29 November

Heeej Fredag!!
 
En fredag jag längtat till mycket och till denna helg =)
I dag ska det bakas på sandgatan julmusik ska spelas och pynta huset med våra tomtar. Vi satt upp allt i fönstren i går jag och Per när barnen hade somnat och gissa vad glad dom var i morse när dom vakna =) myyys
 
Efter allt bakande så ska vi väl försöka få i hop någon middag mitt i de hela =) och ha fredagsmys. Försöka ha barnen uppe en stund i dag så de inte vaknar före 7 på morgonen, I morse sov dom tills klockan ringde.
 
Lördag ska det, fortsättas baka lite, ta en lååång promenad. Sedan är det dags för tomtesmyg i Torsåker som vi åker på varje år en tradition =)  Hoppas på lite snö då.. Söndag så ska barnen baka första adventsbak med mormor och morfar och kusiner. Medans så lagar jag och Per massa mat då vi har middagsbjudning hemma då Pers familj kommer så vi blir många och ska ha lotteri om vem vi ska köpa julklapp till. Barnen får julklappar som vanligt men vi vuxna ska lotta =).
 
Fönstret i köket, tänkte lägga upp mer bilder på pyssel också.
(ser ojömna ut men de är tjocka och fina =) ljusslingorna gör att det ser lite tokigt ut men de lyser fint)
 
 

28 November

Torsdag och helgen närmar sig =)
 
Gårdagen pyssla vi lite till, och i morgon åker julen upp på allvar, stjärnor i varje fönster, ljus fixade och kransar =) gjorde 8 st i går. Ska hämta ut paket på posten också massa fint till barnen och pressenter till Per =) ska bli roligt att slå in.. Ska hadla hem bak grejjor så vi kan sätta i gång i morgon direkt efter jobbet så jag slipper handla i morgon.
 
Hallen i går innan jag gjorde kransar och satt upp ik köksfönsteret bild på köket komme ri morgon =)
 

Är för övrigt ganska trött i dag, Novis kom in vid 02, andades å snorade åsså lukta hon så illa när hon andades och hon svalde ofta, tror hon hade ont i halsen. I morse frågade jag henne om hon hade ont i halsen men nej det hade hon inte, snorig är dom båda två inte så myket men. Vid 5 tiden i morse då vakna tindra då vela hon gå ner och kolla tv men herregud vad morgon pigg man kan va ibland. försökte få henne att somna om men hon blev bara irriterad. Hon fick gå ner och kolla tv knappt nå barnpogram hade börjat men jag hitta ett. Jag gick upp och sov igen 6:20 ringde klockan =( blää. när vi kom ner hade hon klätt på sig och fixar håret så fin så =) Tidig kväller i dag då för henens del.
 
 

27 November

Onsdag!!!
 
Gåragens granjakt gick så där blev ju så mörkt och i dag när jag kika på granen tror jag den blir för stor, ska prova i dag för i går kunde jag inte för det var fryst jord i den så jag lära ta in stora krukan å låta den tina inne i natt. Ska göra kransar i dag också =)  å pynta lite till mys mys mys
 
målade många timmar i går, barnen somnade tidigt efter 18 så jag började då med soff bordet som Per snickrat ihop och kommer bli jätte fin =) så målade jag lister både golv tak, Novis vaknade till vid 21 så jag la mig brevid henne en stund men jag somnade som en stock jag som tänkte gå på soffbordet en gång till får göra det ikväll efter fotbollsträningen =)
 
 

26 November

 
 
Tisdag!
 
en bra tisdag än då länge =)
Ska visa er sen allt julpyssel vi har gjort hemma. mysigt och jag är så glad den här tiden på året när man får förbereda inför jul, ha middagsbjudningar, åka och äta julbord. fira julafton och alla dessa lediga dagar för att umgås med familj å nära å kära. i dag ska jag och barnen ut i skogen och hämta lite små granar och annat, vi får plocka hur mycket vi vill för markägaren ;D Övriga planer så ska jag ut på en löptur och en solning.
 
gårdagen i allt pyssel så hann vi baka en saffranskaka också som är i frysen, mer ska bakas på fredag =) vill ni baka samma så kommer receptet här.
 
 
Ingredienser                           
                        200 g                    smör, eller margarin                   
                        1 pkt                    saffran, (á 0,5 g)                   
                        1 st                    sockerbit, eventuellt                   
                        2 st                    ägg
                        3 dl                    strösocker
2,5 dl mjölk
                        4 dl                    vetemjöl
                        2 tsk                    bakpulver
                        1 nypa                    florsocker, ev vid servering                   
 

                    Tillagning               

                    1. Sätt ugnen på 175°. 2. Smörj och bröa en slät, rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 3. Smält matfettet, låt svalna. 4. Stöt saffranet i en mortel, gärna med en sockerbit. 5. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt saffran, matfett och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. 6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. 7. Sikta ev över florsocker när kakan ska serveras.
 
 

25 November

 
 
Måndag!
 
Julen närmar sig med stormsteg och i går stod jag och strök i flera timmar, mina hissgardiner i vardagsrummet och upp kom dom också =) Tindra får ett par lantliga juklgardiner i beige och dra på trissor vad jag fíck styrka dom innan dom blev bra. I år blir det stjärnor i varje fönster och kransar i köket =)  På fredag sätter jag upp allt och så ska vi baka lussebullar, utan russin så klart, fast med pärlsocker, istället fär kesella naturell tar jag kesella vanilj =)
Vi ska baka pepparkakor och mina saffransgrottor med smält dajm ;D börjar med så bakar vi julgodis senare. jag är en planerare (ja).
 
Helgen
 
Julmarknad i korsån, mysigt, vi hade mormor och kusin bianca med oss också, inna de var vi hemma hos mormor och inväntade Bianca.  Vi hade också besök av jennie och barnen =) alltid kul att ses.
 
här fick tjejerna rida som de verkligen älskar
 

I går så vart det stressigt, sov för länge, kl 10 skulle tjejerna lämnas på dans avslutningen, de skulle lockas hår och byta om och det var de ena och de andra åsså äta frukost på de, vi hann =) halv 12 fick vi vuxna komma in och kika, ååh så duktiga de var och så tårögd jag blev. Vilka barn man har <3 finns film på instagram. de fick röda tröjjor alla barnen born to move å balonger, fika och armband.vattenflaskor fick de tidigare.
 

Idag är tjejerna hemma med Per, de ska leka med filippa lite senare =) kvällen avslutas med fotbollsträning.
 

22 November

Fredag!!! men hej
 
Allt är fixat och ordnat för en god middag ikväll behöver inte åka förbi affären, Per fixade i går . så är middagen redo att severas lagomt tills han kommer hem fårn jobbet då han har utfyllnad. tjejerna är på dagis =) 
Kyckling i ugn med god sås dom det kokas i, där ska oxfond och kryddor i. Till hasselbakspotatis , vitlöksbröd. Ett glas vin =)  Fredagmys på högnivå, första Tindra sa när det var bolibompa sa körde de almanackan och hon ropar från vardagsrummet men mamma det är freeeedag =) jaaaaa skriker Novelia så sjunger dom i kör fredagsmyys.
Älskade ungar <3
 
I gårkväll så tog jag en löptur med isvindar och lite snöfall som piskade i ögonen , men det fick bra att springa =)
 
 
Novelia och Lady <3
 

Lördag blir det korså marknad, sen kanske Jennie och barn komme rpå besök. Söndag ska baren ha born to move avslutning då ska vi få se vad de har lärt sig för något =)
 

21 November

 
 
 
 
 
Lite av Tindras önskningar ( sagor, cd spelade, påslakan, pennor, pyssel, lampor till rummet, barbie, dockor. film
 
Här kommer Novelias
 
 
 
 
 
Ja en hel del vill söga =)
 
Idag torsdag
 
Har inga större planer, lite planering, strädning och handling ska väl göras. Planering då mena jag Pers 30 års fest =)
 
Gårdagen så var ni ner till mamma och pappa med en blomma som Tindra och Novelia gav då de åt upp chokladkalendern de hade fått ( som ett förlåt). avslutade med fotbollsträning.
 
 

20 November

Onsdag!
Trodde det var torsdag.
 
Så roligt i morse Tindra vakna först som vanligt, viskar i mitt öra om hon får gå ner, titta på klockan 05:30njee gå å lägg dig i din säng och försök somna om och mys. Klockan ringde 06:30 gick förbi hennes rum och fråga om hon var vaken? jaa mamma äntligen vakna du din 7 sovare, haha.  Novelia ropa vi ner kl 7 då kommer hon ner stampandes och fråga varför vi inte sover haha. Snacka om att ha en pigg och en trött =)
 
Middag i går blev en av våra favoriter på sandgatan, isterband och stuvad potatis =). När barnen somnat som blev tidigt i går så stack jag ut på en löptur, mötte en liten gubbe med stoor hund som skällde så arg på mig så jag höll på att göra i byxan, uuva stackars lilla gubbe som ska orka hålla i den stora arga hunden.
 kvällen avslutades med fotboll på¨tv och en choklad mose till.. var så glas när zlatan satt andra målet, både jag och per hoppa och tjoa, sen dog matchen =/ synd. Ronaldo är en bra spelare och har bra spelare som levererade bra bollar till han.
 
 
 

19 November

Tisdag!!
 
Regn och rusk på promenaden till jobbet men jag kom fram och inte allt för blöt. Etfer jobb blir det ett besök några hus upp på gatan hos syster och barn. Långt mellan gångerna vi ses nu, jobb, träningar och olika scheman som inte passar, men i dag så =).
 
Igår efter jobbet så blev det allvarligt snack med barnen, de var så olydiga och bråkiga helt enkelt, lyssnade inte. Så i dag var de snälla och skötsamma sa Per =) Måste vara snäll nu innan jul om tomten ska komma med paket. eller dom ska väl vara snälla jämt. De åt ju upp choklad kalendern som mamma och pappa gav dem här om dagen som jag la in i skafferiet och sa dom öppnar vi 1 december och varje dag fram till jul, hmmm de budskapet gick inte in så de får vara utan choklad kalender i år så enkelt är det. busungar..
 
lite mer bakrecept till jul att fylla skålarna med till jul =) från www.Baka.se besök också www.juligen.se

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 g smör
  • 4 msk kakao
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl socker
  • 1 dl sirap
  • 1 krm salt
  • 2 msk Dr. Oetker flytande glykos

Gör så här

  1.  Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull.

  2.  Koka upp och låt koka ca 10-15 minuter tills smeten blir tjockbubblig och håller för kulprov.

  3. Häll upp kolan i en pappersklädd långpanna. Låt kallna i kyl. 

  4. Klipp eller skär kolan i lagom stora bitar och packa kolan i smörgåspapper. 

  5. Förvaras svalt. 

  6. Tips: Prova att tillsätta 1 msk vaniljsocker, 1 tsk pepparkakskryddor eller 1 tsk citronarom mot slutet av kokningen!

     

    Ingredienser & Gör så här

    Ingrediens

    • 300 g mandelmassa
    • 150 g nougat
    • 1 dl grädde
    • 50 g smör rumstempererat
    • 1 tsk honung
    • 20 st hasselnötter
    • 100 g mörk choklad 70% eller mörka chokladknappar
    • 20 st små tartlettformar alternativt ischokladformar

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 200°C.

    2. Kavla ut mandelmassan tunt och klä de små formarna på insidan. 

    3. Baka av tills de får färg, ca 8 –10 min. Låt dem svalna.

    4. Skär nougaten i mindre bitar.

    5. Koka upp grädde med honung, slå den heta vätskan över nougaten, mixa med stavmixer eller visp, tillsätt smöret och mixa slät.

    6. Spritsa eller häll upp nougatmixen i varje tartlettskal. Lägg en hasselnöt i mitten på varje skal och ställ kallt att stelna.

    7. Smält 2/3 av chokladen till ca 45°C. Tag resterande 1/3 och rör ner i chokladen. Se till att all choklad smälter, och se även till att chokladens temperatur inte överstiger 32°C. Den skall kännas lite kall, men fortfarande vara lätt att arbeta med.

    8. Spritsa som en peng ovanpå varje nöt. Ställ svalt.

     

    Ingredienser & Gör så här

    Ingrediens

    • 25 g smör
    • 1 tsk  Mandelarom
    • 1 påse (50 g) Dr. Skållad Mandel
    • 1 dl socker
    • 150 g mjölkchoklad
    • 1 frp Dr.chokladhjärtan

    Gör så här

    1. Mal mandeln i mandelkvarn eller kör den i matberedare i några minuter. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker och mald mandel.

    2. Koka upp och låt koka ca 15 minuter. Tillsätt mandelaromen och rör om. Häll ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper.

    3. Smält mjölkchokladen i mikro eller över vattenbad. Bred ut chokladen på plattan och dekorera med chokladhjärtan.

    4. Låt stelna i kyl i ungefär en timme. Skär daimen i bitar och servera.


18 November

Hejsan!
Måndag
 
Helgen är över, tillbaka till verkligheten.
 
sumerar helgen med bilder
 
Åkte hem till Elin på tjejkväll, det serverades kött i godsås, potatisgratäng, sparris med solrosfrön =) efterätt ananaspaj =) mums. Trevligt att ses och så kika vi på fotboll (läs jag) de andra var inte ett dugg intreserad. de blev mest rädd när jag skrek till och hoppa å grejja =)
 
 
Lördag
 
mysfrukost, morgon träning, pyssel och sen åkte vi till badhuset =) tjejerna var så modig och hoppa från ettan. iallafall Tindra. Novelia hoppa från den lilla brevid =) mysigt var det och mycket folk man kände.
 

Söndag morgon så skrevs det önskelista till tomten
 

I dag så är tjejerna ledig och de skulle åka till hammarby och ta undan ris och buskar, sen åka hem till farfar så Per får g honom en farsdag pressent i efterskott eftersom han jobbar borta varannan vecka.
Sen kommer dom och hämtar, har inget planerat , fotbolls träning till kvällen =)
 
 

15 November

Men välkommen fredag =) Hoppas du stannar länge..
Skönt, mycket skönt!
 
Planer för dagen är lite beroende på när jag går hem för dagen om jag hinner med löpning och solning. I dag är det tjejkväll hemma hos Elin och det ska bli super trevligt =). Tjejerna får ha pappa mys med pizza och kika på idol.
Ett måste är att se sverige-portugal så hoppas mina icke sport intrseserade vänner vill kika ;D
 
Lördagen är planerad vi besöker badhuset, är lite sugen på ikea också så vi hinner nog båda ;D kvällen ska bara vara lugnt och mysig.  söndagen är inget ännu planerat tjejerna ska väl leka med filippa en sväng som de längtar =).
 
Jo i morse när jag lämna bilen på framvagnsinställning så skulle jag svänga in där och backa upp fint och parkera utanför, då stog alla mek gubbar utanför och rökte och kika på mig guud så nervös jag blev att jag skulle få motorstopp eller parkerar fel eller något men de gick galant =) brikar ju inte vara nå problem men när folk står och kollar blir jag nervös. Fick komentaren kör ju bil bra du =)
 
Jag tycker att äppelpaj fungerar super bra till julen. Ha mycket kanel på och lite lingon och vaniljvisp till =)
 
 
Pajskal
300g mjukt Smör
6 dl Vetemjöl
1,5 dl Strösocker
1 nypa Salt
 
Fyllning
Mycket äppelskivor täck hela pajskalet
pudra på socker och kanel jag har rätt mycket
häll över sirap
och jag har även farinsocker på
 
Gör så här
Pajskal: Mixa/Knåda alla ihop alla ingredienser till en  fin och jämn deg. Tryck ut två tredjedelar av degen i en pajform. Tryck  upp degen så att den slutar ett par centimeter ovanför kanten, annars  går det inte att fästa fast locket. Kavla ut resten av degen så att det  blir tillräckligt stort för att täcka hela pajen.
 
Jag har vaniljvisp och lingon till =)

14 November

Torsdag!
 
Börjar blir mer och mer inspirerad  till bakning, ica:s egna julbak tidining är jätte bra lika så Mildas julbaks tidning =) kommer med ett recept här kommer med lite mer inspiration,
 
Jag ska göra mina goda saffrans kakor =) med smält dajm i
 
Ni gör vanlig syltgrottor deg.
 
ca 20 st

200 gram margarin
1 dl strösocker
1 msk vanillinsocker
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 paket saffran
hacka 2 dubbel dajm i bitar och lägg i hålen 
 
Rör ihop margarin, socker vanillinsocker och saffran. Blanda bakpulver och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg som formas till en rulle, ca 20 cm lång. Vid behov kan man låta rullen vila en stund. Dela rullen i 20 bitar, rulla degklumparna och lägg dem i småbrödsformar på en plåt. Gör tumavtryck i degbullarna och fyll dem med chokladen Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader i 12-15 minuter.
 
 Inte min bild men ska visa när jag bakat klart
 
 
Lakritsknäck
 

Lakritsknäck

2 dl ljus sirap

2 dl strösocker

2 dl grädde

15 turkisk peppar karameller

2 msk smör

 

Gör så här

Koka upp sirap, grädde och socker i en tjockbottnad kastrull.

Låt koka upp utan lock och rör om då och då.

Koktiden varierar mellan 20-30 minuter.

Gör kulprovet för att se om kolan är klar. Kulprovet innebär att man häller lite smet på i ett glas med kallt vatten, går det att forma till en kula är knäcksmeten klar.

Krossa karamellerna fint i en mortel.

Rör ner karamellkross och smör i smeten.

Fördela smeten i knäckformar eller på bakplåtspapper i en långpanna.

Låt stelna och förvara svalt.

 

Dessa ska jag göra rocky road

 

                                                                        300g Marabou choklad
15st Dumle kolor
1 näve mini marshmallows
1,5dl jordnötter
2 dubbel dajm
 
smält chokladen i vattenbad.
Häll i allt och blanda med chokladen. Häll upp på bakplåtspapper och låt stelna i kylen.
Skär upp lagomt stora bitar med vass kniv.
 
 
 
 
3 ägg
4 dl mjölk
2 pkt saffran
6 dl vetemjöl
4 dl strösocker
5 tsk bakpulver
2 hg margarin, ej smält

Vispa äggen, blanda i mjölk och saffran. Blanda med det övriga, bred ut på bakplåtspapper i långpanna. Grädda 175* ca 20 min. Skär i rutor, dofta gärna över lite pudersocker.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

13 november

Onsdag!
 
Då så, då går det åt rätt håll snart helg =)
 
Planer för dagen, köra ner brasved i källaren, tillaga mat och avsluta kvällen med fotbollsträning.
 
Har inte mycket att komma med nu. Jag vill så gärna börja med julen å baka alla dessa goa recept på julgodis bakverk, lyssna på julmusik och se snön falla utanför, ha jul fint i hemmet å bara vara riktigt lycklig.
 
Tjejerna från deras dagis bild =) Duktig Per var att fixa håret på tjejerna ;D övning ger färdighet brukar man säga. Inte lätt inte å ha två döttrar som vill vara fin i håret =)
 
 

12 November.

Tisdag!
 
Tog en promenad till jobbet i morse också, får passa på när jag kan, blir lika i morgon med, sen på torsdag är det jag som har lämning. och på fredag. I dag skulle tjejerna i väg på teater då skulle de få åka buss och gissa vem som var taggad i morse. Tindra vakna halv 6 och min klocka ringer halv 7, hon klädde på sig och vela åka.. men nej nej nej halv 10 åker pappa och lämnar er på dagis, då gick hon ner och kikade på tv.
Dom kommer ha skit rolig i dag,
 
Efter jobb är det inget planerat mer än att handla, laga mat tvätta, städa osv.
 
Mina tjejer, Tindra börjar få så långt hår, Novelia har så tjockt och långt med.
 

Tips på vad ni kan baka med toblerone (min favorit choklad) brukar baka detta till jul
 
 
Ca. 15 st Toblerone kakor recept!

100  g smör
1 DL SOCKER
2.5 DL VETEMJÖL
1 TSK VANILJSOCKER
200 GRAM KROSSAD TOBLERONE (Med smak av mjölkchoklad)
1 MSK VATTEN

1. Värm smöret i mikron i 50 sek. 2. Blanda i socker och vaniljsocker, vetemjöl och vetemjöl sist vatten. 3. Forma runda bollar av degen som man sedan trycker ut i handflatan (inget bakpulver i degen så det gäller att ha format kakorna innan man sätter in dem i ugnen)

4. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper in i mitten av ugnen i 200 grader i 15-18 minuter.
 
Kladdkaka med toblerone
 
Detta behöver du ( till en stor kladdkaka , form ca 26 cm )  :

4 ägg 6 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 8 msk kakao 3 dl vetemjöl 200 gram smält smör Ca 170- 200 gram vit toblerone ströbröd och matfett till smörjning av form

Gör så här: Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret till smeten. Låt svalna. Smörj och bröa formen. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och till sist smöret. Häll upp i den smorda formen, grovhacka den vita tobleronen och placera ut i formen. Grädda i ca 25- 30 minter. låt stå kallt en timme innan servering.

 

11 November

Måndag!
 
Började måndagen med en promenad till jobbet, det var skönt och friskt
Har en hel del att göra i dag så då kommer dagen flyga fram. Hämta tjejerna på dagism, då Per lämnar kl 13 så de går bara 2 timmar i dag, han ska ut eftermiddag. Vi ska på dans sen, så jag passar på att promenera så länge och handla lite. Sen laga middag och nattning. Mamma kommer upp och är barnvakt, tjejerna sover oftast vid den tiden. Jag har fotbollsträning =)
 
Helgen summerar vi som bra fast den gick fort. mycket kalasande och för mycket gott att äta.  Mammas fest var ju bara så bra vilken mat dom är så duktig min mamma och pappa. Smörgåstårtorna var magiska har aldrig ätit så goda i mitt liv. en var gjord på polarbröd, ost, kalkon, salami, philadelphia, och mycket mera. Den andra med räkor, lax, och massa nnat inehåll. efterrätt en zwenötkräm med grädde och jordgubbar. Och inte nog med det så had ehon gjort en god tårta, med choklad och maräng i också =)
 
Ingredienser

       Schweizernötkräm 400gschweizernötchoklad, bruten i bitar 4äggulor 3dl vispgrädde

1. Vispa ihop äggulorna i en bunke.

 2.     Koka upp grädden och häll den över äggulorna under ständig vispning. Rör  ner den brutna chokladen i grädden och rör noga tills chokladkrämen är  alldeles blank. Hinner den svalna för mycket kan man värma den försiktigt igen 

3. Slå upp krämen i dessertglas och låt stelna i kylen minst 3 timmar.

 

Bilder

Från fredagen hos grannarna, mycket trevligt och god mat =) Kyckling i god gräddsås med pasta till, kyckling inlindat i´serano skinka och pesto =) mums. Gott vin också

Patrick. Novelia och katten holger =)

 

 
promenad lördag morgon
 
 

 Party sugna på väg till mormor =)

 

 
Tindra och kusin Bianca
 
 
Fars dag =)
 
Min kära pappa
 

Och våran kära pappa som fick pressent och Tindra hade gjort en teckning som det stod grattis pappa jag älskar dig =) så söt och duktig hon är, hon skriver ju av vissa bokstäver hon inte kan riktigt jag jag skriver på ett annat papper. Hon kan skriva, alla våra namn i familjen och mormor å morfar och fler ord.
 
 

8 November

Fredag <3
Börjar med att säga grattis till min mamma som fyller år i dag =)
 
Hoppas denna dag rinner på så man får komma hem, hämta barn och sedan lite handling, köpa farsdags pressenter och tindra ska köpa pressent till en dagis kompis som hon ska hem till på söndag på kalas =) fixar allt i dag så man slipper trängas med alla på söndag, Sedan ska vi över till grannarna på middag, ska bli trevligt.
 
Gårdagen så tog jag en löptur till hoforshallen, det gick bra 5 km ganska precis =) mamma mötte mig där så solade vi så fick hon skjutsa hem mig. Hockey på tv med chirre å dirre sen kolla jag på hela sverige baka så var det godnatt sen.
 
Som sagt helgen kommer se ut på följande, knäppa kort i morgon på folkan, promenad, fest hos mamma och pappa =) söndag-  fira fars dag och lämna tindra på kalas jag och novis tar en promenad.
 
Bästaste mamma <3
 
 

7 November

Torsdag!!
snart äre fredag =)
 
Weej vad roligt det var med fotbollsträning i går, per fick hjälpa mig av med linnet när jag kom hem den gick inte att få av var helt genom svettig så det ska vara =P. Är inte van med inomhus har ju mesta dels sprungit ute varje dag sen vi slutade med utomhussäsongen och visst blir man svettig men inte på samma vis som inomhusträning. Men som sagt roligt och kul att träffa alla härliga lagkamrater.
 
I dag så ska jag och syster fixa pressent till våran kära mor som fyller år i morgon, fast hon ska ha fest på lördag =) skönt att få det fixat innan. Planerat löpning och solning med mamma senare.
 
barnen är på spökfest på dagis, Per fick sminka dem i morse och klä ut dem, det blev bra sa han dom var nöjd. hoppas dom har det trevligt på dagis.
 
I dag är det kladdkakans dag =) den firade vi i går och åt
 
Mitt recept
 

100 g smält smör
2 ägg
1,5 dl mjöl
1 dl socker
2 msk vaniljsocker
4 msk kakao
1 dl sirap
1 dl chokladsås
 
Ställ ugnen på 175 grader, smält smöret, vispa ihop ägg och socker vitt och poröst, blanda i allt annat rör försiktigt och vänd runt. Bröa och smöra en form och grädda 15-20 min jag har varmluftugn och tog ut den efter 15 min ungefär =) kladdigt är gött
 
ett recept från http://www.femme.se/jennysmatblogg/ besök gärna den finns hur mycket som hellst om mat och bak. Tänkte baka denna till Pers 30 år fest då man kan göra långpannor
 
 
 

Det här behöver du :

Smör & ströbröd till formen 3/4 dl vetemjöl 2 1/2  msk kakao 1 tsk bakpulver 100 gram mörk choklad 3 ägg 2 3/4 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 140  gram rumsvarmt mjukt smör 100 gram hackad valfri kvalitetschoklad

Gör så här : Ställ ugnen på 160 grader och smörj en form 20*20 cm . Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao i en bunke. Smält chokladen över ett vattenbad, medan du vispar det mjuka rumsvarma smöret med socker, vaniljsocker poröst med elvisp.  Tillsätt ett ägg i taget, och vispa till en jämn smet. Vänd ner den smälta chokladen och sikta ner vetemjölsblandningen och blanda sist ner de hackade choklad bitarna. Häll smeten i smord form och grädda i mitten av ugnen i cirka 45- 50 minuter.

Tid är beroende på hur kladdig och krämig du vill ha den, denna kladdisen var inne exakt 50 minuter.


6 November

Onsdag!
 
Vi ska få lunch på jobbet i dag och möte =) ska bli plockmat så får se vad det är. Beställde dessa åt barnen här om dagen från hm.se de kommer blir fina de får 4 var så nu ska det blir ordning på deras rum förhoppningsvis =) I dag så är det fotbolls träning, gud så jag har längtat ska bli så roligt.
 
 
Beställde massa förvaringslådor här om dagen från hm.se jätte fina =)
 
 

5 November

Tisdag!!
 
Dessa Tisdagar, jag och min kollega har ju bestämt att vi gör Tisdagarna till något bra och det håller i sig. Dagen har gått så fort i dag. Snart hemgång.
 
Gårdagen så var det dags för dans för tjejerna, jag sprang runt ett mörkt hammardammen blev ett varv där sen sprang jag vidare mot värna och runt lite där samlade ihop 6 km så jag blev nöjd, När vi kom hem var maten på bordet =) lax i ugn mums. 
 
I dag har vi inga planer, poa hemma med allt möjligt, ta en solning kanske jag är ju lik blek har ju inte fått sol sen i somras eller jag solade första gången i söndags och det var skönt =)
 
 
 
Jag och Tindra lördags morgon kl 08 då resten låg och sov, 7 sovare dom där andra =)
 
 
Novelia i går morse innan påklädning och åka till dagis.
- Mamma nu är det väl inge mer spöken och sånt där va?
- nej nu är det slut på halloween =)
- men avd skönt då man jag vara mig själv igen... go stumpan då <3
 
 
 

4 November

Då var helgen över och så Halloween.
 
Helgen har varit bra =)
 
lördagen så hade jag lovat barnen att vi skulle åka och bada, började med sovmorgon och härlig frukost.tjata på barnen om en promenad men de var inte så sugen det var mimmi på tv och så lekte de så bra, Per höll på att fixa med packning och sånt för han skulle åka på eckerö linjen med några från jobbet. Vi packade också för att åka till badhuset men det var stängt där när vi kände på dörren så jag fick styra bilen mot sandviken och parkbadet =) Det var trevligt så fikade vi och badade. Stanna till på ica maxi innan hemfärd. Gjorde i ordning kyckling gryta.
Kvällen så åt vi godis och myste i soffan Per kom hem runt 11 och vi var så trötta och somnade strax efter de.
 
 
 
Söndagen började dagen med att baka bröd. tunnbröd i stekpanna
 
5 dl mjöl
1 dl fil
1 dl mjölk
lite salt
1 msk socker.
 
Blanda ihop allt till en deg och sedan kavla ut tunna dasslok blev 6 stycken på denna deg. Stek i stekpanna utan flott några sekunder på varje sida,
 
 
 
 
Efter bakandet så åkte vi och kikade på innebandy då syster dotter min spela , barnens kusin. Efter de hämta vi upp per och åkte in till valbo för lite shopping och käk på donken =)
Hitta ett par skor parfymen fick jag av Per från båte, bästa parfymen enligt min mening.
 

Här bakades det marängspöken som jag tipsade om i tidgare inlägg =)
 
 
 säga hejdå till pappsen
 

parkbadet
 
 

1 November

Freeedag =) 
 
Har hunnit med massor i dag. Promenad med Novelia runt hammarn och sen visare till bruket för handling av sånt vi ska ha till helgen. Per och Tindra åkte till storvik och så skulle Per klippa sig och Tindra hade vart så duktigt och läst bamse tidning så länge. Sen hemma gjorde vi maräng spöken dom blev såå fina och goda. Vi sminka på tjejerna och klädde på dem för att göra bus eller godis i torsåker =) det uppskattades både från barn och släkten. Vidare förbi mormor å morfar i muntebo, just ja innan de stanna vi på kyrkogården i torsåker så fick Per tända ljus för sin farfar. I muntebo gick barnen också till mamma och pappas grannar och plinga på =) de har godis så det räcker tror ja ;D Vidare förbi kyrkogården så tände jag ljus åt morfar och farmor och farfar. Känns bra att göra det och tänka på dem lite extra idag. 
 
Morgondagen ska Per ut och åka eckerö linjen med jobbet, jag och barnen ska roa oss med att bada i badhuset eller parkbadet får se. Kusin har innebandy match som vi tänkte kika på också =) 
 
Nu ska vi käka fläskfilegryta med pommes ;D
 
 
1 fläskfile
1 burk philadelphia ost med smak av vitlök/örter
3 dl grädde
salt peppar
lite soja
 

RSS 2.0