3 november
250 g smör 2 ½ dl Coca-Cola (ej Light eller Zero utan med vanligt socker) ½ dl kakao 4 dl strösocker 5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 1 nypa salt 2 ägg 1 ½ dl mjölk
Glasyr 7 dl florsocker 115 g smör, smält 3 msk kakao 2 tsk vaniljsocker 3–4 msk Coca-Cola
Garnering kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt Coca-Cola och kakao och låt det puttra i ca ½ min. Ta bort kastrullen från värmen och låt blandningen svalna.
2. Blanda ihop strösocker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål. Tillsätt ägg, mjölk och Coca-Cola-blandningen. Rör ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i en ugnsform, ca 22 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den kallna i formen.
5. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till en bredbar glasyr.
6. Bred ut glasyren på kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna innan du skär kakan i rutor.