29 april

Måndag!!
leeedig.. Så skönt , lördag, söndag, mån, tis, ons  så jobbar jag bara torsdag fredag Gud så skönt.
 
ligger i sängen skulle gått ner å blåsa håret, Novelia ligger och sover på mig för hon vakna när jag kom hem från träning och Per skulle ut å jobba natt. 
 
i morgon är det sista april, skönt då kliver vi in i maj med stormsteg och närmar oss semestern :)) i morgon blir det grilla hos oss, syster med familj kommer och pappa. Se slår vi ihop med grannarna. Går till kasen och tittar på fyrverkeri :))
 
orken gick så för vi gick inte långt. Förutom de så fick jag hål i huvudet efter 5 min då en motståndare pricka in med sin ring i huvudet på mig. Fan vilken vass armbåge du hade sa jag och sprang vidare. Då kom blodet ner rinnande på kinden å överallt fan shit sa jag och börja vingla för blod är inte kul. En tjej titta på mitt sår och  vi gick ner och duscha ur blodet för att se och det var som om jag hade färgat rött och skulle skölja ur Gud så man blöder från huvudet.  Behövde inte sys sa hon det blir ett fult ärr men vad gör det. Ont i huvudet har jag haft i 4 dagar nu usch blev nog en liten hjärnskakning. Tog de lugnt resten av matcherna får komma igen näs år :) 
 
Lilla kusin Bianca :)) 

26 April

Freeedaaag!!! Orken startar i dag kl 16 och vi har första matchen ;D sååå roligt
 
sen sisst har det väl inte hänt något specielt, samma visa varit ute mycket, jobbat, i går hade vi möte med fotbollslaget planerade lite trevlgheter =)  Lånat pappas jobb bil atomat är det desutom,. Per jobbar 12 timmars i dag så barnen får följa med till hallen och hejja fram däckshopen, gick bra förra året att ha dem med det är ju så många som är där som man känner, grannar, morbror, moster, mormor å morfar i bland. =)
 
 
Bjuder på bilder från förra året haha hur man ser ut (in action)
 
 

24 April

Onsdag!!
 
Denna vecka flyger fram redan onsdag, det gillas när det blir så.  Vi har vart ute mycket nu dessa dagar, till och me digår när de regna så mycket så stapla vi ved hela familjen ;D. Hungriga blev vi också så vi slog till med lax i ugn som är en favvis på sandgatan... Tog de lugnt i soffan sen så skönt med vilodagar från träning.
 
I dag äre dags igen fyspass står på agendan hoppas det blir riktigt jobbigt =)
 
Vill så himla gärna baka har hittat flera goda recept, men tid??? varrför hinner man inte allt man vill. Som när jag jobbar hemma efter 3 då prioterar jag aktiviteter med barnen som nu är vi ute mycket, börjat kratta, sätta fram blommor, å fixa till landet på baksidan.. Barnens studsmatta har kommit upp och nya gungor har dom fått =))
 
Uppdatering på Novelias nyckelben, hon är precis som vanligt hon gör alla rörelser, hon verkar inte ha ont mer, hon är gul, blå över nyckelbenet och en knöl har hon fått nu så det är snart ihopläkt eller det kanske är ihop lägt vi vet inte det skulle ta 1-2 veckor och det har gått 1 vecka i dag. knölen försvinner inom 1 år. Våran lilla oturs fia brännde också fingrarna iförr går men inget allvarligt hon fick ont men inga blåsor som tur var..
 
Mys bilder från förra året ungefär vid den här tiden ;D gillar inte att tiden går så fort..
 
Fullt med blåsippor bakom vedbon

22 april

Måndag!
 
Tillbaka till verkligheten igen och rutinerna.
 
Haft det super bra denna helg, kryssningen var skit kul =))  Det var bussresan som var tråkig, ner gick det jätte bra när man drack lite vin. Båten gick vid 18 och innan vi steg på åt vi en baugette med kycklingröra, det var det första jag åt på dagen, åt lite kesella hallon på bussen också. På båten dracks det mest smirnoff och jag var fortfarande super hunrig, men inte dom andra de var mätt av allt drickande så de vela bara ha nån macka jaja vill ju inte sitta själv å äta. Blev en macka igen då med annan fyllning, Per åt sin andra räkmacka. Sen efter all festande å lyssnat på stiftelsen satt vi å gäspa  gjorde kväller 01:30 haha blev en natt macka med ner Pers tredje räkmacka å jag tog med ost å skinka =) Sov till 8 tiden tänkte nu jävlar ska vi sova ut men nä vakna tidigt å hunrig som vanligt då haha. Vela ju ha en riktig fuokost buffe ja men nä de andra var inte hungrig de var bakis å trötta haha så det blev en macka igen fjärde räckmackan för per å jag tog en fralla å en bulle... Jag var så sur för att ingen vela äta riktig maat. Per gav med sig och åt med mig sen så jag blev nöjd super gott ;D då var jag mätt sen resten av dagen.. tänk hur man har det ;D Jag å stephanie sjöng kareokee inför massa folk, tänk vad modig jag var ;D Nä super kul men skönt att komma hem igen. Barnen hade haft de bra hos mormor å morfar de var hemma hos oss när vi kom hem i går vid 20:00 å barnen blev nöjd över sina pressenter som vi köpt i taxfreen. Köpte ingen särskild godis å sånt. Inge sprit eller övrigt för så bra priser var det inte å inget som föll smaken.
 
I dag ska vi eventuellt åka ner och rida när jag slutar =)
 
Outfit lånad av elin =)
 
 
På däck i kvälls solen, super skönt
 
 
 

19 april

Freeedag!! Fint de, men jag har ändå vart ledig sen onsdag men alltid kul med fredag. 
 
Blir badhuset om en liten stund barnen vilar lite nu innan. Sen bär det av till storvik för tjejkväll :)) 
 
i morgon åker vi på kryssning med cinderella med Tommy å Stephanie. Barnen sover hos mormor å morfar då. Det ska bli kul å komma iväg ett tag ;) länge sen vi hitta på något själva nu utan barn. 

18 april

Torsdag!!
 
jag är hemma och vabbar Novelia våran lilla otursfågel. I igår morse ramla hon ur våran säng landa olyckligt med axeln och nyckelbenet gick av. Skulle ringt ambulans direkt då hade allt gått lite fortare och och vi hade fått reda på vad det blev för resultat av det onda hon hade vi trodde först det var armen. Hon var jätte ledsen å hde ont. Vi ringde 1177 de tyckte vi skulle ringa vår Hc. Jag kände också på henne å sa till Per att hon har nog brutit nyckelbenet. Hc öppna 8 vi var där strax innan 9 vi lämnade Tindra på dagis..  På Hc fick vi vänta ett tag doktorn kolla på henne och sa att vi skulle åka till röntgen. Väl i Gävle väntan på vår tur. Knäppte 2 bilder sen ut igen till väntrummet de knäppte bara på överarmen första gången för det stod så i remissen trots att vi sa att vi tror det är nyckelbenet. Vi fick knäppa nya bilder och gå ut å vänta igen. Vidare till akuten å vänta å vänta klockan närma sig 13 å vi var hungrig å en trött hungrig Novelia på de så Per fick springa å handla mackor å diverse. Ordnade så mormor å morfar hämta tindra på dagis.  Å vi visste ingenting om något var brutet å vi vänta tids nog typ halv 3 blev det vår tur och en ung kvinna till doktor sa att nyckelbenet var av väldigt fint kommer läka ihop på 1-2 veckor. Inget vi behövde bara Alvedon några dagar. Tack å hej. Tänk om nån bara kunde sagt de lite tidigare till oss i den eviga väntan. Novelia mår bra hon är som vanligt lite mer rädd om höger armen och den hänger lite. Ont å klä på sig en tröja å så ska man bära henne rätt hjälpa henne upp på stolar å toan. <3
 
idag cykla vi till dagis å lämnade tindra för hon vela leka med sina kompisar å Novelia vela berätta för sina kompisar å krama dom en stund :) sen tog hon sin cykel å så åkte vi hem. Får se till så hon inte ramlar å slår sig.  Vi har vart på affären å hälsat på mitt jobb. Mysit bara vi 2. Sen åkte vi alla  å hämta Tindra när Per vakna från natt skiftet. Åkte till Pers mormor sa Ghana kunde byta däck åt henne å vi fick massa fika å pressenter. Jag som fyllt fick handdukar å ljuslyckta. Barnen fick en varsin bok för novis brutit ett ben nyckelpigan säger Novelia.
 

16 April

Tisdag!!!
 
Började morgon med promenad igen, fortsatte vid 10 rasten och tänkte ta en till vid lunch =) skönt ute nu så då får man passa på. Tänkte ta mig några löpturer här i veckan då det varken är någon träning på onsdag och ingen match för mig på söndag då jag är på väg hem från åland med cinderella =) träningsmatch ska jag påpeka jag hade inte bokat något om det var seriematch.
 
I dag ska vi ta och gå ut, i går regnade ju det bara så då sov tjejerna middag och jag förberedde maten å poade på efter´middagen.
 
Har inte mer att komma med
 
Godaste lokan
 
 
vackraste busfröna
 

15 April

Har inte uppdaterat på ett tag nu men i dag är det iallafall måndag!
 
Helgen är slut och vi var ute nästan hela dagen i går, det var så härligt väder å barnen vela cyckla cyckla och åter cyckla =) så duktiga mina tjejer, Förra året vela Novelia inte cyckla så mycket man skulle bara skjussa på henne nu behöver hon ingen hjälp alls =) Jag sopa på vägen å gjorde fint in till våran grusgång =). Pysslade ute på tomten å sola lite. Blev mycket fikande ute  å så avsluta vi kvällen med pizza. När barnen somnat åt jag upp godis resterna =)
 
Tog en härlig promenad till jobbet i morse 8 plus grader. Gick nu också på 10 rasten men då var det kyligare tyckte jag. När jobbdagen är slut ska det hämtas barn och jag tror nog dom vill cyckla när de kommer hem =) kvällen avslutas med fotbollsträning och syster å Amandah kommer upp å passar
 
övrigti helgen har vi badad som vanligt, Elin å Thilda var med =) Fått mycket gjort hemma, bakat lite har vi hunnit med också ;D
 
cyckel tjejerna
Tindra
 
novelia
 
Vi besökte en lekpark också i helgen
 
 Blommorna som hänger ute nu =)
 
 
Detta ljus doftar så underbart
 
 
 

11 april

 
Torsdag!!
 
Jobbar för att få en ledig dag i morgon en extra dag på helgen =) återstår att se men det ser lovande ut.
 
I dag ska vi nog åka å hälsa på min morfar som är hemma från sjukhuset, han kommer leva sina sista dagar hemma och vi vet inte hur länge han kommer finnas kvar hos oss <3 sorligt så klart min morfar 87 år =) nu kan jag inte skriva mer om honom då börjar jag gråta..
 
Övrigt så har det gått bra med Novelia och dessa flugor å spindlar som hon tror finns, Hon kom på en lösning att sätta klistermärken i taket med prinsessor å sånt gulligt så hon har sovit i sitt rum hela nätter nu ;D skönt..
 
Lär skriva en sak som Tindra sa,
 
Linnea på dagis hon har en smurfplatta, jaha sa jag vad gör man med en sån då?
Man spelar sa hon, okej du menar surfplatta sa jag... mmm så heter det men för barn heter det smurfplatta =) hihi
Så nu vill hon ha en sån men nä jag tycker inte om att hon ska ha en sån hon får bli äldre, hon får titta i min mobil ibland med lite spel å måla men hellst vill jag att hon aktiverar sig med annat =)
 
Älskade ungar
 

9 April

 
Tisdag!!!
 
tumme ner för tisdagar, tummen upp för 3 sköna promenader i dag =)
 
I dag så ska det hem å tvätta å grejja, Novelia kom in 4 i morse och sov med oss och så somna hon om och då kissa hon i våran säng =/ jippiii.. nä hon somnade tidigt igår och hann inte kissa innan läggdags hon var super trött, inget tjat om florgor å spindlar som tur var ;D... Vi duscha av oss då i natt och fick dra bort lakanet och lägga oss på handukar. Så när jag kommer hem måste jag göra ren madrassen, blir massa sköljmedel och skrubba sen får den torka framför braskaminen, den är ju så stoor madrassen.. löser sig!
 
Gårdagen så kom mormor å morfar på besök, sen var det fotbollsträning. Vilodag i dag skönt då får man lte gjort hemma.
 
inget annat att komma med =P
 
Bild på våra snygga fälgar på bilen
 
 
Tindra bus som byter kläder ett x antal gånger om dagen =)
 

8 April

Jaha måndag igen!!
 
Sitter med en celsius och försöker bli pigg på jobbet. I natt har Novelia varit så rädd och ingenting har hjälp =/ Hon är rädd för flogor och spindlar, hon säger att dom är i hennes tak i sitt rum. Det finns inga och dom är inge farliga säger vi 1000 gånger om. Började vid nattning då hon var svår att få att sova, hon somnade till slut i pers famn nere i soffan. Bar upp henne och vid 01 började hon skrika och hade panik. Per jobbade så klart natt så jag försökte lugna ner henne, dög inte att sova brevid mig helle, tillbaka i sin säng, tända lampan för att visa att det inte är flugor i taket det är hål i trätaket och kvistar som synd, hon ligger å letar efter och peker, jag tar upp henne så hon får känna på taket och kolla på nära håll. Lägger sig igen å jag går in till min säng och så börja hon igen. Tindra vakna hon också och fråga vad som händer, vi alla låg i min säng och sjöng och försökte lugna ner Novelia. Till slut somna hon under Pers täcke tog ett tag. Sen kunde inte Tindra somna om direkt heller. Tycker så synd om Novelia som ska vara så rädd. Vad gör man?
 
Annars, måndag igen, vi hade en bra helg, mycket gjort med ved och sånt. I går var vi ute i flera timmar uppe hos syster som vi fällt träd på deras gård eller Per och johan har fällt å vi har städat upp å burit å krattat. Barnen var ute å lekte där med oss. Sen tog jag och syster en promenad, Sen blev de götta i soffan resten av kvällen.
 
Fredagen slutade jag vid lunch då tog jag å barnen besök på badhallen =)
 
Lördagen var vi mesta dels hemma, plocka å tvätta å grejja, var bara ut till affären, var ju så kallt ute. Tog en löpning runt hammarnn Per å barnen satt i bilen medans ;D
 
Bakning av chokladbollar å lite krims krams
 
Jag efter löpturen som var sååå seg å tungt ( ja jag har svett under tutten)
Bashuset och fram med vårkläder i fredags, Tindra visar upp sig lilla modellen våran =)
Novelia vårat lill gullhjärta som är så rädd för de mesta ;D <3
å ja bjuder på den med (mamma knäpp kort på oss nu)
 

5 April

Freeeeeeeeeeeeeeedag!!! jeejj
 
Skönt med helg, jag ska bara jobba klart så åker vi och besöker badhallen =) barnen är jätte taggade där hemma dom är ledig med pappa Per som ska ut på natt helg. Vi får ha fredagsmys hemma själva till lets´dance om barnen orkar vara vakna då vill säga men sannoligheten så sover dom som stockar då =P..
 
Helgen så ska vi få besök vet jag av svägerskan med familj , vi har lite ved att fixa och hoppas på fint väder så vi kan vara ute mycket.
 
Kollade på bilder från April förra året och ja vi har mer snö och kallare nu detta år ,denna snö ligger väl kvar till Juni den,
 
 
 

4 April

 
Torsdag!
Snart fredag ;DD Planer för dagen, vara ute i solen, göra middag å göra sig redo för kvällen =) typ lite så har det sett ut denna vecka.
 
I går fick tjejerna följa med på fotbollsträning, vi sprang runt och spraka boll, Novelia ramla och trodde de svarta pluttarna var svartmyror!! hon fick panik å grät som bara den. Jag fick ta upp några i handen å visa att det var bara gummipluttar. Sen när vi kom hem fick de duscha och självklart var det en fluga som flög runt inne i badrumet och hon brister ut i gråt å panik. Stackars liten rädd för allt nästan, jag slog ihjäl flugan när hon inte såg haha sen var de lugnt. Jag är ju väligt rädd för, små insekter, spindlar bland annat men försöker inte spegla av det på barnen så mycket. Per är också rädd för kryp. Om vi har en spindel inne så blir det ett himmla liv om vem som ska ta bort den ;D
 
Gårdagen ;D
 
 
Thaisoppa!
 
3 Kycklingfiler
brocoli
rödpaprika
1,5 dl grädde
1 burk creme fresh
rivenost
 
bryn kyckling häll över kycklingkrydda, svartpeppar, salt och chili krydda. Häll i gräddde och creme fresh. Tillsätt brocoli och röd paprika och strö över riven ost. Låt koka i hop ett tag och krydda mer om det behövs ;D
 

3 april

Onsdag!
 
Snart hemgång, hämta hem mina busar =) vi ska ju fortsätta göra mys pys på altanen och kanske cykla någon vända i dag också =) Jag står över träningen ikväll vilar mig ordentligt, dumt å träna när man är förskyld. Tar med mig flickorna om de orkar en stund. Per jobbar ju em så jag hade ändå behövt barnvakt. uuv i morse när ja gick till jobbet så kände jag av benhinnorna =( inte roligt hoppas det bara var nå tillfälligt för jag har ju haft problem med dom tidigare och fått laser behandlig på dem.
 
Tindra hade lurat sin dagis personal i går iallafall fast jag sa att det bara vae 1 april man fick luras =) Hon hade iallafall sagt att pappa brutit benet och mamma brutit armen hahah lilla unge så Per fick förklara för dom ;D
 
gick inte att ladda upp bilder får kopiera nå skojj
 
Lite vårkläder kanske =)
Jag har också fastnat på leopart mönster barn kläder =)
 
 
 
 

2 April

Tisdag!
 
Nu är vi inne i rätt månad ;D härligt å på bra humör blir man...
 
Har måndag i dag men det är ju Tisdag och bara 4 arbetsdagar helt okej. Spelade match i går och den var helt ok trotts att vi förlorade med 3-0, de satt sina mål på straff och frispark. Vi hade några chanser men sköt i stolpen och strax utanför, Jag själv blåste 2 chanser =/.. Fläskläpp och träningsvärk fick jag på köpet. I dag är jag förskyld, täppt i näsan så jag lär vila från träningen i morgon tänkte jag.
 
Våran påskhelg i stugan har vart super bra ;D åkte upp tidigt på torsdagen, lapade sol, skotta bort snö och gjorde mysigt där uppe. Syster med familj anlämnde lite senare. Vi har vart ute mycket, långa promenader, påsäggjakt, solat och bara myst. Gick så fort torsdag till söndag, vela inte riktig åka hem på söndagen men det var skönt at ha hela måndagen hemma då jag hade en match att spela. Lite Bianca mys fick jag med, god mat och mycket godis som vanligt vid påsk. barnen har sovit som stockar där uppe och lika så vi ;D behövligt att sova ut, utan en väckarklocka som ringer.
 
I dag ska vi plocka fram cyklarna till tjejerna och städa av altanen ;D
 
Våren är på gång ;DD
 

RSS 2.0