28 Februari

Torsdag!!
 
Härligt snart helg å så fint väder. Jag är tillbaka på jobbet igen =)) Var hemma igår å vabba men jag kan inte kalla det att vabba dom är inte sjuk så de är liggandes, utan de är snoriga. Hostan har nästan försvunnit skönt, jag får ge dom nässpray ibland. Igår var vi ute nästan hela dagen de hade så roligt med allt vatten som droppa å kunde leka med hink å spade. Å jag sola. ;D.. Vi tog ett besök på hc och kolla Tindras öra då hon klaga i Tisdagskväll att det gjorde ont, men det visade inget sa doktorn det är snoret som trycker på och kan värka i örat. Skönt att kolla upp i vilket fall.
 
Gick riktigt bra på 4 års kontollen i Tisdags, hon hade super bra syn på båda ögonen och ritade en gubbe å fick prata om vad de brukar göra på dagis å så ;D
 
I dag så blir det hem å plocka, blir iväg på ljusparty sen hos grannen, syster yster hänger med och barnens kusiner stannar kvar hos oss å leker. =).
 
Igår så var jag så trött på träningen, hade ingen ork å i dag hade jag ont i huvudet, i morse men hjälpte med en ipren.
 
Dagen igår =)
 
 
Tindra har målat mamma å pappa ;D
Bakade lite i förrgår ;D
 
Novelias sura min ;D
 

26 Februari

Tisdag!
 
Trött denna Tisdag, Novelia har sovit mellan oss i natt och har hostat lite då och då och sovit oroligt. Hon gick å la sig halv 6 igår och Tindra strax där efter så de var väldigt trötta igår. Jag och syster tog oss en promenad så man fick fördriva tiden lite. Igår blev det halvdag på jobbet, Tindra fick hämtas hem då hon var låg på dagis, hade inte ätitt något och orka inte leka. När jag kom å hämta henne blev hon super glad och sprang fram till mig. I bilen på vägen hem sa hon att det var så äcklig mat så hon vela hem och äta. hmm och jag tala om för henne att jag åker inte från jobbet för att du ska få åka hem och äta. Så i dag skulle hon äta på dagis sa hon. Kollade febern om det var något men 36 grader så inge feber. Vi var ute å lekte hela eftermiddagen =)) Vi får se hur det går i dag då om hon äter då man kan ju hoppas för annars orkar man ju inte leka. Novelias hosta hoppas jag avta då vi har lite planerade saker med badhus å massa lek..
 
Helgen ska jag summera också. Church street lika gott som vanligt och mysigt å trevligt.
Kratten. Började med lekar, sen in på beachen och njuta av värmen å alla goda drinkar =) Sen 45 min hel kroppsmassage, helt underbart. Fortsatte med beachen och drinkar å bada innepool och ute pool. Sen fick vi göra oss i ordning för 3 rätters, Super gott och oj så trötta vi var blev tidig kväller =) Rekomenderar verkligen kratten ;D
 
Söndag så tog vi oss till Lissjön nästan direkt när vi vakna, gjorde snögubbar, hästar, grilla korv å myste kanon väder.
 
Bilder
 

22 Februari

Men hallå Fredag ;D underbart
 
Jobbar inte fullt lika långt i dag, hinner hem å packa barnes saker och byta om å fixa lite. I dag vankas det middag på church street med käraste grannarna =)) ska bli så skojj å gött.. Barnen ska sova hos mormor å morfar de ska ha fredgasmys och bada i deras badkar det älskar dom verkligen. Tindra feberfri i dag skönt hon var mycket piggare. Igår hade hon feber och var allmänt hängig men ryckte upp sig efter en alvedon åt och drack bra. Visst hon snorar och hostar lite. I morse var hon så rolig halv 7 hej mamma jag är frisk nu ;D haha.. Jag åkte å joppa
 och dom är hemma med sin pappis.
 
I morgon kommer jag vara borta hela dagen, ska till Kratten med tjejerna på jobbet =) ska bli så kul. Vi ska börja klockan 12 med aktiviteter, sola, bada och få massage, middag å drinkar riktig lyx. Blir att hämta barnen direkt på lördag morgon så jag hinner mysa och pussa på dom, men jag är inte den sov sover länge jag är nog där 09 i morgon bitte då jag är 100 på att dom har vaknat =)) Sen får de ha lördagsmys med sin pappis.
 
Blir väl någon liknande outfit
 

21 Februari

skrev ju fel på förra inlägget!! klart det är 21 februari ;D inget annat!
 
 

21 Januari

Nu är det Torsdag och soool men kyligt =))
 
Gick till jobbet i morse och det var bitande men fick upp lite värme sista biten så det gick vägen =) Härligt med sol och att det börjar bli ljusare ute. Barnen har helg nu lika så Per så de ska väl pyssla hemma köra lite ved å så ;D
 
Kikat på massa fint jag vill ha önskar mig en riktig shopping dag ;D kanske passande när man fyller snart? hihi
 

20 Februari

 
Onsdag!
 
Bättre i dag, inte trött alls mer pigg men har lika mycket att hinna med som igår. I dag efter jobb blir det kalas firande igen =) Dags för barnens farbor och Stephanie som ska firas. Sedan ska det hinnas med fotbollsträning.
 
Tindra har blivit lite rosslig i halsen hostar en del, hoppas det inte blir något mer. Novelia hon var så sur i går efter dagis trött och klaga på allt, hon somna en stund men fick väcka henne efter ett tag så hon kunde gå å lägga sig i skaplig tid på kvällen. Oj oj sur som ett bi hon somnade efter 20 i går och var så pigg å glad på kvällen sen, så måste försöka hålla henne vaken på dagen så hon kommer i säng tidigare. Tindra hon somnar före 19 oftast hon utan problem hon är så snäll nu säger ofta att du är så snäll å fin mamma och ska pussas ;D man kan inget annat än att smälta =))
 
 

19 Februari

Grattis till mig själv, Tindra och Novelia som har namnsdag i dag =) Gabriella..
 
Tisdag, sega tisdagar usch usch, Har hafr mycket att göra i dag på jobbet så jag känner mig helt snurrig, fortfarande mycket jag måste göra, så dagen går fort å det är ju någo positivt.
 
I morse packa jag med Tindra sina skidor å stavar till dagis då de ska ha tigerrännet men det var ju i morgon men då har hon dom där redan. Hoppas hon inte blev besivken hon såg verkligen fram emot det men då har hon det roliga i morgon istället ;D 
 
Har inte mer att komma med i dag
 

18 Februari

Måndag!
 
Helgen är förbi och så är det måndag och är på plats på jobbet så längtar man tills fredag igen. Lika jämt.
 
Helgen har vart bra mycket blandat med kalas, badhus och även hunnit med att vara hemma och poat. Igår gjorde vi en jätte stor snö iglo och var utei flera timmar, det var härligt. Sen fick barnen leka med sin mormor å morfar så jag kunde träna fotboll. Barnen slockna tidigt igår och jag fick min marabou saltlaktis å tv tittande i fred =) Tänkte hålla mig vaken tills Per kom hem från jobbet men det var nästan omöjligt trött som bara den.
 
I dag är tjejerna hemma med pappsen sin och de kommer å hämtar mig sen, inget planerat i dag kanske pulka backen vi får se, men ingen träning iallafall och det är faktiskt skönt med träningsfri dag. Gick til jobbet i morse och gick på rasten också så motion har jag fått =))
 
Stackars Novelia som snubbla på mattkanten igår och slog i kinden i bordet =( hon gick så ont och var nästan otröstlig så vela hon ringa pappa och mormor och berätta och hon var så ledsen lill frö.
 
 
Så här trött blev hon efter badhuset i lördags när vi kom hem
 
 
Här skulle vi precis åka å bada =)
 

15 Februari

 
Fredag jeeejj!!
 
Inte långt kvar nu på arbetsdagen =) Blir att hämta tjejerna sen hem och göra oss kalas fina för vi ska på kalas några hus upp på gatan, fira syster dotter Julia som blivit 14 och karln hennes som också fyllt. Sen hinns det nog inte med mer än så hem och ha fredagsmys, har tagit upp fläskfile och kycklingfile så det ska väl tillagas och en vinare har ka vart i väg å köpt =) Per slutar kl 18 i kväll.,
 
I morgon besöker vi väl bad hallen som vanligt =)) Elin å Thilda kommer också så det blir skojj.
 
Städat och klart hemma så det är bara å njuta
 
 
Tindra med nallebjörnen <3
 
 
 

Chokladbakelser

 

Receptet ger

16-20
st
bakelser

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 st ägg
  • 4,5 dl socker
  • 150 g smält smör
  • 6 msk kakao
  • 1,5 krm salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3,75 dl vetemjöl

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • 150 g smält smör
  • 6 msk socker
  • 3 tsk vetemjöl
  • 6 tsk kakao
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Vispa ägg och socker pösigt.

  3. Tillsätt smält smör.

  4. Tillsätt sedan kakao, salt, vaniljsocker och sist vetemjöl. Fortsätt att vispa tills smeten är jämn.

  5. Fyll muffinsformar ungefär till hälften med smet. Jag brukar använda alluminiumformar eftersom de ger bra stadga.

  6. Grädda bakelserna i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Det är godast när bakelserna är lite kladdiga och sega så plocka hellre ut de för tidigt än för sen. Jag brukar testa några gånger med provsticka omkring 15 minuter tills de är stickan är lagom smetig.

  7. Gör en fördjupning i mitten av bakelserna med baksidan av en sked. Här ska du sedan lägga glasyren.

  8. Glasyren: 1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt vispgrädden. Låt det sjuda men rör om hela tiden så att det inte bränner vid.

    2. Tillsätt socker, kakao, vetemjöl och vispa så att det inte klumpar sig.

    3. Fortsätt att röra tills glasyren tjocknar och blir seg. Då är den klar.

  9. Lägg en klick glasyr i fördjupningarna på bakelserna. Ställ in bakelserna i kylen så att glasyren stelnar.

    Bakelserna går bra att frysa om och är nästan godast när de är lite kalla.


<3 ans dag ;D

Puss å kram på er alla som vill de =))
 
Jag var nyss på kiwans å lukta på en parfym escada  mmmm höll på att tuppa av så gött dofta den.
 
Torsdag i dag och alla hjärtans dag, vi uppvaktar inte varandra riktigt så vi älskar varandra lika mycket denna dag som de andra dagarna på året <3 Barnen fick Nallebjörnar av sin mormor å morfar som det står jag älskar dig på jätte söta å gulligt av dem ;D
 
Nu är det bara å köra på denna eftermiddag, sen ska det hem å torsdagsstädas så det blir fint till helgen och ja barnen är duktiga å hjälpa till kanske en städmuffins slinker ner hihi..
 
Igår måla dom trollspön,. å ja duschen blev det sen.

12 Februari

Tisdag Fettisdagen=)) få se om vi får några semlor här på jobbet i dag då, de brukar vi få.
 
Har börjat denna vecka med att promenera till jobbet, väldigt skönt å så blir jag pigg, gick också några dagar förra veckan till jobbet sen har mina älsklingar hämtat mig så jag kommer hem fortare. När jag har lämning så tar jag bil och lämnar dem hem och byter om till cykeln. När Per har em så går jag till jobbet så lämnar han bilen här sen när han ska ut å jobba så jag kan hämta hem barnen sen. Det fungerar väldigt bra ;D behöver inte 2 bilar =))
 
Tjejerna är ledig i dag och lika i går, i morgon ska dom till dagis å busa, det behöver dom för gud i skruven vad energi de har när de är hemma, river å leker med allt, Per blir gråhårig snart =P
Att se fram emot denna vecka är väl, träning, kalas, å middag ;D
 
Lagat några lådor med kyckling gryta =) Steker Kyckling lagomt stora bitar i en gryta, häller över creme bonjour vitlök 2 askar, 3 dl grädde och pressa i vitlök och paprika bitar. krydda med salt å peppar hade även i lite sweet chili sås. Till hade vi tunna potatis chips som vänds i olja i ugn ;D
 
 

9 Februari

Lördag ;D såå skönt, för de första får man sova lite längre på morgon och det gör mycket, sen att man får äta frukost ihop med familjen. Sedan hittar vi på något tillsammans ;D I dag typ nyss har vi vart på affären sen tod vi bob å stjärtlapp åk vid värna backen =)) Lite körv å festis. Kom nyss hem kylan var bitande kall när det blåste så vi värmer upp oss lite.. Senare blir det att göra sig i ordning för i dag ska svärfar firas så vi ska ner till p-hyttan vid 16 tiden.
 
Igår så direkt efter jobbet åkte vi å bada ;D det var mysigt så var vi så mosiga sen när vi kom hem slocknade i soffan vid 10 =))
 
Tog fram kameran i dag å knäppte massa kort
 
 
 
 
 
nu går jag klädd så här tänkte ta en solning lite senare ;D
 

7 Februari

Torsdag idag!
 
Vilket innebär snart helg =)
 
I dag så ska vi in till sadviken å fira Pers mormor som fyller år så det hinns inte med så mycket annat i dag. Är lite krasslig i halsen, inte ont men irriterad å klias. Hade träning i går och det gick bra. Vi hade också diskution om hur vi vill göra, spela i 3:an eller 4:an, jag tycker hellre 4:an och det beror på att vi är så få i laget och vi har inte spelat i hop länge och få låna flick spelare, kanske bli tufft att gå upp en divition. Jag vet inte sen kanske det är bra om vi ska utvecklas och vill vinna. Alla måste ha samma inställning. I vilket fall ska vi träffas på söndag och prata om detta.
 
Övrigt har det väl inte hänt så mycket spännande.
 
Känner mig så där trött som Tindra brukar vara på eftermiddagarna =))
 
 
 

4 Februari

Måndag!!
 
Jobbar igen då, ny vecka nya tag =) I dag är Elin tillbaka på jobbet och det känns skojj ;D Inte för henne kanske som vart mammaledig.. =)) Lite lägre arbetsdagar nu då vi har lite nya regler, jobbar mig fram till 15 sen hämta hem barnen från dagis, Per lämnade vid 11 tiden i dag för han har em skift. Få se vad vi hittar på i dag då, har väl de vanliga sysslorna hemma, plock å tvätt å matlagning.
 
Helgen
 
Fredagen, hade vi en riktig mys kväll hemma, gjorde hemgjordpizza, kollade på amigo och hade fredgamys ;D
 
Lördagen- Tog ett besök på badhallen med mina töser, medans pappan sov efter sitt nattskift,. Elin å Thilda kom och bada med oss =). Stanna till på godisbutiken, sen blev det en promenad med syster, sen var vi bjuden till grannarna på middag, trevligt mat, vin å prat å spel ;D
 
Söndagen- sovmorgon =)) tog oss ut i finvädret å körde lite ved, åt lunch ute mot husväggen skönt å härligt ;D fotbollsträning, färgning av hår på syster,
 
Det var våran helg, å den går så snabbt som vanligt..
 
Fröken rosa
 
Ute mys
Tindra badar
På morgonen innan badhuset tjat tjat om att få åka  å bada ;D
 
Fredagspyssel
 

1 Februari

Freeeedag!!! så skönt å solen skiner ;D fin dag..
 
Ska hämta busungar på dagis, sen ska vi nog besöka affären för inhandling av fredagsmys. blir hemgjord pizza å nån chips påse ;D.. Om tid finnes ska en promenad med syster utföras.  Är så stel i benen då träningsvärken alltid är som värst 2.a dagen för i onsdags på träningen var det skit jobbiga ben övningar.
 
Igår var vi ute å lekte, där vid lekparken på bruket
 

RSS 2.0