13 Februari

Hjärtmönster
1 äggvita
1/3 dl strösocker
2/3 dl vetemjöl
20 g smör, rumstempererat
röd pastafärg/karamellfärg/gelfärg
Chokladbotten
1½ dl socker
3 ägg
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Fyllning
150 g rumsvarmt smör
2 äggulor
3 dl florsocker
1-1½ tsk vaniljpulver
2 dubbeldajm
1. Börja med smeten till hjärtmönstret. Vispa äggvita ljust och fluffigt, tillsätt sedan socker och fortsätt vispa. Vispa till sist ner mjöl och smör till en jämn smet. Rör sedan önskad mängd färg tills du får den färgen du vill ha
2. Ta fram en bakform och lägg i bakplåtspapper. Fyll en sprits med den röda smeten och spritsa hjärtan på rad. Du behöver inte spritsa hela vägen ner eftersom du kommer rulla ihop rulltårtan och då syns inte hela kakan. Ställ formen i frysen i ca en timme.
3. Chokladbotten: Sätt på ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ihop potatismjöl, kakao och bakpulver (sikta gärna mjölet och kakaon för att slippa klumpar). Blanda ner i smeten.
4. Bred över smeten försiktigt över dom frusna hjärtana.
5. Grädda i 4-5 minuter mitt i ugnen. Förbered ett bakplåtspapper med socker och vänd kakan ner på den när du tar ut den ur ugnen. När den har svalnat lite så lossa försiktigt på bakplåtspappret. Hjälp till att putta ner kakan och hjärtan om dom följer med pappret.
6. Hacka dajm. Blanda och bred ut fyllningen på kakan och rulla ihop (tänk på att hjärtana ska vara sist när du rullar ihop)!
.