27 april

Go kväll då!!!

Har nästan gjort klart för kvällen, måste bara blåsa håret innan jag lägger mig så jag inte sr ut som en rugg uggla i håret i morgon när jag vaknar =P I morgon kl 8 ska vi vara på bvc för lite mått och vikt på Tindra, det var verkligen länge sen så det ska bli spännande hur hon har växt =) sist var hon 80 cm lång tror jag och det var innan hon fyllt 1 år. Nu är hon ju 15 månader om 2 dagar för att vara exakt. Så i morgon får hon äta frukost med mig.

Håller på och klurar ut någon bra pressent till min kära far som fyller 50 år snart ;D men hjälp vad ska vi köpa? några tips tack.

För övrigt så hoppas vi på att få vara ledig på fredag men vi jobbar på ;D

ha en bra kväll!



Försöker få på sig en blöja själv =)

25 april

Underbart väder ;D

Helgen har bjudit på massa bra saker som att kratta klart ute på gården, nu är den så fin så, Grillat med grannarna, varit i falun och shoppat, och grilla i kväll igen ;D

Ska nog fortsätta åka till falun och handla för där hittar man mest eller iallafall jag ;D När man åker till valbo blir man nästan alltid besviken. Har köpt pressenter till syster, jonna och jacob nu också så det är klart.
Längtar tills nästa helg då det är sista april och då blir det massa roligheter men först ska vi ta oss igenom veckan som kommer. Hoppas på fint väder hela veckan så man kan ta lite promenader efter jobbet.

Nu ska jag göra en sallad och förbereda grillningen

hej å hå

22 april

Har äntligen slagit mig ner i soffan då det vart fullt upp sen vi kom hem =) Började med att Tindra vela vara ute en sväng, sen tog vi hennes tramp cyckel upp till syster och färgade hår på henne, sen hem göra mat, duscha och då somnade min kära dotter ;D det är sant hon somnade i duschen och det var väl skönt då. Fick torka och sätta på henne pyamas men då vakna hon så fick hon välling och somnade om. Jag har hunnit satt på diskmaskin och en maskin tvätt, blåst håret och börja skriva på en matlista vad som ska handlas i morgon då det blir ica maxi efter jobbet och när Per har kommit hem. En välling flaska är redo tills i morgon när vi går upp, då vill hon gärna ha och sitta i soffan och kika på barn pogram.

Annars fredag i morgon weeeej skönt. Veckan har gått fort igen.

svårt att klä på en sovande tjej


20 april

Jösses amelia vad trött jag är, knappt så jag ser vad jag skriver på datorn. I dag har det jobbats fram till halv 4 sedan hämta gullhjärtat på dagis och sen vidare för att hämta upp mamma/mormor för en shopping vända i valbo ;D kom hem med massa fint som pippi stövlar, jeans leggins, skjort/tunika, t- shirt och fingervantar åt tösa ;D mig själv blev det en vanlig cardigan ej rosa hör och häpna en gul ;D fin faktiskt. Lite hårfärg och smink.

Redan onsdag i morgon mitt i veckan, ska försöka fylla på kylen också då man är allt för lat att orka handla efter jobbet och bara skjuter upp det hela tiden.

Nu ska jag gå upp och kolla på desperate och lägga mig brevid tösa min, JA hon sover i våran säng och det är bara att skylla på mig då jag inte vill sova själv i veckorna då får gärna hon ligga på pappa Pers plats. Hon kommer aldrig vilja sova i sin egen säng. Blir trångt när hennes lilla syster också kommer och vill sova brevid. =P


19 april

Hemsk dålig uppdatering, men bloggandet börjar bli tråkigt tycker jag, då många är dålig att updatera och då blir jag lika själv. (lätt att skylla i från sig) =)

Helgen gick undan då vi kollat på ork handboll och vart ute hela helgen, någon kort promenad blev det av också då jag börjar bli allt mer osmidig och inte orkar gå så långt utan att tro att man ska dö efter vägen, hemska foglossningar i bland.

Har inte så mycket att komma med, det är bara jobb och när man kommer hem leker vi ute eller går en promenad sen middag och tösen ska sova kl 7 och jag får egen tid ;D då jag inte gör så mycket.

Övervåningen ska snart tas på allvar =P


15 april

MMM i mån är det fredag =) veckan har gått super fort verkligen!

I dag kunde vi inte vara ute efter jobbet när jag hämta Tindra på dagis, det regnade ju något kopiöst och det var nästan så jag inte fick in Tindra hon skulle bråmt vara ute och leka men jag fick in henne till slut. Inne har vi gjort massa nytta, tvätt, städa, laga mat och plockat i vanlig ordning. Skönt att göra det inför helgen men dammsugarn dyker säkert fram ändå i helgen. Tänkte faktiskt baka bullar i dag men nää jag orkade inte det tar ju sån tid.

Men nu så har solen kikat fram en sväng, det är ju så mysigt nu när det är ljust länge och ljust när man vaknar. Meeeen fönstren är inte fina när solen ligger på =( det ska göras i helgen bara Per kan ta något fönster också för det finns ju en del. Jag vill vara ute och kratta i helgen också men vi får se vad helgen bjuder på ;D

Jag i vecka 32.


Känner mig allmänt blek, ful, fet då man har gått upp närmare 12 kilo och har 8 veckor kvar att vara gravid förhoppningsvis. Tagit hårt att vara gravid så länge men tanke på att jag blev gravid ganska snabbt efter Tindra. Men vi vill ha det tätt mellan tjejerna så dom får nytta av varandra. Ska bli så kul att bli två barns föräldrar en komplett familj liksom ;D

Tindra ska ju också vara med på dagens blogg




13 april

Är bara 8 veckor kvar nu tills nästa lilla tös kommer =) och tänk att vi får vara med om det igen vilken härlig upplevelse.

v 32 

Din barnmorska gör vid varje undersökning en bedömning av barnets tillväxttakt och lyssnar på dess hjärta. På vissa håll görs en ultraljudsundersökning den här veckan. Du ökar nu i vikt, snabbare än i något annat skede av graviditeten. Kanske förvånas du över hur stor din mage kan bli. Snart har livmodern intagit det högsta läget som den kommer att ha, ungefär 12cm ovanför din navel.

Barnet är nu ca 29 cm från huvud till stjärt och väger omkring 2 kg. Skulle det födas nu kan det klara sig i kuvös. Kuvös behövs bland annat för att underhudsfettet ännu inte är utvecklat. Nu fungerar barnets fem sinnen och hon eller han kan också vrida på huvudet. Alla inre organ fortsätter att mogna, tånaglarna är färdiga och huvudhåret fortsätter att växa. Barnet sover ca 90-95% av tiden - men under de vakna perioderna tränar den på att öppna och stänga sina ögon.
_________________________________________________________________________________

Så här trött blir man efter dagis =P hon kan somna överallt







mamma och pappas älskling


11 april

Usel uppdatering från sandgatan 7 =P

Helgen!
Fredag- slutade kl 13 åkte till hc med Tindra för att kolla upp hennes hosta men det var ingen fara hon fick lite bricanyl, fick åka till storvik för att hämta det så passa vi på att handla lite., promenad hemma. Kvällen fick  vi grillat hos grannarna och hade trevligt ;D

LÖrdag- Baka matbröd, ute och poa hela dagen, promenerade.

söndag- vi har vart ute precis hela dagen ;D eller efter lunch gick vi ut på promenad sen satt jag och sola lite ;D Vi tog också en tur och retur till p-hyttan och Tindra fick en jätte fin rosa trampcyckel. Komiskt att vi hade tänkt köpte precis lika. så har vi grillat på kvälls kvisten =P

I morgon ny vecka med jobb och roligeheter.


8 april

Har inte så mycket att komma med i dag =P man har ingen lust att sitta vid datorn när man är hemma då man gör det många timmar på jobbet. I dag har jag och Tindra vart nere i muntebo en sväng och hälsa på, så gick vi en promenmad där och så började det regna =/ trök väder. sen avsluta vi kvällen med pizza ;D gud så länge sen man åt en pizza ;D

I morgon äntligen fredag ;D får se hur lill fröken mår i morgon då hon har en läskig hosta och är allmänt lite grining, ingen feber iallafall men jag prata med bvc i morse och jag skulle höra av mig om det blev värre.  Har gått bra på dagis iallafall så vi får se.


6 april

Kvällst kvällst!

Tindra sover sen en stund tillbaka och jag sneglar lite på halv 8 hos mig och datorn. Vet inte vad jag ska välja för program kl 8 jag gillar ju inte äntligen hemma men jag älskar verkligen arga snickaren som är i morgon. Redan onsdag i morgon och som sagt veckan kommer gå fort. För övrigt fyller storasyster år i dag grattis grattis, hon hade fått en rosa cykel som jag blev så avensjuk på ;D Härligt också att det är ljust ute fortfarande.



PÅsk gumman




 
påväg upp till stugan


i stugan



5 april

slut påskat för i år och nu har påskriset åkt ut för jag inbillade mig i dag at jag har blivit förskyld av dom, eller täppt i näsan ska jag väl säga. Får använda nässpray i kväll när man ska sova då, trök. Tindra hon hostar och snorar på som vanligt, de där snorandet går aldrig riktigt över. =( I dag har vi vart ute mycket, gått ner på time fram och tillbaka, färgat hår, kollat en halvlek på fotboll på stålringen =) Kul att se alla igen men man hinner ju inte pratas så mycket.

I morgon är det jobb och dagis igen. In i vardagen igen men veckan kommer gå fort då det redan är Tisdag i morgon. Hoppas på lite finare väder då så vårkänslorna kommer igång på riktigt. Har planerat trädgården lite i dag ;D får se vad som blir gjort.

Ha en fin kväll.




4 april

Men god dagens!

Helt slut i kroppen är jag då vi averkat några timmar på aqua nova i borlänge och efter det 1 timmes promenad. Syster och hennes familj var också med till borlänge så det blev roligare då och så fick ju Per sällskap att åka de (läskiga) vatten tunnlarna tänker inte ge mig in på att försöka stava till de andra ordet. De hade en tunnel som man fick plats många på rad och den gillade Tindra ;D rekomenderar varm att åka dit om ni har barn.

Härlig promenad blev det också har nyss kommit in och villka vår känslor jag fick=) äntligen meeeeen efter sol kommer väl snö som vanligt man slutas aldrig förvånas.

Vi hade trevlig långfredag och påskafton uppe i balungstrand tog med kameran och började knäppa kort men sen tog batteriet slut (typiskt) Plump fick jag också spela och massa tok prat som vanligt. per somnade först som vanligt men vi andra (vuxna) satt uppe ett bra tag ;D Bra roligt hade vi.

Snart är påsken över bara i morgon kvar att vara ledig och då blir det att träffa carro och johannää som är på besök ;D vi ska nog titta på häst tävling och kanske färga mitt hår eller iallafall fylla i utväxten. =P

fortsatt trevlig dag hönni

Menybild

1 april

april april din dumma sill! fult ord.

Kom nyss in från en liten promenad då Tindra behövde en liten tupplur och jag lära prova mina nya gå skor som jag köpte i dag i valbo =) Kom hem med massa annat också som en skön tröjja från bik bok, randig standard tunika från gina, bh, linnen, smink, hårfärg, lite hårspännen åt trindra och mig. Köpte massa kul på ikea också och naturligtvis (råkade) Per ha sönder en ram vi köpte, typiskt han vettu. Mötte upp carro i valbo också så vi fick pratas lite ;D får försöka träffas i påsk här nu när vi är ledig.

Kommer inte blogga så mycket i påsk känner ja, då vi ska åka upp till mamma och pappas stuga i balungstrand och äta massa gott och ha det trevligt, sova kvar och lika så bror och maria, syster och hennes familj så vi kommer vara ett gäng och så klart mamma och pappa då skulle va konstigt annars ;D

Vi ska också besöka badhus och aldeles säkert fler varuhus ;D

Glad påsk på er vänner!

image153

RSS 2.0