ett till

Bak tips till fredagsfikat =)

 
 

chocolate chip muffins

16st
150g mjukt smör
3 dl strösocker
1 tsk äkta vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 krm salt
1 dl kakao
4 dl vetemjöl
2 dl filmjölk
3 ägg
100g smält mörk choklad
50g hackad mjölkchoklad
50g hackad vit choklad
 

tillredning

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker ljust och fluffigt. Sikta de torra ingredienserna och blanda ner de i smeten. Rör i filmjölk, ägg och smält choklad. Skeda upp smeten i muffinsformar (gärna nedsatta i en muffinsplåt) och toppa med den hackade chokladen. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 15-18 minuter.
 
 
 

.


31 Oktober

Sista oktober. och i morgon kliver vi in i november då julen börjar smyga sig på. Jag är grymt sugen på pepparkakor med iskall mjölk till eller lussebullar och julmust =) varför inte en hårdmacka med julskinka på med skånsk senap. men mums. Nog om de
 
I dag så är det jag som har hämtning på dagis och per jobbar eftermiddagm vi har inte större planer mer än att fixa till pumpan. Jag ska försöka ut på en löptur om mamma och pappa kan hålla ett öga på tjejerna medsns jag springer i skogarna där =) Bra att variera turerna lite då man lätt kan tröttna på att se samma skaker.
 
Samtidigt saknar jag sommaren också.. böda sand, stugan med mera =)
 
 

30 Oktober

Onsdag!!
 
Har nyss tagit en promenad det var en jobbig sådan för vi tjattrade hela tiden och gick i uppförsbackar =) men trevligt.  I dag efter jobbet blir det att hämta mina prinsessor på dagis vi ska bara ner och handla lite och göra en pumpa =) sen är det dags för middag att laga och sen kommer lill syster upp och sitter barnvakt medans jag åker på möte med fotbollen.
 
I går så kom mamma och pappa på en kort visit, sen var vi bara hemma plocka, tände masa ljus tjejerna vela hänga upp sina spöken på sina rum som de gjort på dagis. de pysslar mycket nu när det är höstlov. de går bara i morgon mellan 13-15 sen är de ledig på fredag, Inte så långa dagar när Per har eftermiddagar.
 
Lite tips på vad ni kan baka till halloween och pyssla
 
 Super snabbt, ni kan köpa cupcale mix på ica och sen stoppar ni igenom godissnören och sen dekorera med lite godis ;D
 
 
Köp mashmellows och vit choklad och choklassås.
Ta några grillpinnar, stätt på en mashmellow och doppa den i vit smält choklas och den dekorera med choklasås =)
 
 
Baka maränger och gör dessa dekorera med choklasås (recept under bilden )
 
halloween mat cupcake baka dekorera bakverk inspiration maränger spökmaränger
 
 
 

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 st äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1 krm ättika

Gör så här

  1. Separera vitorna från gulorna i en ren torr bunke. Det är viktigt att ingen gula kommer med eller att det finns någon annan typ av fett i bunken, för då blir det ingen maräng.

  2. Vispa kraftigt med elvisp tills ett fast skum uppstår, ca 2 min.

  3. Tillsätt ättikan och vispa ca 1 minut till.

  4. Tillsätt strösockret, lite i taget, under kraftigt vispande tills allt socker är blandat med äggvitorna. Fortsätt vispa tills du har ett blankt fast skum och du kan vända bunken upp-och-ned utan att marängsmeten rinner ut.

  5. Överkurs: färga smeten med karamellfärg för ex rosa maränger eller vänd försiktigt ner några (2-3) matskedar chokladsås för chokladmaränger

  6. Fyll en sprits med smeten och spritsa ut maränger i valfri storlek på pappersklädda plåtar (det går åt 2 plåtar). Jag gillar att göra små maränger och då blir det ca 60 st av den här smeten. Man kan också klicka ut smeten med tesked, men då blir de såklart inte lika fina. :)

  7. Grädda i 100° varmluft (125° vanlig ugnsvärme, men varmluft är att föredra eftersom man då kan grädda båda plåtarna samtidigt) i ca 50 min-1 timme beroende på storlek. Plocka ut en maräng och smaka på innan du tar ut resten, det är så trist om de är blöta i mitten.

     

    Pyssla


29 Oktober

Tisdag!
 
wej bra tisdag än så länge =) Var ju ledig i går med barnen då dagis var stängt och Per jobbade. Det var mysigt att vara hemma en måndag och så blev det ju en längre helg på det =). Vi började dagen med falu stad, strosa runt i butiker, jag fick tag på ett oar skor, blev mörk bruna boots =). Novis fick leggings då hon är expert att att ha hål på dem. Lire mysiga lyktor på indiska. Vi tog sedan besök på leklandet och dit kom även jennie och henens syster med barn ;D roligt och barnen var nöjda mycket nöjda,
 
Helgen- fredgasmys hela kvällen, hemmagjord pizza och idol.
 
Lördag så var vi på badhuset några timmar =)
 
söndagen- lång promenad, hälsa på syster, färgade håret på mamma. körde taco söndag hemma.
 
pyssel med lite nya färger som vi köpte på nya leksaksaffären här i Hofors =)
 
Hunnit med några löpturer
 

Badhuset fika är obligatoriskt =)
 

Lite promenader
 
 
Tacossöndag. Novelia sköter maten
 

I falu gallerian
 
 
Leklandet, jag klarade mig från hål i rumpan denna gång =) haha fy sisst vi va där så brändes det hål mitt mellan skinkorna och tur så hade jag ett linne som jag kunde dra ner över =P och inte tala om brännmärket jag fick då haha..
 
 

25 Oktober

Hej Fredag!!
 
Underbart.
Vaknade på strålande humör och hoppas dagen springer i väg så jag får komma hem till min familj, Blir ner att handla lite inför helgen. Barnen har beställd hemmagjord pizza i dag så det får blir det. Dom är för övrigt hemma hos mamma och pappa nu, Per hjälper dom med garageporten. De skulle få lax dr i dag och hoppas jag också får vara med dom visar sig hur dagen går =) 
 
Sen de där med färgningen och klippningen =/ det blev inget för hennes tåg var så försenat och skulle inte hinna. så kan det vara, vi får kika på en ny tid.
 
Vill ni baka nå enkelt till helgen kika på dessa =)
 
Det här behöver du till 4  : 4 smördegsplattor en bit hackad kavlitets choklad 1 dl nutella 1 ägg florsocker

Gör så här: Ställ ugnen på 200 grader.  Ta fram de tinade smördegsplattorna. Rör ihop  cirka en dl med nutella och valfri mängd hackad choklad och fördela ut fyllningen i mitten på plattorna. Rulla ihop och nyp ihop kanterna och lägg skarven ner på bakplåtspappret. Pensla med vispat ägg och ställ in i mitten på ugnen. Grädda tills de blir gyllene och pudra över florsocker. Ni kan välja vilken fyllning ni vill =)

Serveras helst nygräddade och varma

 
Är inne på skor nu måste ha lite nya eller jag vill ha nya =)
Favoriter  
 
Bronx Svart Bronx stövel av skinn, 36-41

24 oktober

Torsdag!
 
Är så glad i dag för jag fick klipp och färg tid ;D weej ska blir roligt, Då blir det toppnig och lägga i bruna slingor.
 
Hoppas dagen går fort, inga andra planer i dag, kanske en promenad, eventuellt en löptur men jag spang så långt i går så jag tror jag bara behöver en prommis. Hela sverige bakar får man ju inte missa i kväll.
 
I går pyssla vi till detta, gick upp i skogen bakom oss och hämta mossa sa jag åt Novelia och hädrar hon kom med mossa som var lika stor som henne ;D hihi..  Vi gjorde en krans också som vi hängde på väggen brevid dörren den syns inte på bild men den blev fin.
 

Helgen har vi inga planer riktigt, badhuset? leklandet? eller leklandet tänkte vi nog ta på måndag när jag är ledig från jobbet och barnens dagis är stängt.  Det dyker säkert upp något men vi är öppna för förlag om ni vill hitt på nått Per jobbar fm helg.
 
 

23 Oktober

Onsdag!
 
Det regnade inte när jag lämnade på dagis i morse så jag tänkte att jag tar cykeln till jobbet. jo visst efter halva vägen kom störtskuren. Jackan och mina byxor jätte blöt och tröjjan som jag had eunder jackan med, Nu har jag torkar iallfall och tur jag har en filt på jobbet som jag kunde värma mig under.
 
I dag ska vi göra kransar hemma =) ut och plocka lite virke och börja skapa.
Ska också hämta kataloger för försäljning av delikates korv för laget. Vi säljer kakor/godis också och hade med mig det till jobbet i går och fan vad besällningar jag fick =) glad...
 
Ingen löpning i går tar det ikväll.
 
 
såg nu vad många fina komentarer jag fick på detta kort på instagram =) blir så glad och rörd att läsa.
 

Apropå mat så gjorde vi köttfärsås och spagetti som vi också gör rätt ofta. Ikväll ska det bli mat som barnen får vara med att skapa
 

Tips också på Lidl har de mycket roliga haloween kläder och grejjor till bra priser

 

köpte dessa till barnen =)

 


22 oktober

Tisdag!!
 
Här spelas det massa musik (nostalgi), alla är glada trots att det är tisdag och grått ute =P kul att jobba när man gör något bra av tisdagarna.  Barnen var ju så glada i morse när vi kom ner och satt oss i soffan för att klä på oss. Per som jobbat natt sa kolla tjejer det snöar å barnen blev lyrisk =) hi hi. S¨å börja Per sjunga att snart äre jul , lugn lugnt nu, det kommer sensommar värme till i morgon.
 
I dag så ska det bli en promenad, med syster eventuellt.visar sig senare.
 
Jag har lite dåligt med ideer på mat nu, känns som vi äter samma saker. Pannkaka, lax, köttbullar, kyckling. Vet inte vad vi ska ät ai kväll. Får googla lite google är bra =)
 
gick bra att springa i går medans tjejerna var på dans, blev 7,3 km
 
 

21 Oktober

Måndag!
 
Ska snart in i ett telefonmöte så jag skriver av mig lite här innan.
 
Helgen har varit bra, mycket händelserik må jag säga, Fredags så tog vi ett besök i valbo jag och barnen, Per har jobbat eftermiddag hela helgen. Förutom i frdags då har de utdyllnad så då var han hemma till 18 precis till middagen. Det gjordes baconlindad fläskfile och potatisgratäng =) mums. nått glas vin blev det också.  Vi var på ishallen före och hämta ut beställningslistorna för nu ska det säljas kakor/godis och korv åt fotbollen, Vill ni köpa något så säg till.
 
Lördag, jag har morgonpigga barn men de leker så snällt på sina rum eller kollar tv så mamman och pappan får sussa på en stund till ;D. Vi hade en god lång frukost, sedan tog vi cykeltur ner till bruket för lite inhandling och barnen fick sitt lördagsgodis. Sen åkte barnen och lekte med Filippa och fick lunch där också =) som hade jätte roligt. Vi åkte sen på 18 års fest i torsåker, Pers kusin. Smörgåstårta och fika och barnen fick leka av sig med alla barnen. Åkte sen hem till mamma och pappa och träffa lilla Bianca. Sen vidare hem för middag och myslördag.
 
Söndag började dagen nere i muntebo så vi fick träffa bianca igen och jag tog en löptur i munteboskogen =) kallt men det gick bra. Dusch och fix hemme sen blev det kalas i torsåker för barnens kusin William 5 år. åter igen gott fika =) Hemma gjordes det lassange och gjorde en brasa i braskamin. trött och mosig somnade tidigt.
 
Valbo
 
 
fredgakväll =)
 

Cykeltur till bruket =) Novelia somnade på vägen hem, inte alls ovanligt
 
 
18 års festen
 

barnen och Bianca =) Vi älskar våran kusin säger dom
 

 Igår krattades det och passa på att ta en höstbild
 
 
Middag
 

Idag har barnen dans och jag ska rpinga 2 varv runt hammaren medans =) sen hem duscha och så ska vi på föräldramöte, mamma och pappa kommer upp och passar barnen medans jag och per gårtill dagis.
 

18 Oktober

Freeedag =) gudars vad skönt. Vi vaknade före klockan i morse, Tindra somna före 19 i går så hon har fått många timmars sömn i dag. Novelia somna lite senare för hon somnade till på eftermiddagen i går en sväng hon. 
 
I går så regna/snöa det vart annat och tjejerna blev överlyckliga över det vita som föll ner och öppna dörren hela tiden för att se om de kunde gå ut och göra snögubbar =) haha.. Jag tog en löptur i går kväll när det var mörkt, regningt och blåsigt. jag klädde på mig för mycket kläder det bara rann svett av mig.
 
I dag har vi planera vi att åka till valbo efter jag slutat, vi ska ha 18 års pressent och 5 års pressent =) I morgon hinns det tyärr inte med då Tejerna ska leka med filippa och sen ska vi ju på 18 års fest, sen ska vi hem till mamma och pappa och umgås med dem för lilla kusin Bianca är där också =) som ska sova där, Barnen vill så gärna träffas in kusin från Gävle och jag så klart fasters lilla gobit.
 
 
Dansa på bordet i går när snön trilla ner =)
 

17 Oktober

Torsdag =)
 
Trodde det skulle vara snö och kallt i morse när vi drog upp rullgardinen. men nä 7 plus ute. Per körde in bilen i garget i går så vi förberedde oss på dett all slippa skrapa is, jag packa i ordning barnen fodrade galonställ och vantar och andra mössor =) jaja nu har de lite att välja på dagis.
 
Springturen gick bra i går känndes kanon =) blev så glad benen sprang av sig själv kändes det som, i dag ökar jag på nån till kilometer. Blir senare i kväll det.
 
Annars i dag ska vi städa så roligt äre med det, städas ju inte själv. torka golv och dammtorka. Lovat barnen att göra chokladbollar i dag efter städningen =)
 
men herregyyd prova dessa när ni inte har tid att baka
 

Det här behöver du till 2 st koppar : 4 msk mjöl 1/2 dl nutella 4 msk socker 3 msk Kakao 1 ägg 3 msk olja 3 msk mjölk

Serveras med lättvispad grädde, färska hallon och nougatsås

Gör så här : Ta fram 2 koppar ( gärna någor mindre än mina ikea koppar på bilden) Blanda ihop alla ingredienser och rör till en jämn smet. Fördela i kopparna. Lite mer än 3/4 – jag tycker bara det är fint om lite av chokladen bubblar över på sidorna. Kör sedan en och en i micron på högsta styrka, Det beror såklart lite från micro till micro. men mellan 1.00 - 2 minuter. Man får prova sig fram, mina mug cakes var perfekta efter 1 minut och 30 sekunder. Då hade jag en lite större mugg – testa dej fram – för det är olika mellan olika microvågsugnaroch det är inte gott med en torr kladdkaka.

 

Sen måste jag försöka fixa mina ögonbryn är så missnöjd med dem. vill tatuera men Per tycker inte det och han tycker det är fult. hmm men de gör det ju så bra nu och kan få den färg man vill =) han har bara sett sånna som ser grå dassiga ut.

 

 


16 Oktober

Onsdag!
 
Nyss tagit en pw, skönt väder =) I dag så ska det tas en spring tur på över 1 vecka sen och får se hur det går hoppas på bra annars blir jag ledssen om jag tappat massa kondition som jag byggt upp.  Inga mer planer i dag mer än att per  ska fortsätta hjälpa pappa med garageporten. Gud så gott det blev med pulled pork i går hos mamma och pappa =) Till detta så blev det pitabröd, avokadoröra, clowslaw, sallad och tomat salsa =) gött gött.
 
Vill ni göra detta så kolla här
 
  • Sätt ugnen på 125°C.
  • Krydda köttet runt om med salt och peppar. Lägg det i en gryta med lock som tål ugnsvärme.
  • Skala och skär löken i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Lägg lök och vitlök runt om köttet i grytan. Häll på barbecuesåsen så det täcker kött och lök. Sätt på locket, låt köttet stå i nedre delen av ugnen 4–5 timmar, tills det är riktigt mört.
  • Dra isär köttet direkt i grytan med en gaffel så det faller isär och blandas med såsen.
  • Dela bröden och låt var och en fylla sitt bröd med kött och tillbehör.
 
Bild från i går
 
 

15 Oktober

Tisdag!
 
Det ska bli en bra tisdag har jag bestämt =) de bestämde jag mig när jag la mig i går. God frukost intagen, en celsius som gör mig pigg. God lunch låda har jag med mig, Per gjorde hemgjorda hamburgare i går medans vi var på dans.  Flyter oå rätt fort på jobbet, sen ska jag cykla hem till mamma och pappa där resten av min familj befinner sig. Per hjälper pappa att sätta in en ny garageport och sen ska vi få middag där, pulled pork =) Tiden där mellan blir det en promenad med hundarna har jag bestämt, det älskar barnen. bra tisdag med andra ord
 
 
(Snart) dax för färgning av hår (gröa mörka slingor)  och toppa.. Hon hade ju inte tid förns mitten av november så man får gott vänta om man vill ha samma frisör ;D
 

14 Oktober

Måndag!
 
Ja visst måndag igen, jag bloggade inget alls nästan förra veckan, men nu så ska det bli ändrig =)
 
Hoppas på att orka med en löptur snart 1 vecka och 1 dag sen i dag =( uva har ju vart förskyld men nu är det typ borta men känner mig orkeslös får ont i bröstet om jag anstänger mig för mycket och så svettas jag för ingenting så än får det vänta.. Som korta promenader blir som 1 milj löpning i jämnförelse.
 
Helgen så har vi besökt badhuset, haft besök av barnens kusiner och så har vi haft jenne med barn på besök, kikat på smurfarna 2, käkat pizza och bara myst hemma. bakat en hel del =)
 
Barnen har dans som vanligt på måndagar så jag tar väl mig en promenad medans.
 
 
Vi har bakat äppelpaj som är världens godaste mitt eget reccept
 
300 g smör/margarin
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 dl socker
Knåda ihop degen och ställ in i kylen medans du skär äppelbitar.
 
Knåda ut lite mer än hälften av degen i formen, lägg över massa öppelbitar, häll över lite sirap, socker, kanel och brun farin. Ta resten av degen och lägg över mönster över äpplena och in i ugnen 200 grader tills den ser färdig ut, inte bränd på degen.
 

Muffins med marmellows
 
har recept hemma på det kan den inte i huvudet men gott =)
 

Blåbärsmuffins
 
har också recept hemma
 
 
 
 pyssla har vi gjort mycket också =)
 

Kusinerna Justin och anton
 
 
Bio i går med barnen, syster och jonna
 
 

7 Oktober

Måndag!!
 
Sitter och snorar, det slog till igår kväll =( tumme ner. Mådde så bra när jag vaknade i går morse tog en löpning till muntebo 6 km ungefär. så fick mamma och pappa skjussa hem oss =). de sov över där för vi hade ju lagfest i lördags. De har haft de så mysigt hos mormor å morfar, de började med att bada på badhuset och så fick de go fika där =) sen köpte de hem lördagsgodis å myste hemma.
 
På lagfesten så började vi med att fixa pressenter till ledarna, de tog sin "lilla" tid. sen körde vi inomhusfotboll tunering =) sjukt roligt men jobbigt inte van med inomhusmiljö, var så torr luft =) sen körde vi spökboll. Mitt lag Paris vann. I badhallen åt vi mat exotisk bricka, drack vin, bubbla, simma. hade simmtävling som var sjukt jobbig =) Men så trött man blev av att va inne i hallen så många timmar men roligt =) Lillsyster skjussa hem mig sen.
 
på förmiddagen så var vi ute i skogen jag och barnen vi hade med oss varm choklad och tekakor
 

Tjejkvällen i fredags var också super trevlig som alltid =) jessica hade ordnat det jätte bra för barnen =)
 
Lortig spegal jaa

Badhallen.. maten
 

Bakade mer bröd i går tekakor =)
 

I dag ska jag hämta barn på dagis, sen ska de vidare på dans =) blir ingen löpning för mig i dag men jag tar en promenad så länge.. Bara hem och göra kvällsmat sen äre kväller..
 
 

4 oktober

Freeedag!!
 
weej. Rätt trött i dag alltså. Trodde att det var natt ännu när klockan ringde 7  morse. Barnen skjutsa jag till dagis och själv åkte jag till jobbet inga konstigheter =) I dag efter jobbet ska jag hinna med några varv runt hammaren, ända stället jag kan springa på som inte gör ont i vaderna, fötterna bena. Springer jag på asfalt så känns det inge bra. Sen bär det av till storvik för tjejkväll hos Jessica ;D
 
I dag är det kanelbullens dag tänkte dela med mig av några recept som jag brukar baka efter =)
 
20131001-185602.jpg
 
Blåbärsbullar
 
50 g jäst

150 g smör 5 dl mjölk 1,5 dl socker 1 tsk salt 1 tsk kardemumma ca 15 dl mjöl, helst mindre (byt gärna ut mot vetemjöl special)

smör vaniljsocker och kanel

Dela sönder jästen i en stor bunke, häll över socker och låt det smälta ihop. Smält smöret och blanda i mjölken. Vätskan skall vara fingervarm när den blandas med jästen. Häll i salt och kardemumma. Rör i mjöl lite i taget tills det blir till en deg som släpper i kanterna. Försök att inte ta för mycket mjöl. Låt jäsa i 30 min under bakduk. Knåda ihop degen på bakbord. Dela i två delar och kavla ut. Smöra, ströa vaniljsocker och bred på ett lager blåbärssylt. Lägg den ena halvan över den andra, skär sedan stavar som man skruvar samtidigt som man snurrar runt till en bulle. Låt jäsa ca 40 min. Vispa upp ett ägg till pensling. Grädda i ca 230 gr i ca 8 min. Bullarna skall bli gyllenbruna. Låt svalna en aning och pensla sedan lite smält smör ovanpå varje bulle och doppa dem i strösocker. Skall du frysa in bullarna så vänta med garneringen till serveringen. Pensla och doppa bullarna när de skall serveras. Sockret har en tendens att ”försvinna” under frys/tinings processen

Choklad bullar

samma bulldeg som ovan men ta denna fyllning =)

Chokladsmör
175 g mjukt smör
2 dl florsocker
3,5 msk kakao
 
Vispa ihop alla ingredienser!


Bullar med vaniljkräm

Gör samma bulldeg som ovan (grundrecept)

Rör ihop smör, kanel och socker och bred fyllningen över degen. Lägg den ena halvan över den andra, skär sedan stavar som man skruvar samtidigt som man snurrar runt till en bulle. Låt jäsa ca 40 min under bakduk. Vispa upp ett ägg, pensla bullarna. Tryck ett hål i mitten på varje bulle och spritsa i vaniljkrämen (recept längre ner) Grädda ca 30 bullar i 250 gr i ca 8-9 min. Bullarna skall bli gyllenbruna.

1 vaniljstång

5 dl helmjölk

7 äggulor

1,5 dl socker

1,5 dl majsstärkelse

50 g mjukt smör

 

Koka upp mjölk med en urskrapad vaniljstång. Tag ur vaniljstången efter uppkoket. Vispa äggulor, majsstärkelse och socker vitt och pösigt. Slå över den heta mjölken under vispning. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp under kraftig omrörning. Det får ej koka. När blandningen tjocknat häll över den i en kall skål och smält ner smöret under vispning. Håll gärna bunken i ett vattenbad med kallt vatten så att den kyls fort.

 

Lycka till

 

 

 

 


3 Oktober

Torsdag!
 
Snart fredag =) gillas..
 
I dag har jag inte heller några större planer, kanske ett besök i falun för inköp av ni vindjacka till Novelia då Tindra fick nytt och tänkt att Novelia kunde ta Tindras nuvarande ställ men oj så Novelia var ledseb i morse och ringde mig för en stund sen att hon också vill ha ny rosa monster jacka. De har haft förra kollektionen med rosa och orange dom är så bra dom här ställen innan man börjar med fodrat galonset.
 
dessa
 
 
Mina älskade go ungar
 
 
 
Baka lite bröd vettja enkelt och gott
 
cept till världens godaste tekakor :  luftiga och perfekt fluffiga.

IMG_7227

Mjuka och goda temackor

Det här behöver du : 100 gram smör 5 dl mjölk 1 pkt jäst 2 msk sirap 1 tsk salt Ca : 10- 12 dl vetemjöl special

Gör så här : Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till fingervarmt. Smula sönder jästen i en bunke / bakmaskin och häll i lite av den fingervarma degvätskan där i. Rör tills jästen har löst sig, tillsätt resten av vätska, sirap och salt. Häll i mjölet , lite i taget – tills degen släpper kanterna och blir smidig. Arbeta degen i fem minuter. Låt jäsa i cirka en 15 minuter , dela upp degen i cirka 15 delar och rulla ut bröden och platta till med handflatan. Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i 5- 10 minuter. Platta till dem igen, precis innan de ska in i ugnen. Grädda sedan i mitten på ugnen i 225- 250 grader i cirka 6 minuter. Eller tills bröden fått en fin färg.

Servera sedan genast med smör, ost och god hallonmarmarmelad


2 Oktober

Onsdag!!
 
Dagen rusar iväg, åt god macka från hansons i morse så är fortfarande mätt vette tusan om jag ska äta lunch eller bara ut och gå =) världsliga problem.
 
I morse klaga Tindra på sin mage att hon hade ont så jag vet inte vad de va, hon fick hicka och sen på dagis sa hon att hon var hungrig så hoppas det bara var det. ingen har ringt än frårn dagis, =). I dag så ska Tindra och Novelia få besök av sin kompis Filippa. Jag ska poa hemma med sånt där roligt som tvätt, städa rensa med mera. När kvällen kommer tänkte jag ut och löpa. I går sprang jag 6 km på kvällen så gick jag 1 timme med syster innan det också så det var skönt =).
 
Kom hem till nybakat igår mina älsklingar kan dom =) åt alldeles för mycket men gött vare.
 

Höstmörker nu så mycket ljus går åt =P och som jag tänder nästan varje kväll
 
 

RSS 2.0