31 Oktober

Tjolahopp Onsdag!
 
Snöigt och isigt, väldigt halt. har blivit dåligt med löpning denna vecka men i dag ska jag ta mig ut på en långtur. Barnen går dagis ons-fre och i dag är det tydligen bus eller godis, vet inte om Tindra ska ut å gå med sin kusin å knacka dörr dom prata om de här om dagen, Innebär också att jag lär handla hem godis om nån kommer å knackar på =)
 
För övrigt när jag kom hem i går hade min älskade familj bakad chokladbollar och sockerkaka =) jätte gott var bara att sätta sig vid bordet. Vi gick senare upp några hus för att hälsa på syster å barnens kusiner. var bara 1 hemma men dom hade kul ändå =). Blött å slaskigt ute så vi var inte ute många minuter inte.
 
Jo just ja jag måste berätta, i natt kom Tindra in till oss det händer typ aldrig, hon somna om brevid mig och efter ett tag så skrek hon till ett rädd skrik högt. å jag får hjärta i halsgropen å frågar genast vad det är.. Tindra säger nu kommer den där gubben igen.. uuu fy tänkte jag och krama om henne och flytta mig in mot Per å där låg vi hela natten =) När Pers klocka ringde var vi helt svettig på ryggen jag å Per haha (varmt)
Stackars Tindra mycket prat om spöken å sånt när det är Halloween,
 
Våran pumpa sätter vi ut i eftermiddag och lite granris.
 

29 Oktober

Måndag!
 
Alla säger oj oj snö å inga vnterdäck. Vi har vinterdäck på och barnen är super glada för den snö vi fått =) I morgon skulle de bli regn å snön är ett minne blott. Per å barnen for in till sandviken för att sätta på vinterdäck på sin mormors bil och barnen får träffa gammel mormor ;D
 
Gårdagen så blev det valbo å donken som blev våran tripp.
 
Dags för nytt recept att dela med mig, provade denna mums filibabba
 
CHOKLADRUTOR MED MARÄNG
Räcker till 24
 
Det här behöver du:

En härlig kombination av seg chokladbotten och ett knaprigt täcke av maräng och nöthack. Rutorna går snabbt att baka, perfekt vid oväntat besök!
Chokladbotten: 200 g rumsvarmt smör 2 dl strösocker 3 äggulor 3½ dl vetemjöl ½ dl kakao 2 tsk bakpulver
Maräng: 4 äggvitor 3 dl strösocker
Garnering: 1½ dl grovt hackad mandel

 
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 175º. Vispa smör och socker poröst. Blanda ner äggulorna, en i taget, i smeten.
2. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en separat bunke. Rör ner mjölblandningen.
3. Lägg ett bakplåtspapper i en braspanna. Bred eller tryck ut bottnen på bakplåtspapperet.
4. Gör marängen: Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret under vispning. Vispa till en blank smet.
5. Bred ut marängen över chokladsmeten.
6. Strö den grovhackade mandeln över marängen. Grädda kakan ca 20 min. Låt kakan svalna innan den skärs i rutor.
CHOKLADMARÄNG Älskar du choklad kan du göra chokladmaräng istället för vanling maräng och bre ut den över kakan. Grovhacka 100 g blockchoklad. Blanda ner chokladen och 2-3 dl kokosflingor i äggvitevispet. Följ för övrigt grundreceptet.
 

28 Oktober

Då var vi inne på vintertid och klockan är bara 07:41. men man vänjer sig snart med den nya tiden.
 
Söndag och vi ska väl plocka fram frukost snart, blir gröt frukost och tända ljus. Kallt ute å då blir det kallare inne så en brasa ska göras. Försöker planera dagen lite det blir nog inge ute lek, hade vart skojj att åka till högbo å grilla korv. Kanske vi skulle åkt till leklandet. vi får se vi vet iallöafall att vi ska vara på barn gympan vid 5 tiden,
 
Gårdagen hade jag och mina tjejer en riktig mys dag ;D Förmiddagen gick åt att plocka upp efter festen sen så var vi ute ett tag och Novelia fick sova i vagnen, sen kika vi till kusin Julia som lira innebandy å så tog vi ett besök på simhallen ;D mycket roligt och trötta barn på kvällen sen. 
 
Bild regn
 

26 Oktober

Men nu är det freeedag =)
 
Har så roligt på jobbet sitter å skrattar åt allt å inget det måste vara fredags nerverna humöret är på topp.
Ska inköpa min nå gott vin till kvällen då våra grannar kommer över på tacos. Det ska bli trevligt =)
 
Kärlek vid första ögonkastet
 
Måste åka till gina
 
  • Aubrey sweater
  • Aubrey sweater
  • Aubrey sweater
  • Aubrey sweater
  • Aubrey sweater
I morgon besöker jag å barnen badhallen medans pappan åker båt med jobbet =P
Kanske ett besök till gina ;D
 
 

25 okt

Konstigt mitt förra inlägg blev. jaja så kan det gå.
 
ska iallafall vara ett recept på rabarber kaka himelsk god
 

25 Oktober

Torsdag!
 
Och i mån är det fredag ;D går snabbt nu förtiden.
 
 
Ser ut att bli fint i dag, trots att det är kyligt ute. Skönt att vi har varmt garage med bilen i och garageport öppnare. Bara gå igenom huset till garaget och sätta sig i bilen öppna på knappen på bilnykeln å backa ut och sen trycka på knappen igen och den går ner. Behöver inte ens gå ut å frysa. =) gillas dom kommande kalla vinter månarna slippa skrapa is eller stå å varmköra bilen ett tag.
 
Gårdagen så poades det hemma, barnen hade sin bästis Filippa på besök så de lekte hej vilt. Sen blev det dags för middag å allt vad kvällen hör till, dusch å nattning. Sen tog jag en löptur och en solning super skönt =) Löpningen fungerar bra känns OK i knä. Försökte lägga min tidigt i går efter Berg flyttar in snurra lite å somnade vakna sen strax innan 11 och hörde ettt jätte suus nere sprang ner och kolla uppfatta inte vad de kom i från för jag var helt yr vaken, jo det var dammsugarn som hade gått i gång av sig själv haha spokie hade hjärta i hals gropen och kunde inte lugna ner mer Per jobba natt och så var det bara att försöka somna om nä då började grannens hund skälla som en tok ett tag, men sen somna jag. Så ingen ide att försöka lägga sig tidigt =P
 
I dag, inga större planer. försöka städa så mycket som möjligt så det inte blir stress i morgon att göra de, grannarna kommer över ;D
 
Har ni rabarnber kvar gör dessa ;D
 
 
 

Rabarber och Äppelkaka med kanelströssel

 

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 3 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 125 g kvarg (Kesella mager)
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl rapsolja eller solrosolja

 

Ingrediens

  • 750 g äpplen
  • 750 g rabarber

 

Ingrediens

  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 125 g rumsvarmt smör

Gör så här

  1. Skala äpplen och rabarber. Skär frukten i bitar.

  2. Smörj en liten långpanna, ca 30x40 cm. Sätt ugnen på 180 grader.

  3. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt övriga ingredienser till degen och rör samman till en smidig deg. Rör inte för länge.

  4. Tryck ut degen i långpannan och täck den med fruktbitar.

  5. Blanda mjöl med kanel, socker och vaniljsocker. Blanda ned smör och vispa samman till ett strössel, helst med elvisp. Strö ut strösslet över frukten.

  6. Grädda i ca 45 minuter. Servera med vaniljsås eller lättvispad grädde.

  7. Tips: Kakan går att göra med enbart äpplen eller rabarber. Om man använder enbart rabarber, strö över 1 msk potatismjöl och 2 msk extra socker över frukten innan strösslet strös över.


23 Oktober

Tisdag!
 
gillar denna Tisdag för ovanlighetens skull, det är sol och friskt ute, var ut på en pw och fick massa energi =) Var lite trött på förmiddagen. Planer för dagen ser ut på följande, hämta barn, sen kommer kusinerna å leker med tjejerna och jag å syster ska ut på en promenad ;D
 
Har en hel del tvätt hemma då jag skjutit på det länge, eller länge å länge sen i lördags.
 
Inte mkt att komma med
 
Lite fint som ska inskaffas ;D
 
vinterskor barnen
PAX
 till mig
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

22 Oktober

Måndag!
 
Jo men visst är det måndag igen, Per har lämnat på dagis för ett tag sen och jag ska hämta mina skruttar när jag slutar. Blir en tripp till muntebo för att hälsa på och en joggingtur. 
 
Någor helt annat så tror jag mitt knä börjar ge upp, jag gjorde ju illa knäet i somras på en fotbollsmatch och hade skapligt ont då och de sista 3 matcherna men har bitit ihop. I går när jag gjorde knäböj/utfall så knastra det jätte mycket i knä det hördes jätte bra, =/ men inte särskilt ont. Jag får ont när jag springer fort eller vrider knä på ett speciellt sätt.  Hur som så är ddet tråkigt och kanske skulle kollat upp det.
 
Ringde också vårspecialisterna i dag och hörde om det är bra eller dåligt för våran Novelia att besöka badhus. Med tanke på att hon hade en hel del urinvägsinfektioner i vår/sommras. men fíck svar att det ska vara helt ok att bada då det oftast är varmt i en badhall och att klor renar och ska inte tränga sig in i urinvägarna. Så vi ska väl besöka ett badhus här nån dag =) Jag har dragit ut på att åka å bada men nu är jag säker på att hon kan bada ;D
Dom älskar att bada dom små liven.
 
Har kikat lite på en serie som heter alcatraz, men kollade några avsnitt sen tyckte jag inte om serien nå mer det är för mycket blod och våld och otäckheter så Per får kolla själv. Nu är han klar med 1 säsong.
 
 
Jag gillar mer sånna här serier =) high school
 

21 Oktober

Söndag!!
 
mäh var ju fredag nyss.
 
Här hemma har det ätit mys frukost, fixat håret och klätt på oss nu då? vi ska ut och leka tänkte vi, göra av med massa energi. sen ska Novelia sova middag och Tindra får cykla brevid oss. Per jobbar förmiddag, när han kommer hem så ska vi till Torsåker på kalas =)
 
Stress hem och barnen ska på sin barngympa. Jag ska ta solning och löpning senare.
 
övrigt, haft en lugn skön helg hemma. Var i valbo iförsig typ hela dagen i går. hitta det vi skulle ha =)
 

19 Oktober

Freeeedaaaag!!
 
och jag är nästan kvitt med min förskylning =) blir en lättare löptur i eftermiddag..
I dag ska jag också färga mitt¨hår eller Amandah ska hjälpa mig. blir lite förändring. Annars är det ju fredag och fredagsmys står på agendan. Per ska laga god mat och sen blir det nått glas vin..  =)
 
Få se i morgon om jag och barnen  åker in till Falun och strosar lite ;D tar en dag i taget.
 
barnen var iallafall super nöjda att gå till dagis i dag =)
 
detta är riktigt gott
 

  • Fläskfile
  • Färskost med paprikasmak
  • Rökt skinka
  • Salt
  • Peppar
Men gud kollade på hela sverige bakar och bullar ör ju verkligen min specialitet enligt mig själv och nära =).. Så det ska bakas bullar här fick massa inspiration i går. Vad sägs som kanel gifflar med dumle choklad ;D
Eller varför inte nobless?
 
 

18 oktober

Torsdag!!
 
Skönt att det inte regnade i morse när jag cyklade till jobbet, rätt tråkigt väder nu för tiden. Har nyss ätit frukkost så nu ska det jobbas på hoppas denna dag går fort så vi kan få fredag och helg =) Jag är rätt hes i dag, förskylningen har hittat ner till stämmbanden så jag hostar lite och så snorar jag med för den delen om ni vela veta de. tråkigt iallafall har inte tränat på 1 vecka nu =( bara korta promenader och små cykelturer. är helt slut i kroppen när jag kommer hem från jobbet när jag cyklar hem, 3,3 km.. annars brukar det gå som på en dans men men försvinn dumma förskyldning. Barnen är inne på sin sista dag på ledigheten i morgon ska dom till dagis igen å träffa sina kompisar. =)
 
Övrigt i går blev det inte många knop, städa å tvätta lite,. gick upp till syster då barnen vela lämna teckningar tíll sin moster =) Lagade mat å dog på soffan. Älsklingen kom hem med en toblerone åt mig det var bra gjort ;D
 
I dag hoppas jag att jag orkar mer =)
 

16 Oktober

Fel av mig det är i morgon William fyller år så klart =) blir kalas på söndag =)
 
Tisdag!
Jag har ont i min hals =( fan började i går eftermiddag blev ingen löpning för min del, vi hoppa över att ta in studsmattan, gör det  i dag istället =) vi var på föräldramöte och det var kul å se hur Novelia hade det om dagarna =).. Vid lämning eller hämtning hinns det inte med att gå runt å kolla och så.  annars i dag vila 1 dag till hoppas bli frisk i hals i morgon iallafall. Barnen snorar på där hemma men är pigga som nötkärnor =)..
 
De hade gjort lite bus med, haft ut diskmedel på golvet jag vet att det är <novelia för hon är busig på de där och jag kom på henne förut när hon stod å tvätta händerna så höll hon flaskan rätt upp och ner,
 
Vi ska ta en tripp till valbo/falun här nån dag också Tindra behöver nya fodrade gummistövlar, sen lite leggings å toppar,. dom går åt och det är dom kläderna som är bekvämast att ha på dagis nu.
 
157 troja Emmie purple

15 Oktober

I dag fyller William 4 år =) grattis till han (barnens kusin)
 
Måndag, en regning sådan klara mig i morse från regnet men det dugga lite på förmiddagens promenad. Tindra och Novelia är snoriga de är täppta i smånäsorna, men de mår bra och de är på dagis, jag lämnade  morse och Per ska hämta efter uppvakningen av sitt natt skift. Nu blir dom ledig tills på fredag lyllo dem en annan får jobba ;D men alltid ledig helgerna ja så det är lite bättre än lediga dagar i veckan.
 
I går så städa vi bort alla sommarsaker och gjorde vinter ute, bara studsmattan som ska bort nu men det fixar vi i dag. En sväng till tippen också för att få bort massa bös. Vi var också på barnens lek/sång gympa i går och dom tycker det är såå roligt det är verkligen kul att se att dom har så kul =) efter blev det pizza , jag och barnen dela på 1 hawaii och blev bara en pytte bit kvar och jag åt knappt en halv å barnen åt jätte mycket för deras små magar =).. Vi bakade också små kakor, kola kakor och choklad kakor
 
recept? lätta snabba och goda (hemligheten jag tog ut mina tidigare ur ugnen och blev mmmmm)
 
 

ca 35 st: 100g rumsvarmt margarin 1 dl strösocker 1 msk vanillinsocker 1 msk sirap 2½ dl vetemjöl 1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175°.

Rör ihop margarin och socker. Tillsätt övriga ingredienser, blanda gärna mjölet och bakpulvret separat först.

Rulla ut degen till tre drygt fingertjocka längder, lägg på plåt och platta till dem lite.

Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Skär längderna i sneda bitar medan de är varma och mjuka.

 

Choklad kakor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

200 g smör
2,5 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 ägg + 1 till
pensling
pärlsocker att strö över

blanda ihop alla ingredienser till
en smidig deg

dela degen i 4 delar för stora kakor och gör rullar som är
lika långa som en bakplåt är bred ( det kortare måttet alltså ). lägg ut dem två
på varje plåt (att göra korta rullar och lägga på det ovanliga hållet på plåten,
gör att de inte växer ihop), platta till. vispa upp ägget och pensla och strö
över rikligt med pärlsocker.
grädda i 200 C i 15 min. skär i bitar medan de
är varma

____________________________________

Annars i dag blir det föräldramöte på Novelias avdelning =) mamma/mormor kommer upp och ser efter prinsessorna så jag och Per får åka och kika hur Novelia har det på dagis =)

 


13 Oktober

Lööördaag!!
 
Nyss hämtat Novelia som sov vidare efter våran promenad =) Tindra och Per åkte ner till Torsåker för att hjälpa syster sin å prima golv. Nu i eftermiddag har vi nog inga planer på vad vi ska göra men vi hittar nog på något. Tidigare i dag var vi på folkan och knäppte kort på flickorna, å det började inte bra så våran bil inte vela starta (dörr batteri) grannen fick hjälpa oss med startkablar =) Stackars Per som inte fick sova eftern sitt nattskift. Känns som jag också jobbat natt då Tindra är så fruktansvärt morgonpigg =( drygt tycker jag 06 nästan varje morgon man blir ju galen i bland. Höll henne vajen jätte länge i går men hon sov bara 8 timmar och vaknade iallafall 06.. å hoppas hon börjar sova lite längre snart det är ju så drygt, visst hon kan leka eller kolla film men en annan kan inte somna om, det ska frågas de ena och det andra. jaja barn är barn
 
I går hjälpte vi till med ved och gjorde inte så mycket annat hade fredagsmys.
 

11 oktober

dax för lite recept igen =)
 
Havreflan

  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1.5 msk mjölk
  • 1.5 msk ljus sirap
  • 1 tsk vaniljpulver (för lite vuxnare smak byt ut mot malen ingefära)
  • 0.25 tsk bakpulver

Smält smöret och blanda i övriga ingredienser.  Klicka ut på plåt, inte för nära för dom flyter ut. Grädda högt i 200 grader c 5 min.

 

 

Glass utan glassmaskin

  • 5 ägggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • Smulade chokladkakor

Dela vanlijstången och skrapa ur fröna. Sjud 1/2 dl grädde med vaniljen och låt svalna Vispa resten av grädden hårt Vispa ägggulor och socker till ett vitt skum Rör ner den avsvalnade grädden i äggskummet Vänd ner den vispade grädden. Vänd i kakorna. Klä en sockerkaksform i plastfolie och häll i smeten. Täck över med plast och låt stelna över natten eller minst 5 tim


10 oktober

Onsdag!
 
Kikar på greys mellan åt och kikar på bestkids på massa fint som ska beställas i julklapp till tjejerna, massa roliga väskor, tårt och bak grejjor i trä, nytt lektält bland annat ;D
 
I dag tog vi lite handling efte jag hämta på dagis sen for vi ner till mamma och pappa så jag och mamma tog en löptur i munteboskogarna. Hem å gjort mat, Per sluta jobbet lagomt tills middagen =) sen latat i soffan resten av kvällen. skönt.
 

9 Oktober

Love Forever ♥ - Lizette Dress (washed black)Love Forever ♥ - Helen Dress (mix powder)ChillNorway  ♥ -  Haven dress (Black)
 
 
 
SUMMERSALE! Pernilla Wahlgren Dress - #5 (saumon)Magali Pascal - Afternoon Tea Dress (dusty blue)ChillNorway  ♥ -  Drew Cardigan (Black)
 
 
Förhandsboka nästa Leverans! ! Please Jeans - Knitted College 39
 
Fin Fina kläder som kostar multum så jag får bara sitta och drömma och önska att jag ägde dessa godingar, men att ge nästan 2000 papp för en tunika så nej tack. 
 
Tisdag i dag, inget planerat efter jobbet, i går var det föräldramöte och det är alltid trevligt att se vad ens barn gör om dagarna och vila fina pyssel de gör. De visade upp massa bilder i ett bildspel och ett grupparbete =) Nästa mpndag är det dax för Novelias avdelning. I kväll ska jag hinna med en löpning.
 
Per kom för ett tag sen upp med en sallad till mitt jobb, de tackar vi för =) dagens lunch räddad.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

8 Oktober

Måndag!
 
Ny jobb vecka.. solen skiner alltid ett plus det =) ska strax ut på en liten pw.. Nu har jag räknat i hop alla distanser jag gjorde förra veckan och fick i hop 7,2 mil. då var det blandat korta och långa promenader cykel turer och löpturer. så nu ska jag försöka öka på dessa mil varje vecka en utmaning kul de..
 
Annars i dag så blir det eventuelt kapa ved får se om vi får hem vedklyven, till kvälleb blir det föräldramöte för mig å Per på Tindras avdelning ;D  barnen ska leka hos sin moster och kusiner medans.
 
 

7 oktober

Söndag!!
 
Nyss hemkommen från barngympa, före de var vi hos mormor i muntebo och gjorde slingor på henne och hon toppa mig ;D go fika fick vi också =) Blir körv med brö till kvälls mat =)
 
Tidigare i dag blev det en långpromenad med syster och Novelia, sen tog jag en löptur runt hammarn och försökte slå min tid var nära på men en saknades nån sekund. Barnen har plockat svamp i dag och snyggade till körsbärsträdet.
 

5 oktober

Fredag!!
 
Har lite tid till övers efter middagen =) Per serverade ffläskfile i ugn med pommes, salsa, peppar sås och glass till eterrätt ;D mätt å belåten.
 
Har cyklat, promenerat och löpt i dag så jag är nöjd :D slutade 11 i dag så det var super bra så då hann jag hem och gå med Novelia i vagnen, Tindra å Per var hemma och la pussel.. Senare när novis vakna så åkte vi till skogen och tog massa höstbilder ;D blev super fina.
 
Kvällen kommer spenderas hemma i lugn å ro, länge sen nu, kolla bra program å ha riktigt fredagsmys.
 

4 oktober

Torsdag!!
 
Kväller ute nu, barnen ligger i sina sängar och jag skicka ner Per till affärn å handla lite gotta, för snart ska det ses en till Johan falk film =)
 
Fredag i morgon jeej denna vecka har gått super fort.
 
I dag har vi lekt ute och så var vi till en lekpark. städat inne och bytt påslakan i alla sängar. Lagat lax i ugn =) ingen löpning i dag . Fått i hop 6,5 km cykling och 2 km promenad alltid något.. I går blev det löpning och sämrade min tid med 30 sek =/ berodde på att magen krånglade så vi tar om det i morgon igen =) kul att löpa på tid..
 
Bjuder på bilder från de senaste dagarna
 

2 Oktober

Tisdag!!
 
Sitter med en filt på jobbet inlindad i, det är ju så kallt här.. Räknade i hop vad jag fick ihop i går för aktiviteter
1,3 mil =) Cykla till och från jobb, promenader på rasterna och avslutade med hammardammen löpning 14 min tog de. Blir lika i dag ned.
 
Tjejerna mina är på dagis de var trötta i morse när de vakna, Novis var svår väckt, strycker lite på henne å säger godmorgon hon sa godmorgon jätte trött å hes men öppna inte ögonen bara vela sova vidare ;D älskade.. Per ska hämta dom när han vaknat upp från natt skift. I kväll på jag på Ljusparty hos grannen och mamma följer med =) ska bli trevligt..
 
Har inte mycket att komma med nu
 
fina lektält det finns
 

1 Oktober

herrejösses Oktober?? jaja bara inse, mörkare ute på månarna och mörkare snabbare på kvällarna. Om inte annat kyligare ute.
 
Måndag igen då och åter på jobbet efter en skön händelserik helg.
Tjejkvällen var super trevlig, Amandahs 20 års fest var jätte trevlig, söndagens bestyr blev byggdemarknad och barngympa för barnen där emellan bakade vi 100 kanelbullar =) 
 
I dag så ska det bli en löptur ganska tidigt efter jag slutar, mysa med familjen, kanske hinna klyva lite ved? vi får se.
Saknar fotbollsträningarna nu, det är tråkigt att bara löpa själv, roligare att springa med mina fotbollstjejer och med boll. Hoppas på en avslutning snart så vi får ses igen och att inomhussäsong börjar snart =)
 

RSS 2.0