27 Februari

Torsdag!!!
weeeej som min fredag =))
 
Lite tråkigt grått väder. men hoppas solen kan visa sig lite iallafall nu när vi ska vara i dalarna.  Allt är packat Per packar in i bilen och hämtar ungar å mig så stannar vi och handlar lite sånt som ska med.
 
Min lårkaka status, det gör fortfarande ont men kan röra mig bättre och gå i trappor bättre. Tränade i går det gick sådär, det var ju kul att komma ut och köra på stor plan, större bollar, surt att jag inte är mig själv då blev det tråkigt. Kunde inte springa fort och göra stopp, jag våga inte gå in i närkamper jag tog avstånd från alla. På slutet på en spring övning fungerade de bra. Hoppas det ger med sig, har gått till jobbet nu varje dag så hoppas det har gjort att jag blivit mjukare.
 
Trevlig helg
 

26 Februari

Onsdag!!
 
Det går frammåt, bara i morgon kvar sen är det helg =) Håller på och tvättar upp en del hemma som ska med till stugan. Tänker packa det mesta ikväll så är det bara att åka i morgon. Per hämtar på dagis och hämtar mig så åker vi upp sen.
 
I dag är det premiär för utomhusträning, ska bli så kul =)
 
I går handlades det hem det ena och det andra. Bannen var snälla på affären och hjälpte mig väl =).
 
 
Semla bjöds det på jobbet idag
 
 

25 Februari

Tisdag!
 
Jobbar bara onsdag och torsdag sen är det lite sportlov =)
I dag är det ingen träning, då är det barnens dag så får se vad vi hittar på. Har jordens lårkaka =( gör såå ont. har man vart still ett tag så som jag som har stilla sittande jobb och ska resa mig och gå så håller låret på att gå av fy satan. Och inte på tal om i morse när man hade sovit och skulle gå ner för trappan =/ gudars. Tog en promenad till jobbet i morse var lite stel först och halta sen kom jag igång och blev varm, men så fort jag stanna och kom till jobbet och gick upp för trappan så dog låret igen. Hoppas det går över snabbt. Vi har ju utomhusträning i morgon premiär =)
 
Dags att baka lite igen
 
 
Åh dessa alltså
 

ca 20-25 st.

5 dl florsocker
1/4 tsk salt
2 ½ dl kakao
4 äggvitor
½ tsk vaniljpulver
75 g ljuschoklad, hackad

1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Vispa ihop alla ingredienser, förutom den ljusa chokladen, i en bunke. Smeten ska inte vara rinnig eller för hård, bara krämig. Tillsätt mer florsocker om den är för lös och droppvis med vatten om den är för lös.
3. Rör sedan ner den hackade chokladen.
4. Klicka ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 9 minuter.
5. Låt kakorna svalna lite så är dom lättare att få loss.

 

 

170 g smör, rumstempererat
1 3/4 dl farinsocker
½ dl strösocker
1 ägg
½ tsk vaniljpulver
knappt 5 dl vetemjöl
2 tsk maizena
1 ½ tsk bakpulver
100 g chocolate chips eller hackad choklad
100 g m&m’s

1. Vispa ihop smör, farinsocker, strösocker, ägg och vanilj tills det är fluffigt (ca 4-5 minuter).
2. Tillsätt vetemjöl, maizena och bakpulver och rör om tills det är helt blandat.
3. Blanda till sist ner chokladen.
4. Rulla sedan degen till ca 15-16 bollar och tryck ner en massa m&m’s i varje boll. Ställ in i kylen i minst 2 timmar.

5. Värm ugnen till 175 grader och grädda kakorna i 11-12 minuter, direkt från kylen. Låt svalna (om det går) innan du äter dom. Njuuuut!

 

75 g smör, smält
1 3/4 dl florsocker
½ dl farinsocker
2 ½ dl digestivekex, krossade
2 ½ dl jordnötssmör

125 g choklad
½ dl jordnötssmör

1. Klä en form, ca 20 x 25 cm, med bakplåtspapper.
2. Blanda smält smör med florsocker och farinsocker.
3. Ha sedan i krossade digestivekex och blanda väl.
4. Ha till sist ner jordnötssmöret och blanda helt. Tryck sedan ut i formen.
5. Smält chokladen tillsammans med 1-2 msk jordnötssmör och häll det i formen. Jämna till det om det behövs.
6. Mikra resterande av jordnötssmöret 10-20 sekunder så att det blir lite rinnigt. Med en sked häll jordnötssmöret på chokladen så att det blir 4-5 ränder. Vänd sedan på formen 90 grader och ta en tandpetare och dra den upp och ner genom jordnötssmöret så får du det fina mönstret.
7. Ställ in formen i kylskåpet i minst 2 timmar innan du skär upp rutorna.

 

 

Lycka till =)


24 Februari

Måndag!
 
Åter på arbetet, snart dax för lunch. Jag har hämtning på dagis i dag de går kort dag i dag och i morgon. Sedan är de ledig på fredag, Blir inte så mkt dagis denna sportlovs vecka. Förra veckan gick de bara på måndagen sen blev Per långledig.
 
Helgen var bra mkt bra =) Nöjd med fransarna blev jag också även fast de tog tid så var det värt de och jag hade lite ont dagen efter rann i ögonen, efter limmet. Åkte ju till stugan vid lunch på fredag =) Per och barnen åkte upp när de vakna och började elda och grejja. Väl där uppe så såg semin mellan Sverige-Finland.åt och drack gott. Spela kort, gjorde snögubbe.
 
Åkte hem på lördag eftermiddag  för Per skulle ut söndag förmiddag. Jag och Novis tog en promenad hon åkte vagn och jag blev blötr om fötterna. Mello mys sen och pizza =P.
 
Söndagen. Sov morgon de lux , kl 10 kom Elin, hennes mamma och Frisören våran så vi fick bli fin i håret, Mamma kom upp hon med och blev fin. Tog sin stund de där så var det dags för crossfit och spinning. Kvällen avslutades med mat och slöa i soffan.
 
Bilder
 
 
 Fransarna
 
Fick Blommor av Elin och hennes mamma =)
 
 
I dag äre fys pass som gäller. =)
 

20 Februari

Torsdag!!!
 
I dag ska jag äntligen göra en ögonfransförlägning =) inte hos vem som hellst utan hos min gamla kollega som öppnat eget med sin dotter. Ska bli intressant och ligga still så länge.  åker direkt efter jobbet.
Väl hemma sen ska det packas lite sånt som behövs med upp till stugan, Per får göra det roliga att åka oh handla. =P Ska bli mysigt att åka bort över helgen.
 
fransar =) så fint
 
 
 

19 Februari

Grattis alla Gabriella!! =) I dag har jag och mina tjejer namnsdag,
 
Jag fick en surfplatta på jobbet i dag =) perfekt present.  Barnen ringde och sa grattis och jag sa grattis tillbaka men de förstod inte dom fråga om du fyllde år haha . Förut när jag bodde hemma så bakade mamma en dajmtårta åt mig på namnsdagen efter önskemål från mig =) Dåligt med det nu namnsdag är inget att fira.
 
Onsdag i dag men jag har torsdag i mitt huvud, drygt. Planer för dagen är väl att jobba på som bara den och får hämtning på jobbet, Tindra och Novelia ska leka med Filippa sen. Jag ska dona med tvätt och sånt kul. Träning till kvällen.
 
I går åkte vi skridskor på Robertsholms plan (gick sådär) =) vi hade roligt iallafall.
 
 
Surfplattan =)
 
 

18 Februari

Tisdag och sooola skiner =)
mer energi till folket, perfekt, längatr ut till min promenad på lunchen =)
 
I dag går jag hem vid 14, Tindra ska få sin 5 års spruta, jag som är mest spruträdd tror ja, men de kommer gå bra hon vet att hon ska få spruta och hennes kompisar har också fått den. Möter dom på bvc sen Per är ju ledig så han åker ner. Få se vad vi hittar på mer i dag, barnen kanske ska åka lite skridskor, ev lek med Filippa.
 
Jag har för övrigt två fina brännsår på knäna efter gårdagens träning då jag tog ut mig så hårt så mina ben inte höll mig uppe på slutet. Så härligt i morse när jag vakna då hade ju det börja bli skorpa så gick jag ner för trappen så fläktes de upp och börja rinna vätska =/ blää. Nu på jobbet så fastnar byxorna i såret hela tiden jag måste köpa mig nå plåster med salva på.
 
Efter söker dessa zip jeans. är ju slut över allt, någon som vill sälja till mig?
 

17 Februari

Måndag!
 
Helgen över igen och jag är tillbaka på jobbet, i dag är det lättare på grund av vädret härligt med lite vårkänslor =) Ljust när vi åkte till dagis i morse.
 
Helgen i bilder
 
Kvällen uppe i backen, det gick bra att åka =) super kul. Barnen tyckte det oxkså var kul de åkte bob med Amandah medans jag och syster åkte i stora backen. Tindra lyckades stänga av lilla liften då hennes bob fastnade där =) det var bara roligt ingen skada skedd.
 
 
Lördagen började vi med ett besök i Valbo, jag fick byta ut mina trasiga skor mot nya behövde bara lägga 50 kr mellan. Hittade lite toppar, smink undrekläder. Tindra fick handla för sina födelsedags pengar på toys hon var lycklig. 

Väl hemma förberedes tacos för kvällen då Elin å Jessica med barn kom
 

Söndag gick i kalasets tecken, Började hemma hos Tommy och stephanie både dem har fyllt. God fika där.
Hem å bara llämna Per och drog vidare på crossfit pass, barnen följde med för att få leka av sig. Efteråt stressa med dusch och sen vidare upp till syster för att gratta Julia och Johan. Go fika igen.
 
 
 
I dag är magen körig hoppas den ger med sig. Träning ikväll pys pass.
 
 

14 Februari

I dag är det fredag och alla hjärtans dag <3
 
Även svärfar fyller år i dag.
 
Vill att arbetsdagen ska ta slut, så vi kan åka till slalombacken och åka bräda och bob. Ska blir roligt att stå på brädan igen länge sedan nu. Jennifer och Amandah följer också med.  Barnen får åka bob och så turas vi om att åka upp i stora backen. Korv, varmchoklad, festis, fika bjuds de på =) Det är mitt jobb som hyrt backen.
 
För övrigt i helgen så får valbo sig ett besök i morgon, hoppas på att hitta massa fint =) äta på donken är givet. Sedan ska det lagas mat och jag har tjejkväll hemma. Elin och Jessica kommer. Per har rolig natt helg framför sig.
 
Söndag så är det kalasande hela dagen på fm och em, sen ska det tränas crossfit =)
 
Älskade ungar
 
 

13 Februari

Torsdag!
 
I dag fyller moster stora tjej Julia 15 år =) gud så åren går., Blir firande av henne och hennes pappa på söndag. Även Tommy och Stephanie ska firas då kalas hela dagen lång.
 
Efter jobb och hämtning på dagis blir det att åka ner till mamma/mormor för att färga håret på henne =)
 
men fina favoriter från Gina då =) gudars pannakak. för övrigt blir pannkaka i kväll =)
 

12 Februari

Onsdag!!
 
Snart är denna arbetsdag slut, hämta hem lite barn, äta mellis å poa, sedan ska de få vara med sin moster och kusiner då jag har träning och Per jobbar eftermiddag,
 
Inte mycket att komma med i dag, hoppas ni bakar lite gott till alla hjärtans dag nu =)
 
Vill göra nå roligt med denna tatoo
 
mer fjärilar lite blommor
 
 

11 Februari

Tisdag!
 
Precis käkar mat =) I dag har jag hämtning på dagis, då ska vi köra ved  jeeej, med min träningsvärk i armarna.  Gud så bra träningar vi hafr nu med fys.
 
 
 
 
muffins recept till alla hjärtans dag =) fråm http://www.femme.se/bakverkochfikastunder/

 

1 dl kakao

2 dl socker

2 dl mjölk

150 g mjukt smör

2 ägg

3 dl mjöl

1 msk vaniljsocker

1,5 tsk bakpulver

 

Koka upp kakao och mjölk med hälften av sockret (1 dl) och låt svalna. Vispa smöret och resten av sockret poröst. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och varva ner det och mjölkblandningen i smörvispet. Häll/klicka i smeten i 12 st muffinsformar till max 3/4 av formen. Grädda i 175 gr i ca 18 min.

 

Frosting

 

100 g philadelphiaost

100 g dulce de leche (Pampas deli, bakning)


10 Februari

Måndag!!
 
Haft en super bra trevlig helg =)
 
Fredags så hade jag ju tjejkväll å vi prata massa minnen och hade roligt =) Barnen var snälla och skötte sig bra, de hade ju Thilde och Alva på besök så de roa sig bra.
 
Moa, Karro å jag =P gick inte å få ett bra kort så flumma vi oss istället. Jennie bytte blöja här.
 
Körkorten som ska förnyas för första gången nu i år för mig å karro å
 

Lördag morgon som vanlig god frukost med familjen, sen blev det badhuset
 

Kvällen så jobbade vi damlaget på idrottsgalan, vi serverade det var fktiskt roligt =) Nästa år är det vi som sitter där och är årets lag och vinner ;D
 
 
Söndag- bättre sent än aldrig så dixade vi dop pressent och åkte på dop i Torsåker för fina Towe, barnens kusin. Det bjöds på en mycket god smörgåstårta
Efter de så var det gympa på aerostep =)
Fick besök sen på kvällen av Pers farbror med familj för att fira Tindra som fyllt år. Blev gofika =)
 
 

 
i dag äre ju vardag igen, ta hand om helgens tvätt och städa, kvälleb avslutas med fotbollsträning.
 
 
 
 

7 Februari

Freeeedag =)
 
Som jag längtat, snart lunch, ska gå in på systemet och försöka hitta nå gott vin till kvällen =) Då kommer Carro, Moa, Jennie med barn. jag ska bjuda på nå kyckling tänkte jag med ungsrostade grönsaker och potatis. Skicka Per och barnen till affären nu så allt är klart när jag kommer hem. Ibland har man pli.
 
Lördag, tror vi besöker badhallen på förmiddagen =) men önskemål från barnen. Mot eftermiddag/kvällen  ska jag jobba på idrottsgalan med laget. vi ska severa och plocka bort tallrikar. =) pengar till laget.
 
Söndag äre fullspäckat , besök av valbo eller nått, iväg på dop, sedan crossfit på aerostep =)
 
trevlig helg alla
 
Bild från onsdags i backen
 
 

6 Februari

Torsdag!!
 
Vi hade en härlig ledig dag i går bara umgåts med mina barn hela dagen mitt i veckan =) Var i slalom backen från 10-14 så när vi kom hem slöa vi oss i soffan värmde oss under filtarna. sen satt vi igång med bakning
 
Tindra och Novelias choklad kakor
 
 
 

Du behöver
 
200 g margarin
2.5 dl socker
3 msk kakao
1 tsk vanilj socker
1 tsk bakpulver
1 dl sirap
4 dl mjöl
1 ägg till pensling
pärlsocker
denna gång hade jag 100 g marabou choklad
Ni kan använda vad ni vill, dumle, nonstop, vilken choklad ni vill, turkis peppar bara fantasin som sätter stopp
 
 
Ni blandar allt i en bunke, gör sedan 4 långa korvar och lägg på en plåt, pensla över ett uppvispat ägg strö över pärlsocker. In i ugnen 200 g tills kakorna inte ser brända ut. Ta ut dom de ska gärna va lite gungiga när ni skakae på plåten. skär bitar och låt svalna och stlna =)
 
Ett till baktips från Bambi, kul till barnkalas. lätt att göra.
 

115 g smör 1 stort ägg 2 ½ dl farinsocker ½ tsk vaniljpulver 2 ½ dl vetemjöl 1 pkt Oreos m&m’s

1. Sätt på ugnen på 175 grader. 2. Smält smöret och låt det svalna lite. 3. Vispa ihop smör, ägg, farinsocker och vanilj. 4. Rör ner vetemjölet tills det precis är blandat.

5. Hacka kakorna grovt och rör ner i smeten. 6. Häll i smeten i en form (ca 20 x 25 cm) klädd i bakplåtspapper. 7. Häll över m&m’s och tryck ner dom lite i smeten. Grädda i 20-22 minuter. Låt svalna innan du skär upp i rutor.


4 februari

Tisdag!
 
Måste börja med att klaga av mig =P, i går på träningen så hade vi fys pass och gjorde en övning där man sprang runt en fyrkand med sidihopp å backningar, jag drog på en sån vurpa å landa på höger skinkan =( idag kan jag inte gå riktigt fy fan vad ont de gjorde. Jag tappa andan och kunde knappt röra mig när de hända och försökte resa mig upp. Lyckades efter ett tag å började jogga i gång och släppte rätt bra. Men när jag kom hem kom en smärta från h-vetet. Svim färdig nästan. Somade sent och i morse när jag klev upp så gjorde det fortfarande ont.
Värre nu på jobbet då jag har sittande jobb så jag får sitta på ena sidan eller stå upp så mkt jag kan. men va fan alltså. ett fjuttigt blåmärke men invärtes gör de ont sätesmuskeln. 58 kg rakt ner i golvet så jajamen,
 
I dag efter jobbet så är det bara per hemma, mina tjejer är och leker hos filippa å gissa vad glad de blev i morse när jag berätta att de skulle få leka där =) Tindra vill ha ett litet eget kalas med filippa i helgen så får se om hon har tid att komma =) go fior.
 
I morgon är jag ledig =))) skönt en onsdag. dagis är stängt. Vi ska vara uppe på hoforsbacken och åka bob med de andra dagis barnen. Mysigt, grilla korv och åka massa hoppas min onda skinka går över. Ska prova ut på en joggingtur få se.
 
trötta tjejer fredags kväll
 
 

3 Februari

Måndag!
 
Hej februari vad skönt att vi går mot ljusare tider.
 
Helgen ska jag skriva om i dag.
Lördag- vaknade rätt tidigt hela familjen, blev frukost, hanling av kalas grejjer, städa och plocka var ute en sväng. Sedan skjussa vi ner barnen till mamma och pappa, sen lämnadPer av mig på hoforshallen för att spela match mot de gamla veteran spelarna. Det var roligt att se alla gamla spelare igen att de samlat ihop sig och vela köra en match mot oss. Vi vann med 3-1, de hade krisse i mål som är en bra målvakt som kanske ska börja spela med oss det verkade så =) Jag gjorde 1 mål och en assist =) Lite blåslagen är man allt. efter de gick vi in på relaxen dusch å bastu och göra sig i ordning. vidare mot bergsmannen där vi hade förbeställt, jag åt en kyckling file med ost och bacon strössel på. mkt gott '=) vin till maten. Sen fortsatte vi festen hemma hos våran tränare =) Gud så roligt vi hade alla dansa å verkligen bjöd på sig själv, så jäkla roligt 02 var jag hemma. Per låg hemma och sov han för de hade kikat hockey och spelat biljard.
 
 
Vaknade före 9 , hämtade barnen vid 11 tiden,  då började vi duka för kalaset, vispa grädde, blåsa ballonger. Sedan kom dom kl 14, hennes vänner från dagis. Väldigt trevlig dag enlig tindra och hennes vänner. Hon saknade Filippa sa hon men de ska leka i morgon. efter massa marängswiss och skattjakt och smurfarna 2 blev huset tyst och tomt =) skönt haha. Det gick så bra så alla var snälla och nöjda. Å vilka fina pressenter hon fick.
 
 

RSS 2.0