10 April
Pajdeg
1 dl dinkel fullkorn
2 dl dinkelsikt
1 msk krossade linfrön
1 dl lättkesella
75 gram äkta smör
Blanda mjölsorterna och linfröna. Ha ner kesella och smör och blanda snabbt ihop till en smidig deg. Låt vila i kylskåp ca 1 h och kavla sedan ut till degen och lägg i en pajform. Förgrädda pajskalet i 10 min på 200 grader och följ sedan receptet.
Kycklingpaj, ca 4 port
1 grillad kyckling
1/2 purjolök
1 röd paprika
1 burk skivad ananas
2-3 msk hot chilisås
2 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
svartpeppar
1/2 dl riven ost
Dela kycklingen i mindre bitar. Skölj och ansa purjon, strimla den sedan. Skölj och finhacka paprika. Skär ananasen i mindre bitar. Fräs ihop purjo, paprika, och kyckling i en stekpanna. Tillsätt chilisåsen och vetemjölet. Häll i matlagningsgrädden, rör om och låt allt småputtra några minuter. Blanda till sist i ananasen och mal över svartpeppar. Fyll pajskalet med kycklingröran, strö över lite riven ost. Kör in i ugnen (225 grader) ca 15-20 minuter. Servera med sallad.