30 December

Då så sista arbetsdagen för i år ;D Freeeedaaaag ;D

Har bara jobbat i går och i dag så är det helg igen, fint de... I morgon är det nyårs afton, då blir det korvgrillning någonstans i skogen för snön finns ju inte så det blir ju ingen pulka åkning, synd de.. Kvällen firas i grannhuset med god mat och fina vänner, (hoppas på singstar).. Hoppas barnen är vaken länge och snälla så de får se fyrverkeri..  skumpa kl 00 ;D

gårdagen hände det väl inget specielt, kom hem från jobbet och barnen hade sin kusin på besök så de lekte för fulla muggar. Sedan skulle vi dega med play doh och Tindra älskar verkligen de.. Likaså pärla på plattor och göra halsband.. Tycker mamma är roligt med.. Snart har vi en 3 åring hemma, Tindra väntar spänt på sin födelsedag hon frågar varje dag fyller jag år nu?? får jag julklappar haha.. Födelsedags paket får du gumman om mindre 1 månad, förstår för stunden men sen frågar hon igen nästa dag ;D I Paketet vill hon ha docka, men hon har ju tusen stycken.  kvällen åt vi pannkaka och jag drog på body pump pass och i dag har jag träningsvärk delux, utmanade mig själv i går. ;D

Gott nytt år på er alla




27 December

Dags för en uppdatering kanske ;D

Haft en super mysig jul tillsammans med nära och kära..

Dan före doppar dagen - Då åt vi en mys frukost sedan packade vi väskorna och åkte till aqua nova i Borlänge precis som förra året så var det jätte lite folk. i hade hela barn poolen för oss själva och så åkte jag och Tindra tunnel säkert 40 gånger.. =)..  Blev donken på vägen hem så förberede vi oss för middag och uppesittarkväll i muntebo med mamma/mormor och pappa/morfar. Per vann 100 kr han så blir man så där nervös när man har 1 nummer i från på massa roliga saker..

Julafton- Vi sov länge, vi kila ner och så hade ju tomten varit här på besök så det låg massa klappar under granen. Barnens miner var obeskrivliga och tacksamm som Tindra var så fråga hon efter mer paket haha.. Vi åkte till p-hyttan till barnens farmor och farfar och fira jul. Julbord och tomten kom på besök =) tindra var inte alls feg hon givck fram till tomten och en kram fick han till och med.. Novelia var lite rädd hon vela vara i min famn.. Kalle anka som vanligt, tror alla slummra till lite i soffan ;D Sedan gick vi ner för att öppna resten av julklapparna.. Herregud vad julklappar vi lära hem i mellan och lämna av lite innan vi for till Muntebo för att fortsätta fira julen där ;D Julbord igen,, tomten kom en väldigt rolig sådan så man skratta i hjäl sig... Mera paket och massa julgodis, rullade hemmåt sent ;D barnen var väldigt pigga och glada och nöjda..

Juldagen- lång sov morgon.. barnen lekte med alla klapparna och vi fick skruva i hop allt och öppna kartonger.. Åkte till p-hyttan för jul lunch och gemenskap... På kvällen var vi bara hemma och slappa käkade lite ost och kex drack något glas vin.. Vi brukar åka till Storvreta och fria jul men icke i år mycket av Pers morfars borgång tidigare i år..

Annan dagen- For in till Falun för lite fynd på rean.. =) overall åt Tindra, kläder och smink till mig.. Avslutade dagen med pizza på acktjärnsgatan.

I dag har vi tagit en välbehövlig promenad, det såg ut som fan runt hammarn, telefon ledning nere och massa träd som fallit.. Lite nervig när det stog livsfarlig ledning på stolparna som låg ner...  Hälsat på hos syster och familj.. Nu är vi hemma och jag klurar på vad man ska laga för mat... lax kanske? ah... Mat och godis har man fått tillräckligt nu,, fy jag ska inte väga mig då blir man bara besviken =P Nya tag efter nyår med träning och kost.. Strävar inte efter nå reäl viknedgång eller så utan bara att få må bra och röra på sig och kanske tappa dom här 3 eller 5 kilo man lagt på sig eller vad vågen skulle säga jag tror säker 3 kilo.. man blir så slö när man är ledig.. Har dagen i morgon med att vara hemma med mina hjärtan..  Kanske man skulle ta tvätten då??





Tindra lämnar napparna till tomten..


Jag skratta rent ut sagt i hjäl mig... Tomten bröt på finska, norrlänska skratta högt och sa say mama ;D gud tok



sammanfattning så har det vart underbart med jul, nu är den över så blickar vi frammåt ;D nyår nästa...


22 December

Torsdag!!

Gör sista arbetsdagen och den går så långsamt. =P Ska bli så skönt att bli ledig.

Blev lite ändrade planer i går. Vi drog in till ikea och toys för att köpa det sista och nu är det klart ;D Köpte en ny säng åt Novelia så nu har hon kommit ur sin spjälsäng, så stoor hon blev då föresten är hon 1,5 år i dag.  Nu har dom samma sovrum med lika sängar och en tv på väggen =) De fick en tidig julklapp och fick kolla på skönheten och odjuret, jag gick ner efter att läst en bok för dem och trodde de kunde somna själv i sina sängar. När man satt nere hörde man tassande från övervåningen de busade för fullt. Fick ligga brevid dem en stund. Hoppas på att kunna gå in och säga godnatt och släcka lampan och sen gå ner. Tids nog.  De där med sängen jag påpekade på ikea att är det rätt madrass men Per sa ja det är det, när vi kom hem och öppna den var det till en spjälsäng. Per åkte in igen och bytte den. =)

I dag ska iallafall granen in i vårt hus den har kommit så långt som till garaget. =) Ska försöka fräga lite utväxt själv. Blir solning och body pump till kvällen,, ska slå in alla julklapparna i kväll när jag kommer hem igen..... Massa saker som händer nu tänk i morgon dagen före julafton då vi eventuelt åker in och badar i borlänge sedan avslutar hos mamma och pappa med bingolotto och en försmak på julen med goda skink smörgåsar, tänk sen åker man bara hem och sover så är det julafton ;D ryser bara jag tänker på det myyyss.. då ska vi ha mys hemma på morgonen. Elden ska spraka och öppna julklapparna äta den årliga tomtegröten. Sedan gör vi oss i ordning och åker ner till P-hyttan för att fria jul med Pers familj.. Sedan mot kvällen beger vi oss till muntebo för att frika jul med min familj... Älskar julen älskar min familj

God Jul & Gott Nytt År


21 December

Onsdag ;D

Bara denna dag och morgondagen kvar att jobba sen är jag lite jul ledig. =) börjar 29:onde igen..  jobbar 2 dagar sen är det helg igen ;D Ledighet är något som man behöver så man kan komma tillbaka med ny energi igen för 2012. I dag på jobbet ska vi ha julklappsbyte får se vad man får för något.

Igår satt jag i mitt löshår belv några ljusa för längdens skulle och några röda syster var snäll och hjälpte mig. Hann inte med så mycket i går, tvätta lite tog en solning och body pump pass. Gick och la mig i tid i går. Pigg och allert i dag jajamen.. Planer för i dag, ta in den super fina granen som Per hämta och fixa den. En till solning och löpning, och bara massa mys.. Tjejerna är på dagis i dag och var super taggad i morse för att gå dit då de vart ledig så länge. Dom går också bara 2 dagar sen är de ledig igen. Jullov vi ska hitta på så mycket som möjligt.

Snart är det julafton åhh jag är som ett litet barn. Med höga förväntningar som bjuder julen där till.  God mat och får umgås med nära och kära och se barnens miner när de öppnar julklapparna då mår man som bäst =)


19 December

Jul veckan är här ;D

gör inget att det är måndag i dag för nu händer det så mycket dagarna innan jul :D....

Jätte trött i morse när jag gick till jobbet, somnade sent i går och gick upp tidigt.. Från time och fram till jobbet hade de inte plogat =( tungt att traska i snön men kul att det är snö iallafall.  Längtar hem till mina hjärtat. ringde hem och kolla läget vid 9 då sov dom än så Per ringde upp efter ett tag och sa att de vaknade nyss hmmmff orätvisst vill också sova, meeen fick ju sova hela helgen och snart är man julledig och får sova ;D... Efter jobb ska vi åka bob och pulka, det är ju så kul ju... Löptur står på tur och pannkaka ska lagas i kväll då Tindra prata i sömnen i natt och tala om att hon vela ha pannkaka...

Gjorde ett trevligt äventyr i går, vi bestämde oss för att hämta en gran i fäbon svärföräldrarnas stuga.. Gick bra att åka dit för det var plogat men inte sista biten men Per skulle ändå åka in där och jag fick panik nej nej tänk om vi fastnar och ingen täckning på mobilen och så långt ut i skogen och snart blir det mörkt åå barnen är bak och Tindra kan bli kiss nördig, jag hann babbla upp massa saker. Han skratta bara åt mig och jag hade fortfarande panik och sa att jag ringer pappa  ;D haha jag är knas jaa...  Till slut sa Per ah jag kanske ska vända meen det var ju en liten stiiig så det blev att backa och min puls var super hög. Vi kom upp på vägen igen och titta på några granar på vägen tillbaka och såga ner några men ingen dög dom ska ju vara täta och fina.. Vi stanna och backa gick in och ur bilen skaka av lite snö från granarna, Novelia skratta där bak och sa hopp hopp. Per lära hoppa över en liten bäck tänk om han kunde ramla i hade varit pricken på I ;D Semn blev det lite bullar och mjölk hemma och syster med barn kom på besök..

Julen är här ;D
¨



18 December

4 e Advent, alla ljusen är tända och det sprakar i braskaminen, det snöar, vi fick reäl sovmorgon, frukosten intagen snart ut och leka skogshuggare för i dag ska en gran in i detta hus och kläs så klart. Julstämning på hög nivå med härlig julmusik. Barnen är pigga och glada vad mer kan man begära? ;D

Helgen har sett ut på följande vis.

Fredag- En vända in till köpis, tomten var där på besök och barnen avgudade honom =) Per lagade gudomlig god mat. shilone stek, hasselbakspotatis och egen pepparsås. Sen åkte han på grabb kväll och jag och barnen myste i soffan med godis och film.

Lördag- Långpromenad, hälsade på hos Pers farbror med familj, barnen vela träffa hästarna =) Hem igen och gjorde tacos, kollade  på flygande mattan och myste hela kvällen.

I dag måste vi åka lite pulka snön är ju här ;D jeeej..

För övrigt har vi skrattat åt Tindra hon är så rolig ;D blivit väldigt bestämt hon säger allt som jag säger och håller med mig om allt. Så kul i går när Per hade datorn och jag sa att nu vill jag låna den.. Tindra sa Pappa nu ger du tillbaka datron till mamma med armarna i kors haha och bestämd blick.. Våran tjej som snart blir 3 år... Novelia har blivit så duktig på att prata så kul när hon säger yogurt.. buburt. =) men mnan förstår ändå..

Nu vela barnen öppna sina julkalendrar.





15 December

Dagarna går dagarna går, redan fredag i morgon..

Barnen är nere i muntebo hos mormor och morfar. Novelia är ju pigg hon skulle ju kunna gå till dagis men tindra stackarn har inte ätit på 3 dagar. Vi var till hc i går och det var ingen fara med barnen. Sänkan var lite hög på Tindra men inget som behöver behandlas. Lite ont i halsen bara sa doktorn, JO visst hon kan ju inte äta stackarn. Hon vill inte säger hon. I går vid 22 på kvällen lära jag väcka henne för då låg och och gnissla tänder och blödde från läpparna såg hemskt ut och jag grina.. tvinga i henne vatten och så titta hon på mig och sa Mamma jag kan dricka kolla. Så hinka hon i sig 2 glas =) Kan du inte äta något då Tindra sa jag nee sa hon, Men en korv bit då sa jag och gick ner och hämta en kall falukorv skiva. Men mamma du måste laga den först haha gick ner och värmde dom i micron, tror hon fick i sig 8 stycken ;D då blev hon pigg och glad sjöng och skratta. Sen somna vi båda två vid 23. =) Nu i morse var hon slö igen orka inte hålla huvudet uppe. Mamma sa att hon hade druckit julmust där så hoppas hon vänder i dag och vill fortsätta äta.. Hemskt att se sina barn så där sjuka.. Novelia är pigg och allert hon ;D Får se hur vi gör i morgon beror på hur dom är i dag..

igår gjrode vi inte mycket alls, hälsa på barnens moster och kusiner. städa lite tvätta laga mat.. Det vanliga.. I dag efter jobb ska jag hämta barnen dom ska baka pepparkakor hos mormor och morfar så jag kanske får vara med på ett hörn ;D Pappan han har jobbat natt så har jag bilen därför hämtar jag barnen sen..  Sen ska vi hem till oss och göra marsipan grisar. Sedan body pump och solning. avslutar med böda camping.. ;D Känns bra nu..

Kan man få lite julstämmning nu då med massa snö. Kanske man ska ta in en gran i helgen????  


Tindras favoriter



Novelias Favoriter



13 December

Lucia!!

Varning för ett tråkigt blogg inlägg

Igår måndag så var tjejerna varma och troligtvis halsont, för de vela inte äta eller göra något. Så jag åkte hem när han skulle ut och jobba em. De var piggare på eftermiddag så jag bestämde mig för att gå bort till dagis och ha lucia firande, nu när man köpt fina lucia kläder å allt så tyckte jag att vi skulle gå dit. Det gick bra där dom sjöng så fint alla barnen. Tindra sjöng inte så mycket och Novelia fick syn på mig så hon börja grina och så fick jag stå och hålla i henne. Hade ingen nära eller kära med mig detta år men hoppas någon kan nästa år. Hem igen så fick tjejerna alvedon så gick vi och la oss. ingen mat Novelia peta lite i maten bara men Tindra blå vägra.. Hon har bara druckit lite mjölk ätit nått popcorn och tuggat lite bröd. Novelia har ätit lite gröt, nyponsoppa. Per får ringa i morgon och höra om de kan kika på tjejerna.

Tråkigt att de ska vara sjuka så här tid =( Julen känns så piss bara, man missar så mycket för man inte kan göra något. Mitt huvud sprängs snart för de grinar och skriker så mycket. Har jag en i knä så kommer nästa och ska upp så bråkar dom och river av varandra håret.. Hoppas de bara har halont och inget annat och att det går över snart. Hade passat bra om per hade ledig vecka nu så man inte behöver vara själv men nä. Fick ju sova hela natten som var och det var behövligt med tanke på natten till måndagen då Novelia var vaken nästan hela nattenn så skulle man upp och jobba sen. Och då hör mamma av sig att pappa åkt in på sjukhus så hela dagen i går var hemsk. Pappa mår bra nu och han är hemma och det är huvudsaken de... Nä nu får alla hålla sig friska och krya och att man får känna av julen, denna härliga årstid.

Inte har man hunnit med att träna på flera dagar heller suck suck. men i morgon ska jag tammetusan ut och löpa.

Hoppas på att få sova hela natten i dag med, mitt huvud är inte med. tar på krafterna på mamma med som inte kan vara alla till hands och inte kan hjälpa små hjärtarna. Bara dom kunde tala om hur dom kände sig och vart de har ont.

Nu kikar vi på julkalendern





11 December

Söndag!!

Började med lite sovmorgon, det är så skönt.. frukost och sen plocka lite sen gårdagens middag med grannarna ;D jätte god mat och trevligt hade vi..  Gjort ett till försök att knäppa julkort på flickorna se nedan hur det kan gå!!

per fyllde ju år i går så vi gick ner och gjorde ordning frukost åt honom så smög vi upp och sjöng ja må du leva, och så fick han papket =) ett hjärta det står världens bästa pappa och parfym, deo och en lotion.  förtsatte dagen med bullbak och sen bara städ och promenad så tjejerna fick sova lite innan gästerna kom men de sov bara 20 min,´så de var jätte griniga hela dagen lång, Novelia tog en stödvila vid 4 tiden så hon blev pigg och snäll sen.. Tindra fortsatte väl göra bus och var elak. Dom gjorde kväller strax innan 21 i går. I dag är det stor skillnad på dom de bråkar inge alls än så länge..

I dag så ska vi strax äta lunch sedan ut på en långpromenad så de sover ordentligt sen bär dét av på kalas i Torsåker då faster Therese har kalas.. Efter de utomhus lek sen göra sånt där roligt som tvätta och städa.. Löptur på kvällen och kanske en solning om det hinns med.




haha älskade ungar!!

9 December

Fredag!!! =)

Härligt väder ;D blir nog att bygga snögubbe när jag kommer hem från jobbet. Blir nog mest att jag bygger och tjejerna hjälper till.. Härligt med Fredag, man vaknar upp med ett leende på läpparna och Tindra sov som en stock försökte väcka henne flera gånger men sen så full fart =) Novelia vakna när jag gick ner för trappen.. Dom är på dagis nu sötnosarna nu har dom vart ledig i några dagar så de har saknat dagis och kompisarna. Tindra sakna Lina sa hon (fröken)..

Ska baka dummlekaka och cheese cake med innan jag drar till Storvik för tjejmiddag hos Elin.. ska bli kul att träffas igen bästaste tjejerna elin och jessica. Så får man ju nosa på lite bäbis Thilda ;D  I morgon är det kalas på sandgatan 7. baka bullar och saffranskaka sen så är det klart...  Tindra var överlycklig i dag när vi berätta att Filippa ska komma och leka i kväll. Per får ha mys kväll hemma han med massa barn ;D

I morgon efter kalasandet blir det middag med grannarna. Ska grilla mitt i vinter kanon... ;D

Gårdagen var vi på tomtekväll, mysigt att vi har sånt i Hofors, men det var lite kallt. vi vann två paket och gav teckning till tomten så fick dom hemst äckligt godis =P Vi gick med Mormor och moster med barn.. Köpte bara korv sen åkte vi hem och sov. Barnen var riktigt trötta.



7 December

Onsdag kväll!!

sitter i soffan, utslagen efter ett härligt body pump pass då det var dax för en nya övningar och musik. verkligen super skojj. Per städar ur bilen och har tvättat bilbarn klädseln och rubbet, duktig han ;D Jag och mamma vi solade innan träning, super skönt men mammas solarium gick sönder så det inte gick att öppna luckan utan hon fick åla sig ur och hade panik, stackars mamma tur att hon fick pengarna tillbaka och kunde ta ett annat solarium =P.. i dag så var moste Jenniefer och Amandah här och lekte med tjejerna. Per skulle på info med jobbet och jag sluta vid 3 så då fick vi barnvakt 1 timme kanon.. Vi har hunnit knäppt lite julkort ute men jag är inte riktigt nöjd vi väntar på dagsljus och det får bli i helgen...

Nu börjar jag få grus i ögonen, kanske man ska gå upp och lägga sig. blir en promenad till jobbet i morgon. Sedan tomtekväll och premiär för Lidl, tycker det är kanon bra med lidl, kul att de öppnar här i lilla Hofors. vad kommer här nest? max? =P

Julkorten från förra året




god natt =)

6 December

Tisdag!!

Gått super fort i dag upptäckte precis att mina hjärtan kommer och hämta mig snart =)

Gårdagen då var dagis stängt så mina gullhjärtan var hemma hos mormor och morfar medans jag jobba och Per har haft natt. Igår var jag super trött , hemma efter jobbet så blev det bara mys, laga lite mat och myste lite till. Skulle göra ett försök att knäppa julkort men hade fel batterier och sen glömde Per bort att köpa det när han var ner. Det ska ju bli snö i veckan här så jag väntar mog med att knäppa tills lite snö har ramlat ner. Ingen brådska än. Tänkte träna i går men orken var borta. Blir body pump i kväll sista passet med de gamla övningarna och i morgon börjar det nya spännande ;D Har inget planerat  före de blir väl hem och busa förstår jag.

Inte långt kvar till Jul, Denna månad är så underbar, en härlig högtid och lite julledighet kommer sitta fint. Har lite julklappar kvar att fixa men inte mycket. skönt. Har bakat en massa men har lite kvar tills Pers födelsedag på lördag. Har köpt pressent från mig och barnen med han kommer bli så glad ;D

Vill ha helg nu men det går så fort i veckorna så snart är vi där. Hinner bara bli måndag och fredag tycker jag.


Bild lånad



4 December

Söndag kväll!!

helgen bara swooosshhaaa förbi. Sitter i soffan och är less, min mobil har gett upp´den vägrar starta det står Insert sim card??? har tagit ur den och blåste och vette fan.. Har man ingen väckarklocka heller måste bara komma i håg att tala om för per att han ska väcka mig när han kommer hem i morgon bitti om jag ens vaknar när han kommer hem...  Nog om de det löser sig.

Har haft en underbar helg med mycket trevligheter.

Julbordet i går var mycket trevligt fin miljö och fin mat :D vi fortsatte festen på hartbrake med goda drinkar och massa dans =).. I dag så vaknade jag tidigt mådde toppen, fick ett trevligt samtal av tessa som var i byn och vela komma och hälsa på. Så jag gick upp till syster och hämta hem mina hjärtan som sov där =) Det hade gått jätte bra <3. Barnen lekte på här hemma så åt vi lite lunch och tog en promenad, Novelia var super trött stackars alva fick inte röra något alls då sa Novelia bara neeej =P.. Sedan åkte vi ner till P-hyttan för att äta ett till julbord hos svärföräldrarna och den årliga lotto dragningen vem vi skulle köpa julklapp till. Barnen hade jätte roligt de lekte sig svettiga och vela inte åka hem. Har duschat och tvättat och städat lite. D Funderar på att gå och lägga mig snart tröttheten och huvudvärken smyger sig på =P

Jobb i mån igen som sagt helgen swossha förbi..


2 December

freeedag =)

Nu har vi mys i soffan till Tjuvarnas jul, barnen är inte så där jätte intresserad av julkalendern, Novelia tycker det är lite otäckt. Nyss hemkommen från Storvik då vi var där på marknad och träffade tomten och tomtemor =) blev några strumpor och remmar. När jag slutatde jobbet i dag så åkte vi ner till muntebo till mormor och morfar så åkte jag och mamma/mormor och solade sen =) Nu har man lite färg iallafall.  Provade kläder inför i morgon tror jag vet vad jag ska ha nu. Inte hunnit mer i dag, När Barnen somnat tänkte jag kika på nån film jag ska ladda ner.. Per har em+ natt så vi ses en svöng i morgon =P

I morgon är det dags för julbord på engeltofta med jobbet =) ska bli jätte kul man har hört så bra om engeltofta. Blir lite fest med då vi planerar utgång efter julbordet. Mina hjärtan ska sova hos sin moster och kusiner ;D På dagen ska vi ta oss en promenad sedan titta när kusin julia spelar innebandy. =)

Ha en trevlig helg








1 December

Härligt att skriva 1 December =) bara 23 dagar kvar till jul nu börjar nedräkningen ;D Barnen har nyss fått öppna första luckan på adventskalendern och jag fick öppna 1 på jobbet i dag från Telia ;D

Mat nyss intagen blev chili corn cane =) Ska snart hoppa in i duschen jag och barnen =) Pappa jobbar em han. Sedan ska vi gå och lägga oss eller jag natta dom bara. Sedan ska jag kika tv, böda camping med andra ord.. Har sånna skavisar på insida av lår =/ Tog en löptur till solarieöarna igår kändes jätte bra förutom när jag kom till kyrkan d¨började jag känna på insidan av låren, hade ett par större mysbrallor att springa i så de nötte.. Kom ner på 17:44 såg då att det var kö och dom före skulle solöa länge suck tänkte jag och sprang hem igen då på tiden 17:29 trots en jävulsk svidande på låren så jag sparng brebent folk som mötte mig trodde jag säkert hade gjort på mig. Sen är det bara uppför hem. Sprang nog fortare av ren ilska kanske =) Tog bilen ner igen så jag fick sola. I dag gick jag till jobbet i morse men fick ha tights under jeansen så det inte skulle skava =) Blir en promenad till jobbet i möra med. Det är ju Per som lämnar i morgon så det passar bra så som i dag.

i dag har vi hälsat på i muntebo en sväng, har inte hunnit med nå mer än så

äntligen fredag i mån ;D Trevligheter väntas i helgen



RSS 2.0