30 maj

Fredag! Har ingen koll på dagarna riktigt men skönt är det att vara ledig :) 
 
nu på morgon har vi besökt affären, tänkte gå runt hammarn med tjejerna men de regna. Vi åkte hem å baka Silvia kaka. Senare ska vi baka rabarber muffins :)
silviakaka
4 ägg, 3,5 dl socker, 4 dl vetemjöl, 4 tsk bakpulver, 2 dl varmt vatten. 
Kräm
150g smör, 2 äggulor, 1,5 dl socker, 2 msk vaniljsocker, 1,5 dl kokos. 
 
Börja med att vispa ägg och socker fluffigt, rör i bakpulver och mjöl. Rör sist i vattnet. Häll i långpanna på 175 grader tills de fått färg. 
2. Smält smöret i en kastrull, rör ner socker och vaniljsocker. Ta bort från värmen och rör ner äggulorna. Rör sist i kokos. Låt både krämen och kakan svalna. 
 
Gårdagen i högbo. Det var trevligt :) lång dag
 
 

28 Maj

Onsdag och ledighet =)
 
Yes vad skönt.. Planer för dagen, klippa gräs, städa bilen och sedan avsluta med matlagning och fotbollsträning. Per jobbar eftermiddag så tjejerna ska vara med moster å kusinerna =)  Tjejerna ska också leka med filippa när jag hämtat på dagis.
 
Gårdagens match hemma mot valbo - Tycker vi börjar bra, trots motvind och stark sol, vi skapa chanser och satt några =) bra spel mellan åt men var lite så där på att va först på bollen och spela gärnma i väg bollen lite för snabbt, då talar jag för mig själv. Jag hade en del chanser min fick sån felträff flera gånger som inte borde finnas, men vi förlora med 5-3 dom var bra valbo och fortfarande obesegrade tyvärr vi som vela bryta den trenden och jag tordde ett tag att vi skulle vinna när det stod 3-2 hur länge som hellst till oss.
 
Jag har blivit erbjuden att alla recept jag lägger upp här länkas till recept.nu =) där av den gröna loggan jag har på bloggen.
 
Men nu är det helg tjoho
 
I morgon ska vi till högbo, barnens dag =) få se om Elin, Jessica å barn följer med =)
 

BARNENS DAG 2014!

 

Välkomna till Barnens Högbo           

 

29 maj kl. 10.00 - 16.00

 

EN HELDAG FYLLD AV ROLIGA OCH SPÄNNANDE AKTIVITETER FÖR BARN!

 
 

Vi kommer bl.a att ha ponnyridning, golf och minigolf, smide, fotboll, bandy, sälgpipstäljning, ansiktsmålning, hälsa på i djurparken, paddling, fiskdamm, stand-up-paddleboard, stämpla tvålar, kaninhoppning, radiostyrda bilar och mycket mer.

 
 

27 Maj

Tisdag! Vilken innebär som en  torsdag och fredag i morgon =)  ska bli skönt att bli ledig lite extra torsdag, fredag, lördag och söndag =) är inte fel de.

I går var det fotbollsträning för tjejerna, det var kallt å rått ute så de palla bara 30 min av sin träning sen vela de åka hem, jag fick sån magknip efter maten och låg i sängen från halv 7 till i morse när klockan ringde. Missa min fotbollsträning, I dag mår jag bra =) match i dag valbo hemma

I dag ska tjejerna leka med filippa en sväng så ska jag passa på att dona lite hemma, laga storkok så man har lite matlådor att ta av =) Hinner inte så mycket med då det är samling kl 18.

 

Vill ha mer värme tack

 

 

26 maj

Måndag måndag hela dagen lång! går tyvärr inte att spola tillbaka tiden och blir helg igen. Vilket hade vart underbart förvilket härligt väder vi haft ;D
 
Helgen i bilder
 
Fredagkväll hos syster, satt ute länge å njöt av de ljumma fredagskvällen. gött med grillat och rose.
Barnen njöt dom med av värmen och goda chips, de höll sig vaken till närmre halv 12 =)
 
Lördag, här skulle vi lämna av Tindra på kalas hos nima =) en övertaggad Novelia som skulle äta glass på time och sedan åka upp till tolven för bad ;D kvällen avslutades i lillån där pappa per var och hjälpte sin bror tommy med att spika ny panel på huset, blev grillat och barnen lekte på rätt länge med sina kusiner
 
söndag
 
Började med lite små stress då tindra skulle vara på sin uppvisning kl 10:00 , hon kom dit bytte om och sen vela hon inte dansa, lillan då hon sa att hon blev blyg, förståligt då de satt många föräldrar, syskon släkt å allt där. Vi kolla på sen fick de fika å diplom. Sedan hem för lite mat sen vidare på ett till kalas för Tindra hos Fredrik. Vi cykla ner, Novelia satt bakom mig så cykla vi vidare till muntebo sen och gav mamma en blomma , fick tårta å glass ;D jätte gott, sen cykla vi hemmåt igen och hämta upp tindra på kalaset. Väl hemma sen förberedede vi maten, jag tog en löptur, sen grilla vi på laxpaket. kan ge recept i morgon ;D
 
 

23 Maj

freeedag mina vänner =) underbart
solen skiner och varmt varmt varmt.
 
I dag är planerna så att fortsätta sätta blommor hemma, poa lite, ta en löpvända och sen avsluta kvällen med grillat uppe hos syster med familj =) bubbel ros´e står på kylning mums. men först jobba klart.
 
helgen är fullspäckad.. tindra ska gå på två kalas, dansuppvisning och fira mors dag. Där mellan ska det ätas glass på time, ta promenader och vara uppe vid tolven och njuta av ledigehten och solen =)
 
gårdaen klika vi på match damerna lag två tyvärr förlust men en bra match i helhet tycker jag. Barnen jaa de var bara intresserad av pojkarna. Stackars dom! De hade verkligen jobbigt med 3 små tjejer som jaga dom och vela pussas och tala om för dem att de var kära i dem =)
 
 
Trevlig helg allesammans

22 Maj

Torsdag! och precis 1 månad kvar tills Novelia fyller 4 år =) hjääälp vad tiden går fort, hon är ju våran bebis i familjen.
 
Sol i dag men, passa på att vara ute så fort man kommer hem =) vi ska iallafall kika på Hofors 2 lag match mot ockelbo =)
 
Just ja passa på att gå på bruket i dag och morgon då de säljer ut massa blommor jag ska dit nu så fort jag kan på rasten =) älskar blommor
 
Har börjat kika på recept och kikat med henne vad hon vill ha för bakverk =)
 
Dessa är given
 
oreo muffins
 

Brownieöverdrag:

2 ägg 3 dl socker 1 1/2 dl mjöl 4 msk kakao 1 krm salt 1 dl flytande margarin 1/2 tsk bakpulver

 1 burk kondenserad mjölk (kokt till en härlig kolakräm) 24 st oreokakor

 

1. Börja med att koka ihop kolakrämen. Koka en (oöppnad) burk kondenserad mjölk i en kastrull med vatten i 3 timmar. Nu finns färdig kräm också att köpa, brukar stå bredvid den kondenserade mjölken.

2. Sätt på ugnen på 225 grader.

3. Vispa ihop ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao, salt, bakpulver och rör ner det i äggvispet.

4. Tillsätt sist det flytande margarinet. Rör till en jämn smet.

 5. Ställ 12 muffinsformar och fyll varje med två oreokex med kolakräm emellan. Häll sedan över browniesmet som täcker hela ”kakan”. Grädda i 225 grader varm ugn i cirka 10 minuter.

 
Oreo bars
 
5. Hacka kakorna grovt och rör ner i smeten. 6. Häll i smeten i en form (ca 20 x 25 cm) klädd i bakplåtspapper. 7. Häll över m&m’s och tryck ner dom lite i smeten. Grädda i 20-22 minuter. Låt svalna innan du skär upp i rutor.

115 g smör 1 stort ägg 2 ½ dl farinsocker ½ tsk vaniljpulver 2 ½ dl vetemjöl 1 pkt Oreos m&m’s

1. Sätt på ugnen på 175 grader. 2. Smält smöret och låt det svalna lite. 3. Vispa ihop smör, ägg, farinsocker och vanilj. 4. Rör ner vetemjölet tills det precis är blandat.

 

Marianne kakor

100 g mjukt smör

1 dl socker

2 msk sirap

2 dl mjöl

2 msk kakao

1/2 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

15 st marianne godisar (ca 70 g)

 

Vispa smör, socker och sirap krämigt. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, vaniljsocker och vänd ner i smeten. Hacka marianne i små bitar och tryck in dem i degen. Dela degen i två bitar. Rulla till två längder och platta till (rätt så mycket) på bakplåtspapper. Grädda i 175 gr varmluft i ca 15 minuter. Skär kakorna i bitar. Låt svalna.

 
LakritssnittarNi hittar detta reccept här http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/page/3/ och andra goda recept
 
Kolasnitt

Det här behöver du: 220 gram smör 4 msk ljus sirap 5 dl vetemjöl 2 dl strösocker 1 1/2 tsk bakpulver 1 msk vaniljsocker 200 gram Marabou Lakrits

Så här ser den som jag hade i ut :

IMG_9824

Gör så här: Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Nu kan du baka in den hackade chokladen .

 

Dela på två ( eller tre )  och rulla ut till länger.  Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg. Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.

Mums

Vill man ha tunnare/ hårdare snitt gör man tre längder. Jag ville ha mina lite tjockare och segare. Så jag gjorde två stycken.

 

Rabarbermuffins med vitchoklad

 150 g rabarber 2,5 msk strösocker
100 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 0,5 msk vaniljsocker 2 st ägg 1 dl mjölk 2,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 100 g vit choklad 1 tsk kardemummakärnor

  • Hacka rabarber smått och blanda med 2,5 msk strösocker.
  • Rör smör, socker och vaniljsocker mjukt.
  • Rör ner äggen, ett åt gången. Rör ner mjölk.
  • Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
  • Hacka chokladen och blanda ner i smeten.
  • Klicka ut i muffinsforma i en muffinsplåt.
  • Grädda på 175 grader i ca 25 minuter. Känn med en sticka så de är klara. Stickan ska vara torr.

 


21 Maj

Onsdag! tror hela tiden att det är torsdag i dag, men tyvärr.
 
Det spelades match i går mot Årsunda borta, vi hade grepp om matchen första halvlek vi gjorde 1-0 och det känndes bra. vi hade många fina chanser men boll jä...ln vela inte gå in sån otur vi skulle ha vunnit men kändes förjävligt att förlora med 2-1 mot ett lag som gjorde allt annat än att spela fotboll. usch
 
I dag skiner solen så härligt, planer är att hålla på hemma, klippa gräs och vara med mina hjärtan <3 Barnen sov hos mormor och morfar i natt =) de hade gått så bra så de var så glada av att få sova där. novis va inte lika glas i morse när dom lämna dom på dagis, sur å grining och trött då hon nästan somna i bilen sa pappa. men det varkar ha gått bra sen. Per har ju hämtning efter han sovit klart efter natt jobb =)
 
 
Bilden som inte vela fungera i går.
 
 
Vill ha helg snart =)
 
 
 

20 Maj

Tisdag!! =)
 
Inget regn iallafall, tur de. för i kväll har vi borta match mot årsunda. Försöker planera lite så allt blir bra med barnvakt, bil å allt, snart löst hoppas ja. Per ska ut natt och vi är inte hemma förns närmare 22 och då har han redan börjat. Han har ju ett jobb att sköta. =P löser sig alltid =) Före de ska vi hinna storhandla litem hann tyvärr inte med de i går och det hade ju vart toppen om det var klar redan.
 
Tindra vännen tappa sin andra tand i går när hon var hemma.
 
 
 
 

19 Maj

Måndag!
 
helgen går så snabbt och den har ju vart underbar =) vilket väder
 
Helgen i bilder
 
Här träffa vi upp Elin å jessica med barn å fika på bakerian, det var gott och fin miljö dit går vi fler gånger. Avsluta träffen med en promenad.

Hela eftermiddagen å kvällen lekte de med sin granne Nellie =) Här har de lördagsmys med lite popcorn

Söndag, här efter lunch tid, innan så var Tindra på dans, jag, Per och Novis tog oss en tur runt hammardammen. Njöt hela dagen sen, åkte till tolven och doppa oss lite =) till knäna. träffa syster å jonna en sväng, köpte glass.

Våran Novelia som tog liite för mycket solkräm :D
 
I dag så har tjejerna träning, sedan har jag träing efter dem så vi hinner inte så mycket mer i dag =)

16 Maj

Fredag =)
Solen skiner, i kväll blir det grillning med grannarna =) kan de bli bättre?
 
Hoppas dagen går fort så jag får hämta hem mina töser så vi får ut och njuta av solen =) eller det får dom på dagis iallafall, de vill ju leka i sin lekstuga hemma och speceilt nu när jag har gjort i odning där =) Tur vi handla i går så vi slipper det i dag. Städa av i går med så det är bara att njuta i dag.
 
Gårdagens match resulterade i vinst =)
 
Vi inledde väldigt bra, mycket fint spel vi behövde inte springa ihjäl oss som vi ibalnd brukar få göra, nu spela vi boll och hitta varandra bra =)  Sen är det alltid kul att göra mål och 2 stycken jag rös i hela kroppen kan man bli så glad? Mycket bra 1:a halvlek. I andra halvlek så tappa vi vårt spel och blev lite lojjt tyvärr men vi fick några chenser till jag bomma ett reält friläge som skulle vart mål men vi vann och det var huvudsaken =)
 
Lördagen är planerad, Elin, jessica och barnen kommer och hälsar på då tar vi en promme och fikar på nya bakerian =) ska bli trevligt.
 
 

15 Maj

Torsdag!
Its game day =) Hemma mot hille ikväll. bara vinst som gäller, jag är taggat till 1000.
 
Blev så fint hemma på gården i går när vi klippte gräs och trimma och dona =) Jag passa på att städa i lekstugan ocksåm i dag ska de bara torkas golv där och flytta ut bord och stolar dit.
 
fick mitt paket från Gina igår, dock var klänningen för stor så jag fíck skicka tillbaka den och byta till en ny storlek.
 
 
 
 
Väntar fortfarande på barnens paket från lager 157 jätte lååång väntan men ringde in och det var på väg tydligen.

14 Maj

Onsdag!
men vad regnet öste ner i morse, men verkar ha ordnat upp sig nu. Saknar solen fortfarande men den kommer nog snart. De ska ju bli jätte fint i helgen.
 
Planer för dagen, ska bara cykla hem och sätta fart med sysslor, klippa gräs står på spel. Filippa kommer och leker med tjejerna =) avslutar kvällen med en fotbollsträning.
 
Har fastnat lite på kakor /snittar som de här heter =) Ni kan fylla med vad som hellst =) Vit choklad, annan choklad, smarties, kitkat =) Godisar det som ni vill ha
 
Lakrits choklad snittar
 
 

Det här behöver du: 220 gram smör 4 msk ljus sirap 5 dl vetemjöl 2 dl strösocker 1 1/2 tsk bakpulver 1 msk vaniljsocker 200 gram Marabou Lakrits

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Nu kan du baka in den chokladen

Dela på två ( eller tre )  och rulla ut till länger.  Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg. Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.

http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/

 

Eller

 Godis kakor =)

100 g mjukt smör

1 dl socker

2 msk sirap

2,25 dl mjöl

1/2 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

100 g hallon & lakritsskallar (8 st)

 

Vispa smör, socker och sirap krämigt. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och vänd ner i smeten. Klipp godisarna i små bitar och tryck in dem i degen. Dela degen i två bitar. Rulla till två längder och platta till (rätt så mycket) på bakplåtspapper. Grädda i 175 gr varmluft i 12-15 minuter. Passa så att inte godisarna bränns. Skär kakorna i bitar. Låt svalna.


13 Maj

Tisdag!
En trött sådan, när jag vakna trodde jag det inte var sant trodde det var natt. Sovit som en stock hela natten trots att de håller på å lägger nytt räls Klaga som bara den till Per att det låter illa, när ska de ge sig får de göra så här med mera =) men jag sov bra riktigt bra.
 
I dag har vi utvecklingsamtal med Tindra =) ska bli intressans att höra, måste kolla med pappa/morfar om han kan komm aupp en stund och passa barnen. Inget mer planerat Tindra vill leka med kompisar =) Vi ska iallafall bara vara hemma, ingen match eller träning i dag.
 
tjejerna hade sin första fotbollsträning i går, de var mer än nöjd
 

 

12 Maj

Helgen har gått och nu är det måndag igen.
 
Bilder från helgen
 
Lördags efter frukost åkte vi till storvik för att hälsa på Elin med familj. =) träffa lilla Alfred, vilken liten goding å snäll var han, jag höll han lite innan det var dags för mat och sen somnade han, Får träffa han mer en annan dag, vi prata om lördag gå på promenad och fika på bakerian =)  Vi åkte sedan på Kosläpp, mysigt. Jessica å Melina var med också.
 
 
Sedan Åkte vi till muntebo för att fira pappa =) han fick en stor grill av oss. Lite tårta slank ner. Åkte vidare hem och gjorde iordning oss för att gå upp och fira Jacob, gofika även där =) Sedan hem och byta om igen och åkte på Olle och maudes fest på torsloge. Mycket trevligt, god mat och underhållning
 

Söndagen så var det bara att masa sig ner till aerostep med Tindra på sin dans =) jag och Novis träna på att cykla och vips så cykla hon bara i väg å cykla å cykla =) Vilken stjärna vi har ;D
 

Väl hemma igen så bestämde vi oss för att åka Till Borlänge =) mamma vela följa med så vi drog iväg, det var trevligt och vi hitta en del. Rekomenderar ett glass ställe där som hade alla sorter ni kan tänka er, kulglass. Jag tog  nutella och vitchoklad, mamma tog chese cake och panacotta =) så fanns det mkt mer det tog ett tag att välja.
 
 
I dag har mina tjejer sin första fotbollsträning =)
 
 

9 Maj

Fredag! yes där kom den fredag jeeej
 
I dag fyller Pappa och Jacob år Grattis till er, de ska firas i morgon =)
 
 
I dag när jag slutar jobbet ska det bara donas lite innan det är dags för samling för match. Syster jennifer och amandah ska vara barnvakt hoppas det blir bättre väder så de kan kika på matchen utan att bli dy blöt och kall. snäll dom är som hjälper till att vara barnvakt, per ska ut och jobba natt och börjar precis när jag har samling.
 
I morgon börjar dagen med att åka å hälsa på Elinn marcus, thilda och alfred =) ska bli mysigt att få träffa alfred för första gången. Å höra allt om förlossningen spännande sånt, sen ska vi åka tillsammans på ko släpp när vi ändå är i storvik '=) Sen ska vi Fira pappa innan han ska ut och jobba, Sen ska vi fiora jacob innan vi ska vidare på 75 års fest på Torsloge =) fullt upp jajamen..
 
Men nu ladda för match =)

8 Maj

Hej vad det går, snart helg.. I dag så fyller mina goa mormor år =) Grattis till henne. Blir besök hem till henne efter jobbet för att fira henne, köpte jätte fina blommor som hon kan ha inne eller sätta ut men fin blommlåda till. 
Tjejerna var taggad redan i morse för att åka å fira mormor Gun =) De får va på dagis först, per har hämtning efter sin söm efter att ha jobbat natt.
 
Mycket roligt i helgen massor att göra, Hjärnan går på högvarv.
 
 
 
 
  1. Vispa äggvitorna med sockret till ett hårt skum.
  2. Vänd ner flingorna i marängen.
  3. Spritsa ut marängen till 4 runda kakor på ett bakplåtspapper. Grädda i 125 grader i 60 minuter.
  4. Blanda äggulor, socker, grädde, mjöl och smör i en kastrull. Låt sjuda  på svag värme till den tjocknar. Låt krämen svalna i kylen.
  5. Förbered marängbakelsen en timme innan serveringen. Bred först smörkrämen på marängtårtan och sedan den vispade grädden. Garnera med hallon och blåbär.

7 Maj

Onsdag!
Vilket grå/trök väder det är ute, när jag gick i morse höll jag på att frysa ihjäl. I dag är barnen med mormor och morfar, de ska baka =) För pappa och mormor fyller år.  Jacob fyller också år nu i helgen så det är många att fira.
 
I dag är det ingen träning för lag 2 har match i dag men vi bestämde några att vi skulle springa vi som inte är med och spelar  i dag. Inget mer planerat än så i dag. Har väl lite att dona med hemma som tvätt å plock som vanligt.
 
I går baka vi chokladsnittar, med shokladsås i degen =) gött men inte med cocos på, hade inge pärlsocker eller strössel hemma så det fick bli de.
 
sugen att testa dessa nu någondag, kan bli i dag =) behöver bara citroner  och daim till godingarna nedanför =)
 
Baka Mera =)
Citronrutor
ULRIKA POUSETTE
 
12 bitar
Botten
  • 2 1/2 dl (150 g) vetemjöl
  • 1 1/2 msk strösocker
  • 2 krm salt
  • 125 g kylskåpskallt smör
Fyllning
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 dl (30 g) vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • finrivet skal av 2 citroner, gärna ekologiska
  • 1 1/4 dl nypressad citronsaft (cirka 2 citroner)
  • eventuellt florsocker till pudring
  1. Botten: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, socker och salt och tillsätt det kalla smöret i bitar. Nyp ihop med fingertopparna till en deg, eller kör snabbt ihop i matberedare.
  2. Klä en ugnsform, cirka 21 x 21 cm, med bakplåtspapper. Tryck ut degen i ett jämnt lager i botten av formen och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, tills degen börjar få lite färg.
  3. Fyllning: Rör under tiden ihop ägg och socker till fyllningen. Vispa ner mjöl och vaniljsocker och därefter skal och saft av citronerna.
  4. Häll den lösa smeten i formen och grädda ytterligare cirka 12 minuter tills kakan har stannat, men fortfarande är lite kladdig. Låt svalna och skär sedan kakan i rutor. Pudra eventuellt med lite florsocker, och förvara svalt fram till serveringen.

Daimsnittar från Jennysmatblogg

 

 
 
 
Det här behöver du:
220 gram smör
4 msk sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 gram mjölkchoklad med daim-smak
 

Gör så här: Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper Rör ihop socker och smör mjukt och arbete i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Nu kan du baka in den hackade chokladen . Dela på två och rulla ut till länger.  Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg. Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.

Galet goda!

 


6 Maj

Tisdag!
 
Fortfarande kallt ute, ingen bra start på maj detta. Vi blev nog bortskämd på orken helgen när det var så varmt och skönt =).
 
I dag är det inget planerat , kors i taket har verkligen varit fullt upp ett tag nu. Om vädret tillåter så ska vi vara ute och hålla på i trädgården, jag har en trälåda som jag ska måla i våran knutfärg som vi har på huset. Sen om jag hittar fler ska jag måla dem. Har lite planer, istället för att sätta blommor i mitt landpå baksidan så ska jag ha morätter, sallad, persilja, gräslök, rädisor, dill och jordgubbar. Har massa jordgubbar på andra ställen men kan inte få nog om dem =) Hallon och smultron och körsbär har vi hemma med =)
Ska iallafall hämta barnen på dagis.
 
Sugen att baka lite, det var allt för länge sen nu, iallafall hemma hos oss jag baka.
 
Dajm kakor
 

2 äggvitor

2,5 dl florsocker

1 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

2 dubbeldaim

 

Vispa ihop äggvitor och florsocker. Rör ner kakao, vaniljsocker och finhackad diam. Klicka ut 12 st kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 gr i 10 min. Låt svalna innan de lossas ifrån bakpappret.

 

Eller Dajm/kola snittar =)

100 g mjukt smör

1 dl socker

2 msk ljus sirap

2,5 msk kakao

2 dl mjöl

1/2 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

1 dubbeldaim

 

Vispa smör, socker och sirap krämigt. Rör ner kakao, mjöl, bikabonat och vaniljsocker. Tryck i hop degen med handen tillsammans med hackad daim. Dela i två bitar. Rulla ut till 2 lika långa rullar som plåten är. Lägg på bakplåtspapper och platta till. Grädda i ca 15 minuter i 175 gr varmluft. Dela kakorna när de kommer ut ifrån ugnen. Låt svalna.

 

 


5 Maj

Ja nu är det Maj och måndag.
Lite för kallt ute tycker jag, inge skönt att vara ute.
 
Torsdag och ledig, tog med Tindra och Novelia runt hammarn, Tindra cykla och Novelia vela sova i vagnen en stund =) Sprang runt, ganska tungt hon 19 kg och vagnen nått kilo. men bra träning.  Åkte sedan hem till syster vi kom överens att vi skulle åka till valbo =) Blev mest åt barnen.
Vi bestämde oss när vi gick runt hammardammen i torsdags kväll runt 20 på kvällen att vi åker upp till stugan redan då.  hem packa lite fort och åkte upp, var väl där vid 22, barnen somnade vid falun ungefär så de la vi barain i sängen och klädde av dem så sov dom =)
 
 
 
 
 
 
Fredag morgon vakna vi upp i stugan, det var mysigt, gjorde en brasa och myste.  Var rätt kallt ute (hela helgen)
Mamma och pappa kom upp vid 14 tiden, vi hade bakat en sockerkaka till dem och kokat kaffe. Pappa och per har hållt på och grejjat. jag och mamma målade.Barnen lekte och myste med hundarna, cyklade och roa sig bra =)
Grillat och vin har det blivit.
Hundarna bada =)
 

Åkte sedan hem vid lunch tid, blev donken =)  Tindra fick missa sin dans (taskiga vi) skulle bli så tidigt och stressigt och vi  skulle hem till det vid 10. Hem med alla saker bytte om till skogshuggare och åkte ner till p-hyttan och fixade med våran ved. Barnen blev trött och vi åkte hem vid 17.  Städa och dona hemma sen.
 

I dag,

RSS 2.0