30 September

Då så sista dagen på månaden och sista dagen för Tindra på dagis altså hon får helg bara :D Tycker alltid att Torsdagar är som fredagar nu för tiden bara för att det blir helg från dagis =) Jag är lite låst nu på förmiddagen, dom ska komma och leverera en luftvärmepump åt oss som vi tänkte ha i vardagsrummet. Då slipper vi ha fula element här nere för braskaminen står också nere och levererar värme. Blev en billig sådan som vi hoppas på ska vara någolunda bra.

Får se om det hinns med en lunch på hansons med syster det beror på när dom kommer, förmiddagen var det sagt. Jag ska roa mig med att vika tvätt så är det klart. Torka golven ska jag göra då min kära dotter Tindra spillt äppel juice. Vilken frukost människa hon är föresten, hon äter en skål med mjölk/yougurt med flingor, 1 macka 1 glas juice och ibland kan det bli två mackor eller 2 portioner med yougurt eller mjölk. En annan hatar frukost men pinar i sig en smörgås för att vara social och så hon ser att mamma också äter, det är viktigt.

Novis ligger ute och sover i vagnen, hon har det så varmt och skönt där i sin vita björn overall ;D mys

nu på morgonen  lämning (dagis dax)


Alltid när vi kommer hem från dagis ska hon gå nere från gatan och säger Tinnas hus tinnas hus =) Tindras hus


29 September

Gud om exakt 4 månader blir Tindra 2 år... vad i helv...ete  tar tiden vägen och varför går det så fort? jag får panik från att vara så liten till att bli så stor, likaså Novelia snart 4 månader och snart sitter brevid sin syster vid frukost bordet och äter gröt. Jag tycker jag nyss kom hem från bb ja men hur det kan bli. Igår kväll hade jag ålders nojja jag kom på att jag fyller 25 om några månader och då börjar man bli gammal tycker jag. När jag fyller 30 då är jag riktigt gammal tycker jag.. herregud 30 då måste man ha gjort så mycket som möjligt innan.30 låter gammalt uuvaa den dagen kommer var så säker på det.... alla har olika uppfattningar om åldern. Mamma min som paserat 50 hon säger att hon känner sig som 25;D Nog om dessa ålders nojjor man gör sig inte äldre än vad man är.

Öm i dag Onsdag så ser det ungefär lika ut som igår, plocka, promenad sedan blir det en tur till bygg max.Måste ner och köpa bjölor som går åt som smör här hemma =P Igår hade vi en trevlig lunch dejt synd att tiden går så snabbt man hinner inte prata om allt man vill =/ blir fler gånger med tjejerna. Jag och syster funderade på att gå ner i morgon och äta på hanssons får se då. Bakade hallongrottor igår och dom blev ju super goda, enkelt och snabbt när man hämta hem en fikasugen busunge från dagis.

;D

så här har det sett ut ett tag hos oss men nu har vi golv så nu återstår resten som panel, fräg, listor

28 September

Denna månad börjar lida mot sitt slut och kallare blir det ute också. Tog fram Tindras vinterjacka nu som hon fick ha till dagis men packade med tunnare jacka också för det se ut att bli soligt och skönt i dag ;D Igår åkte jag och mamma och Novelia till valbo som sagt och jag fick min dröm jacka jag vela ha och det passa utmärkt så den fick hänga med hem synd på priser bara men den är fin ;D En liten höstig kappa. Tindra fick rosa ugg, hon hade ett par när hon var mindre men dom är för små nu, hårfärg,diadem meeeen inga dop kläder hitta inga fanns så dåligt med kläder, inte ens några åt Tindra. Får åka iväg nån mer dag här till kupolen kanske där brukar jag hitta mycket.

I dag Tisdag blir det lunch på hanssons med elin och jessica ;D ska bli skojj, Novelia hänger också med så klart. Tindra är på dagis. Nu först ska jag tvätta och torka av i köket =) plocka undan leksaker och sånna här vanliga sysslor ni vet ;D

träningsvärk än, var på spinning igår och det var tunga trötta ben, höll på att få mjölksyra flera gånger.

Hmmm går segt med panelen men det kommer så mycket annat emellan i dag blir det eb tur till byggmax för att hämta hem lister =P

Tindra hitta min mascara för några dagar sen ;D27 September

Godmorgon!

Välkommen träningsvärken, fint de. Blev funktiolals moves i går för andra gången och det blir bara jobbigare och jobbigare. Fick med mig Katrin igår så det var kul =).

I dag leker vi på nya golvet i vardagsrummet eller Tindra bygger med lego och jag och Novelia ligger och tittar på. Ganska kul att Novis försöker få tag på legobitarna ;D Idag ska vi till valbo för shopping med mamma/mormor och Tindra får stanna i muntebo och leka med morfar =P roligare lekpark där än här hemma plus att sandlådan är trippel så stor. Ska försöka hitta nå dop kläder ;D

Hoppas på att få måla v-spont i kväll men först får det bli spinning.

dåligt med bilder nu, orkar inte gå upp och hämta usb:n

26 September

Sitter mitt på golvet i vardagsrummet då vi flyttat undan möbler och jag har brytit bort listor. Vi ska lägga klart golvet här inne i dag och sätta in det gammla fönstret i väggen ;D ni kommer få se sen hur fint det kommer bli. Det blir ljusare ute i hallen då också. Per åkte till P-hyttan för att hämta hem fönstret. Ikväll när barnen somnat ska jag sätta igång och måla panel tänkte ja. Tänk om man hade massa folk som vela hjälpa till frivilligt.meeen ber man inte om hjälp får man ingen. Har sagt det till Per många gånger nu när han suckat och vela ha hjälp. Jag kan hjälpa till en viss del men barnen tar den mesta tiden ;D ja ni som föräldrar vet nog hur jag menar.

Byta lite blöjor nu

ha en skön söndag

24 September

Fredag igen då ;D jag tycker det bara hinner bli måndag och fredag, dagarna och veckorna går så himla fort men det beror väl på att man har fullt upp som 2 barns förälder ;D klagar inte.

Gud i skruven vad varm jag blev på den dagliga vanliga rundan jag vet inte om det var vädret som gjorde de för jag klädde mig inte mer än vanligt.Måste ta en dusch snart. Fått hem dop korten nu så det blir att leka postbud sen ;D blir att lägga några på lådan också då många inte bor här. Har börjat planera vad som ska bakas och vad som ska köpas ;D skriver en lista, jag tycker om att ha allt i ordning och reda, dom som känner mig vet =P hellst ska allt vara klart i morgon haha, konstigt de där det är lite mindre än en månad kvar och jag blir super stressad ;D Mest av allt vill jag att hon ska ta nappen om hon behövs tröstas i kyrkan =P Är ju som att planera ett bröllop detta. Tänk när den tiden är kommen när det är dags för bröllop oj oj hur ska jag kunna slappna av för det ;D Kanske bäst att bli ogift?

Är i valet och kvalet om jag och tjejerna ska åka in till Falun när dom vaknar men samtidigt blir det så stressigt då spinningen börjar kl 5. njaaa i morgon är det ju marknad som vi tänkt kika på men kanske kan ta en tur då till sandviken, valbo gävle för lite divere saker som jag vill ha ;D Per är snäll och duktig och vill hämga med har jag bestämt. Men vi har så mycket att göra hemma också börja med all panel färdigställa garderob? herregud finns att göra ända upp till öronen.

också dagens ord från Tindra pastbrumm =) Betyder lastbil då jag många gånger försökt lära henne säga BIL men det blir brumm brumm för att jag alltid sa så när hon var mindre, nu kommer brumm brumm. jaja man lär sig av sina misstag får öva på BIL och last så det blir lastbil


23 September

Torsdag!

Måste berätta om våran utflyckt igår. Vi bestämmde oss gansk hastigt att åka till byggmax i västerås för att byta in några paket klinkers plattor och inhandling av fler grejjer. Ganska bra bilresa då Novelia sov nästan hela vägen men 1 mil utanför Västerås så få vi punktering ååååh jag som blir så nervös när det händer något . Vi stannade vid vägkanten och jag börja oroa mig att man får ju inte köra långt på ett reserv hjul men Per har ju fixat så det låg ett bra vanligt däck där men dock inte någon snygg fälg. Typiskt de här våran tur vettu, Novelia börjar skrika för bilen står still Tindra sover och jag står och gnäller att det tar sån tid och att det är kallt. Till Västerås kom vi och lika så hem. Blev att stanna på burger king och fy vad äcklig mat inte alls gott. Max är bäst. Var hemma till halv 9 och Novelia fick feber för hon tog ju spruta igår. Hon har lite feber nu med inte alls pigg tjejen. Jag skulle vilja vända på Tindra i bilen så hon får titta frammåt för jag märkte igår när det blev mörkt att hon inte alls glla det vi sjöng hela vägen hem haha.

I dag tänkte jag göra stuvisar och kötbullar, promenad med syster, handla lite, fixa uppe i garderoben börjar så iallafall.

Tindra är så hjälpsam hon gör allt man säger åt henne att göra, hämta saker, städa upp det är bara passa på att njuta innan dom inte alls gör som man säger ;D

Älskade barn

22 September

Då har vi vart på bvc i morse och Novelia fick sina sprutor och självfallet fick hon ont stackarn lite grin men det gick snabbt över =) uppe på stadiga 7 kilo och 62 lång på hennes 3 månaders dag ;D stora tjejen javisst. Jag tittade i Tindras bok när hon var 3 månader vägde hon 7,2 kilo och var 62 lång. Ganska kul att dom är så lika. Får snart börja med storlek 68 åt Novelia då 62 börjar bli lite smått men det har vi ju bevis på nu =P

Solen skiner och Tindra har sovit jätte bra hela natten från 8 på kvällen till 8 på morgonen, lika så hennes lillasyster så nu är vi utvilade. Tindra har inte hostat på hela natten och inte mycket alls nu på morgonen =) Hoppas det försvinner nu så hon kan vara på dagis och leka. Visst har de andra barnen också hosta men Tindra störs av sin hosta när hon ska sova därför är hon hemma från dagis denna vecka. Ladda om tills nästa vecka. Äter gör hon nu också. Vissa barn snorar hela dagis tiden och vissa kanske hostar väldigt mycket så är det bara finns inget annat att göra än att ta lite hostmedecin och ge dom massa massa kärlek ;D

Kokar potatis nu så blir det promenad, hoppas på en sväng till rusta när Per slutar jobbet men det återstår och ser. Träning neee inget i dag kanke en springtur. Blev ingen zuba igår då jag var aldeles för trött likaså mamma.

Hejhå som Tindra säger


21 September

Tisdag och planerna sprack i dag =/ var meningen en lunch med jobbarkompisarna i dag men eftersom Tindra inte sovit alls i natt utan bara legat och hostat, hostat och hostat så hon fick vara med och knäppa kort på dagis och sen äta lunch så fick jag hämta henne för sovning hemma. Kvart i tolv till halv 3 sov hon. Lill stumpan våran ska hon aldrig bli frisk??? Imorgon ska vi till bvc med lill fröken dags för första sprutan och vägning. Passa på att kolla upp Tindra ordentligt men vi har ju vart hos doktorn 3 gånger och kollat men men.

I dag har vi bara vart hemma eller nästan vi var och hämtade mamma/mormor på jobbet och sedan handla vi lite på ica och så ner och hälsa på en sväng.


20 September

Detta kommer bli en fullspäckad vecka ;D

I dag måndag så går vi på öppna förskolan som vanligt, nu här på förmiddagen har det städats och tvättats så är det gjort. bara lunch och promenad som återstår. I dag ska malin och anton följa med på öppna. Blir ett besök uppe hos syster och sedan spinning. Dagens schema.

Nu är klinkers lagt i kök och hall bara lite fog kvar. Halva vardagsrummet är lagt, men det är lite mer arbete än så bakom det måste ju läggas gips och spackel innan. Inte bara bara inte. Så är det när huset lutar.

Skönt att titta ut på framsidan och se att det är höst städat ;D studsmatta borta, bord och stolar borta, ny klippt gräs matta. Blommorna får vara framme ett tag till.19 September

Sikken trevlig helg det har varit ;D Igår planerade vi dopet tillsammans med prästen som kom hem till oss, sedan ner till våra nya grannar och där bjöds det på grillat och panakotta ;D Super gott och trevligt. Tindra och Filippa busade på men dom var tvär slut vid 10. Likaså Novelia som var mer eller mindre gnällig hela kvällen.

I dag har vi röstat rött och blått, städat på tomten och grillat korv ;D Blev träning nu på kvällen nu avslutas det i soffan med loka och mjölkchoklad.


17 September

Freeeeedag!

Jag ser alltid emot fredagarna varför, det vet jag inte men det är väl mest för att helgen startar och Per har ledigt, dock inte denna helg då de lär jobba i morgon. Vi då på sandgatan har haft morgonmys med tänd brasa och en god frukost då Tindra älskar vanilj yugurt som jag inte kan stava till =P Novelia ligger och sover nere medans vi är här uppe och bäddar rent och busar lite. Sedan dax för lunch och en promenad. Sen ska vi åka till standarn för att hälsa på min mormor och morfar som var jätte länge sen vi gjorde. Till kvällen blir det att fortsätta lägga golv. Per var duktig och höll på medans jag natta barnen och somnade själv haha tråkig jag är. Fint blir det när det blir klart. Längtar tills runt jul när det är jätte kallt ute och mörkt så får man gå upp och göra en brasa och tända ljus och ha varmt om fötterna då golvvärmen värmer =P

snart ska vi börja med bad på fredagarna

spinning i kväll


16 september

Blev en promenad med syster yster nu på förmiddagen nu innan hon börjar jobbet, skönt å ha det gjort meeen gud så blöt vi blev, det komm ju världens regn skur så det blir snart att hoppa in i duschen och sedan blåsa håret =)

Slipper åka till västerås i dag för at hämta hem klinkers då Per tog sig ner dit igår och fixade så till helgen har vi golv här hemma ;D sedan är det bara, panel, listor, färg och annat kvar haha. I dag har vi inget planerat faktiskt får vänta tills Per kommer hem från jobbet så vi kan hålla på och poa.

ne duschen var det.

15 September

Onsdag i dag och vädret är bra än så länge =P Blir promenad efter lunch sedan hämta go fia på dagis och sedan hitta på nå skojj... Före de nu hela förmiddagen så kommer malin hit på besök med bebis magen ;D saknar faktiskt att ha en go mage men nu får det vara bra med de =) Kanke kan bli en 3dje långt fram över få se. hehe

I morse var mina tjejer jätte pigga de vaknade halv 7 och det har aldrig hänt förut =( zZZzzz men Novelia somnade om vid 7 och jag fick halv sova lite medans Tindra tittade på barn program och skuttade i sängen, man får några snytningar ibland.

Till kvällen får det bli en löptur eller spinning har inte bestämt mig än.

 


vårat sovrun Elin =)


Avslutar med en tok bild på Tindra bus


14 September

Godmorgon!

Har lite lyx nu känner ja, Tindra är på dagis, Novelia sover och jag ligger i sängen jätte skönt och hoppas på att hon sover ett bra tag ;D Men jag känner alla måsten närjag ligger här, tvätten nere i källaren ska upp och vikas, städa övervånigen är behövligt då det har blivit massa spån och damm =P

Grymm träningsvärk sen gårdagens spinning, i dag blir det zumba för att mjuka upp sig lite =) För övrigt i dag blir det promenad efter lunch som vanligt. Skulle vilja börja måla på ombyggda byrån, hatthylla och skohylla men jag är så dålig på de där det ska ju färgsprutas nu för tiden för bästa resultat för möblerna uppe blev kanon fina med färgspruta. Måla med pensel blir inte lika fint, som vi gjorde med soffbordet och det är inte snyggt.

Hur går det med renoveringen då? joo vi går runt på spackel golv än så länge, vi ska ta en tur ner till västerås för att hämta hem klinkers och panel för de vi vela ha finns bara där närmast =P kul med en lite biltur. Vill få färdigt den här gaderoboben uppe så man kan börja hänga upp alla kläder,skor, väskor och liknande. meeen tiden räcker aldrig till med 2 små det tar den tid det tar. Prioterar annat hela tiden men det är lite synd för i övrigt är sovrummet klartoch golv uppe i hall lagt så saknas det lister mm ute där. Gud så trött man bli man vill bara bli klar =) och bara få gå runt och njuta att det är klart,men blir man helt klar???

jaja kort ska det knäppas på Novelia så dom passar in på dopkortet vi valt ut altså bakrund ;D

"många läsk i backen nu"


12 September

Att bo i ett kaos är inte roligt men nu har vi ett spacklat golv att gå på iallafall =) Blir fint och bra när det är klart " vill man ha fint får man lida pin"

I dag har jag och tjejerna vart i valbo och carro följde också med och det var trevligt ;D länge sen vi sågs. Tjejerna var jätte snälla och duktiga. På smaksak blev det alldeles för mycket köpt men fina saker till sovrummet och köket ;D fina mys brallor på cubus och lite annat smått och gott

Gick bra att sova i muntebo i fredags också.

Helgen har gått jätte snabbt och i mån är det ny vecka igen och det menas med dagis, öppna förskolan och träff med andra mammor=P

hej

10 September

Gud så trött jag är i dag det har inte blivit mycket sömn för våran del på 2 nätter här. Det är Tindra som sover så dåligt, hon vill inte sova i sin säng och när hon kommer in till oss så ligger hon inte still och rör sig hela tiden och säger aj i bland ??? =( undrar om hon har växt värk eller något liknande. Hoppas det vänder snart. I dag ska vi sova nere i muntebo för i dag har vi inget kök att vara i och vi kan ju inte gå runt på reglar =P Det kommer bli så bra och fint när det är klart. Per jobbar på för fullt så vi kan vara hemma igen.

Blir lunch här hemma och promenad sen åker vi ner till muntebo med massa packning för 1 natt haha. Ni vet 2 små barn behöver massa saker. Blöjor, välling, extra kläder, tvillingvagn. med mera.

Inte så rolig helg men roligare sen när det är klart och ha fint hemma ;D

Nya klinkers i hall, nya lamaminatgolv kök och vardagsrumm så det blir lika golv + golvärme, bättre golvvärme, panel i kök och hall, öppna upp hål i väggen till vardagsrummet, svart platta under braskamin ja undrar om jag fick med allt men detta kommer inte vara klart på en helg men golven kommer bli klar sen kommer resten ta den tid det tar, för små barn tar den mesta tiden och ska ha den mesta tiden ;D

Ikväll blir det en springtur.


9 September

Då så då var vi tillbaka i vardagen igen, Tindra på dagis och Novelia sitter här med mig och gnäller faktiskt =P Hon vakna nyss upp från sin fm lur så då vill hon väl ha mat snart =) Igår började hon med nappen när hon skulle sova, sköönt de håller i sig i dag med. Även igår så rulla hon runt från rygg till mage, stora tjejen.

Har hunnit städat av övervåningen och nedervåningen är det ingen idee med för i dag börjar vi brya upp golven här =P Får se om jag hinner med Pump passet ikväll får se. Ska iallafall gå runt hammarn i dag då jag känner mig mycket bättre jämnfört med igår kväll.


min kära hello kitty unge =PTro mig i nästa storlek för denna dam kommer massa hello kitty kläder fram ;D


8 September

Här hemma är vi lite små krassliga alla förutom Per. Jag kände i går på zumban att det gjorde ont i halsen =( i dag är jag också snorig, typiskt jag orkar inte vara sjuk hoppas det bara är något kort varigt. Tindra har hostat mer eller mindre hela natten så ingen av oss har sovit specielt bra, jag ringde bvc på morgon och fick tid hos doktorn. Ny host medecin bara annars var allt bra med henne så det får bli dagis i morgon för i dag vela hon dit när vi gick förbi tidigare i dag =) Hostan kom vid midsommar och har hållt i sig sen dess då och då. Vill att hon ska bli av med det där nu lill hjärtat det är ju jobbigt för henne att hosta så länge...Novelia är lite snorig fortfarande men inge mycket så de håller på att gå över.

Orkade inte hålla något tempo på promenaden och den blev också halverad då jag lyssnade på min kropp.

Istället ska jag klippa gräsmattan =P om jag hinner ska hämta ut host medecinen och göra sysslor inne och hoppas på att Novelia vill sova ett tag till. Tindra vaknade nyss upp här.

7 September

Herregud vad jag har blivit virrig/glömmsk =/ igår hade jag planerat in spinningen halv 6 och vi var på affären före och tog de lugnt hem packa upp och då var klockan halv 6 och jag hade för mig att det var halv 7 åååhh. Jag har vetat hela dagen att det var halv 6 och sen bara fick för mig att det var halv 7 jaja dags att vakna kanske. Tur att jag fick mig en reäl gå tur på dagen i går kom tilloch med försent till öppna men det gör ju inget.

I dag var det meningen att gå på öppna med Anna och Filippa men det var förskylt där hemma så det får bli en annan dag =) istället blir det massa gjort hemma, tvätte, plocka,städa,bära grejjer. Måste styra upp någon lunch åt mig men hur kul är det att äta själv då? Novelia säger ju inte så mycket hon sover för det mesta ;D

Tindra är på dagis som vanligt, blir att hämta henne till 2 sen styra bilen mot byggmax för att hämta lite grejjer ;D
Dags för att byta ut golvärmen till helgen. =P

Annonsbladets bild ;DVåra älsklingar som är det bästa som finns jag är så glad att vi har dom och dom betyder allt för oss ;D
pUSS PUSS puss puss puss

6 September

Kanske dags at updatera ;D

Helgen bestod av grillning och fest =P mamma och pappa kom på grillat och sedan kom syster och dom hit direkt frånm arlanda =) skapligt avis bruna och fina.. Jag fick en jätte fin rosa puma väska av dem för att jag tagit in posten osv. =)

Tränat har jag också gjort spinning och löpturer. I dag blir det spinning som jag fastnat för. Även i dag ska det tas en promenad ner till öppna förskolan och träffa lite barn och mammor =P

kom bort från bloggen en stund då jag helt enkelt glömmde bort den =P gjorde lunch så nu ska vi klä på oss och gå ner,

3 September

Härligt med Fredag!

Vet inte hur jag får bort den tjocka texten det hjälper inte att jag trycker på den. jaja

Ikväll blir det grillning och hemmagjord beasås får se hur det går. =) Ska snart ner på affären med tjejerna, dom har nyss vaknat upp här.

En annan sak som gör mig så fundersam och lite lessen är att man lämnar bollen hos en viss person som får höra av sig när den får tid och lust att träffas men ny har ddet snart gått en hel månad =( men det är väl så när man träffar nytt folk skiter man i det gamla =( synd de. 1 minut lär man väl ha över för att höra av sig?

nog om detta tjaffs. Sprang runt hammarn i går och det gick bra i dag blir det nog fredagscyckel=)

 


2 September

Jag och Novelia har lite mys här i soffan hon är så go och bara ligger och flinar och prata med mig ;D Jollrar. Tindra får leka med sina kompisar på dagis och i dag gick det bra att lämnna.

Och Tindra hon bara babblar och babblar hela tiden

Pappa
mamma
Hoppa
Töööstig= Törstig
Maaa= mat
nam nam = något gott
ass = Glass
Unga = Gunga
päää = Per
pippa = Filippa
yster = Syster
Heeejj
hejhå= Hej då
nan= Banan
me mee = Mera
inna= Tindra
ampa = lampa
Häst
vovve
kattt

Ja jag kan hålla på hur länge som hellst=)

I dag blir det rivning uppe i garderoben så det kan börjas målas sen så in med alla kläder och rummet är färdigt ;D

Ska skynda mig upp nå några hus upp för att sätta ut systers soptunna dom är ju i Turkiet och gottar sig ;D härligt. LÄngtar tills vi åker om 4 månader haha långt dit men då är Novelia 7 månader iallafall 


1 September

Ja i dag börjar hösten för mig alltså nu är sommaren slut =( men hösten är ju lite mysig när man får börja ta fram lite varmare kläder. Apropå kläder så blev det lite shopping i dag när jag åkte och besökte Tessa och lilla Alva i Gävle, det var mycket trevligt även fast Alva bara var vaken 1 minut så jag fick se henne men sen sov hon hela vistelsen =P söt var hon. Blev lunch på waynes en jätte god sallad och stark vitlökssås ;D

Hämtade Tindra på dagis då hon hade slagit i läppen stackarn och jag som redan tycker så mycket synd om henne då hon har vart lite lessen när jag lämnat henne men det går oftas över efter 1 minut och personalen är ju gudomliga =)

Herregud så bra program som börjar denna månad då, arga snickarn, ensam mamma söker, idol och massa annat bra.

Just ja zumban i går var ju en upplevelse då jag tyckte jag kännde mig fjantig och helt bakom flötet =) neee inget för mig men mamma tyckte det var skojj.¨


RSS 2.0