30 December

Nyaåret närmar sig och i dag på agendan står det städa, tvätta, handla, sola med mamma, träna fotboll, sen kvällen visar det sig, blir nog lungt i soffan. I morgon ska vi först ha bob/pulka race med ett helt gäng å grilla korv , sen får man åka hem å göra sig i ordning för festen vi ska på hos grannarna ska bli trevligt =)
 
Igår tog vi ett besök på hoforshallen, det var mysigt och kul att Thilda kom på premiär dopp i Hofors =). Synd bara att de fick stänga av ett tag för det var nån som hade gjort på sig i poolen. kvällen hemma så gjordes det god mat nått glas vin och spel med familjen.
 
Snart är ledigheten slut på¨onsdag är man tillbaka igen och ganska långt tills nästa ledighet igen.
 
Lite mer kort från våran Jul
 
Leker med julkklapparna hemma
Tindra bär farmor å farfars katt sigge =)
Novelia tokar sig i deras soffa
 
 
Glögg å julgodis =)
 
Svärmor å svärfar fixar 
 
 
tindra i farmors famn
 
här kommer tomten med sina nissar som delade ut ett varsit paket till barnen =)
 
Novelias syn på tomten å nissarna
 
Lek å stojj med farfar å kusin william
 
Nu ska det städas
 

28 December

Fredag!
 
dagarna går så fort nu när man är ledig, synd de men försöker hitta på så mycket som möjligt under ledigheten. Barnen ska leka med allt de fått samtidigt, de ska pärlas, göra halsband, spela spel, leka doktor, leka med docker å allt vad de är ;D som är syssel satta..
 
Mitt förra inlägg skrev jag från mobilen å¨det blev ju bara tok med orden..
 
Julafton skrev jag om. Juldagen så firade vi jul i Torsåker hos barnes farmor å farfar med fastrar, farbröder å kusiner. Julmat å tomten kom på besök med tomte nissar jätte mysigt ordnat. Nöjda barn med massor med julklappar. 
Annandagen så hade vi tacos å spelkväll hos oss med min syster med familj det var verkligen gott med tacos :D
Sen igår blev de julmat hos Pers mormor å mer julklappar.
 
I dag så blire besök på systemet så vi har nyårs drickan och handla lite gött.Vi ska väl åka bob å ta med varm choklad och göra klar vår iglo som vi började med
 
I dag vakna vi 9:00 det har hållt i sig hela julledigheten ;D så skönt..
 
Vår jul i bilder
 
 
Besökte badhuset
 
Julgranen klädd ;D
 
Leker med julklapparna på julaftonsmorgon
 
Bob åkning  och fika pause
 
Tomten hade visst lämnat klappar under våran gran på julaftonsmorgon =)
 
Våran lilla ängel =)
 
Novelia blir jätte rädd för tomten, men gick över =)
 
Här ger hon napparna till tomten =) å jag fick tårar för nu blev hon en stor tjej.
 
Leker timme efter timme ;D
 
 
Att se hur barnen blir glada och lver lyckliga när de öppnar julklapparna då smälter hjärtat ;D
 
Fortsätter med fler bilder i morgon ;D
 

27 december

Dags för en uppdatering!! 
 
Har Inge koll på dagarna alls nu när man är ledig ochPPM det stämmer ska det vara torsdag idag. Hoppas ni haft en trevlig jul och god fortsättning på er. Vi har haft det jätte bra. 
Julafton började på morgonen hemma hos oss med julklappsöppninh och mys för tomten hade vart där och lämnat julklappar under granen och vilken lycka att se barnen när de öppnar sina julklappar. Sedan for vi till torsåker för mat och Kalleanka. Juldagen firade vi riktig jul där med kusiner å så. Vidare på julafton så firade vi kvällen hos mamma å pappa med min släkt och mat igen åh vilken rolig jultomte det kom ;) hi hi novislämnade sina nappar till tomten såååå duktig. Lärfortsätta i morgon ska till pers mormor å äta ;) 

20 December

Snart äre Jul bara 4 dagar kvar :D
 
 
Torsdag i dag. Det ska köras lite ved i eftermiddag när jag hämtat tjejerna, sen ska vi färga håret på mamma eller vi (jag). Sen ska vi hinna baka nå gott hemma å ;D
 
Har en hel del att göra innan ledigheten oj oj mycket i dag som gör att det blir stress, tyvärr sån stress så jag blir skör å matt. Nu ska det iallafall ätas lite lunch.
 
Fredag i morgon blir jullunch på jobbet sen hemgång. då far jag å per till Valbo ;D Så är det juluppehåll till 2 januari ska bli sååååååååå skönt ;D
 
Mina älskade små prinsessor <3

19 December

Onsdag!
 
Tog mig en promenad till jobbet i morse å det var skönt och uppiggande, tog en promenad på förmiddagsrasten, ska ut på en till promenad nu, Blir mycket friskluft i dag.
Hämta tjejerna på dagis och hem för pyssel dax ;D sen ska de få leka med mormor å morfar medans jag är på fotbollsträning. Per han jobbar eftermiddag i dag å i morgon, så vi får ta valbo på fredag innan han ska  ut å jobba natt. Jag måste hitta nå fint å ha på mig å tjejerna ska få varsina julklänningar. ;D Snart jul endast 5 dagar kvar.
 
Nöjer mig så
 snart så
 
 

18 December

Tisdag =)
 
I dag äre full rulle, snart äre dags å hämta barn på dagis. Senare kommer Elin å Thilda på besök ska bli trevligt å tjattra lite.
 
Sen till kvällen blir det att åka å kika på innebandy match, hoppas tjejerna orkar åka de har ju sovmorgon i morgon så det är ju bra, Eller om jag å Tindra åker Novelia är lite kvälls trött..  Novelia ska iallafall inte titta på nå mer julkalendern hon har kommit in till oss varje natt nu sen hon börja titta på det men hon blir inte rädd för vi säger ju att spökerna är snälla och inte läskiga men igår grina hon så jag tror hon blir rädd,
 
6 dagar kvar till jul Tindra frågar nästan varje dag vilken dag jultomten kommer och nu kan vi säga att på måndag kommer han till de barn som är snälla =)
 
Lite recept på jul tilltugg
 
 

Ingredienser

200 g rökt lax

  • 100 g naturell färskost med pepparrotssmak
  • salt och peppar
  • 1 dl bladspenat
  • juicen från 1/4   citron

Så här gör du

  1. Lägg rökt lax i tunna skivor omlott på plastfolie och bre på naturell färskost med pepparrotssmak. Salta och peppra.
  2. Fördela bladspenat över, pressa över juice från citron och rulla ihop laxen till en fast rulle. Ställ rullen i kylen.
  3. Skär den i 1-2 cm breda skivor då den stelnat. Servera.

 

Fler fyllningar till varma :

  • Brieost alt. mögelost med hjortron/fikonmarmelad
  • Finhackad salami, toppad med brieost
  • Färskost pepparrot med saltrulle
  • Chevreost, flytande honung och en halv valnöt i varje (alt. rostade pinjenötter)
  • Creme fraiche med finhackad rökt/gravad lax, dill, salt & peppar

 

Kalla krustader :

  • Creme fraiche alt. färskost, löjrom, rödlök och dill
  • Majonäs med fint hackad gurka, dill & färska räkor
  • Creme fraiche, mosad avocado + en gnutta chili
  • Böcklingpastej med finhackad gräslök eller krasse och en tunn skiva rädisa

17 December

Med goddag julveckan å alla förberedelser =)
Måndag i dag, jobbar i vanlig ordning märks att det börkar närma sig jul har 1000 saker att göra klart innan julledighet. åh 2 veckr kommer sitta som ett smäck ;D
 
Barnen var super taggad för dagis i morse, de har inte vart där på 1 vecka nu så går de till torsdag sen har dom också jullov. I dag ska det åkas pulka å drick varm choklad.. 
 
Helgen sprang i väg, har spelat innebandycup, vrickat foten,  skottat snö, vart på fest, fotbollsträning foten var ok och det gick bra =). Kollat julkalendern så klart =)..
 
I dag ska Per åka å fixa en julgran också, vi var på spaning i går hehe,
 
Ni ska få lite lätta julrecept så här till jul ;D
 

200 g nougat (gärna Odense) 200 g mandelmassa 150 g mörk blockchoklad

Skär nougaten i fyrkanter, ca 25 st. Rulla dem till bollar och ställ in i frysen en stund så de stelnar. Dela mandelmassan i lika många delar och tryck ut till platta rundlar. Lägg en nougatboll på varje och täck runt om med mandelmassan. Rulla till dem till släta bollar. Smält chokladen i micro eller vattenbad. Doppa kulorna i choklad och lägg på bakplåtspapper att stelna.

För att få lite fint mönster på dem kan man ta resterande choklad och ringla över med hjälp av en gaffel

 
 
Koka 100 gram margarin, 3 dl grädde, 1 dl sirap, 3 msk honung och 2 dl
socker
i ca 40 minuter. Häll över på en plåt med bakplåtspapper och bred ut
till ca 20x20cm. Strö över krossad polkagris och tryck ner litegrann. Gör
spår i kolan med en kniv när den stelnat lite. Skär eller klipp itu bitarna när
den stelnat helt.
 

Vi fortsätter på det inslagna temat och drar av julen enklaste julgodis också- chokladmüsli. Smält choklad. Rör ner müsli. Klicka ut lagon stora bitar. Klart!
 
Sen kan man alltid ha sånt här stå framme i glasburkar
 
 

14 December

10 dagar kvar till jul och det är fredag i dag =)
 
I dag ska vi ha innebanycup på värna med jobbet, ska bli roligt. Sen är det fredagsmys med familjen för hela slanten =)
 
Igår var vi på tomtekväll och det var väl ok. barnen fick lämna teckning till tomten, vi köpte lotter å kikade på ridande lucia, sen åkte vi hem till oss och käkade pannkaka å julkalender tittande ;D jag å Per är helt fast i den haha barnen bryr sig inte så mycket, Novelia kan börja leka med annat mitt i. 
 
Har nyss tryck lussebulle å pepparkakor här på jobbet å glögg fint de.. ;D
 
Har inte mycket att komma med, i morgon blir det 25+25 år fest det ska bli trevligt =).
 
Tänk om vi hade sånt här i Sverige parader..
 
 

12-12-12

12-12-12 inget frieri ännu =) 
 
onsdag i dag, är hemma och har vab med Tindra, hämta henne i går på dagis strax innan 8:00 så jag han bara ner till jobbet 30 min skulle precis äta frukost. Tindra hade feber och låg bara på soffan där. I morse när jag lämnade vid 7 så var hon bara kissnördig och var sig själv det slog till snabbt den där febern. Fick alvedon och hujedamig vilken energi hon fick febern var ett minne blott hon vela göra allting och har inte haft feber sen i går vid 8. Konstigt de där, i dag märks ingenting heller. Novelia var rolig i går frågade jag om hon vela följa med hem eller omm hon vela stanna å leka på dagis hejdå sa hon till mig å sprang in på sin avdelning, sen kom hon tillbaka nä men mamma jag vill följa med hem =) Hon är hemma i dag å med oss ;D men i dag tror jag hon saknar dagis de har vart ledig å så blev de ledig igen.På måndag är det dagis igen =)..
 
Full fart sen 7 i morse ska man vabba ska man få ta de lungt trodde jag.. nej nej... vi ska väl besöka affären senare och en löptur skla hinnas med innan Per ska på julbord med jobbet =)
 
Närmar sig jul också ;D har bara nån julklapp kvar tar det nå¨gondag framöver här. Julgodis ska göras med ;D
 
Lucia i morgon ;D tvillingarna fyller år men ska firas i helgen ;D therese å johan.
 
Vad ska man göra för lunch då?
 
bildbomb
 

10 December

Det är ingen vanlig dag för det är älsklingen födelsedag hurra hurra hurra, under 30 stäcket ett år till ;D
 
 
Igår hade vi kalas hemma alltid trevligt att ha folk hemma och Tindra trodde för en stund att det var hon som fyllde år hihi =) men snart får hon ha kalas å.
 
I dag äre ju måndag igen då och jobb, men i eftermiddag blir det lucia firande på tjejernas dagis, ska bli mysigt ;;D tur att det inte är så kallt ute. Barnen har övat kan jag lova på julsånger, De turas om att vara fröken å sätter sig på en stol så får vi andra sitta nedanför å sjunga.
 
Hade fotbollsträning i går och känns i hela kroppen i dag dom sär maq övningarna är effektiva.
 
Lagfesten i lördags blev super bra, det var jätte trevligt mycket skratt. lekarna gick bra och vi avsultade med att en popcorn påse brändes upp så vi fick vädra ur hela lokalen å tvätta kläderna när vi kom hem.. men men som sagt jätte trevligt ;D
 
 

6 December

Torsdag!!
 
Per och barnen får hämta mig på jobbet i dag haha, jag tog cykeln i morse för att jag var så trött och ela bli pigg, gick ju bra fram till time där hade dom inte plogat så man cykla och fick breställ flera gånger och ordet oh shit kom fram flera gånger. Ja jag ramlade 2 gånger också men snabbt upp igen. gick med cykeln sen sen prova jag igen och låg ner igen haha fy fan vad pinsamt men kom till jobbet 5 min före till och med ;D  inge mer cykel förns det är plogat och ej snöfall.
 
I dag ska vi hämta in en minigean och ha i hallen, sen ska vi åka vidare till Storvik för att fika hos familjen Hedberg/Sundell sedan drar vi ut på storviks öppet hoppas det inte snöar för mycket =) Barnen tjatar om Thilda dom tycker mycket om henne och det gör jag med ;D Sen blir det bara hem och lägga barnen och varva ner fredag i morgon weeej..
 
jag och Sara har planerat lagfesten nu och det kommer bli kanon bra å skojj ;D
 
Jovisst jag älskar ginatricot
 
 Hörs å ses                                                                       

5 December

Godmorgon Onsdag!
 
Snö snö snö. kul med snö (lagomt) inte roligt när det är för kallt men nu är det okej =)
 
Gårdagen tog vi ett besök några hus upp hos barnens moster å kusiner, fika pepparkakor å baka lussebullar =) när barnen hade lagt sig för kvällen tog jag mig ut i ovädret och sprang, svettem spruta på mig när jag kom inanför dörren sen gud i skruven. Kvällen svlutades i soffan med chips å polly med älsklingen.
 
I dag jobbas det i vanlig ordning, hämta barn sen ska det städas hemma och plockas, sen ska jag möta Sara på hanssons för en fika å planering av lagfesten vi ska ordna till helgen =)
 
 
 
 
 
Detta ska ni prova till Jul
 
 
 pepparkakscheesecake
Botten
250 g pepparkakor
100 g smör, smält
Fyllning
1 dl strösocker
3st ägg
400 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker (jag brukar dubbla)
1 msk pressad citron
 
Topping
3 dl crème fraiche
1,5 msk socker
1.5 msk vaniljsocker
1 dl lingon, tinade eller färska (betydligt mindre räcker).
1. Förberedelser: Ta ut lingonen ur frysen och låt dem tina på hushållspapper. 2. Botten: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Mixa pepparkakorna till smulor och bred ut på botten av en form med löstagbar botten. Häll över det smälta smöret. Blanda runt så att smöret fördelar sig jämt bland pepparkakssmulorna. Platta till så det blir en jämn botten. 3. Fyllning: Ta fram philadelphiaosten så den blir rumsvarm. Vispa socker och ägg pösigt. Rör osten mjuk och rör sedan ner den i äggvispet, vispa tills det blir en slät smet. Tillsätt vaniljsocker och citronsaft. 4. Häll smeten i formen och ställ in i ugnen. Grädda i 40 minuter till smeten har stelnat och kakan har fått en fin brun färg. Ta ut kakan och låt den svalna. 5. Topping: Rör ihop crème fraiche, socker och vaniljsocker. Bred över toppningen när kakan har svalnat helt. Strö över lingonen.
Själv tycke jag bara att den blir godare om den får stå till nästa dag. Väntar med att lägga på lingonen till det är dax att servera.

3 December

Måndag kväll!!
 
Kikar på pengarna på bordet å beställer julkort men den sidan måste ha hängt upp sig så jag hoppas den kvicknar till för det var fan krångligt.
 
I dag tog vi premiär med med sparken å lite tjaffs om vem som skulle få sitta ner och vem som skulle stå men efter mycket om och men så åkte vi några vändor =) lite för kallt ute för min smak och barnen klaga på slutet att de vela in för de sved i näsan sa Tindra. Alla tomtar är nu framme å allt som hör julen där till förutom julgranen då den kommer ju senare. Kvällsmaten i dag bestod av Sandgatans favorit isterband å stuvad potatis =)
 
Julkorten är beställda skönt =)
 
Helgen föresten spenderades på bästa sätt, haft mor å far på middag, besökt tomtesmyg, hälsat på i p-hyttan och igår middag och lottodragning om vem vi vuxna ska köpa julklapp till =) jag fick svägerskan så det blir lätt ;D
 
såå här kan de se ut när julkort ska knäppas =)
 
 
HiHi men fick ett bra kort tillslut =) ingen av dessa 

RSS 2.0