26 Augusti

Fredag!!
 
Har längtat sååååå mycket denna dag =)
 
Slutar kl 12, ska hem och byta bil så hämtar vi barnen på skolan så åker vi till Gävle, jag ska fylla på fransar och Per och barnen ska växla in pengar och köpa hundsaker =) Behövs ju en del när vi ska få bli hundägare.
 
Väl hemma sen ska vi förbereda inför kräftskivan med garrarna. Vi kör lite så att vissa gör sallad, paj, gratäng med mera så fixar man kräftor själv. Ska bli trevligt. Vi kan ju inte sitta uppe hur länge som hellst och ta det lite lungt med alkoholen så vi pigga i morgon när vi ska åka =)
 
Pacha bay Turkiet Alanya
 
Bildresultat för pascha bayBildresultat för pascha bay
 
Hade så bra =)
 

25 Augusti

Torsdag!
 
En grå mulen dag i dag, men det gör mig inte så mycket =) för om två dagar är vi på väg ner till Arlanda vid den här tiden =)
 
I dag ska det tränas fotboll, det var skönt med en promenad med syster i går så man fick mjukas upp lite efter matchen i tisdags. Vi spelade mot sif och spelade bra, vi förlorade med 1 mål men det känndes som en vinst iallafall =) bra försvar och vi gjorde som det var tänkt. Första matchen vi mötte dem släppte vi in destu fler mål.
 
Hemma tvättas det upp kläder, handukar bikinis som ska packas med =) Vi har börat skriva en lista på vad som ska tas med, handlas osv.
 
Idol har börjar och det är kul tycker jag men lite pinsamt i bland. svensk underhållning =)
 
 

22 Augusti

Måndag!!
 
Denna vecka känns helt ok att jobba  =) För den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. På lördag är det dags att åka ner till arlanda för att sedan åka vidare till Turkiet. Jag börjar få res feber nu och barnen är super taggade.
 
I dag blir det ingen träning, Per jobbar eftermiddag och det blir så sent för barnen att följa med då de behöver sova i tid så de orkar med skolan. I morgon är det match då kommer morfar vara hos oss och natta barnen medans jag är på match och Per jobbar.
 
Förra veckan i bilder.
 
Babyshower för min vän carro som kommer få bebis i september =)
 
Väldigt mysigt och väldigt överaskad blev hon stumpan. Det bjöds på mat pajjer med sallad och sedan allt gott fika. Det blev frågesport med pris, vi gipsade in hennes fina mage och vi fick fylla i ett papper med vad barnet kommer väga, längd, namn, moderkakans vikt och datum =)
 
 
Torsdagen började ju skolan för mina små juveler =)
 
Förväntansfulla tjejer och det gick super bra första dagarna i skolan. Tänk att de är så stora nu? jag förstår ingenting!! vart tar tiden vägen. Mina små älsklingar <3
 
 
Fredag
 
Efter jobb blev det mat på Pinchos i Gävle med elin och Jessica. Det var trevligt och mycket gott. Skönt att bara komma i väg och äta och umgås.
 
 
Övrigt i helgen har det varit fotbollsträning för barnen, lek med kompisar, flera kalas med mera
 
 

17 Augusti

Ny vecka och onsdag!
 
Efter jobb i dag  så ska ha en mysig eftermiddag/ kväll =) återkommer mer om det ii morgon.
 
Barnen behöver lägga sig tidigt i kväll för att orka kliva upp till skolstarten i morgon. Jag och per kommer följa med ett varsit barn till klassrummet och vara med där en stund. Sedan jobba som vanligt då De är väldigt spända där hemma säger Per. Novelia tappa sin tredje tand i går så hon är mallig över det, så hon har en fin glugg nu.
 
Här kan jag presentera vår lilla hund som kommer flytta hem till oss 4 september =) Det är en King Charles cavalier. En mysig hund som kommer passa våran familj ypperligt.
 
 
.Sedan sisst har vi också bakat till eftermiddagen/kvällens aktiitet =)
 
 
Saknar värmen och kunna bada igen =) men om 10 dagar åker vi till turkiet =) Den som väntar på något gott..
 
 
Vi var och såg husdjurens hemliga liv och den var så bra så =)
 
 
 

12 Augusti

Fredag!
 
Gud så skönt med helg =)
 
Sedan är det bara 15 dagar kvar tills vi åker till Turkiet. Längtar väldigt mycket nu när det har blivit så kallt å regnigt.
 
Snart hemgång då blir det god lunch hemma som består av ost och skinksallad. Får bli en joggingtur innan vi åker till Falun för lite shopping och bio =) Husdjurens hemliga liv ska vi se.
 
Bakade en himelsk god blåbärspaj här om dagen här kommer receptet
 
 

3- 4 dl blåbär / eller valfria bär
2 msk potatismjöl
1/4 dels dl strösocker

Pajdeg:
100 gram smör
2,5 dl vetemjöl
3/4 dels dl strösocker
1 kryddmått salt
1 tsk bakpulver

Gör så här : 
Ställ ugnen på 225 grader.
Täck pajformen ( 24 cm ) med blåbär , pudra socker och potatismjöl över blåbären.
Smält smöret i en kastrull och blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner det i det smälta smöret till en smet.
Klicka ut smeten över blåbären och grädda i mitten på ugnen tills pajen fått en gyllene färg
( ca 25-30 minuter )

Serveras med vaniljvisp

 

 


10 Augusti

Onsdag!
 
Här jobbas det på, slut på sommaren och semestern. Eller hoppas på fler soliga dagar i Augusti =)
 
I går spelade vi match och den slutade 2-2 vi ledde med 2-0 in i andra halvleken. Synd att deras sista mål blev gjort på ett offside mål. Linje dommaren vinkade officede men huvuddommaren dömde mål, åååh jag var så arg =P
 
Övrigt så kommer lite bilder
 
 
Det har varit kala, kräftskiva, möhippa, träningar och massa annat =)
 
 

1 Augusti

Måndag!
 
Har ju inte varit så bra på de här med uppdatering.
 
Nu är det augusti och alltid när det blir augusti så känns det som om sommaren tar slut fast den inte gör det. För det brukar alltid vara fint väder och bjuda på några kräftskivor. På lördag är det den första kräftskivan ut =)
 
Bilder på vad vi har gjort i sommar =)
 
 
Underbara dagar i stugan, underbar vecka på öland som njöd på en hel vecka med strålande sol, mysiga grillkvällar, sköna dagar på tolven och mysiga besök på furuviks parken. Denna sommar kan vi ju inte klaga på vädret för hela min semester har det vart mycket sol =)
 

RSS 2.0