14 December
- 2 dl Arla® vispgrädde
- 2 dl ljus sirap
- 2 dl strösocker
- 2 msk Arla® Svenskt Smör
Du behöver till detta julgodis:
100 gram vit choklad
100 gram mörk choklad
1/2 påse med polkagrisar
Bra att ha : hammare
Så här gör du polkabräck:
Smält chokladen över vattenbad eller micro ( på svagaste effekt )
Ta fram i en bakplåtsklädd form cirka 15*20 cm, lägg första lagret med chokladen i botten och ställ svalt med an du smälter choklad nummer två.
under tiden hammrar du polkagrisarna till karamellströssel. Låt dem ligga kvar i påsen, så skvätter det inte så mycket. Häll på lager två av chokladen och strö polagrisarna över, och ställ svalt tills du kan skära upp lagom stora bitar av godiset.
Förvaras framme i rumstemperatur en stund innan servering.
Dessa är ju så enkla och goda efter julbordet
Jordgubbar, grädde och chokladsås
Instruktioner
Blanda alla ingredienser förutom chokladen och flingsaltet i en tjockbottnad gryta. Koka under omrörning ca 20 minuter tills smeten når 124° eller gör kulprovet. Låt svalna något. Hacka chokladen och låt den smälta ned i smeten, rör om försiktigt. Häll upp i en form (ca 12x12 cm) klädd med bakplåtspapper. Strö över saltet. Låt svalna och skär i bitar med en kniv.
Ingredienser
50 g smör
3 dl Norrmejerier Vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
100 g mörk choklad
½ msk flingsalt