13 Maj
4 port
Fyllning
150 g rabarber eller varför inte äpplen, blåbär eller hallon
1–2 tsk strösocker
Topping
75 g smör
2 msk ljus sirap
½ dl vispgrädde
1 dl vetemjöl
1 ¼ dl havregryn
½ dl strösocker
½ tsk bakpulver
GÖR SÅ HÄR
1. Fyllning: Sätt ugnen på 175 grader. Skär rabarbern i bitar, ca 1 cm långa. Fördela dem i 4 portionspajformar, ca 10 cm i diameter. Strö över lite socker.
2. Topping: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sirap och grädde.
3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner smörblandningen.
4. Fördela smeten över rabarbern i formarna. Grädda pajerna mitt i ugnen i 20–25 min. Låt dem svalna.
5. Servera pajerna med glass, vaniljsås eller vispad grädde.
Små kladdkakor med smak av daim
2 äggvitor
2,5 dl florsocker
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 dubbeldaim
Vispa ihop äggvitor och florsocker. Rör ner kakao, vaniljsocker och finhackad diam. Klicka ut 12 st kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 gr i 10 min. Låt svalna innan de lossas ifrån bakpappret.
oreo glass (http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/)
Det här behöver du till denna goda Oreoglass:
1 pkt med oreo
5 dl vispgrädde
1 burk med sötad kondenserad mjölk ( ska inte kokas)
Gör så här:
Grovhacka oreokakorna, spara ett par till garnering dessa delar du på mitten sedan. Vispa grädden tills den bildar toppar och rör ihop med den kondenserade mjölken. Vänd sedan ner kaksmulorna och vänd om smeten tills allt har blandat sig.
Häll sedan upp smeten i en form och tryck sedan ner de halva oreokakorna lite snyggt där i.
Plasta sedan försiktigt och ställ in i frysen i minst 4 timmar.
Ta fram en kvart innan servering, jag tycker iallafall att det är godast när glasen är lite smält i kanterna.