28 November
Fredag!!
Som alltid, gud så skönt med helg =)
I dag ska det ut på äventyr med jobbet, Kl 18 ska vi vara i Gävle på en resturang/kök och laga mat, 3 rätter i olika lag. Det ska bli så trevligt. Först hämta barn på dagis, ut i skogen för att hämta lite gran och mossa. Fixa lite hemma innan vi åker ner till muntebo till mormor å morfar för tjejerna ska sova där =)
Kvällens meny
Förrätt - riktig chesee cake gjort på kavring
Varmrätt - Entrecoté med bakad örtpotatis med pepparsås
Efterrät - Saltlakritsparfé på en hallon spegel
Hoppas mitt lag vinner =)
Igår bakade vi detta =) Tror ni barnen va nå lyrisk över att vakna i morse å varje stjärna i fönster lysta upp så finr. Jag å Per donade fram till efter 22 i går =)
Saffrans kakor med Dajm
ca 20 st
200 gram margarin
1 dl strösocker
1 msk vanillinsocker
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 gram margarin
1 dl strösocker
1 msk vanillinsocker
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 paket saffran
hacka 2 dubbel dajm i bitar och lägg i hålen
Rör ihop margarin, socker vanillinsocker och saffran. Blanda bakpulver och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg som formas till en rulle, ca 20 cm lång. Vid behov kan man låta rullen vila en stund. Dela rullen i 20 bitar, rulla degklumparna och lägg dem i småbrödsformar på en plåt. Gör tumavtryck i degbullarna och fyll dem med chokladen Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader i 12-15 minuter.
Havre kakor med maraboue schweizernöt
150 g smör
1,5 dl socker
1 ägg
2 dl havregryn
2 dl kokos
ca 150 g schweizernöt
Smält smöret i en kastrull. Tag av ifrån plattan och rör ner sockret. Rör ner ägget. Rör till sist ner havregryn och kokos. Rör till en jämn smet. Klicka ut smeten i 20 folieformar. Tryck i en stor ruta choklad i varje. Grädda i 175 gr i ca 15 min. Låt svalna helt innan de går att lossa ur formen.
Kommentarer
Trackback