29 Augusti

Men freeeedag mina vänner!!!!
 
Jobba som vanligt, sedan hämta busfröna på dagis sedan ska vi hjälpa moster att färga håret innan de sticker till grekland =) gud så avis jag är skulle inte sitta helt fel att åka dit nu =) Blir väl lite handling senare och så kör vi en taco fredag och mys hela kvällen =) per slutar jobbet lagomt tills taco fredagen börjar..
 
Spelades match i går med lag 2 en match som vi borde vinnit med 10-0 men det slutatde 1-1 det kändes som en förlust faktiskt. Jag vill inte gnälla eller klaga på någon men säger så här, vill man inte ha boll eller springa på dom så kanske man borde satsa på nå annat? Vi hade 1000 chanser att göra mål men det fanns ingen fokusering. Från mig själv så kändes de som att jag jaga boll och offta mig totalt för laget men tyvärr räckte de inte till. jag var helt slut efterråt mitt linne kunde jag vrida ur. I dag är min fot blå oh svälld kan knappt gå så typiskt.=/ men vissa har de sämre än mig så jag tycker inte synd om mig själv =)
 
som sagt fredag och här kommer ett fredagsmys bak =)
 
KLaddkaka med nougat och kokos!
KLaddkaka med nougat och kokos!

 

Ingredienser:

  • 1,5dl vetemjöl
  • 4msk kakao
  • 1-2tsk vaniljsocker
  • 3dl socker
  • 2ägg
  • 100g smör
  • 50g mörk, fin choklad
  • Smör och kokos till formen
  • 100g nougat

Gör så här:
Smält smör och låt svalna. Vispa samman socker och ägg med handvisp och rör sedan ner mjöl, vaniljsocker, kakao. Tillsätt smöret och vispa ihop väl. Blanda slutligen ner krossad mörk choklad i smeten.

Häll smeten i en smörad form som bröats med kokos. Grädda i 18-22 minuter i 175 grader. Känn efter med sticka, när smeten inte längre fastnar är kladdkakan klar.
Låt kladdkakan svalna en stund och hyvla sedan på ett tjockt lager nougat som sedan får smälta på kladdkakan. När nougaten stelnat  är kakan färdig att servera med vaniljglass eller vispgrädde.
ÅÅåå denna kaka är helt magiskt god och blir succe varje gång. Jag är dock noga med att det just ska vara fin choklad då smaken blir godare.  Eftersom kakan blir ganska mörk, är nougat och kokos perfekt. Lite glass eller lättvispad grädde till… himmelskt.

recept från http://www.johannatoftby.se/2014/08/21/kladdkaka-med-nougat-och-kokos/

 

Augusti går mot sitt slut, nästa gång när jag är tillbaka på jobbet det vill säga på måndag så är det september. (höst) Synd att inte augusti bjöd på nå vidare värme sol å bad. hade vart härligt så hade sommaren känts längre.

Nu i helgen ska vi bara vara hemma, rensa å städa å fylla på nytt med  sånt som behövs. Välbehövligt att rensa, har sagt de länge nu men i helgen har vi tid =)

 

28 Augusti

Torsdag!!!
 
Har nyss varit ute å gått på rasten =) tog en promme till jobbet i morse, försöker mjuka upp kroppen så mycket som möjligt innan matchen i kväll med lag 2 hemma mot hedesund. Har blivit väldigt mycket fotboll ett tag nu men snart är det slut på matcher sen får vi se hur det blir om vi fortsätter ute tills inomhussäsongen börjar.
 
När jag kommer hem då ska de mysas med familjen och laga strimlad skinka i god sås och pasta =) Sen ska barnen i säng och jag åker till samlingen. Dom är kvällströtta mina barn när de börjar tidigt på dagis när jag har lämning.
 
I går besökte vi muntebo efter jag sluta så jag fick se hur det blev med bygget. mamma och pappa ska ha ny altan på framsidan =) kommer bli fint, stresse hem sen för ombyte till fotbollskläder för tjejerna då de hade fotbollsträning.. Novelia var inte så sugen så vi stod å passa boll och busa på sidan av, hon var lite ör trött och hungrig tror ja. Åkte hem sen å åt mat, sen var de läggdags, tror de somnade strax efter 18 =) då är de iallafall utvilade på morgonen när vi ska upp.
 
 

27 Augusti

Onsdag!!
 
Är lite mörbultat i kroppen i dag efter gårdagens match, jag vet inte hur ånga gånger jag blev sparkad på bena eller stämplad. Nu gnäller jag lite så känns de bättre =P Vi förlota med 2-1 sååå mycket våran match men vi lyckades inte få in bollen i mål. Vi har till och med en straff och deras målvakt var bra det måste jag säga. Men vi var de bättre laget men som tyvärr förlora. orättvist. Liovet går vidare =)
 
I dag har mina busfrön träning som de längtar =) Efter de bara hem å äta middag, natta barn och dra vidare på min egen fotbollsträning.
 
Hitta lite recept å baka i långpanna som jag tänkte prova =) ska först ut och plocka lite blåbär i skogen, perfekt till helgen.
 
Blåbärsrutor
 
Peter Kam
Foto: Peter Kam
Mitt Kök
Mitt Kök
 
 

2 tsk bakpulver

  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl råsocker, strö
  • 100 g smör (rumsvarmt)
  • 3 ägg
Fyllning
  • 400 g philadelphia cream cheese
  • 2 1/2 msk marsanpulver (för kokning)
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 liter blåbär (rensade)
  1. Klä en liten långpanna, cirka 25x35 cm med bakplåtspapper.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver, vanilj- och råsocker i en skål.
  3. Tillsätt smör och ägg och arbeta samman till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Tryck eller kavla ut degen i lång- pannan. Förgrädda mitt i ugnen i 15 minuter.
  5. Blanda samman ost och marsan-pulver till fyllningen.
  6. Vispa grädde och socker till fast skum och vänd ner i ostblandningen.
  7. Bred ut ostkrämen på den förgräddade bottnen. Strö över blåbär.
  8. Grädda i ytterligare 20-25 minuter. Låt svalna. Skär kakan i rutor. Strö ev över mera bär och dofta över florsocker vid serveringen.
 

Ryttarkaka

JENNY GRIMSGÅRD
Foto: JENNY GRIMSGÅRD
Mitt Kök
Mitt Kök
 
  • 6 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 8 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 175 g smör, rumsvarmt
Täcke
  • 75 g smör
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1 dl sirap
  • 250 g kokosflingor
  1. Kaka. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
  3. Sikta ihop alla torra ingredienser och blanda ned dem i äggsmeten.
  4. Sist vispar du ner det mjuka, rumsvarma smöret.
  5. Klutta ut den tjocka smeten i en smord långpanna och grädda i ugn cirka en kvart.
  6. Täcke. Under tiden gör du kakans täcke, eller ryttarkakans sadel om du hellre vill se det så! Blanda allt i en kastrull och låt sjuda i cirka 5 minuter.
  7. När du tar ut kakan ur ugnen brer du på kokoskletet och gräddar kakan cirka 10 minuter till i ugnen.

26 Augusti

Tisdag!!
 
Herre min gud vad jag har haft fullt upp på jobbet i dag.. eller har, dagen är inte slut ännu. I dag börjar jag jobba längre om dagarna också ända till 15:30. För att vi inte får jobba in lika mycket raster nå mer. tråkigt tycker jag men bara att acceptera.
 
I dag är det också match dag =) hemma mot Norrhamn, nu jeklar ska de få smaka. Det har ju gått bra för oss nu så hoppas verkligen att vi sätter dit dem i dag =) obesegrade Norrham tviii. 
 
I går var det super mysigt att vara med familjen, åt massa gott godis från taxfreen, kolla på film å myste =)  <3
De var så glad att ses oss.
 
Nä fortsätta med dagen =P
 
 

25 Augusti

Måndag!
 
Trött trött
 
Vi kom hem vid 21 i går så då packa vi bara upp å gick å la oss. men är iallafall trött i dag, de kommer väl efter förstår ja. Vi hade iallafall jätte roligt på båt resan =) Fullt ös i bussen ner, hann bara komma in på båten så var det dags för bufee. god mat. Tillbaka till hytten å svira om till party look innan vi träffa upp alla andra =) Vi dela ju hytt med malin å linus å herregud så mycket tok =) så himmla roligt. Kvällen avslutades efter 03 efter att ha dansat i ett x antal timmar.goda drinkar några shoots. Vaknade upp på söndagen där vid 8 tiden då de andra vela äta frukost.. Jag stanna kvar ett tag å tog en dusch, Sedan gunga det så mycket så jag blev åksjuk, mådde inte så bra typ fram till 12 tiden då blev jag människa igen och vela ha mat, belv en super god hamburgarem taxfree shopping innan vi kom fram till stockholm igen och lära sitta på den där tråkiga bussen´. usch det är den som tar mest tid och när den ska stanna å ta en paus i 1 timme för mat, sedan släppa av folk här och var. Borta bra hemma bäst =)
 
I dag så är det jobb först sedan kommer mina älsklingar och hämtar mig, gud så jag saknar dom <3 Per åkte ner till mamma och pappa i morse för att träffa dom och ska hjälpa dom att bygga altan =).. Tindra har tappat sin 3:dje tand i dag =) lilla gumman hon vela ringa och berätta de i morse.Till kvällen så blir det fotbollsträning
 
Bilder från båten =)
 
 
Fick inte med alla på bild tyvärr.
 
 
Ögonfrans förlägningen blev jag nöjd med =)
 
 

22 Augusti

Freeeedag =)
men yes fredags känslan är på topp. Vakna pigg och glad i morse lika så mina barn =) De har sovit 12 timmar då de somnade tidigt i går efter middagen. När Per kom hem från sitt natt skift i morse så satt Tindra i soffan redan å kika på barnpogram, han kommer jui hem 06 på fredags månar.
 
Jo i går så åt vi middag allihopa och barnen var så trött så jag tror dom låg ner innan halv 6 och somnade tvärt. jag åkte ungefär då till samlingen i gästrike/hammarby för match. Tog egen bil för att hinna hem till Per skulle ut å jobba. Hann precis =) Vi vann matchen med 6-1. det var väldigt mycket svårspelat, högt gräs mycket blött på planen, bollen var som en tvål. Det blev svårt att ta emot bollen och passa. Jag vet inte hur många ribb och stolpskott jag fick å bollen stanna mitt på målinjen, sumpa många chanser åååå trött jag blev har gud något emot mig eller? =P haha.. men vi vann å det var de viktigaste tur man kunde passa fram till mål iallafall.
 
I dag är jag glad för jag ska göra fransförlägning =) hitta en tjej som gör på mig så jag har fina fransar till i morgon på birka =) Elin Heider heter hon, är förväntansfull å se hur resultatet blir.
Sedan blir det ett besök hos fröken persson, se hur hon bor nu när hon flyttat hem till torsåker =)
Kvällen kommer avslutas med pizza lät de som å massa mys  med familjen.
 
I morgon går bussen 10:40 så vi lär väl upp i skaplig tid för att hinna med allt =) lämna barnen hos sin moster å kusiner, de ska sova där <3 de längtar som bara den. Söndagen när vi är på väg hem så ska de vara hos mormor å morfar, kommer vi hem i bra tid så hämtar vi barnen men blir de sent så får de sova där =) de är ju ledig på måndagen så..
 
Längar tills i morgon nu =) Shopping, god mat, dansa å ha kul, bada, sola..umgås med bästa grannarna, vänner å bekanta =) tror vi blir 12 stycken.
 
Birka paradise
 
File:Birka Paradise 20-02-07.jpg
 

21 Augusti

Torsdag!!
Vilket innebär att det är Fredag i morgon =) en helg jag längtat efter.
 
I dag är det ännu mera fotboll =) Match borta med lag 2 mot gästrike/hammarby. ska bli roligt. I går så skulle vi haft fotbollsträning men vi fick inte vara på gräsplan så vi fick ut på löpning själva, tog 4,5;an . Tänkte simma lite efteråt men jag blev trött i kroppen åkte hem å städa av å la mig vid 22 väldigt skönt =)
 
I dag ska tjejerna leka med sina vänner Filippa å fabian efter dagis så Per får lämna av dem där en stund =) så hinner jag vara med dem när jag slutar =) Tindra bestämde falukorv å stuvade makaroner i dag.
 
I går hade tjejerna sin första fotbollsträning efter sommaruppehållet och de hade super roligt =) Tindra agerade målvakt i matchen =) söt ungar.
 
åhhh dessa regninga dagar längar jag tillbaka till semestern å öland
 
 

20 Augusti

Onsdag!
 
Riktig usel natt, är riktigt trött i dag. Tog en promenad till jobbet, blev pigg för stunden. Den dåliga sömnen berodde på att jag var i Huge å spela match, vi vann =) skit bra alla i laget jag är så stolt alla är så duktiga =) hejja oss. vinst 4-2. typ 10 min kvar av andra halvlek så får jag ett skott mot mig jag vänder mig om för tänker att den får över mig, men icke den hamna i mitt bakhuvude och jag föll i backen, sedan resta jag mig upp ganska snabbt å förll i hop igen, allt snurra å jag börja må illa. Tog typ de där 10 min innan jag klara av att ställa mig igen. Efter dusch å ett stop på max så blev det bra igen =) Lite dåv huvudvärk, kom i säng efter 23 å Per var ute i garaget ett tag till.  Jag försökte somna men var orolig i kroppen, tänkte på smällen, tids nog somna jag och fick sån hemsk mardröm som jag mår dåligt av ännu. vill inte skriva här för jag vill inte påminnas om den... Hoppas den försvinner snabt ur huvudet. nog om de jag jobbar och har inte ont i huvudet =)
Tänkte träna i kväll
 
Baka äppelpaj i går mums mums mitt egna recept kommer här
 
 
2 skalade och skivade äpplen
200 g margarin
3,5 dl mjöl
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
socker , sirap och kanel att ha över äpplena
 
Börja med att smöra en pajform, knåda ihop degen och lknåda ut den i formen, spar ite deg för lite smulning över äpplerna sen. Lägg på äppelskivor, ha på socker, kanel och lite sirap. Till sist smula över resten av degen. In i ugnen på 225 grader i 20 min. ungefär tills den fått färg
 
Hittade ett tips här nu när det börjar bli lite kallare ute
 
Varm choklad
 

ca 3 dl mjölk
1 stor matsked nutella
vispad grädde
nougatsås el. chokladsås

1. Vispa ner nutellan i mjölken i en kastrull. Låt koka upp och servera varm tillsammans med vispad grädde och lite nougatsås på toppen! N

1

 

 

 

 

 

 

 

 


19 Augusti

 
dag!!
Match dag i dag =). Bästa med tisdagen.. Vi ska bort till huge å spela. Barnen ska sova hos mormor å morfar, blir bäst så då jag kommer hem rätt sent å barnen är ändå lediga i morgon från dagis. Per har eftermiddag i dag och sedan går han på natt onsdag. Så sova hos mormor å morfar blev bäst å barnen är överlyckliga
 
Köpte lite från ginatricot här om dagen, har blivit lite från hm med. Blir en del nätshopping nu när man börjar jobba å vill unna sig lite nytt =)
 
Till barnen med
 
 
 
 
 
Till barnen
 
 
Blir lite mer sen, höst kåängor, jackor, vantar =)
 
 

18 Augusti

Måndag!!
Igen då
 
Helgen har varit bra, mycket bra =) Vi bestämde oss på fredag sen eftermiddagen att vi åker upp till stugan redan i kväll. Per var på väg hem från jobbet och jag och barnen befann oss vid time. de följde med som stöd på min löptur så fick de glass som belöning sen =) mina duktiga tjejer, Vi skynda oss hem för att packa sedan handla med de vi skulle ha upp, Blev Pizza från enviken när vi kom upp =) Avsluta kvällen där med vin och bubbla i 40 grader ute.. gud så härligt de är. Somna som ett litet barn sen.
Vid Time med blöta kläder
 
Lördagen så var vi alla i gång med att pyssla med stugan, satt upp brädor, olja in plankor, klippa gräs och grejja. Plocka kantareller, hallon och blåbär. Tog en löptur på 5 km och såg bärplockare så jag trodde jag skulle göra på mig i byxan men de var snälla =) Grilla, sedan kräfor,räkor, ost, kex vin så göttans. Provade känguru men de var ingen hit, smaka som fransyska i jämnförelse
 

For i väg på morgonen vid 10, packade in allt och drog till biltema samt kupolen =) blev lite handling på hm, sedan på new yorker, bikini trosor var ett måste, ska ju ut å åka båt på lördag =)) hade lite smått bråttomt då diana våran snälla frisör skulle komma. så ni är vi nyklippt å nöjda
 
 
I dag är det ju måndag, jobb i vanlig ordning, Per lämnar jag hämtar. sedan fotbollsträning i kväll. Tjejerna får vara hos moster i kväll. Per har eftermiddag så i bland får man pyssla =) allt går om man vill
 
 
 
 
 

15 Augusti

Fredag!! jeeejjj
 
Natten var av de sämsta laget, började vid 02 tiden, jag fick kramp i magen å hade jätte ont, fick springa ner på toa men var inte lös. Om ni inte vill veta så luta läs =) Gick å la mig igen så kom de attacker med kramp till och från somnade gott efter 5 tiden å blev så trött sen när klockan ringde.. Jag bestämmde mig för dagis och jobb. Är på jobbet och det känns bra, lite ont i magen har jag.. Nog om de prata med Elin hon hade spytt och haft ont i magen  går. Inget i dag och fått behållt frukosten... Vi åt ju på church street i går och antar att det var där i från. Jessica som var med åt annan rätt och hon var inte dålig.. Så jag ringde  till church street till någon vresig tjej som sa att de inte kunde vara där i från för de säljer den rätten vi åt mest och ingen annan hade ringt. Men jag kanske var den första som ringde? kyckligen är färdig grillad innan vi värmer upp den säger hon. men de kanske var någon sås? ja om du vill så kan vi ta hit anticimex för att kolla upp våran mat. ja gör de säger jag för jag vela bara ringa och tala om. Vi hade inte ätit något annat ihop än den rätten heller så de måste vara den rätten. Hon var lite nonchaland och snickrade i bakrunden men jag var bara snäll å ringde å berätta.
 
Jag mår bra i dag å elin med =)
 
gott var det iallafall och jag tänker forstätta äta det =)
 
 
I dag så har vi inget planerat sååå skönt =) När Per slutar jobbet så blir det att besöka affären å handla det som ska med upp till stugan i morgon.. dags för kräftskiva. =) fast räkskiva för mig. Ost, kex, grilla, vin, paj ¨massa annat gott. åker hem igen på söndag då Per ska ut och jobba eftermiddag och jag får hem våran frisör Diana som ska fixa oss =) Bra helg med andra ord.
 
Pappas flicka
 

 
 
 
 
 

14 Augusti

Torsdag!
Veckan går, så bra i morgon är det fredag =)
 
I dag efter jobbet så ska jag in till church street å äta med tjejerna =) Elin å Jessica. längtar som tusan.
 
i går så kom den en stört regn precis innan vi skulle åka på träning, den sluta precis lagomt. Barnen var med moster Jessica å sålde fika på jonnas match å hjälpte till. De kom även ner till mig å kika lite. =) Blev bara träning till 20 men de var bättre än inget alls. Fortsätte hemma med kettelbel övningar.
 
Kladd kakor favoriter
 

Knäckig kladdkaka

 

Ingredienser

8-10 bitar

Chokladsmet: 50 g Smör 1 ägg 1 ½ dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt 2 msk kakao 1 dl vetemjöl ½ dl sirap

Knäcksmet: 100 g Smör 1 dl strösocker ½ dl sirap ½ dl vispgrädde 1 dl havregryn 1 dl vetemjöl ½ tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker

Till servering: Vispgrädde

Gör så här

Sätt på ugnen på 175. Smält smöret som ska användas till chokladsmeten i en kastrull. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ner övriga ingredienserna till chokladsmeten. Häll smeten i formen. Smält smöret till knäcksmeten i en kastrull och rör ner övriga ingredienser. Bred knäcksmeten ovanpå chokladsmeten. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 25 min. Låt svalna

 

Snickers kladdkaka

Kladdkaka:

3 ägg 4 1/2 dl socker 2 tsk vaniljsocker 1 1/2 krm salt 6 msk kakao 2 1/4 dl mjöl 150 g smör

Sätt ugnen på 150 grader (ej varmluft). Smält smöret i en kastrull. Rör i socker och ägg. Blanda i övriga ingredienser. Smöra och häll kokos (eller ströbröd) i en springform. Häll i smeten. Tilllaga i ugn längst ner i 32 min

Kolasås:

  • 1 dl grädde
  • 1 dl sirap
  • 1 dl socker

Koka upp allt i kastrull c 18 min. Testa att häll lite av smeten i kallt vatten. Det skall precis gå att forma den, lösare än när man gör jul kola.

Topping:

  • 1.5 dl salta jordnötter
  • 100 g mjölkchoklad

Gör kladdkakan och låt svalna något. Koka kolasåsen och låt svalna lite den också. Häll över kolasåsen. Lägg över jordnötter och tryck till dom lite så dom fastnar i kolan. Smält blockchoklad och låt svalna något. Bred över. Ställ kakan i kylen ett par timmar eller gärna över natten.

Ät den som den är eller med vispad grädde. Njuuuuut!

 

Kladdkaka med dajmgrädde

Kladdkaka:

3 ägg 4 1/2 dl socker 2 tsk vaniljsocker 1 1/2 krm salt 6 msk kakao 2 1/4 dl mjöl 150 g smör

Sätt ugnen på 150 grader (ej varmluft). Smält smöret i en kastrull. Rör i socker och ägg. Blanda i övriga ingredienser. Smöra och häll kokos (eller ströbröd) i en springform. Häll i smeten. Tilllaga i ugn längst ner i 32 min

Dajmgrädde

  • 2.5 dl grädde
  • 1 dubeldajm
  • 1 msk kakao
  • 0.5 msk florsocker

Vispa grädden ganska fast tillsammans med kakao och florsocker. Krossa dajmen och vänd i det mesta

 

Kladdkakecheesecake

  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao

fyllning:

  • 2 ägg
  • saften från 1 lime
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3/4 dl strösocker
  • 400 g philadelphiaost

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker, vänd i vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och kakao. Blanda i det smälta smöret och rör till en jämn smet. Smörj och bröa en springform och häll i smeten. Grädda nederst i 175 grader i 15 minuter. Gör under tiden fyllningen. Blanda ägg, limesaft, vaniljsocker och strösocker. Ha i philadelphiaosten och rör slätt (jag använde en elvisp). Tag ut springformen och klicka över ostfyllningen. Stick ner en gaffel på några ställen så chokladen tittar upp lite emellan. Grädda ytterligare 25 minuter. Låt svalna och ställ i kylen över natten. Servera med färska jordgubbar

 
 

13 Augusti

Onsdag!!
 
Vi vann i går 5-3 mot valbo =) så jäkla roligt att vi var så bra, det såg riktigt bra ut många gåner, men också många saker vi måste föbättra, aldrig är det riktigt bra.  Huvudsak vi vann och det är de viktigaste. Hejja oss
 
Nu när man börjat jobba igen rycker det i baknings nerverna =) tänkte baka gamla godingar. Gå in på bak &mat så får ni upp lite recept =)
 
Dessa älskar verkligen mina grannar. (Vanilj rutor)
 

500 g smör 10 dl vetemjöl 4 dl strösocker 4 msk vaniljsocker 1 msk bakpulver 4 ägg 2 ½ dl kesella vanilj 5 dl crème fraiche 1 msk vaniljsocker

1. Sätt på ugnen på 200 grader. 2. Arbeta snabbt ihop smör, vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg. 3. Tryck ut hälften i en långpanna (ca 30×40 cm) som är klädd med bakpapper. 4. Vispa ihop ägg, kesella vanilj, crème fraiche och vaniljsocker. Häll över blandningen över degbottnen i långpannan. 5. Smula resten av smuldegen över. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Pudra lite florsocker innan servering och ät och njut

recept från bambi

 

Dessa är mina favoriter Lakrits choklad snittar

 
 

Det här behöver du: 220 gram smör 4 msk ljus sirap 5 dl vetemjöl 2 dl strösocker 1 1/2 tsk bakpulver 1 msk vaniljsocker 200 gram Marabou Lakrits

Gör så här: Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Nu kan du baka in den chokladen

Dela på två ( eller tre )  och rulla ut till länger.  Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg. Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.

http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/

 

Min silvia kaka är också god

 

4 ägg, 3,5 dl socker, 4 dl vetemjöl, 4 tsk bakpulver, 2 dl varmt vatten.
Kräm
150g smör, 2 äggulor, 1,5 dl socker, 2 msk vaniljsocker, 1,5 dl kokos.
 
Börja med att vispa ägg och socker fluffigt, rör i bakpulver och mjöl. Rör sist i vattnet. Häll i långpanna på 175 grader tills de fått färg.
2. Smält smöret i en kastrull, rör ner socker och vaniljsocker. Ta bort från värmen och rör ner äggulorna. Rör sist i kokos. Låt både krämen och kakan svalna.


Mina bullar hemligheten är att jag har mindre mjöl så det blir kladdigt när den jäser och har lite sirap i fyllningem

 

100 g smör eller margarin

1 paket jäst för söta degar

5 dl mjölk

1 dl socker

1 tsk salt

fyllning

smör, kanel, socker, vaniljsocker och sirap.

Börja med att smälta smöret och värm upp med mjölken till fingervarmt, sedan smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken blandningen. Ha i salt och socker och rör om till jästen löser upp sig. Ha i mjöl jag brukar ha i 12 dl mjöl så knåda väl.. Låt jäsa 30 min under en bakduk. lägg medans smör7margarin i en skål så den blir mjuk sen när det ska bres på.

När de jäst klart så baka ut degen, ta lite mjöl till de. I fyllningen så börjar jag bre ut smör jag har mycket smör, sedan lite strösocker, bamiljssocker och kanel sist ringlar jag över sirap. rulla u hop degen och skär av lagoma bitar och lägg i fromar. Låt jäsa igen 30 min.

sist pensla på uppvispat ägg och pärlsocker på. grädda i ugn på 275 grader. jag har bara dom innen nån minut man ser på dem när det är dags. jag gillar lite degigare bullar =)

 

 

 

 


12 Augusti

Tisdag!
 
Match i dag, hoppas det blr match nu då för förra tisdagen skulle vi möta gästrike/hammarby men de dök aldrig upp. Ur dåligt. I dag ska vi möta valbo och jag tror vi kommer göra en kanon match =)
Mormor kommer upp och är med tjejerna så får de gå å lägga sig i tid. Trötta nu när de går på dagis =)
Detta i går
 

I dag har tjejerna önskat min korvstroganoff =) inte mig emot
 
1 falukorvring
2 burkar creme fresch
salt &peppar
3 msk tomatpure
paprika krydda
riven ost
 
koka upp allt ett bra tag ju längre destu mer smak. det blir mycket mat pefekt å ha i matlåda
 

11 Augusti

Måndag!
 
regn väder och jobb väder.  Hoppas det inte regnar i kväll då det är träning, eller lite gör ju inget men öser det ner så är det jobbigt tycker jag =P
 
gårdagen så gjorde vi inte allt för mycket, barnen lekte med kompisar, försökte sola lite när solen var framme. På morgonen tog vi en promenad runt hammardammen och jag gick å prata med Tindra som cykla brevid mig och så försvinner hon ner för en slänt å flyger över styret och landar på några pinnar som står upp som hon fick i magen.. Guuud så rädd jag blev slängde allt jag hade i händerna å plockade upp henne men som tur var fick hon bara några rivsår. Usch jag vågade knappt lufta på klänningen trodde de skulle vara mycket blod. fy fy. tur de gick bra. avlsuta kvällen med en till promenad och grillning  =) Tidigare på dagen var mormor å morfar upp å lämna godis åt barnen å Per efter deras båtresa =)
 
Jag längrar till våran båtresa den 23 augusti med alla grannar ;D ska bli så kul. Bra att ha något att se fram emot birka crusies. Dela hytt med malin å linus =)
 
.
Inga nya bilder men sitter å kikar på lite höst fint till tjejerna som ska beställas
 
Stickad tröjaMönstrade treggingsBikerbootsTrikåklänning med tryckBomullstoppBomullstoppFleecejackaLoose JeansTrikåklänning med tryckStickad mössaVadderad jacka

9 augusti

Oj så länge sen jag skrev något 😊 försöker njuta av den svenska sommaren så mycket som möjligt :) och oj vilken sommar vi har. 
 
Sen sist bilder
 
Blivit en del go mat å träningar å njutit av solen.  Som idag överraska vi barnen med furuvik. Sa att vi skulle på utflykt å de fundera vart hela tiden :) så glad de blev att komma fram och såg vart vi var :)  vilken härlig dag.
 
kom hem rätt sent men vi tog ett kvällsdopp i tolven ändå :) nu soff läge. 

RSS 2.0