30 September

Tisdag!!
 
Ja, vad ska jag börja med att skriva?
Veden är klar =) 2015-09-30 är det dags igen att fylla på =P snacka om träningspass, känner av varje muskel i kroppen,när man böjjer sig efter tunga ved klampar, lyfter upp högt när man staplar, å all skottning av jord som följde med. Åt lite snabb mat som kötbullar och mos, åkte sedan ner till Lidl å handla lite, hem igen och dusch för hela familjen. Koppla av i soffan efter att lagt barnen, då åkte en pepsi max å vit choklad fram =)
 
I dag har Tindra å Novelia knäppt kort på dagis, till katalogen och gruppbild, tror de gick bra hemma när Per skulle fixa i ordning dom och lämna dom på dagis 1 timme =)
 
Planer för dagen, städa lite på tomten och en löptur.
 
Tindra <3
 
 

29 September

Måndag!!
 
Ja vanliga måndagen och ny vecka, snart är vi inne i oktober månad, höst mörker, tända ljus fina färger ute. 
 
Helgen i bilder
 
Besökte marknaden,i fredags som inte var något att hänga i julgranen precis, men som sagt tur att vi har en marknad iallafall =) Köpte lite godis och strosade lite. Väl hemma var de taco fredag som gällde.
 
Lördag, morgon löpning, göra iording och sedan åkte vi ner till torsåker, per började lasta i veden i en stor conteiner som vi fick hem i går. Jag och barnen åkte på lite shopping, hitta pressenter till pojkarna Anton och Justin som fyllde år och Amandah =) Väl tillbaka i Torsåker så hämta vi upp Per som var klar och åkte hemmåt. Packade bara badväskan och drog till badhuset så vi fick bada några timmar =) Hemma precis till middagen så vi åt faktiskt tacos denna kväll med =) med lite andra tillbehör. bara mys resten av kvällen.
Söndag började även denna morgon med löpning, hemma övningar. dona o poade hemma innan vi åkte på första kalaset hos Anton å Justin. Hem igen å kolla in lastbilen som kom hem med våran ved, Vidare på kalas hos amandah. Åh stod fika bröd ut i öronen på oss. skönt att komma hem sen och tok ösa på med ved körningen. svettiga och trött gjorde vi kväller sen. lagade kyckling, pommes å bea.
 
 
 

I dag ska det fortsättas med veden, per är ledig och barnen är hemma så de håller nog på för fullt där hemma. Hoppas vi blir klar i dag =)
Inga mer planer.
 
 

26 September

 

Fredag!!

men vad underbart, dagen går i ett, planer för dagen är nog att kika till marnaden och ta en fika =) mamma följer nog med och kikar med oss. Sedan är det väl inge mer planer än så Per ska ut natt så vi ska äta tacos innan.

Mer i helgen vill jag hinna med bad, vi ska på 2 kalas, vi ska fixa hem veden från torsåker. Hinna handla pressenter =)

Här har ni helgens rätt =) från www.Jennysmatblogg.se

IMG_7278

 

Fläskfile götta med pasta

Till 5-6 personer :
2 putsade fläskfileer
1/3 finhackad / riven gul lök
salt & peppar
smör
2 1/2 dl grädde
300 gram philadelphiaost
1/2 msk kinesisk soya
2 msk kalvfond
150 gram riven ost

Serveras med pasta.

Gör grytan så här:
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning,
Skär upp den putsade fileen i lagom stora bitar – salta och peppra. Hetta upp en stekpanna, och låt smöret tystna – lägg på fläskfilen och löken samtidigt. Och fräs tills fileerna fått fin färg . Tillsätt grädde, fond, soya och rör ner philadelphiaosten – låt sjuda upp.
Till sist smula ner osten, och låt smälta innan du servera med god pasta.

 

Något gott till Fredagsfikat : Enkla Frasiga chokladbakelser

Det här behöver du till 4 :
4 smördegsplattor
100 ghackad choklad (valfri)
1 dl nutella
1 ägg
florsocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Ta fram de tinade smördegsplattorna.
Rör ihop cirka en dl med nutella och valfri mängd hackad choklad och fördela ut fyllningen i mitten på plattorna. Rulla ihop och nyp ihop kanterna och lägg skarven ner på bakplåtspappret. Pensla med vispat ägg och ställ in i mitten på ugnen.
Grädda tills de blir gyllene och pudra över florsocker


25 September

Torsdag!
På väldigt gott humör =) sovit många timmar, pigg efter att gått till jobbet, I dag fyller Amandah år, stort grattis till henne.
 
I dag så hoppas jag det inte blir regn för jag har planerat att slipa tjejernas skrivbord och måka den, tänkte lägga upp en före och efter bild på den. Väldigt gammal möbel som vi köpte. =) så fin.
En löptur ska tas då jag vilade benen i går, det var så skönt att gå hemma å poa, sitta och titta på tv för en gångs skull. La mig uppe när per åkte och jobba natt så somnade jag före 21:30 =)
 
 
sedan så har jag å Per varit tillsammans i 9 år i dag =) <3 <3 <3
 

24 September

Onsdag!
Trodde de faktiskt var torsdag i dag men så var de inte, känns som en låång vecka detta, säkert de kalla vädret som gör de. I dag ska jag knäppa kort till mitt körkort för de ska förnyas så skickar jag iväg de på engång så det blir gjort. Ska sedan fortsätta med veden idag så är källarförådet fullt sen. Få se om tjejerna vill åka ner och spela fotboll, de var inte så taggad i går när jag fråga dem, men det är ju sista träningen i dag. Visar sig hur vi gör!
 
I går så spelades de match mot ockelbo borta, i minus grader, fy vad kallt men vad gör det när vi vann med 6-0 en riktig bra match och härligt avslut att få vinna sista matchen och spela bra mellan åt <3
 
Här kommer lite höst gött ni kan baka =)
 
Vill ha kalas hemma nu så jag kan bjuda på dessa godingar. får vänta till December då Per fyller.
 
Kakdegs bollar (http://herrhavreflarn.se/)
 
 


Ca 15 st.
 
Ingredienser:
 
- 125 g smör
- 1/2 dl ljust muscovadosocker
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker 
- 2 msk grädde
- 2.1/2 dl mjöl ( vill man ha dem ännu fastare tillsätt upp till 1/2 dl extra, en smaksak helt enkelt )
- 50 g choklad
 
- 70 g ljuschoklad att doppa bollarna i.
 
Såhär gör du:
 
Vispa smöret, muscovadosocker, strösocker och vaniljsocker till jämn mjuk smet.
 
Skrapa ner från kanterna och tillsätt grädden, rör till jämn smet.
 
Skrapa ner från kanterna och tillsätt mjölet, vispa till jämn deg.
 
Rör nu ner chokladknapparna tills de är jämnt fördelade i smeten.
 
Rulla till ca 15 st bollar och ställ kallt ca 1-2 h eller tills de har "satt" sig. 
 
Smält chokladen över vattenbad och doppa halva bollen, ställ kallt tills chokladen stelnat. 
 
 

Daim- & kolapaj (http://tidningenhembakat.se/)

 
utvald

3 dl vetemjöl

100 g smör, rumsvarmt

½ dl florsocker

1 äggula

Kolafyllning
75 g smör, smält
1 ½ dl farinsocker

1 dl ljus sirap

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt
ev. 3/4 dl vispgrädde (gör kolan krämigare)

Kolafyllningen kan dubblas om man vill ha ett tjockt lager med kola! Öka gräddningstiden i ugnen några minuter i så fall!

Garnering
2 pkt dubbel Daim, grovhackade

Till servering
3 dl vispgrädde 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Nyp ihop alla ingredienserna till pajdegen.

2. Kavla ut pajdegen på ett mjölat bakbord och lägg den i en pajform, eller tryck ut den med fingrarna direkt i en pajformen, 22–23 cm i diameter.

3. Nagga bottnen med en gaffel för att undvika luftbubblor under gräddningen. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 20–25 min (det ska vara genomgräddat).

4. Kolafyllning: Smält smöret i en kastrull. Rör ner farinsocker, sirap, vaniljsocker och salt. Låt det puttra i ca 1 min. Om du tillsätter vispgrädde i kolasmeten behöver kolan puttra i några minuter. Häll kolafyllningen på pajskalet.

5. Grädda pajen längst ner i ugnen i ca 5–10 min (den längre gräddningstiden gör kola segare).

6. Låt pajen svalna. Grovhacka Daimen och strö den över kakan medan den är ljummen. Ställ in pajen i kylen när den kallnat i 1–2 tim före servering. Ta fram den en stund före servering så kolan mjuknar. Servera den med en klick vispad grädde eller glass.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Nyp ihop alla ingredienserna till pajdegen.

2. Kavla ut pajdegen på ett mjölat bakbord och lägg den i en pajform, eller tryck ut den med fingrarna direkt i en pajformen, 22–23 cm i diameter.

3. Nagga bottnen med en gaffel för att undvika luftbubblor under gräddningen. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 20–25 min (det ska vara genomgräddat).

4. Kolafyllning: Smält smöret i en kastrull. Rör ner farinsocker, sirap, vaniljsocker och salt. Låt det puttra i ca 1 min. Om du tillsätter vispgrädde i kolasmeten behöver kolan puttra i några minuter. Häll kolafyllningen på pajskalet.

5. Grädda pajen längst ner i ugnen i ca 5–10 min (den längre gräddningstiden gör kola segare).

6. Låt pajen svalna. Grovhacka Daimen och strö den över kakan medan den är ljummen. Ställ in pajen i kylen när den kallnat i 1–2 tim före servering. Servera den gärna med en klick vispad grädde.

 
Men åååh detta bröd är så gott
 
tvåbröd3

Två bröd av en deg

1 plåt och 1 limpa

50 g jäst
4 dl mjölk
3 dl vatten
2 tsk salt
¾ dl ljus sirap
3 dl havregryn
17–18 dl rågsikt

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och vatten. Blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap och havregryn. Rör om och låt blandningen stå i några minuter. Tillsätt rågsikten, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter så att glutentrådarna blir starka. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.

2. Tryck eller kavla ut 2/3 av degen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Skär degen i ett rutmönster, 5 x 4. Strö lite mjöl över degen och nagga den med en gaffel. Låt brödet jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.

3. Forma resten av degen (1/3) till en limpa och lägg den i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Snitta ytan på limpan med en vass kniv. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min.

4. Grädda långpannerutorna mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna på plåten.

5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 30–35 min. Sänk värmen till 180 grader direkt när du sätter in den i ugnen. Låt den svalna i formen.

 
 

23 September

Tisdag!
 
Jo men visst är de tisdag, inte lika blåsigt i dag men kallt är det. huwa mig, i dag kom skinnpajjsan fram och en sjal. Ska fortsätta med veden när jag kommer hem och har hämtat barn på dagis, sen ska de förberedas mat och packa match väskan för det är dags för sista matchen för i år. Ockelbo borta, pappa kommer och och passar tjejerna medans, jag kommer nog hem rätt sent så de är bra att de är hemma vid oss så de kan lägga sig när de vill =)
 
Men efter denna match är det uppehåll till November någon gång, jag tycker det är bra,kan behöves en liten pause från fotbollen. Jag tycker det är kul med inomhus fotboll så då får jag längta till den. Jag funderade på gym kort et tag men, njee jag tar mina löpturer på obestämd tidpunkt istället, det passar bäst =)
 
Mina tjejer detta <3
 

 

22 September

Måndag!!
 
Så som många redan vet så blåser de is vindar ute =(, i morse när jag gick till jobbet så låg håret åt alla håll var ingen ideé att lägga de till rätta förns man kom fram =). I dag är det jag som har hämtning på dagis, sen ska de hem å lägga in ved i källarn och få se om barnen ska leka med nån kompis. Måndagen kommer avsutas med fotbollsträning. Tjejerna ska vara med moster med familj så länge, för Per har två eftermiddagar att göra nu.
 
Helgen i bilder =)
 
Åkte till stugan i fredags, kom upp så var de så varmt å skönt ute. Vi gjorde ett sista bad, bubbla i 40 grader varmt bad ungefär =) varmt å skönt. Spela kort å klockan blev mycket somnade som en stock sen.
 
Lördag, efter vi gått med hundarna som vanligt på morgonen så var de frukost å löpning =) härlig start på dagen. Efter dusch å fix åkte vi ner till Falun vi brudar å shoppa lite. Tog hela dagen tror ja haha kom upp till stugan igen vid 17 då började vi med tacos. Mys resten av kvällen =)
 
Söndag, vanliga turen med hundarna, började packa ihop lite saker, de spö regnade ute, vi plockande undan möbler å fixade. Åkte hem efter lunch. Väl hemma så vela barnen leka med kompisar så de gick upp till Ida och anton =) Kvällen så var de soffa och tv för hela slanten
 
 

19 September

Fredag!!
Mycket bra =)...
 
Åker som sagt upp till stugan i dag efter jobb.
Ett besök i falun ska det bli i morgon för lite shopping med mamma å barnen =) Så ska de bara mysas å hade bra i stugan.
 
Middagen i går Lax med fetaosttäcke
 

Du behöver!
4 st laxfile
2 burkar creme fresch
1 ask fetaost
citronpeppar
 
Enkelt gott, lägg filerena i en ungssäker form, strö på citron peppar, strö över feta ost  (smula) häll över creme freschen och sedan mera citron peppar, in i ugnen på 200 grader tills den fått fin färg. lax går fort  ugnen =)
 
 

18 September

Torsdag!!
 
Helgen närmar sig =)... Jobb fram till halv 4 sen hem å städa (städ torsdag), packa lite de som ska med till stugan i morgon. Barnen ska leka med Filippa å Fabian i eftermiddag så kul att de ses <3
 
Usch i går kväll mådde jag konstigt, hade min vanliga magkatarr som kommer och går lite då och då, åt ju bacon innan fotbollen i går så de var nog inte så bra. I dag mår jag toppem, blir lax till middag i kväll och det är bra för magen =).
 
Dessa skor fick tjejerna förra veckan
så söta å fina, varma. de vela använda dessa nu men de är lite för varmt ännu
 
Vertbaudet Svart Stövlar
 
 
 
Dessa tänkte jag införskaffa mig
 
 
Ellos Shoes Svart Stövel med zippar

17 September

Onsdag!
 
Nyss anmält barnen till minidisco som börjar v40  på aerostep, det blir som dom har gått på tidigare fast de bytt namn och har ungefär samma pricip. dom tycker det är jätte roligt iallafall.
 
I dag har kidsen sin fotbollsträning och jag sedan min, kommer blir lite stress i dag men vi får ihop de =)
Igår kväll så dog vårat kylskåp, prata med Per efter matchen som talade om det så jag började söka direkt, tur facebook finns =) Visade sig att våra grannar längre upp på gatan hade ett som stod, så vi hämta hem det när jag kom hem och började tvätta rent å flytta över, Tur att vi har en frysbox i källaren som alla frysvaror kan vara i. För tidigare hade vi kombinerad kyl/frys men båda sluta fungera.Jätte fin kyl fick vi tag på nu, men vi ska iallafall köpa en, vi funderar på ett lite högre och ett svart =)
 
Men som sagt de spelades match igår i skutskär, vi förlora till slut med 6-4, det var mycket mål i från båda håll, vi hade många chanser, straff å frisparkar. men vi förlorade matchen. Jag gillade första 30 minuterna då hade vi bra spel mellan åt och glädje. Ja jag vet inte vad jag ska säga, just nu börjar jag trötta lite på fotbollen, det är snart slut på säsongen bara 1 match kvar. Vi prata en del efter matchen i går i bilen, som jag tror de flesta gör efter matchen, om vad vi kunde göra bätte osv. Jag tycker att alla får säga vad man vill och tycka till i situationerna, ingen som bestämt vad som är rätt å fel men alla måste få säga vad de tycker. Jag själv tycker att jag får för lite pasnsingar i anfallen då de gärna drivs på ända in i de sista, jag tycker det är bättre att passa runt och få ett fint spel iställe för att bara gå gå gå. Jag ropar finns, många andra ropar Gabbe finns men nej, då tröttnar jag lite från att först göra hem jobb och sen följa med i anfall och inte nå resultat, till slut så följde jag inte med upp då stanna jag av på mitten. Fotboll ska vara roligt, det är ett intresse som jag har och som tar upp tid i från familjen. När de inte känns kul så önskar man att man hellre var hemma och läste godnattsaga för barnen å finnas hemma. 
 
Få se sen vad som händer efter sista matchen, vi ska iallafall ha en avslutning 4 oktober som jag ser fram emot =) Vet ej om det blir någon inomhus serie eller träningar. Jag är iallafall sugen att börja styrketräna och simma.
 
 
 

16 September

Tisdag!
 
Jag lära tänka efter innan jag skrev dag, skönt att det är tisdag för i går var jag ledig med barnen då dagis var stängt =) Skönt att få dom tillfällerna att vara ledig så där en vardag, Det brukar oftast vara så att när det är stängt på dagis att det är på en dag när Per är ledig.
 
Vi var iallafall ute i skogen, plocka blåbär å hade fika med oss =) barnen lekte å öste på,
2 liter blåbär kom jag hem med, vet ej hur mycket Malin fick ihop, typ samma. så mycket blåbär finns de.

Helgen
 
Har varit bra, lugn å skön. Fredags besökte muntebo å kika in deras nya fina bil, mamma å pappas. har provkört den med, tog raggarrundan med mamma haha. Väl hemma som sagt jag klippte gräset, vi gjorde mat och myste hela kvällen
 
 
Lördag
 
Vakna upp med glatt humöt,hade massa energi och drog ut på en löptur, sedan lite övningar hemma innan frukost. Åkte till brandstationen och kika in alla brandbilar å allt annat, barnen fick hattar, tidningar och fika..
Fortsate sedan i badhallen ett par timmar. Även hann vi med att leka med Filippa å molly som var hos sin farmor å farfar i muntebo så vi åkte dit så de fick leka en stund innan vi åkte hem igen å laga middag.
 
Söndagen, samma humör, massa energi, drog ut på en löptur. Sen tyckte Per att vi skulle åka in till gävle till
Biltema, jula och sedan köpis. Så lite stress dusch å frukost i bilen så var vi påväg. Barnen fick fina höstkängor, jag köpte smink.
 
Körv på biltema
 
 
Sedan hem, städa ihop lite snabbt innan Elin kom och gjorde fransar på mig, hon gjorde också på amandah, grannen gry och agneta. =) perfekt å ha en egen ögonfransförlängare som kommer hem till oss =) Sedan våran bästa frisörska som också kommer hem till oss =)
Jag blev nöjd med fransarna blev 14 på de längsta..
 
I dag Tisdag som sagt, jag jobbar in i de sista sen är det dags för fotbolls match borta i skutskär, hinner inte hem, tur jag har en snäll sambo som kommer till jobbet med min fotbollsväska. I dag äre vinst som gäller =)
 
 
 
 
 
 

12 September

Fredag!!!
 
Men jajemen, fredagen är här =)
 
Grattis också till Elin som fyller år i dag =)
 
I dag ska de klippas gräs med uppsamlare så det blir riktigt snyggt, inte lös gräs som ligger kvar. Har inte planerat middagen än eller fredagsmyset fikat.. Kan bli så enkelt som pommes å korv i kväll å llite choklad bollar gjrort på vit choklad.Perekt å ha hemma i kylen om de kommer någon på besök eller ha ute på picknick. Per ska ju jobba natt helg men då är han ju hemma mes oss på dagen hela helgen. Vi ska nog på öppet hus på branstationen, lär ju dit å titta vad gannen gör om dagarna =)  tror vi besöker badhuset också då borde vi hinna med =)
 
Blire lite längre helg då måndagen är jag ledig, för dagis är stängt, tror vi ger oss ut i skogen å plocka lite bläbär å frysa ner sen, hoppas Malin å barnen kan vara med å. Lite picknick i skogen också.
 
Vita chokladbollar
 
 
Ca 20 st.
Ingredienser:
 150 g vit choklad
100 g smör 
5.1/2 dl havregryn
-1/2 dl socker
 1 msk vaniljsocker
 
Såhär gör du:
 Smält den vita chokladen över vattenbad.
 Vispa ihop alla ingredienser förutom chokladen till en gryning massa, tillsätt sedan den smälta chokladen och rör till jämn smet.
 Rulla till bollar i önskad storlek och rulla i kokos eller pärlsocker.

11 september

Torsdag!!
 
oh vilka tunga ben jag äger i dag, dom är inte alls med mig. blir ganska mjuk på promenaderna men de går över fort. I dag har jag hämtning av tjejerna på dagis, då ska vi hem sen fixa å dona, städ torsdag, byta sängkläder bland annat. laga mat sedan ska tjejerna på spa kväll med mig =). Dusch, klippa naglar, måla naglar, fläta håret smörja in sig med mjukgörande lotion för barn =) sedan läggdags i nya sängkläder. Jag har tv att titta på i kväll, böda camping först ut, hela sverige bakar, paradise hotel. Kollar aldrig tv annars vi har ju träningar eller matcher varje vardagskväll.
 
så snygga träningsklläder =) vill ha allt
 
earn-your-body-snowleopard-flhardcore-workout-pink-rightfitness-army-pink-l
 
 
Go Hard Or Go HomeUnleash The BeastLeopard
 
Tindra vid hammardammen förra helgen,, så varmt å skönt var det =)
 
 

10 September

Onsdag!!
 
Nu går vi mot helgen =)
 
Spelades match som sagt i går mot Hille, tyckte vi tog tag i matchen bra vi gjorde första målet, sen gjorde de 1-1 och då hände de något med oss, hakorna var nere i backen.Tycker det är så svårt som lagkapten att peppa och komma igen, några vill inte alls höra, de flesta vill nog höra mer från sidan vad man kan göra, vart man ska vara, hur man kan göra de bättre? nog om de vi förlora med 4-2 gjorde ingen bra match. Nya tag träning i kväll, måste ta med mig tjejerna i kväll, per jobbar em. brukar gå bra att ha dom med =)
 
men hallå älskade choklad recept ni måste prova dessa, jag provade dom för någon månad sen.
 

Fudge brownies

19:3_Brownies_2
(recept av Roy Fares(
Tryffel
  • 150 g mörk choklad, 55 %
  • 1 ,5 dl vispgrädde
  • flingsalt att strö över
Brownie
  • 150 g osaltat smör
  • 2 ,75 dl strösocker
  • 1 ,5 dl kakao
  • 0 ,5 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  1. Tryffel
  2. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden, häll den över chokladen och låt stå i några minuter tills chokladen har smält. Rör ihop till en slät och fin tryffel. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur.
  3. Brownie
  4. Sätt ugnen på 160 grader. Smörj kanterna på en bakform, 20 x 20 cm, med smör och täck bottnen med bakplåtspapper.
  5. Smält smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda. (Det kan se lite grynigt ut nu, men mjölet kommer att få smeten att gå ihop och bli slät och fin.) Vispa försiktigt ner 1 ägg i taget, eller använd en slickepott att blanda med tills varje ägg har arbetats in. Vänd slutligen ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.
  6. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20-22 minuter. Låt svalna.
  7. Ta ut kakan ur formen och ta bort bakplåtspappret. Vänd kakan upp och ner och bred tryffeln ovanpå, toppa med flingsalt. Om tryffeln är för lös för att breda räcker det med en stund i kylen för att den ska stelna en aning. Låt sedan kakan stå i kylen så att tryffeln stelnar ordentligt, 40-50 minuter. Serveras rumstempererad.
 

9 Septtember

Tisdag!!
 
Denna dag går undan, snart är det dags att cykla hem =) I dag är det hemma match mot Hille, vi vann mot dem hemma sist =) sen är det bara 2 matcher kvar med lag 1 och 2 matcher kvar med lag 2.
 
blev så glad när jag gick in och läste jennys matblogg då hon la upp 2 nya chesecake reccept, jag älskar verkligen chese cake.. http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/
 
snickers chesecake

 

recept cheesecakeDet här behöver du till en rund form 25 cm :
1/2 burk med karamelliserad mjölk
250 gram salta jordnötter

3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
200 gram riven mjölkchoklad

Topping:
1/2 burk med karamelliserad mjölk + 3 msk grädde
Jordnötter

Gör så här:
Jag hittade inte färdig karamelliserad mjölk på mataffären så jag kokade sötad kondesnerad mjölk i tre timmar i en stor kastrull. Då tar man bort pappret på burken och kokar den oöppnade burken i en djup kastrull med vatten som täcker burken hela tiden. Den ska koka i 3 timmar, skölj sedan i svalt vatten tills den svalnat innan du öppnar.  Börja med botten till cheesecaken, jag använde nästan hela jordnötspåsen förutom cirka en knapp dl. Grovhacka och blanda ihop med knappt halva den karamelliserade mjölken. Platta ut i den runda formenmed avtagbara kanter .
Jag brukar trycka ut lite extra i kanterna för jag tycker att det är lite fint när det blir en högre kant.

Ta fram tre olika skålar, dela ägg gula och vita i olika skålar.Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar. Diska vispen noga för annars kanske inte äggvitorna blir fluffiga, använd den torra vispen och vispa till ett hårt skum. Du ska kunna hålla skålen upp och ner när de är klara. Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och grädden och vänder ner allt i en och samma skål och vänd om försiktigt med slickepott eller slev. Riv ner mjölkchokladen i smeten- jag använder det sidan med störst hål. Häll sedan i smeten över jordnötsbotten och frys in med plastfolie över. Spara kolakrämen i en skål , och lägg på toppingen vid servering

Cheesecaken ska frysa i minst 5 timmar innan servering, gärna över natten. Och ta fram den 20 minuter innan servering, lossa då på den avtagbara fomen.
Näär du gör toppingen så rör ner ett par matskedar med grädde i kolakrämen ( karamellierade mjölken ) och fördelade ut över cheesecaken , strö över resten av jordnötterna och servera.

 

Mint chesecake

 

IMG_4971

Det här behöver du till en rund form 25 cm :
1/2 paket med digestiv
30- 50 gram smör

3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde

1 stor after eightbox

Topping:
200 gram mjölkchoklad (eller med mintsmak)
3/4 dl grädde
3 msk smör

Gör så här:
Börja med botten till cheesecaken, ungefär halva digestivpaketet lite drygt. Banka eller mixa det till smulor. För att slippa disk är det smidigast att lägga kexen i en påse och banka med en brödkavel. Smält sedan smöret och rör ihop med kexen som du sedan plattar ut i en rund springform med avtagbara kanter. Jag brukar trycka ut lite extra i kanterna för jag tycker att det är lite fint när det blir en högre kant. Gör sedan tryffel-toppingen: Värm upp grädden och smöret tills det precis börjat kokat- ta av från plattan och rör ner chokladen tills allt smälter. Ställ denna svalt medan du börja med själva cheesecaken. Ta fram tre olika skålar, dela ägg gula och vita i olika skålar.Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar. Diska vispen noga för annars kanske inte äggvitorna blir fluffiga, använd den torra vispen och vispa till ett hårt skum. Du ska kunna hålla skålen upp och ner när de är klara. Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och grädden och vänder ner allt i en och samma skål och vänd om försiktigt med slickepott eller slev. Varva sedan after eight och ”smeten i några olika lager.

IMG_4925

Vänd upp allt i formen och ställ in i frysen. Skulle du få någon smet över kan man göra små portionscheesecakes i mindre muffinsformar eller liknande. Den behöver cirka 5 timmar i frysen innan den stelnat. När cheesecaken stelnat något, häll över tryffeltoppingen och sätt dit några mintkakor som dekorering ( jag skar mina till trianglar  innan) . Jag väntade till min var helt fryst. Ta fram kakan minst en kvart innan servering.

 

8 September

Måndag!
 
Ja som vanligt så hinner de bara bli måndag och fredag =)
 
Var min tur att väcka tjejerna i morse och lämna dem på dagis, de somnade strax efter 19 i går och så väckte jag dem strax innan 07 i morse, Tindra va trött, Novelia vakna med glatt humör börja toka sig direkt <3 älskade barn.
 
helgen i bilder
 
Lördagen, valde vi att vara ute i de fina vädret, Per tog bilen och alla verktyg och åkte ner till muntebo lite tidigare på morgonen, jag och tjejerna gjorde oss i ordning tog cyklarna ner till muntebo först med ett stop på ica för inhandlig av lördagsgodis. Duktiga tjejer som orkade hela vägen från robertsholm =) impad.
 
Här är mamma å pappas hus som ska bli svart med vita knutar, jag målade klart framsidan av garaget i går, Per å pappa lägger en ny trass på framsidan av huset. Vi kapa lite buskar å grejja med.
Åkte till Falun vid 18 tiden, åt på max och kolla in lite fina bilar som var där. kom där i från typ efter 19, åkte vidare till ica maci sedan landa vi hemma precis till fångarna på fortet =)
 
 
 
Söndagen började lika som lördagen för mig, tog en löptur och hemma träning. Efter frukost beslöt vi oss för att hålla på hemma, ute vid oss, körde ved och så... får se hur det blir med ved nästa gång, är ju lite tråkigt att hålla på med och när vi har veden i prästhyttan som ska köras hem, är inte så populärt att de ligger där tydligen.
Här åt vi lunch ute, grillad korv =) mums, enkelt
 
 
Fortsatte med kalas hos söta Towe som fyllde 1 år =) barnens kusin.Efter kalas så åkte vi hem till mamma och pappa å hjälpte dom =) avsutades med grillat där hemma ;D mamma är så gullig stressa i gång med grillat innan hon skulle ut å jobba. Älskade familj tur vi har er, ge och ta kommer man långt med <3
 
Får se vad vi hinner med i dag, lite ute lek och mat lagning, fotbollsträning för mig till kvällen.
 

5 September

Fredag ;D
<3 <3 <3
 
Solen skiner, la mig en stund i solen i går och jag trodde inte solen skulle ta så bra men de gjorde den. Efter de tog jag och klippte av gräset, städa, handla ocg till sista bakade vi blåbärsrutor. Blev goda men färgen var lite små tråkig, trodde den skulle bli mer blå men blev grå. har haft vanilj kesella tidigare men nu vela jag prova med blåbär kesella. Ska överaska grannarna med den kakan i kväll för dom gillar ju dessa rutor =)
Blir kräftskiva i kväll hos oss
 
Inhandling av vin och grejjjor till i kväll ska jag fixa. besöka systemet. blir lite pajer, sallad, ost kex och räkor för min del å kräfter till de andra =) övrigt i helgen så planerar vi bio med barnen eller bada får se, kalas på söndag iallafall. ska vara fint väder så då vill man vara ute mycket.
 
Tips på goda pajer om man inte vill ha västerbotten paj, för det gillar inte vi
 
Taco paj går alltid hem
 
 
 
Ingredienser:
Pajdeg:
4 dl vetemjöl              
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g margarin
1½ dl mjölk

Fyllning 1:
500 g nätfärsh       
1 gul lök
1 påse tacomix
1 dl vatten

Fyllning 2:
2 hackade tomater
1 hackad gul lök
2 dl creme fraiche
4 msk majonäs
2 dl riven ost
1 dl majs
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk salt

Gör så här:
Deg:
Blanda ihop degen och tryck ut i en pajform och förgrädda i 10 min på 225 grader. 
Fyllning 1: 
Skala och hacka löken och bryn tillsammans med färsen. Tillsätt vatten och kryddmix.
Fyllning 2: 
Hacka tomat och lök. Blanda creme fraiche, majonäs, riven ost, majs, vitlök, salt och lägg i tomat och lök.
Lägg färsen i pajskalet och lägg över fyllning nummer 2.
Grädda i ugnen i 225 grader i ca 15 minuter. 
Servera med grönsallad och nachoschips.

Kyckling paj
 
Denna ska Per göra i dag
 
Recept: Kycklingpaj
 
Till pajdeg
3 dl  vetemjöl
100 gram  smör
2 msk  kallt vatten
Fyllning
4 st  kycklingfile ca 400 gr
15 cm  purjolök ca 300 gr
1 msk  smör
0,5 tsk  salt
1 st  röd paprika hackad
2 dl  mexican-chili lätt creme fraiche
3 st  ägg
3 dl  riven ost
 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa.Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg.Kavla ut mellan glad pack.Något större än formen.( 28 cm form )Lägg degen i formen.Sätt folie runt kanten så den inte åker ner.Nagga botten.Ställ den i kylen så den blir kall.Förgrädda pajskalet i 200 grader i 10 minuter.
  2. 2. Strimla purjolöken.Salta och stek kycklingen i smör i en stekpanna.Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med.Låt svalna något.
  3. 3. Kärna ur och tärna paprikan.Blanda kyckling i bitar ,purjolök, paprika, creme fraice, ägg och hälften av osten.Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten.
  4. 4. Grädda i nedre delen av ugnen 200 grader i ca 35-40 minuter.Servera med en sallad till.
 
 

4 September

Torsdag!
 
Vädret håller i sig =) Slår verkligen emot när man kommer ut för på jobbet har vi de så kallt å har filtar på oss vi som är fryslortar på byggnaden.
 
Resten av familjen var sugen på hambrugare så de åkte till mc donals å skulle hitta nån fin pressent till deras kusin Towe som fyller 1 år snart. Sedan ska de vidare hem till Filippa å Fabian å leka =) så de har fullt upp tjejerna i dag. Planer för resten av dagen blir att försöka vara ute lite när jag kommer hem, sedan är det torsdags städningen som står på tur. städar alltid torsdagar så det är rent å fint inför helgen för helgen är min lediga tid och då vill jag inte städa =) Vilodag i dag från träningen, känner att jag behöver de har vart rätt mycket nu och i går på träningen var det tunga ben väldigt tunga ben.
 
Missa inte böda camping i kväll =)
 
 
 
 
 

3 September

Onsdag!
 
Mycket fin dag, solen skiner och det är varmt, blev fakstiskt väldigt varm på promenaden.
 
I går såe spelades det match borta mot Årsunda, vinst till slut med 4-5 till oss =) väldigt viktigt då vi inte brukar ha turen med oss, Vi avslutade sista minuten med en straff somm vi satt och gjorde vinst till oss. Vi började första halvlek med att leda med 2-0 å jag gjorde första målet =) det var roligt. Årsunda knappa in med sin snabba forwad till 2-2 i periodvilan, Det var våran match vi skapa chanser å satte vissa men inte så många som vi borde.
Vi vann huvudsaken. Såg att vi låg 3:a i serien nu.. woop woop
 
I dag så har tjejerna fotbollsträning så jag hinner bara hem å byta om på dom och åka ner till stålringen (mitt andra hem) =) Efter de äta mat sen är det dags för mig egen fotbollsträning.
 
Något väldigt obehagligt var när vi åkte hem från Årsunda i går, fick se en motorcykelolycka vid jernvallen. Han hade kört in i staketet som är väldigt högt och motorcykeln låg på andra sida, första bilen va där å några tjejer som var ute å gick och säkert fick ringa och larma om olyckan, de gjorde HLR på honom och man vela inte se men det gick inte att kolla bort, han som körde sa att vi inte skulle titta. Vi mötte ambulans å brandkår när vi körde hemmåt. Usch jag mådde så dåligt efter de där å hade svårt att sova i natt. tyvärr dog mannen läste jag i aftonbladet.
 
Nog om sånt som är tråkigt så rekomenderar jag er att baka de ljusa chokladbollarna =) Ni behöver bara lgga till vit choklad allt annat har ni i som vanligt som i vanliga chokladbollar =) mums
 
 

Blev ju bjuden ¨på äppelpaj på jobbet i går =) Jag fick en egen portion då jag inte tål mandel så bra =) snäll hon var å tänkte på mig Malin.
 
 

2 september

Tisdag!
 
en bra tisdag =) barnen var super taggad att gå till dagis i morse, jag cyklade vidare till jobbet. Dagen går fort och det är bra, jag har hittat några recept jag vill baka altså dom ser helt underbara ut =) Vi har också borta match i dag i Årsunda. Nu ska de få revange då de vann orättvist sist, som som inte spela fotboll utan dom spela sönder oss, sparka på oss bland annat. Löst de hemme med att pappa åker upp närPer ska ut å jobba natt å sitta där tills jag kommer hem =)
 
Här kommer första gå in på (herrhavreflan.se) Han var med i hela sverige bakar förra året
 
Kakbrownie fylld med choklad och nutella.
 
 
Ingredienser:
 
- 120 g smör
- 100 g nutella
- 1.1/4 dl ljust muscovadosocker 
- 1/2 dl strösocker
- 1 ägg
- 1 msk vaniljsocker
- 4 dl mjöl
- 2 tsk majsstärkelse
- 1/2 tsk bikarbonat
- En nypa salt
- 100 g chokladknappar
 
- 100 g choklad att fylla med.
 
 
Såhär gör du: 
 
 
Sätt ugnen på 175 grader.
 
Smöra en muffinsplåt med plats för 12 muffins.
 
Vispa smör, nutella, muscovadosocker, strösocker, ägg och vaniljsocker ljust och luftigt några minuter.
 
Skrapa ner från kanterna och tillsätt mjöl, majsstärkelse, bikarbonat och salt och vispa ihop till jämn massa.
 
Skrapa ner från kanterna och tillsätt chokladknapparna vispa tills dom är jämnt fördelade i smeten.
 
Rulla till 12 lika stora bollar och lägg i muffinsplåten, tryck ut dom lite slarvigt så det blir en fördjupning och  fördela chokladen i varje kaka.
 
Grädda mitt i ugnen ca 11-13 minuter. Jag gräddade ganska precis 12 minuter.
 
Njut av saftiga gudomliga kakor.
 
 


 
Vitchoklad-bollar en lite lyxigare chokladboll.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ca 20 st.
 
 
Ingredienser:
 
- 150 g vit choklad
- 100 g smör 
- 5.1/2 dl havregryn
- 1/2 dl socker
- 1 msk vaniljsocker
 
- kokos eller pärlsocker att rulla dem i.
 
 
Såhär gör du:
 
Smält den vita chokladen över vattenbad.
 
Vispa ihop alla ingredienser förutom chokladen till en gryning massa, tillsätt sedan den smälta chokladen och rör till jämn smet.
 
Rulla till bollar i önskad storlek och rulla i kokos eller pärlsocker.
 
Njut av dom direkt, då smakar dom som allra bäst tycker jag.
 
Jag föredrar att dom är ganska kompakta och inte alltför kladdiga men vill ni ha dom ännu kladdigare så uteslut 1/2-1 dl havregryn och tillsätt efterhand till önskad "kletighet".
 
Enkla och kladdiga Havrerutor med dulce de leche och choklad.
 


Hoppas ni har en fantastisk lördag alla ni härliga ! 
 
 
Ingredienser:
 
- 150 g smör
- 1.1/2 dl socker
- 1 msk vaniljsocker
- 2 dl mjöl
- 2 dl havregryn 
- 1 tsk bakpulver
 
- 1 eller en halv burk karamelliserad mjölk (Den färdigkokta) beroende på hur söt man vill ha den. 
- 1 dl chokladknappar.
 
Gör såhär:
 
 
Sätt ugnen på 175 grader.
 
Klä en form med bakplåtspapper i storlek med en halv långpanna ( 26x17 cm använde jag).
 
Smält smöret och blanda det sedan med socker och vaniljsocker rör tills allt är blandat.
 
Tillsätt mjöl, havregryn och bakpulver rör till jämn smet och fördela hälften av smeten i formen, tryck ut så den täcker botten jämnt och grädda i mitten av ugnen 10 min.
 
Ta ut ut ugnen och fördela den karamelliserade mjölken jämnt över den gräddade "bottnen" strö sedan chokladknapparna och smula till sist över den andra halvan av havredegen. 
Grädda i mitten av ugnen ca 16-20 minuter. 
 
Mycket viktigt är att låta denna kaka svalna och sedan stå kallt några timmar så den sätter sig ordentligt men sedan är det bara att skära i rutor och njuta.
 
 

Sådär galet kladdiga innuti och sega saftiga kanter, ett recept för alla som älskar brownies och nutella.
 
8 st.
 
Ingredienser:
 
- 4 ägg
- 1 dl socker
- 400 g nutella ( en burk )
- 1 1/2 dl mjöl
 
Gör såhär:
 
Sätt ugnen på 175 grader.
 
Klä en form i storlek med en halv långpanna ( 26x17 cm) med bakplåtspapper.
 
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
 
Rör ner nutellan ordentligt.
 
Tillsätt mjöl och rör till jämn smet.
 
Häll i formen och grädda ca 30-35 min beroende på ugn. 
Håll lite koll så den inte gräddas för länge bara, hellre lite för kladdig.
 
De sista 5 minuterna täckte jag med ugnsfolie.
 
Låt svalna och servera sedan dina fantastiska brownies.
 
Blir inte enklare än så, och nu är mitt choklad begär besegrat för denna gången.
 
 



1 September

Ja då är det september då och måndag!
 
Nu börjar hösten på allvar. Helgen har varit höstig tycker ja, varit inne mycket och poat, möblerat, rensat och gjort fint. Varit ute i skogen och bakat, det är ju rätt höstisgt de.
 
Helgen har varit väldig lugn å skön.
Fick hämta hem Tindra lite tidigare från dagis i fredags när dom ringde och sa att hon var rätt hängig och vela hem. Hon hade inge feber men snorig var hon så hon hängde inte med dagis tempot. Hemma visade de sig att hon var hungrig, hon gillade inte maten som var på dagis då, hon talade också om att hon inte fick vara med sina bästa vänner på dagis och att de bara sprang i från henne så då vart hon ju ledsen när hon berätta de.. å mamma hjärtat gick i tusen bitar, lilla hjärtat <3 Byggde upp den dåliga dagis dagen med massa mys, åkte upp till syster å frägade håret på henne sen tog i oss till affären för att handla tacos saker. även popcorn å stjärnor =) Efter middagen så kolla vi på Amigo och hade fredagsmys.
 
Lördagen började med att vi sov ut hela familjen, skönt. Skjussade sedan ner Per till jobbet och vi passa på att ta en promenad runt hammardammen med båda barnen i vagnen så 40 kilo plus att dra runt blev ett svettigt pass. Hemma igen så körde jag på med sit ups å kettelbell. Dusch å fix så satt vi igång med att rensa allas garderober, prova skor å overaller å fodrade regnställ. Kom fram till att vi behöver en massa nytt.
Åkte sedan ner för att hälsa på mormor å morfar i muntebo, hjälpte till att måla lite då deras hus ska bli svart med vita knutar =) kommer bli fint.. Väl hemme igen så gjorde jag iordning kyckling fylld med blåmögel ost med bacon runt om. smaskens blev de. Alla uppskattade de. Masa oss vidare till soffan för att plocka fram godis å kolla på fångarna på fortet =) barnen höll sig vakna hela programet.
 
Söndag en till sov morgon =). Började med att baka scones med tjejerna, sedan tog jag en löptur på 6 km, fortsatte hemma sen men lite övningar. Åt sedan frukost/brunch. Sedan blevv de bullbak på sandgatan =) Tjejerna lekte med Nelly ute å Per åkte å jobba så det var bara jag på degen =) massa goda bullar blev de.. Åkte sedan ner till värna å lekte där, gick runt vid konserhallen å titta på alla fina byggnader innan vi åkte ner åå hälsa på syster, ammandah å alla katter =) tror ni de tjatar om en katt unge eller? nä inte alls =)
 
Helgen
 
syskonkärlek <3
 

RSS 2.0