28 September

Onsdag!
 
Gud så det har regnat i dag, det var länge sen tyckte jag de kom så mycket regn.
Tur de slutat nu så här lagomt till lunch så man kommer ut på en promenad.
 
I går så var det mest att hålla på hemma klippte gräs, kasta bort gamla blommor, städa undan utemöbler och donade.
 
maten blev hambrugare med bröd, tomaterna är plockade ute från våra plantor, vi fick verkligen super mycket tomater detta år.
 
 
Idag har jag inga planer riktigt, ska ta en jobb när jag kommer hem från jobbet sen får vi se =)
 
 

26 September

Måndag!
 
Ny vecka igen.
 
Dagen består av jobb, har hunnit med att smita till barnens skola för att gå på hälsoundersökning med Tindra. Sedan hämta barnen på fritids och så är det dags för deras miniträning att börja igen, denna gång på måndag kvällar =) Passar på att jobba av mig lite medans. Sedan är det föräldramöte för 1:an. Fullt upp med andra ord.
 
Helgen
Fredags så cyklade vi till skolan och jobb så efter jobb skulle jag hämta hem tejerna och då tänkte jag att Jeppe får följa med =) Han klara en bit sen blev at super skrajj med att åka i cykelkorgen =) blev badhuset på eftermiddagen och avsutade med tacos och mys.
 
 
Lördag
 
blev inte så lång sovmorgon, hunden ska ut och rastas och sedan var det bara att sparka i gång dagen. Började med storstädning, rensa ur skåp med mera. Efter per kom hem från fm skift så åkte vi ner till Bäckebo för att umgås med barnens kusiner, farbröder,  faster och farmor å farfar. Blev korvgrillning och fyrhjuling åkning. Väl hemma så var det dags för hockey.
 
 
Söndagen
 
En känslosam dag =)
Jag spelade min sista ute match med mitt älskade lag =) De ropades upp i högtalaren mitt namn och att laget plus haif hade köpt blommor åt mig, så fin avtackning. Jag grät typ hela matchen, jag kom på mig själv att jag grät =) ´Det var så fint gjort. Nu lägger jag dubb skorna på hyllan och så ska jag spela klart inomhus serien sedan är det fenito =) Jag kommer vara kvar inom haif fast vara tränare åt mina barns fotbollslag =)
Per å barnen var och titta på matchen i går men drog en bit in i andra halvlek för att åka hem och laga fin middag <3 jag och per hade 11 års dag i går =)
 
 

22 September

Torsdag!
 
Ja jag har inte så mycket att skriva, dagarna flyter på! Jobba, hålla på hemma, träna, äta och sova typ =)
I går efter jobbet så var barnen sugen på att baka så de gjorde sockerkaka och chokladbollar. Efter de tog jag med Tindra runt hammardammen, hon cyklade och jag sprang. Sedan gjorde Per i ordning fläsk och raggmunk, super gott =) I dag så kommer barnen ha kompisar med sig hem så det är fullt hus när jag kommer hem. Till kvällen blir det fotbollsträning.
 
 
recept på kakorna jag bakade här om dagen
 
Choklad chip cookies
Bildresultat för choklad chip cookies m&m
 
 
225 g smör
2,5 dl havregryn
2 dl scoker
1 rsk vaniljsocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
m&ms choklad
 
Värm ugnen till 225 grader, klä en plåt med bakplåtspapper
Arbeta i hop smör, havregryn, socker och vaniljsocker. Tillsätt ett ägg åt gången.
Blanda samman mjöl, bakpulver och salt, rör ner det i nlandningen och tillsätt m&m. Rulla runta pingisbollar och lägg ut på plåten. grädda i 8-10 min i mitten på ugnen.
 
Novelias sockerkaka
 
Bildresultat för sockerkaka
 
50 g smör
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
 
Börja med att vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
Sedan smälter du smör och tillsätter mjölken (låt svalna)
Blanda i mjöl och bakpulver i smeter och tillsätt sedan smörblandningen,
Rör om så det inte blir klumpar.
Häll i smeten i en smörad och bröad form. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 min
 
 
 

19 September

Måndag igen!
 
Lite kyligare ute nu på månarna, men när solen kommer fram blir det skönt igen =)
 
Helgen bara for i väg.
 
Fredags som sagt så blec det ett besök i badhallen. Mysigt.
 
 
Lördagen var brudarna taggad epå match borta i Torsåker, vi körde en liten tunering med 4 lag, de hade super skojj å nervösa var dom.
 
 
Lördagen fortsatte med kräftskiva i muntebo, jag knäppte tyvärr inga kort, men det var gott och trevligt.
 
Söndagen så höll vi på hemam med de mesta, veden blev klar, jag kom i kapp med tvätt, hann baka lite kakor som vi sedan gick över till våra nya grannar med =) (bror och maria) , Klippte gräs både där hos dem och hemma, fixade med gardiner hemma och kvällen fick avslutas med pizza och hockey =)
 
 

16 September

Fredag!!!
 
Äntligen kom helgen =)
 
Startar den på bästa sätt, hämta barnen på skolan sedan packa badväskan och besöka badhuset =)
Sedan blir handla lite inför kvällen/helgen, nån god mat och fredagsmys.
 
I morgon ska barnen spela match mot torsåker i fotboll, ska bli spännade och se hur det går, det blir en avslutning för dom så kommer de få korv med bröd. Till kvällen så ska vi ner till muntebo på kräftskiva hos mamma och pappa, det ska bli trevligt.
 
I går spelades det match borta mot sätra som slutade 1-1. Hade varit mer rättvist om vi hade vunnit , vi hade så många chanser och bra spel =)
 
 
Nästa söndag är det min sista match, sedan lägger jag skorna på´hyllan =) Det är dags nu efter alla år som jag spelat. Barnen börjar bli så stora så de talar om vad de tycker och känner, jag är så beroende av alla andra när Per jobbar. Det ska bli skönt faktiskt men kommer ju sakna alla i laget men vi träffas väl lite då och då ändå =) 

15 September

Torsdag!
 
Äntligen närmare helgen =) I dag efter jobb blir det att fixa med allt hemma, hinna med att packa fotbollsväska, laga mat, skjussa ner barnen till mormor och morfar, ut och gå med Jeppe bland annat. Barnen får vara med mormor å mordar ett tag sen får de åka hem till oss och natta barnen så de kommer i säng. Jag kommer komma hem sent i kväll då vi har borta match. Per jobbar eftermiddag så han kommer hem före mig.
 
I går var vi i skogen på baksidan av vårat hus, full fart på Jeppe och Tindra plockade blåbär =)
 
 
 

13 September

Tisdag!!
 
Sådant härligt väder det är =) Så skönt att komma hem från jobbet och kunna vara ute och det gillar Jeppe han vill vara ute jämt jämt. I går klippte jag gräset och så passade vi på att grilla =)
 
 
En bild på töserna från Turkiet, här var vi på väg till hotellets bufee och barnen skulle uppträda för all publik =)
 
 
I dag är planerna så att stapla ved, ta en jogging tur, handla och laga mat =)

6 September

Tisdag!!
 
Ja jag ska berätta om våra lilla Hund Jeppe Forsberg som har flyttat hem hos oss nu =)
Vi hämtade honom som sagt i Söndags efter alla kalas, han sa inte ett ljud när vi bar ut honom till bilen och till sin bur. Han var helt tyst på vägen hem. Väl hemma så sprang han runt och lukta på allt, busade och myste med barnen. Han är så lugn å snäll och såååå söt!!!
 
 
I dag ska jag försöka klippa av gräsmattan också, blir ett besök i muntebo också mamma vela ha håret färgat =) Ingen match i dag så då har jag mycket tid över, matchen blir på söndag istället.
 
 

5 September

Just ja nu är det september.
 
Tänkte jag skulle uppdatera om våran resa =)
Helt underbar.
 
Började dock med att flyget var försenat 11 h så i stället för att åka 18 på lördag kväll så blev det 05:00 dagen efter. Vi fick spendera kvällen på ett hotell på arlada. Gick och försökte sova där vid 22 tiden för att orska kliva upp 02:30 då taxin skulle köra oss till terminalen. Planet gick 05:00 och det var ett stort flyg med massa passagerare.
 
Väl framme på morgonen så väntades det en bussfärd på 2 h. Varmt som tusan. flygresan gick bra Novelia somnade efter 5 min  och tindra strax där efter så de sov tills landningen 3.40 min.Blev dopp i poolen direkt när vi kom fram =)
 
 
En varm vecka, solbrända blev vi allohopa, super trevligt att åka med syster med familj.

RSS 2.0