28 december

hej och hå! Det var visst måndag idag :) har haft noll koll på dagarna nu när man är ledig. Det är så skönt att kunna sova längre och inte stressa upp på morgonen :) 
idag gjorde vi ett besök på sportys efter lunch och lekte loss i några timmar.
 
Julen har varit kanon :) det gick så fort allt, först längtar man så mycket till julafton och all dess förberedelse :) när julafton var slut så kändes det som om julen var över. Konstigt de där men vi är super nöjda med denna jul :)
 
julafton hos mamma och pappa
vi befann oss där vid 14 tiden då fick vi lite fika och så titta vi på Kalles jul så klart :) sen förbereddes all mat , några bada tunna också :) så roligt att umgås hela familjen, bror med familj, storasyster med familj, lilla syster och amandah, mormor och så klart mamma och pappa då :) vi blev många med alla barn. Som det ska vara. Vi sov över och det var mysigt 😊
Juldagen så befann vi oss i malmjärnskogen hos Pers familj. Där fira vi jul med pers syskon med familjer, det blev även julmat och tomte med massa paket där :)
 
 
Annandagen så tog vi det lugnt , åt jullunch hos mamma och pappa . Kollade JVM hockey de är så duktiga :) bästa och finaste barnen <3 årers syskonkort. 
 
Gårdagen så lekte barnen med kompisar och jag höll på hemma, tog en löptur och solning :) länge sedan jag sola. Var på återvinningen och slängde massa skräp, mycket kartonger efter jul :)
 
Bianca, tindra och Bella :)
 
 
I morgon blir det bio med barnen, vi ska se Snobben, kvällen avslutas med fotbolls träning. 

22 December

Tisdag!!! (fredag)
Jeeej sista arbetsdagen för i år =) 
 
Tänkte hinna med en Valbo tur efter jag slutar jobbet men det blir så stressigt när fotbollsträningen är 18:30 vi får ta det  morgon =) vi har några saker som ska fixas och vi vet precis vad vi ska ha så det är klart.
 
 
Barnens julkläder är klara, jag har en julklänning klar, så vet jag inte om Per ska ha nån skjorta kanske
 
Min jul klänning
Bildresultat för svart klänning från only Bildresultat för gråa strumpbyxor dam
Barnens julkläder
Rutig kjol - 100% BomullTopp med tryck - 95% BOMULL 5% ELASTAN Maxiklänning - 95% VISKOS 5% ELASTAN Bildresultat för gråa strumpbyxor barn
 

21 December

Måndag!
 
känns bra att bara jobba i dag och i morgon och sen veta att man är ledig =)
Barnen är hos sina kusiner och leker idag.
 
Helgen gick i rasande fart
 
Badhus i fredags vi var nästan helt själva =) barnen hade kompisar där så de hade super kul och jag fick bubbla mååånga gåner. skönt. Vi funderar att bada på onsdag också innan vi ska spela bingolotto och förbereda julen
 
Lördagen startade efter en skön sovmorgon och god frukost, då gick vi på julgransjakt och fann en liten och stor gran, vi blev nöjda =) Efteråt lekte barnen med kompisar och jag tog en lång jogging tur. Sedan åkte vi och kikade på kusin Julias DM match, sen vidare på skridsko disco Det var super kul att åka =)
 

Söndag och fjärde advent =) 
 

Elin kom och gjorde fransar, men hon kunde bara göra på mig hon började må dåligt och blev yr och konstig, hon är gravid och då måste man lyssna på kroppen, stackars henne hon hade så dåligt samvete av att boka av alla hon hade lovat, men det löser sig ändå =)
 
 

18 December

Fredag!! =)
 
Vi har precis haft julklappsbyte och fika med jobbet =) mysigt och gott. Pepparkakor med ädelost på mums =) men nu ska få ett recept av mig längre ner här på något som är sååå gott =)
 
Ska snart gå hem för dagen, hämta ut paket på posten, barnens julkläder =) sedan hämta barnen och sedan beger vi oss till badhallen för lite bad. avslutar kvällen med pepparkaks hus bygge och lite god mat.
 
Mer i helgen ska vi ge Valbo ett besök, göra fransar och barnen ska leka med kompisar =)
 
snart jul bara 6 dagar kvar
 
Min julklapp jag fick i dag =)
 

Pepparkakspinnar i ädelostkräm =)
Bildresultat för pepparkakspinnar doppa i ädelost
 
 
500 g pepparkaksdeg
 
Ädelost dipp
140gram ädelost
2 dl crème fresh
 
Blandar i hop detta med en gaffel.
 
1. sätt ugnen på 225 grader
2 knåda degen och dela på 30 bitar sedan rulla dessa till 30 långa längder.
3 lägg på bakplåtspapper grädda i ugnen i omgångar 5-8 minuter
 
 

17 December

Torsdag!
 
Jag hade faktiskt fredags känslor i morse när jag vaknade men nää det var torsdag. Barnen har julbord på skola och dagis i dag och vid lunch tid i dag så ska jag besöka Tindra i skolan och se hur de har haft det denna termin, de skulle bjuda alla föräldrar på fika i dag. Sedan åker jag tillbaka och jobbar igen. Tindra följer med en kompis hem sen =)
 
Idag är det bara en vecka kvar till jul =) fort det går
 

Senare i dag ska jag nog försöka slå in fler julklappar och avsluta kvällen med fotbollsträning.
 
 

16 December

Onsdag!
 
Det är inte många träningar kvar nu innan bilma cup är i Ockelbo, vi är dock väldigt några som har tränat och vi som har tränat har varit samma personer. Lite synd faktiskt men vi åker och gör vårat bästa, vi kan inte göra mer. Sedan till nästa säsong här så är det inte klart ännu med tränare så vi vet inte mer än så och det gör att man inte känner sig 100 % sugen på att spela fotboll =P
 
Nog om det så kommer lite recept på mina favorit julgodis =) Jag vet inte om jag ska baka så mycket mer men nån sak till går ju =P
 

Cornflakesgodis med choklad 

Det här behöver du :  50 gram smör 125 gram mörk choklad 3 msk ljus sirap 6 dl cornflakes ½ dl kokosflingor

GÖR SÅHÄR : Smält smör, choklad och sirap i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner cornflakes och kokos. Klicka ut i formar, låt stelna.

 

Rosa snöbollar

Det här behöver du :  200 gram vit choklad 2½ dl koksflingor 1½ msk pressad citronsaft

Rulla i :  1 dl kokosflingor Röd karamell/hushållsfärg

GÖR SÅHÄR : Bryt ner chokladen i en porslinsskål, tillsätt kokos och citronsaft. Smält över vattenbad eller i micron. Rör ihop allt sammans och forma till bollar som du rullar i kokos.

Här har jag färgat kokosen med vanlig hushållsfärg. Häll kokosflingorna i en påse och droppa ner lite hushållsfärg, fyll påsen med luft och förslut sen är det bara att skaka om så har du färgade kokosflingor!

 

Maraboufudge

Det här behöver du : 3 dl vispgrädde 3 dl strösocker 1 dl ljus sirap 50 gram smör 2 msk flytande honung 100 gram marabou mjölkchoklad

GÖR SÅHÄR : Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt stå på medelvärme tills kolan kokat till 120 grader. Använd en stektermometer som du låter ligga i kastrullen. När termometern visar 120 grader, dra kastrullen från plattan och rör ner smör & honung. Ställ tillbaka på plattan och låt koka upp igen 2 minuter. Stäng av plattan och tag kastrullen åt sidan. Bryt ner chokladen och rör om tills den smält helt. Häll upp fudgen i en form ca 15*25 cm om du vill ha en högre fudge. Klä formen med bakplåtspapper. Låt svalna i rumstemperatur. Täck sedan formen och låt stå i kylskåp över natten. Skär upp i bitar.

Knäck 

ca 40 st Det här behöver du : 1 dl strösocker 1 dl vispgrädde 1 dl ljus sirap 1/4 dl finhackad sötmandel

GÖR SÅHÄR : Blanda socker, grädde & sirap i en tjockbottnad kastrull. (Recepetet är enkelt att komma ihåg, 1+1+1) Låt koka upp, rör om med träslev så allt blandar sig. Låt sedan knäcken småkoka på låg värme (2:an på plattan) utan att röra om! Efter ca 10-15 min, gör ett kulprov. Fyll ett glas med kallt vatten, ta en tesked av knäcksmeten och slå i vattenglaset! Ta upp knäcken från botten! Kan du forma smeten till en kula är knäcken färdig, om inte koka en stund till och gör om kulprovet. Tillsätt sedan mandeln i smeten och ta bort från spisen! Häll upp i knäckformar! Låt stelna i kylskåpet på en bricka! Med detta receptet behövs det ej så lång koktid eftersom mängden inte är så stor som i de flesta vanliga recept!


15 December

Tisdag!
 
I dag är det lika kallt igen, brr. synd om barnen på dagis och skola som inte har någon snö meeen de har säkert skojj ändå med alla lekar =)
 
I går så var vi på lucia på Novelias dagis, utomhus brrr vi klädde på oss lika så våran söta lucia =)
 

Idag så är det bara träning till kvällen inplanerad. Jag ska försöka slå in lite mer julkappar också =)

14 December

Måndag!
 
Det är ju bara denne vecka kvar att jobba plus 2 dagar nästa vecka sen är det tamme mej julledigt =) längtar.
 
Idag var det kallt och friskt ute men snön saknas ännu.
 
Helgen har det varit fullt upp
 
Fredagen efter jobb så satt jag och barnen i gång med det sista att baka, gjorde kransar och packade sov saker och jag gjorde i ordning mig för en fest hos Emma =) Vi hade super trevligt och bra lekar.
 
Lördagen!
 
Vaknade upp pigg och allert kl 8 kunde inte somna om. fick ner poade lite och ringde till mamma och kolla om barnen var vaken och det var dom så klart =) åt lite frukost så åkte jag och hämtade dom. Då satt vi fart och städade och fixade för kalaset =) Vi hade främmande hela dagen kl 20 fick vi slå ner oss i soffan och per åkte i väg och jobbade sitt natt skift
 

Söndag
 
Vi började morgon med tredje advents fika =) Sedan kom Diana och fixade håret på oss, vi häll på i stort hela dagen fram till 14:30 då skyndade vi oss i väg på badkalas =P
 
Sedan styrde vi upp lite tacos efter att ha handlat lite och kikar på ridande lucia. Gott med tacos och vi somnade gott sen =)
 
 

11 December

 
 
Fredagen är här =)
Underbart.
 
Strax hemgång, blir att hämta barn, hem och baka det sista inför Pers (kalas) i morgon =)
Vi ska sedan ner till mamma och pappa, barnen ska sova där och jag ska till Emma i Torsåker och ha en jobbfest. Ska bli riktigt roligt med tacos och lekar, det kan ju inte gå fel? =)
 
Har inte bestämt riktigt vad jag ska ha på mig =/
Kjol, klänning eller jeans ja det är världsliga problem
 
Bjuder på en gammal bild på mina älsklingar <3
Julkorten genom tiderna sååå små och jag blir så tårögd när jag tittar på dessa =)
 
 
 
 
 
 
 
 

10 December

Torsdag i dag!
 
Våran Per fyller år i dag =) Han fick paket och fin sång i morse innan jag och Tindra åkte till skolan och jobbet. =)
Hipp hurra
 
Idag så är det tomtekväll på bruket så vi ska väl gå där och kika lite. Sedan är det eventuellt fotbollsträning i kväll, beror på hur många vi blir.
 
December i år kontra december för 2 års sen samma dag. Tänk vad lite snö kan göra så nu håller vi tummarna att de kommer =)
 
 
 

9 December

Onsdag!
 
Det nalkas julbord här på jobbet i dag =) mums
 
Övrigt i dag ska det göras kransar har två stycken jag ska göra sen är allt julpyssel klart. Eller ja julgranen ska ju in några dagar innan jul men annars så.
 
I går så hade Tindra gjort en present på skolan till mig och per man blir ju alldeles varm i hjärtat. Så fin ljuslyckta,
 
 

8 december

Tisdag!
 
Igår var jag ledig då dagis var stängt så det känns som om det är måndag i dag.
 
Helgen har varit bra =) Fredags så blev det Valbo och jag hittade massa fint, nya skor, jeans och lite annat smått. Barnen handlade lite dom med. Väl hemma körde vi taco mys och idol finalen Hejja martin =)
Novelia i går när vi byggde med lego på hennes rum.
 
Lördag!
 
Då var det fags för årets julbak hos mormor och morfar med alla kusinerna =) Jag sprang runt sjön medans de bakade och det var super jobbigt. lerigt på gamla vägen och blåsigt efter stora vägen men jag tog mig runt 8,9 km =) Hemma så åt vi god middag sedan gick vi över till grannarna på ett glas vin och prat =)
 

Söndag morgon så passa vi på att ha extra mysigt när det var andra advent. synd på vädret bara att de regnade. På eftermiddagen sen så åkte vi till p-hyttan för att ha jul lotteriet och bjöds på god mat. Vi ska fira jul med Pers sida på juldagen och med min på julafton =)  synd att man inte har så mycket julstämning ännu då bara snön som fattas.
 

Idag så ska vi bara vara hemma, lite läsning med Tindra och sedan är det fotbollsträning för mig.
 
 
 

4 December

Fredag!!
En regnig sådan tyvärr och i morse var det blank is då man lära verkligen vara försiktig.
Nu regnar det ju bort och tur är väl de för jag tänkte åka in till Valbo efter jobbet i dag =) Ska bara hämta Tindra på skolan och Novelia hemma för de vela så gärna vara med. =)
 
Ikväll blir det fredags mys, tacos och kika på idol finalen =)
 
Innan dess får se om vi ska baka något, kanske hinner ta en löptur, beror på vädret och motivationen =/
 
I går så Hade Tindra lucia show på skolan/fritids och de var så duktiga =) fika fick vi också efteråt. väl hemma kokade vi ihop smörkola. gjorde fläsk och löksås. Avslutade kvällen med fotbollsträning
 
 

Recept på smörkola!
 
Smörkola med flingsalt, 40 st.
100 g smör 3 dl strösocker 2 dl vispgrädde 1 dl sirap, jag tog mörk 1 vaniljstång, snittad och urskrapad flingsalt
Koka   upp smör, socker, grädde, sirap och vaniljfrön + stång. Koka tills   kolan uppnår ca 125° Rör någon gång under tiden med träslev. Häll upp på   bakplåtspapper och låt stelna något innan du strör över lite flingsalt.
 
 
 

3 December

Torsdag!
 
Det närmar sig helgen =)
 
I går så pysslade vi med lite bakning och matlagning efter vi har postat alla julkort =)
 
Hur gott var det inte med en julskinke macka med skånsk senap på då? =) mums Pippi kakor kommer det recept på nedan.

Pippikakor
 

200 g smör

2,5 dl socker

1 ägg

4,5 dl mjöl

5 msk kakao

1 msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

 

pärlsocker

1 ägg

 

Vispa mjukt smör och socker fluffigt. Rör ner ägget. Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem och knåda ihop till en deg. Dela degen på fyra, rulla ut fyra längder och placera dem på en plåt med bakpapper. Tryck till dem en aning. Vispa upp ett ägg och pensla chokladbröden. Strö över pärlsocker och grädda i 175 gr varmluft i ca 17-18 min. Skär ut kakor direkt när plåten kommer ut från ugnen. Låt svalna helt.


2 December

Onsdag!
 
Här på jobbet så spelas det julmusik och så tänder vi ett ljus på våran plats varje dag fram till jul =)
Lite extra mysigt.
 
I går pysslade jag hemma, vi började med att besöka skogen och tog med lite mossa och granris. Gjorde detta
 
I dag ska det griljera skinka och skicka ut alla julkort =) kanske hinner baka något. Har ju en karl som fyller år snart =P

1 December

Tisdag!
 
Åh första December i dag =) Denna månad gillar jag väldigt mycket. Jag älskar julen allt är bara så mysigt.
I morse fick barnen öppna sina kalendrar och de var super taggade på de. Bra start på dagen med nöjda barn =)
 
I dag har jag hämtning på skolan då Tindra tränar på julshowen de ska ha på skolan på torsdag när vi föräldrar och syskon får komma och kika =)
 
Vi ska ta in lite av skogen då jag ska pyssla med lite mossa, granris och hyacinter, det kommer dofta jul i hela hemmet sen =) Kvällen avslutas med fotbollsträning.
 
Något sånt här tänkte jag =)
 
Bildresultat för hyacinter i mossa julBildresultat för hyacinter i mossa julBildresultat för mini granar inneBildresultat för mini granar inne
 

RSS 2.0