28 April

Torsdag!!
 
Rent ut sagt skit väder =P
Denna månad är snart slut och hoppas Maj bjuder på varmt och soligt =)
 
Gårdagen så besökte vi nya affären som vi fått i Hofors som heter family house och jag tycker det är bra med en butik som passar alla åldrar. Barnen fick köpa lite nytt Tindra hittade ett par harembyxor och ett snyggt baseboll linne. Novelia hitta en tjockare tröjja med dragkedja och en t-shirt linne. Det var jätte fina kläder =) jag hitta en t-shirt med tryck på, jag är svag för siffer tryck på kläder =)
Vi tog en fika nere i muntebo också på eftermiddagen.
 
Matchen i tisdags så förlorade vi med 3-2,, det stor 2-2 tills 93:e minuten då brynäs fick en frispark och satte den. Typiskt. Vi hade också chanser men lyckades inte sätta dem.
 
 
Idag får jag se om det blir någon träning. Per jobbar eftermiddag och skulle i så fall haft barnvakt någon som sitter hemma hos oss, barnen sover ju men det är ju så sent på kvällen så kanske det inte är någon som  vill sitta uppe då =P

26 April

Tisdag!
 
I dag har vi serie premiär mot Brynäs hemma =)
taggad till 1000
 
Håller på med semester scheman hit och dit på både dagis där det ska fyllas i om uppsägning och lika hur de ska gå på fritids. Det är inte bara att bara och sen är inte semester klar än heller på jobbet så man får chansa lite då bara.
Men jag ska i alla fall ha 5 veckor semester =) Sedan jobba någon vecka och sedan åka utomlands
 
Vi ska ju på bröllop i sommar =) Jag har fått nöjet att fixa håret och sminka bruden =)
Skoj.
 
Barnen i Högbo
Det är så mysigt att vara där
 
 
 
 
 
 
 

25 April

Måndag igen!
 
Fullt upp på jobbet, efter det så ska vi åka till Biltema och granngården, jag ska ha tag på jordgubbsplantor och andra tillbehör till trädgården =)
 
Helgen som gick
 
Som jag skrev i fredags så skulle vi åka till Falun för att strosa runt lite där =)
Första mjukglassen åt vi där också.
 

En tur runt hammardammen innan det var dags för grillning =)
 
 
Lördagen så lekte barnen med kompisar, jag höll på ute med krattning och plock. Sedan tog vi en tur ner till muntebo för att hälsa på mormor/morfar, sedan kom moster Jennifer så de fick åka fyrhjuling. Det var kallt ute så det blev en liten sväng =)
 

Hemma så bestämde tjejerna sig för att sova över hos kompisarna/grannarna Nellie och Emma =)
Jag och Per blev själva så vi beställde mat från viva och kikade på gladiatorerna
 
 
Söndagen så kom barnen hem efter de ätit frukost så grejjade vi hemma innan det var dags för deras miniträning. Jag passa på att ta en långpromenad medans. Hemma lyste solen så skönt så jag och Tindra satt ute ett bra tag och solade oss.
 
Till kvällen i dag efter att ha kommit hem från Gävle så är det dags för vattengympa, perfekt att mjuka upp kroppen inför morgondagens serie premiär =)
 
 
 

22 April

Fredag!! =)
 
Jobba på en stund till sen så ska ag bara hem och hämta barnen så åker vi till Falun en säng och strosar lite. Nya kepsar behövs och kanske lite saker till lekstugan om vi hittar något =)
 
Är sugen på att grilla i kväll och ta ett glas rosé vin med jordgubbar =)
Vi kör nog på det.
 
Denna helg är inte så full bokad med saker, det ska bli skönt och inte ha något riktigt att anpassa sig till. det är fotbollsmatch borta på söndag och barnen har sin träning annars är det inget speciellt =)
 
Ha en fin helg.
 
 
 
 
 

21 April

Torsdag!
 
Härligt med fredag i morgon och allt blir så mycket enklare när solen skiner =)
Inte så mycket planerat i dag, hålla på hemma och till kvällen fotbollsträning.
 
I går bakade vi hej vilt =)
Jag fick ta en löptur runt hammaren själv efter jobbet för barnen lekta med kompisar och vela inte vara med, till helgen sa Novelia =)
 
Tindra bakade egna choklad muffins i går, hon var så duktig =)
 
 
 
 

20 April

Onsdag!
 
Har inte haft så mycket att komma med, inte direkt nu heller =P
Det är samma gamla rutiner, jobbar , håller på hemma, tränar och längtar till helgerna =) Låter ju skit kul??
Äh. Vi har i alla fall ett sovrum och ny säng det är såååå skönt att sova i en säng efter ett x antal nätter på soffan. Våra fina nattduksbord skruvade Per i hop i går. Nu är det bara lite piff kvar i rummet men det tar sin lilla tid att få i hop tiden till allt. Dagarna får gärna ha fler timmar.
 
Dessa nattduksbord köpte vi.
 
Bildresultat för nattduksbord trademax
Idag får vi se om vi tar en runda runt hammardammen, Novelia tyckte det var länge sen så vi kanske tar oss en vända. Sedan vela de baka kakor så det får bli lite sånt i dag då =)
 
Hallongrottor
 

Härliga hallongrottor (32 st små)

Hallonsylt: 1 dl frysta hallon 0,5 dl socker

Blanda frysta hallons och socker i en kastrull. Rör om tills hallonen smält och faller sönder och blandas med sockret. Låt koka 5 minuter, rör om då och då. Klart!

Kakor: 200 g smör, rumsvarmt 1 dl socker 4 dl vetemjöl 0,5 dl potatismjöl 1 tsk bakpulver 0,5 dl hallonsylt

Vispa rumsvarmt smör och socker luftigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en bunke. Arbeta sedan in det i smörblandningen. Forma till en längd och låt vila 15 minuter. Dela längden i 32 bitar. Rulla bollar och lägg i småbrödsformar på en plåt. Gör en fördjupning i mitten och klickan i sylt. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 12-15 minuter. Låt svalna. Ät och njut!

Bildresultat för småkakor

Kolasnittar (ca 20 stycken stora)

100 g smör 1 dl socker 2 knivsuddar vaniljpulver (1 msk vaniljsocker går också bra) 1 rejäl msk ljus sirap 2,5 dl vetemjöl 0,5 tsk bikarbonat

Rör smör, socker, vaniljpulver (eller vaniljsocker) och sirap till en porös massa. Blanda mjölet med bikarbonaten och tillsätt till smörmassan. Dela degen i två delar och rulla ut till två ca 3-4 cm tjocka rullar. Lägg ut rullarna på plåt med bakplåtspapper, inte för tätt eftersom de flyter ut under gräddning. Platta till rullarna så att de blir ca 1 cm tjocka. Grädda i 175 grader i ca 10 minuter. Skär längderna medan de är varma i lätt sneda kakor.

Bildresultat för småkakor

 

1 dl socker

200 g  smör

3 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

Ägg till pensling

pärlsocker

 

Knåda ihop degen och börja göra kringlor. In i ugnen på en bakplåtsklädd plåt. Pensla uppvispat ägg och strö över pärlsocker. 175 grader i 10 min.

 


18 April

Måndag!
 
Efter regn kommer solsken sägs det och det gjorde det i dag.
 
Helgen har gått men hunnit med rätt mycket
 
Bada lite, och efter att ha bastat så slog en förkylning ut på Novelia så hon är snorig nu hon. 
Varit på Bellas dop =)
Hon var så snäll och go lilla damen. Kusin Bianca får man aldrig med på ett bra kort det är bara tok från hennes sida. Barnen busade på så de var helt svettiga
 
Söndagen blev det inte så mycket mer än en spelad dm match mot Skutskär på Gavlevalen.
Stor fin plan
 

matchen gick inget vidare för min del, 3-1 förlorade vi med till slut.
 
 

15 April

Fredag!
 
Åh vad skönt med fredag =)
jobbar en stund till sen ska jag bara hem och hämta barnen så åker vi och badar. Per ska jobba eftermiddagshelg.
Mycket denna helg. Det är dags för dop för Bella jag har också en match i Gävle att spela och barnen har sin mini träning.
 
I kväll ska vi göra egna hamburgare mums, ett önskemål från barnen och inte mig emot.
 
Gott recept på egna hamburgare.
 
400 g blandfärs
salt
peppar
köttkrydda
1 msk oxfond
Blanda i hop allt och lägg i formarna och platta till. sedan lägger ni dom i hamburge grillen och så kikar ni så de börjar bli klara.
Bildresultat för recept på egna hamburgare
Till detta brukar jag steka bacon
lägga på en skiva cheddarost
Gurka
tomat
sallad
rödlök
Haloumi ost
Pommes
vitlökssås
Bildresultat för recept på egna hamburgareBildresultat för pommes
 

14 April

Torsdag!
 
Det närmar sig helg =)
Rätt seg i kroppen i dag efter en spelad match i går så där lagom träningsvärk, men det går över det är ju träning i kväll så. Matchen gick bra tycker jag med tanke på att det var våran första för säsongen och många spelade på nya platser och så vidare. Det slutade 3-5 till Stensätra som spelar i div 2. Vi tog i alla fall ledningen till 2-0 och det tar vi med oss till nästa match som är nu på söndag =)
 
I dag ska vi äntligen fixa med rummet igen, vi kommer av oss när det är massa andra saker emellan som tar tid. =P
 
 
 

13 April

Onsdag!
 
I kväll är det dags för  DM match hemma mot stensätra, första för säsongen så det ska bli intressant och spela. =) Snart är det ju dags för serien att starta så det är bra med lite matcher innan.
Väl hemma efter jobbet så ska jag ta hand om alla tomat plantor jag köpt och ställa upp den vid solljus så de växer på sig. Hinner inte med mycket innan samling.
 
Hur gott är det inte med räkmackor?
 
 
 

12 April

Tisdag!
 
Ska fortsätta hemma med att rensa bort sten från gräsmattan, sedan om vi ska göra lite på sovrummet. Nu har i alla fall sängen kommit.  =) Det som vi väntar på är väl att en bekant till oss ska komma och fräsa vid fönstret så vi kan sätta sockel och foder runt där. Golvet är kvar att måla med. Önskade att vi hade mer tid att hålla på.
 
Det är ju träningar, jobb och barnen som tar mesta tiden =)
 
I går bokade vi en resa till Turkiet. Vi kommer vara i Alanya i ett barn vänligt hotell som är väldigt populärt.
Syster med familj åker med oss =)
 
 

11 April

Måndag!!
 
Snart dags för en promenad i solen på rasten =)
i dag är det dags för vattengympa det ska bli intressant.
 
Helgen
 
Började med en shopping vända i Valbo med mamma/mormor och barnen =) Hittade det jag vela ha. Väl hemma sen så gjorde vi hemma gjord pizza, barnen lekte med grannarna långt in på kvällen.
 
Lördag
Åkte hem till Rebecka som fyllde på fina fransar på mig, barnen var med och gosade med hunden och pysslade . Väl hemma så fixade Tindra i ordning sig och åkte på kalas. Jag och novelia tog ett varv runt hammardammen sen åkte vi och handlade. När Tindra kom hem så packade vi bara i hop övernattningssakerna så gick vi upp till syster / barnens moster. Där skulle de sova och jag och per åkte till sanna och Göthe för middag med båtgänger =) super skoj och super god mat =)
 

Söndagen, lite halv mosig med hämtade hem barnen och tindra fick en kompis, jag och syster tog en promenad. höll på ute hela eftermiddagen, städade altanen och gjorde fint på gården. grannarna kom över på lite fika och jag fick en korg full med ostar, vin, kex och frukt =) bästa va allt körsbärsost från Norge =)
 
gårdagens middag
 
 
 
 
 

8 April

Fredag!!!
Gud så skönt med helg =)
 
Idag efter jobbet så följer vi med mamma/mormor till Valbo =) Hon ska hitta dop kläder och jag skulle vilja ha nå nytt till i morgon då vi ska på middag hos Sanna och Göthe. Vi turas om att ha middagar och denna gång är det deras tur. Vi är ett bra roligt gäng kul och träffas alla igen.
 
Ska också in på rusta och köpa en tapet som vi ska ha i vårat sovrum på en vägg där jag kommer ha garderob och en stor spegel.
 
Pannkaka i går kväll =)
 
 
mer i helgen så ska det fylla spå med Fransar, löpvändor, kalas och så kommer grannarna över på söndag för att fira mig för de kunde inte komma när jag hade fest =)
 
 
 

7 April

Torsdag!
 
Men snart så är det helg  igen =)
 
Har väl inte så mycket att komma med, länge sen jag kom med ett bak tips så jag slår väl till på det i dag då.
Har väl inget mer planerat än sen träning i kväll. Nästa vecka drar DM igång så det är bra om vi tränar så mycket som möjligt. =)
 
Olika chokladkakor http://blogg.mama.nu/bakverkochfikastunder/2015/05/23/mina-kladdkakor-28-recept/
 
Mörk chokladkaka
 
Bildresultat för goda kladdkakor
 

Botten

100 g smör

2 ägg

3 dl strösocker

1 1/2 dl vetemjöl

5 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

 

Smält smöret. Blanda övriga ingredienser i en skål. Rör ner det smälta smöret tills allt blandat sig. Smöra en löstagbar form på 24 cm. Grädda i 175 gr i 20 min. Låt svalna ca 10 min.

 

Glasyr

2 dl vispgrädde

1 dl socker

1 dl ljus sirap

100 g mörk blockchoklad

100 g smör

 

Blanda alla ingredienser till glasyren utom smöret i en kastrull. Låt koka tills den tjocknar en aning (15 min). Tag av kastrullen och rör ner smöret till en jämn fudge (den är lös men stelnar i kylen). Bred glasyren över kakan och låt den kallna i kyl. Det tar ca 3-4 h.

 

Mjölkchoklad klasskaka

 

100 g smör

200 g Marabou mjölkchoklad

2 msk mjölk

2 msk ljus sirap

3 ägg

2 dl socker

2 dl mjöl

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

 

Smält smör, choklad, sirap och mjölk till en jämn massa. Tag av kastrullen ifrån värmen. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Rör ner chokladblandningen i äggvispet och rör till sist ner mjölblandningen. Smöra en form på 24 cm och grädda kakan i 175 gr i 18 min. Låt kakan kallna i kyl några timmar innan servering.

 Krämig nutella kladdkaka

 

100 g smör

2 dl nutella

2 msk mjölk

2 msk ljus sirap

3 ägg

2 dl socker

2 dl mjöl

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

 

Smält smör, nutella, sirap och mjölk till en jämn massa. Tag av kastrullen ifrån värmen. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Rör ner chokladblandningen i äggvispet och rör till sist ner mjölblandningen. Smöra en form på 24 cm och grädda kakan i 175 gr i 19-20 min. Låt kakan kallna i kyl några timmar eller över natten innan servering. Serveras kall.


6 April

 
 
Onsdag!
 
Regn i dag med, tur det finns paraply.
 
Nu är i alla fall en ny säng och sängbord beställda kommer blir så bra i vårat sovrum. =)
Börja med att måla golv i dag.
 
Har också gjort en välbehövlig beställning på kläder åt barnen, de nöter så mycket på de dom har i skolan och på dagis så hoppas dom blir nöjda =)
 
Våran Novelia leker så bra och det är så roligt att lyssna på henne när hon leker =) Hon kan sitta i timmar och leka, då hon ofta pratar med värsta inlevelserna.
 
På denna bild så pratar hon i en låtsas telefon och brister ut i vaaaaaaaaaa gör du slut med mig?? jaha jaja då får jag hitta någon ny då =) alltså hon är så roligt =)
 
 
 
 

5 April

Tisdag och massa regn =/
 
Tråkigt väder hoppas det inte regnar i kväll när vi har träning, dock har vi en väldigt sen träning också så kanske det har slutat.
 
I går var det full fart, hämta barn, tvättade upp massa kläder, lagade hemgjorde pannbiggar sås och potatis, diskade, myste i soffan innan barnen skulle sova. Sedan målade jag i flera timmar. Nu är det bara en omgång kvar sen är det bara golvet kvar att måla också =P sååå tråkigt att måla.
 
 
Efter att ha hämtat barn på skola och dagis i dag så får vi se om jag ska hinna måla något eller om per har målat innan han går ut och jobbar eftermiddag. Som sagt sen träning i kväll 20:30 till 22 man tror man drömmer.
 

4 April

Måndag!
 
Snabbasta helgen jag var varit med om.
 
Helgen i sthlm har varit jätte bra, kom ner i skaplig tid på lördagen, checkade in på hotellet på Stureplan, kika runt i butikerna där i området innan vi tog oss vidare till mood gallerian och stora gallerian på Sergels torg. Åt lunch där och sprang runt i butiker =) Det var bara 10 min promenad till Sergels torg så vi bodde verkligen i centrum. Hitta lite smått och gått höjdpunkten var affären TGR som jag kunde köpa allt i men får ju inte med allt hem sen på tågen. Senare gick vi tillbaka till hotellet och gjorde oss i ordning för att möta upp alla andra på hotell baren. Vi tog oss vidare till Wallmans salonger där det var mat och underhållning. Tyckte det var bra först men sen var det sega låtar och man började bli lite trött =P men på slutet rev de i gång ett snäpp så då fick vi dansa lite =) Vi åkte vidare till Gold and hits för att dansa, som vi dansa och blev trött sen tog vi en promenad hem till hotellet på bara 5 min så gick vi och la oss =) Så gott med hotell frukost på morgonen, vaknade upp pigg och alert. Satt på tåget hem kl 13 och det var skönt att komma hem =)
 
Jag delade rum med Elin =)

Väl hemma på söndagen så var det kramkalas med familjen, vi började måla i vårat sovrum och sen var det kväller. Det ska målas några gånger till bara sen kan vi flytta in =)
 

1 April

Fredag!!
 
Hoppas ni lurar på era nära å kära =) Jag har dock inte lyckats med något lureri ännu =/ men jag funderar lite.
Nu har barnen och mamma o pappa åkt upp till stugan så kommer de hem på söndag =)
Jag var ner till muntebo på lunchen och träffade dom lite.
 
I morgon går tåget kl 9 från robertsholm till gävle och sen vidare till sthlm =) det kommer bli roligt, shopping, Wallmans salonger, mat och casino. Kommer hem bra tid på söndagen också =)
 
Hoppas ni får en bra helg

RSS 2.0