28 Januari
Ingredienser:
- 6 portioner kokt ris enligt förpackningen
- 0.5 kg kassler
- 1 st purjolök
- 3 dl grädde
- 1 dl majonnäs
- 0.5 dl chilisås
- ca 200 g riven ost
Gör så här:
-
Koka riset. Förbered resten under tiden.
-
Skär kassler i tärningar och strimla purjolöken.
-
Rör ihop grädde, majonnäs och chilisås i en bunke.
-
Lägg riset i en ganska stor ugnsform, min är 22 x 35 cm och är lagom för 1 sats (6 portioner).
-
Lägg på purjolöken och kasslertärningarna och rör om.
-
Häll blandningen av grädde, majonnäs och chilisås över.
-
Riv osten och fördela den jämnt ovanpå.
Till hit kan du förbereda om du vill. Ställ i så fall in ugnsformen i kylskåp när det svalnat.
-
Gratinera i mitten av ugnen i 225°C tills den fått fin färg, det tar ca 15-20 minuter om riset är varmt och ca 20-25 minuter om ugnsformen stått kallt.
4 färska laxfiléer 3 dl vispgrädde 2 dl creme fraiche 1 fiskbuljongtärning 1/2 dl vitt vin 1/2 dl apelsinläsk 1 purjo 2 msk klippt färsk dill Salt & vitpeppar ca 1- 2 tsk Santa Maria seafood & fish
Strimla purjon och lägg i en kastrull. Tillsätt grädde, crème fraîche, vin, läsk, dill, fiskkrydda, salt & peppar och koka upp. Smaka av och tillsätt ev mer kryddor. Låt småkoka ca 10 min.
Lägg laxen i en ugnsform. Häll såsen över. Gratinera i ugnen 200 C ca 15 min.