Sista Februari

Bort med vintern nu för i morgon kliver vi in i Mars månad ;D gud i skruven. Varje år när jag fyller år i mars så är det jämt blött och slask ute men dock lite snö kvar får se om det blir så i år med.

Helgen har det vart fullt upp som vanligt. handling på willys för 1 månad, grattat svärfar som fyllt, vart ute mycket och fotbollsträning i går =)

I dag ska det städas i vanlig ordning och promenad, senare blir det att åka och gratta tommy som fyllt. Nu vill Novis sova en sväng för hon skulle gå upp kl 6 hon. Trött moder som jag är.

Håller på och knäpper massa kort med kameran nu så det blir lite nya bilder här på bloggen men i dag får ni nöjja er med något gammalt.



25 Februari

Fredag och det känns väl inte så specielt mycket det brukar vara otroligt skönt när det är Fredag. Kan bero på att jag sovit dåligt, barnen har sovit jätte bra men inte jag =/ är rätt deppig  dag men det hoppas jag går över det är bara tänka på massa bra saker.

I dag ska v iallafall börja dagen med en promenad runt hammarn sen möta upp mamma och syster på coop för inhandling av tacos som vi ska äta i kväll. Efter det kanske det blir att titta förbi ishallen då pappa Per spelar sponsorhockey får se om jag har lust, Malin ska ju iförsig vara där med anton och ida.

Igår fick jag ett besök av tessa och alva det var verkligen trevligt ;D

Ska hämta ut mitt paket på H&M =) lite gladare kanske jag blev

  leggings    träningsbyxa träningslinne   Tindra  Tindra    Tindra   Novelia
klänning  sovplagg. Har beställt linnen också men orkar inte kopiera nå mer.

ha en bra helg


24 Februari

Härlig kall vinter morgon tur att vi har ett garage med värme så vi slipper stå och varmköra bilen plus skrapa rutor. Bara att sätta sig och åka. Efter lämning på dagis så åkte jag och Novis ner på ica för lite inköp av dagen lunch som består av 4 laxfile, 1 burk creme fraish haha stavas der så?, 1 paket feta ost och krydda med citronpeppar och rör om allt och häll på laxen och swiiiis in i ugnen på 225 grader i 30 minuter hur gott som hellst =P ris och kokta grönsaker är gott till.

Tror inte på någon promenad i dag då det är 20 minus det är väldigt påtagligt när man andas och heller inte bra. Som igår när jag och syster var ute och sprang så var det kallt vi sa hela tiden fan vad tugnt det går att andas men var det så kallt då? ja när vi kom hem igen var det ju 15 minus =P förklarar saken men det gick ändå bra att springa i bra tempo. Längtar till fotbollsträningen på söndag det är så kul att börja igen och kanske bra att börja mjukt med 1 träning i veckan och utöka till 2 gånger i veckan tror dom börjar med det i mitten av mars som det ser ut.

Blir ner till muntebo efter hämtning på dagis =)

Denna bild funderar vi på att förstora upp.

23 Februari

Onsdag!

Per har avslöjat min 25 års pressent nu ;D Jag ska få gå till lotta och färga hår samt slingor hihi den 25 mars. Nu finns det ingen återvändo det är bara att göra det. Sitter och planerar 25 års festen nu men jag kommer inte på vad för mat jag ska bjuda på??? förslag tack. enkelt och smakar gott för alla.

Kallt som vanligt i dag men hoppas på mildare fram till lunch så man slipper frysa ihjäl när vi ska ut och promenare. Blir en joggingtur med syster mot kvällen om det inte är allt för kallt då. Annars i dag ska det skuras golv och mysa med Novelia innan Tindra bus kommer hem.


22 Februari

Dagis- check, 8 månaders kontroll med Novelia - check, Handla mat- check, fika på hanssons med malin- check tagit hand om tvätten- check, ut på promenad snart check =P töntigt skrivande det blev. Novelia sov lite konstigt nu före lunch så vi får ta en promenad lite senare, blir kanske ganska precis till hämting av Tindra.

Igår efter mamma och pappa vart här lärde sig Novelia att vinka hihi gud så gulligt säger man hej hej vink vink så hejjar hon vinkar med hela handen =P Nu börjar hon blir så stor ingen bebis kvar =/ lite sorligt att lägga bort alla bebis grejjor och kläder för fler barn på ett bra tag blir det inte vi är så nöjd så med våra 2 prinsessor ;D vi har sagt en sladdis sen när dom blir äldre men det visar sig då.

nu lite plock och städ innan vi drar ut vagnen.






21 Februari

svettigt värre har nyss kommit in efter en spring tur med syster och johan =) tror sträckan är 5 km som hammnardammen 2 varv ungefär. Härligt var det iallafall och tur har jag som slipper laga mat på detta. I dag har vi vart på öppna förskolan men före de var det 1 timmes promenad så tjejerna fick sova. mormor och morfar har också vart här på ett besök.

 Nu tittas det på pippi i vanlig ordning tror Tindra kan allt i filmerna =P Nu roper hon miiiiin det är när Pippi sätter på sig sin fina vita tröjja med röda och blåa räder för sån har ju Tindra med.

Fotbollsträningen igår var super kul ååå vad jag var glad =) det ska fortsättas. Hoppas på fler gammla legender som tänker komma tillbaka.




20 Februari

Söndag!

rätt skön söndag då vi är väldigt sega =P pyamas på nyss ätit frukost och nu bara slappa. Händer inte mycket i dag inte det är ju så fruktansvärt kallt ute annars hade vi ju tagit den vanliga utflyckten med korv grillning.

Igår var vi hem till anna och ante och jag har sån tur att träffat en sån fin vän som vela klippa mitt tråkiga hår =) Jag blev jätte nöjd och det är så skönt när håret är fresh =) Hon hade även bakat jätte goda semlor och kladdkaka. Barnen lekte för fulla muggar och rev i allt det var nog sockerkicken som kom där. papporna spelade wii =P Tack för en super trevlig dag.

kvällen avslutades på andra sidan staketet hos grannarna där det bjöds på tacogratäng och det var hur gott som hellst.

Jag som trodde det skulle bli lugnt i dag men ack så fel jag hade haha, Per har börjat byta fönstret inne på toan, härligt att få de gjort. Nu när han väl börjat så vet jag hur det blir det blir full fart hela dagen med allt.  Fotbolls träning blir det i kväll är så sugen att vara med att träna, jag tycker det tar aldeles för mycket tid med matcher och så men får se jag kanske fastnar för fotbollen igen. jag har ju spelat sen jag var 8 år och vissa år gått väldigt bra. tror jag vart borta i 2 år nu från fotbollen kanske är dax för ett genombrott?? roligt också när så många gamla ska börja igen.

Men titta vad jag hitta för kort på Tindra när hon var 8 månader, så har jag knäppt på Novelia med samma kläder och haklapp




Gabriella

Grattis alla Gabriellor!! ;D I dag har jag och min flickor namnsdag och det har firats med en super god frukost med färskt bröd från hansons =P

Även i dag ska jag klippa mig weeeej ;D ska bli ganska skönt att få bort att slitet. För snart är det ju dax för färgning eller jag tänker vänta nån vecka till så det växer ut ordentligt??men ska jag våga färga det?? det är ju frågan. men va fan ska man se lika ut hela livet då?? nee ska inte tro det va man kan ju alltid färga tillbaka sen om man vill. Tror fler än jag tycker jag ska bya lite.

lördag då härligt men nog den kallaste dagen av dom alla.


18 Februari

Fredag och det är ju bra på ett vis ;D Det är helg och Per är ledig.

Tindra går mig verkligen på nerverna nu och är så dryg, vart på bvc och titta till Novelias öron och bajs!! då hon haft jobbigt att bajsa men ingen fara var det hon skulle äta kiwi bara. men öronen var lite röda så ipren och nässpray. tillbaka till Tindra då hon inte lyssnar och bara grinar så fort man höjer rösten åt henne. Sprang ifrån mig hela tiden och skulle ha allt i affären. Väl hemma tog hon Novelias leksak och hon ska lära sig att vänta på sin tur. Väldigt livat blir det men dom ska gå den rättvisa hårda skolan ;D mammas hjärtegull nu strax ska vi laga lunch och sedan ut på en promenad då jag tror Tindra är väldigt trött. Strax före 6 vaknade vi.

till kvällen hoppas jag på snälla pigga barn som äter massa tacos och har trevligt då våra kära grannar kommer hit. ;D

Igår tog vi tag i Novelias rum och röjjde lite och planerade garderoben våran så nu så är vi på gång. Åh nu kom jag på att vagnen saknar luft i däcket och gnisslar väldigt, Per skulle ju fixa igår men glömmde bort lika så jag. Vågar inte starta kompressorn då går den väl sönder förstår jag och jag vet inte vilket som är rätt munstycka heller för den delen.

Trevlig fredag



Längtar tills att få dra ut cycklarna och vara ute =P

17 Februari

Torsdag!

Som vanligt vid den här tiden på dygnet har vi nyss lämnat av Tindra och Novelia brukar sova en förmiddagslur nu men så icke är fallet då hon tog sovmorgon till kvart över 7 ;D kors i taket. Det var Tindra som vaknade då och prata så högt så. =P

Det här med posten då jag har inte sagt nå mer om det här i bloggen. Jag ringde ju i fredags för att berätta vad som hade blivit fel och dom tyckte det var riktigt allvarligt så hon ringde flera samtal fram och tillbaka och fråga om jag kunde bevara alla paket hos mig för de hade ingen bil förns måndag aja visst sa jag och Per fick kånka in hela pallen med paket i garaget och det stod där hela helgen, tänk om någon hade snott allt? ah iallafall så fick jag 10 frimärken hemskickade som tack =P alltid något men va sjuttsingen.

Vårat minsta hjärtegull har blivit så stor börja resa sig upp mot allt och kryper =P gulligt. Kollade i Tindras 1:a åretboken och hon stod också upp vid 8 månader men kröp när hon var 6 månader ;D  kul att jömnföra. Tindra hade också 4 tänder mer än Novelia vid 8 månader haha. ska bli bättre att sätta in bilder och skriva mer i böckerna för det är ju kul att ha att titta i. Jag har också en 1:a året bok.

I dag har vi inget särskilt planerat förutom långpromenader som vanligt och joggingturer.


16 Februari

Onsdag och lite mildare väder ute, i dag kunde vi ta vegnen till dagis och Novelia fick somna skönt i den. Jag sitter och funderar på om jag ska gå upp i våran blivande gaderob och riva lite med uuuhh har ingen lust med någonting inom renovering vi har stått stilla så länge nu och man blir så less att man inte orkar ta tag i saker o ting. Skulle vilja göra i ordning Novelias rum också så hon kan börja sova där inne det skulle ju vara hemskt bra de. Någon som vet vart det finns en näve motivation att få tag i???

Är i dag ganska utvilad då Novelia sovit bra i natt vaknade endast halv 5 och vela ha välling sen somna hon om till kvart i 7 då Tindra vaknade och Per for till jobbet. Tror vi åker ner till muntebo för latt proppa i oss lite bullar sen när Tindra slutar dagis ;D

så får det bli!!!



15 Februari

För lite sömn innebär en dålig dag för mig... Tror inte Novelia har åkt på magsjuka för då hade hon spytt upp det hon ätit i dag. I natt vid 02 vaknade hon och jah försökte få henne att somna om men det är bara välling som gäller, Ger henne somnar om 10-15 minuter så kräktes hon välling i sängen och tog ner henne och gjorde ren henne och nya pyamas. Omöjligt att somna om tydligen försöker med allt kl 5 somnade hon i bilbarnstolen som jag låg och vaggade i soffan, rusar upp ihopp om att få sova ett tag ne då ringer Pers klocka halv 7 vaknar hon igen men hon var jätte trött och vela verkligen sova men kom inte till ro. tindra vaknade kvart över 7 och vi la oss för att titta tv 45 minuter och då sov jag ;D Tindra bus är på dagis och jag och Novis ska väl hitt på nått nu som att plocka och dona innan carro kommer på besök i dag ;D

Höll ju på att glömma Novis på Tindras dagis nu på morgonen här haha tur att det var folk där som uppmanade mig =P haha jag som garva åt malin när hon höll på att glömma Ida. Farligt med lite sömn.. Jag kan ju inte sova på dagarna som barnen kan.

kallt ute brrrrrrrrrr


Alla hjärtans dag

Helgen har gått undan som vanligt har gjort massa trevliga saker och nu blir det måndag och tillbaka till vardagen igen. I dag som vanligt på måndagar blir det besök på öppnaförskolan. För övrigt fyller svärfar år i dag grattis till honom.

Allvarligt lördagens melodifestival var ju fiasko tycker jag vilka hemska låtar. Jag och barnen var upp till syster medans Per var i Uppsala hos sin morfar. Blev nästan en heldag uppe hos syster för först på dagen var vi ju där på kalas och sen hela kvällen och barnen orka hålla sig vaken till 9 och jeeej tänkte jag nu får jag sova =) ne kl 06 vakna Novis som vanligt. Igår gjorde vi en utflyckt som börjar bli allt vanligt på helgerna, med korvgrillning =)

snöbollskrig



Älskar min familj
<3<3

13 Februari

Herregud Tindra alltså hon går runt med dammsugaren och tycker det är jätte roligt och så säger jag stäng av nu jaaa säger hon så slår hon på det igen ååh orka gå och dra ur sladden då?? ne är så trött då vi har en morgon pigg 8 månaders skitunge. =P

I dag är det tänkt pulka och grillning i backen men jag börjar tveka lite då det är kallt ute och jag är inte riktigt 100 än. Tåkigt att vara sjuk man blir så less och tycker synd om sig själv. Men mest är det synd om Pers morfar som kämpar för livet =/ tråkigt när det händer något sådant (hoppas hoppas)

hej hej

11 Februari

Äntligen fick jag fart på Internet!

fredag i dag och det gillas även fast det kommit en massa snö. Om man ser det så här så kommer dom som har sportlov ha det ganska bra och roligt i snön.  Oj nu är jag tillbaka igen jag lära ta emot ett paket från posten, Tindras nya bilbarnstol men problemet är nu att det står 5 till stora kartonger ute vid vägen och vi har bara beställt 1 och betalat för den. Ja om ni vill så har vi lite bilbarnstolar till övers haha per skulle komma hem nu och kolla vad som har hänt.

I dag mår jag mycket bättre känner smak och lukt och kan andas någorlunda. Tur är väl det då jag ska hem till Elin på tacos och vin ;D ska bli trevligt skjuss har jag fixat också.

Innan dess skottning och köp av pressent då vi ska hem till syster i morgon och fira hennes karl och dotter som fyller/fyllt år.

Tänkte visa en bild på när jag släpa ut barnen i vagnen och bestämmde mig för att skotta en liten gång på tillbakavägen då jag skotta för smalt så det blev lika tungt ändå =P Typan




10 Februari

Och här hemma är det Tindra som är sjuk!. Igår kväll vid 17 tiden så sa hon att hon vela ha en macka och strax efter det sa hon åååhhh magen ont åsså kom det en fontän med spya på mig och soffan =P stackars gumman hon såg så rädd ut när det hände. Farmor och farfar var ju på väg till oss så Per fick skynda sig att ringa och tala om men de vela komma ändå =) Tindra fick sin 2 års pressent för dom har ju vart utomlands när hon fyllde. En fin liggvagn fick hon till dockorna och en parkas jacka =) Per köpte cola och blåbärssoppa som hon fick i sig lite av och hon verkade så pigg och glad och lekte runt här hemma. Sen när de åkte så kom det en omgång till, sen fick hon gå och sova. Hon vaknade upp efter att jag precis skulle gå ut från hennes rum och då kom det mera. I dag tvättar jag som en galning. Tindra mår utmärkt i dag hon har ätit massa och leker för fullt.

Jag är dunder förskyld känner ingen smak eller lukt =( tråkigt de jag skulle inte ha sprungit igår för det blev värre efter det. Hoppas det inte blir värre för i morgon ska jag ju hem till elin i strorvik på tjejkväll ;D

 ja vi ska väl fortsätta här hemma med allt =P Fiskpinnar och ris och holleandersås


9 Februari

Lugna gatan här hemma, då Novis sover och jag har en tid för mig själv =)
Onsdag och det är mitt i veckan har inte alls så stora planer i dag utan den ser väl ut som igår ungefär, lunch, promenad, hämta barn, fika, ut och leka. =) Igår åkte vi bob med Malin och Anton innan papporna kom hem från jobbet, finns ju inte direkt så barnvänliga pulkabackar här omkring utan vi bestämde oss för en bob/pulka dag i backen på söndag och grilla korv, vi ska höra med fler som vill följa med alltid trevligt ;D

I dag har jag studerat min stavning noga då Per klaga igår och sökte på google efter hjälp med svenska språket och var på väg att skicka iväg ett mail till ett bolag och hans sambo kunde få en plats hos er och få hjälp med stavning!!! Rolig han är va, haa jag är bara slarvig och läser inte igenom vad jag skrivit.
Hade ju Godkänt i alla svenska kurser och klara av 1,5 år på högskola också =P så dålig är jag nog inte men jag kan inte förstå i dag hur jag kunde ha VG i engelska då jag kanppt kan någonting i dag, fick ju prova när vi var i Spanien att prata men herregud så knackigt.

Hoppas min H&M beställning kommer snart vill ju ha mina nya kläder och träningskläder ;D


8 Februari

Tisdag och uppvaknande till ännu mera snö!! suck.. Kollade på nyheterna igår och i sthlm är det rena gator från snö och gräset syns, vill också ha det så är så trött på snö nu och att dra runt en tung vagn i det. Det som är possitivt är att det börjar bli ljusare och ljusare ute. I dag när Per slutar blir det en spring tur runt hammaren medans det är ljust =) Har ju sprungit nästan varje kväll efter finnåsrakan =/ tröök väg men bara där det är ljust nästan, upp mot tolven är det bläck svart.

Här hemma i dag så sover Novis i vagnen efter att ha lämnat Tindra bus på dagis, jag har slängt i en maskin tvätt och eldar lite i braskaminen. Pelletsbrännaren har slagit i från så det är bara 20 grader inne så jag får elda så jag kommer upp i 23 grader iallafall =) för övrigt i dag en promenad i vanlig ordning.

Hjälpa mamma med bakning
'

Trötta tjejer på Las Palmas flyg plats




7 februari

Måndag igen då!

Här hemma lyssnar vi på dansband för det plockas och donas. =) Senare blir det lunch, promenad och öppna förskolan. Sen när vi kommer hem äre ju kväller. Måndagar går fruktansvärt fort och det är ju bra de tycker jag så dom försvinner måndagarna alltså.

Hmm vad ska man hitt på för lunch då?? får kolla lite på reccept.nu.

har int så mycket att bjud på i dag hej hej



5 Februari

LÖrdaaag =)

I dag har vi avverkat förmiddagen inne i Sandviken på parkbadet med familjen Kjellson/Lundmark och barnen stor trivdes som vanligt. Då är de säkert alldeles trötta ikväll =)

Nu är våra hjärtegull hemma hos mormor och morfar och ska sova där i natt, jag och Per ska bara vara hemma och äta tacos och kolla på melodifestivalen och vila upp oss och bara vara =) barnen kommer ha jätte roligt hos mormor och morfar för nu var det ett tags sen sisst de sov där. Men som vanligt saknar jag dem redan och vill gärna vara med dem dygnet runt =) jag blir rastlös har redan städat igenom hela huset och Per står och målar lister ;D

Ska kika runt på lite blogg och kläder nu.

Bilder från dagens lek





Blir aqua nova i fortsättningen mycket störra och mer att göra där ;D Inte för att det är fel på sandviken men det är trångt men nära att åka.

kraaam


4 Februari



Gaasccch!

Jag har så ont i mina vader och fotleder det beror på gårdagens promenad då jag säkert spännde mig när det var blixt halka. Får se om jag klarar av en promenad i dag så illa är det. Men i dag snöar det jag som hade lite vårkänslor.

Annars Freeeeedag!!! =) lovley. I dag får det bli valbo det ska inhandlas pressenter och lite annat =) Till kvällen blir det väl lite god mat och lets dance.



har inget annat för mig!

Har precis svabbat av golven och Novelia åker runt i sin gå stol. Jag är inne i en gör om mig period då jag alltid varit blond förutom när jag gick i gymnasiet då hade jag brunt hår. Född blond och började bli mörkare mot 9: onde klass.

Nu vill jag ha brunt och blonda slingor tror ja =) Anna ska få klippa mig någon helg här då blir det i tapper och uppklippt fast ändå inte för kort hår =P'

Så här fast kanske ännu mer blonda slingor ah önska sig i pressnt kanske ;D



Fast om jag gifter mig någongång vill jag ha blont hår =P

3 Februari

mammorna har alltid rätt till slut!!!

Jajjamen igår var vi på hälsocentralen med Novis och det var öroninflamation på henne. Men förra veckan när vi var där sa han att hon var bara lite röd i öronen men fick inget pencelin, tror hon skulle haft det då med tanke på hur grinig hon vart i veckan. Det är sån skillnad nu är hon så glad och skrattar och har inte grinat en endaste gång i dag.

Lite trök väder i dag när det regnar men vi ska väl ta oss ut på en promenad efter lunch här endå.  sen får vi se vad vi hitt på för någe. Var tänkt en lunch på hanssons med mamma men hon har jobbat natt så hon är lite trött då.

hej


2 februari

Onsdag!¨

Nyss ätit korv och potatis likså Novelia, Tindra får säkert något godare på sitt dagis =) Vi ska strax bege oss ut på en promenad och sedan ska vi hämta upp Tindra för att åka ner till Jennie och Alva och hälsa på. Fick tid på HC 15:15 så vi får hälsa på en snabb sväng. Novelia har vart så gnällig nu dom senaste dagarna hon bara skriker och skriker nu är hon jätte hes och det hörs knappt att hon grinar nu. Tror det är öronen.

Nog om det så har jag tvättat och städat nu en sväng på förmiddagen. Ska ringa och kolla om mormor kan komma upp på HC och hjälpa mig med barnen

hörs



1 Februari

Jag och Novelia har en riktig mysstund nu efter att hon vaknat upp efter sin förmiddagslur då jag och Malin gick runt hammardammen med prinsessorna =) Nu vet novis vart lampan är hon är så duktig och hon hasar sig fram sittandes på golvet tror hon hoppar över krypandet den här damen. Tindra lärde sig ganska snabbt att krypa när hon var liten. Natten var ganska hemsk då Novelia vaknade strax före 1 och vela inte somna om igen jag kämpade med allt möjligt meeen till slut somna hon om och vaknade halv 6 men somnade om till halv 7 åh mör i dag jaaaa.

I dag ska vi tvätta lite och dona sen ska vi på 2 års kalas till filippa, det blir Tindras första barnkalas att gå på =) mys

Min underbara familj




RSS 2.0