31 Januari

Freeeedag =) och sista dagen i Januari.
 
I dag har jag hämtning av barn, sedan måste vi skotta, leka lite ute =) sen ska det lagas god middag och ha fredagsmys hela kvällen =) barnens favorit dag och kika på fångarna på fortet.
 
Lördagen så blir det pulkabacken på förmiddagen, sedan ska barnen hem till mormor och morfar för att sova där =) Per jobbar eftermiddag och jag ska spela match mot de gamla damlaget som har dragit i hop ett gäng och vill spela mot oss =) sedan blir det dusch, bastu relax på hoforshallen, sedan beger vi oss till bergsmannen för mat =) ska blir trevligt  <3
 
Söndagen så har tindra barnkalas =) soom hon längtar
 
Trevlig helg =)
 
 

30 Januari

Torsdag =) närmar sig helgen och januari börjar bli slut.
 
Tindra var nöjd och glad över sin fdelsedag i går =) Det var så nära att hon tappade sin tand i går om inte annat kommer den lossna i dag, =)
 
Inget planerat i dag faktiskt, kanske fixa inför Tindras kompis kalas på söndag, handla hem till den och fixa fodis påsar.
 
över till något helt annat, jag har fastnad för linnen vill förnya min gaderob på linnen =)
 
 
och fina toppar från love for ever =)
 
France Sweater
 
Gillar Laila bagges kläder
 
Silk CardiganMetal Heart

29 Januari

Onsdag!
 
inte vilken onsdag som hellst, det är Tindras födelsedag hurra hurra hurra =) 5 år stora tjejen , herregud stoppa tiden tack. Min lilla bebis har blivit så stor <3
 
I morse när klockan ringde var det att kliva upp, gå ner och göra i ordning Tindras frukost, tända 5 ljud. Gick å väckte Novelia så hon fick vara med att sjunga och ge paket. Per jobbar fm så han missa det men får gratta henne när han kommer hem och hämtar på dagis =)  Tindra blev överlycklig för pressenterna, hon var ju så rolig i morse hon låg å gäspa högt och hosta till lite så hon skulle höras utifall vi hade glömt henne =) hihi så lurades hon att hon sov när vi kom upp å sjöng =) Hon fick ha sin fina klocka på sig till dagis i dag, tror hon är mallig, de skulle sjunga för henne på dagis =)
 
Blir att fika lite när jag kommer hem, sedan blir det inte mycket mer släkt och familj har firat henne redan =) Kvällen avslutas med fotbollsträning.
 
Älskade barn, tänk 5 års sen kom hon, världens snällaste tjej, grinade sällan, när hon vakna sa hon aldrig något hon låg bara och titta =) Rolig tjej som bjuder på sig själv =) tänker på alla ingen ska vara utanför. Hon tar hand om sina vänner och sina kusiner är hon som en mamma för (dom mindre) =)  omtänksam våran fina Tindra <3
 

28 Januari

Tisdag!!
 
I dag hade det kommit snö, märkte de när jag gick till jobbet i morse, snöstorm sen när jag kom fram sluta det tvärt =P tjii fick jag. I dag fyller Filippa 5 år grattis till henne =), det har Tindra setnkoll på för då vet hon att hon fyller år nästa dag. Hon längtar som bara den för det är specielt för henne att få paket på sängen och frukost =) Hon kommer blir så glad i morgon över sina pressenter som vi köpt =)
En klocka som var hennes högsta önskning, tingeling maskeradkläder, en ny ryggsäck, pruttkudde =) haha. sedan pyssel saker.
 
I går när jag kom hem så åkte vi till pulka backen =) det var roligt. avsutade kvällen med fotbollsträning.
 
Mina Älskade gobitar
 
 

27 Januari

Måndag!!
 
ja helgen gick ju skit fort igen specelt denna när det verkligen var fullt upp från morgon till kväll.
 
Fredags, Åkte till Gävle direkt efter jobbet, hämtade barn å karl så drog vi in, den började kl 16 så vi hann dit och vi såg Bamse och tjuvstaden =) den var bra och mysig, vilken kvalite det var på filmen, imponerad. Tjejerna fick ett bamse palet, popcorn med bamse på, spel, tablettask, och dricka =) Efter Bion åkte vi till city gross och köpte diverse saker till ´Tindras kalas. Jordgubbar 35 kr 5 sycken i en ask, hon vela ju ha jordgubbstårta så =)
Efter de åkte vi hem, åt mat och kikade på fångarna på fortet.
 
Lördag, vaknade tidigt  vi började med att göra choklad bollar, fyllningen till tårtan, städade, tog en löptur, sen kom första gästerna vid 12, Sen droppa de in släkt hela dagen lång =) Kvällen så stanna Tommy och Stephanie och barnen kvar på mat =) Vi gjorde baconlindan  fläskfile, och potatisklyf´tor, paprika, rödlök i ugnen. gött vare efter allt fikande sötsaker. Tindra var super nöjd med dagen fina pressenter och somnade ovaggad.
 
I väntan på bamse
 
 
Tindras fikabord
 

Tindra, Novis, anton och Justin
 
 

23 Januari

Torsdag!!
 
Fint väder ute, skulle vart mysigt med en dag i backen, åka bräda och grilla korv =) Får nöja mig med att kika ut u fönstret och räkna ner timmarna för att gå hem =P I dag ska övervåningen städas och jag ska äntligen börja med Novelias rum
 
Göra stjärnor på hennes begäran och måla fondvägg. jag tänkte inte kosta på det mer än så men nya tapeter och så för de ska ändå få två nya rum sen inom en snar framtid så det blir bara dubbelt jobb om vi tapetserar så jag ska bara måla lite =P  hon har en beige vägg typ så här nedanför så blir det stjärnor sen =)
 
 
Kanske hinner med en solning senare, Per ska ut och jobba natt
 
jag har kommit till ett stadie där jag inte är nöjd med mig själv på träningarna, mitt huvud säger nu jävlas ös på. men jag vet inte det bromsas hela tiden, beror mycket på vilka lag man hamnar med om man får passningar osv, det ser olika ut från träning till träning. Sedan när träningen är slut kkänner jag näe jag vill ha mer, så jag brukar oftast träna på mer hemma med massa övningar. När jag inte har träning så är jag ute och springer så ofta jag kan för jag kan inte sitta still hemma i soffan på kvällarna när allt är lungt å skönt när barnen sover. Per älskar att kika på hockey å de gär inte jag så då kan jag springa. Men skulle gäna vela göra någon annan aktivitet men som sagt de tar också mycket tid, jämnfört med att ut och springa en sväng som jag styr tiden på själv. Jag vill gärna vara med min familj så mycket som möjlig så det räcker med fotbollen som ibland tar upp mycket tid. Nu är det inte så att barnen klagar på det dom sover oftast när det är träning. men familjen går före dom är bara små en gång i livet och tiden går så fort de växer å växer och jag vill inte missa något. Vill att mina barn ska vara mina bästa vänner också så vi kan umgås mycket när de blir större att banden mellan oss blir starka och trygga =) och att barnen håller i hop jämt som bästa vänner =) 
 
 

22 Januari

Onsdag!!
 
Nyss ätit god matlåda, laxen som jag gjorde ordning i går kväll efter all bakning som tog tid så vi åt ganska sent, ingen var direkt sugen på mat efter provsmakning av allt de goda =)) 
 
Dumlekakor, bullar, dajmrutor och sist men inte minst laxen.
 
I dag är det tvätta och byta säbgkläder som står på schemat och en tidig träning som börjar kl 17. =)  Per och barnen har varit på rusta i dag och köpt nya filtar och in på karl hedin och köpte färg, så nu ska det målas om tak i hallen =)
 
 

21 Januari

Tisdag!
 
I dag för 5 år sen var Tindra planerad att komma men hon stannade inne 8 dagar till =) kommer i håg den här dagen som i går, hur förväntningsfull jag var och nervös på vad som skulle hända =)
På tal om Tindra så har hon en lös tand =) hon är så mallig och visste precis hur det gick till och på inte tal om tanfen som lämnar guld peng =P
 
Tvättade soff klädseln i går den var svart,nu är den blekt ur tvättad. Vi använde oss av ariel flytande medel för mörkt. men men tråkigt.
 
i dag ska det bakas bullar, dajmrutoe och dumle kakor =) städas och poas.
 
Kyckling gratäng som jag gjorde i går (recept nedanför bilden)
 
 4 stycken kyckling file´r
1 paket lasange plattor
1 burk creme fresch
1 dl grädde
riven ost
tomater
 
Började med att steka små kuckling bitar i massa goda kryddor, jag valde salt, peppar oc chili.
Sedan hade jag creme fresch i botten av en ungsform, sedan la jag i plattorna, sedan på med kycklingen sedan på med plattor igen, hällde över grädd skvätten. krydda igen med salt och peppar och lite chili.. På en tomater och riven ost uppe på och salt och peppar på toppen. In i ugnen 200 grader i 20 min =)
 
smarrigt
 
 

20 Januari

Måndag!!
 
Återigen en bra helg =)
cupen gick väl sådär, vi fölorade alla 3 men vi var där och gjorde det vi kunde, jag kan bara svara från mig själv att  det var svår spelad, hade inte mycket boll blev mer att försvara och stå i vägen för motstånadrna. Hade någon chans men ingen boll satt, kanske fick på nått bra pass men inget mer. Motståndarna hade mest boll och ja det slkiljer sig i divitionerna, vi vann ju mot årsunda i onsdags med 10-1. =)
 
I dag så kanske vi åker lite skritskor på isen här i robertsholm som jocke är så duktig att fixa =). Hinner inte mer än att laga mat sen och läggdags, sen ska jag på fotbollsträning om jag får någon barnvakt. visar sig, per ska ut eftermiddag.
 
Helgen i bilder
 
Fredags match mot valbo (inte denna bild) , åkte in efter vi ätit middag med familje, hann poppa popcorna åt dem och gjorde mysigt uppe framför tven för dem, Gjorde kväller efter 19 dom =)  kom hem vid 23 tiden tror ja och försökte somna tidigt men drack en celsius så sent så somnade sent =)
 

Lördagen, började med att ställa klockan på 08, lämnade barnen hos syster vid halv 10 så åkte jag och spela en match. Kom hem igen vid 13 så åkte vi och badade =) så jag fick lite tid med barnen =) Syster och jonna följde också med.  åkte sedan in igen efter middagen, å middagen som jag gjorde blev super god, potatis skiver i massa kryddor och smör i ugnen i 20 min med skal på. Kyckling file med bacon runt och en rosepeppar sås =) mums. Spelade min match.  Åkte sedan till torsåker på tjejkväll hos carro (carros mammas hus) för hon bor ju annars i örebro. Så mysigt och trevligt att hon tog tag i detta och styde upp en tjejkväll =) var så kul att träffa alla och se alla. åkte hem sen efter tolv slaget, var såå trött då
 

I går så blev det en lång mysig go frukost och, sedan gjorde vi oss klara för att Tindra skulle på Emil och johannes badkalas =), Jag och novelia åkte på julfest med Malin och ida.
 
 

en bra helg
 
 

17 Januari

Fredag!!
Äntligen, sovit lite halv dåligt månen lyste in så konstigt, trots mörkes gardiner. Per hade också svårt att sova.
Jobbdagen flyter på snart lunch sen är det inte lång tid kvar. Hämta barn, ner och handla. Sedan ska jag och Tindra sätta oss vid datorn och så får hon bestämma lite från h&m, lekmer eller vad det blir som hon önskar sig i 5 års pressent. Så svåårt att hitta nått till henne, hon har typ allt, dockor, barbies, ponnys, pyssel saker å allt hon gillar, det var ju nyss jul så fick mycket då, men en klocka har hon sagt att hon vill ha på armen, nya pyamas. ja vi hittar nog på nå bra =)
 
Gameday i kväll, hinner äta mat och mysa med familjen innan vi drar in till jernvallen och spelar. Sedam är det match lördag förmiddag och lördag kväll. Få se hur jag gör med kvälls matchen i morgon då Fina Karro är hemma i torsåker och ska bjuda på middag (tjejkväll) ska i vilket som hellst dit men passa bäst om jag stod över sista matchen så jag slipper släpa in vid 21 tiden.
 
Ha en trevlig helg
 

16 Januari

Torsdag!!!
 
Jeej snart helg..  I dag har vi massa att göra hemma, som städning, tvättnng pyssla och planera. Skicka ut kalas kort bland annat. Hinna med en solning med syster då jag misslyckades totalt med min sol sprayning. Hoppas solariumet kan rädda det. Gick att skrubba bort mycket i går ändå.
 
I går spelade vi träningsmatch mot hedesunda =) Vi vann med 10-1 då vi gjorde ett själv mål. Det var roligt men inte så tufft motstånd dom har mycket att jobba på hedesundarna. I morgon börjar cupen, 21:00 går första matchen rolig tid? =) men det ska bli roligt.
 
Mina älskade tjejer
 
 
jag i går innan match
 
 

14 Januari

Tisdag!
En trött sådan.
 
Blir annat när jag får komma ut på lunch promenaden, gick till jobbet i morse och det var inte så kallt som jag trodde. I dag har tjejerna varit på dagis en sväng och haft julgransplundring
 
I dag så går vi ut en sväng och åker bob, jar inte någon träning som ska passas i dag.
 
Har bakat 2 av 6 så vi tänkte baka mera antingen i dag eller någon annan dag.
 
Drack kaffe i går, men fy fan vad äckligt kommer aldrig lära mig, hade grädde och socker i också men nej nej..
 
 

13 Januari

Måndag!!
 
Jätte dålig dag i dag, vakna och var trött, Tindra tjaffsa om kläder och vid lämning vela hon bara vara med mig hon var mammig. Sen skulle jag cykla ner (mitt) fel att jag inte ställde in cykeln i garaget dagen innan. så den gick inte att växla med så cykla på 1:an ner jaja,, sen allt på jobbet mycket, tänker inte ta upp något här för allt misstolkas. Längtar hem till min kära familj <3 inte många timmar kvar och morgon dagen kan bara bli bättre sa en klok en.
 
Har bara träning till kvällen planerad.
 
Kort från i helgen
Mat på hansons med min gravide vän Elin =)
 
 
 
 

10 Januari

Hej fredag!!!
 
Underbart, i dag ska det käkas på hansons, vilket var länge sedan då vi oftast jobbat in en del tid av våran lunch tidigare men nu har vi 45 min varje dag vi jobbar. Senare i dag så blir det hem och dona å grejja umgås med familjen innan Per ska ut å jobba natt och som vanligt på fredag så jobbar de 12 timmars. Jag ska iväg och ha möte/middag hos tränaren med spelarrådet och de andra tränarna =) ska bli trevligt. Syster och amandah kommer upp och är barnvakt å har fredagsmys med tjejerna =) Novelias favorit fångarna på fortet..
 
Vill ha detta!!
 
BY MALENE BIRGER AGRIPPA "GRINOLAS" BAG BLACKPLEASE JEANS SWEDEN -SUMMER DENIMKofta VittLUCINDA Kofta Grått

9 Januari

Torsdag!!
 
Sitter och tittar på massa fint =), hade såna vårkänslor när jag gick till jobbet i morse, lyssna på min app i spotify då var det bara sommarlåtar som kom, så blev jag så sugen att kika på resor och sånt. längta till öland och så =)
 
Öland
 
Foto: År 2013 - vilken sommar! Sol och värme precis som det ska vara! Mitt bästa minne från sommaren är alla varma kvällar med dans nere på stranden, minidiscot på midsommar, dansträningen med Tobias, Markoolios spelning och hans besök i flera husvagnar, Thaibuffen på Brasseriet och hela Böda Beach club, Böddes turer med elbilen, Sus underbara massage i spat, bageriets wienerbröd och Daniel som Indian på barnens dag.

Å så alla varma kvällar och det magiska kvällsljuset över stranden. Det är stunder som lever kvar hela året. 

Vilket är ditt bästa minne från sommaren?
 
Men som sagt kylan kommer väl tillbaka, och snö å is å allt vad det är (positiv) I dag så ska vi köra med, Var så trött i går kväll och Tindra var vaken länge så vi gör det i dag efter hämtning på dagis. Ingen träning i dag så det är vilo dag.
 
 

8 Januari

Onsdag!

En stund kvar till lunch, sedan är det bara eftermiddagen kvar. Det är jag som har hämtning i dag så vi ska bara hem och laga med sedan upp till syster och lämna tjejerna där medans jag åker på träning. Tidig träning i dag 17:00. Sedan när tjejerna lagt sig ska jag köra ved.. weeej roligare kan man ha det men måste görasm min tur nu, alltid Per som gör det så det är min tur nu,
 
Dags att ta tag i bakning, Tindra blir 5 år denna månad och ska ha sitt första barnkalas också =) släkten kommer den 25, blir nog dessa gobitar (favoriter) Tindras altså.
 
 
även  perfekt att baka dubbelsats, och fylla upp frysen med :-D

(15-20 st Nobless )

4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
200 gram smör
  bounty cokladbitar

Gör så här : Ställ ugnen på 200 grader Blanda samman vetemjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Tärna ner smöret och arbeta ihop till en deg. Forma sedan till små runda bollar och placera dem i muffinsformen och gör en liten grop i mitten på bollen -  och fyll denna grop med bountychoklad. Jag tycker det är rätt lagam att dela en Bount på 3 delar.Grädda sedan i ca 10 minuter , eller tills de fått lite fin färg.

Daijrutor

 

Detta behöver du till cirka 24 stycken bitar:

200 g smör, 200 g mörk blockchoklad, 4 ägg, 2 1/2 dl strösocker, 2 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 1 dl Daimkulor

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och dra kastrullen åt sidan. Bryt ner chokladen och låt den smälta. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör först ner de torra ingredienserna i äggsmeten och sist chokladsmöret. Klä en långpanna, 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.

 

Bred ut smeten och strö över Daimkulorna. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Kakan ska vara ”tungt gungig”. Låt den svalna helt och skär i rutor eller trekanter.

 

Bullar, chokladbollar

Silviakaka

 

4 ägg
4 dl socker
4 dl mjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
2 dl vatten

glasyr
100 g smör
1 dl socker
1 msk vailjsocker
1 äggula
kokosflingor

1. Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll i vattnet och rör smeten slät. Häll smten i en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 175 grader i 25-30 minuter. Låt kakan svalna.

2. Glasyr: I en kastrull, smält smör tillsammans med socker och vaniljsocker. Vispa försiktigt ned äggulan och bred genast ut glasyren över kakan. Strö över rikligt med kokos.
 
Choklad chip cookies
 
 
 
Antal portioner:                                 
50
                        Ingredienser

225g smör 2 1/2dl brun farin 1 3/4 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 2 ägg 4 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat 1/2 tsk salt . jag har haft mörk och ljus choklad och vit choklad även kan man ha non stop eller något =) Du behöver också: bakplåtspapper

 
Gör så här

                            1. Värm ugnen till 225°. Klä en plåt med bakplåtspapper.

                            2.  Arbeta samman smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker. Tillsätt äggen, ett i taget och blanda väl.

                            3. Blanda samman mjöl, bikarbonat och salt. Rör ner blandningen i äggsmeten och tillsätt choklad och nötter. Klicka ut smeten på bakplåtspapperet och grädda kakorna i 8-10 minuter.


7 Januari

Tisdag då!!
 
åter på jobbet efter låång tid hemma. Det har varit skönt att vara hemma och sova längre på månarna, vara uppe längre och kika massa film =).. Vi har gjort en hel del på jullovet. Badat 2 gånger, hälsat på släkt, vänner och umgåts. grillat korv, åkt bob på lite snö. Varit på shopping och mycket tid hemma med pyssel och lek.
 
I går så lekte barnen med anton och Ida, vi var också på tolven en sväng, bra med full fläkt hela dagen så de skulle somna tidigt i går när de skulle upp tidigt i morse. De gick bra, de var lite trötta och spännda på att träffa alla kompisar igen. Hoppas dom har roligt. Per hämtyar så han får höra, jag får höra när jag kommer hem, har börjar jobba till 15:15 om dagarna nu en hel kvart längre. =) Filippa skulle komma på besök i dag och leka med tjejerna dom kommer bli överlyckliga Per får berätta det när han hämtar dom på dagis sen =).. Håller på att kika upp med kalas och sånt, tror vi får i hop det med allt annat , andra som har kalas och dop och jag cup och sånt där.
 
 
 

5 December

Söndag!!
 
jag och Tindra har precis gått runt hammar dammen, hon var så rolig å skämta stora tjejen som snart blir 5 år. :) Novelia å Per var hemma å la pussel. Mer i dag blir det lugnt å skönt hemma. Kolla på finalen Sverige- Finland i JVM duktiga dom är :)
 
i går jag i Ockelbo hela dagen lång, bilma fotbolls cup. Det var nervöst för min del och för speedat den sista matchen. Började med att SOVA över som aldrig har hänt förut :/ min klocka ringde inte. Halv 8 ringde pille å fråga vart jag var? Trodde han skämta men jag var ute på 5 min. Allt var packat å klart. Hela dagen kändes fel. Vi förlora våra matcher tre stycken. Ej mycket mål men vi kunde ju ha fått in några vi också så hade vi säkert spelat ovgjort första matchen å andra. Meen ladda om till tidningscupen 17-18 jan. Då jävlar. Har träning i morgon längtar dit :)
 
ledig i morgon, vart hemma länge nu och på tisdag börjar allvaret igen och rutinera. 
 
 

3 Januari

 
 
 
 
 
Uppdateringen sist blev ju inte bra.
 
fredag i dag har varit fredag varje dag nu på ledigheten tycker jag. 
 
Nyårsafton slulle jag lägga upp bilder här sist kommer nu. 
 
 
I morgon är det cup som gäller samling 7:30 så åker vi till Ockelbo bilma cup. 

1 Januari

Onsdag tror jag det är, ja det är det är helt dagvild. Mår bra i dag efter gårdagens nyårsfirande :) lite trött bara, tur vi fick sova till 10. Barnen var vaken till 01 igår ungefär dom hade roligt hela kvällen. Spela spel och busa med grann pojken. vi var hemma hos Gry och Patrik igår, åt fondue med goda tillbehör. 
 
Ikväll är det träning och spika allt för cupen som ska spelas på lördag :) roligt de ska bli. ska bli en lugn dag fram tills dess. 
 
 

RSS 2.0