29 Januari

Fredag!!!
 
Sååå skönt med helg =)
 
Idag fyller världens bästa Tindra år också =) Klockan ringde i morse och Per kom hem från sitt natt skift så gick vi ner och gjorde i ordning lite frukost åt Tindra och så tog vi med paketen upp och sjöng för henne =) Hon sov så skönt i sin säng. Hon blev i alla fall super glad hon trodde inte på det riktigt att det var en riktig telefon i paketet =) Överlycklig tjej. Hon fick också nya skor till våren, kläder, filmer, flygande älva leksak, lego firends och Violetta dusch creme. .
 
Idag står det barn kalas på listan, de kommer vara 16 st här hemma som kommer vara utklädda till nå roligt.
Vu bjuder på korv med bröd, glass i strut, snacks och godis å läsk.. (kommer få städa hela natten sen) =)
 
Idag är det din dag hjärtat =)
 

28 Januari

Torsdag!!
Regn å slask ute i dag med.
 
I morgon har vi en tjej som kommer bli jätte glad =) Vi kommer givetvis sjunga för henne i morgon bitti och jag ser fram emot att se hennes min när hon öppnar paketen =) Jag och per ska in en snabb sväng till Valbo i dag så barnen får vara med mormor å morfar en sväng.
 
Nu har det blivit mycket bak recept nu kommer jag med lite mat recept =)
 
Kassler och rislåda
 
Bildresultat för laga mat med kassler

Ingredienser:

 

Gör så här:

  1. Koka riset. Förbered resten under tiden.

  2. Skär kassler i tärningar och strimla purjolöken.

  3. Rör ihop grädde, majonnäs och chilisås i en bunke.

  4. Lägg riset i en ganska stor ugnsform, min är 22 x 35 cm och är lagom för 1 sats (6 portioner).

  5. Lägg på purjolöken och kasslertärningarna och rör om.

  6. Häll blandningen av grädde, majonnäs och chilisås över.

  7. Riv osten och fördela den jämnt ovanpå.

    Till hit kan du förbereda om du vill. Ställ i så fall in ugnsformen i kylskåp när det svalnat.

  8. Gratinera i mitten av ugnen i 225°C tills den fått fin färg, det tar ca 15-20  minuter om riset är varmt och ca 20-25 minuter om ugnsformen stått kallt.

 
 

Lax LorangaDSC_7034x

4 färska laxfiléer 3 dl vispgrädde 2 dl creme fraiche 1 fiskbuljongtärning 1/2 dl vitt vin 1/2 dl apelsinläsk 1 purjo 2 msk klippt färsk dill Salt & vitpeppar ca 1- 2 tsk Santa Maria seafood & fish

Strimla purjon och lägg i en kastrull. Tillsätt grädde, crème fraîche, vin, läsk, dill, fiskkrydda, salt & peppar och koka upp. Smaka av och tillsätt ev mer kryddor. Låt småkoka ca 10 min.

Lägg laxen i en ugnsform. Häll såsen över. Gratinera i ugnen 200 C ca 15 min.

http://www.matplatsen.net/blog/

 

27 Januari

Onsdag!
 
Nu vänder det och nu är det nerförsbacke till helgen
 
I går tog vi en tur ner till muntebo efter jobb och jag gjorde ljusa slingor på mamma. sen var det bara att åka hem å laga mat, elda och göra kväller för barnen. Vi kör bokläsning för Tindra så ofta vi kan och jag läs säga att hon är super duktig så fort de lär sig. =) Nu sitter hon och läser för Novelia i bland också. =) Blir så stor min lilla flicka.
 
Klurar på lite tårtor inför lördagens släkt kalas. jag tänker inte göra någon med sockerpasta för det är inte gott och så är det svårt att jobba med =P
 
Bildresultat för kalas tårtaBildresultat för kalas tårtaBildresultat för kalas tårta
 
 
Bildresultat för strösseltårtaBildresultat för strösseltårtaBildresultat för ¨marshmallows tårtaBildresultat för ¨marshmallows tårta
 
 

26 Januari

Tisdag!
 
Då var varm graderna här, plaskigt och blött ute.
Det kan väl hålla sig på max minus 5 grader då är det ju perfekt.
 
I går så träffa jag fasters go tjejer en stund innan vi åkte till affären och sen hem för att laga mat. Barnen var ute en sväng innan vi skulle äta och jag poade inne sen hela kvällen.
 
Så kul att fixa med barnens hår =) Tindra vill gärna ha en fläta inflätat fram så hon slipper få hår i ansiktet =) I dag har jag hämtning på dagis och skola sen ska vi baka det sista inför helgens kalas
 
 

25 Januari

Måndag!!
 
Sovit väldigt dåligt i natt då vi hade en Novelia som inte kunde sova, hon somnade vid 19:30 tiden i går och då slog jag av henens tv vid 21 och då vaknade hon och kund inte somna om,Hon låg mellan oss och snyrra och vid typ närmare 00 så somnade hon, men jag sov oroligt hela natten, vaknade före klockan i morse och bara vänta in att den skulle ringa. Känner mig inte trött just nu, snart lunch =) I dag ska barnen hem till muntebo när skolan slutar , barnens kusiner kommer dit och då vela de leka =)
 
Helgen
Började fredags myset i hoforshallen och fortsatte hemma sen med tacos och fångarna på fortet =)
 

Lördagen började med en löptur för mig, sedan en god stadig frukost. Sedan gick vi ut och lekte, åkte och handlade. Jag fixade i ordning Tindra för hon skulle till en kompis på pyjamas party och så fixade jag mig själv för att åka på lagfest med fotbolls laget. Vi hade trevligt god mat och beer pong tuneringen vann mitt lag =) viktigt.
 
 
 
 
 
Söndagen, vakna upp pigg och alert, efter frukosten så åkte vi och kikade innebandy på kusin Julias match, efteråt var vi bara hemma och var ute och lekte ett bra dag. Bakade bullar gjorde vi också
 
 

22 Januari

Fredag!!!
 
Äntligen, jag tycker denna vecka har gått segt. dagarna har känts så långa.
Hur som jag nämnde i går så ska vi bada i dag på eftermiddagen så vi får börja fredags myset riktigt bra, maten i kväll har vi inte spikat med det bli väl tacos i vanlig ordning och det klagar ingen på =)
 
Övrigt i helgen så är det planerat en lag fest, vi ska till bergsmannen och käka och sen fortsätter vi med lekar hemma hos Sandra, det kommer bli en kanon kväll. Tindra ska på pyjamas party på kvällen så då får Novelia och pappa Per hitta på något själva. Vi ska väl också kika på lite innebandy i helgen med.
 
 
Dessa ska bakas och jag ska göra det enkelt för mig =)
Bildresultat för havrekakor doppade i choklad
 
 
Köper havre kakor och choklad som jag smälter och doppar kakan  i den =)
 
 
 
 

21 Januari

Torsdag!!
 
Vilket innebär fredag och helg i morgon =) vi hade en planerad tjejkväll hos Elin men nu var Jessica och Melina sjuka så vi få skjuta på det. Vi tar badhuset istället =)
 
Himlen har varit väldigt fin nu på kvällarna och solen har hållt sig uppe till efter 16 om dagarna och det är ju bra =) Körde ju en del ved i går men lär slutföra det i dag =P
 
 
 

20 Januari

Onsdag!
 
Tindra talar om varje dag nu hur många dagar det är kvar tills hon fyller år så i dag är det 9 dagar kvar =)
Har vi tid i kväll så ska jag baka Vanilhjärtan i långpanna =)
Övrigt så ska massa ved köras in i ved förrådet i källaren =P
 
Ljuvliga vaniljrutor
 

42 rutor

500 g smör

10 dl vetemjöl

4 dl strösocker

4 msk vaniljsocker

1 msk bakpulver

Fyllning

4 ägg

2 dl kesella

5 dl crème fraiche

3 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

Garnering

florsocker

Ugn 200 grader

 

Gör så här

1. Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i en matberedare. Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna, 30×40 cm, med bakpapper.

2. Fyllning: Blanda ägg, kesella, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Häll fyllningen över degbottnen i långpannan.

3. Smula resten av degen ovanpå fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Pudra över florsocker precis före servering.

Tips! Om du har en mindre matberedare kan du behöva göra degen i två omgångar. Mät upp halva mängden av ingredienserna och arbeta ihop. Tryck ut degen i långpannan, häll på fyllningen och arbeta sedan ihop resten av degingredienserna och smula på toppen.


19 Januari

Tisdag!
 
Kallt som bara den igen.
I dag skulle de åka skidor på skolan så hoppas de inte frös.
 
Idag efter jobb så ska jag ner till muntebo å hämta barnen, de skulle vara där i dag så Per kunde hjälpa erik med huset. Kanske jag ska låna mammas cross trainer igen =)
 
nya fransar, Elin ska ju snart ha barn så det blir svårt för henne att jobba med det, så jag måste börja kika efter en annan fransförlängare tills Elin kan börja göra igen =)
 
 
 

18 Januari

 
Måndag igen!
 
Helgen susar förbi och som tur var så var det inte så jätte kallt  lördag och söndag så vi har kunna varit ute jätte mycket. Vi byggde snögrotta, åkt spark, åkt skidor och bob =)
 
Fredags myset
L
Lördagen, körde i gång morgonen med träning och god frukost innan Elin kom för att göra fransar på mig och mamma =) Nu var det sista gången hon kunde komma till oss och göra fransar för nu börjar magen bli så stor och hon får inte plats och sitta ordentligt så nästa gång åker vi in till henne och fyller på =) Efter de var vi ute i flera timmar, köpte lördagsgodis och sedan gjorde vi mat.
 
 
söndagen, höll vi på att poa inne en del rensa och städa. Sedan var vi ute och tränade på att åka skidor. Novis åkte en stund sen bytte hon till sparken. Vi hälsade på i muntebo en snabbis också. kvällen avslutades med pizza =)
 

Idag får vi se vad som händer =)

15 Januari

Fredag!!! =)
 
Solen skiner med 22 minus det är ju så onördigt kallt de.
 
I dag efter jobb så ska jag bara hem och byta om så åker vi ner till muntebo och hälsar på så ska jag låna mammas crosstrainer =), sedan är det dags för fredagsmys. Tacos står på listan och fångarna på fortet =)
Låter som en bra kväll.
 
Övrigt i helgen så är det påfyllning av fransar som är planerat, inget annat sååå skönt. Få se vad vi hittar på
 
 
 
 
 
tevlig helg.
 

14 Januari

Torsdag!!
 
Arbetsveckan börja gå mot sitt slut =)
Det har gått super fort.
 
Håller på att kika på presenter åt Tindra =P det är ju svårt alltså, Hon vill ha en telefon det är hennes högsta önskan, vi är lite såå här emot men om hon får en telefon med refill kort på och bara kan använda wifi så kanske det blir bra =)
 
Andra saker som hon gillar bland annat som hon sagt =)
 
Bildresultat för violetta sakerBildresultat för violetta hörlurarBildresultat för violetta bäddsetBildresultat för baseball tröja barnBildresultat för baseball jacka barnBildresultat för ballerinaskor barn
 
 

13 Januari

Onsdag!!
 
Ännu mera snö =P nu har vi en hel del och jag tror det räcker ett tag =)
 
Idag ska jag och Tindra dela ut alla kalas inbjudningar, sedan laga mat och fixa för kvällen. Nu är det även kallt ute och jag tar mig inte ut och springer då för jag tycket det är jobbigt att andras då, jag kan inte ha någon sjal eller mask för det känns så konstigt =/ hoppas det blir mildare för nu är det uppehåll med fotbollen tills sista januari då börjar all fys =)
 
Vi har också bakat dessa godingar
 
Silviakaka
 
 
Bildresultat för silviakaka med strössel
 
Det här behöver du :
6 st ägg 6 dl strösocker 6 dl vetemjöl 6 tsk bakpulver 1 msk vaniljsocker 3 dl vatten
Glasyr:
200 gram smör 8- 9 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker 2 äggulor 1 tsk pressad citron

 

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader, och ta fram en plåt / form och klä den i bakpapper eller smörj och bröa. Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan de torra ingredienserna till kakan, och vänd ner i smeten. Varva med vattnet och rör tills du fått en  klumpfri smet.
Häll ut i formen och ställ in i ugnen i cirka 25- 30 minuter, prov känn med sticka. Under tiden gör du glasyren, smält smöret och rör ner alla ingredienser till glasyren och vispa den slät. Låt svalna något och  låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren. Strö över kokosflingor eller strössel och ställ svalt ytterligare en liten stund innan du skär upp kakan i bitar.
 
http://www.jennysmatblogg.nu/2014/02/11/silviakaka-med-strossel/

12 Januari

Tisdag!
 
Det är mycket snö och jag lär skotta även i dag =) per är ju skadad och sjukskriven, han gjorde ju sig illa när vi var och badade sist på aqua nova =/ fingret och axeln. stackarn.
 
Idag även är det fotbollsträning, hinner inte så mycket mer skotta, laga mat och sedan är det dags.
Middagen i dag kommer bestå av köttfärsbiffar. sås och potatis.
 
Vi bakade även lite förra veckan inför Tindras kalas, jag tycker det är skönt att beta av lite i taget.
 
Daim snittar
 
Bildresultat för daimsnittar
 
 
Det här behöver du:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 gram mjölkchoklad med daim-smak
 

Gör så här:  Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Nu kan du baka in den hackade chokladen . Dela på två och rulla ut till länger.  Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg. Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler. recept www.jennysmatblogg.nu/2014/05/07/daimkakor-daimsnitt/

 

muffins grundrecept om ni vill göra cupcakes

Bildresultat för cupcakes grundrecept leila

 

Cupcakes

 

  • 3 ekologiska ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 1 /2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • Skal och saft av 1 citron


 

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. 
  5. Blanda i rivet skal och saft av en citron.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna. 

 

 

Creem Cheese Frosting

  • 60 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 100 g philadelphiaost
  • Några droppar valfri karamellfärg
  • Strössel eller cupcakeflaggor
  1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt.
  2. Dela upp frostingen och färga den i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
  3. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller cupcakeflaggor från

 

 

 

 

 

 

 

11 Januari

Måndag!
 
Gud så länge sen jag skrev här..
Nu är det vardag igen och tillbaka till verkligheten och rutiner.
 
Sen sist, lägger väl upp lite bilder och skriver nått ord.
 
Det har varit mycket kallt ute och lite snö, sen när det kalla försvann så kom all snö, typ i dag så barnen kommer ha skojj på dagis och skolan.
 
Tindra har varit lite förskyld och jag med. julen är nu borta från vårat hus och jag tycker det är ganska skönt att städa bort julen =)
Novelia är våran lilla spex apa =) så rolig och underbar,
 
 
 
 
Fredags var det dags för bilma cup i Ockelbo. Jag hade barnen med mig och det gick super bra =) jag hade bra hjälp av Bea från laget och Malin hade sin tjejer med sig också =) De var rätt trötta efter sista matchen så de somna i bilen hem vi var väl hemma kl 23 på kvällen efter en otäck bilfärd hem med massa snö och 20 minus, dålig sikt. Cupen gick bra, vi vann första med 3-0, spelade andra 2-2 och förlorade sista med 0-2. De som vann stensätra heter som och vi spelade 2-2 mot dom så vi gjorde ett bra resultat och skojj hade vi =)
 
Vi besökte aqua nova på lördagen, vi hade super kul tills Per gjorde illa Fingret så han fick ont, kanske ä brutet han vet det senare i dag efter att ha träffat läkare =P.. han missa ringen som man ska sätta sig i och satt sig på fingret istället i tunneln =) men vi hade kul ändå. Blev mat på max efteråt.
 
Cupen lämnade av sig en lårkaka på mig =)
 
I går hade vi mys dag hemma, lek och skottning ute och sedan gjorde vi egna hamburgare Vi fick denna i julklapp av mamma och pappa =) smidig och bra bara 2 min så var de klart =)
 
 

2 Januari

lördag och nu är det nytt år 2016
 
Det har ju gått såå fort detta år med.
 
nyåret firade vi hemma med mamma och pappa, martin och Rebecka. Vi gjorde tre rätters , förrätt så gjorde jag räkröra med massa dill och créme fresh som jag rullade in i tunnbröd. Varmrätt så gjorde vi fläskfilégryta med pressad potatis och sallad till. Efterrätt en klassiker glass med varma hallon :) vi hade det skoj och lekar hade vi så klart och vi tjejer vann :) raketer smälldes vid tolvslsget och så skålade vi in det nya året :) barnen somna strax efter halv 1 och vi vuxna gav upp vid halv 2 typ.
 
 
Fredagen och idag lördag har vi mesta dels varit hemma. Skönt och bara inte göra någonting. Liten utflyckt till tolven idag blev det. Kika på JVM de är så duktiga. 
Pizza blev det igår och det smakade gott :) 
 
hoppas ni hade ett bra nyår :)

RSS 2.0