30 April

Sista April är här =) I morgon kliver vi in i maj en riktig vår månad.
Jobbar fram till 13 =)  hämta hem tjejerna som är hos mormor och morfar en stund så Per får fixa klarr en bil, de var in till biltema tidigare i dag. Senska vi åka å handla till kvällens fest. Vi blir hemma hos oss, mamma, pappa och syster med familj. Vi ska grilla. Blir ingen kase i år då det var förbjudet pga brandrisken. Vi kommer ha trevligt ändå
 
Serie premiär i går mot hedesunda borta, vi vann med 8-1, nedan ser ni referatet
 

I morgon tänkte vi åka upp till stugan och vara där till söndag =) ska bli härligt.
 

29 April

Tisdag =) som en torsdag om ni förstår mig? bara en arbetsdag kvar och det är i morgon sen låång ledig =)
 
I dag är det seriepremiär mot hedesunda borta, hörde att planen var väldigt dålig, men vi vann mot dem med 10-0 på träningsmatchen så förutsättningarna är goda =) ska bli roligt, är såå taggad, hoppas vi fått våra nya match kläder.
 
Hinner inte träffa tjejerna så mycket i dag, jobbar ju fram till 15, sen ska jag hämta dem hemma hos Filippa å Fabian för de är där och leker en stund i dag efter dagis =) Fåt ta igen lite tid med dem på denna ledighet =)
 
 

28 April

Nu är det måndag igen solen skiner och det är varmt ute =) underbart
 
Helgen är över, den har varit bra, mycket bra =)
 
Fredagen börjades med att åka och spela match direkt efter jobbet nästan, vi vann den och spela ovgjort den andra. Tjejerna var med de storm trivs där att leka med alla barnen och springa runt =)
Kvällen avslutades hemma, blev rätt för barnen de somnade på tvärt iallafall
 
 
 
Lördagen så hade vi  match vid 8 på morgonen, uppstigning tidigt så vi skulle hinna äta frukost, vi förlora den matchen med 2 mål =( surt... åkte ner och fixade lite pressenter i pausen innan det var dags för nästa match som vi förllora med rätt mycket ett mycket bra lag som kom tvåa totalt.  hem och mellan landa, jag gjorde mig i ordning för fotbollsmatch vi hade en internmatch och jag var bra slut i kroppen efter att ha blivit mörbultad och flyget på några orken matcher, men det gick bra mitt lag vann =) huvudsaken, vi hade en bra målis som kanske rädda oss =) vi spela bra i mellan åt men det kan fortfarande blir bättrem vi har premiär i morgon mot hedesunda.
Efter matchen så åkte jag på kalas hos syster och jonna som fyllt =) massa gott fika. Sedan ner och spela match i gen den vann vi =) Skjussa barnen till mamma och pappa, sen hem och fixade i rofning och åkte ner till Carro i torsåker och grilla med härliga vänner, så roligt vi hade och så mycket onördigt vi drack. Tiden gick snabbt efter 00 på natten hamna vi på folkan dansa lite och sen var det hemgång. sov till 9 trodde det var ett skämt när klockan ringde men var bara att masa sig ner till hallen för att spela match, vi förlora och åkte ur =/  Hämta Tindra på dans och sen hämta novelia hos mormor å morfar, hemma en liten stund innan Tindra åkte på kalas i malmjärn hos sin dagis kompis Linnea. Så fin sommarstuga med egen sandstand =) Vi avsluta kvällen med att grilla mmmm grillat är godast
 
 
 

som sagt en mycker trevlig helg =)
 
I dag är det fotbollsträning till kvällen, tjejerna ska leka med sin filippa efter dagis.
 
 

25 april

Freeeedaaaag!!! weeeej
Orken helgen är här , match i kväll kl 17 spelar vi första och 19:20 spelar vi andra.
 
jobba på sen hem och dona lite =)
 
I morgon spelar vi också  från kl 08 på morgonen =P sen har jag fotbolls match också intern match =)  Ska också fira Syster och jonna som fyllt och fyller år =) Karro kommer hem, så till kvällen blir det partaj  vet ej än vart vi ska vara före =) folkan är given biljetter köpta. ska bli roligt. var inte i går vi gick ut tillsammans å jennie.. Karro sussar på våran soffa sen =)
 
söndag då har vi också match, tindra ska på dans, sen spela lite fler matcher och sen så ska Tindra på kalas =) fullt upp ja
Trevlig helg ;D
 
 

24 april

Hejsan torsdag!
 
Snabbt de går när man var ledig i måndags =) inte klagar jag inte.
Barnen, Per och pappa är uppe i stugan och sätter list och sätter in en ny toa stol. Tjejerna verkligen älskar att vara där =) 
Sen ska Per ut och jobba eftermiddag så ska tjejerna vara med mormor tills jag slutar. Har en hel del att göra hemma i dag,, en stoor hög med jord ska jag köra bort. tvätt som vanligt och plock. Lovat Tindra att vi ska gå runt hammardammennu, då kan båda cykla och jag springa och hålla i Novelia i handdaget Vi ska tydligen grilla också =)
 
Beställde dessa i går =) bytte bara ut färgen mot de jag har =) från gina och har aldrig ägt nå bekvämare tights.
 
 
Barnen får lite nytt med nu när det blir vår  och sommar =) Från lager 157
 
Bästa av allt i dag är att nackspärren är borta =) weeej så glad. jag fick massage i går kväll så tror det var det som gjorde de. På träningen i går så blev jag yr och illamående och fick super ont i nacken, efter dusch å massage var jag som ny =) tumme upp
 
 

23 April

Onsdag!
 
Fina vädret håller i sig =) Ska snart ut på en promenad.
 
Har fortfarande ont i (nacken) känndes bättre från och med i går kväll efter jag sprungit, blev 7 km ungefär kändes helt ok men blev bra trött. Då när jag kom hem kunde jag vrida huvudet åt alla håll och kanter =) Lite stel i dag men värms väl upp under dagen.
 
i går började jag gräva i mitt land på baksidan och fick syn på två koppar ormar jätte småå, ofarliga jag vet men tycker de är äckliga. Tjejerna var inponerad av de små. Jag kommer ha lite grönsaker där och nån blomma =)
 
Tjejerna älskar verkligen att vara ute å leka =) å med alla kompisar de har runt här, springer mellan gårdarna. =) i dag kommer Malin med sina busar och leker =) kvällen avslutas med fotbolls träning.
 

22 April

Tisdag!!
 
kort vecka, kan behöves efter en härlig ledighet =)
Meen i dag har jag typ nackspärr fast på sidan av halsen eller höger om nacken eller hur jag ska förklara, måste sovit konstigt då det kom i morse, hade en blöt flätai på sidan denna sida så det var det som påverka det. vet inte hur jag ska göra, kan inte böja ner huvudet typ ha ner hakan mot bröstet det är låst. Ska man ringa kiropraktor?
Nog om de, barnen är på dagis och leke ri fin vädret <3
 
helgen i bilder
 
Mina påskkärringar =) Här var vi på väg ner från stugan till Falun för att handla på byggmax åt pappa och så gick vi på stan handla lite nya kläder åt tjejerna =) Per skulle ha skor. Alla tyckte dom var så söta =)
 
 
Fredag så fick alla barnen gå påskäggjakt =)  Vilken lycka när barnen hitta dem och öppna dem, Tindra fick en Baseballjacka, bubblor, godis, kinderägg, tandborste, hårspännen och gummisnoddar. Novis fick en leopard topp, en topp och en pyamas, godis, bubblor och tandborste spännen, snoddar. Hon fick mer kläder i sitt ägg för Tindra valde  mer kläder i torsdags när vi handlade.
 
 
Lördag, var det dags för påskmat =) götti gött, Bror, maria och Bianca sov också där mellan fredag till lördag och snacka om att vi hade sängar eller madrasser på alla ytor =) mysigt när alla kan vara där. Novis tog upp sin andra cykel och träna på att cykla utam stödhjul, hon fick hjälp av alla kusinerna =) Badtunnan kom på plats och innetak på altanen fin fint =) mammas goda mat och min härliga familj <3 kärlek
Mamma, pappa, syster, johan, Julia, jacob, Jonna,Lillsyster, amandah, Bror, maria, Bianca och vi 4
 

Vilket väder vi har =) såå skönt å solbränd i fejjset =P
 
 

16 April

Onsdag!
 
Jajamen dagen är här då ledigheten börjar =) så skönt
Allt är packat (tror ja)
Väl uppe i stugan ska  jag börja med en löptur då jag missar kvällens fotbollsträning hemma. Ska träna på snabbhet, upp för backar, styrka och lite annat. promenader blir det i dalaskogarna =) Missar ju matchen på söndag men men är det påsk så är det då måste man få va ledig =) enligt min mening.  Hoppas det går bra för tjejerna hemma <3
 
Kommer hem på måndag igen. Nu ska vi bara umgås och ha trevligt =)
 
Ska försöka hinna med att baka dessa i morgon innan alla kommer upp till stugan =)
Hitta ett litet bak recept från Bambi
 

4 dl vetemjöl 1 1/4 dl kakao 1 ½ tsk bakpulver 115 g smör, rumstempererat 3 dl strösocker 2 ägg ½ tsk vaniljpulver

godis-ägg ca 1 dl strösocker att rulla kakorna i

1. Sätt på ugnen på 175 grader. 2. Blanda ihop mjöl, kakao och bakpulver i en skål. Ställ åt sidan. 3. Vispa ihop smör och socker i några minuter tills det är ljust och fluffigt. Tillsätt ägg och vanilj och fortsätt vispa. 4. Blanda i dom torra ingredienserna tills det precis går ihop och är helt blandat. 5. Häll upp ca 1 dl strösocker i en skål. Ta en bit av degen och rulla till en boll. Doppa den i sockret tills den är helt täckt i socker. Lägg den på ett bakplåtspapper på en plåt. Fortsätt så med resten av degen.

6. Tryck sedan ner tummen i mitten av varje boll så att den plattas till lite och så att det blir en liten grop i mitten. Grädda sedan kakorna i ugnen i 10-12 minuter. 7. Direkt när kakorna tas ut ur ugnen, tryck ner godis-ägg i mitten. Låt svalna.


15 April

Tisdag!!
är som Torsdag då jag bara har halva dagen i dag kvar och morgon dagen innan det blir lite semester =)
Tänk vad solen och bra musik gör en på gott humör när man går till jobbet =) I dag ska det packas och göra i ordning =)
 
I dag delar jag med mig lite gott till påsken =)
 
Super goda Oreo mini cheesecake

10 st.

1 pkt oreos 1 3/4 dl florsocker 500 g philadelphiasot 2 äggvitor ½ dl grädde 150 g mörk choklad

1. Sätt på ugnen på 135 grader. 2. Ha i 10 muffinsformar i en muffinsplåt och lägg en kaka i botten på varje. 3. Vispa ihop florsocker och philadelphiaost. Tillsätt en äggvita åt gången och vispa tills allt är slätt (vispa inte för mycket). 4. Krossa resterande oreo-kakor och vänd ner smulorna i smeten. Skeda i smeten i muffinsformarna, nästan ända upp. 5. Baka i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna. 6. Hacka chokladen fint. Koka upp grädden och häll den heta grädden över chokladen och rör om tills all choklad har smält och du har en len chokladsås. Täck cheesecakesen med chokladsåsen och låt allt stelna (det går bra att ställa in dom i kylen).

Söta Maräng ägg =)

3 äggvitor

1 dl strösocker

 

Nonstop (helst gula)

 

Vispa upp äggvitor och socker riktigt vitt och fast.

Bred ut en liten klick med hjälp av en sked och sätt dit en Nonstop.

Sätt in i ugnen i 125 grader ca 40 min.

 

 

Lite Mat

 

Tunnbröd rullar med fyllning

6 tunnbrödsnittar Det här behöver du : 3 tunnbröd Sallad 6 skivor skinka ½ dl keso 2 msk philadelfiaost Vitlök & örter

GÖR SÅHÄR : Bred ett tunnt lager smör på varje tunnbröd, lägg på salladsblad så det täcker, 2 skivor skinka på varje. Rör ihop keso + philadelfiaost, bred sedan detta på skinkorna! Rulla ihop och skär sneda snitt på mitten av varje tunnbrödsrulle!

 

Paj med varmrökt lax & spenat (http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/)

 

varmrökt lax

 

Det här behöver du till denna pajen : 3 dl vetemjöl 1/2 tsk salt 150 gram smör 3 msk kallt vatten

 

Fyllning: 1 näve Babyspenat 300 gram varmrökt lax 2 finhackade vårlök 2 dl riven västerbottenost / eller annan valfri 3 dl creme fraiche 3 ägg 1 msk finklippt dill salt & peppar

 

Gör så här: Ställ ugnen på 200 grader, arbeta ihop degen och tryck ut i formen.  Nagga med en gaffel och förgräddda i 10 minuter, ibland sjunker pajdegen ner något på sidorna. Då brukar jag trycka ut den när den precis har kommit ut från ugnen med hjälp av en sked tillexempel. Smörstek löken mjuk ,  fördela babyspenat, lax och stekt lök i formen. Vispa sedan ihop ägg, creme fraiche , ost, dill & lite salt och peppar. Häll detta över fyllningen och ställ in i mitten på ugnen i 20- 30 minuter. Grädda den sedan i 20 – 30 minuter eller tills stanningen stannat och den fått lite gyllene färg.

 

Servera med en god sallad och den goda romsåsen recept här

 

 

Godaaste såsen till fisk

Det här behöver du till såsen : 1 1/2 dl gräddfil 1 1/2 dl creme fraiche 1 burk med röd kaviar 1 1/2 dl färdigskalade räkor Salt, peppar

 

 


14 April

 
Måndag!
 
Vaknade med ett leende på läpparna, skönt att vara utvilad och glad =) solen sken genom en liten glipa på mörkläggningsgardinen, måndag morgon jobbar bara till onsdag så åker vi till stugan sen =) weeej ska bli så skönt att komma bort och umgås med min härlga famil =) Mamma, pappa, syster med familj, bror med familj och lillasyster och amandah.  <3
 
Helgen i bilder =)
 
Fredagen började vi med tävling upp till haif stugan 7,3 km, här rä vi lag blå vi vann löpnigen upp dig, men jag och karro kom i mål på 32 min det var så skönt efteråt. Fortsatte sedan igen med en till tävling , stapla ved högst, orange vann då. Dusch och grillning sen och lite lekar. Innan jag åkte hem, några sov kvar de flesta åkte hem.
 
 
Mitt upp i allt kom Elin, Marcus lilla son =) Thildas lillebror. Grattis igen <3
 
 
 
Fler lekar och tävlingar under hela lördagen =) orientering jippi, var så nervös på morgonen när jag åkte hem i från haha. karta, kompass och bara springa iväg. Vi hade gjort upp en liten plan i mitt lag att vi lät några gå upp till vindkraftverket där en sttion skulle vara och jag och karro skulle ta nummer 1 som vi var lite osäker på, när vi hade sprungit 2-3 km så kom vi på att nä det stämmer inte, det är helt fel =/ Vände och tog rätt väg. vi kom 2:a på orienteringen på grund av det. aja Massa kilometer blev de ihop räknad fre, lördag och söndag undra vad det kan ha blivit =) Matchen i går vann vi 4-3 vi sklle ha gjort fler mål, många inkl mig var lite mör, trött i kroppen.
Altså lekarna som sassi, smulan och Ida gjorde fi fan vad kul, de ska jag sno med mig till midsommar =)
 

´Barnen har varit med, syster, mormor och morfar ihelgen så jag har kunna vart med på lägret så gott jag kunde =) Per jobba em så det pysslades ihop.
 
I går Söndag besökte vi Tommy, stephanie och barnen så de fick leka lite med sina kusiner =) Anton o Justin. Per hjälper dem att klä om huset.
 

Vidare, Tindra skulle på dans, jag och Novis gick en lättare promenad och hon fick leka i en lekpark. Vidare hem, jag käka, de skulle få mat hos mamma och pappa då de fick vara där när jag skulle spela match =) De kom och hejjä på mig och fick se sin mamma göra mål =) 100 kr fick jag av mamma då hon sa du får 100 kr per mål du gör =) haha.
 
I dag ska det hämtas påskris och fixa med fjädrar (barnens önskning)
Avslutar kvällen med fotbollsträning.
 
 
 

11 April

Freeeedag =)
 
Jobbar i vanlig ordning, fått jätte god annanaspaj då en kollega gör sin sista dag i dag, eller han hade inget val jag skrev ut ett recept till honom så fick han baka =) 
 
Övrigt, hämta hem mina älskade prinsessor, leka lite <3 kanske hinner med badhuset få se beror på om de är trött eller inte. Halv 6 har jag samling vid time då ska vi laget springa upp till haifstugan =P Tävling upp. Vi ska ha läger hela helgen och söndagen avslutas med match. Jag kommer åka i mellan då Per jobbar eftermiddag och behöver styra om lite med barnvakt och så. Tur att Per slutar kl 18 i kväll då får de fredagsmys hemma.
 
Lördagen ska vi orientera :/ guud altså de har sett lodjur där uppe i skogen å. men de blir bra =)
Karro kommer hem på besök i helgen å =) kanske hon blir med att spela match på fredag. Vi ska ses iallafall.
 
Påsk
 
Titta vad gulligt och gott
 

20 salta pinnar

1 dubbeldaim

75 g mjölkchoklad

10-15 dragerade chokladägg

 

Dela varje salt pinne i fyra delar. Dela daimen så gott det går i långa ”stavar”. Smält chokladen och rör ner pinnar och daim.  Klicka ut små ”fågelbon” på ett bakpapper (ca 10 st) och placera chokladäggen i boet innan de stelnar. Låt stelna i kylen.

 

Och de här är båda baka och pyssla

 

Förbered bakelserna genom att baka vaniljcupcakes, men ha inte på frostingen utan låt den vara kvar i skålen:

2 dl vetemjöl 1 1/4 dl strösocker 1 ½ tsk bakpulver en nypa salt 40 g mjukt smör 1 1/4 dl mjölk 1 ägg ½ tsk vaniljessens

Vaniljfrosting 250 g florsocker (ett halvt paket) 80 g mjukt smör 1/4 dl mjölk några droppar vaniljessens

1. Värm ugnen till 175 grader. 2. Lägg mjöl, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa ihop ingredienserna. Tillsätt mjölken lite i taget. 3. Tillsätt ägg och vaniljessens och vispa ihop ordentligt utan att överarbeta smeten. 4. Skeda upp smeten i 12 pappersformar och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. 5. Gör under tiden frostingen. Vispa ihop florsocker och smör till en slät smet. Blanda sedan i mjölken och vaniljessensen. Vispa tills frostingen är lätt och fluffig, minst 5 minuter.

 

Tillbehör till kycklingarna: Mandel (med skalet kvar) Lakritssnören Hallonsnören Kokosflingor ev. gul karamellfärg


10 april

Torsdag!
Fint väder =)
 
Härligt, med torsdag, vilken innebär att det är fredag i morgon. I dag ska det krattas färdigt och köra bort alla löv, gräs och sten med skottkärran. Mysigt att vara ute och poa, barnen leker medans, cyklar, hoppas studsmatta eller leker mamma pappa barn i lekstugan. Måste sysselsätta sig så de inte sätter sig ner och somnar. Novelia är så trött efter dagis när jag lämnar vid 7 och Per hämtar efter 14. 
 
 
I morgon kommer mer recept på påskmat, efterätter och pyssel =)
 
 

8 April

Tisdag!
 
verkligen en gråå tråkig Tisdag.  Långt bort till helgen och solen.
Får försöka göra denna dag bra =) Barnen är hos mormor och morfar och hälsar på och Kusin Bianca så de har super kul =) Per hjälper sin bror att klä om huset. En annan jobbar och står i, i dag är förskyldningen som bortblåst =)
 
Planer för dagen en promenad ska vi hinna med, inga större planer sen, tvätt, plock göra middag, blev sugen att göra, stekt lök och fläsk,
 
Mys tjejerna som gillar att bli kliad på ryggen =)
 
 

7 April

Måndag!
 
Så typiskt att helgena går så snabbt, hinner knappt blinka så är det måndag igen.
 
Regnig dag, hitta inget paraply i morse så jag tiggde skjuss av Lena i morse =) Blir helt fel när jag inte får gå på morgonen, blir så trött. Kanske var lika bra att åka bil är ju inte så pigg i dag, snorig som bara den. Men ska se om det går att träna i kväll=)
 
 
Ska berätta lite om matchen i går, Spelade som ytterfält/innermitt, blev ändå att jag var ute mycket på kanten och kom i från mitten. Jag tyckte det är svårt att vara på högern och driva in mot mål, lättare från vänster håll tycker jag på nå vis. Vilket som så blev det 5-3 till huge, Vi kunde fått in fler bollar. Vi var en hel del som var förskylda och då försvinner orken. jag var helt slut på slutet.
 
Helgen i Bilder
 
Fredagen så bjöd vi upp Therese med familj på grillat och fredags mys, även fast de var hocket på tv. Barnen satt uppe och kika film å hade fredagsmys. Och Emil fick lite efterätt av Towe hi hi
Lördagen började vi med promenad ner till bruket för lite handling och barnen fick lördagsgodis =)
 
Fortsatte sedan i badhuset
 
 
Efter bad så donades det hem,ma, hae hängt ut påslakan som torkade i solen och bäddade rent. tvätta och plocka. Myste ner oss i soffan och somnade tidigt =)
 
Söndag
 
Kunde inte sova så länge då frukost skulle intas före Tindras dans och min samling till matchen. Först fick de lämna av mig, sen lämna de av Tindra. Sen kom de och kika på min match. Hem åt lunch sen gick vi på bio Tingeling och Pirat feen. Den var bra. Kvällen avslutades med tacos =)
 

 

4 April

Råka visst skriva 4 april i går =P
meni dag är det det och fredag =) sooolen skiner så fint, ska snart ut på min promenad så jag får känna solens strålar =) I morse var de bara kallt närjag gick till jobbet.
 
Till kvällen blir det grillning =) finns nog inget godare än att grilla, tacos kommer väldigt nära men grillning slår allt =) Finns så mycket man kan grilla. Jag själv älskar kyckling, haloumi ost, grillad majs och grönsaker och någon god kall sås med vitlök =P mums, så måste jag ha vitlöksbröd, eller potatisgratäng till eller nå så enkelt som potatis joooks i ugnen recept längre ner. Innan det ska vi gå runt hammardammen (pers förslag) =)
 
I morgon lördag har vi tänkt springa/gå som vanligt på lördagar när vi är lediga tillsammans =) frukost tänkte baka lite bröd som jag vill prova (se längre ner)
Kanske bada med tjejerna beror på vädret annars åker vi till högbo tror ja. Är också gatubil i gävle med start kl 20 vet inte ja lite väl sent med tanke på hur kvällströtta barn vi har. få se vad de blir
 
Söndag är det dans som vanligt för Tindra, jag har match, så de skulle komma å kika sen efter Tindras dans och pappa skulle också komma =) roligt att de vill kika, blir lite mer taggad då ja
Sen är det bio Tingeling och piraterna =)
Bra helg!
 
 
 
Recept potatis i ugn
 
 
10-15 potatisar
1 rödlök
2 vitlöks klyftor
olivolja
1 röd paprika
1 orange paprika
salt & peppar
 
Sköjj potatisen och hacka lagoma skivor, hacka upp allt annat och lägg på en långpanne, blanda runt med olja och salta och peppra och swich in i ugnen i ca 20 min vänd lite då och då, i bland behövs mer eller mindre tid beroende på vad man har för ugn eller hur mycket man ha på en plåt (krydda med vad ni vill)
 
 
frukostbröd  från http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/category/brod-scones-m-m/
 

IMG_0859

Det här behöver du :

5 dl fingervarmt/ ljummet vatten 1 pkt jäst 1/2  tsk salt 1msk rapsolja 1 msk flytande honung 10 dl vetemjöl 3 dl rågsikt

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke, och rör ut med lite av det ljumna vattnet, när jästen löst sig tillsätt resten av vattnet. Blanda i resten av ingredienserna och tillsätt så mycket mjöl det behövs för att få en smidig deg- arbeta degen väl. Täck med plast eller en bakhandduk och låt jäsa i ca 40 minuter. Ta ut degen på mjölat bakbord och knåda degen, och dela den i fyra längder och dela dem i ca 6 bitar vardera. Doppa snittsidan i mjöl och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Täck med bakhandduk och låt jäsa i ytterligare 40 minuter. Grädda sedan i mitten på ugnen i  225 grader . Cirka 10 – 15 minuter. Klart.

 

4 april

Torsdag!!
 
Det blev en tidig morgon, eller jag sov dåligt hela natten vet inte vad de va, sen vakna jag vid 6 tiden av att fåglarna kvittra och Tindra låg i sin säng och vissla och sjöng. =) mys unge.
 
I dag ska det städas hemma, barnen ska ta sina rum sedan ska jag också ta en löptur.
 
mer tips till påsken mina favoriter
 
Anton Berg choklad, fina i färgen också att pryda hemmet med.
 
 
Roligt pyssel och bakning på samma gång =)
 
 
  1. Kaka Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en form som rymmer minst 1,5 liter.
  3. Smält smöret.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  5. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp.
  6. Sikta ner mjölblandningen lite i taget. Tillsätt samtidigt smöret och mjölken och vispa försiktigt ihop till en jämn smet med en handvisp.
  7. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i drygt 40 minuter. Vänd kakan upp och ner på ett bakplåtspapper eller ugnsgaller, låt svalna ett par minuter och lossa sedan formen. Låt svalna helt.
  8. Klubbor Mixa kakan till smulor i en matberedare.
  9. Tillsätt lemon curd och mixa ihop till en tjock smet.
  10. Forma smeten till runda kulor, ägg och påskharehuvuden. Stick ner en pinne i varje som du fäster med lite smält choklad. Låt stelna till i kylen i ca 30 minuter.
  11. Smält chokladen till doppningen försiktigt i mikron eller över vattenbad.
  12. Kycklingar Doppa kulorna i ett lager vit choklad, eventuellt färgad med några droppar gul färg, och sätt fast mukhwas som vingar och näbb.
  13. Stick sedan ner klubbpinnen i en bit oasis eller frigolit och låt stelna i kylen. Måla ögon med en tandpetare doppad i svart hushållsfärg eller lite mörk choklad.
  14. Påskägg Doppa de äggformade klubborna i vit choklad. Färga lite av chokladen och spritsa som dekor på äggen. Pynta eventuellt med strössel.
  15. Påskharar Doppa de påskhareformade klubborna i mjölkchoklad och stick ner flagad mandel som öron och fäst strössel som nos.
  16. Spritsa mun med smält vit choklad som du har färgat rosa. Måla ögon med en tandpetare doppad i svart hushållsfärg eller lite mörk choklad.
 
 

2 april

Onsdag!
 
Kanske låter fjantigt men jag har så ont i min tå, långt ner mot foten, är en sån smärta som huvudvärk typ. Ont gör de fick nog en smäll på träningen sist som kommer i efterhand. När jag gått en längre promenad så bultar det i hela foten, trodde den skulle ramla av i morse haha.
 
Tjejerna där hemma ska leka med sin Filippa i dag =) de leker så bra. Pappa per ska springa runt hammardammen, jag vet jag är lika chockad jag också =) men kul att han vill börja träna, och äta nyttigare. Han har nog gått varje dag nu sen han bestämde sig förra veckan =) tummen upp.
 I stugan kan vi springa tillsammans och det har inte hänt många gånger, har det ens hänt? jo nån gång 3 kanske på 8 år. =)
 
I dag ska vi prata om lägret vi ska ha med fotbollen och avslutas med träning. =)
 
Perfekt påsk tårta =)
 
Jennys mat blogg har så mycket gott http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/2014/03/30/vartema-pasktarta/
 
Påsktårta
 

Till tårtbotten på 20-22 cm behöver du : smör & ströbröd till formen

150 gram smör 2 ägg 2 1/2 dl vetemjöl 3 dl strösocker 2 tsk bakpulver 1/2 dl kakao 1 tsk vaniljsocker 1 nypa flingsalt 1 1/2 dl hett vatten

Cirka 11 KitKat gick åt till denna tårtan.

Garnering : Chokladbitar & påskgodis

Gör så här: Ugnen 175 grader. Börja med att smöra & bröa formen.  Fortsätt med att smälta smöret och vispa ihop äggen i en kopp. Blanda de torra ingredienserna och rör ner smör och de lättvispade äggen. Vänd sist ner de heta vattnet och häll upp i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20- 30 minuter- eller tills den är färdig. Låt svalna innan du skär upp i 2 delar.

Fyllningen mellan tårtorna gjorde jag med citronfyllning : 

4 dl vispgrädde 1 1/2- 2 dl lemoncurd

Vispa grädden fluffig och vänd ner och blanda runt lemoncurden. Bred på lagrerna när tårtbotten och lite runt omkring tårtan, så fort den svalnat helt. Och ställ in i kylskåp under natten. Dekorera tårtan precis innan servering – detta är ju det allra

 

 


1 April

Tisdag!
 
Hej april månad, vad kall du var i dag, huva. Hoppas lite mer värme kommer.
 
Gårdagen gick snabbt, tjejerne lekte med Filippa och oj va de lekte tiden gick snabbt så stod jag där och lagade kyckling lassange =) mums, pappa kom upp och satt här och kika på hockey medans jag var på träning. Tjejerna sov så det var inte mycket att vara barnvakt åt.
 
I dag ska vi hem till mamma och pappa, ska färga håret på mamma, kanske jag kan ta mig en löptur också =) visar sig.
 
 
 
 
kommer lägga upp lite påskgodis/bakverk ni kan göra under påsken =)
jag kommer prova en hel del grejjor
 
 
 
 

RSS 2.0