31 Juli

Juli månad lider mot sitt slut, å jag med tänkte jag skriva, rätt tunga ögonlock nu.. Nu på kvällen efter grillningen fick vi fin främmande av syster å karl å barn. Åt ost å kex å Johan hjälpte till att slänga skrot som skall köras till tippen i mån. nu är det äntligen fint där sånmu kan jag börja skrapa å måla på där =)..
 
Annars i dag har det vart full rulle sen vi vakna. Vi tog och handla på förmiddagen sen besökte vi granngården för inköp av nya blommor då vissa hade drunknat efter all regn. Tog en kortare prommis. Bakat bullar. Satt nät på jordbubbar, hallon å smultron så vi får ha de i fred. 
 
I går hann jag ej uppdatera. vad gjorde vi i går? Vi var på tolven hela dagen då det var underbart väder =) fick nog av solen till slut fick sån huvudvärk trots att jag drack mycket vatten. Avslutatde med fotbollsträning =)
 
Nu ska vi gå upp å kika på nån bra film att somna till. =) Hoppas på fin väder.
 
Tindra är så lill gammal hon går runt med sin handväska å sin docka å vagn =) å alla ord hon kläcker ur sig =) vi får ju oss ett och annat skratt. som när vi sa att vi skulle köpa glass då säger Tindra: Jaaa hurra vad ni är snäll nu blir jag glad å så ger hos oss en jätte kram ;D och fortsätter hurra hurra å skuttar runt.. 
t
 
Novelia är inne i en riktig mamma o pappa period, hon ska mysa å vill hemskt gärna somna på någon av oss när hon ska göra natten. Mysigt på ett sätt men bäst om hon somnar själv i sin säng. Men hennes ordföråd blir allt bättre å bättre gud så hon pladdrar, hon tjatar i hjäl grannarna här  i Robertsholm ;D
 
 
 
 

29 Juli

Söndag!!
 
Snart är Juli månad snart slut och vi går in i augusti som jag hoppas kommer bjuda på en hel del sol. I morgon är det sista semester veckan åå gud så jag ska utnytja den reält. Har fått som jag velat på min semester vart på öland, stugan å träffa dem som jag inte hinner träffa så ofta när man jobbar. Nästa vecka ska jag äntligen få träffa min carro soom jag saknat henne örebroarn ;D..
 
I dag här hemma har vi röjjt vid skjulet som ska målas å snyggas till, klippt gräs å målat panel. Vi har badat å solat nån timme. Dagarna går så snabbt. Nu dricks det nån gin (long drink) lite ost å kex... Börjar bli trött kanske tidig kväll..
 

28 Juli

Lördag!!
 
Sover som vanligt till 9 på morgon kliver upp å käkar frulle sen tar vi tag i dagen som i dag ännu en dag på tolven packa in oss i bilen hämta upp syrran å var där till 13 tiden sen kom molnen. Vi tog en tripp till byggmax å firra lite grejjer. Har inte vart hemma alls i dag nästan. Vi åkte sen till Strandbaden i årsunda å där åt vi grillbuffe, jätte gott å mysigt att sitta där, barnen skötte sig galant. Barn 0-3 år åt gratis där. Nu ligger vi på soffan propp mätta å halv döa =P ingen motion i dag blev de så det fick bli en vilodag.
 
Morgon dagen får vi se vad som händer =)
 
på tolven å på sandbaden

27 Juli

Fredag!!
 
Även denna dag med sol ;D packa in oss i bilen och drog till tolven före lunch å stanna där till 3 tiden ungefär. Barnen har verkligen skojj där. Har gått en promenad med syster åsså tog vi en grillnng här på sandgatan nu är vi parkerade framför tv:n OS..  Trött blir man efter en hel dag i solen..
 
I morgon är det lovande väder  igen så vi tar vårt pick å pack å drar till tolven om inte vädret vänder då.
 
Täkte visa lite blommor som växer i min trädgård ;D
 
 
Ja det var några på baksida. Kom på nu att jag skulle klippt buskarna på framsidan får ta tag i det i morgon. blev inte mycket gjort i dag skulle målat lite plankor...
 
åsså vi :D
 
 
 

26 Juli

Torsdag!!
 
Vilket härligt väder vi hade i dag =) så nööjd. Vaknade vid 9 så jag steg upp å målade några panel brädor sen åkte jag ner till muntebo för att hämta hem mina hjärtan som tillbringade natten där med mormor å morfar. Vi åkte sedan till tolven och var där hela dagen lång ;D varmt i vattnat var det för den delen också. Nu på kvällen så drog jag av gräsmattan å tvätta lite sen åkte vi till byggmax å Max för käk =P tog 1 varv runt hammarn å sprang hem så det blev en bit å lerigt.. =P...Nu chillar vi på altanen med en smirnoff å vem vet yatzy  kanske kommer fram.
 
I går så var det dags för tjejkväll i storvik hos Jessica denna gång å vi hade super kul som vanligt massa tjatter p tiden går så snabbt. God mat å singstar åsså våra gäster röd å grön.. igelkottarna
 

24 Juli

Tisdag!!
 
Jag är slakt i min kropp i dag kan inte skratta då gör det ont och kan inte göra hastiga rörelser då gör det ont =P på ett bra vis det är bara träningsvärk. I går på fotbollsträningen fick man känna att man levde =) gud så vi fick springa och göra mag/rygg övningar. Så skönt efteråt. tog en prommis nu vid lunch då blev jag mjuk men snart blir jag stel som en pinne igen. Ska gå med syster sen när hon slutar jobbet..
 
På förmiddagen här har vi vart på affärn och barnen fick leka i lekparken där en stund. Tindra har målat med målarfärg och det blev så fint synd att man inte kan hänga upp varje teckning hon gör eller Novelia men de spars i en box.
 
I går fick vi fin främmande av Jennie putte alva och Thilde =) den sist nämda är aldeles ny nästan det var så mysigt att snosa bebis.;D
 
Bjöd på blåbärspaj.. Tindra håller i lilla Thilde å gud så mallig hon var..
 
T

23 Juli

Måndag!!!
 
Trööök väder det är ju så att man kan spy för f##n, jag blir så sur och deppig när det är sånt här väder.Tvätt hänger ute på tork också =/.. Nog för att vi alltid kan hitta på något att göra men ändå. Blir inte att åka upp till stugan i dag iallafall. Kanske tar en tripp dit på torsdag kanske och stannar nån dag =).. 
 
Ska väl ta och slänga ihop en paj på blåbären vi plocka i går, sen har vi inget planerat.. leklandet kanske? ah vi får se. fotbollsträning i kväll iallafall. Kanske en promenad vid lunch om det inte spöö regnar..
 
50 års festen då lekte barnen för fullt...
 
Här är smultron Tindra hitta.. och bilder från bolongerskogens lekpark
 
 
Tindra och Alva.. Novia å tessa..
 
 
Tindra å Filippa
 
 
 

22 Juli

Söndag!!
 
Sovmorgon fick vi, åt en god frukost så det var ingen ideé för en riktig lunch då vi åt frukost så sent. Vi har donat lite här hemma med allt. Har vart ute i skogen i dag och plockat blåbär och smultron blev det =) Hade picknick med oss och allt smakar så gott när man är ute. Novelia har typ nu börjat med att vara livrädd för fåglar, And och flugor hoppas det går över.. =P
 
Har tagit en promenad med syster i dag med, härligt. I morgon börjar fotbollsträningarna i gen =)
 
50 års festen i går var riktgt lyckad, de bjöd på lite teater där till maten och gud så Tindra skratta, det blev ju att alla kolla på henne istället ;D mysigt och gott.. Barnen blev trötta så vi for hem vid 22 tiden och då passa vi på att se american pie (den nya) gud så rolig den var ;D
 
Kvälls mat?? mm rondellen ett skrov mål hörde jag en fågel viska ;D
 

21 Juli

Lördag!!
 
Vaknade efter 8 så har vi käkat frulle så nu är vi redo för dagen =) kallt ute så vi hamna här framför dator och tv. Har  inplanerat en promenad med syster och sen till kvällen är det 50 års fest i Torsåker =) 
 
Igår hann jag ej med någon blogg, gjorde ärenden på förmiddagen sen låg vi i solen ett tag, sen kom åskan och vi fick strömavbrott i några timmar. Jessica och johan kom till oss på grillat och vi vänta på elen, den kom i gång som tur var så vi kunde laga mat =) Gud så handikappad man blir utan el bara telefonen som man kunde använda.  Vi hade super trevligt i går.. Lite trött i dag men det går över efter en celsius och en promenad. I går när jag sprang runt hammarn spö regna det men gud så skönt det var vilken energi man fick av lite regn..
 
Vill tillbaka till Öland igen till värmen och solen här hemma är det höst tycker jag
 
 
En annan lever ju i tränings kläderna
 

19 Juni

Torsdag!
 
Trodde vi skulle få oväder så vi ladda upp med yatzy och chips på altanen. Men det drog förbi, yatzy ska vi spela i vilket fall. Barnen var super trötta efter en dag i bolongerskogen, jättefin lekplats har dom där och så hade vi sällskap av Tessa och Alva =) Först var vi hem till dom å där bjöds det på en supergod äppelpaj =)
 
Barnen var nöjda och glada. Väl hemma igen tog jag och syster en promenad, sen gjorde jag mat som pasta och skinksås. =)
 
Förmiddagen då kom pyssel nerven fram så då tog jag och målade ett litet bord och lagade det men alla skratta åt den lagningen haha men vadå den står ju! målade lite pallar och lyktor pyssla lite på altanen ;D 
 
Blev grillning i går i muntebo då min mormor och morfar bjöd på mat hemma hos mamma och pappa i muntebo =) blev grillat å vi fick träffas hela bunten. gillas.. Före de tog jag en löptur.
 
go ungen och en solbränd Per
 
Blev en Mai Tai nu å =)
 

18 Juli

Onsdag! och åter reegn och åska. Var helt ok på förmiddagen men sen mulna de på i vanlig ordning. Skulle ut på promenad men det fick avstå Tindra var inte sugen att cykla i regn hon vela kolla på film och mysa på altanen.
Hamnade där jag med, trött och slö nu. Styr upp en löpning till kvällen, ett riktigt fys pass med intervaller ska jag dra till med. Har för övrigt tvättat soff överdraget och få se sen och vi ska ha en dejt med malin, anton och Ida. =)
 
 Har planerat lite mer nu på min semester, blir stugan och furuvik till veckan som kommer. Nu till helgen blir det att umgås med nära å kära med grillning å fest =P man får passa på att träffa alla nu när man är ledig =)
 
Åker häst och vagn på Öland och spela minigolf
och Ölandsbron
 
 

17 Juli

ååh nu kom regnet!! shit vad de regnar. Sol tidigare i dag så man fick sitta ute och sola sig lite. Klippt gräsmattan och kännt på att vara 4 barns mamma när Filippa och Fabian var här =) Men de är så snälla och leker så bra. Tindras sa åh min älskade Filippa haha ;D  Nu leker dom på övervåningen och dom har så kul ihop mamma. pappa barn är favvo leken tydligen..  Sen när per kommer hem ska jag och syster ut på promenad Om vädret ger sig snart.
 
Har kollat på massvis med film nu på kvällarna Nobels testamente med flera, riktigt bra och kul att jag och Per har samma filmsmak för en gångs skull. 
 
Funderar på en löpvända senare i kväll man lär passa på.
 
Mer bilder från Öland
 
Blivande fotbollspelare å fiskare? =)
 
 
Kollat in båtar i byxelkrok............ å kikat på Långe Erik (fyren)
 
Tindra bjuder upp till dans när Mojje, Moniker, och Thorleifs spela =)
 
Hetaste paret på böda mamma och pappa
 
 
På resturang igen =)
 
 
Återkommer i morgon =)
 
 

16 Juli

Måndag =P har idag 3 veckor kvar måtte de bli strålande sol nu då.. Dagen i dag har de regnat och vart sol vart annat. tråkigt hängde ut tvätt nu på eftermiddagen men fick springa ut vid 18 tiden och plocka in allt och de var inte tort än =(. Tindra har lekt med majja stort sett av hela dagen, jag och Novelia har myst gick en kortare vända medd vagnen så hon fick sova. Novelia har också fått urinvägsinfektion i gen hon är så utsatt denna lilla flicka med allt man kan få. Hoppas hon får rätt antibiotika nu då. Hon började i Fredags tror ja på Öland och var väldigt mammig och lite grining. Sen vägen hem från öland gnällde hon. Söndagen helt ok fick feber till kvällen och i morse hade hon inge feber men den kom vid eftermiddag så pass till hc besöket. Hon gillar inte den där påsen hon måste ha för att kunna kolla kisset. vem skuklle vilja gå runt med en påse på snufflen men klister på.
 
Nog om de har nästan precis tagit en löptur på 6 km känndes jätte bra. Har ju sprungit nere på öland också, rädd att jag ska tappa mni kondition nu när jag tycker den är bra ;D Har bara missat 1 ända fotbollsträning detta år så den borde vara bra, sen att jag sprungit utöver träningar med. känns som jag skryter.. men et gör jag inte =)
 
mer bilder från öland
 
Jag...................................................................Mormor och Novelia
 
 
badloppan å sandloppan
 
 
 
Hörs i mån ;D
 

15 Juli

Då var vi hemma igen på Sandgatan =) Vi åkte i går för det blev regn på öland, kom hem vid 22 tiden i går packa upp och och gick å la oss. Jobbigt att åka bil i 8 timmar. Blev nån kiss paus och mat paus med. Nästa år är det Novelia med som ska stanna och vill kissa förhoppningsvis =). Vi bokade stugan till nästa år också så nu får man längta 1 år till =P
 
Dags för frukost nu här hemma och ta tag i hemmet som att tvätta upp allt. långpromenad ska jag ta sen också skönt.. lägger upp massa bilder nu och berättar om våran härliga vecka..
 
Ankomstdagen våra älsklingar älskar varandra till 100 % =)
 
Kvällsdopp första kvällen
 
 
Dag 2 på stranden ;D mormor, novis, per och Tindra
 
 
 
Resturangbesök, lite knöligt när barnen käkat klart då vela ju inte dom sitta still och vänta, men de lär sig tids nog! =)
 
Fortsätter med mer bilder i morgon, nu ska jag ut i trädgården och kika läget =)
 
 

11 Juli

Hallå!!
 
Jag hann ej med något inlägg innan vi åkte till öland =/.. Nu sitter vi i stugan och kommer precis upp från poolen då vi vart där i dag och åkt massa kana, vi har också vart på stranden i dag =) 4de dagen med solsken och skulle även bli fint resten av veckan hoppas vi..
Så otroligt skönt och fint här som vanligt. Jobbigt också att vara tv kändisar hihi =) får se om det blir något på tve då de ringer rätt så ofta och frågar vad vi gör och följer oss.Tänk i går var det roligt då kom ett team och fråga Per vart han fått formen i fårn haha han höll på att dö =P.. Vi har så roligt och barnen är så skötsamma och duktiga. Sker ju också ett å annat bråk där mellan dom också.
 
Nu ska vi grilla och sen kanske besöka den stoora lekparken.. kanske ta sig en Irish coffe haha 144 kr styck nej tack,,
 
 

6 Juli

Njaa solen var ju inte framme mycket i dag men vi tog oss till tolven iallfall och hade picknick och barnen fick leka och de badade även, =) Nu ska vi börja göra oss i ordning vi ska upp till syster och familj på grillning.. har hunnit med en löptur och en promenad.
 
Har tvättat klart allt nu och allt som ska med ligger på matsalsbordet..  Morgondagen ska det inhandlas lite smått och packa sen sticker vi på natten/morgon kulan..
 
Tråkigt att våran kamera har laddat ur sitt batteri ett nytt var så himla dyrt så jag vet inte om man ska investera det..  
 
Mat på max för några dagar sen =)

5 Juli

Är nu hemm igen efter några dagar uppe i mamma och pappas stuga =) Vi packa in oss vid 2 tiden sen har vi bara donat hemma med att klippa gräs, tvätta massa kläder, packat upp, handlat, lekt och tagiit en kvälls promenad då Tindra har saknat sin cykel.
 
det är så härligt med semester ;D specielt när det är så härligt väder. Fortfarade varmt på kvällarna så dörrar och fönster står öppna. Barnen lägger sig aldeles för sent på kvällarna, tror de somnat nu och klockan är närmare 10, vi sover ju jätte länge på morgonen med som till halv 10. skönt med dagarna går för fort det som är nackdelen.
 
Uppe i stugan har vi målat och donat med där uppe =) solat och i går åkte jag hem för att spela match mot årsunda blev vinst med 5-0 och mål fick jag göra med :D alltid skojj.. sen tillbaka igen blev massa mil men vad gör man inte när man älskar att spela fotboll. var inte 100 % med min förskylning men jag orka bra ändå.
 
Kommer massa kort från Balungstrand
 
I morgon ska vi vara på tolven mesta dels av dagen ;D 
 
Bilder på kusinerna deras och snickeri och blandat =)
 
 
 

RSS 2.0