31 Mars

Torsdag!
 
Gud så fort denna vecka har gått bara för att det inte är en full vecka. =)
 
Idag är det rust hemma och smita i väg på träning en stund och sen fortsätta igen =P Barnen ska eventuellt sova i muntebo för de ska åka med upp till stugan i morgon och vara där över helgen =) Per jobbar fm och jag åker till sthlm med jobbet =)
 
Inspiration på sovrum
 
 
Bildresultat för sovrum vitt och svartBildresultat för sovrum vitt och svart
 
 
 

30 Mars

Onsdag!
 
Snart är det April och förhoppningsvis kommer solen och värmen =)
 
Vi håller på för fullt uppe nu i vårat sovrum så nu sover vi på soffan i några dagar tills vi är klara. Är i snabba så får vi sova i våran säng igen =) Vi bestämde oss för att riva upp golvet och slipa upp det fina trägolvet som är under och så målar vi det svart. Det är också väggar som ska upp med liggandes och stående panel, =)
 
Så här blev väggen nere i vardagsrummet när vi målade om den.
 
 
 

29 Mars

Tisdag!!
 
Tillbaka på jobbet efter 4 dagar ledigt =) Det har varit så skönt men tiden går ju så snabbt.
 
Påsken hemma detta år =)
Vi har haft det mysigt, visst saknade vi stugan.  Vi har dock flängt runt en hel del,
 
 

Festen som vi hade i lördags, min 30 års fest, den var lyckad =)
Hela lördagen höll vi på med förberedelserna dock så blev de lite stressigt ändå , vi körde ner tjejerna till Pers farbror med familj för där skulle som sova, väl hemma hämtade vi bord och stolar, dukade, började med maten, hade inte fixat mig när et var 20 min kvar men jag öste på och vi hann servera bålen med paraply sugrör till gästerna kom 17:30
Sedan fick alla en lapp som det stor antingen Norge, Dalarna. England eller skåne på så skulle alla hitta sina lagkompisar genom att prata så som det stod på lappen. Det var kul =) Började med tipspromenad, sedan åt vi tacos, körde en musik quiz, åt efterrätt, spelade beerpong turnering och finsk karaoke =) Tiden gick snabbt men så sjukt nöjd och glad över presenterna med =) Inte så glad när jag skulle sova sen då Pers bröder hade lagt massa saker i min säng, golvlist i täcket, grädd kartonger i kudden, ett paket golv under madrassen haha
 

Söndagen vaknade vi rätt tidigt och började städa efter festen =) tjejerna kom hem strax innan lunch, sen åkte vi till falun och kikade på golv, men det fanns dock inte. vi åt på mc onals och åkte hem. Väl hemma var vi ute hela eftermiddagen tills vi skulle åka till p-hyttan för lite påskmat. Barnen fick leta påskägg och hade super roligt.
 

Måndagen i går så åt vi bara frukost sen åkte jag och barnen till Borlänge för att kika på golv där men tyvärr fanns det inte där heller så vi får gå på plan B, riva upp golvet i vårat sovrum och måla de fina träplankorna där svarta =) Kommer blir bra från och med i dag kommer i vi sova nere då vi rustar vårat sovrum =P Igår så gick vi på kupolen också =) Hitta en klänning jag ska ha nu i helgen när jag åker till sthlm med jobbet =)
 
 
 

24 Mars

Torsdag!! Skärtorsdagen =)
Nu börjar påsken.
Hoppas ni får en fin och trevlig påsk.
 
Idag slutar jag kl 11, ska hämta hem Novelia från dagis som är där på påskfest idag, utklädd till Tingeling, hon vela inte vara påskkärring =P Tindra slutar skolan 12:30 så henne hämtar vi sen. Vi inväntar pappa Per från jobbet så ska vi åka in till Sandviken å handla saker till festen =) Blir träning i kväll också så hinner inte så mycket mer =)
 
Det kommer bli skönt med lite ledighet, på tisdag börjar jobbet igen.
 
Glad påsk på er
 
Bildresultat för glad påsk
 
 
 

23 Mars

Onsdag!!
 
0 år och 1 dag känns precis som vanligt =)
 
Ojj så uppvaktad jag blev i går =) Så många grattis hälsningar och samtal och sms. I går så var mormor och mamma och pappa upp på lite fika, jag fick pengar av min mormor och av mamma och pappa får jag present på lördag när festen är =). Fick också en fin blomma av dem. 
Blev en liten snabb fika jag hade tidig fotbollsträning så jag hann till den också =) Fick också bestämma vilken mat jag vela ha så då bestämde jag blodpudding med bacon mums. Av per och barnen fick jag massa med saker ljus, doftljus, kuddar till soffan, bak redskap, lyktor, och så har vi utlandsresan att se fram emot i september =)
 
Idag är det massa saker som ska fixas inför lördagen, handla maten, kika upp bord oh stolar, gå på systemet, kika upp nån efterätt som passar alla. Ordna upp vilka lekar som vi ska ha och köpa saker till det.
Det är en del för i morgon hinner vi inte mycket. Fredag är det mesta stängt.
 
Ska sätta upp påskris i dag med =)
 
Bildresultat för påskrisBildresultat för påskris ägg
 

22 Mars

Tisdag och min födelsedag =)
 
i dag efter jobb så ska jag hämta min mormor så följer hon med hem till oss på lite fika, mamma och pappa skulle komma också =) sedan är det fotbollsträning så det är lite halvstressigt i dag. Jag bakade ett gäng bullar i går och en vaniljsockerkaka.
 
Barnen var så söt i morse, Tindra kom in till mig innan klockan ringde och sa grattis mamma och kramade om mig. Jag skulle få presenterna sen sa dom när jag kommit hem från jobbet.  spännande!! Så berättar de ju för alla vi träffar på att i dag fyller mamma år =)
 
Jag fick höra en fin sång i morse på jobbet på morgon mötet =) Många skickar grattis hälsningar och gamla kort =)
 
 
Då är jag 30 år då =P Det är nu det börjar sägs det. Som ett vin det blir bara bättre och bättre med åren
 
 
10 år sen såg man ut så här =) På 10 år händer det mycket, vi har bott i huset i 10 år, fått 2 fina barn, haft samma jobb och en underbar sambo. =)
 
 
 

21 Mars

Måndag!!
 
Det är sista dagen för mig som jag är på 20 sträcket =/
haha
 
Helgen gick i rasande fart och vi fick mycket gjort efter en ledig helg tillsammans.
 
Fredagen höll vi på hemma en del, vi åkte till falun och stor handlade mat, vi hälsade på i muntebo där kusin Bianca och bella skulle sova över =) Väl hemma så körde barnen stenhårt med just dance.
 
 

Lördag
 
efter frukost och en löp vända så började vi på med att måla en vägg i vardagsrummet ljusgrå, vi har den färgen i trappen till övervåningen med så ni ska få se ett slut resultat. =) det blev jätte fint.
 

När vi var klara åkte vi till muntebo igen för att hälsa på kusinerna =)
 
fick gå en lite promenad med minstingen som skulle sova =)
 
 
Söndagen började med frukost, sedan hämtade jag upp mamma 9.45 så åkte vi in till gävle för att fylla på fransar hos elin =) Nu var det sista gången hon kunde göra på oss för snart ska hon få en liten bebis. efter vi var klar åkte vi och lunchade lite och sedan vidare på Biancas 3 års kalas. Per och barnen kom in i våran andra bil, för de hade varit på sin miniträning som var kl 13 så den kunde de inte missa =) tur vi har två bilar. Efter kalas stannade vi till i valo för att kika lite, Tindra hitta en skaljacka som är bra dessa tider. Lite smått å gott fick följa med hem..´,mjaa kvällsmaten fick mc donals stå för =)
 
 
I dag kommer jag vara själv hemma när jag slutar för Per å barnen skulle åka och köpa presenter till mig =) spännande. Jag har inte önskat mig något juuu.

18 Mars

Freeeeedag!!!
 
så skönt, jobbar bara på en stund till, ska hämta Tindra på skolan sen får vi se vad vi ska hitta på =P
Är inte så sugen på badhuset i dag faktiskt men som sagt vi får se.
 
Middagen är planerad, jag tog upp kyckling file i går och bacon, jag ska göra en gratäng med massa gott i
 
Kycklinggratäng med stekt potatis
 
4 st kycklingfiléer
1 burk creme fräsch
2 dl grädde
1 paket bacon
1 dl chilisås
tomater
riven ost
timjan
 
Tillbehör
 
Potatis
olja
smör
timjan
salt
 
Börja dela och stek småbitar av kycklingfiléer  lägg dem i botten av en ugnsäker form, stek bacon småbitar och häll över kycklingen, blanda creme fresh, grädde, chilisås ,riven ost , och kryddan.
Ha över tomat skivor, riven ost och gärna svartpeppar på.
 
Dela potatisen i klyftor, ringla olja och smör över potatisen och blanda runt det. salta och peppra och ha på timjan kryddan.
Bildresultat för kycklinggratäng
 
 

17 Mars

Torsdag!!
 
Vädret fortsätter att briljera =) novela hade tjatat på Per i morse redan vid 8 att hon vela ut och cykla men hon fick hejda sig lite =)
 
I går var jag hos Jenny på salongen och blev fin i håret, det blev precis så som jag vela och blev så klart nöjd.
 

Idag ska i alla fall jag vara ute när jag kommer hem från jobbet, fixa och dina lite. Sedan är det dags för träning. I morgon blir det helg =)
 
 

16 Mars

Onsdag!
 
Nedförsbacke till helgen =)
 
Med vädret? gud så härligt det är, jag längtar ut varje rast.
I dag ska jag till salongen och fixa håret =) Jag vill ha det ljusare och fräscha upp det.
Ska bli spännande. lite så typ
 
Bildresultat för blonda slingorBildresultat för blonda slingor
 
 
 
 

15 Mars

Tisdag!!
 
Lite svårt att välja ytterkläder till barnen nu.
Kanske bäst att köra på skalkläder och fodrade stövlar. Är det lite kyligare så går det att ha fleece under ställen.
 
Idag så är det en tidig träning och det gillar faktiskt jag, då hinner jag lagom hem och byta om och åka ner, så kommer man hem i lagom tid och äter middag med familjen och ta det lugnt innan läggdags =)
 
Snart är det påsk också , vi brukar åka till stugan men i år blir det inget för typ de flesta jobbar och så ska jag ha min 30 års fest då.
 
Jag tänkte tipsa lite här om pyssel och mat till påsken =)
 
Dessa kan ni sätta fast i påskriset =)
Ni behöver klädnypor , papper och knappnålar
 

Tissue paper butterflies

ägg koppar
 

Tp roll Egg holder7

 

Tp roll Egg holder8
 
 
Petit choux– med räkor , creme fraiche och svart  http://www.jennysmatblogg.nu/2013/04/19/petit-choux-som-forratt/kaviar    Har man inte färskost hemma går det lika bra med bara creme fraiche, jag tyckte smaken blev extra krämig och god med lite philadelphia i. 

Det här behöver du till smeten 20 : 2 dl vatten 75 gram smör 2 dl mjöl 3 ägg

Fyllning :  1 dl creme fraiche 1 dl philadelphiaost salt och peppar räkor finhackad rödlök svart rom

Gör så här : Ställ ugnen på 200 grader. Koka upp vattnet + smöret i en kastrull , och smöret skall smältas helt. Vispa kraftigt ( jag hade elvisp ) och vispa i mjölet, när det är ordentligt blandat så knäck i ett ägg i taget fortfarande under kraftig omrörning. När det är en kletig och jämnt blandad smet så klickar du i den i en spritspåse och spritsar sedan ut cirka 12 – 15 bröden. Grädda i mitten på ugnen i cirka 20- 25 minuter tills de har fått färg och blivit lätta och luftiga. Låt sedan svalna på galler medan du förbereder fyllningen.Rör ihop creme fraiche, philadelphiaost med lite salt och peppar. Skala räkorna och hacka löken. Skär sedan av toppen på de luftiga bröden, och bred ut krämen och toppa med lök, räkor och kaviar, sätt på locket och servera genast.


14 Mars

Måndag!!
 
slask å plask men så skönt att snön försvinner och asfalten kommer fram =)
Solen värmer på rätt friskt så det är skönt, när den väl är framme vill säga.
 
Helgen i bilder
 
Vi som sagt brukar åka till badhuset på fredagarna och börja fredgsmyset där, mormor/mamma kom och badade också, Vi bubblade lite med, Det var lugnt där nu inte alls lika mycket folk och stormigt. efter bad blev det inhandling av tacos och sedan vara hem och fixa med det och kika på letts dance =)
 

lördag morgon
 
efter frukost så var det dags för barnens träning så jag skjussade dem och tog en härlig promenad under tiden. Efter vi lunchat hemma så åkte vi till köpis för lite shopping, vi kikade också på innebandy när vi kom hem igen. sedan åt vi tacos igen =) laddade för mello.
 

Söndagen tänkte jag skulle springa lite men jag hade ingen ork =) istället gick vi ut och skottade av altanen och tog fram solstolar så solade vi en stund =) Sedan var det dags för badkalas för Tindra , pappa per å Novelia åkte ner till mormor å morfar så åkte per sedan och jobbade sitt em pass. Väl hemma igen så tog jag fram cyklarna åt barnen så cyklade dom ner till Time och tillbaka jag joggade =)
 
 
 
 

11 Mars

 
 
Fredag
Solen skiner =)
Jag skiner och är glad för att det är helg och går snart hem för dagen. Ska hämta Tindra på skolan när hon slutar och åka hem till resten av familjen som är lediga, eller ja Per ska jobba em helg så vi hinner bara säga hej typ =P
Vi åker och badar när de öppnar, sedan är det fredagsmys för hela slanten =)
 
I går var det premiär ute på konstgräs
 
 
Försöker hitta ett golv som vi båda gillar att ha uppe i hallen och vårat sovrum. gillar ju ettan mest =) men vi får se
 

Trevlig helg

10 Mars

Torsdag!!
 
Snart helg =P
 
Få se om det blir utomhus träning i dag då? =)
Annars är det städdag hemma som vanligt på torsdagar. Håller på att planera helgen också så den blir så bra som möjligt =)
 
Vi har ett melodifestivalen tips här på jobbet. Vi lägger 20 kr och röstar på vem man tror vinner. är man ensam om att ha rätt vinner man alla pengarna, är det fler som röstat lika så delas dem =) kul
 
Jag håller på Molly sanden =)
 
Bildresultat för molly sanden melodifestivalen 2016
 
Barnen håller ju på Samir å Viktor =)
Bildresultat för samir & viktormelodifestivalen 2016
 
Jag gillar också Wktorias låt =)
 
Bildresultat för wiktoria melodifestivalen 2016
 
 
 

9 Mars

Onsdag!!
 
Solen visade sig en stund i dag så det var skönt att komma ut på en liten förmiddagspromenad =)
Nu ser den ut att vara borta.
 
I dag så ska vi i spelarrådet ner till tryckeriet och se till så det blir rätt med trycken som ska sättas på våra overaller. Väl hemma sen så är det middagslagning och nattning. Om det är bra väglag så ska jag ta mig ut på en löptur.
 
tycker det kan bli helg snart
 
Förra året var det inte mycket snö vid den här tiden.
 
 

8 Mars

Tisdag!
 
Skolan har nu börjat igen och Tindra var glad att träffa alla kompisar igen =)
 
Det var tänkt utomhusträning i dag men vi har inte fått någon tid ännu eller några bollar. Det lät som om vi skulle få sena tider som 20:30 till 22 =/ det är jag inte alls sugen på men vi får se, först måste vi ha bollar som vi kan använda. Vi kommer i alla fall få overallerna snart =) de ska i väg på tryckning i morgon så det är ju bra. Vi har jagat sponsorer och fått i hop över 20 tusen så det var ju jätte bra =). Blir inomhusträning ett tag till i alla fall. Vi har inga planer i dag på eftermiddagen, maten är bestämt så i dag blir det isterband med stuvad potatis, i går blev det fläsk med löksås. =)
 
Snart påsk då passar ju denna ljuvliga Kladd kaka =)
 
http://www.jennysmatblogg.nu/
 
IMG_6184
 
Det här behöver du: 4 ägg 4 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 4- 5 msk kakao 2 dl vetemjöl 150 gram smält smör 1 nypa med flingsalt

Till toppingen: 50 gram smör 1 tsk pressad citronsaft 1 äggula 2 1/2 dl florsocker

Gör så här: Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en rund form på cirka 24 cm med avtagbara kanter. Och häll upp smeten i den smorda formen. Ställ in i mitten på ugnen och grädda kakan i 20 – 25 minuter. Låt kakan sedan svalna i kylskåp i fyra timmar.

Toppingen gör du genom att smälta smöret. Rör ihop med citronsaft, florsocker & äggula. Garneringen ska vara rätt tjock och trögflytande. Tillsätt mer florsocker om så behövs.

 
 
Det här behöver du: 4 ägg 4 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 4- 5 msk kakao 2 dl vetemjöl 150 gram smält smör 1 nypa med flingsalt

Till toppingen: 50 gram smör 1 tsk pressad citronsaft 1 äggula 2 1/2 dl florsocker

Gör så här: Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en rund form på cirka 24 cm med avtagbara kanter. Och häll upp smeten i den smorda formen. Ställ in i mitten på ugnen och grädda kakan i 20 – 25 minuter. Låt kakan sedan svalna i kylskåp i fyra timmar.

Toppingen gör du genom att smälta smöret. Rör ihop med citronsaft, florsocker & äggula. Garneringen ska vara rätt tjock och trögflytande. Tillsätt mer florsocker om så behövs.

 

 

 
 

7 Mars

Måndag igen!
 
Vräker ner med snö, typiskt, hoppas detta är sista svängen.
 
Skola och dagis är stängt i dag så de passa på att åka till gävle med pappa per och kika på Biltema så är han nöjd =) barnen är väl kanske inte lika nöjd men de skulle få mat någonstans sen så de blir nog glada då mc Donalds kanske =)
 
Helgen
 
varit ute väldigt mycket, byggt massa snö djur, åkt skidor, grillat korv och andas in mycket frisk luft. Blåbärsstoppet var lika bra i  år som de tidigare åren, barnen uppskattar det verkligen. Mellan dessa utflykter så har jag sprungit några vändor, vi har kikat på mello och ätit god mat där i mellan också. Det var en skön härlig helg. 
 
 

4 Mars

Fredag!!
 
Börjar få lite fredags feeling men vädret är ju inte klockrent. Blöt tung snö som kommer ner som snart kommer bli plask ute- Vi kommer eventuellt gå ut på konstgräs nästa vecka så vi hade förmodligen sista löpträningen inomhus i går. Men är det blött å kallt på plan så är det inte roligt =/ tycker jag. men hoppas på bra väder =)
 
I dag så har vi inget planerat efter jobb. Jag slutar ju tidigt på fredagarna så vi brukar åka å bada men jag är inte så sugen på det i dag. Barnen ska ju bada på söndag på badkalas ändå så. vi får se vad vi hittar på =)
 
Längtar sjukt mycket tillbaka till öland när det är sånt här väder =P
 
 
Övrigt i helgen så är det blåbärstoppet som vi går på varje år, en bra skidtävling för barn och roligt för dem. Så lite kalas och lek med kompisar. Få se om vi tar en tur ut i skogen å grillar lite korv å så någon dag =)
 
 
 
 
 

3 Mars

Torsdag!
 
Men så nära helgen vi är nu =)
 
Har väl inte så mycket att skriva i dag, Blir de vanliga efter jag slutat jobbet, hålla på hemma. I går klippte jag håret på barnen efter de har duschat.  vi var ju på bio i går och den var helt ok =)
 
 

2 Mars

Onsdag!!
 
mot helgen =) hoppas Per blir frisk å kry snart så vi kan hitta på något hela familjen nu när han har ledig helg också. Barnen har lite hosta fortfarande men pigga å glada. I dag ska jag överaska dom med sportlovs bio på Folkan. Jag går hem lite tidigare så åker jag hem och hämtar dom =) zootropolis tror jag den hette.
 
ett bak tips var ett tag sen
Tänk att ta med detta ut på en fika. =) Med lite varm choklad till
 

5 ägg 4 dl strösocker 4 1/2 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 1 nypa salt 5 msk kakao 2 dl vatten 300 gr smör 200 gr knäckchoklad (jag använde marabous mjölkchoklad med daim)

1. Sätt ugnen på 200 grader 2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt 3. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i äggsmeten. 4. Tillsätt vatten och smält smör. 5. Klä en 40 x 35 cm långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten. 6. Strö över grovt hackad choklad 7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt svalna.

Chokladglasyr

2 dl vispgrädde 2 msk espressokaffe 200 gr mörk choklad 70% 2 dl kokosflingor

1. Koka upp vispgrädde, häll i espressokaffe och låt svalna något 2. Smält ner finhackad choklad och glasera kakan. 3. Strö över kokos och låt glasyren stelna

 
 

1 Mars

Nu är det Mars och första vår månaden =)
Underbart.
Så är det den månaden jag blir ett år äldre också =/ inte lika kul. ha ha
 
Vädret i går var ju bara så bra men inte i dag typiskt när barnen ska åka till Hofors backen med mormor å morfar.
De kommer säkert ha skojj ändå =) När jag slutat ska jag hämta dom sen bara hem och fixa mat och så ska jag vidare på fotbollsträning, så får barnen vara några hus upp hos moster och kusinerna. Blir lite så i bland när per har eftermiddagarna. 
Bildresultat för mars månad
Bildresultat för mars månad Bildresultat för mars månad
 
Bildresultat för mars månad
 
 

RSS 2.0