sista februari

I morgon säger vi hej till mars och hejdå Februari ;D

I dag har man jobbat som vanligt, sedan lekt ute med barnen hela eftermiddagen massa sol fick vi med ;D har lagat hemmagjord pizza som blev super god. barnen har nyss duschat och ska snart lämna dem några hus upp hos sin moster och kusiner, Har löpning med fotbollslaget ;D Guldvärt att vi har sån bra familj..

Bilder från i dag








Då kör vi ;D

28 Februari

Tisdag!!

Hur mycket som hellst att göra på jobbet, många är ledig och sjuka så man har svårt att hänga med i dag alltså. Men fint väder ;D Vill sluta nu och hämta barnen för en eftermiddag i pulka backen med familjen ekström..

Gårdagens löpning blev 2 snabba varv runt slingan med laget. Har så ont i rumpan i dag. känns så bra att man har 2 dagar med intensiv löpning med laget, blir matcher sen så 3 dagar i veckan kan man stå ut med och lägga tid till. Blir matcher på torsdagar så då har man hela helgerna med familjen =)

Solade i går så super skönt de, mamma och amandah solade också. Köpte ett par röda jeans i går ;D
ska nog sola i dag med när barnen somnat är ju så bra att de har öppet till 21..

Nä nu ska jag ut på en liten promenad på min rast.

Lite mer söta kläder

Klänning - 95% Bomull,5% ElastanBaseballjacka - 80% Bomull,20% PolyesterSolglasögon - 50% Plast,50% Metall

27 Februari

Sportlovs veacka för många ;D

Mina barn är med mormor och morafar i dag och busar, de har säkert skit kul...
Jag jobbar, Per jobbar men bara till 2 hela veckan ;D Blir annat när barnen blir större när de går lekis skola då far vi tills fjällen och bokar nån stuga eller så de är lite för liten nu för skidor prova lite med tindra men det var svårt =)..

Helgen gick för fort som vanligt.. Fin väder var ju bra de.. Åt god mat med trevligt sällskap, flängde och slängde. Tränat , skottat fram trassen solat lite ;D bra helg

Dessa ska jag skaffa till barnen när våren kommer

Tindra har redan 1 par allvädersbyxor som tur är =)

Fina vår jackorna

stod mellan dem och skinnjackor ;D





24 Februari

Freeeeeeeeedaaah!!

Veckan har gått lagomt snabbt.

Jobbar på så man fåe gå hem någongång, hämta hem mina älsklingar så vi får ta helg ;D Per har haft natt så han sover så gott hemma så.. Vi ska ta och åka till Jula och köpa grå färg till trappen för nu ska den målas... Sedan blir det fredags mys för hela slanten, laga fläskfile med nå gott tillbehör.  Har inte planerat helgen så mycket. Besöka badhus?? om vädret är fint vill vi bara vara ute och åka bob/pulka.. Söndagen blir det show kidz och grilla korv ute iallafall..

Vi får se vad vi gör ;D

bjuder på bilder från februari förra året då var det mkt snö vid den här tiden och barnen var super små =)












21 Februari

Tisdagen snart över!!

Sitter i soffan med mina hjärtegull, dom har nyss duschat så klippte jag deras naglar, måla naglarna och topsa öronen. Nu börjar de bli riktigt trött efter en händelserik eftermiddag ;D Hämtade dom efter jobbet så var vi ute i fina vädret klättra i stora backar och åkte ner ;D Vi åkte också och handlade en sväng. Blev barnens favorit i dag lax med fetaost täcke, guud så de äter =)

När dom somnat blir det soffhäng tills per kommer hem från jobbet. Är så snorig och lite seg känner ja, gårdagens löpning gick verkligen skit segt märks att man inte är 100 när man är förskyld. Men vi tog oss runt och på bra tid ;D Vila i dag och så kör vi i morgon´igen samma vända =).. Pump på torsdag tror ja får se hur de känns i kroppen..

Fettisdagen i dag och jag har käkar grädden på semlan haha, gillar inte semlor =P men bara för att så åt jag grädden ;D tss...


20 februari

Måndag igen!!

Är på jobbet, har sovit dåligt i natt, orolig mage täppt i näsan och en Novelia som kom in 4 på morgonen och hade svårt att somna om, tog kanske 1 timme för henne att somna om. Sen kom Tindra halv 6 ungefär. Får man först gå och hämta hennes kudde för dom andra är upptagna av oss =P.. Hon somna om direkt. men hon vakna halv 7 sen var det uppstigning min klocka ringde då. Tindra väckte upp Novelia med så dom fick kolla på smurfarna i sina sängar.

Lite info om helgen då.

Fredag- slutade ju vid 2, hämtade hem töserna så drog vi till pulka backen med varm oboy och mackor. Pappan åkte till gävle för att laga sin Ipone slarvern..  Vi var ute bra länge i härliga vädret, syster och familj kom dit med och gjorde oss sällskap. Drog sen och handlade hem till fredagens mys med tacos och vin bara vi familjen och det var super mysigt. Kikade tv tror vi slocknade före 22 haha. Per hade ju fm helg så han är jämt tött då och jag är trött jämt annars.

Lördag- Städ,tvätt, pyssel hela förmiddagen. Tog en lång promenad efter lunch i snöovädret. När barnen vakna upp blev det en snabb sväng till pulka backen men barnen var inte sugen att åka de var så piskande snö väder så vi gick hem och kika film istället ;D När Per kom hem från jobb blev det fix för kvällens aktiviteter. Jag och mamma åkte till Lager 157. hitta en pippi tröjja, leggings, solbrillor och kokos lotion. Drog vidare till Leksand för melodifestivalen. Vi leta efter nå matställe men tänkte äh vi ätet på arenan på resturangen där men den var bokad för alla vip aha. Blev en burgare haha.. vi hade super trevligt iallafall kom dit och hem oskadade =P.. åkte inte ens fel..

Söndag- Uppstigning 8 för att hinna med allt fix innan showkidz som börjar 9:30. Vi lämnade lillasyster hos mormor och morfar så jag och Tindra kunde dansa och som vi dansa ;D.. Hämta Novelia igen och hem för lite lunch och promenad i töö vädret.  Sen när vi kom hem igen blev det massa skottande och barnen hjälpte till. Åkte sen till viken för lite handling. kvällen spenderades hemma och hade dåligt samvete efter att inte tränat nått på hele helgen förutom promenaderna. Ändring på det Löpning i kväll med fotbolls laget.


Bra helg ;D bilder på allt man tryckt i sig i helgen




Ny vecka nya utmaningar.

16 Februari

Triple chocolate dream by Agnes!

Mamma och amandah här har ni

Glömde ju skriva hur mycket det ska vara
Antal portioner:8
Färdigt på: 50 min
Ingredienser

Botten
100 gsmör
100 gmintchokladplattor
2 stägg
22dlströsocker
2.5 dlvetemjöl
2.5 mskkakao
1.5tskbakpulver

Garnering 2
200 gcream cheese (philadelfia)
100 gmjölkchoklad
2 tskvaniljsocker

Garnering 1
150gmintchokladkakor (after eight)


Jag och barnen Kikade på massa gamla kort i går när de var bebis och så säger Tindra neej men titta Novelia söt =) hon sa det så gulligt tror hon menar att hon var liten men säger söt och hon är ju självklart söt med ;D

Tindra och jag och Tinra igen




Novelia




Saknar bebis tiden jätte mycket, dom har blivit så stora nu mina älskade döttrar ;D Älskar dom sååå otoligt mycket går inte att beskriva hur mycket med ord...  Det känns som om dom jämt har funnits hos oss. Våra barn är det bästa som hänt oss.  mmm mys.

Nu ska jag ta lunch, sedan utbildning på jobbet, sen bär det hem och på kalas. Barnens farbror fyller 30 och sambon hans fyller. Svärfar ska få sin pressent med. ;D..

Gick super bra på löpningen i går v bättra på tiden på 11,3 km.. duktiga vi..



15 Februari

Bilder!!

Ursäkta röran, det är en typisk lördag, söndags morgon hemma hos oss ;D




15 Februari

Lovade bilder med gör det i kväll ;D

Alla hjärtans dag tycker iallafall jag att man kan ge någon man älskar något specielt behöver inte vara nå dyrt eller så. Jag bakade kladdkaka ;D haha Förr var det mer så att man gav rosor, parfymer och sånt. Nu på äldre dar blir det middagar eller så. Barnen har fått chokladaskar av sin mormor och morfar, av oss får de kärlek varje dag ;D I går åt vi kladd kaka och lagade köttfärssås och spagetti som är en favvis.. Svärfar fyllde år i går med han var hem på besök till dom där hemma, jag jobbade, men vi ska fira han och tommy i morgon. =)

I dag Onsdag. jobbar i vanlig ordning, jordens träningsvärk i ben efter ett pump pass i går.. Klippte av mig håret i går med tror det blev ganska bra, slitna skiten ligger i soporna =P. skulle vilja klippa mig så här =) hon med kort meeen jag är så feg =P och har för kort lugg för den delen med.


fastnat för lite bloggar har samlat insperation, ska börja lite med barnens rum tänkte jag lite smått pyssel.

Kär i tyger med för den delen

Linnetyg i lantlig stil C&R

13 Februari

I dag fyller mosters lilla (stora) tjej tonåring, helt otroligt. var inte länge sen jag bar runt på henne och busade, klädde jämt ut henne när hon var bebis ;D Grattis till henne. Vi firade henne i går och hennes pappa och god fika fick vi...

Helgen har vart helt underbar, fint väder och friska glada barn ;D

Fredags kväll blev det mat och mys i muntebo, barnen somnade i bilen hem så fick man bära upp dom i sina sängar sen ;D.

Lördags kväll var vi upp lite längre upp på gatan till syster m familj och kika melodifestivalen åt mat ;D Barnen dansade som galningar och häll låda tills nästan 22. =P Har sån rolig film på dom när de dansar loss så kul att ha kvar när de blir större och vill kika på det..

Sovmorgon fick jag i går, vi lära ju gå upp efter 8 för vi skulle ju i väg på showkidz. Novelia fick följa med hon med och som hon tyckte det var kul synd att hon inte är 2 då hade hon fått vart med, men om 4 mån blir hon 2 år ;D.. Tindra var så söt i sin balerinakjol och rosa skor. lägger upp bilder sen. Jag tyckte också det var kul att dansa och Tindra var super duktig. Hade hela dagen framför oss, väckte upp pappan efter sitt natt pass, så drog vi ut i fin vädret eller jag gick ju först runt hammarn så dom fick sova så sola jag lite mot husväggen, Per fixa lite med bilen. Vi åkte sedan till malmjärn ;D Sedan åkte vi på kalas.. Tog mig en dryg löptur i snabbt tempo efter pizzan vi åt =P Fortsatte kvällen i soffan och jaa lite godis på det haha..

Måndag i dag ..

Jobbar i vanlig ordning, lämnade barnen till dagis i morse de var så laddad för dagis var ju nstan 1 vecka sen dom var där.. Ska hämta dom slutar efter 2 och jag har bilen så det blir kanon. Ser ut att bli fint väder så vi r nog ute ett tag. Ska springa med fotbolls laget på kvällen sen..

Jag har 2 biljetter till melodifestivalen på lördag ;D ska bli så kul att gå jag och mamma blir det..

¨

Här har ni ett recept på Lax med feta ost täcke



4 st laxfiler
2 burkar creme fraish
1 st feta ost
Krydda med valfria kryddor

Blandra bara i hop creme fraisch och feta ost och häll över laxen och in i ugnen ;D super gott och enkelt.


10 Februari

Freeedag Im in love :D

Har inte många timmar kvar på jobbet, bara å köra på så är det helg, lunch snart förnya lotta och käka lite. Hem till mina äslklingar får se vad vi ska hitta på ;D ska skynda mig ut på en löptur tänkte jag..Göra hem gjord pizza? Per ska ut på natt helg han så trevlig är han =P.. Blir mys kvällen lång med fröknarna och en underbar sovmorgon väntar vi..

Uppdaterar vad vi ska hitta på i helgen, för det blir inte så mycket bloggande nu förtiden när man jobbar, annat när man var mammaledig.. 

Lördag. då ska vi firra pressenter, bada i badhuset om vädret tillåter blir det pulka/bob. Kvällen är inte planerad. kanske löpning här med?

Söndag- Då börjar show kidz för Tindra, hon är så laddad hoppas hon är det på söndag på plats med.. Sedan bär det av på kalas, Syster dottern blir hela 13 år shiiit så stor, och hennes pappa ska firas med.. Vet ju att hon har bakat mina favvo kakor choklad chip cookies. =)..  löpning kanske? beror på hur det ser ut. 

Titta ni på halv 8 hos mig i går?? Tjejen där gjorde ju världens godaste choklad kaka som jag helt glömmt bort att baka här har ni receptet till fredgas myset ;D
Ingredienser

Botten  Triple chocolate dream by Agnes!
100 g smör
100 g mintchokladplattor (after eight)
2 st ägg
2 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
2.msk kakao
1.5 tsk bakpulver

Garnering 2
200 cream cheese (philadelfia)
100 g mjölkchoklad
2 tsk vaniljsocker

Garnering 1
150150 g mintchokladkakor (after eight)

Vid servering
Färska bär, tex Hallon eller Jordgubbar

Gör så här

1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.

3. Smält smöret i en kastrull på svag värme.

4. Dra kastrullen från värmen och lägg ner mintchoklad plattorna och låt dem smälta, rör om till en jämn smet.

5. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen.

6. Rör om noga.

7. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör sedan ner i blandningen i smeten.

8. Häll smeten i formen och grädda i ca 15 minuter.

9. Under tiden gör du ett vattenbad där du låter chokladen smälta.

10. Sedan blandar du cream cheese tillsammans med vaniljsockret samt den smälta chokladen och rör om till en jämn smet.

11. Ta ut kakan ur ugnen och applicera chokladblandningen jämnt på kakan, in med kakan igen i ugnen och grädda ytterligare i ca 4-5 minuter.

12. Därefter tas kakan ut igen och täck toppen med mintkakor, grädda ytterligare i 4 minuter för att kakorna ska smälta och bred sedan ut dem så att de täcker hela toppen.

13. Låt stelna och ta sedan försiktigt bort formens kant.

14. Förvara svalt.

15. Tårtan blir godast om den får stå någon dag eller två, då blir den som bäst.

16. Serveras tillsammans med färska bär eller rakt upp å ner som den är!

1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.

3. Smält smöret i en kastrull på svag värme.

4. Dra kastrullen från värmen och lägg ner mintchoklad plattorna och låt dem smälta, rör om till en jämn smet.

5. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen.

6. Rör om noga.

7. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör sedan ner i blandningen i smeten.

8. Häll smeten i formen och grädda i ca 15 minuter.

9. Under tiden gör du ett vattenbad där du låter chokladen smälta.

10. Sedan blandar du cream cheese tillsammans med vaniljsockret samt den smälta chokladen och rör om till en jämn smet.

11. Ta ut kakan ur ugnen och applicera chokladblandningen jämnt på kakan, in med kakan igen i ugnen och grädda ytterligare i ca 4-5 minuter.

12. Därefter tas kakan ut igen och täck toppen med mintkakor, grädda ytterligare i 4 minuter för att kakorna ska smälta och bred sedan ut dem så att de täcker hela toppen.

13. Låt stelna och ta sedan försiktigt bort formens kant.

14. Förvara svalt.

15. Tårtan blir godast om den får stå någon dag eller två, då blir den som bäst.

16. Serveras tillsammans med färska bär eller rakt upp å ner som den är!

Ha en bra helg ;D


8 Februari

Onsdag!!

Är hemma och wabbar hela dagen lång. Fick ett samtal från dagis att Tindra hade spytt lite vid frukostbordet. Hann jobba till 09:00 iallfall och ätit frukost på jobbet. Hämta hem tjejerna så kollade vi på massa filmer. Tindra mådde super bra hon lekte med allt och drack avslagen cola åt lite godis och massa kex med smör på.. Dom lekte och busa. Städade huset och tvätta. Vi tog en lång promenad i friska luften =) Fick sällskap av Agneta och leo. Gjorde lax i ugn litt middag som tindra älskar och oj så hon åt =) bra de.. Jag åkte på fotbollsmöte och yeeeeeeeeeees vi ska ha ett lag detta år ;D super taggad vi börjar redan i morgon med 1,5 tim löpning för att få upp kondisen. Vi ska köra så 2 gånger i veckan. Att börja med.. kvällen avslutades med pump pass på aero step.

I dag ska vi nog göra lika som i går kolla massa film och bara mysa, får passa på när man är hemma så här mitt i veckan och rå om varandra ;D Pappa är hemma med för han har em.. tar en prommis mot hyn i dag länge senman gick uppåt där..  Se om man får barnvakt mot kvällen så jag kan averka mitt första pass med fotbolls tjejerna. =)






6 Februari

Ny veckan igen det går ju så fort..

Måndag!

Är på jobbet som vanligt, har suttit i utbildning så man är lagomt trött nu efter maten med. Tur att min underbara familj kommer och hämtar mig snart. Undrar vad vi ska hitt på? lite för kyligt ute tycker jag när det blåser så där så vi är inne och pysslar istället.  Jag ska i väg på pump till kvällen så ska koka i hop lite mat före. Sen är det ju familjen annorlunda på tv ;D myyyys.

Helgen lite uppdatering!

Fredag- Handla, städa och bjöd våra grannar på en stek och gratäng det blev godkänt ;D vin och prat, barnen blev trötta vid 9 så vi gav upp då men det är alltid lika trevligt att träffas barnen leker så bra ihop. Tindra fick jätte fina paket av Filippa och familj en dans kjol som hon ska ha på show kidz på söndag hon är helt frälst i den =)..

Lördag- is kallt ute så stannade inne och byggde ett och annat pussel. lär tänka vad gjorde vi? ah ner på affärn blev tacos till kvällen och kika på melodifestivalen. Barnens favorit sean banan och min dead by april ;D

Söndag- Lite mildare väder ute. Vi åkte till vattenskidklubben och grilla korv medans papporna körde på isen med bilarna och lekte =) men ack så det blåste brr slutade med att barnen fick sitta i bilen och käka korv, blev inte så långvarigt men vi fick korv och dom fick köra på isen det var de viktigaste =).. Bestämde oss sen för att fylla på pellets förådet och jag och barnen stanna till på sportys och lekte av oss, medans pappan fixa pellets.. Slut som människa när kvällen kom dog i soffan ett tag ;D träna lite mage orkade jag med.


3 Februari

Hallåj fredag!! ;D

Uppe med tuppem som vanligt, hela veckan. halv 6 kom lillhjärtat in och vela upp i våran säng sen somna hon om 10 innan min klocka ringde. Tindra sov hela natten i sin säng det hör till ovanligheterna. Men varför kan de inte sova längre än till halv 7.. I kväll ska vi försöka ha dom uppe jätte sent haha.. Dumma föräldrar men vad gör man inte för att få lite sovmorgon och dom tycke rnog det också är skönt att sova lite längre så skipper det vara fullt ös efter 06 och sen sova lång middag efter lunch, ne lite ändring tack. Svårt kanske att ställa om sig när de är van att börja 07:15 på dagis. =)

Gårdagen blev det städning och tvättning. Bytte säng kläder bland annat. Syster min och barnens kusiner kom på en snabb visit. För min del blev det body pump pass, gick riktigt bra träningsvärken var ett minne blott den stunden men i dag smyger den sig på igen =P..

Gick till jobbet i morse i -13 grader brr kallt men man fick upp värmen efter halva vägen skönt när man är framme.. Nu sitter jag med en filt för jag är så fryssen, kanske man ska spela lite twister med madde och emilie det blir man varm av ;D Kort dag sen hem till familjen handla lite.

Synd att det ska vara så kallt i helgen annars hade vi åkt upp till stugan och sovit där, men då ska man kunna vara ute så det är skönare när solen värmer och töar lite (våren)...

Bjussar på lite sånt som jag verkligen vill ha ;D



skåpet är ju super snyggt
   
vit ektorp soffa med blommiga kuddar och plädar


Drömm köket



Fin köks soffa


Ha en trevlig helg ;D

1 Februari

då klev vi in i en ny månad, närmare våren och sommar ;D Februari ska bli en riktig bra träningsmånad (hoppas jag) strävar efter de..

Veckan har ju gått fort, redan onsdag i dag, tjejerna går på dagis för 3dje dagen i rad sen blir dom ledig, märks på dom att de är trötta.. De är inne i en tråkig period nu att de vaknar tidigt på morgon väldigt tidigt, hoppas de vänder så man får sova ut någon gång. Jag har ju jämt fått väckt dom på morgonen innan dagis, nu väcker dom mig. Helgerna så vaknar dom tidigt ändå fast de är uppe sent på kvällen. Tindra är inne i en trots ålder just nu hon ska grina och skratta vart annat och vägra massa saker, jobbigast är på morgon när man ska klä på henne eller borsta håret, tänderna med mera =P åh snart orkar i nte jag nå mer hoppas det går över fort. Maten är hon jobbig med också ända hon äter är köttbullar, mos, korv, fisk. inget annat typ mackor äter hon men usch vad tråkigt det är att tjata att hon ska äta. visst hon svälter ju inte men vill att hon ska smaka på allt. Som sagt på bvc sa de att när hon fyller 4 år blir hon en helt annan människa =).. äslklings hjärtat.

I veckan har vi inte gjort något specielt, vart ute lite i kylan, besökt öb och donat hemma. I dag ska vi allafall hälsa på mormor och morfar. Sedan tar vi oss en jogging tur kanske mamma hakar på? visar sig. har tränat pump i 2 dagar i rad är rätt mör i kroppen i dag =P pump i morgon igen, det går så bra nu med tekniken och vikterna så man får en sån kick.



Då så då kör vi igång onsdagen

RSS 2.0