka Per till falun så han fick köpa sig något fint till svensexan och handla hem mat =P Första doppet blev den 25 maj i år fint de och skönt var de faktiskt! Avslutade med grillat på kvällen..
Lördag, sov som stockat, hörde inte ens när Per drog iväg på morgon där det var dags för han och fler att åka til gävle för att ha svensexa för min bror.. Vi sov oss til närmare 9, körde frukost, åkte ner på bruket och handla massa blommior, Drog till tolven, sen så fortsatte vi hemma här istället för de blåste så mycket där. Syster med barn var här och gud så barnen lekte hela dagen lång. Vi tog grillning och eurovision uppe hos syster. Novis somna i min famn där vid 22 tiden och Tindra höll sig vaken tills vi hämta karlarna vid busstationen sen dog vi alla å toppen på denna dag var att Sverige vann ;D
Söndag- Sov oss ännu längre, käka frulle sen tog jag fram barnpoolen så de fick plaska där, hängde tvätt plocka lite. Hade de bra hemma i solen, Novis vsade tecken på värmeslag hon hade ingen ork så hon sov jätte mycket i dag. Några jordbubbar fick hon i sig och nu på kvällen så blev hon kanon pigg, hon har inte somnat än =/ dagis i mån hon blir svår väckt hon. Vi har firat våra mammor i dag med blommor och även jag blev firad mes rosor ;D smälter lite så gulligt..  dagens: Fick punka =/ fasen fälgen blev sne och nu sitter ett annat däck där fult, så hoppas Per fixar det där. Blev grillning i dag med =P
Lekstuge dax med grannen Majja...
Mycket glass gick det åt i helgen
7
nya solstolar!
Blekfis som nu mer inte är det =P

25 Maj

Det är fredag, lön, sol kan det bli bättre? =)

Slutar ju alltid tidigare på fredagar så då åker vi in till valbo, gävle, Per släpper av mig och Tindra på köpis så jag får köpa mig en klänning, skor,väska, smycken till brölloppet så Tindra får vara smakråd, jag har ju kikat ut lite alternativ på nätet så hoppas de finns i butik... Rosa eller aprikos.. Per och Novis åker till gävle för att fylla på ac:en och Novis måste ha nya gummistövlar.

Spelade match i går och den gick ju sådär då, vi spelade bra men lyckades inte sätta målen. Blev förlust men fan vad vi öste vi var duktiga. Solen stekte på rätt bra så mycket vatten gick det åt så det var jobbigt. Hade svårt att somna sen var så uppe i varv svårt att slappna av, rätt trött i dag men det blir bättre snart. Inte många timmar kvar.  Barnen hade haft super kul med moster och amandah igår när de var barnvakt, de somnade som stockar tror nog Jennifer och amandah gjorde det med. Tidigare på dagen så var det ju att vara ute i solen som vanligt.

ha en kanon fredag och helg!! kanske blir årets första dopp


23 Maj

Onsdag kväll!!
Har poat en hel del nu sen jag vart på fotbollsträning. Tagit undan disk, tvätthög, dammsugit, torkat, plockat, duschat och nattat barn, eller det var inte så svårt att natta i dag de somna på engång när jag la dom i sängen så trötta dom var.. Dom fick ju följa med mig på fotbollsträning i dag annars brukar de sova 19 men de har hu sovmorgon i morgon så de fick vara vaken till halv 9 i dag. Gick inte så bra att träna med barnen med sig dom sprang i vägen och tjata och Novela grina när jag sprang i väg, fick öva på massa skott och hönor istället och sprang lite med.. I morgon är det match stensätra hemma jeej bara att börja ladda!!
Härligt väder i dag med... Hämtade bus ungar på dagis sen var vi ute hela eftermiddagen, Tindra lekte med majja och Novelia fick också vara med ibland, hon vela mest vara i lekstugan för jag tog ut köket och stolar och bord dit så nu kan de leka där. Hon tog också en liten tupplur, jobbigt att vara ute i friska luften och solen. Smörjer in dom med solkräm nu så det känns så sommrigt. =P
Har inte mer att komma med, dagen i morgon ser lika dan ut förutom match till kvällen så kommer moster deras och ammandah och är barnvakt =) Per har em i morgon och i dag har haft dert i dag men, nu har han kommit hem så vi ska kika arga snickarn på datorn.
Tindra med kusin jonna

22 Maj

Om exakt 1 månad fyller våran Novelia 2 år, helt ofattbart vad åren går.. Och i år fyller hon år på självasta midsommarafton så hennes firande blir nere i Muntebo och det kommer bli super trevligt. Vet redan vad jag ska göra för tårta åt henne ;D
I dag då var det jobb i vanlig ordning sen hem till älskade familjen som busade ute. Jag har solat nån timme, hängt ut tvätt och hoppat en hel del studsmatta med barnen =P Nu sover de så sött sen en tid tillbaka, somnar tidigt om kvällarna nu när de får så mycket friskluft (en annan med) =)..  Härligt det är att sitta på altanen i shorts å linne och solen värmer fint än. Fåglarna kvittrar och det är så ro givande..
Säkert många som har sprungit vårruset nu, inget jag har så stort intresse av, vi brukar ha matcher eller träningar när det är men i dag är det lugnt och det är väldigt skönt ;D
Bygger (ska bli en inglasad altan till mamma och pappa i stugan)




kommer blir bra när det blir klart =)

Älskade hjärtegull vad skulle man va utan er!! <3


21 Maj

Måndag!!
Nu är måndagen snart över, ska snart gå och lägga mig brevid min halva. varit på fotbolls träning så nu är jag ny duschad för den som vela veta de!! Gick snabbt på jobbet i dag, hem till mina älsklingar och var ute i solen hela eftermiddagen. Sålde i väg syskonvagnen, skönt att bli av med den för den användes så lite nu på slutet när det bara är Novelia som sover middag och Tindra vill cykla brevid. Hon är så duktig att cykla min tös ;D
mer bilder från helgen!

20 Maj

Söndag!!
Slagit mer rumpen i soffan och laddar över alla fina bilder som vi knäppt uppe i mamma och pappas stuga =) Vi kom hem i dag så har jag tvättat massa kläder, packat upp och städat. Vi tog också en sväng till stjärnsund för att käka glass i den mysiga miljön där. Har hängt ut all tvätt så hoppas det inte kommer regn nu för det torkar ju så snabbt när de hänger ute och solen skiner. Det skulle bli fint nu och varmare ute, härligt. Fick mycket sol den här ledigheten också så man är helt röd =P..
I morgon väntas 1 hel jobbvecka igen och vanliga sysslor som fotbollsträningar och matcher.
Bilder
Upptäcksfärd med Morfar
mamma och Amandah lagar mat =)
gotta sig =)
Jag och Novelia leker med hundarna

16 Maj

Freeeeeeeeeeedag ;D fast onsdag =P
Skönt det ska bli att vara ledig, hoppas på hemgång snart vi har inte mycket kvar att göra så tar vi lång helg sen ;D... Ska passa på att handla lite vin och sånt som ska med upp till stugan i morgon. Sen hämtar jag töserna om inte Per hinner före som har jobbat natt.

Måste berätta om i går när jag skulle natta Novelia, jag la henne i sin säng till en smurfarna fil och hon var nöjd och kika på de men kunde inte sova hon kom ner flera gånger och jag gick upp med henne, satt med henne och klappa henne på rumpan men kunde inte somna. 1 timme höll vi på sen fick hon sitta nere med oss och kika hockey och somnade till slut i min famn efter massa skrik och nästan otröstlig. bar upp henne försiktigt så vakna hon och var bara att börja om, till slut gick jag och la mig med henne i våran säng tog lång tid innan hon kom till ro, nästan opanik grina och levde om som om hon hade tarmvred eller något, vi funderade flera gånger om vi skulle ringa 1177 men hon somna till slut och vaknade igen vid 23 samma visa men somna om sm tur var efter 10 min kanske sen sov hon natten men snurra och grymta så fort man rörde sig så vakna hon till lite, så jag är trööött i dag. Nu i morse var hon samma gamla glada Novelia med massa energi när jag lämna på dagis =P Hoppas det var växtvärk, eller nån tand? man vet ju aldrig när hon int säger själv bara säger nej inte on där..

I dag ska vi packa lite tänkte ja för i morgon hinner vi inte. Skönt att ha de gjort i dag. senare fotbollsträning och lägga sig tidigt tror ja. Ska upp i morgon till samling 09 då  vi har match mot valbo =) tror jag tar egen bil så man kan ösa på hem. Mamma åker med oss upp och per åker med pappa för dom skulle handla brääder för det ska byggas i vanlig ordning ;D Vi stannar på ica maxi upp köper med oss godsaker. Som det ska njutas hela helgen och solas då det skulle bli bra väder ;D

Ha en bra ledighet alla


15 Maj

Tisdag! Gillar inte tisdagar har jag sagt förut, men denna tisdag är mer som en Torsdag för i morgon är det ju nästan fredag för att man blir ledig ;D 

Ganska trött i morse när klockan ringde, hörde inte ens Per när han kom hem från sitt nattskift. Barnen var så svårväckta i morse jag fick bära mer båda 2 för trappen och klä på dem, annars kan Tindra klä på sig helt själv. Tindra sa sen kommer min fina pappa och hämtar mig? haha gorumpa sa jag det gör han, Tindra - man får inte säga gorumpa =P Skönt att dom inte har surt morgonhumör.

Gårdagens fotbollsträning gick bra trots regn och storm, har lite känning i en fot, vricka till den på en träningsmatch för några veckor sen och igår så vricka jag till den igen typiskt, får nog tejpa den på onsdagsträningen och matchen på torsdag.

Till något helt övrigt så förstår jag inte hur folk tänker? varför vill man vara som någon annan, ta efter allt, kan inte vara roligt att ha sån press på sig att följa den andra för att härma eller va bättre! allt handlar inte om att vara bäst eller vinna!

Sen så tycker jag att det är lite orättvist här i världen, jag själv tycker jag bjuder till om allt men får sällan något tillbaka men det kanske bara är något man känner nu för stunden, det släpps om ett tag, jag är ingen lång ältare
blä

tillbaka till klänning djungeln

Lilly of Sweden - Megan ClutchBlink - Metallic

14 Maj

Måndag igen och är på jobbet i vanlig ordning!

Helgen sa bara swissh, men jag gråter inte, jobbar bara 3 dagar sen ledig 4 ;D ska bli så skönt. Vi tar och åker upp till stugan på Torsdag efter min match och stannar där tills söndag. Minisemster. Hoppas på fint väder bara.

I dag efter jobbet ska jag på utvecklingsamtal för Novelia, det blir jag som får gå då Per får vara hemma med barnen då vi ej har någon barnvakt. Vi fick ju gå båda på Tindras utvecklingssamtal iallafall.  Novelia hade sovit från före 7 i går på kvällen till halv 9 nu på morgonen så hon är nog utvilan. Tindra vakna när jag gck upp kl 7 men hon somnade ju före halv 7 i går så visst har de sovit ;D  Till kvällen är det fotbollsträning...

Söndagen var vi hemma hela dagen, ute och lekte, Per klippte gräset för första gången i år och det blev så fint så, det luktar så gott så man får riktiga sommar känslor. Solade lite och tog en långprommis med Novelia i vagnen. Tindra lekte med grannen Maja nästan hela dagen, hon älskar verkligen att leka med henne.  Åt god lax på altanen och så blev det lite korsord och frågefeud då barnen somnade tidigt. Skön kväll tror jag stängde dörren ut till altenen vid 21.. 

I dag är man röd i fejjset efter en dag med sol =P

Bilder från google



12 Maj

Lördag!!
Vilken mysig förmiddag vi hade, vi drog ut till toretorp för att titta på massa kossor, får hästar och klappa dom ;D Så försökte jag och Per hålla min när dom gjorde sina behov kossorna ;D Korv blev det också. Har tagit långpromenad med Novelia medans Tindra fick följa med pappa till kratten. Nu myser vi lite inne till tjorven ska snart gå ut och leka, besöka lekparken.
bilder från i förmiddags

11 Maj

Fredagen är här ;D

Ätit lunch som Isterband och stuvadpotatis och efterrätt en mars ;D jumm jumm..

Snart ska man hem så otroligt skönt, vi ska baka bullar hemma på sandgatan och poppa lite musik det är fredgamys de ;D Nystädat hus också men med närmare eftertanke så kanske man skulle ha städat efter bullbaket. Blir en lugnt och skön dag hemma, kika på hockey i kväll. Somna tidigt ja.

Morgon dagen har jag planerat lite tror ja, sovmorgon ska vi ha iallafall och sen kanske in till Storvik för att promenara med elin och titta på korna när de släpps ut på grönbete =P  Kvällen är inte planerad, Per har em helg så det är lagomt kul =P.. Om vädret tillåter får man agera grillmästare själv ;D

Sol kom fram

Favoriter på grillen

10 Maj

Torsdag inget kalasande i dag =)
Tråkigt väder i dag med, vi var ute en stund nu gunga lite och städa bilen eller Per städa bilen. =) Får göra sysslor inne nu som att vika tvätt och städa lite. Sen till kvällen blir det en löptur då vi inte har någon träning i kväll.
Mamma då hon gjorde världens godaste smörgåstårta och vanliga tårtor som tobleronecheesecake mmm,. efter allt så blev det en löpvända ;D Kika lite hockey sen blev det kväller. mycket trevligt
Mina blommor och jordgubbar

9 Maj

Säger Grattis till pappa och min syster son som fyller år i dag ;D Blir mat i kväll i muntebo och fira födelsedags (baren) =)

Tråk väder ute, tog cykeln ändå till jobbet om inte annat så blev jag pigg av cykelturen =). Barnen är på dagis som de har saknat dagis efter 1 vecka ledigt. Gav dem bricanyl innan så de slipper hosta så mycket. Fick det utskrivet igår när vi var på bvc, hon kolla sänkan på dem och de hade förhöjd men inget baktriellt så det är bara att få i dem hostmedicin. Gårdagen var vi ju hos min mormor som hade nybakta dummlekakor men utan dumle hon hade marabou choklad istället och det var super gott ;D... Körde en pw med syster sen på kvällningen..

I dag ska jag hem och plantera lite vita penseér och hoppas det slutat regna då bara =P.. Sedan blir det smörgåstårta i muntebo och fira pappa och jacob. Hockey ska vi ju se också så klart.. =)

Jobba på nu så dagen tar slut

Gud så jag längtar till öland bara 8 veckor kvar ;D till den vita potatismjölstranden och det långgrunda havet. Goda maten, alla aktiviteter, solsäkraste platsen i Sverige och bli så där brun som man alltid blir där. "drömmer bort"


8 Maj

Ingen vanlig dag för i dag fyller min Mormor Gun år ;D Ska dit direkt efter jobbet för att fira henne....

Gårdagen jobbades det i vanlig ordning, sedan hem och umgås med de bästa som finns =) sedan blev det träning kl 17 och jädrar i min låda vad vi fick springa men behövligt och jätte bra skönt när det var över ;D nattade tjejerna och Novelia hade 38 i feber så hon fick alvedon meen vi skulle ha väntat med det en liten stund till för hon vart ju piggast i stan hon och sprang som en duracell kanin =P men hon somna efter hockeyn var slut nattugglan. Vet inte om hon har feber i dag dom sov när jag åkte till jobbet nu i morse.
Tänkte ringa bvc och höra mig lite för om det är något dom har i kroppen för Tindra hade feber 1 dag förra veckan och veckan före orken hade båda feber. Sen har de ju hosta så kanske nån bra hostmedecin vore bra, ah vi får se vad dom säger. Vill att mina tjejer ska vara friska och 100 % tiga,..

Som sagt efter jobb blir det kalas, sen ska jag och syster ut på en promenad..
så ser dagen ut ;D

Sool i dag


6 maj

Härliga maj väder ;D blev riktigt varmt så här på kvällskvisten och vi har vart ute hela dagen.
Sovmorgon till närmare 9 sedan frulle så gick vi ut. Var ute till lunch sedan tog jag och Novelia en promenad så hon fick sova. sedan var det dax för showkids avsultning, Tindra var lite besviken att det inte blev fler danser. Hon fick diplom och en vattenflaska ;D bilder kommer nedan..
Vi åkte sen till folkan för att se kusin Jonnas uppvisning på showkids. Sen fick Tindra leka med Filippa. efter att ha hämtat hem henne så blev det pizza ;D
Gårdagen bjöd vi hem alla Pers syskon på grillat, super trevligt och det blev lite sällskapsspel med. Kusinerna lekte på för fulla muggar..
Veckan som kommer blir det massa kalas ;D

4 Maj

Jodå satt jag lever ;D Inne i maj nu, härliga månad, har planterat jordgubbsplanor och fyllt på jord i mina rabatter och gjort fint. Meen i dag känns våren långt borta när massa snö ligger som ett täcke. Hoppas mina jordgubbsplantor klarar sig. Tindra älskar verkligen att hjälpa till med trädgården ;D

Sedan sisst har vi ju firat sista april som vi gjorde hemma hos oss med massa trevligt folk, familj och grannar, huset fullt och tiden gick så snabbt. Kikade på kasen och fyrverkeriet och Novelia var så rädd när det small så vi fick sjunga för henne och hålla henne tätt emot oss go stumpan. Barnen var vaken tills halv 11 tror ja dom var så duktig, de hade ju många att leka med..

Härligt väder i några dagar så man har passat på att sola och tagit långpromenader =P

Spelade för övrigt första matchen i går mot Strömsbro och det sluta 1-1 mycket bra spelat assist från mig ;D Nu kan vi bara bli bättre och orka in i det sista. 1 Poäng iallafall.

Fick hämta Tindra på dagis i går då hon hade feber tog med tjejerna hem och sedan körde ner dom till muntebo till mormor och morfar, där var hon relativt pigg sedan när jag hämta så lekte hon hela eftermiddagen med sin granne dom har så kul ihop. Ingen feber och heller ingen i morse, Dom är hos mormor och morfar i dag med, de älskar verkligen att vara där och tur att mormor är ledig så hon får rå om sina barnbarn. blir inte så ofta när hon jobbar.

slutar ju tidigt på fredgar ska bli skönt med helg igen efter bara 3 arbetsdagar. Blir lugnt kväll i dag är så trött då jag drack en celsius igen till matchen och hade svårt att varva ner, har bara mig själv att skylla.. Tidig kväller jajamen.. Vi ska hämta Per sen och jag ska dra på släpvagnen så ska vi köpa lite brädor. Så vi kan göra klar gaveln. Hoppas jag får på släpvagnen bara ;D

Övrigt så har Novelia börjar prata jätte mycket hon babblar på riktigt långa meningar och tydligt språk, Tindra har fortfarande svårt med R, S, D men så söt när hon pratar eller sjunger.. Mina älskade <3

Bjuder på lite inspiration till trädgården i sommar

ska sätta hallonbuskar och härliga Lobelia blommor då namnet Lobelia är lite inspirerat till Novelias namn


 

Sånna här vill jag sätta på hus väggen in till ytterdörren



och lekstugan måste få sig blommlådor med.. Blir vita hissgardiner där och detta typ till köksduk och skåpdraperi






Ha en trevlig fredag!!


RSS 2.0