22 Maj
Lion Bars kolasnittar
100 g mjukt smör
1 dl socker
2 msk sirap
2,25 dl mjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
6 mini Lion bars (120 g)
Vispa smör, socker och sirap krämigt. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och vänd ner i smeten. Hacka lion i bitar och tryck in dem i degen. Dela degen i två bitar. Rulla till två längder och platta till (rätt så mycket) på bakplåtspapper. Grädda i 175 gr varmluft i 12-15 minuter. Jag har numera ingen varmluft och gräddade dem i 200 gr i ca 14-15 min. Skär kakorna i bitar. Låt svalna. 8http://blogg.mama.nu/bakverkochfikastunder/)
Kladdiga dajmkakor
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl brun farin strö
1 msk ljus sirap
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 dl mjöl
1 msk mjölk
1 dubbeldaim
.
Vispa mjukt smör, farinsocker och sirap krämigt. Vispa ner ägget. Rör ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl. Rör ner mjölk och till sist hackad daim så att allt blandar sig. Klicka ut 12 små kakor på en plåt med bakpapper. Grädda i 225 gr i 7-8 min. Låt svalna helt.