5 Januari

2 dl grädde
1 dl nutella
1,5 gelatinblad
.
Blötlägg gelatin i kallt vatten i minst 5 minuter. Hetta upp grädde och nutella tills det nästan kokar och tag av kastrullen ifrån plattan. Rör ner urkramade gelatinblad så att de löses upp helt. Klicka i nutella i botten på 4-6 små skålar. Fyll upp med pannacotta och kyl ner i minst 4 h.
Nutella kladdkaka från (http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/files/2014/01/IMG_7512-002.jpg)
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
1 dl nutella
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något, rör ner nutella däri . Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Bred sedan ut det i en rund form ( smord och bröad ) och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Ställ sedan in i kylskåp tills den svalnat. Vill man kan man toppa kladdkakan med ytterligare ett tunt lager nutella.
Servera med lättvispad grädde och hallon