6 November

Torsdag!!
 
I går som sagt hade vi möte med laget och fick lite mer information om kommande året. Jag hoppas att detta ska bli så bra som möjligt nu =) Vi får en ny tränare och kör i gång på måndag med inomhus säsongen. Vi är anmälda Till Bilma cup och gamla arbetarbladet cup så det ska blir jätte roligt. Nya tränaren heter Christel.
 
I dag så är det städdag hemma som vanligt på torsdagar =) jag städar ju mer eller mindre varje dag men torsdagar blir de moppa å damma å allt som hör till, byter sängkläder. Ikväll blir det också en favorit i repris, Bacon sås & spagetti.
 
Hitta två nya recept jag ska baka =) Tur per fyller år snart
 

Ananaskaka med glasyr & kokos

16–20 bitar

125 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl strösocker
3 ägg
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 liten burk krossad ananas, 227 gram
1 ½ dl mjölk

Glasyr
3 dl florsocker
2–3 msk ananasspad
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Häll upp 3 msk spad från ananasburken i ett glas (ska användas till glasyren). Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen och vispa en stund till. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten ihop med mjölken och ananasen. Rör ihop allt till en smet.

2. Häll smeten i en form, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Grädda kakan mitt i ugnen 25–30 min. Låt den svalna i formen.

4. Glasyr: Blanda florsocker och ananasspad till en glasyr och bred ut den på kakan. Strö över kokos och låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

Från tidningen hembakat

ananasrutor7

 

Snabb äppelkaka

8–10 bitar

Äppelkaka med en snabbgjord kaksmet som kan röras ihop direkt i kastrullen som smöret smälts i.

ca 4 äpplen
1–2 msk strösocker
1–2 tsk kanel

Smet
125 g smör
1 ½ dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
3 ägg

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och klyfta äpplena. Lägg dem i en smord form, ca 18 x 25 cm. Strö över socker och kanel.

2. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner sockret och rör om. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

3. Ringla smeten över äpplena.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna och pudra över florsocker. Servera gärna kakan med vaniljsås eller vispad grädde.

 

appelkaka4

 

Snickerskaka

Ca 12 bitar

Ljuvlig kladdig chokladkaka med salt och sött i en ljuvlig kombination.

200 g smör
4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 ¼ dl kakao
4 ägg
3 dl vetemjöl
150–200 g godiskolor av valfri sort

Garnering
2 dl jordnötter
200 g mjölkchoklad, smält

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, vaniljsocker, kakao, ägg och vetemjöl. Rör ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en form, ca 25 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Skär godiskolorna i bitar.

4. Strö kolorna över smeten.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–32 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan kallna i formen.

6. Blanda jordnötterna och den smälta chokladen. Rör bara om precis så att det blandas.

7. Bred ut chokladen på kakan och låt den stelna. Skär sedan kakan i rutor. Servera gärna med lättvispad grädde.

snickerskaka8

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0