14 December

Onsdag!!!
 
Snart helg =)
 
i går var det Lucia, vi fick fika här på jobbet, sen åkte jag till skolan för att se Tindras lucia uppvisning. Novelia vela inte klä ut sig i år =) Man får ju inte knäppa kort i skolan så jag knäppte hemma då kompisen Filippa också var med.
 
 
Efter jobb så åte jag till Ammandah och gjorde naglar =) Blev nöjd men det är ovant och klumpigt. Blev frostigt med lite rosa färg.
 
 
Idag har Tindra innebandy och jag och Novelia ska passa på att koka knäck, och göra lite mer julgodis.
 
Knäck
 
Bildresultat för knäck
 
 
Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten klarar kulprovet för knäck eller tills temperaturen är 124°, ca 15-30 min. Tillsätt smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara svalt. 
 
Polkagrisbräck
Bildresultat för julgodis
 
http://www.jennysmatblogg.nu/category/julgodis-2/page/11/

Du behöver till detta julgodis: 

100 gram vit choklad
100 gram mörk choklad
1/2 påse med polkagrisar

Bra att ha : hammare

Så här gör du polkabräck: 

Smält chokladen över vattenbad eller micro ( på svagaste effekt )
Ta fram i en bakplåtsklädd form cirka 15*20 cm, lägg första lagret med chokladen i botten och ställ svalt med an du smälter choklad nummer två.
under tiden hammrar du polkagrisarna till karamellströssel. Låt dem ligga kvar i påsen, så skvätter det inte så mycket.  Häll på lager två av chokladen och strö polagrisarna över, och ställ svalt tills du kan skära upp lagom stora bitar av godiset.

Förvaras framme i rumstemperatur en stund innan servering.

 

Dessa är ju så enkla och goda efter julbordet

Jordgubbar, grädde och chokladsås

 
Bildresultat för julgodis
 
Chokladkola
 
Bildresultat för julgodis chokladkola
 

Instruktioner

Blanda alla ingredienser förutom chokladen och flingsaltet i en tjockbottnad gryta. Koka under omrörning ca 20 minuter tills smeten når 124° eller gör kulprovet. Låt svalna något. Hacka chokladen och låt den smälta ned i smeten, rör om försiktigt. Häll upp i en form (ca 12x12 cm) klädd med bakplåtspapper. Strö över saltet. Låt svalna och skär i bitar med en kniv.

 

Ingredienser

50 g smör

3 dl Norrmejerier Vispgrädde

3 dl strösocker

1 dl ljus sirap

100 g mörk choklad

½ msk flingsalt

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0