8 Mars

Tisdag!
 
Skolan har nu börjat igen och Tindra var glad att träffa alla kompisar igen =)
 
Det var tänkt utomhusträning i dag men vi har inte fått någon tid ännu eller några bollar. Det lät som om vi skulle få sena tider som 20:30 till 22 =/ det är jag inte alls sugen på men vi får se, först måste vi ha bollar som vi kan använda. Vi kommer i alla fall få overallerna snart =) de ska i väg på tryckning i morgon så det är ju bra. Vi har jagat sponsorer och fått i hop över 20 tusen så det var ju jätte bra =). Blir inomhusträning ett tag till i alla fall. Vi har inga planer i dag på eftermiddagen, maten är bestämt så i dag blir det isterband med stuvad potatis, i går blev det fläsk med löksås. =)
 
Snart påsk då passar ju denna ljuvliga Kladd kaka =)
 
http://www.jennysmatblogg.nu/
 
IMG_6184
 
Det här behöver du: 4 ägg 4 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 4- 5 msk kakao 2 dl vetemjöl 150 gram smält smör 1 nypa med flingsalt

Till toppingen: 50 gram smör 1 tsk pressad citronsaft 1 äggula 2 1/2 dl florsocker

Gör så här: Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en rund form på cirka 24 cm med avtagbara kanter. Och häll upp smeten i den smorda formen. Ställ in i mitten på ugnen och grädda kakan i 20 – 25 minuter. Låt kakan sedan svalna i kylskåp i fyra timmar.

Toppingen gör du genom att smälta smöret. Rör ihop med citronsaft, florsocker & äggula. Garneringen ska vara rätt tjock och trögflytande. Tillsätt mer florsocker om så behövs.

 
 
Det här behöver du: 4 ägg 4 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 4- 5 msk kakao 2 dl vetemjöl 150 gram smält smör 1 nypa med flingsalt

Till toppingen: 50 gram smör 1 tsk pressad citronsaft 1 äggula 2 1/2 dl florsocker

Gör så här: Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en rund form på cirka 24 cm med avtagbara kanter. Och häll upp smeten i den smorda formen. Ställ in i mitten på ugnen och grädda kakan i 20 – 25 minuter. Låt kakan sedan svalna i kylskåp i fyra timmar.

Toppingen gör du genom att smälta smöret. Rör ihop med citronsaft, florsocker & äggula. Garneringen ska vara rätt tjock och trögflytande. Tillsätt mer florsocker om så behövs.

 

 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0