30 Januari

Fredag!!
Tjoho helgen är här =)
 
I dag är det dags för Tindras Pyjamas party, efter jobbet ska det hem och förberedas lite-
kl 17 kommer henens kompisar och alla kunde komma så det var ju super kul. Det ska bjudas på korv med bröd, chips, popcorn och läsk. Tindra har önskemål på lite lekar och film. Det kommer bli trevligt.
Efter partyt blir det att mysa ner sig i soffan, i morgon komme ju släkten för kalas =)
Jag ska försöka sova ut, blev inte så mycket sovandes förra helgen då det var cup konstiga tider.
 
 
 
 
 
 
Hinner med några löpsvängar i helgen med, nu när det inte är så blött så lär man passa på, har grym träningsvärk efter fyspasset i onsdags, tur man mjukar upp lite med promenader och löpturer. I går torsdag körde jag kettelbell efter all möblering och pysslandes, somnade som en stock sen. Det blev bra som tur var Tindra sov i sitt rum i natt =) nöjd tjej, nöjd mamma
 
 

Trevlig helg

29 Januari

Vad är det för en dag? Vad är det för en dag? jo det är ingen vanlig dag för det är Tindras födelse dag
hurra hurra hurra
 
Älskade Hjärtat blir 6 år i dag =)
 
Vi gick upp och gjorde iordning en frukostbricka med macka och varm oboy som hon önska och så hade vi 6 ljus i mackan. Sjöng för henne och hade paket öppning =) Lycklig tjej och lyckliga föräldrar
 
Per lämnar på dagis vid 13 tiden innan han ska ut eftermiddag och jag har hämtning idag. Vi ska baka dumlekakor som är Tindras Favorit som hon kan baka helt själv =) jag hjälper till att måtta ingridienserna. Blir till att piffa till på hennes rum och möblera, städa och poa lite.
 

Dumlekakor med noblessetäcke (24 st)

200 gram smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
24 st dumlekolor
1 ask noblesse

 

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader.
Nyp ihop smör med mjöl, socker och bakpulver. Låt degen ligga kallt minst 20 minuter.
Palacera ut 24 st aluminiumformar på en plåt. Ta fram degen och dela den i 24 st små bitar. Rulla varje del till en boll och lägg dem i formarna. Tryck ner en dumlekola i varje boll.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut plåten och lägg genast på en noblesseplatta på varje kaka så att chokladen smälter. Låt kakorna svalna och förvara i kylen.

 

28 Januari

Onsdag!!
 
Regnar ute och plus grader, hmm inte så lockande.
 
Det var så roligt i morse när Tindra vaknade (först) låg och sjöng lite i sin säng och sen så fort klockan ringde sprang hon in till mig. God morgon mamma i morgon fyller jag år ocv var super glad =) Hjärtat. vi gick ner så Per fick gå och lägga sig efter sitt nattskift. På dagis så började Tindra och Filippa dansa runt å sjunga och var på så bra humör =) Åh min bästa Filippa fyller år i dag sa Tindra, go ungar
 
I kväll måste jag slå in Tindras pressenter och förbereda lite inför i morgon bitti då det blir skön sång och paketutdelning =) Ska också träna i kväll då vi har sen fotbollsträning.
 
Gårdagens utelek efter jag kom hem från jobbet =) så fint de var ute i går, ljust tills klockan var 16:30.
 
 

27 Januari

Tisdag!!
Vilken fin, vacker dag det är.
Nog för att det är tisdag så är den bra =)
 
Skottning, fixa hemma och laga mat står på schemat. Sedan löpning plus styrka
 
Bilderna från julgransplundring,
De var fullt med kompisar där så de hade jätte kul =) höjdpunkten, godis påsen!
 

26 Januari

Måndag!!
Det går ju för fort som vanligt
 
Öser ner snö ute nu, tråkigt nu får det bli ett stopp så kan snön bara ligga kvar nån vecka till innan det ska smältas bort =)
 
Bilder om helgen
 
Hämtade upp dessa gobitar och mormor efter jobbet i fredags och drog till badhallen =)
 
Fortsatte hemma sen med, tacos och mys innan jag begav mig till Sandviken för att spela cup. Som sagt vi hade våran match 23:45 och det gick bra att sitta där och kolla matcher och vi taggade till, spelade hög musik och hade roligt. Vi förlora dock matchen mot Valbo div 1, de var bättre helt enkelt =)
 

Kom hem efter 01, försökte somna tidigt men det gick inte, klockan ringde 07:00 klev upp och åt frukost med familjen innan det var dags igen att åka till sandviken för match. Mötet blev mot huge div 1, vi förlora den med men hade ett bättre spel än första matchen och mer vilja. Sista matchen mot valbo som spelar i våran serie, vi förlora men kunde ha vunnit, det stod lika ett tag men vi gjorde markerings missar och förlora tyvärr. Vi åkte ut.
 
Väl hemma igen runt 13 tiden, hela dagen framför mig. Vi tog oss till affären för inhandling av lördags godis, myste hemma med spel och lite hockey, innan vi åkte till Bäckebo för att fira svärmor som fyllt år. Det bjöds på tacos och tårta. Vi var hemma vid 21 tiden igen och barnen var trötta så vi nattade bara dem och började kika på film. Jag var jätte trött så jag var inte social alls =)
 
Söndag
 
fin väder, var ute länge och åkte i backarna =) innan vi åkte på julgransplundring

I kväll är det fotbollsträning.
 

23 Januari

Det är fredag =)
 
Underbart som vanligt, denna helg kommer bli mycket bra.
Lunch på hansons om dryga timmen, sedan när jag slutar 13:30 ska jag bara hem och hämta busarna så ska vi åka å bada. Mamma/mormor blir med också, mysigt. Sedan ska de lagas tacos och ha mys, sendan åker jag in till Sandviken för att spela cup.
Våran match börjar 23:50 men vi åker in till 20:30 så vi inte sitter hemma och blir trötta.
 
Hoppas jag somnar fort när vi kommer hem säkert efter 01 någongång, ska upp sen igen och i väg då vi spelar match lördag morgon 09:50. Sedan runt lunch blir en till match. Sedan när alla matcherna är slut och hur det går så ska vi ner till Bäckebo och fira Pers mamma som fyllt år och ska få middag.
Söndagen är planerad med julgransplundring på folkan  =)
 
Ha en fin helg alla

22 Januari

Torsdag!!
 
Vaknade före klockan i dag, jag och Novelia låg och snurra på oss kvart över 6 för hon var också vaken =) Hon kommer ju in till oss varje natt nästan, ligger mellan oss och vill ha trygghet. Inte mig emot men vill hellst att hon ska sova i sin säng hela natten. Tindra var lika dan mellan 4 års åldern fast hon kom bara in i bland. Novelia säger att hon inte vill sova i sin säng och att hon ska försöka göra de. =) De ska få nya rum detta år så det kanske blir bättre, Tindra kommer flytta in i andra rummet så fort hon fyllt år och fått sina pressenter =) Bland annat en tv och filmer.
 
Idag är det städdag hemma, ska ha hemma träning med, kanske en solning få se vad jag hinner =) I går när jag kom hem skottade vi massa snö eller Per gjorde hälften, men vi har ganska mycket att skotta. Idag är det dags att skotta med, barnen hjälper till (att åka snösläde) =)
 
Jag har ju bakat klart inför hennes kalas, de gjorde jag i början av månaden.
 
Kärleksmums kommer här som jag bakade, stora fluffiga och så klart goda
såg att de låg så långt bak i mitt arkiv så nu kommer den nyare.
 

Kärleksmums

 

Ingredienser

  • 225 g Smör
  • 2 dl mjölk
  • 5 st ägg
  • 4 12 dl strösocker
  • 1 12 msk vaniljsocker
  • 1 14 dl kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 6 dl vetemjöl

Glasyr:

  • 75 g Smör
  • 200 g ljus blockchooklad
  • 1 12 msk vaniljsocker
  • 5 dl florsocker
 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en långpanna ca 30x40 cm eller lägg i ett bakplåtspapper. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Ha koll den ska inte bli torr, ju lösare ju godare tycker jag =)

Glasyr: Smält chokladen över ett vatten bad, ha i smöret,vaniljsocker och florsocker och blanda väl. Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna.


21 Januari

Onsdag!
Det bokstagligen vräker ner med snö ute, men det är inte så kallt ute så jag tror de smälter snabbt.
I dag är et som sagt onsdag och nu går det åt rätt håll mot helgen.
 
Kollade igenom massa bilder från öland i går och längtan är stor efter sommaren =)
 
Ursäkte Tindra och Novelia när ni blir större och få se dessa nakenfisar =) hihi så sött ju
 
 
Jag längtar som sagt, detta år blir bror, maria och Bianca med också =)
 
Nu tillbaka till verkligheten, blir lite pulka bob åk när jag kommer hem, sen matlagning, läggning av barn sedan har jag en sen fotbollsträning på onsdagar.
 
 

20 Januari

Tisdag!!
 
mmm ni vet ju vad jag tycker om Tisdgar och detta är inget undantag. Jag är inte trött men när jag har bestämt mig för att inte tycka om tisdagar så är det så.
 
Väldigt roligt nu på fotbollen, vi har bra stämmning och ett bra tempo, passningar, spel sitter och det är ju bra för på fredag börjar Allstar tropy cup i sandviken kl 23:50 har vi match =/ vi åker in tidigare och kollar på matcher så man inte sitter hemma och hinner bli trött =)
 
I dag så är det vilo dag från träning, har ju bara lättare promenader. på rasterna och går till jobbet på morgon så jag har fått en liten dos =).
 
Jag är lite i krig med lekmer då de inte skickar en ny surfplatta utan man måste beställa en ny , och den är slut i lager!!! , jaja får se vad de svarar på mitt mail då det inte har något nummer att ringa
 
.

19 Januari

Måndag igen!
Snön trillar lite lätt ned skapligt väder, inte för varmt eller för kallt. En vanlig vinter dag lär jag säga.
 
Helgen
 
När jag hämtade barnen på dagis så åkte vi nästan direkt till isen och åkte lite skridskor, det gick inge bra för Novelia, hon tappa tålamodet och satt och sura medans jag och tindra å´kte ett tag till. Sedan dela vi ut inbjudan till TindrasPyjamas party =) Fortsatte till affären köpte hem  till fredags myset.
Maten blev riktigt god, inlägget med recept är på  förgående inlägg.
 
 
 
 
Lördag
 
Började med mys frukost, och här på Bilden så har Tindra tappat sin andra framtand och hon var ju överlycklig och tand feen lämnade två guld tior i ett glas natten till lördagen =)
Vi hälsade på i muntebo, färgade håret på mamma, fika och sen tog jag en löptur med hunden Lova. Hemma igen så lagades det middag, kika på tv och bara myste
 
 
Vi byggde en jättestor snökojja =) så roligt, vi var ute i flera timmar. Innan dess så var jag ute på en löptur.
 
Senare på eftermiddagen så kom Elin och fyllde på fransar på mig och mamma =) Avsltade kvällen med fotbad för mig och tjejerna och blev trötta och mosiga, tjejerna gjorde kväller vid 19 och jag höll mig vaken till Per kom hem frpn jobbet men somna ganska snabbt sen. =)
 
I dag så är det inte mycket mycket planerat förutom fotbollsträning till kvällen

16 Januari

Fredag =)
Underbart, denna vecka har gått jätte fort, inte mig emot.
 
I helgen har vi inte mycket planerat och det är skönt, bara vara hemma och mysa, leka ute i snön, eventuellt gå på julgransplundring med ovako. Per jobbar eftermiddag hela helgen så det blir jag och tjejerna.
I dag ska vi skicka ut Tindras kalas kort till sina kompisar, hon ska ha pyjamas party stora tjejern =)
Få se om vi hinner åka lite skridskor innan vi börjar med maten. Jag slutar ju tidigt på fredagar så de ska vi hnna.
 
Ikväll blir det Kyckling gryta med skivad potatis i ugn  (bilderna från google) men mina recept
 

Krämig kycklinggryta

 

4 st kycklingfilé

3 dl vispgrädde

2 dl creme fraiche

1-2 tsk soja

1-2 msk hel grönpeppar

1 gul lök

1-2 vitlöksklyftor

1 röd paprika

Smör till stekning

Salt & Peppar

Strimla och stek kycklingen och lök, tillsätt grädden, creme fresch, soja, paprika, peppar, vitlök och peppra, salta eller lägg till andra kryddor.

 

Potatis skivor i ugn

Skiva potatisen i 1/2 cm tjocka skivor. 
Lägg på en plåt och häll över olivolja.eller annan olja 
Vänd potatisen i olja, salt, peppar, jag brukar ha rosmarin och stek ca 20 min i ugnen.
Vänd potatisen några gånger under tiden den steks.
Så gott
 
Kall sås till salladen
 
1 burk creme fresch
smula en halv fetaost
salt
peppar
1 msk sweat chili
 
 
 
Det var menyn de för ikväll, så roligt att de kommer visa frångarna på fortet igen. Barnen är överlyckliga å jag med =)
Trevlig helg på er
 

15 Januari

Torsdag!
Det går åt rätt håll, snart helg.
 
Planer för dagen? Lite städning, tvättning och göra pannkakor. Sen ska jag ta mig ut på en löptur, inte blivit så många nu efter jul och nyår. Man får faktiskt säga att det finns dåliga kläder för att gå ut och springa. Är det -15 till -20 grader så är det inte skönt inte.  Iallafall  för mig, jag fryser ändå och får ont i lungorna och det blir tungt. Men nu är det bra väder igen så det är bara att masa sig ut =)
 
Jag och mina fina syskon <3
 
 

14 Januari

Onsdag!
Lika härligt väder i dag med sol =)
 
Sitter och klickar hem lite pressenter till Tindra som fyller år snart.
 
Så mycket fint de har på H&M, hon kikade i katalogen här om dagen och fastnade för några kläder. Sedan ska hon få en tv på sitt rum med. De har en tv i dag som de har i sitt gemensamma rum men Tindra vill ha eget rum nu.  Ny belysning kommer hon också få =)
 
 
Jag är inte så Fashinerad över byxorna men hon vela så gärna ha dem =)
 
Lite annat smått som hon ska få
 
I dag så är det som sagt onsdag och vi har träning i kväll.
Snart dags för cup igen =)
 
Ha en bra dag

13 Januari

Tisdag!
Åh i dag är det så härligt väder, nu skulle man vart ute vid någon backe och åka pulka bob med mera. ha var, choklad och ostmackor med mums =) Får njuta av solen på rasterna.
 
Efter många om och men så  dag skickades paketet tillbaka med Tindras surfplatta som ej vela fungera som hon fick i julklapp av oss. Novelias fungerade jätte bra så de får samsas om den fram tills Tindras nya kommer. Lekmer har bara en mail adress så allting har bara tagit låång tid. Nu så.
 
Bakverk från förra veckan =)
alla recept finns under kategorin mat & bak
 
 
 

12 Januari

Måndag!
Fy så kallt de var i morse när jag gick till jobbet, det blev bra efter en stund då jag fick upp lite värme =)
Barnen och Per sussade så gott när jag gick i morse, men på onsdag få de kliva upp med å gå till dagis å jobb.
 
lite bilder på sånt vi gjort sen sist
 
Leklandet är alltid en hit =)
Spelat bilma cup i Ockelbo, det var vår bästa cup hitils, vi var duktiga.
 
lekt med kusiner å kompisar,
 
Nu har vi äntligen lite snö med =) Från att inte ha nå snö alls så finns de hur mycket som hellst ute. Nu kommer vi fortsätta åka skridskor på nedre robertsholm när jocke är så duktig att ploga och hålla
Träning till kvällen vad jag vet, tror jag får skotta lite om det fortsätter så här.

4 Januari

Söndag!
Dagarna går och går och nu har vi Januari :) Tindra fyller 6 år denna månad, gissa om hon är taggad? :) 
 
idag har jag städat bort julen, stått å strukigt i några timmar och gjort fint. Hunnit handla och hälsat på i muntebo. 
 
Helgen gick super snabbt, de va ju nyss fredag. Då var vi i Valbo i några timmar, sedan var det bowling och matlagning, lekar med laget, super trevligt. Jvm avslutade kvällen de är så duktig.
 
Lördag så åt vi frukost så åkte vi ganska direkt till Sportys lekland i Falun och busade på. Åt sedan på Max innan vi åkte hem. 
om några timmar är det dags för JVM igen semifinal :)
 

1 Januari

Då var 2015 här ;)
så har vi torsdag idag och vi kom hem vid lunch tid idag. Vi åkte upp dit på söndag och stannade där tills idag. Vi har kollat massa hockey, ätit god mat, kikat på Julia som spela match i enviken, umgåtts och bara haft de bra. 
Söndags när vi kom upp på eftermiddagen så var också mamma och pappa med upp soM åkte hem på nyårsafton då de lära ut å jobba natt. 
 
Nyårsafton började vi med att kika film efter frukosten alla då mena jag syster Jessica med familj. De kom upp dagen före nyår. Sedan grilla vi korv, sen gick vi till en pulka backe och åkte Bob. Vi gjorde en snölykta vid stugan och sen förberedde vi maten. Vi åt kyckling med chips. Det är så gott ska ge er receptet. Vi åt även ost å kex. Mätta å så kolla vi så klart på hockey så duktiga juniorer:). BarneN var inte ett dugg trött till kl 12. Vi spela spel å hade trevligt. 
 
Nu är man som sagt hemma igen, en del tvätt å plock. Har hunnit med en löptur med. Snart dags att laga mat och mysa hemma. I morgon är det Valbo som står på schemat och sedan bowling och middag med laget ;) trevligt ska de bli

RSS 2.0