31 Maj

Freeedag!! nu är det sista maj iallafall =)
 
Länge sen jag jobbade en fredag nu känns det som =) så härligt när vi kan få vara ledig lite då och då. I dag är det tänkt lite solning efter jobbet och  fixa ihop en sallad och poatatis röran =) I kväll kommer Malin å Linus ner och deras barn på grillning =) Novelia går på samma avdelning som Ida och Tindra går på samma avdelning som Anton. Innan dess ska jag avverka 1 timmes fotbollsträning också =) fullt upp
 
Härlig dag det var igår, gick hem runt 1, hämta barn och klippte gräs, fyllde på poolen och bara njöt =) malin hennes barn kom förbi också och tillbringande eftmiddagen med oss. Kvällen så somnade barnen strax efter 18 efter middag å dusch de var trötta =) jag åkte ner å handla allt till i dag så det är klart. Tog ett glas vin i kvälls solen med Per mysigt =) Jag bara älskar sommrarna
 
Inte långt kvar så sitter vi på stranden på öland och njuter eller har härliga dagar uppe i stugan.
 
Trötta tjejen
 
 
Alla barnen  leker
 
 
 

30 Maj

Maj går mot sitt slut och helgen närmar sig, det är falu kalaset i helgen så kanske blir ett besök där ;D
 
I dag är det ingen träning så i dag ska det hinnas klippa gräs och sånt roligt, hänga upp våra täcken som jag tvätta upp i morse då Novelia råka kissa i våran säng i morse när hon sov. Hon somnade tiigt igår och kissade inte före men så kan det bli. Vi fick duscha innan dagis å jobb , tror per klara sig från det då hon låg närmast mig.. Tror Novelia har kommit in till oss varje natt nu det är enstaka gånger hon sover i sin säng, minns jag rätt så var Tindra också så i den åldern.
 
När vi är inne på bakning med dummle så prova dessa också =)
 

20121020-134121.jpg

20121020-134135.jpg INGREDIENSER .200 gram smör eller margarin 2 dl mjölk 4 st ägg 3 dl strösocker 5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 4 msk kakao 2 tsk vaniljsocker 2 msk potatismjöl, 2 msk sirao 48 st sega chokladkolor typ Dumle

Tillbehör 24 st pappersformar, muffins

GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225 grader. Ställ pappersformarna på en bakplåt. 2. Smält matfett och tillsätt mjölken.Låt allt bli varmt men låt det inte koka. 3. Vispa ägg och socker pösigt.Blanda vetemjöl med bakpulver,kakao,vaniljsocker och potatismjöl och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten. 4. Fyll pappersformarna till 3/4 med smet.Tryck ner två kolor i varje form. 5. Grädda mitt i ugnen 10-12 min.Om större muffins behöver de 15 min i ugnen för att bli genomgräddade.

 

 

 


29 maj

Onsdag!
 
En trött onsdag, jag hade svårt att sova i går, jag var så slut i kroppen efter matchen i går tyvärr förlust min magkänsla hade fel. Jag hade mina nya skor och jag hade så ont i fötterna men snart ska väl dom bli inspringda. Träning i kväll så hoppas den blir bra =)
 
Tjejerna är på dagis de var riktigt dagis sugen när jag väckte dom i morse, de var på så bra humör så jag också blev så glad =) Lämnar bilen hemma och ska ta cykeln och får inte upp stödet men va f*n fick cykla med den halv nere haha, skulle ta andra cykeln men den hade Per till jobbet. Jag kom ner så hoppas Per kan smita ifrån lite å skruva bort stödet. Vilka problem va? =)
 
Prova dessa dubble snittar =)
 
Sega Dumlesnittar
 
ca 45-50 stycken
200 gram margarin 2,5 dl strösocker 1 msk sirap 3 msk kakao 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 4½ dl vetemjöl
ca 10 stycken Dumlekolor
 
 
 
vädret ser lovande ut i helgen=)
 
Torsdag30. maiFredag31. maiLørdag1. juni      
Lettskyet Klarvær Klarvær            
17° 19° 21°            
0 mm nedbør i døgnet 0 mm nedbør i døgnet 0 mm nedbør i døgnet          
 

28 Maj

Tisdag och den bjuder på fin väder, synd att man jobbar då. men fått känd av solen på förmiddagen å lunchen =) Blir härligt att spela match i dag i stekande hetta, nedå överdrev bara  kanon väder för match =) känner på mig att det blir en vinst i dag ;D
 
Per och barnen är ledig så de göttar sig hemma barnen badar i poolen =)
 

27 Maj

Måndag!
 
Haft en lång helg då fredagen också blev ledig ;D underbart och vilket väder. Jag är röd som en jag vet inte vad på brösten även fast jag smörjde in mig men jag blir lätt röd där. Vi har vart ute hela helgen. Barnen fick en ny större pool som de verkligen älskade.  Vi har grillat både fredag lördag och söndag ;D fredags kom syster med familj ner och grillade mes oss =)
 
Lördag så var det tjejkväll i storvik hos Elin, alltid kul att träffas och snart ska Jessica få barn också åh så spännande.
 
Söndagen - mors dag, jag fick köpa blommor av min familj så nu är hela trädgården full =). Vi åt frukost ute på gräsmattan och det var jätte mysigt.  Vi åkte sedan till torsåker så Per fick lämna en blomma till sin mamma och där bjöds det på äppelkaka. Sedan vidare till min mamma och hon fick en blomma =) bjöds på chessecake och min mamma är så duktig att baka sånna med olika inehåll denna inehåll marabou choklad och massa nnat gött =)
Per gjorde ren deras pool så nu har de börjat fyllt den så den blir väl klar om några dagar.  Tindra var också på kalas i går hos sin dagis kompis fredik =) näsat vecka är det en annan dagis kompis som har kalas =)
 
 
Barnen är hos mormor och morfar i dag de sov över där. vi grillade där igår sen åkte vi hem och de sover kvar =) Jag jobbar och Per är nere i torsåker och hugger ved.
 
bild bom från helgen
 
 

23 Maj

Torsdag!!!
 
Fortfarande molningt ute, hoppas på att solen kikar fram, i går regnade det nästa hela dagen blev precis uppehåll tills våran fotbollstränng började =) Vi bakade kakor i går i regnvädret och poade hemma.
 
 
I dag ska vi baka lite mer, byta sängkläder och sånt roligt =)  ingen träning i dag så då får man passa på att umgås med familjen, Per ska ju ut natt så han är hemma till 21 iallafall.
 
 
 
 
 
 

21 Maj

Tisdag!
 
En helt ok tisdag för att vara tisdag =), gått promenader på rasterna och det är inte långt kvar på dagen, då ska bilen hämtas upp vid ovako. Sedan åker jag och barnen till Falun för lite inhandling av skor och hoppas på en trevlig eftermiddag i falu stad ;D
 
Matchen igår så tycker jag vi gör en bra första halvlek då det stod 2-2, sen i andra hände något vi tappa och släppte in mål. Jag själv tyckte jag sura ner och gav inte allt, jätte dumt men något jag får jobba på.  V i borde ha vunnit.
 
Pappa Per sköter sina sysslor ;D Har bara bilder som jag lägger upp på insta
 

20 Maj

Måndag!!
 
Tillbaka till vardagen igen efter en härlig helg =)
 
I dag vankas det hemma match och jag är super taggad, ska bli så kul =).. Barnen ska få leka med sina kusiner och det ser dom fram emot. 
 
Helgen, så var jag ledig i fredags för då var det begravning för min morfar, vackert och sorligt så klart. Tur jag har en sån sambo som Per som stöttar mig och tar hand om mig<3. Trodde det inte skulle vara så jobbigt men när väl dagen kom och dela sorgen med nära å kära så blir dte jobbigt. Älskade morfar.
 
Vi avslutade fredagen med att bjuda mamma och pappa på grillat, syster å familj kom sedan ner också så satt vi ute hela kvällen =) mys..
 
Lördagen var det lagfest, vi höll på hela dagen och det blev lyckat verkligen jätte roligt och uppskattat från de andra med.. Lag 4 som jag var med vann =) massa olika lekar å tävlingar hade vi och så spela vi brännboll i härliga solen ;D
 
Söndagen var mer en slappdag, gjordes inte allt för mycket, städade uppe i haifs stugan, promenad, massa fika å mat å godis slank ner hela dagen =) sen bästa var hockey match sverige tog vm guuuld ;D underbart
 
Mina fina glass tjejer
 
 
Taggad på lagfest
 
På g på begravning solglasögon på
 

16 Maj

 
Torsdag!!
 
Soligt väder blir nog en kanon dag =) Barnen är på dagis de skulle ha förskolansdag i dag så de får det säkert super trevligt.. Jag efter jobbet tar med mig barnen och åker in och handlar mat och priser till lagfesten vi ska ha på lördag. Har vart så mycket nu med träningar och matcher vilket är bra väldigt bra för träna behöver vi göra så vi orkar spela och få en bra gemenskap =) Per ska få ha hockey kväll hemma i dag och bara vara med sina vänner, för nu har jag vart iväg varje dag nästan och han har fått anpassat sig så mycket efter mig så han är verkligen värd en dag/kväll =) han klagar absolut inte =)
 
Igår fick de följa med på fotbollsträning som som har tjatat att följa med, jag tycker det blir lite sent men klart de ska få följa med om de vill. Dom hade jätte trevligt. När vi kom hem efter 20 så var det bara toabesök å borsta tänder sen somna de på en gång tog inte ens 1 minut. =) Pigga och alerta 7 i morse som tur var.
 
Beställde nya kläder fårn lager 157 så mycket fint. Här har Tindra en Tunika som hon har en kjol över och leggings. Novelia har tunika å leggings =)
 
 
I morgon är det begravning för min morfar, jag är ledig hela dagen och kommer tycka det blir jätte jobbigt den stunden, för det blir verkligen ett farväl, se min mamma säga farväl till sin pappa och mormor säga farväl till sin make blir också jobbigt.. uva men samtidgt är det fint å vackert
 
Knäppte detta kort påväg hem från matchen i tisdags
 
 
Novelia våran klätter apa som är så orädd
 
 
 

14 Maj

Tisdag!
 
uuva för tisdagar, kunde sova hur länge som hellst om jag fick i morse var så trött.. är bättre nu efter lite promenader å lunch. Hinner bara hem och packa i ordning lite och umgås med barnen å slänge i mig energi =) match i dag i Årsunda.
 
Gårdagen så kollade vi rabarberna och kom fram till att vi ska baka en rabarberpaj när tid finnes. =) Blommorna har växt på som bara den. Kul.
 
Har inte mer att komma med nu
 
dom här tjejerna ska gunga hela tiden
såg inte nöjd ut men de tycker det är jätte kul
 
 
nya träningskläderna
 

13 Maj

Måndag!
 
Vilken skön ledighet =)
 
Tillbaka till verkligheten, jobbar 4 dagar är ledig på fredag då det är begravning för min morfar.
I dag är det inget inplanerad förutom träning rill kvällen. Barnen ska väl aktiveras när jag kommer hem, blir att vara ute som vi älskar =) Barnen är säkert trötta efter 1 dag på dagis. I morse vela inte Novelia vakna riktigt då vi vart ledig så länge och varit uppe lite längre på kvällen och sovit längre på morgonen.
 
I går var det grillning i muntebo, så trevligt att träffa alla ;D å så gott det var, pricken på i var mamma  pappas toblerone cheseecake.
 
Övrigt i helgen, så var vi å hälsade på Thilda i storvik en liten stund innan vi åkte vidare på kosläpp =) det var trevligt men kallt å blåsigt fick värma upp oss under en filt på soffan sen ;D Grillar nästan hela helgen också vart ute. Så skönt nu när man kan hänga tvätten ute.
 
Ute på altenen har jag kryddor som citrontimjan, persilja, gräslök, rosmarin, oregano, jätte gott att gå å plocka.
 
 
Kossorna luktar skiiit ;D
 
 
Fredagkvällen var det så ljuvligt cykla bort till dagis efter middagen å lekte
 
 
soliga dagar ;D
 
 
Ser nu att altenen skulle behöva tvättas hellst oljas in igen =P

10 maj

Freeedag och jag är fortfarande ledig ;)) 
 
min mormor har fyllt år i onsdags och igår torsdag fyllde min pappa och min syster dotter Jacob grattis till dem. Igår var vi på kalas hos Jacob och på söndag blir det grillat i muntebo :)
 
i dag blir det lungn dag hemma ev grillning till kvällen. Sitter ute i solen nu och njuter. Vi var upp till stugan onsdag till torsdag och sov över bara myste och umgicks :)) löptur i dalarskogarna båda dagarna det var kul. 
 
lördag blir det kosläpp i storvik :) å fika hos Elin å thilda :) det ska bli kul. 
 hade bra alla
 

7 maj

Tisdag! är som fredag då vi gör sista dagen i dag ;D  ledighet
 
 
Passar fint att det är fint väder också =)
 
I dag är det game day då vi möter stensätra hemma, hoppas på vint så klart vi kan bara göra vårat bästa.
Innan match blir det uppladdning med massa energi å vitamniner =)
 
Bloggen blev jätte konstig
 
Delvis skyet Skyet Klarvær Klarvær  regn =(        
12° 16° 14° 14°      

6 Maj

men nuså är värmen här =) gud så skönt det vare ute nu, perfekt och så är det måndag bra start på veckan =)
 
Jobbar på för att få ledig ons-sön det skulle inte vara fy skam de inte, Har fått en dvd och en vin öppnare också i dag så jag trivs på mitt jobb =))
 
Helgen sumeras så att vi haft full fart hela helgen =) ved till braskaminenär färdig klyven och staplad, skönt, vi har vart ute väldigt mycket. Vi bjöd hem, Pers syskon och föräldrar på grillat, det var jätte trevligt =). Hockey har vi tittat på också såklart.
 
 I går hade jag och Novelia mamma å dotter mys medans Tindra var på kalas hos sin dagis kompis Linnea. Vi åkte till time så åt vi glass i stora lass, sen tog vi oss en promenad runt hammarn, vi hade vagnen med oss, kände på vattnet satt i solen, besökte en lekpark, lagomt till vi skulle hämta hem Tindra. Ochhon hade haft det jätte skojj på kalaset hon var så mallig och få hen godis påse med sig hem =) Kvällen svslutades på bästa sätt hos Sandra då vi planderade lagfesten vi ska ha med fotbollen så bjöd hon på super god tacos =) Bums i säng efter de för vi tjejer är ju bra på att snacka och tiden for iväg ;D
 
Hoppas solen stannar kvar ett tag så man får åka hem å sola sig lite medans barnen cyklar och leker ute ;D Tindra är suuper nöjd med sin nya större cykel
 
 
Tindra kalas fin ;D
 
Jag o Novis äter glass =)
 
 
Mys bild på Tindra å Novelia som lyssnar på kusinen i magen ;D kommer i september
 
 

3 Maj

Freeeedag!!! =)
 
Känns bra i dag, sov bättre i natt även fast båda barnen sov i våran säng i natt eller de kommer in på morgon kvisten och sover någon timme men det blir så trångt å varmt men lite mysigt i bland =)
 
Haft gofika på jobbet i dag =) snart är det helg, innebär grillning då vi får gäster alltid trevligt. kanske införskaffar fler black tower bubbel men mums så gott den ska ni prova perfekt nu till vår/sommar värmen kommer om den kommer =/ man vet ju aldrig.. i tisdags på sista april blev det grillning och detta vin rekomenderas stark
 
 
Övrigt så spelades det match igår och tyvärr blev det förlust. Hoppas alla blir frisk å kry å skador försvinner snart så vi blir en stabil trupp =) jag spela mitt back men jag vill hellst spela mer på mitt mitt då jag kan få gå upp mer på anfall =)
 
Fikade i solen i går på basidan (vedbacken)
 
 
Bilder från sista april då vi red på Kingen =) roligt var det, någon dag här ska jcg och stephanie rida ut utan barn så det ska bli roligt
 
 
Älskade barn
 

2 Maj

Torsdag!
 
Svårt med dagarna när man vart ledig i 5 dagar och jag har måndag i dag men det är ju fantastiskt det är ju redan torsdag å snart helg =)) I dag börjar seriepremiären och vi möter valbo ff som första och ska spela på självaste strömvallen.
 
Till något tråkigt så somnade min kära morfar in i morse, jag är glad att vi hann träffa honom igår, han fick höra våra röster och vi fick se han en sista gång. Nu får han ha det bra uppe i himmlen och att han äntligen fick somna in. Jag ska åka hem om ett tag för jag kan inte fokusera här på jobbet jag tänker bara på honom och mamma och mormor så klart. <3 Tänk att alltid någon som funnits i mitt liv helt plöstsligt inte finns mer? det är så underligt. Jag älskade min morfar så mycket..
 
Jag sov jätte oroligt i natt så jag kände på mig att det var något tok på gång.
 

RSS 2.0