29 Maj

Nu så Fredag =) solen skiner i mellan åt. Har precis reserverat bord på hansons så är vi några på jobbet som går dit och käkar. Sedan är det slut på arbetsdagen så ska jag hämta hem mina frön från dagis =)
 
Vi börjar som vi gjorde förra fredagen, ett varv runt hammardammen så jag får springa av mig och barnen får cykla runt. Lite jordgubbar å melon på de. Sedan ska vi vara hemma och fortsätta plantera och sedan göra oss i ordning  oss för att åka ner till p-hyttan för mat med hela familjen forsberg =)
 
 
Här är lite av blommorna och krukorna som fylldes på. Jordgubbar å melon även här =)

Tindra och jag njöt av solen här om dagen =)
 
 
Ha en fin helg allihopa <3
 

28 Maj

Torsdag!!!
 
Har precis varit och köpt massa blommor som jag ska ha i krukorna ute, herregud så billigt och mycket folk, jag hann precis tillbaka fran rasten. Ska bli roligt att sätta dem i krukor när jag kommer hem =)
Per skulle åka till öob och köpa dessa till mig.
(fast vita)
 
 
Gårdagen så blev de lite cykling innan kvällsmaten, jag höll på med allt som städning, tvättning, plock, klippa gräs, stekte pannkakor och torka golven pjuuu somnade ovaggad kl 22 =)
 
här är Tindras nya cykel, den är super fint =)
 
 
kvällen i dag avslutas med fotbollsträning.

27 Maj

Onsdag!!!
 
jäsp vad trött jag är i dag, jag hade svårt  att somna i går efter matchen, svårt att varva ner. Men det var de värt för vi vann matchen med 1-0 och det var huvudsaken =) Bra match tycker jag.
 
I dag är barnen ledig hemma med pappa Per, de ska leka med fabian å filippa lite senare. Inget riktigt planerat, hålla på hemma och ta en lugnare jogg innan Per ska ut och jobba natt.
 
Ha en bra dag om det är dåligt väder så kan ni baka lite =)
 

Jappkakor muffins)  img_9899

Det här behöver du : 4 1/2 dl vetemjöl 1 dl strösocker 1 msk balpulver 150 gram smör 1 ägg

3 dubbel Japp + muffinsformar & gärna ett muffinsjärn

Gör så här: Dela varje enkel-japp till 3 delar och på en lägg på en tallrik. Ställ ugnen på 200 grader. Rör ihop de torra ingredienerna och vänd ner ägget. Tärna ner det rumsvarma smöret och nyp ihop till en deg. Dela upp degen och rulla lite större än en studsbolls storlek innan du plattar ut och bakar in en bit Japp. Placera sedan bollarna i muffinsformar som du lägger i muffinsjärnet. Funkar även bra med lite stabilare formar… Grädda i cirka  8-10 minuter i mitten av ugnen – håll koll. ta ut och låt svala något, innan du lyfter ur dem. Pudra över florsocker och klara att servera.

(http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/)


26 Maj

Tisdag!!
 
Ja en helt vanlig tisdag jobb, umgås med familjen och fotbollsmatch.
 
Efter hämtning på dagis så blir vi nog bara hemma, Tindra vill säkert cykla på nya cykeln som hon är så stolt över =) Efter middag så ska jag lämna dom hus syster som ser efter dom medans jag åker på hemma match mot valbo. Få se om de kommer ner och tittar.
 
gårdagen som sagt fotbolls träning för de små och jag
 
Började dock inte bra inför min träning då jag råka packa ner den gamla fotbollsskon och den nya, men det som var bra var att det var en höger och en vänster =) gick galant att träna.
 
 
 
 
Och barnen lekte fotograf =) de har så kul ihop.
 

25 Maj

Måndag!
 
Då är det sista veckan för maj som är i full rullning snart är vi inne i Juni, helt ofattbart så fort det har gått.
 
Per och barnen var in till gävle nu på förmiddagen och köpte en ny cykel åt Tindra =) Hon blev super nöjd, hon behövde en större. Om en timme drygt ska de till dagis och per ska jobba em. Efter jag hämtat så hinner vi bara hem och fika lite mellis och packa om för fotbolls träning först för barnen sen är det min tur. Få se om mamma och pappa åker till stugan om inte så kanske barnen får vara där medans jag har träning. Visar sig annars får de vara med =)
 
Helgen i bilder
 
Nöjd/svettiga efter en löpning/cykeltur direkt efter jobb dagis. Åkte vidare till torsåker för att per skulle bygga lite där och så grillade vi med familjen Forsberg/westrin =) Mycket gott oh trevligt.
 
 
Lördag efter en sov morgon och frukost intagen så laddade jag batterierna för ett pass på aerostep cirkel träning med bästa grannarna =) Efteråt blev de bästa maten enligt mig kålpudding, potatis och sås, nere i muntebo hos mina föräldrar. Efteråt så blev de dusch och handling acv det som skulle grillas till kvällen. gött... Premiär för ett glas Rose vin..
 

Söndag
Äbtligen bättre väder. (ute hela dagen)
 
Grannen hitta en kopparorm som Tindra vela hålla
 
Lite picknick hann vi med mellan målning och fixa i rabatterna.
 

barnen lekte ute hela dagen med kompisar och som tidigare bild hann vi med en picknick. Kvällen svslutades med tacos på altanen. Fint å avslyta veckan med tacos.
 
 

22 Maj

Fredag!!! =)
 
Kunde ju fått varit bättre väder men man kan inte få allt, tur vi fick fredag iallafall =)
 
Jobbar ju alltid kort dag på fredagar och det är såå värt det =). Efter jag hämtat på dagis så ska vi ta en tur runt hammardammen så jag får jogga av mig och tjejerna cyklar så bra brevid. Sedan lite mellis å dusch så ska vi åka ner till Torsåker och fixa med huset och barnen får leka med sina kusiner. Kvällen kommer avslutas med grillning där, mums.
 
Övrigt i helgen så är inget planerat, sååå skönt faktiskt. =)
 
i går efter träningen så hämtade vi upp alla kakor/godis som vi sålt för fotbollslaget och vi fick ihop över 4500 kr till lagkassan. det var ju bra. Hade dessvärre med mig alla lådor till jobbet hela 46 stycken. och hade 15 stycken hemma som skulle till nära och kära. såå ja massor med lådor =) tror alla blev nöjda å glada
 
Nu är det också precis 1 månad kvar till Novelia fyller 5 år =) stora tjejen.
 
Funderar på lite nya recept till kalas =)
 

 Lion Bars kolasnittar

 

100 g mjukt smör

1 dl socker

2 msk sirap

2,25 dl mjöl

1/2 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

6 mini Lion bars (120 g)

 

Vispa smör, socker och sirap krämigt. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och vänd ner i smeten. Hacka lion i bitar och tryck in dem i degen. Dela degen i två bitar. Rulla till två längder och platta till (rätt så mycket) på bakplåtspapper. Grädda i 175 gr varmluft i 12-15 minuter. Jag har numera ingen varmluft och gräddade dem i 200 gr i ca 14-15 min. Skär kakorna i bitar. Låt svalna. 8http://blogg.mama.nu/bakverkochfikastunder/)

 

Kladdiga dajmkakor

100 g rumsvarmt smör

1,5 dl brun farin strö

1 msk ljus sirap

1 ägg

2 tsk vaniljsocker

2 msk kakao

1 tsk bakpulver

2 dl mjöl

1 msk mjölk

1 dubbeldaim

.

Vispa mjukt smör, farinsocker och sirap krämigt. Vispa ner ägget. Rör ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl. Rör ner mjölk och till sist hackad daim så att allt blandar sig. Klicka ut 12 små kakor på en plåt med bakpapper. Grädda i 225 gr i 7-8 min. Låt svalna helt.


21 Maj

Torsdag!
 
Oj vad veckan går =) å äntligen lite sol och värme  dag, fast man jobbar ju men får känna på lite av vädret på rasterna. Ikväll är det fotbollsträning så inget mer planerat än så.
 
Tjejerna har varit på förskolansdag så hämta mormor dom så nu är de nere i muntebo hos mormor å morfar =) De älskar att vara där <3 Per kämpar på i Torsåker med ny panel på hans systers hus =)
 
Förra året den här tiden så badade Novelia i tolven, det var så varmt ute i 2 veckor i rad.
 
 
 
 
Förra året ja!!
 

20 Maj

Onsdag idag!
 
Ingen fotbollsträning, men jag tänkte mig ut på en lite lättare jogg senare ikväll bara.
 
Gårdagens match var ju en klass för sig, började med att vi kom 4 min innan match start, stress stress. det var kö i furuvik på 40 min, Det skulle ta 5 min men vi kom verkligen i fel tid. Stressa in och bytte om sen så blåste dommaren igång matchen så vi är inte många som hann värma och och bli varm. Dålig plan gropig och massa regn. Jag var så rädd att jag skulle göra illa mig när man var så kall och kanske inte var etta på boll hela tiden och inte tog mig in i närkamperna. Vi förlorade med 5-0. Usel match. Dålig stil från skutskär att inte de tala om vägarbetet för dommarna kom ju också sent. Nog om de.
 
Längtar till sommar sol och värme =) Detta väder är ju sååå tråkigt.
 
Äldre bilder från förra sommaren =)
 
 
 

19 Maj

Tisdag!!

Då var man tillbaka igen på jobbet efter en skön lång ledighet. Har en hel de att ta igen nu.

Övrigt i dag så har vi borta match i skurtskär, hinner bara vara hemma i typ 1 timme innan jag åker i väg.

Mer som vi gjort på ledigheten

Söndags så regnade det typ hela dagen, det blev att hälsa på hos folk.

Här hälsade vi på Lilla kusin Edvin som är minst av alla kusinerna till barnen. Så söt och så liten =)

 

 

 

Igår så började vi morgonen efter frukost med en promenad, barnen cyklade brevid mig, vi åkte sedan och handlade, sen besökte vi torsåker hos barnens faster och kusiner. Per är där nere och hjälper dem byta panel på huset =) Det kommer blir så fint. Barnen hade sin fotbollsträning och sedan var det min så vi hade fullt upp hela dagen.

 


16 maj

Hejsan!
Denna ledighet är jätte skön, har söndag och måndag kvar :) just nu kollar vi på nån Disney film och per har gått ut och jobbat natt. Bordet är dukat med popcorn, choklad, lösgodis och chips :) gott gott. 
 
Vi har besökt storvik och den lilla marknaden och bilutställningen. Mormor Gun var med så de var skojj :)
 
 
Igår fredag så var det kalas för tindra hos en kompis och Novelia fick äta glass på time. Vi tog en cykeltur ner dit, sen hem och åt bara vi två sen cyklade vi ner och hämta tindra vid hammardammen. Innan dess bakade vi en hel del :) dåligt väder så då fick vi mycket gjort hemma.
 
Det har blivit några varv runt hammardammen denna ledighet :)
 
Besök hos xxl sport i Valbo har vi också gjort å herregud vad jag vela handla allt :) vilken toppen butik. Tummen upp.
 
nu fortsätter vi lördags myset :)
 

13 Maj

Jaaa då var dte fredag då =) fast onsdag är det väl egentligen. Meen nu blir jag ledig tills på tisdag. Så himla skönt det är ju kristihimelfärds dagen i morgon och sedan blir det klämdag och så är det helg plus att dagis är stängt på måndag. Vi har inget direkt planerat vad vi ska göra i helgen Per jobbar ju sina skift. Jag hade vela åkt till stugan men vädret ser inte så lovande ut.
 
Gårdagens match slutade 1-1 alltid bra med 1 poäng iställert för 0. Vi spelade väl inte direkt bra men vissa stunder så bra, Jag hade höga förväntningar på Gävle att de skulle vara så bra men det var de inte, inga farliga målchanser alls.
 
Idag är det vilodag från fotboll och träning, ska bara vara med familjen =)
 
Vill ni baka lite på långledigheten så tipsar jag om detta =)
 
Knäcka mini rabarberpajer

Smakar ljuvligt med vaniljglass, vaniljsås eller lättvispad grädde.

 

 

4 port

Fyllning
150 g rabarber eller varför inte äpplen, blåbär eller hallon
1–2 tsk strösocker

Topping
75 g smör
2 msk ljus sirap
½ dl vispgrädde
1 dl vetemjöl
1 ¼ dl havregryn
½ dl strösocker
½ tsk bakpulver

GÖR SÅ HÄR
1. Fyllning: Sätt ugnen på 175 grader. Skär rabarbern i bitar, ca 1 cm långa. Fördela dem i 4 portionspajformar, ca 10 cm i diameter. Strö över lite socker.

2. Topping: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sirap och grädde.

3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner smörblandningen.

4. Fördela smeten över rabarbern i formarna. Grädda pajerna mitt i ugnen i 20–25 min. Låt dem svalna.

5. Servera pajerna med glass, vaniljsås eller vispad grädde.

 Små kladdkakor med smak av daim

2 äggvitor

2,5 dl florsocker

1 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

2 dubbeldaim

 

Vispa ihop äggvitor och florsocker. Rör ner kakao, vaniljsocker och finhackad diam. Klicka ut 12 st kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 gr i 10 min. Låt svalna innan de lossas ifrån bakpappret.

oreo glass (http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/)

IMG_89351

 

Det här behöver du till denna goda Oreoglass: 
1 pkt med oreo
5 dl vispgrädde
1 burk med sötad kondenserad mjölk ( ska inte kokas)

 

Gör så här: 
Grovhacka oreokakorna, spara ett par till garnering dessa delar du på mitten sedan. Vispa grädden tills den bildar toppar och rör ihop med den kondenserade mjölken. Vänd sedan ner kaksmulorna och vänd om smeten tills allt har blandat sig.


Häll sedan upp smeten i en form  och  tryck sedan ner de halva oreokakorna lite snyggt där i.

Plasta sedan försiktigt och ställ in i frysen i minst 4 timmar.
Ta fram en kvart innan servering, jag tycker iallafall att det är godast när glasen är lite smält i kanterna.

 


12 Maj

 
 
Tisdag!
 
Inget regn ännu så hoppas vi klarar oss från det, men det såg inte lovande ut i dag. Ikväll är det en sen match kl 20 börjar den borta i Gävle. Har läst lite och hört om deras Gävle lag och ja vi kommer få ett tufft motstånd. Vi får gå in hård med kroppen och försöka spela boll bra.
 
Övrigt i dag så är det väl lite matlagning, på listan hemma står det stuvade makaroer och falukorv. Vi försöker göra en matlista varje vecka och hålla oss till =)
 
I går hade ju flickorna sin första fotbollsträning sen 1 års uppehåll. Det var sååå många barn helt otroligt vart kommer alla ifrån? =) förra året var de bara 10-15 st och i går närmare 60 barn. Det bara krylla. I vilket fall så är vi några föräldrar som ska hjälpa till och försöka ha lite olika stationer med olika övingar så de blir lite struktion på det hela =)
 

Tänkte tipsa om bra produkter från lyko.se =) ett torrshampo och 2 hårspraer som doftar gudomligt
 
  • Lyko Trippelpaket

    Lyko Trippelpaket

    99:-

11 Maj

Måndag!!
 
Helgen gick ju så fort som vanligt, speciellt denna helg som var fullspäckad av saker.
 
I dag är det iallafall dags för barnens fotbolls träning, hoppas det inte ragnar bara. Sedan någon timme senare är det min tur att ha fotbollsträning, en sen tid dock gillar inte alls.
 
Helgen
 
Fredagen så var det kalas nummer 1 som var mormor, gott fika och massa tok prat, tror jag skratta igenom hela vistelsen, jag var nog trött med =) Sedan blev det handling av det som skulle grillas, Per passa på att klippa sig med. Vi grillade några hus upp på gatan med syster och familj, mycket trevligt.
 

Lördag
 
Vi vaknade tidigt hela familjen så vi åt bara frukost så åkte vi in till sandviken för inhandling av dop pressent. Per åkte till muntebo för att hjälpa pappa med bygget. På vägen hem från sandviken stannade vi till i storvik för årets kosläpp. Blåsigt men mycket trevligt. Elin och Thilda var där så vi gick runt med dem. Sedan iväg på nästa grejj var träning i hoforsbacken med några från laget =) Skit bra träning och slut i kroppen blev jag. perfekt. Barnen hade kul med med kompisar och lek, de gick halva backen upp, sprang och tokade sig så de var rätt trött på kvällen sen =) Kalas blev det efter dusch så då gick vi upp några hus upp för gatan för att fira Systersonen Jacob som blev 15 och pappa =) gott fika igen. Kvällen slog vi till på tacos och hockey kväll.
 
 
Söndag
 
Vaknade i rätt bra tid då men då Elin skulle komma och göra fransar =) Blev så nöjd som vanligt. Bytte om och lockade hår på barnen. Vi åkte till torsåker för dop. Barnens kusin Wiggo 3 månader skulle döpas. Mycket fint och god smörgåstårta blev det efterråt. ´=)
 

8 Maj

Fredag =)
 
I dag fyller min kära mormor år, vi ska dit lite senare i eftermiddag på fika =)
Ska också åka in till sandviken eller valbo för att hitta pressent till dop, nyfödd bebis, syster son som fyller år och till pappa. Ja som sagt vi har många som ska firas denna månad.
 
Ikväll blir det grillning också, flankstek mycket gott kött som jag tipsar om. Tunt saftigt kött. Till de ungsröstade grönsaker och potatis, med en sallad till och kall sås gjord på creme fresch och sweet chili sås, salt &peppar
 
 
 
Helgen kommer vara full med massa aktiviteter, det gillas.
Imorgon så är det kosläpp i storvik, vi gör sällsap med Elin, Thilda, Jessica och melina. Sedan hem för ombyte och åka till hoforsbacken för att springa i backarna där med några från laget. Sedan dusch å fix för att gå på kalas några hus upp då jacob och pappa fyller år. Vi firar pappa där också.
 
Söndag kommer Elin tidigt och gör fransar på oss =)  sedan är det dags för dop i torsåkers kyrka då barnens kusin wiggo ska döpas. efter det så har vi inget planerat.
 
Ha en fin helg

7 maj

Torsdag!!
 
Härligt med sol =)
 
Blir ingen träning ikväll, planen var bokad så vi får träna oss jsälva istället, jag tänkte mig ut runt hammarn 2 varv senare i kväll. Före dess så är det städ torsdag, vi gjorde ärr mycket i går bädda rent å så så jag behöver inte göra så mycket i dag =)
 
åh jag blev så kär i alla fina kläder jag beställde från

Nextdirect.com

Det är klänningar, skor, shorts, tights, t-shirts, koftor och kjolar. allt passa bra och mina tjejer kommer vara så fin på dopet. Trodde jag inte skulle hinna få paketet men det kom igår så jätte bra snabb leverans.

Tjejerna är i muntebo nu och hjälper mormor att baka till gammel mormors kalas som är i morgon =) så skulle de få pannkaka. mysigt.
 
 

6 Maj

Oj vad det går nu är det onsdag och snart helg =)
Längtar till semestern.
 
I går spelades det match, vi klarade oss från regnet. Det blev 1-1, 1 poäng iallafall men vi skulle haft 3. Jag kunde inte spela klart matchen så jag drog sista 10 min  så Per kunde ut och jobba natt. Svårt de där när man har en bil och han kör ju när han har nätterna så han har lite ansvar att se till så sina jobbarkompisar kommer till jobbet med. =P.. men som sagt matchen, så spelade vi helt ok första period, rullade bollen sen till andra så tappade iallafall jag självförtoendet och det blev inte riktigt som jag vela av olika anledningar.
 
Idag så ska det inte göras mycket, ta tag i allt hemma =) det är ju hockey ikväll som ska ses. Jag tänkte också påbörja min jordgubbslåda som kommer bli stor och bra för jordgubbar gillar vi här hemma.
 
Mina sköna brännsår efter matchen.. ja jag låg på backen mycket även denna gång, mycket taklingar från motståndarna och så gjorde jag nån glidtackling. Får aldig ha fina sommarben inte =)
 
 

5 Maj

Tisdag!
 
Då var det dags för tisidagarna att bli roligare då seriepremiären börjar i dag så har man något att se fram emot =) Idag är det hemma match mot ockelbo jag hoppas verkligen att vi kan göra en bra match.
 
hinner inte med så mycket i dag efter jobbet, fixa hemma, göra mat sedan är det ju samling kl 18.
 
Hitta ett par goda bars jag tänkte gör ai ordning så har man ett gott enkelt mellanmål. Jag gillar ju inte bananer eller att sätta mig ner och ta en skål fil eller macor, dessa tror jag blir perfekt
 
 
 
Ingredienser:
3 dl Kokosflingor
1 dl paranötter (hackade)
3 msk krossade linfrö
2 msk kokosfett
1 dl sesamfrö
0,5 dl mandelmjöl
3 msk solrosfrön
3 tsk kakao
0,5 tsk vaniljpulver
2 äggvitor
(ev. 1 tsk sötströ)

Chokladglasyr
1,5 msk kokosfett
1,5 msk kakao

Eller smält choklad med hög procent

Gör så här
Hacka paranötterna. Blanda ihop alla ingredienser ordentligt och platta därefter ut allt i en form ca 20x20 cm. Smält kokosfett i micron och blanda i kakao. Pensla över chokladblandningen. Ställ in allt i kylen i ett par timmar.

4 Maj

Måndag!
Trevligt att vi är i maj månad nu, inte låångt kar till sommaren och semestern =) bästa årstiden helt klart.
 
Uppdataering från helgen
 
Här vänta vi in gästerna, Tokiga Novelia ska alltis spexa till det så vi fick oss ett gott skratt. Kvällen blev lyckad, god mat och trevligt umgänge 02:30 intog jag sängen =)
 
Försökte sova länge men kl 08 så vaknade vi hela familjen, vi hade bestämt med grannarna att vi skulle köra en brunch på fredagen vid 10. Det blev prefekt, så himla mycket gott ägg, bacon, mackor, pannkaka, youghurt, mussli, nugatti åå ja en hel del =)
 
Sedan vid 16 tiden kom Elin, thilda, Jessica och melina till oss för tjejkväll =). Jag bjöd på Italiensk pytt och blåbärspaj till efterrätt. Tror det gick hem =) barnen hade roligt.
 
Lördagen så gjorde vi inte mycket på morgonen, bara tog de lungt, försökte plocka med allt =) Tänkte vi skulle åka till rättvik men vi ändrade oss. istället drog vi på core pass med grannarna =) Efter de så lekte barnen med kompisar. Köpte hem lördags godis och myste ner oss i soffan till gladiatorerna.

Söndag så började vi morgonen med en promenad runt hammardammen, hängde tvätt ute och fick lite sol på oss. efter lunch besökte vi muntebo en snabb sväng innan det var dags för badkalas för tjejerna.

Idag är det måndag som sagt och vi börjar med våra fotbollsträningar lite tidigare nu och det är bra =)
Serie premiär i morgon =P

RSS 2.0