31 Januari

Måndag!

Blev rätt så tidig morgon strax före 7 vela Novis upp men då la dom sig tidigt igår kväll också =) Har hunnit med en hel del. Tindra tittar på pippi på 7 haven och jag tittar också lite då och då =) I dag får del bli öppna förskolan för hela slanten. Sedan en tripp till ica för inhandling av lite saker och sedan får vi besök till kvällen.

Bilder från Tindras 2 års kalas ;D









Och Lilla Novlia också


Tindra 2 år =)

Det är ingen vanlig dag för det är Tindras födelsedag hurra hurra hurra!!!!

Hon har fått paket i sängen och det kanske inte var så roligt det var mest vårkläder för hon har typ allt annat. I dag ska det bli kalas på sandgatan blir att fixa en tårta i dag och städa.

2 år herregud jag kan inte släppa det varför ska det gå så fort?? nu får hon inte växa länge mammas lilla gullhjärta.



28 Januari

Och som vanligt har vi haft fullt upp med allt och lite till =P

Igår vart de ju ett besök på hc för att kolla upp våra små gullhjärtan och vi hade tid kl 15 fick ta prover först och sen vänta på läkaren som var sen. Efter allt så hade Tindra öroninflamation för 3 dje gången i sitt liv och han trodde det berode denna gång på flygresan. Novelia var lite röd i öronen men tydde inte på någon öroninflamation hon fick bricanyl så hon får det lättare att andas och förhoppningsvis försvinner hostan. Hon fick även andas in bricanyl i en mask för att de om det skulle bli bättre och det blev de. I dag mår de mycket bättre och Tindra har vart på sin 2 års kontroll och tittat på tänderna =) Klart godkänd. Känns som om man bor på hc med tanke på att vi var där till efter 17 i går med all väntande.

I dag fyller också Tindras kompis Filippa år Grattis till henne men det har redan Tindra sagt åt henna på bvc ;D och det var nära att Tindra också skulle fylla år i dag men mina värkar avtog så hon kom dagen efter alltså i morgon fyller hon år ;D Massa att göra vi ska till valbo i dag när Per slutar så ska det bakas tårta och bulla =P massa tvätt har jag också.


Fortsätter med lite fler bilder








Denna väg gick vi på när vi skulle gå ner till Stan och jädrar i min låda vilka backar, vi hade skift gång på vagnen för annars orkade man inte.




27 Januari

Hallåjj!!

Nu är vi hemma =) och det är väldigt skönt att vara hemma igen. Veckan i Peurto rico på gran canaria var helt underbart ;D Härligt väder trevligt sällskap och solbränna =P är fortfarande lite trött efter hemresan då vi gick upp 03:00 och flygresan tog 6 timmar. Barnen sov mesta dels av hemresan bara lite gnäll på lilltösa som är dunder förskyld och hostar så hon kräks plus 2 nya tänder och feber stackarn och den stora tösen har hosta och snorar och lite feber. I dag ska vi till doktorn kl 15 och se om det är nå annat för dom är gnälliga i dag , nu sover dom.

Vi åkte på onsdagen 19 januari från Borlänge flygplats och jag måste säga att det är den minsta flygplats jag sett haha 2 inchekningsdiskar och ett band där väskorna kommer på och en lite sal och resturang. Planet var nytt och fint lite trångt då våra barn fick sitta i knä då dom är under 2 år dom kunde inte så mycket svenska för vi åkte med ett spanskt bolag åt apollo och jag måste säga att apollo är bara skit tacka för att fritidsresor finns dom är bästa. men tillbaka till apollo där de inte hade koll på någonting det blev mellan landning i madrid för de sa att det var så kraftig motvind så de lära tanka men vi tror det handlade om skift byte för de bytte ut besättningen och vi fick vänta i 40 min extra och lång tid tog det på ner resan =/ kom framm rätt sent 12 på natten så hela dagen gick åt för att resa. Besättningen tackade för sig och sa att vi som rest från Blekinge.  ska ha en trevlig semster haha hur kan dom ta så fel på borlänge och blekinge =P Ingen talade heller om att vi skulle ställa tillbaka klockan 1 timme. Poolen på hotellet skulle vara uppvärmd men den var jätte kall. Ingen rese ledare så lång ögat kunde nå.  Men trotts allt så var det underbart!! ;D Fast det var jobbigt att resa med 2 små busar. Nu dröjer det länge tills nästa utlandsresa så barnen får växa på sig =)



Bjuder på en massa bilder från vår härliga resa







Dom snygga perukerna från födelsedagsfesten =)








Fortsätter i morgon då vi har alldeless för mycket att göra i dag =)


18 januari

Tisdag- Tindra bus är på dagis, jag syster och Novis har vart ut på 1 timmes promenad i det härliga vädret. Nu efter lunch här ska hon sova middag och jag ska börja PACKA =) spännande i dag har jag resfeber lite ont i magen så där. Är så rädd att vi ska glömma något men det ska inte ske.

Lär berätta om min otursdag i går.

Jag och barnen hade vart på öppna förskolan och jag beslutade mig för att åka och handla innan Per kommer hem. Väl vid ankdammen så small det till i däcket och jag trodde det var en snökluva som hade fastnat där för det small tänkte inte mer på det och körde till ica. Kliver ur (Punktering) åh ringer Per som kanppt tror på mig men han var på väg hem från sandvik så skulle han köpa punkaspray och fixa. Vi gick in och handlade väl klara så såg jag att mitt bankkort inte låg i plånboken och börja bli lite lack, ringer Per igen och frågar om han har mitt kort och säger näää kollar du inte sånt först innan du åker. Träffade Katrin med familj på ica så jag fick springa ut i bilen och kika om den låg där men icke. Per ringer och säger att han är där och jag får ta hans plånbok. Betalar och går ut där Per står och byter däck till ett sommardäck =( 2 domkrafter gick sönder under tiden och Per var ganska så sur. Han åkte hem i firma bilen för han var ju så skitig och jag packade in bil och matvaror i bilen och sätter mig i bilen och börjar leta bil nycklarna??? åh Per fick dom med sig hem suuuuck ringer som en tok till han och han svarar inte fick tag på han på firmatelefonen han bara skriker åååååååååååååååååå. Han kommer ner igen och har nycklarna med sig. Kör tok försiktigt hem då jag har ett sommardäck bak jag kom hem vi överlevde mitt baknkort låg i Pers jackficka. Sen gjorde inte jag mer den kvällen tror vi var på ica i över 1 timme. =P

Meeeeeeeeeeeeeeeeeen något gott som väntar är ju gran canaria resan i morgon så jag säger hade så bra här i Sverige nu ska vi njuta och ha det bra. Hinner inte skriva i morgon så vi ska åka.

  • Babalu

  • 17 Januari

    Måndag- Plus grader och en massa slask och snöras =) vad mer ska man säga vintern är juvlig eller så inte.

    Har nästan tvättat klart allt som ska med bara snuttefiltarna kvar då Tindras är på dagis så jag får tvätta dem i morgon. Har lånat en stor väska av syster så där får alla våra kläder plats plus handdukar med mera.

    igår åkte vi till folkan för att gå på julgransplundring och det var jätte mysigt och tindra blev super gad att Filippa var där =) Novis fick vara hos mormor och får följa med att dansa ut julen nästa år istället.

    Idag ska det inhandlas pressent till svärmor och komma på lite rim om pressenten för det är inget vi kan ta med oss dit =P Undrar om jag vådar ut på yr.no för att titta hur vädret blir där nere. Sissta när vi åkte när svärfar fyllde hade vi nästan regn varje dag fast då var vi på fastlandet spanien.

    Tänkte bli bättre att lägga upp bilder på mina prinsessor igen.

    Det var inte lätt att fånga dem på bild när de sprang runt





    Och jag har tagit ut mitt lös hår det satt i lite mer än 1 månad tror ja =) Hade precit kommit in efter en promenad då mina kindär är tok röda som alltid. Utväxten fixad nu.






    15 Januari

    Och det är lördag en riktig skiiiiit lördag än så länge Varning för negativt inlägg. Halv 5 börja Novelia skruva på sig och jag försökte få henne att sova vidare det är så jobbigt att gå upp och värma välling. Jag fick gå upp och värma och hon åt och hon somande om efter en stund men jag kunde inte somna om fast jag var skit trött bara låg och vred på mig. Sen kom tindra in vid halv 6 och var relativt pigg men hon somnade om en stund och sen ringde Pers klocka kl 6 och då skulle hon titta på tv. slog på den i hopp om att novelia kanske sover vidare men neee pigg och allert som en jag vet inte vad. åååhhh suck försökte sova medans de titta på tv men de gick inte. Nu sitter vi här nere dom leker vi har ätit frukost klätt på oss och gjort oss i ordning =P nu då?? känns som om dagen skulle vara slut den har vart riktigt lång men klockan är bara 9 =/ Novis börjar bli trött så hon ska väl sova 30 min eller nått..

    Planerna föll rakt ner i ett svart hål i dag skulle göra en rolig sak och vara lite barnfri men neee... Per jobbar säkert länge ikväll också får se om syster har tid att umgås med oss i kväll och äta lite mat. Men på dagen då vi kan ju inte hänga med och åka skridskor men varken jag eller Tindra har ett par Per har men det hjälper ju inte! Får skaffa nästa vinter då hon är äldre och kanske är en höjdare på att åka =)

    Blev förfrågad att hänga med till Gävle och äta och fira katrin som fyller år =) Men jag har ingen barnvakt för Per jobbar och alla andra jobbar. men hoppas dom får det skojj men det tvivlar jag inte en sekund på =) Får hälsa ett stort grattis ;D



    Ha en bra dag alla ;D

    dagen blir vad du gör den till kom ihåg det Gabbe =P

    14 Januari

    Kallt ute brrrrrrrrrrrrr det får bli en sovning inne i dag efter lunchen.

    Åh bikinin jag fick hem i går var inte alls bra altså överdelen den var alldeles för stor =( aja trodde den skulle vara som sin vanliga bh storlek men det var icke så. Jag behåller troserna och gjorde en ny beställning nyss på denna istället då fast i grå/brun

    Bandeau bh 129

    Gick inte att bara köpa denna jag lära handla för minst 190 kr så dessa saker fick följa med också.
    Fast till Tindra hoppas det hinner komma innan onsdag då det stog v3.


    Fredag i dag =) hade väl planerat badhuset men något annat kom i vägen =P som vi tjejer måste ha tydligen. =P tur att jag slipper det när vi åker. tror nog ni förstår vad jag menar. Kanske blir ett besök i muntebo i dag får se.


    13 Januari

    Torsdag- Och som vanligt har jag en stund för mig själv då Novis somnar i vagnen på vägen hem från dagis. Det har blivit rätt så tidiga månar nu när Tindra vaknar upp strax efter 6 då hennes pappas klocka slår larm och väcker hela huset. Världens jobbigaste väckarklocka och högsta. Jag har gärna min klocka på så kan jag sparka upp han sen för jag vaknar av minsta lilla ljud nästan.

    Ska hämta ut min bikini från h&m i dag. Får se om den ska användas i morgon när vi ska på badhuset med syster och familj. (Intresse klubben antecknar) eller vad haha. För övrigt så ska det torkas golv och köksluckor i dag.

    Fint från h&m GE MIG SOMMAR NU

    Bygelbh 129:-    
  • Hipsters 79:50 Finns i följande färger svart, brun, röd

    Klänning 349:-
  • Klänning 199:-
  • Blus 249:-




    12 Januari

    Onsdag- Lämnat Tindra på dagis, vart ner på ica för inköp av ägg så jag kan baka mer i dag =) hunnit börja frosta av frysen nere i källaren flyttat upp alla matvaror till frysen i köket. Efter lunch ska vi åka ner till mormor och moorfar i muntebo för en promenad där runt sjön så man får se lite annat. Sedan hem igen hämta Tindra så ska hennes kusin Jonna vara här och leka så då vet jag vem som blir glad när favoriten kommer. Novis börjar bli trött nu men hon får härda ut för mormor han inte vaknat upp efter nattskiftet än =P

    Börjar planera helgen sakta men säkert, nu när Per ska jobba hela helgen. En rolig upplevelse ska jag göra iallafall =)

    Då så bara dessa grejjer kvar




    11 Januari

    För 2 år sen fick vi detta datum av barnmorskan när Tindra låg i magen men det var ju tydligen jätte fel då ultraljudet visa 21 januari men det blev ju också fel 8 dagar senare kom hon den 29 januari 09 =) Gumman min ska bli så stor snart hela 2 år just nu är hon på dagis och jag kan tänka mig att hon har super trevligt.

    Här hemma passas det på att städas när inte Tindra bus springer runt och river fram allt. Frostar av frysen också då någon glömsk hade glömmt att stänga dörren så det blev is i hela frysen. tur att vi har en frys nere i källaren så all mat ligger där. trodde det var självavfrostande på alla nya frysar ja men dock inte. Har planerat bakning i dag också. Blir ett besök på ica sen när Tindra slutar. Ska baka polly muffins och hallongrottor i dag och kanske snickerskaka och kärleksmums får se hur mycket jag orkar. =P Så spar jag bullbaket tills dagen innan så de är färska och goa.

    Veckan ser lovande ut med vädret så det är bara att passa på att gå på promenader.

    Kolaspäckade chokladmuffins              




    10 Januari

    åh suck Novelia lyckades radera all text jag skrev här nyss och var nästan klar.

    Jag skrev om att det var ett underbart väder ute och att man kunnnat gå hur länge som hellst men det kan jag tyvärr inte då Novelia brukar vakna upp efter 1,5 timmar och vill upp inte ligga kvar i vagnen. Men 1,5 timmar får man ju en bra promenad av =) Tindra sover än hon i vagnen. Fam ekström skulle snart komma ner och leka lite. Tindra börjar ju dagis i morgon också så hon får ett litet smakprov att leka med Anton i dag.

    Ska kila ner i källaren och lägga in en ny maskin tvätt. Håller redan på att tvätta upp sånt som vi ska ha mer när vi åker till Gran Canaria. Funderade om jag skulle ha bakat i veckan här också för när vi kommer hem har jag ju bara 2 dagar på mig att baka eller 1 riktig dag blir det att baka på. Men jag hittade så goda recept i min muffins bok. Polly muffins får det bli.

    Ja och som vanligt på måndagar är det familjen annorlunda i dag ;D mys innan det en springtur.

    9 januari

    Söndag kväll och maten står i ugnen och det bjuds på fransk potatisgratäng =) fint de. I dag har vi vart och åkt bob jag och Tindra. Per och Novelia fick stå och titta på. Har röjjt en hel del hemma med att städa Tindras rum och lägga undan kläder som Novelia har växt ut. babysittern är hon ju alldeless för stor för så den har jag lagt undan. Blir en hel del från att dom är små till att börja bli stora. Går alldeless för fort tyvärr.

    Jag ska spela bingo ikväll iallafall för det går ju inget bra på tv. I går såg jag en favorit film john Truker most die. Jag gillar bara sånna filmer high school filmer american pie bland annat. Kan inte titta på sorliga, skräckiga, våldsamma jag blir så tagen av filmer så jag mår dåligt =P Harig jag vet!!!



    8 januari

    Lördag eftermiddag i Robetrsholm =)

    Det händer inte mycket här i dag, vi har inga planer alls i dag, Per tittar på filmen SALT, Tindra leker, Novelia har sovit sen kl 12, jag kollar runt på internet och har klickat hem en bikini från h&m som jag ska ha med när vi åker. Ikväll ska Per måla trappen och hela familjen ska sova nere i vardagsrummet ;D Roligt lördagsnöjje..

    Igår var vi in till valbo för att köpa en bikibi/baddräckt åt Tindra och det gjorde vi, det fanns tyvärr ingen åt Novelia eller mig. Lämnade också in mina favvo jeans hos svärmor som skulle laga dem med symaskinen =P Syster med familj kom ner till oss så käka vi taccos och höll oss vakna till halv 12 lika så barnen men den beror nog på att Tindra sov mellan 17-18 och Novis sov mellan 20-21. När vi natta dom runt 12 så sov de till halv 9 i morse = ) De tackar vi för.

    Har lust att åka ner till atg och köpa en harry får se om jag orkar.!!


    6 januari

    Har nyss släckt novelia och det var inte det lättaste i dag inte, hon var super trött men somnade aldrig till slut blev det att gunga henne i bilbarnstolen =P (ungar)

    Har städat bort julen helt så nu och alltid efter julen tycker man att det är skönt att få det gamla tillbaka. Per och Tindra är i garaget och städar ur bilen. Vi ska åka till aqua nova i dag på eftermiddagen med Erik, Katrin och Filippa. Det är så mysigt att åka dit och bada och Tindra har gått och tjatat hela förmiddagen nu efter Filippa. =)
    Innan dess ska jag skruva upp en fönsterbräda på övervåningen och styla om en lampa som ska stå där =P Har ju haft två häng lampor i det fönstert men fy vad fula de är så jag måste göra en förändring där. Prommis med tjejerna om det inte är snöstorm.

    Stökigt med alla leksaker men nu är dom på Tindras och Novelias rum, finns nån enstaka leksak kvar här nere som de kan leka med.


    4 Januari

    Efter lite lek så får mamma vila lite i soffan =)

    I natt måste det ha spökat hos oss för tv slog på sig själv och det hade tydligen inte vart nå ström avbrott heller för då vet jag att den brukar slå på sig när elen kommer tillbaka. Iallafall så kom Tindra in till oss vid 2 tiden och då märkte jag att tv stod på. Tindra trodde det var morgon fick förklara att det var mitt i natten nu och alla sover. Hon var så sur för hon vela kolla tv ju men hon somnade om.

    Tisdag i dag och i dag ska vi få besök av tessa och lilla Alva på eftermiddagen trevligt trevligt. Men före de blire väl en promenad så tjejerna får sova lite middag. Skönt denna vecka också att Per är ledig tors-sön, får se vad vi hittar på, det skulle ju behövas inhandlas lite saker inför resan =P


    3 Januari


    Vanlig måndag igen då!

    Har börjat städa bort julen, granen är borta och allt pyssel och tomtar. Julhissgardinerna och julstjärnorna är kvar till slutet av denna vecka skulle jag tro =) Tindra är ledig från dagis denna vecka med nu har hon haft ett långt jullov men nästa vecka börjar hon sen blir hon ledig igen då vi åker =)

    Tänkte visa lite bilder på vad vi gjort här hemma sen sisst.


    På köksön har vi satt liggandes pärlspont och målat stolarna vita.


    Byrån har vi tagit ut alla lådor på och gjort om den lite till 4 fack där vi fått en egen korg att ha saker i, just nu vinterkläder.


    Hatthyllan nu mer vit i följd av skohyllan Per har snickrat ihop.




    2 Januari

    Äntligen är vi inne på ett nytt år =) Inte för att det var nå fel på det förra.

    Nyår här hemma och det var super trevligt. Det var skönt att vara hemma, inget krångel med att ha packning och fixa skjuss för vi båda vela ju dricka massa gott nu när man ändå inte var gravid =) Tindra och Filippa orkade hålla sig vaken till strax efter 24 helt otroigt som de busade. Anton kastade in handuken vid 23 men det var också länge.

    Bilder i massor.







    Dansa runt bordet 438967906 varv


    lite trötta då och då



    Acktjärnsgatan vann ju på detta spel =P


    Lilla Ida som inte sa så mycket =)



    Nu börjar dom bli skapligt trötta =)


    Härligt att det bara är söndag i dag ska väl strax knåpa ihop någon lunch sen ut på en promenad med flickorna. Per måste ju fixa våran bil så vi kan ta oss någonstans.  Just nu fick han åka till avesta för att hämta den resrvdelen som vi behöver. Har nog inga planer för i dag annars.

    Åh i morgon börjar mitt favorit program igen Familjen annorlunda. Bygglov börjar också snart igen och massa annat bra.

    lunch vare ja

    RSS 2.0